פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכשיר שמיעה לחירשות חד צדדית?
    kkk
    04/12/2011

שלום, רציתי לשאול האם מכשיר שמיעה מסוג כלשהו יכול לעזור לילד בן 10 חודשים ששומע מצויין באוזן אחת, וחירש לגמרי באוזן שנייה. בבדיקת ברה נרשם שלא התקבלה כל תגובה בעוצמה מקסימלית שניתן לבדוק במכשיר 110 דציבלים באוזן החירשת .הבעייה היא עצבית.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה לחירשות חד צדדית? - תגובה

ענת כוכבא
    04/12/2011

ל-KKK שלום! ישנם מכשירי שמיעה, המורכבים מאחורי האוזן, אשר מעבירים קולות מצד הלא שומע לצד השומע ובכך המשתמש אינו מפסיד מידע מהצד הלא תפקודי. מדובר במכשירים מסוג CROS , המעבירים מידע מצד לצד באופן אלחוטי והאוזן הבריאה קולטת מידע משני הצדדים. הנסיון שלנו הוא עם בוגרים ולא עם תינוקות והתוצאות טובות מאוד. אינני יודעת אם זה הזמן המתאים לבנכם להרכיב סוג כזה של מכשיר,אך כדאי להתייעץ עם הקלינאי תקשורת המטפל בו. בברכה ובהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה חדה בשמיעה
    שלמה
    03/12/2011

שלום,
    אמא שלי היא אישה כבר טיפה מבוגרת, וירידה בשמיעה עקב גיל היא נפוצה ונורמלית ,אך רציתי לברר אם יכול להיות מצב שהשמיעה נפגמה יותר עקב מחלת הסרטן שאיתה היא מתמודדת? ואהיה אפילו יותר ספציפי - אמא שלי היא יוצאת איראן , היא קיבלה "טיפול" בהקרנות של קרני רנטגן למניעת התפשטות מחלת הגזזת... האם הקרנות אינטנסביות לאורך זמן יכולים להחמיר בעיות בשמיעה ? ידוע לך על מטופלים רבים שציינו על ירידה משמעותית בשמיעה , והם אכן טופלו בהקרנות נגד גזזת??

אני גם רוצה לציין שאמא שלי ככל הידוע לי לא נחשפה לרעשים חזקים ולאורך זמן במסגרת עבודתה , כך שזו לא פגיעה בתוף האוזן , אלא יותר פגיעה עצבית כנראה

תודה לכם :)

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה חדה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה חדה בשמיעה - תגובה

ענת כוכבא
    04/12/2011

לשלמה שלום! לצערי אינני מכירה עבודות מחקר בנושא טיפול בגזזת בקרני לייזר ופגיעה בשמיעה.כעיקרון הקרנות לצורך טיפול בגידולים באיזור הראש עלולים לפגוע בשמיעה.כדאי לך להפנות את השאלות לפורום רופאי אאג. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקרוטיה
    מרי
    03/12/2011

שלום
    בני בן שלושה חודשים עם מיקרוטיה בצד אחד. האוזן השניה תקינה לגמרי ברוך השם וגם באוזן המיקרוטית יש שמיעה בינונית.
    הרופאים לא ממליצים על מכיר BAHA לכרגע ובכלל. טוענים כי ילד יתפתח וילמד ויחייה חיים רגילים לגמרי עם שמיעה כזו. לטענתם המכשיר לא אסטטי וחבל לשים אותו כשאין צורך.
    מה את חושבת בנושא?
    הרופא כן טוען שבהמשך נדון על פתיחת תעלת השמע כשיגדל מעט...לפני הניתוח הפלסטי. ניתוח זה ישיג שמיעה מלאה באוזן המיקרוטית.

לקביעת תור
    סגירה
    מיקרוטיה

הוספת תגובה

• מיקרוטיה - תגובה

חגית שגיא
    03/12/2011

מרי שלום
    איני יודעת עד איזה גיל הרופא המליץ לחכות אך שמיעה דו אוזנית בהחלט טובה יותר משמיעה באוזן אחת - טובה ככל שתהיה. בשל העובדה שהם מניחים שיוכלו לפתוח את תעלת השמע חבל להם על ניתוח למכשיר BAHA, אך ניתן להתאים מכשיר BONE אשר אינו מצריך ניתוח, ניתן למקם אותו בעזרת סרט גמיש ובגיל מאוחר יותר בעזרת קשת. בצורה כזו יוכל בנך לקבל מידע דו אוזני ולאפשר להתפתחות שמיעתית המבוססת על מידע זה
    תוכלי לקבל פרטים על מכשיר כזה במכון שמיעה או במיח"א/AV
    נשמח לענות על שאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חירשות מלידה
    מירב
    01/12/2011

שלום,

נולד לנו תינוק אשר לא יכול לשמוע בשתי אוזניו.

מה יכולות להיות הסיבות לחירשות?
    לא ידוע לנו במשפחה המורחבת על מקרים של חירשות. ולא היה משהו יוצא דופן בזמן ההריון (מחלות) או בלידה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חירשות מלידה

הוספת תגובה

• חירשות מלידה - תגובה

חגית שגיא
    01/12/2011

מירב שלום
    ישנן סיבות רבות לירידת שמיעה בתינוקות. האם ערכתם בדיקות גנטיות? ישנם שני גנים ידועים לחרשות שניתן לבדוק אותם בבדיקות אלו. ובהחלט יתכן שלאף אחד מההורים או במשפחתם לא יהיו מקרי חרשות.
    ישנם וירוסים שונים כדוגמת CMV שההדבקה במבוגר יכולה להיות ללא סימפטומים אצל האם אך הדבקות בהם בשלבים שונים של הריון יכולה להתבטא גם בירידת שמיעה אצל הוולד
    רופא ילדים/אא"ג או מרכז השיקום שלכם (מיח"א/AV) יוכלו לספק לכם מידע על בדיקות שניתן לבצע על מנת לנסות ולאתר את מקור הירידה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמזום מוזר
    מייקל
    22/11/2011

היי,
    בחודשיים האחרונים התחלתי לשמוע זמזום מוזר באוזן שמאל. אני מקפיד לנקות את האוזניים פעם בשבוע-שבועיים בערך, וחוץ מזה אין בעיות אחרות, אין הבדל בשמיעה לעומת קודם ואין כאבים - רק זמזום. אני לא יודע אם זה קשור אבל לאחרונה קניתי סמרטפון ואני כל יום בנסיעת אוטובוס לעבודה שומע מוסיקה דרכו עם אוזניות - דבר שלא עשיתי קודם. אבל העוצמה לא גבוהה מדי - לפחות לא נראה לי. יכול להיות שזה קשור?
    תודה רבה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    זמזום מוזר

הוספת תגובה

• זמזום מוזר - תגובה

חגית שגיא
    23/11/2011

מייקל שלום
    לגבי הסמרטפון, תמיד כדאי להחליש מעט אם לא בטוחים מה עצמת השמע. חשיפה לרעש חזק יכולה לגרום לתופעות של ירידה בשמיעה שאחת מהן היא צפצופים באוזניים
    כשתופעה כזו מופיעה דבר ראשון צריך לגשת לרופא אא"ג ולדווח לו על הופעת התופעה. הרופא ישלח אותך לבדיקת שמיעה ובדיקות נוספות לפי הצורך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור בטון גבוה
    שירה
    15/11/2011

שלום רב,
    יש לי תור בקרוב לראשונה לרופא א.א.ג,
    וזאת כיוון שאנשים אומרים לי שאני מדברת בקול ממש גבוה (ואיני אדם צעקן :)),
    גם בשיחה שאני מנסה לדבר בשקט אני מגבירה את הקול (כאילו אני לא שומעת את עצמי מספיק חזק), לפעמים אני מרגישה כאילו שהקול שלי גבוה באמת ואפילו מציק לי,
    אציין שאין לי שום בעיית שמיעה אחרת, אני שומעת כל רחש הכי חלש, אין לי כאבי אוזניים ותופעות כאלה ואחרות, אך כשמישהו מדבר בטון גבוה (לא כי הוא צועק עליי) זה ממש מציק לי. לא נעים לי לדבר עם אנשים ותמיד לחשוש שאני עם טון גבוה מידיי שבעצמי איני אוהבת וגם שזה מציק לי בהרגשה הפיזית.
    מה זה יכול להיות? רופא משפחה שבדק אוזן שמאל נתן לי טיפות שמן כאלה לניקוי האוזן כי אמר שהיא כמעט מלאה שעווה ושזה יתנקה מעצו, שמתי מהטיפות מספר פעמים אך כלום לא יוצא, האוזן ממש נקייה, כנראה מרמז על משהו לא תקין.
    תודה רבה מראש על כל עזרה,
    שירה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור בטון גבוה

הוספת תגובה

• דיבור בטון גבוה - תגובה

חגית שגיא
    15/11/2011

שירה שלום
    כאשר יש ירידת שמיעה אכן יש נטיה להעלות את עצמת הדיבור מכיוון שאנו זקוקים למשוב שמיעתי על הדיבור שלנו
    זה לא אומר שאם מדברים בקול רם בהכרח יש ירידת שמיעה. דיבור בעצמה חזקה יכול להיות מתוך הרגל ויכול להיות מתוך שימוש לא נכון בקול.
    רופא אא"ג הינו התחנה הנכונה הראשונה. ספרי לו את כל מה שספרת כאן בפורום, הוא יבצע את הבדיקות הנדרשות ויפנה אותך לבדיקות נוספות על פי שיקולו (בדיקת שמיעה למשל)
    לאחר ברור מעמיק יהיה כיוון נכון יותר לסיבה בגללה את מדברת בעצמה חזקה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה
    אורטל אלמלם
    14/11/2011

שלום, ילדתי לפני חודש את בני,ובבדיקת סינון שמיעה שלאחר הלידה הוא נכשל והרופאה אמרה לי שיכול להיות שזה בגלל נוזלים שישנם עוד מהלידה באוזניי הפעוט. הוזמנתי לאחר חודש והיום הייתי בבדיקת סינון שנייה, ובני שוב נכשל,המכונה הראתה לבודקת לעצור את הבדיקה.(כך אמרה) . אך הבודקת אמרה שהיא לא מייחסת לבדיקה הזאת חשיבות מכיוון שהוא מקורר והנשימות שלו מרעישות חירחורים. היא זימנה אותי לעוד שבוע לאחר שירגיש טוב, אם כן. אני לא שקטה,רציתי להתייעץ איתך ולדעת אם יש משהו נוסף שאני יוכל לעשות עד לבדיקה הבאה??? תודה רבה מראש על שיתוף הפעולה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סינון שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    15/11/2011

אורטל שלום
    בדיקת הסינון לילודים רגישה מאוד על מנת שניהיה בטוחים שלא נפספס אף ילד עם לקות בשמיעה, זה אומר שישנם ילדים עם שמיעה תקינה שלא יעברו את הבדיקה ובבדיקות נוספות יתגלו כבעלי שמיעה תקינה. אחת הסיבות לכך היא שאכן, מצב של נוזלים באוזניים מאוד משפיע על תוצאות הבדיקה.
    אצל ילדים קטנים מצב של גודש בדרכי הנשימה גורם גם לנוזלים באוזניים פעמים רבות ולכן כנראה הבודקת אמרה לך שהתוצאות כרגע מושפעות ממצב הגודש והחרחורים וכדאי לחזור על הבדיקה.
    אין לך מה לעשות כרגע וגם אין סיבה להניח שיש לבנך בעית שמיעה. יש להקפיד ולבצע את כל בדיקות המעקב על מנת לשלול באופן מוחלט נושא של ירידת שמיעה.
    כרגע אין סיבה להלחץ תמשיכי במעקב ונהיה כולנו יותר חכמים בהמשך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקות שמיעה לפעוטה בת שנה
    שרון לוי
    14/11/2011

בתי בת השנה סובלת מלקות שמיעה בינונית וכרגע עם מכשירי שמיעה בשתי האזניים. רציתי לדעת באיזה גיל הכי מוקדם כבר אפשר לשים לה מכשירי שמיעה פנימיים? דבר נוסף הוא שכרגע יש לה גם מים באזניים והוצע לנו לעשות לה ניתןח כפתורים - האם את בעד? כי יש שאומרים שבגלל ההפרשות אחרי הניתוח זה לא מומלץ כ"כ.

לקביעת תור
    סגירה
    לקות שמיעה לפעוטה בת שנה

הוספת תגובה

• לקות שמיעה לפעוטה בת שנה - תגובה

14/11/2011

שרון שלום,
    בנוגע למכשירי שמיעה פנימיים: זוהי סוגיה די מורכבת. ראשית, צריך שהאוזן תסיים את צמיחתה (לא לפני גיל 8-9 שנים). לאחר שהאוזן סיימה לצמוח היא צריכה להיות מספיק גדולה כדי שיוכלו להכניס מכשיר פנימה ונקייה מהפרשות בכדי שהמכשיר לא יתקלקל. בנוסף הילדה צריכה להיות מספיק זהירה ואחראית כדי שהמכשיר לא יאבד או ישבר. בנוסף, צריכה לא להיות התדרדרות משמעותית בשמיעה עד אז, כדי שמכשיר קטן יהיה מספיק חזק.
    מה שאני מנסה לומר בכל זה שעוד חזון למועד. כבר כיום ישנם מכשירים מאד אסתטיים שאינם תוך אוזניים (בעיקר כשמדובר בילדה וניתן להאריך שיער) ומי יודע מה יהיה בעוד 8-9 שנים....
    לגבי ניתוח כפתורים: יש כאן שני שיקולים. רפואי - לגביו את צריכה להתייעץ עם רופא אאג. אודיולוגי (שמיעתי) - כאשר לילדתך יש נוזלים באוזניים פירושו שהשמיעה שלה יורדת עוד יותר באותה תקופה ואז צריך לכווןן את המכשיירים בהתאם. מאחר וכמות הנוזלים, כמו גם השפעתם על חומרת הליקוי משתנה, לכם כהורים אין יכולת לעקוב ולכוון את המכשירים בהתאם כל הזמן.פירושו שהיא עלולה להסתובב בחלק מהזמן עם תת הגברה וחלק עם יתר הגברה. יש לקחת זאת לתשומת לבכם
    רק אומר שניתוח כפתורים יחסית פשוט ושכיח, אז לשיקולכם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת BERA
    איוונה
    11/11/2011

שלום,
    לסיכום בדיקת BERA שעשיתי גל lV לא הודגם בצד ימין,שאר הגלים נרשמו עם זמני חביון ואמפליטודות תקינים דו"צ.
    INTERLATENCY III-V תקין דו"צ.
    מה פרוש הפיענוח?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת BERA

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת BERA - תגובה

13/11/2011

איוונה שלום
    הבדיקה תקינה לחלוטין, כלומר לא עולה מהבדיקה רושם לבעיה בעצב השמע/שיווי המשקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזניות ונזק לשמיעה
    hila
    08/11/2011

שלום רב,
    אני זקוקה לאזניות (עם מוזיקה מרגיעה) בעבודתי כדי להתגבר על הרעש מסביב ולהתרכז.
    כרגע משתמשת באזניות שנכנסות לתוך האוזן כי זה הדבר היחיד שעוזר.האם זה עלול לגרום נזק לאוזן , אם העצמה היא נמוכה מאוד? (כמעט הכי נמוכה שאפשר). אם כן, אילו אזניות יכולות להיות בטוחות לשימוש ולחסום רעש?
    מודה מראש על התשובה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    אזניות ונזק לשמיעה

הוספת תגובה

• אזניות ונזק לשמיעה - תגובה

חגית שגיא
    08/11/2011

הילה שלום
    כל צליל המגיע לאוזן אם לא מוגבר לעצמה חזקה מדי לא מסכן את השמיעה.
    כאשר אנחנו בסביבה רועשת, אם האוזניות לא מותאמות לאוזן ואוטמות מספיק, על מנת להתגבר על רעש הרקע, נגביר את עצמת השמע לרמה שעלולה לפגוע בשמיעה. ולכן, ישנה אפשרות לבנות אוזניות שמע לנגי MP למינהם על פי מידה. אוזניות אלו אוטמות מספיק את האוזן כך שעצמת הצליל הרצוי יכולה להיות חלשה מספיק ועדין תתגבר על הרחש הסביבתי.
    וכמובן, שאיכות הצליל המועבר באוזניות אלו טוב יותר מאוזניות שאינן מותאמות לפי מידה
    ניתן לברר במכוני שמיעה לגבי יצור אוזניות כאלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה - החלפת סוללות
    גבריאלה
    31/10/2011

שלום,
    אני חדשה בפורום ואני מתכתבת עבור אימי
    אימי בת, 75 סובלת מהפרעות שמיעה קשות אך לצערי ממאנת להשלים עם העובדה שהיא זקוקה למכשיר שמיעה

ה"תנאי" שלה הוא למכשיר קטן מאוד ושהחלפת הבוללה תתבצע אחת לתקופה ארוכה מאוד..

האם ניתן למצא מכשיר כזה - אם כן, אשמח לקבל קישור לדגמים מתאימים

תודה מראש,
    גבריאלה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה - החלפת סוללות - תגובה

ענת כוכבא
    31/10/2011

לגבריאלה שלום! בעבר יצרן אמריקאי אחד ייצר מכשירי שמיעה נטענים , אך לא נתקלתי בסוג כזה בתערוכות בינלאומיות זה מספר שנים. מכשירי שמיעה קטנים ניזונים מסוללות קטנות, שדורשות החלפה בערך פעם בשבוע. אני ממליצה שתפנו ליעוץ למכון אודיולוגי, שמתמחה בהתאמת מכשירי שמיעה בסביבת מגורי אימך , שם יוכלו לראות איזה סוג ואיזה גודל מכשירי שמיעה מתאים לה ואז היא תוכל לקבל החלטה מושכלת. ישנם מכשירי שמיעה רבים, שבהתאמה נכונה אינם נראים לעין ולוא דוקא מוזנים מסוללה קטנטנה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה - החלפת סוללות - תגובה

חגית שגיא
    31/10/2011

גבריאלה שלום
    מכשיר שמיעה קטן מופעל על ידי סוללה קטנה שיש להחליפה תוך כ- 6 ימים בממוצע, מכשירי שמיעה גדולים מופעלים על ידי סוללות גדולות יותר שיכולות להחזיק מעמד עד כשבועיים וחצי שלושה
    אין אפשרות למכשיר קטן עם סוללה שמחזיקה מעמד הרבה זמן
    אבל, זה שמכשיר השמיעה גדול יותר לא אומר שהוא בולט, קיימים היום מכשירי שמיעה הממוקמים מאחורי האוזן ומוסתרים על ידי השיער, החלק שנכנס לתוך האוזן דק מאוד ומאוד נסתר ולכן אין צורך להתפשר על אסטטיקה ולא על אורך חיי סוללה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה
    חנה
    30/10/2011

לאימי ז"ל היתה ירידה בשמיעה ככל שהתבגרה והזדקנה. לאחי שיבדל לחיים ארוכים, יש ירידה בשמיעה בשנים האחרונות (התחיל מגיל 60 בערך) 1. האם זה נובע מתורשה ? 2. האם גם אני עלולה להתחיל לאבד את השמיעה? 3. האם יש אפשרות להימנע מאיבוד הדרגתי של השמיעה? תודה חנה

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה - תגובה

ענת כוכבא
    30/10/2011

לחנה שלום! הופעת ליקוי בשמיעה בגיל המבוגר הינה נפוצה מאוד- מעל גיל 65 כל בן אדם שלישי לוקה בשמיעתו עקב הזדקנות מערכת השמיעה. ישנם כמובן גורמים אחרים כמו חשיפה לרעשים, מחלות למיניהן , תרופות וכמובן נטיה משפחתית ,שעשויים להשפיע על מצב השמיעה. כפי שקשה לעצור הזדקנות הגוף כך קשה למנוע הזדקנות מערכת השמע. ברור שחיים בריאים משפיעים על תפקוד כל מערכות הגוף, אך לא תמיד הדבר אפשרי. אני ממליצה לך לעבור בדיקת רופא אאג ובדיקת שמיעה ולהישאר במעקב שמיעתי פעם בשנה או בהתאם לצורך.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעה
    אוהד
    28/10/2011

רציתי לשאול , אם אין לי צלצולים וכו' האם השמיעהי כולה סתם פתאום להידפק (משמיעת נגן רק ? )
    אני בן 18 וחצי.

לקביעת תור
    סגירה
    שמיעה

הוספת תגובה

• שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    28/10/2011

אוהד שלום
    טנטון אינו סימפטום הכרחי המלווה ירידה בשמיעה. גם כזו הקשורה לחשיפה לרעש/צלילים חזקים
    חשוב מאוד להקפיד על עצמת השמע בנגן על מנת להמנע מנזקים עתידיים לשמיעה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא...

אוהד
    28/10/2011

איך אני יכול לדעת האם אני שומע בעוצמה שדופקת את האוזן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא... - תגובה

חגית שגיא
    28/10/2011

הי

אתה יכול לבקר האם העצמה חזקה או בינונית. אם אתה לא בטוח, ליתר בטחון תחליש קצת. אם סובבים אותך יכולים לשמוע אתך את המוזיקה - גם זה מדד לעצמה מוגזמת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה
    ולרי
    28/10/2011

שלום! יש לי ירידה בשמיעה....לפי בדיקות! אבל ממשהו אני סוסל יותר...זה שבסביבות בוקר.....ולפעמים גם בשעות יום אחרים....יש לי תחושת אוזניים סתומות...כמו במטוס ממריאה! אני מוריד קצת את הראש או שותה מים אז זה קצת עוזר....!השאלה למה זה קורה!? הרופא לא יכול לתת לי תשובה.....הוא אומר שאולי מכשיר שמיעה יעזור!

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה - תגובה

חגית שגיא
    28/10/2011

ולרי שלום
    השאלה שאתה שואל הינה שאלה רפואית. אתה יכול להפנות אותה לפורופ רופאי אא"ג
    האם נגשת לרופא משפחה או לרופא אא"ג?
    ולגבי מכשיר שמיעה, יתכן וביצעת בדיקת שמיעה וקיימת ירידת שמיעה?

חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

ולרי
    28/10/2011

כן....קיימת ירידה בשמיעה....! וכן אני שאלתי את רופא אאג!הוא המליץ לי אל מכשיר שמיעה! אבל לגבי סתימות....תחושה של סתימות באוזניים הוא לא נותן לי מענה.הוא אומר שהוא לא יודע למה קורה לי את זה...אף המליץ לנסות מכשיר שמיעה!אני לא מבין מה הקשר בכלל....ולמה הסתימות משתחרר קצת שאני כמו שציינתי מוריד ראש או שותה מיים! התעצתי עם עוד רופא אחד וקבלתי אותו מענע-לא ידוע! אני מנסה להסביר להם שאני סובל יותר לא מירידה בשמיעה אף בתחושת סתימות באוזניים....אז מה יעזור מכשיר שמיעה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה - תגובה

חגית שגיא
    30/10/2011

ולרי שלום
    אתה באמת צריך להפנות את שאלותיך לפורום רופאי אא"ג

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה - תגובה

ענת כוכבא
    31/10/2011

לולרי שלום! האם יחד עם בדיקת השמיעה בוצעה גם בדיקת טימפנומטריה ו/או בדיקת תפקוד חצוצרת אאוסטכיוס? שתי בדיקות אלה עשויות לשפוך אור על מקור תלונותיך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק לא הוגה הברות
    נמרוד
    25/10/2011

שלום,

בני בן 9 חודשים (לא מתוקן - נולד בשבוע 34), ובלידתו אובחנה אצלו לקות שמיעה חמורה באוזן אחת וקלה באוזן השניה (בבדיקת ברה). ערכנו בדיקת ברה חוזרת בגיל 3 חודשים בה היה שיפור משמעותי, ובדיקת ברה נוספת בגיל 6 חודשים בו התקבלה שמיעה תקינה באוזן אחת, וליקוי קל באוזן השניה. הבדיקה הבאה תהיה בגיל שנה.
    כיום התינוק מגיב היטב לרעשי הסביבה, אולם הוא כמעט ואינו הוגה הברות, ליתר דיוק הוא הוגה רק את האות א בהטיות שונות (אה, או וכו'), ומבעיקר מגיב בדיבור (בעיקר אה) כשמדברים אליו ומשמיעים לו את אותם צלילים. לעיתים מאד נדירות הוא הוגה גם את האות ב (בעבר הגה גם ג אבל כמעט והפסיק). האם יש איזושהי בעיה? האם העניין נגזר מבעיית השמיעה שעדיין קיימת אצלו? הבנתי שבגיל הזה הוא אמור להגות הרבה יותר הברות.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לא הוגה הברות

הוספת תגובה

• תינוק לא הוגה הברות - תגובה

ענת כוכבא
    25/10/2011

לנמרוד שלום! גילו המתוקן של בנך הינו 7.5 חודשים ואליו צריך להתייחס. לפי תאורך אינני רואה שום בעיה בהתפתחות הדיבור בהתאם לגילו המתוקן. ציינת שבעבר הוא השמיע את הצליל "ג" - אני מניחה כי הדבר קרה כאשר שכב על הגב, וכעת אני מאמינה כי הוא מתחיל לזחול, לכן הופיע צליל "ב".אינני מצפה מתינוק בגילו להשמיע ממש הברות, יחד עם זאת תעקבו אחרי התפתחותו השפתית ותציינו את הישגיו כאשר יעבור בדיקת ברה בגיל שנה כרונולוגי. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה