מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שמיעה, ראייה וכליותבמבה19/07/2011
מדובר במשפחה של עשרה ילדים ומתוכם שלושה ילדים עם תסמונת גנטית עם שם לא ידוע, שכוללת ירידה בראייה עד עיוורון כתוצאה ממיופיה גבוהה, ולקות שמיעה בדרגות שונות בעשור הרביעי לחיים.
אצל שניים מתוכם יש בעיות קלות בכליות, אצל האחד רמות גבוהות מן הנורמה של קריאטנין (1.7). ואצל השנייה חלבון בשתן (3). מה שם התסמונת? ומה הצפי שלה לעתיד מבחינת החמרה, אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שמיעה, ראייה וכליות - תגובה
חגית שגיא20/07/2011לבמבה
שאלות אלו יש להפנות לפורום רפואי, רצוי לרופאים המתמחים בגנטיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר שמיעה - מתי ?שמעון19/07/2011
שלום
רציתי לשאול על פי מה מחליטים מתי צריך מכשיר שמיעה ומתי לא.
לבתי בת ה 6 יש ירידת שמיעה של כ 40 די בי באוזן אחת. האם היא חייבת מכשיר שמיעה? האם רק מומלץ ?
אשמח לתשובה מהירה
תודה
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר שמיעה - מתי ? - תגובה
חגית שגיא20/07/2011שמעון שלום
ההחלטה על הרכבת מכשיר שמיעה אצל ילדים קשורה לרמת הירידה בשמיעה. ברגע שקיימת ירידה שיכולה לפגוע ביכולת האיתור והקליטה של צלילי הדיבור השונים, נגביר את השמיעה של הילד בעזרת מכשיר שמיעה
ירידה של 40 דצ' היא בהחלט אינדיקציה להרכבת מכשיר שמיעה. אבל חשוב לדעת מה המקור של ירידת השמיעה. במידה וזו ירידה על רקע נוזלים ודלקות באוזניים, למשל, ניתן לפעול בצורה רפואית לשם שיפור השמיעה, וכמובן שאין צורך במכשיר.
לכן צריך לדעת תמונה שלמה של ירידת השמיעה מה תוצאות בדיקת אא"ג ולפי זה להחליט
בכל מקרה כדאי לברר את כל הנושא של מכשיר מול קלינאי תקשורת שמומחה בהתאמת מכשירי שמיעה, ויראה את כל בדיקות השמיעה ומסמכים רפואיים של בתך
מקווה שזה עונה לשאלתך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירדה מזערית בשמיעהאלון17/07/2011
ערכתי בדיקה בתא אודיו-מטרי ונתגלתה ירידה מזערית בשמיעתי. הבדיקה נעשתה לצורך גיוסי למישרה מסויימת בהמלצת הדוקטור הופניתי לרופא אף אוזן גרון על מנת לבדוק את הממצאים אולם לא אובחנה שום בעייה אצל רופא האף אוזן גרון מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירדה מזערית בשמיעה - תגובה
ענת כוכבא17/07/2011לערן שלום!לא ברור לי האם נבדקת במכון אודיולוגי מוסמך ע"י קלינאי/ת תקשורת או שעברת בדיקה במסגרת סקר כלשהו. אם זה המצב, אז תבצע בדיקה חוזרת במכון ואז תוכל לקבל הסבר על שמיעתך ותפקודה מהקלינאי/ת . בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
אלון17/07/2011ביצעתי בדיקת שמיעה במכונכם .. על ידי קלינאית תקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת - תגובה
ענת כוכבא17/07/2011אז בוודאי קיבלת הסבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
אלון17/07/2011לכן אני מעל את הבעייה כאן.. קיבלתי הסבר על כך שישנה ירידה מזערית בשמיעתי.. אולם כשנגשתי להבדק אצל רופא אאג הוא טען כי הכל בסדר ולא ניכרת שום בעייה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת - תגובה
ענת כוכבא17/07/2011ערן! ישנן נורמות אודיולוגיות בנלאומיות, אליהן אנו מתיחסים בפענוח תגובות, שנתקבלו בבדיקת שמיעה. ירידת שמיעה מזערית משמעותה כי שמיעתך נמצאת בתחום השמיעה הנורמלית , אך עליך להיות מודע לקיום הבעיה המזערית על מנת להמנע מגורמים, שעשויים להחמיר את המצב כמו למשל בילוי/ עבודה במקומות רועשים מעל המותר ללא הגנה על האוזניים ביחס ישיר לשהות יומיומית ברעש זה. מקווה שהפעם עזרתי .
אלון17/07/2011אני מתנצל על ההצפה בהודעות .. זה פשוט נפל כרעם ביום בהיר ואיכשהו כנראה נפץ חלום מסויים , מאוד עזרת הרבה תודה לך וישר כוח ! ההיענות שלך מעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באזוניים בזמן טיסהאילנה11/07/2011
שלום
לפני 4 שנים עברתי ניתוח סטפדקטומי באוזן אחת, ולפני 3 שנים באוזן השניה
מאז לא טסתי. אני חוששת מאוד מהלחצים בזמן ההמראה והנחיתה
איך אני יכולה להפחית את הלחץ הזה ? האם פקקי אוזניים מהסוג שאוטם מים יכול לעזור ?
בתודה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באזוניים בזמן טיסה - תגובה
13/07/2011אילנה שלום . מומלץ להתייעץ עם רופא אאג לגבי התנהלות בזמן הטיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת וארדנבורג?שרון11/07/2011שלום,
שמנו לב כי לבננו (בן חודשיים וחצי) יש קשתית חצי כחולה חצי חומה,
וקראנו כי זה יכול להעיד על תסמונת וארדנבורג.
אחד המתסמינים הינו ירידה באיכות השמיעה
האם זה מולד או שייתכן שיש ירידה עם השנים באיכות השמיעה?
קבענו תור לבדיקת שמיעה אבל חשוב לדעת האם יש צורך במעקב או לא
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתסמונת וארדנבורג? - תגובה
13/07/2011שרון שלום,
תסמונת וארדנבורג היא תסמונת מולדת. לפני שממהרים לקבוע אבחנה כדאי להתייעץ עם רופא. יש ילדים שנולדים עם עין כחולה ועין חומה ללא התסמונת.
לגבי השמיעה - חשוב לבדוק אם בנך עבר את סינון השמיעה בבית החולים כשנולד.
תינוקת עם תסמונת וארדנבורג עם שמיעה תקינה לרוב נשארים במעקב שמיעתי עד גיל שלוש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת מכשיר שמיעהדרור05/07/2011אמא שלי בת 74 לקתה לפני כ- 10 שנים בזיהום באוזן (כתוצאה מוירוס) ועקב כך נפגעה לה השמיעה באוזן זו. הפגיעה מתבטאת לא רק בירידה בשמיעה אלא גם בכאבים / טרדה שנוצרים לה כתוצאה מצלילים מסויימים (רעש חזק, סביבה רועשת וכדומה). ברצוני לדעת האם קיימים היום מכשירי שמיעה שבנוסף להגברת הקול מבצעים גם סינון רעשים עפ"י צרכי המטופל כך שיסננו את הצלילים הגורמים לטרדה ויגבירו את אלו שצריך, יש לציין כי בעבר רכשה אימי מכשיר שמיעה אך הוא רק הגביר את הקול כך שצלילים שגרמו לה לטרדה רק נשמעו חזק יותר...
כמובן שאם התשובה חיובית אשמח לקבל פרטים היכן ניתן לרוכשו.
תודה,
דרור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתאמת מכשיר שמיעה - תגובה
ענת כוכבא05/07/2011לדרור שלום! בכל מכשירי השמיעה המתקדמים , המיוצרים ע"י יצרנים מובילים קיימות מערכות וויסות עוצמה, המקלים על סבלם של אנשים בדומה לאימך. הבסיס לתכנות נכון של מערכות במכשירי השמיעה הדיגיטליים המתקדמים הינה בדיקת שמיעה מקיפה, המכילה את כל הפרמטרים, הדרושים להתאמת מכשירים מוצלחת. אני ממליצה לכם לחפש מכון, שקרוב למקום מגוריה של אימך ולגשת לפגישת יעוץ. יתכן ואימך תצטרך לעבור מספר פגישות לצורך כיוון מערכות המכשיר, אך עם קצת סבלנות ניתן להגיע לתוצאות רצויות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיע ברהלי04/07/2011בני בן חודש וחצי והבדיקה ברה בתל השומר שביצענו עתה לא הייתה תקינה לחלוטין.. האם הבדיקה הינה אמינה או כדאי להתייעץ עם רופא פרטי?? והאם מאחר והוא פעוט השמיעה שלו טרם סיימה להתפתח ובגלל זה הבדיקה לא יצאה תקינה??? עד איזה גיל מתפחתחת השמיעה?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת שמיע ברה - תגובה
חגית שגיא04/07/2011לי שלום
איבר השמיעה מפותח כבר בשבוע 25-26 להריון. בדיקת BERA הינה בדיקה אמינה מכיוון שלא מצריכה שיתוף פעולה מצד התינוק. מכיוון שמדובר בזיהוי גלים של עוררות עצבית ישנם מקרים בהם נראו מקרים של שמיעה לא תקינה ובפועל לא הייתה בעיית שמיעה - אך אלו מקרים בודדים מאוד.
מומלץ לגשת לרופא אא"ג עם התוצאות, היא יפנה אתכם ל- BERA נוספת ו/או לבדיקה התנהגותית במכון שמיעה בבי"ח.
במידה והתוצאות תצאנה דומות אני מציעה לגשת למרכז שיקום כגון מיח"א או AV על מנת לקבל הכוונה ועזרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברה
לי04/07/2011זהו שהתוצאות אמרו באוזן אחת סף שמיעה 50 ובאוזן שנייה 45 חשוב לציין שאין לנו במשפחה בעיות שמיעה והפנו אותנו לבדיקה נוספת בגיל 3 חודשים,.
האם בגלל שהוא רק בן חודש וחצי יש סיכוי שהשמיעה שלו לא התפתחה עד הסוף ?ומה עושים אם שזהו סף השמיעה באמיתי איך מטפלים בבעיה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברה - תגובה
חגית שגיא04/07/2011סף השמיעה בבדיקת BERA אינו משתנה עקב התפתחות. בדיקת BERA מתייחסת לאזור צלילים מאוד ספציפי, כך שאם קיימת ירידה יתכן והיא באזור צלילים זה בלבד, בנוסף הבדיקה יכולה להיות מושפעת ממצב של נוזלים או חסימה כלשהי באוזן כך שחשוב לפנות לאא"ג להמשך תהליך ולחזור על הבדיקה
גם אם לא מוכרת ירידת שמיעה במשפחה שלך ושל בעלך עדיין תתכן ירידת שמיעה אצל התינוק מסיבות שונות (חלקן גנטיות חלקן קשורות לזיהומים שונים בעת ההריון/לידה וכו')
במידה ובסוף תהליך הבירור יתגלה כי אכן לבנך יש ירידת שמיעה, מרכזי השיקום (כדוגמת מיח"א או AV שציינתי קודם) יעזרו בהתאמת עזר שמיעתי מתאים ויספקו תמיכה שיקומית כללית (שפתית ושמיעתית)
חשוב לדעת כי ילדים בעלי לקות שמיעה יכולים להראות התפתחות תקינה ושילוב תקין בחברה (כתלות ביכולות שלהם כמובן, שלאו דווקא קשורות לירידת השמיעה)
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטוסקלרוזיס - ניתוחאורלי27/06/2011למומחיות שלום, אני לפני ניתוח של אוטוסקלרוזיס ורציתי לשאול, האם גם הנקה גורמת להחמרת המחלה או רק הריון? אני בת 44, וזמני קצר בנושא זה... האם כדאי לדחות את הניתוח בשנה אם ברצוני להיכנס להריון? תודה, אורלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוטוסקלרוזיס - ניתוח - תגובה
ענת כוכבא27/06/2011לאורלי שלום! ידועה הטענה, כי השינויים ההורמונליים, אשר חלים בגוף האישה במהלך הריון עשויים להחמיר את מצב השמיעה, כאשר מדובר כמובן במחלת אוטוסקלרוזיס. טענה זו לא הוכחה מחקרית באופן חד משמעי. יחד עם זאת ומתוך נסיון קליני ידוע לי, כי רופאים מיעצים לנשים, שסובלות ממחלה זו קודם לסיים עם לידות ואז להנתח.צריך קמובן לקחת בחשבון את מצב שמיעתך נכון להיום והאם לדעת רופא אאג את יכולה עדיין להמתין עם הניתוח. בכל מקרה- בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטינטון באוזן שמאליעל23/06/2011שלום,
היתה לי דלקת בחינכיים מעל שן שנשברה ולקחתי אנטיוטיקה ב-2 סבבים.
לאחר עקירת השן התחלתי לסבול מאטימות באוזן ימין טינטון ואי יכולת לשחרר אויר דרך אוזן הימנית מה שגורם להרגשה של ליקוי שמיעה
בעבר היתה לי בעיה באוזניים ועזרה לי תרופת סינופד.
מה הגורם לבעיה האם האנטיביוטיקה או אול התקררות.
אודה לתשובה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטינטון באוזן שמאל - תגובה
ענת כוכבא25/06/2011ליעל שלום! שאלותיך הינן בתחום רפואי, לכן מומלץ להפנותן לפורום אאג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמיעה לסירוגיןאמיר אהרוני19/06/2011יש לי סבתא בת 99 שלא שומעת באוזן אחת מילדות ובאוזן השניה אחוזי השמיעה שלה נמוכים מאוד.
מכשיר השמיעה שלה עובד לסירוגין, כך שלפעמים היא שומעת טוב למדי ולפעמים לא שומעת בכלל.
נסיונות של הבת שלה לתקן את המכשיר לא הועילו.
לפני כחודשיים בעקבות נפילה היא לא יכולה ללכת וגם יד ימין שלה לא מתפקדת ולכן , עקב חוסר יכולת לטפל בה בביתה היא הועברה לבית אבות בירושלים.
היא צלולה לחלוטין חברותית מאוד ובעלת חוש הומור נהדר וחוסר השמיעה מקשה עליה מאוד ליצור קשר עם הסביבה.
קשה לי להאמין שבמאה ה 21 אין מכשיר שיכול לאפשר לה לשמוע באופן סדיר ובכך לשפר מאוד את איכות חייה בשארית הזמן שנותר לה.
במידה ולא ניתן לבצע בדיקה והתאמת מכשיר בבית האבות , ניתן להביאה למכון שמיעה מתאים.
אודה מאוד על עזרה בנושא.
אמיר אהרוני - הנכד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשמיעה לסירוגין - תגובה
ענת כוכבא19/06/2011לאמיר שלום! ישנם ספקי מכשירי שמיעה, המבצעים ביקורי בית, במסגרתם המטופל עובר בדיקת שמיעה ומקבל יעוץ מקצועי לגבי אפשרויות התאמה של מכשיר שמיעה או אביזר הגברה אחר, שיאפשר לה תפקוד כמה שיותר עצמאי. מאחר ואנו מנועים מלתת שמות של מוצרים או ספקי שרות במסגרת הפורום אני ממליצה לך לבדוק באינטרנט מי מבין המכונים האודיולוגיים בירושליים מבצע שירות עד הבית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שמיעהרותי19/06/2011יש כל כך הרבה חברות שמשווקות מכשירי שמיעה.אחרי בדיקות ואיסוף הצעות מחיר הגעתי למחירים החל מ 30 שח אחרי השתתפות ועד 7500 שח אחרי השתתפות . נורא מבלבל.איך יודעים מה לקנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיות שמיעה - תגובה
ענת כוכבא19/06/2011לרותי שלום! בחירת רמת טכנולוגיה של מכשירי שמיעה מתבססת על ממצאי בדיקות שמיעה למיניהן ועל הגדרה ברורה של הצרכים השמיעתיים היומיומיים של המטופל. מעבר לכך על המטופל להחליט, באיזו מידה הוא מעונין במכשיר שפעולתו תהיה אוטמטית ולא תדרוש ממנו התעסקות מתמדת. ככל שמכשירי השמיעה מכילים פתרונות חכמים יותר כך מחירם עולה , לכן צריך ליצור תמונה ברורה של רצונותיך ודרישותיך מהמכשירים על מנת להגיע למסכנה מה לקנות.
חשוב לזכור כי קניית מכשירי שמיעה אינה דומה לקניית אביזר אחר- לדוגמא משקפיים. כאשר משקפיים הותאמו ונבנו, אין מה לשנות בהם. לעומתם מכשירי שמיעה הינם מערכות דינמיות ונדרש תהליך ממושך ומעקב רצוף על מנת להבטיח , כי פעולתם מותאמת למצב השמיעה, שעשוי גם להשתנות. לכן חשוב ביותר לבחור ספק אמין, מקצועי , הנמצא בקרבת מגורייך על מנת לקבל ממנו שרות לאורך שנים. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית טינטון באוזן שמואלeli18/06/2011שלום
אני סובל מבעית טינטון זה 8 שנים. עברתי שלוש פעמים בדיקות ברה ושמיעה .
נכון שיש לי ירידה בשמיעה אבל לפי הבחנת רופאים התופעה אינה מסבירה את סיבת הטינטון.
האמת אינני יודע מה זה טינטון הבעיה שלי היא רחש איום ונורה ובלתי נסבל שגם לפעמים מאיר אותי משינה .
אני מבקש את עזרתכם
בברכה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיית טינטון באוזן שמואל - תגובה
18/06/2011אלי שלום,
עליך לפנות לרופא אאג שמתמחה בטנטון. הוא ירכז את הבדיקות הרלוונטיות ויציע דרכים לטפל בטנטון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שמיעה פתאומית בשתיי האזנייםגבי13/06/2011שלום רב.
לפניי חודש חשתי אטימות פתאומית כמו לאחר עליה וירידה ממקום גבוה או כפי שחשים בטיסה ,כל זאת באוזן שמאל.במקביל שמיעה מאד ירודה באוזן ימין המתבטאת בצרימות של צלילים וקולות ,שמיעת קריין טלויזיה רדיו או מוסיקה באיכות ירודה כמו מטרנזיסטור חלש.
כמובן ניגשתי מיידת לרופא אף אוזן גרון שלא מצא דבר ,לפי הממצאים אזניים תקינות לחלוטין.בבדיקה גם דרכיי האף והנשימה הכל תקין.
נשלחתי לבדיקת מעבדת שמיעה שם מצאו ליקוי קל כפי הנראה עצבי באוזן ימין ושמיעה מצויינת באוזן שמאל.
גליי האטימות או תחושות לחץ אוויר באוזניים חוזרים ונעלמים מידי 3 ימים וחוזר חלילה.
בבדיקה אצל פרופסור המליץ לגשת ל MRI ולא מצא בעיה כלשהי שניראת לעין באזניים.
אם כך מישהו יודע או היתנסה או מכיר תופעות כאלו??
זה מעיק שבעתיים כאשר גם לא מזהים מה בדיוק הבעיה ומה היא הדרך הטיפולית הדרושה.
אודה מראש לכל ייעוץ וסיוע בעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיית שמיעה פתאומית בשתיי האזניים - תגובה
חגית שגיא14/06/2011גבי שלום
כדאי לפרסם שאלה זו גם בפורום של רופאי אא"ג - פורום זה עוסק בשמיעה ושיקום שמיעה ולא כ"כ בבעיות רפואיות הקשורות לאוזניים
לגבי אוזן ימין, כדאי לברר לגבי שיקום, חבל להזניח אותה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לעניין אטימות באוזןחגית גהוזי12/06/2011ענת תודה על תשובתך הזיזה,
האם בדיקת שמיעה היא לא רק פשוטה כמשמעה- בדיקת שמיעה נטו?
האם בבדיקות כיום (בפעם האחרונה שעשיתי בדיקה כזו- זה היה לפני לפחות 10 שנים, אם לא יותר) ניתן לאבחן מעבר?
זה כולל צילום פנימי?אם במידה והשמיעה היא לא ירודה דרסטית, ועדיין נשארת לי התחושה של האטימות, מה זה אומר? מה הטיפול הלאה כדי לדעת מה הגורם- אם אפשרי בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשך לעניין אטימות באוזן - תגובה
ענת כוכבא12/06/2011חגית! בבדיקת השמיעה אנו רואים אם קיימת באחד מחלקי האוזן (חיצונית , תיכונה ופנימית) הפרעה, הגורמת לליקוי בהעברת הצליל. אחד הביטויים של אטימות הינה ירידה ביכולת הצליל לעבור דרך חלק מסוים באוזן. ללא בדיקה הרופא אינו להתקדם הלאה .זה הבסיס לאבחנה ו/או המשך בדיקות. לכן אם את רוצה לעזור לעצמך, עליך להתחיל בנקודת מוצא שהיא בדיקת שמיעה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזן עם תחושת סתימה פתאומיתחגית גהוזי12/06/2011שלום,
לפני כשבוע נסתמה לי אוזן ימין, הרגשה של אטימות,
האם יש חש לחירשות זמנית או קועה?
לפי בדיקה ראשונית נראה כי חיצונית האיזור נקי,
האם בבדיקת שמיעה אפשר לדעת אם זה רק פקק, אם זה זמני או קבוע?
אודה לתשובה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוזן עם תחושת סתימה פתאומית - תגובה
ענת כוכבא12/06/2011לחגית שלום! עליך בהחלט לעבור בדיקת שמיעה בהקדם. בבדיקת שמיעה ניתן לראות איזה חלק מהאוזן גורם לתחושת האטימות. עם תוצאות הבדיקה עליך לגשת לרופא אאג לקבלת טיפול מתאים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)