מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ברפואה הסיניתאמיר18/11/2008
שלום רב,
האם אתה יכול להמליץ לי על מטפל ברפואה הסינית באזור רחובות ? אם יש? כיצד אני יכול למצוא מטפל בפואה הסינית באזור מגוריי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
דוד פרלה19/11/2008אמיר שלום,
באתר של זן צמחים תמצא מטפלים מומלצים לפי אזורים,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח גוף- אני לא מצרפת את האימל כדיתמי16/11/2008
מזה תקופה אני סובלת מריח גוף חזק . מה הסיבה והאם יש אפשרות לטפל דחוף בענין. (הבעיה היא לא תוצאה ממאכלים כול שהם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח גוף
דוד פרלה17/11/2008תמי שלום,
ריח גוף חזק יכול להיות קשור ברפואה סינית למספר מצבי חוסר איזון הקשורים בעיקר למערכת העיכול , צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכולים להקל במצב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בלתי פוסקיםאייל14/11/2008
אני וזוגתי סובלים מזה מס חודשים מגירודים . ביצענו מס הדברות בביתנו כיוון שחשבנו כי המדובר בחרקים כלשהם ,אך ללא הועיל .יש הרגשה כאילו חרקים כלשהם מסתובבקים על כל הגוף. .הגירודים אינם נפסקים גם מחוץ לבית . רופע עור אצלו בקרה זוגתי לא הועיל ואף לא בדיקות דם . אודה לכיוון כלשהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים בלתי פוסקים
דוד פרלה16/11/2008אייל שלום,
במידה והאבחון של סקאביס הוא נכון מדובר בתופעה עקשנית שלוקח לפעמים זמן ממושך להיפטר ממנה,
טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני להפחית גרד בגוף.
,במידה והסיבה לגרד פנימית ולא חיצונית-סקאביס הטיפול יעזור מאוד ,במידה והסיבה חיצונית יש לבצע אותו במקביל להדברות,
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפתאמיר14/11/2008
שלום רב, 1. האם עיסוי לקרקפת הוא פעולה מועילה? והאם ניתן לעשותו באופן עצמאי ללא פנייה למומחה? 2. יש לי שיער דליל וקצוץ, האם אני יכול לחפוף אותו רק עם סבון בלבד ללא חשש? סבון רגיל כמו נקה 7, הוואי וכדומה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרקפת
דוד פרלה14/11/2008ניר שלום,
עיסוי קרקפת מועיל מכיון שהוא משפר את זרימת הדם וההזנה לעור הקרקפת, עדיף לתפןף בשמפו- הוואי זה בסדר,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מגרדים ומדבקיםטל13/11/2008
שלום, לפני כשלושה שבועות הופיע אצלי פצע דמוי עקיצת יתוש - מגרד מאוד באיזור החזה. מאוחר יותר הופיעו פצעים דומים גם על הזרועות .. הפצע מגרד ולאחר שמגרדים אותו הוא מתנפח ונראה מוגלתי מעט. בחלק מן הפצעים יש נקודת מוגלה קטנה. לפני שבוע הופיעו פצעים דומים לבני ולביתי הקטנים. הפצעים הופיעו באיזורי החזה \ בטן \ ידיים. הפצעים מגרדים מאוד ולאחר שפצע אחד מתייבש מופיע פצע חדש. קבענו תור לרופא עור אך לצערי התור רחוק. ( בחודש הבא ). מה זה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים מגרדים ומדבקים
דוד פרלה13/11/2008
טל שלום,
ישנם מספר מחלות עור שאליהם התופעה יכולה להיות קשורה [ אמפטיגו למשל ] - הקדימי את התור ,חייבים לראות בכדי לאבחן,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרודים בגוףאורלי12/11/2008
שלום רב בעלי סובל מגרודים בגוף בעיקר במקומות המכוסים. הבעייה נמשכת כבר שנים רבות וכל רופא נותן לו משחות וכדורים שונים והבעייה עדיין ממשיכה. כיצד ניתן לעזור לו? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרודים בגוף
דוד פרלה12/11/2008אורלי שלום,
גרד באבחון של רפואה סינית יכול להיות קשור למצבים שונים של חוסר איזון, טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מאוד לעזור מנסיוני במצבים אלה, בתזונה הימנעי מאוכל חריף מטוגן אלכוהול וקופאין,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבליות שום ואבץחגית10/11/2008
אני בת 28 ויש לי עור שומני שנוטה לפצעונים ושחורים התחלתי לפני כשבועיים לנטול 2 טבליות שום ביום ובליה מורחת משחה מסוג רטביט האם אני יכולה לשלב עם זה אבץ 30 מ"ג מסוג גופרתי ??????ןאם כן באיזה אופן?האם יש שילוב אחר שיעשה את הטיפול יותר אפקטיבי ???? מודה מראש חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דוד פרלה11/11/2008חגית שלום,
שום למרות היותו אנטי דלקתי בתכונותיו בתזונה הסינית אנינו מומלץ בשל היותו מחמם באופיו,
אבץ הינו תוסף נפוץ באקנה, אניני יודע לגבי הסוג הספציפי שאת שואלת,
שילוב של צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון מאוד יעיל מנסיוני באקנה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגית10/11/2008
שלום רב האם לבעיית המורפיה שם נוסף בלועזית והאם יש לכתמים אלו טיפול טבעי? תודה, חנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורפיאה
דוד פרלה11/11/2008חנית שלום,
מורפיאה יכולה להיחשב כסוג של מחלה הנקראת סקלרודרמה,
סקלרודרמה מקומית שאיננה מסוכנת בדרך כלל-כאשר מופיעים תסמיני עור באזור מקומי ומוגבל ביד, ברגל או בפנים נקראת המחלה בשם מורפיאה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך לתשובתך
חגית11/11/2008דוד שלום רב תודה על תשובתך, האם יש טיפול טבעי לתופעה זו כגון צמחי מרפא או תוספי תזונה או טיפול יעיל אחר? תודה רבה חנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנית
דוד פרלה12/11/2008חנית שלום,
טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול להקל על המצב,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה סוג של ויטליגו?
חגית12/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנית
דוד פרלה13/11/2008חנית שלום,
לא .ויטלגו זו מחלת עור אחרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכןדנה10/11/2008
האם יש מצב שבו ליכן פלנוס בפה יחלוף? מה פירוש כרוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן פלאנוס
דוד פרלה10/11/2008דנה
כן המחלה לעיתים חולפת מעצמה, כרוני-לאורך זמן .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראהלורן10/11/2008
אני סובלת מסבוראה בקרקפת..האם מותר לעשות פן בשיער ולחפוף בשמפו רגיל מלבד האגיספור שניתן לי על ידי הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה בקרקפת
דוד פרלה10/11/2008לורן שלום,
בסוג השמפו התיעצי עם הרופא המטפל לוודאות שאין סתירה עם האיגספור, לא ידוע לי על בעייתיות בעשיית פן .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכן פלנוסדנה10/11/2008
בוקר טוב רציתי לדעת אם יש סיכון כאשר הליכן פלנוס פוגע בפה? ומה לגבי התפתחות המחלה לתאים סרטניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן פלנוס
דוד פרלה10/11/2008דנה שלום,
במרבית המקרים אין סכנה ,במקרים נדירים ישנה התמרה סרטנית ולכן דרוש מעקב רפואי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת אקנהאמיר10/11/2008
שלום רב, האם מתח נפשי כלעצמו עשוי לגרום להופעת פצעי אקנה בפנים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה ומתח נפשי
דוד פרלה10/11/2008אמיר שלום
הקשר בין גוף ונפש ברפואת עור סינית הוא חזק מאוד, ואכן בהרבה בעיות עור כולל אקנה ניתן לראות החרפות במצב העור במצבי לחץ נפשי, ברפואה סינת טיפול בדיקור וצמחי מרפא עוזר הן לרגיעה נפשית והן לשיפור פיזיולוגי של מצב העור.שניהם קשורים זה בזה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטפיק דרמטיטיסאורית09/11/2008
שלום , אני בת 28 ומזה כ-5 שנים סובלת מאסטמה של העור המתבטאת רק באזור העור שמסביב לעניים , אזור העניים מתנפח והעור מתייבש , נחתך , מתקלף והעניים דומעות . כתינוקת / ילדה מעולם לא סבלתי מהבעיה או מאסטמה באופן כללי . ניגשתי מס' פעמים לרופא עור ואלרגיות אך אלה לא נותנים פתרון לבעיה . בנוסף אובחנתי כאלרגית לאבק , פריחות שונות (עץ הצפצפה , זית) וחתולים אך למרות שאני נמנעמת מקרבה לגורמים האלרגיים המצב לא משתנה . אשמח לדעת אם יש מענה לתופעה ברפואה האלטרנטיבית ובמה ניתן להשתמש בכדי להפחית את הגרד והכאב. (ואולי בעתיד לגרום לעור להחלים מהנזק שנגרם) נ.נ בהמלצת רופאת העור ניסיתי לבצע קומפרסים של תה קמומיל על העיניים אך זה לא עוזר . . . . והאם שמעתם על מסנני אוויר אשר מנקים את האוויר מאבק ומאלרגניים שונים ? אשמח לקבל חוות דעתכם,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטפיק דרמטיטיס
דוד פרלה09/11/2008אורית שלום,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכולים מנסיוני מאוד להקל על המצב , מסנני אויר וגם פילטרים המוסיפים לחות לאויר [ מוכרים בבתי מרקחת בעיקר לסובלים מבעיות נשימה ] בהחלט מומלצים,
בברכה
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כבר המון שנים מין צלקות בגביסמין בנדלק08/11/2008
שלום לך....
יש לי בעיה שהתחילה שהייתי בת 14 זה התחיל כפיצעי בגרות
ובמשך השנים הם נהפכו לגדולים יותר ומתפתחים שוב כקטנים
וגודלים וככה כל האזור של הגב העליון אני לא יכולה כבר המון שנים
ללבוש בגד ים או גופייה כלום אני נורא סובלת גם מהם מבחינת של דקירות
מידי פעם בגב אין זמן קבוע זה מגיע פתאומית.
הייתי אצל המון רופאים של עור בהתחלה חשבו שזה בא מין השומן
כשהתחלתי לגדול והגעתי לגיל 21 הצלקות האלו פשוט מתאחדות יחד
וגורמות לכאב עצום במיוחד הדקירות , אני לא יכולה לגרד את זה בגלל זה יש לי בבית קיר מחוספס שאיתו אני מתגרדת זה הדבר היחיד שמרגיע לי , אז זהו שהגעתי לגיל 21 הרופאים אמרו
שזה לא מהשמנה ושהם לא ראו דבר כזה מיימם, הם לא מכירים שום טיפול עד שאיזה רופא החליט
לנסות הזרקות ניסיתי אותם זה קצת ירד אבל הקטע שזה חזר בגדול והיום יש לי אותם גדולים
וזה מתחיל להימאס עליי אני ניגעלת מזה תאר לך איזה בחורים יירצו בחורה כזאת
במיוחד שזה הולך ומתפשט לי קצת ליד.
לפני כמה חודשים הייתי אצל רופא פלסטיקאי והוא הוא גם אמר את אותו הדבר כמו כולם רק שהפעם הוא אמר שאפשר לנתח ולנסות להוריד אותם אחרי ששמחתי הוא שלף שיש 30 אחוז שזה ייעלם ושאר האחוזים שלא רק שזה לא ייעלם אלא גם שזה היתפשט כל גופי אני ניסהלתי ואמרתי בשום פנים ולא.
הייתי רוצה עכשיו לשאול אותך האם אתה מכיר צלקות (פצעים) מסוג זה
והאם יש טיפול לזה?
אשמח שתחזור אליי
תודה מיסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות של אקנה
דוד פרלה09/11/2008יסמין שלום,
הבעיה שאת מתארת אכן קשה ולא קלה לטיפול, אם זאת ניתן לשלב טיפול תומך הכולל צמחי מרפא ודיקור שמטרתם לחזק את יכולת הגוף למנוע יציאת פצעים אלה הגורמים לצלקות, הטיפול יכול להיות גם במקביל לטיפול המערבי המקובל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין
דוד פרלה09/11/2008יסמין שלום,
אני לא מצליח לפתוח את התמונה ששלחת, בכל מקרה לא מדובר בהעלמת צלקות,על כך קשה מאוד להשפיע ברפואה סינית, מדובר על שיפור המצב על ידי איזון הגוף כדי להאיט את התהליך ולמנוע ככל האפשר יציאת פצעים חדשים,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהדנה08/11/2008
שלום, כמה זמן לאחר ראקוטן ניתן להיכנס להריון ושיהיה בטוח? בתודה מראש, גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דוד פרלה09/11/2008גלית שלום,
שאלות על תרופות יש להעביר לפורום רפואת עור מערבית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)