מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימן/צלקת לאחר פיצוץ/פגיעה בחצ'קון.חסוי24/12/2008
היו לי חצ'קונים עם קשה לבן ואחרי כמה זמן הוא פשוט התייבש וזה מאוד הציק, אז פשוט תלשתי אותו, ועכשיו נשאר לי החלק השטוח האדום על הפנים, יש לי אחד כזה על האף וכמה מסביב לפה ואני מאוד פוחד שזה לא ייעלם לבד. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דוד פרלה25/12/2008שלום,
רצוי מאוד לא לגעת בפצעים ,לא לגרד ולא לפוצץ זה רק גורם נזק לעור, טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון עוזרים מאוד מנסיוני במצבים אלו, יש להימנע מאוכל חריף מטוגן אלכוהול ומתוק היכולים להחריף את המצב,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו באמת...
חסוי25/12/2008באמת צמחי מרפא, אי אכילה של מטוגנים, אלכוהול, חריף ומתוקים בגיל 14, וכל ה"שאנטי" הזה זה מה שיעלים לי צלקת מהעור? אין לך הצעה קצת יותר אמינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
דוד פרלה26/12/2008הכוונה בשינוי התזונתי היא להטבה בהופעת הפצעים בכלל , לא לצלקות, על צלקות קשה מאוד להשפיע ברפואה משלימה, הפנה את השאלה גם לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאני:)23/12/2008
אני מורחת קרם הגנה 30 spf מספר פעמים ביום על פני הבחנתי לאחרונה שנהיה לי מתחת לעינים צבע כתום כזה צהוב ממה זה נהיה?ומה אני יכולה לעשות להעביר את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
דוד פרלה25/12/2008הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציאצהאתי ארד19/12/2008
שלום ותודה על תשובתך האם אפשר עוד שאלה העור שלי מאד יבש האם סרום רימונים ורקם עם מעט שומן עלול להאיץ את הרוציאצה תודה אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזיצאה
דוד פרלה19/12/2008אתי שלום,
אין לי ניסיון עם חומרים אלו ברוזציאה, בכל מקרה תיהי זהירה ותשימי על מעט מקומות לבדוק את התגובה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אסתר ארד19/12/2008תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצה או פטריהענבר18/12/2008
שלום, מזה שלושה חודשים אני סובלת מפטריה או עקיצה בבוהן כף הרגל שלא ברור לי ממה היא נגרמה. זה התחיל בנקודה קטנטונת ועכשיו זה בעיקר גבשושיות של עור יבש (קוטר של סנטימטר וקצת) ומלווה בכאבים קלים וחוסר יכולת לדרוך על המקום. הייתי רוצה לדעת האם תופעה כזו מוכרת וכיצד ניתן לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה או פטריה
דוד פרלה19/12/2008ענבר שלום,
את צריכה ללכת לרופא עור חייבים לראות בכדי לאבחן בצורה נכונה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן כואבת בעקבות מישוש...ואניKיאת18/12/2008
הילדה שלי מאד אוהבת ל"משמש" לי נקודת חן שנמצאת על הכתף קרוב לבית שחי ככה היא נרדמת כל לילה בחצי שנה האחרונה. בזמן האחרון זה כבר ממש מציק לי ומכאיב במידה מסויימת (רק במגע) הנקודה לא שינתה גודל או צבע אבל זה ממש מטריד אותי האם כדאי להסיר את הנקודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהי
דוד פרלה18/12/2008ליהי שלום,
העבירי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסשירלי18/12/2008
שלום רב, רציתי לדעת כיצד רפואת העור המשלימה מסייעת בריפוי פסוריאזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס
דוד פרלה18/12/2008שירלי שלום,
פסוריאזיס הינה מחלה עם רקע גנטי, בגישת הרפואה הסינית ישנם היתפרצויות של המחלה כאשר הגוף והנפש נימצאים בחוסר אזון, [ כתוצאה ממתחים, תזונה לקויה] ,טיפול בצמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון יכול מאוד לעזור מנסיוני בהרגעת המצב ושיפורו, שמירה על איזון למניעת התפרצויות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציאצהאתי ארד18/12/2008
שלום האם יש טיפול נגד רציאצה כאשר זה מתפרץ האם יש טיפול נגד ההתפרצות מודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזציאה
דוד פרלה18/12/2008אתי שלום,
רוזציאה הינה מחלה עקשנית של כלי דם, המלווה בתחושות חום ואדמומיות [בד''כ באזור הלחיים] ,טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני להקל ,לשמור על איזון הגוף ולמנוע היתפרצויות תכופות,
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםליאל17/12/2008
כל הישבן שלי מכוסה פצעים אדומים בפנים אין לי פצעי בגרות איך אני יכולה לטפל בהם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
דוד פרלה18/12/2008ליאל שלום,
אקנה יכול להופיע במקומות שונים בגוף, טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור ושינוי תזונתי עוזר מנסיוני במצבים אלה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראה וקשקשת אצל תינוק בן 5 חודשיםאמא מודאגת15/12/2008
הבן שלי כיום בן 5 וחצי חודשים, סובל מתמיד מקשקשת חזקה בקרקפת ומסבוראה בחלקי הגוף השונים, מתחת לבית השחי, בקורקרבן, בקפל מתחת לברך, בלחיים ומאחורי האוזניים. הייתי איתו מספר פעמים אצל הרופאה שאמרה כמובן שעד גיל שנה הכל יסתדר, מספר פעמים קיבלתי קרם אנטי דלקתי עם מעט סטרואידים, אפלומצין שהמעטתי להשתמש, הוא מקבל תה מצמחים כבסיס לפורמולה פעמיים ביום ומספר שמנים צמחיים שונים שאני מעשה לו את הגוף אחרי המקלחת. אנחנו משתמשים בבלנאום כבסיס ובסבון מלונדר. היום הרופאה נתנה לו שמפו אגיספור וקרם למאחורי האוזניים רציתי לדעת האם השמפו מכיל סטרואידים ולהשתמש במשהוא אחר, או שזה שמפו בטוח לשימוש בתינוקות וללא תופעות לוואי אני חוששת מכל המשחות הסטרואידיות הנ"ל אנא חזור אלי בהקדם, אני כבר ממש לא יודעת באיזו דרך לטפל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוראה וקשקשת אצל תינוק בן 5 חודשים
דוד פרלה15/12/2008שלום,
שאלות לגבי טיפול תרופתי יש להעביר לפורום רפואת עור אסתטית, טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור יכול לעזור מנסיוני במצבים אלה בתינוקות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזמה חריפהדורון14/12/2008
אני סובל שנים רבות מאקזמה באצבעות הרגליים. ניסיתי משחות וקרמים שונים אבל ללא הועיל. אחי בעברו סבל מאותה מחלה אולם לאחר שראה רופא מומחה בבית חולים תה"ש (בשנת 1988/9 ) הוא קיבל שמן או משחה בצבע לבן, חלב? . נאמר לו שיש לטפטף את השמן או המשחה על גיזרי סדין וללופף סביב אצבעות הרגליים כך שלא יהיה מגע בין אצבע אחת למישנתה. לדבריו לאחר כשבועיים האקזמה נעלמה. שאלתי היא האם יש לך השערה מסוימת לשם של התרופה , משחה, שמן שדרכי הטיפול זהים לנאמר לעיל ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקזמה חריפה
דוד פרלה15/12/2008דורון שלום,
העבר את השאלה בקשר לטיפול תרופתי לפורום רפואת עור אסתטית, טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכולים מנסיוני לעזור במצב זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר ליתושיםטל11/12/2008
שלום אני חייל ובבסיס שלי אני ש"ג באיזה חניון תת קרקעי עכשיו כל הזמן יש שם יתושים השאלה שלי היא האם העקיצות שלהם על הפנים הורסות את העור?האם זה משאיר כתמים על העור? ממש מודאג יש לי לשרת שם שנה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר ליתושים
דוד פרלה12/12/2008עידן שלום,
העקיצות לא יהרסו את העור ולא ישאירו כתמים, חשוב לא לגרד, טופיק מדיס ספרי -תרסיס של חברת קמדיס מבוסס על צמחי מרפא סינים ומקל על גרד יכול להקל במצב זה.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לישון הלילהMr11/12/2008
שלום רב אני סובלת מפיטריאזיס רוזאה, הדרמטולוג נתן לי קלמין אבל הפסקתי למרוח כי נראה שהוא רק מיבש יותר מה שמוסיף לגרד ולפני השינה אני נוטלת זילרג'י אבל אני מתעוררת בלילה מהגרד! העור מאוד יבש והתסכול הגדול הוא בלילות כאשר אני שוכבת על הגב/בטן/צד הכל שורף/מגרד ואני לא יודעת מה לעשות! כדאי למרוח שמן שקדים? כדאי בכלל לשמן את העור היבש או פשוט לתת לזמן לעשות את שלו ולסבול בשקט. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטריאזיס רוזאה
דוד פרלה11/12/2008שלום,
לחות לעור יבש בד''כ מקילה על הגרד, בכל מקרה תמרח על אזור קטן ותראה איך מגיב ורק אח''כ על שאר המקומות, טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יקלו מנסיוני מאוד על המצב,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהמאיוש09/12/2008
אני בת 13.5 יש לי אקנה שמתרכז כמעט כולו במצח כרגיע במצב הכי גרוע שהיה לי עד כה במשך יותר משנה טופלתי ע"י משחות ואנטיביוטיקה והיו תקופות שהיו תוצאות לאחרונה יש החמרה מכיון שהפצעים עם תוכן וקודם לא היה כך. הוחלט להעביר אותי לטיפול בריקוטאן ואני קצת חוששת מתופעות הלואי וממה שזה יכול לגרום לגוף. רצתי לדעת עם אין עוד אלטרנטיבה לטפל באקנה ללא ריקוטן? אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דוד פרלה10/12/2008מאיוש שלום,
ניתן לטפל ולעזור בעזרת צמחי מרפא דיקור ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון ומנסיוני עוזרים בדרך כלל במצבים אלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרית משהומימי09/12/2008
לפני כשבועיים התחילה לי מין פריחה- של פצעים קטנטנים על הירכיים והבטן וגם פצעים אדומים גדולים ושטוחים על הידיים והחזה. אתמול הלכתי לרופאת עור והיא אמרה שזו פטריה מסוימת שאיניי זוכרת את שמה- שזו לא באמת פטריה, היא מגיעה רק פעם בחיים, אורכת כחודשיים ואין מה לעשות חוץ מלקחת כדורים נגד גירוד ומשחה עם סטרואידים למריחה מקומית שעדיף לא להשתמש בה הרבה. מרוב שהייתי בלחץ שכחתי לשאול אותה ממה זה נובע ומעצבן אותי שגם שכחתי איך קוראים לזה. מה יש לך לומר לי על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת
דוד פרלה10/12/2008מימי שלום,
לאבחון מערבי הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית, ברפואה סינית ניתן לטפל בתופעות אלו בעזרת צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון,ניתן לשלב את הטיפול הסיני בטיפול המערבי ,בכל מקרה צרי קשר עם הרופא שטיפל בך כדי שתדעי את האבחון המדויק,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרותיוני07/12/2008
שלום. 1. ישנם מאכלים שכדאי לא לאכול כדי להפחית את פצעי הבגרות? 2. האם חלב עיזים גורם לפצעי בגרות כמו חלב רגיל (של פרות?) תודה מראש. יוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות
דוד פרלה08/12/2008יוני שלום,
כדאי להימנע ממתוקים ,קמח לבן, חריף ,מטוגן גבינות קשות [ כולל צהובה ] ואלכוהול. חלב עיזים בתזונה סינית יוצר פחות ליחה ולחות בגוף ולכן פחות מזיק מחלב פרה לאקנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער שהגבתי מאוחר אבל
יוני20/01/2009ממתקים אני כמעט לא אוכל (פעם ביום שלוש ביסקוויטים בערך)ואני כמעט לא שותה שתייה מתוקה (פעם בשבועיים). האם שתייה מתוקה גם יכולהל גרום לאקנה? תודה מראש. יוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
דוד פרלה21/01/2009יוני שלום,
הטעם המתוק ברפואה סינית מגביר אקנה,הכמות שאתה מתאר שאתה אוכל ושותה הינה מעטה ואיננה יכולה להזיק,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)