מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צפצוף חזק בשתי האוזנייםיוסי12/09/2011
שלום,
בארבעת הימים האחרונים נטלתי חלק בהפלגת תענוגות.
כל ערב (ובוקר) היו מסיבות עם מוזיקת האוס טראנס וכו'.
אני,יחד עם חברי עמדנו בערך 5 מטר מ-6 רמקולים (כל אחד בגובה של 1.20מ') ורקדנו.
העניין הוא, שכבר מהערב הראשון אותו סיימנו ב 04:00 לפנות בוקר,אני שומע צפצוף בלתי פוסק חזק להחריד בשתי האוזניים, כשאני מדבר אני מרגיש כאילו אני נמצא בתוך מים. עד לאותה מסיבה שמעתי מצויין,אני בן 30,עברתי מספר מסיבות בחיים, מעולם לא הרגשתי כזו ירידה בשמיעה או נזק אחרי שהות במועדון..
עצוב לי לשאול,אבל מה אני עושה עכשיו?,האם להיוועץ ברופא? או להמתין מספר ימים בציפייה לשינוי?
אודה להתייחסותכם,
לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצוף חזק בשתי האוזניים - תגובה
ענת כוכבא12/09/2011ליוסי שלום! לפי התאור שלך ברור, כי מערכת השמיעה שלך הגיבה באופן שלילי לחשיפה לרעש. זה קודם כל צריך לשמש לך כאות אזהרה לבאות : עליך להיזהר מחשיפה לעוצמות חזקות. נכון לעכשיו עליך להמתין מספר ימים ולראות, אם התופעה חולפת. בהמשך, גם אם הכל נראה תקין, אני ממליצה לך לעבור בדיקת שמיעה על מנת לוודא, כי שמיעתך לא נפגעה. כמו כן מומלץ שתצטייד באטמי אוזניים אם בכוונתך להמשיך להשתתף במסיבות מסוג זה על מנת למנוע חשיפה לרעש מתמשך בעוצמה חזקה. תרגיש טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות טלוויזיהאפרת10/09/2011
שלום. לאבא שלי יש ירידת שמיעה עקב גילו (75). טופל לאחרונה גם בסטרואידים. ברצוני לרכוש עבורו אוזניות אלחוטיות לטלוויזיה. האם מומלץ? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניות טלוויזיה - תגובה
11/09/2011אוזניות לטלויזיה מומלצות, אך יש עמן 2 בעיות: 1. הן מנתקות את המאזין מן הסביבה, 2. הן לא מותאמות באופן מדויק לשמיעתו של אביך הן מבחינת התדר (גוון הצליל) והן מבחינת העוצמה והוא עלול להאזין לטלויזיה בעוצמה חזקה מידי. לפיכך מומלץ להתאים לו מכשירי שמיעה ואז לצרף אליהם לופ אשר עושה עבודה דומה לאוזניות, אך מאפשר לשמוע את הטלויזיה דרך מכשירי השמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטינטונים באים והולכים.חיים07/09/2011שלום,
אני סובל שנים רבות מטינטונים באים והולכים, רציתי רק לשאול האם תבנית ההופעה שמאפיינת אותי ידועה ומוכרת במדע ואכן מסווגת כטינטונים:
הם באים והולכים, אורכם כמה שניות ומתחילים בפתאומיות בעצמה גדולה ופוחתים בהדרגתיות כעבור כמה שניות עד שנעלמים לגמרי. יכולים להופיע אחרי שבועות ואף חודשים או אפילו כמה ביום, מצד שני. כמו כן, החלוקה היא בערך80%-20 אחוז לטובת אוזן שמאל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטינטונים באים והולכים. - תגובה
חגית שגיא07/09/2011אלי שלום
יש נם סוגים שונים של טנטון בתדרים שונים עוצמות שונות קבועים וחולפים. זאת גם בשל העובדה שיש סיבות שונות ורבות להופעת טנטון
האם ניגשת לרופא אא"ג לאחר הופעת הטנטון? אם לא אני מציעה שתיגש לרופא אא"ג המתמחה בטנטון תתאר לו את הטנטון ותתייעץ איתו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צליל מסוים עלול לגרום לפגיעה?נועה ט30/08/2011המחשב שלי התחיל להשמיע צליל ציפצוף דק מאוד וחזק יחסית.
יש לי שמיעה מחודדת אז אני יכולה לשמוע אותו, חלק מהאנשים לא.
שאלתי היא האם חשיפה לצליל כזה יכולה לפגוע לי בשמיעה?
אני יושבת מול המחשב שעות רבות.
תודה
נועה
(בת 24, ללא בעיות קודמות בשמיעה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם צליל מסוים עלול לגרום לפגיעה? - תגובה
חגית שגיא31/08/2011נועה שלום
ישנה הגדרה מאוד ברורה לגבי צליל הגורם נזק שמיעתי. על מנת לדעת האם צליל יכול לגרום נזק יש למדוד את עצמתו. קשה לי לענות לך מבלי לדעת מה עצמת הצליל אליו את נחשפת
אני חושבת שעדיף להזמין טכנאי שיפסיק את הצפצוף אם הוא לא נחוץ לתפקוד המחשב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגית שגיאלימור מוסה28/08/2011שלום רב!
אני בזמנו לא היה לי אפשרות כספית אי לכך אם כל כך רציתם שאחליף אז למה לא דאגתם לחזור אליי בזמנו לבירור {אם הדבר נשכח מזיכרוני} כמו שאתם דואגים לדעת עכשיו אחרי כמה שנים מה קורה לגבי רכישת 2 מכשירים.
לפי דעתי התשובה שקיבלתי אינה מספקת אותי בכלל, עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי המכשיר הישן שרכשתי מכם....
תודה ומחכה לתשובה הולמת !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחגית שגיא - תגובה
חגית שגיא31/08/2011לימור שלום
ברור עם כל הגורמים על מנת להגיע לתשובה מקיפה אורך מספר ימים והנושא עדיין מטופל. אנחנו הצענו החלפת מכשיר בהתאם לקושי שאת תארת. במידה ולקוח מבקש לחשוב על כך, אנו נותנים לו את הזמן המגיע לו. אני מניחה שתסכימי איתי שקל לך יותר לעקוב אחר המקרה שלך מאשר לנו .
אני אהיה איתך בקשר בימים הקרובים
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילטר במכשיר שמיעה תוך אוזניענת27/08/2011ברצוני לדעת אם יש אפשרות לשנות בחברתכם את מבנה הפילטר במכשיר השמיעה תוך אוזני מאחר ובני סובל מהפרשות וחוששני שעקב מבנה הפילטר שלכם שהוא בולט במעט המכשיר יסתם לעיתיים קרובות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשכחתי לציין בנוגע למכשיר
ענת27/08/2011מגיל 8 ועד היום 17.5 הרכיב מכשיר תוך אוזני והאחרון היה מחב' widaex mind 220 - מבחינת הפילטר הינו מחליפים כל 3-4 שבועות אולם היה שיבוש בהבנת מילים מסויימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילטר במכשיר שמיעה תוך אוזני - תגובה
חגית שגיא28/08/2011ענת שלום
בהחלט ניתן להחליף פילטר במכשיר תוך אוזני, אך זה תלוי מבנה האוזן ותלוי כמות הפרשות. הייתי מציעה לבדוק עם קלינאית התקשורת שהתאימה את המכשיר מדוע נבחר הפילטר הספציפי שבמכשיר של בנך. ישנם פילטרים שנראים לעין בולטים אך בעצם השמירה שלהם על פתח המכשיר טובה יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ישנו ניתוח?יפית25/08/2011שלום רב, יש לי ירידה בינונית עד חמורה -גנטי. החל מגיל 25 בערך. מכשירים לא מאד עוזרים להבנה ,אלא מגבירים רעשים בעיקר את הלא רצויים. האם יש ניתוח חדשני שאולי תוכלו להמליץ? או אולי מכשירים חדשים שעוזרים יותר בהבנת הדיבור? כי אני שומעת שמדברים אבל לא מצליחה להבין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם ישנו ניתוח? - תגובה
חגית שגיא25/08/2011יפית שלום
ישנם סוגים רבים של מכשירי שמיעה. ככל שהמכשיר מתקדם יותר ומשוכלל יותר הוא מספק צליל נקי וברור יותר תפקוד טוב יותר על רקע רעש והבנת דיבור טובה יותר. בנוסף, חשוב מאוד איך מכוונים את המכשיר. מדידה תוך אוזנית תספק את הכיוון המדויק ביותר ותוכל למנוע הגברת יתר של צלילים מסוימים וחוסר בהגברה של אחרים, ובמילים אחרות כיוון טוב יותר ולכן הבנת דיבור טובה יותר
ולגבי ניתוח. קיימים ניתוחים המשתילים עזר שמיעה אך הם מתאימים לאנשים העומדים בקריטריונים מסוימים, ובעיקר לכאלו שלא יכולים להנות מהגברה של מכשיר שמיעה, כלומר שגם עם מכשיר מתאים המכוון טוב לא יכולים לתפקד טוב שמיעתית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת כוכבאלימור מוסה25/08/2011שלום! רכשתי מכשיר מכם לפני מס" שנים והיו בו המון תקלות {אני גרה במזרח ראשל"צ}
כל בעיה הייתי צריכה לבוא אליכם אם זה באוטו או באוטובוס {כל שבועיים} הבעיה היתה נפתרת באותה שנייה ואח"כ שוב חוזרת וזה היה מרגיז עכשיו המכשיר שוכב במגירה היות והוא לא עומד בעוצמות שאני צריכה {מחירו היה 3250} הומלץ לי לשדרג ומפאתי הזמן נשכח מזיכרוני {מודה} עכשיו כשרציתי להחליף אמרו לי שחלף זמן ואין לי אפשרות לשדרג
אני חושבת שהיות ואתם חברה שמחזיקה מעצמה אז אתם צריכים גם ללכת לקראת הלקוח
{לברר מה קורה לגבי השידרוג } ולא לדלג הלאה ולהגיד חלף זמן ואין מה לעשות זה לא פייר גם כלפיי.
עכשיו אתם רוצים שאני ארכוש מכם 2 מכשירי שמיעה זה לא בסדר!
כי יש לי עדיין את המכשיר הישן שאין לו שימוש ואני לא מוצאת כסף ברחוב
כדי לזרוק אותו{המכשיר הישן} ולרכוש חדש ...
אז בבקשה תני תשובה יותר הולמת אתכם כחברה מה אני עושה עם המכשיר הקודם שלי!!
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרענת כוכבא - תגובה
חגית שגיא25/08/2011לימור שלום
אברר את הנושא ואחזור אליך
חגית שגיא
אחראית בקרת מכשירי שמיעה במכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת כוכבא - תגובה
חגית שגיא28/08/2011לימור שלום,
על פי פרטי התיק, הוצע לך לך להחליף את גוף המכשיר בשל מבנה האוזן שלך בשנת 2006, ומאז ועד שנת 2010 לא חזרת עם תשובה. כעת כבר לא ניתן לעשות זאת מפאת הזמן שחלף.
אני אצור איתך קשר על מנת לספק לך תשובה מפורטת יותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרשות אוזן אחת ושירות לקוחותאלי23/08/2011שלום רב!
אני בחור בן 28, לא שומע באוזן אחת (או ממחלות ילדות או מלידה).
התחלתי לעבוד בשירות לקוחות. העבודה מצריכה הצמדת אפרכסת הטלפון לאוזן היחידה במשך 7-8 שעות.
האם יכולה להיות בעיה עם זה? יש ממה לחשוש? או שאני מגזים ואין מה לדאוג?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרשות אוזן אחת ושירות לקוחות - תגובה
ענת כוכבא23/08/2011לאלי שלום! אינני רואה שום בעיה בהאזנה דרך שפופרת הטלפון לאורך מספר שעות ביום. סה"כ עוצמת השמע בטלפון אינה חזקה , לכן לא יכול להיגרם שום נזק לשמיעה. בהצלחה בעבודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר שמיעה לילדיםדנה22/08/2011שלום,
רציתי לדעת מאיזה גיל ילד יכול להשתמש במכשיר שמיעה?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמכשיר שמיעה לילדים - תגובה
ענת כוכבא22/08/2011לדנה שלום! ניתן להתאים מכשירי שמיעה בכל גיל - מרגע הגילוי של קיום ליקוי בשמיעה.
מרגע ההתאמה על התינוק/ ילד להסתגל להגברה ולהגיע לשימוש מלא במכשירי שמיעה (כל שעות הערות). בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזקי מכשיר שמיעהאורי14/08/2011שלום,
בני שנולד פג בשבוע 30 להריון (כיום בן חמישה וחצי חדשים או 3+ גיל מתוקן), אובחן לפני חודשיים בבדיקת BERA כסובל מלקות שמיעה עמוקה בשתי האזניים (לא נצפו תגובות ב 90dB). רופא א.א.ג. שבדק את האזניים לא מצא בעיה כלשהי (אין נוזלים).
בבדיקה התנהגותית שנערכה לפני חודש שוב לא נצפו תגובות, אולם בשבוע שעבר כשעשינו התאמה של מכשיר שמיעה נראה היה שהוא שומע עם המכשיר (גם לדברי קלינאית התקשורת שהתאימה את המכשיר). דבר נוסף: לאחרונה (עדיין ללא מכשירי שמיעה) הוא התחיל למלמל ב-ב-ב, שאמור להופיע בגיל מאוחר יותר אצל חירשים. לעיתים קרובות יש לנו תחושה שהוא שומע ומגיב כאשר אנחנו מדברים איתו. כרגע הוא מיועד לשתל שבלול בשתי האזניים.
שאלותי:
א. האם עדיין יתכן שהוא שומע?
ב. אם הוא שומע, האם מכשירי השמיעה (שיקבל בעוד שבועיים) עלולים לגרום נזק לשמיעה שלו?
תודה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנזקי מכשיר שמיעה - תגובה
ענת כוכבא15/08/2011לאורי שלום! על מנת לראות האם קיימת התפתחות כלשהי במצב השמיעה , רצוי לחזור על בדיקת Bera, אשר הינה הרבה יותר אמינה מאשר בדיקה התנהגותית ברמות ליקוי כפי שתיארת.לגבי נזק משימוש במכשירי שמיעה: אם התאמת המכשירים נעשית נכון, אין לדעתי כל חשש להחמרה במצב השמיעה .השימוש במכשירים יכול רק להועיל וגם לעזור בהחלטה לגבי הצורך בשתל השבלול. אם התינוק מראה ערנות שמיעתית כתוצאה מהשימוש במכשירי שמיעה יתכן, כי יש מקום לעכב את ההחלטה לגבי השתל. עליכם להיות בקשר מתמיד עם קלינאי/ת התקשורת על מנת לבצע הערכת התקדמות בנכם. בברכה ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נביחה יכולה לגרום נזק?אביעד01/08/2011שלום,
רציתי לדעת האם נביחה של כלב, (כלב בינוני-גדול), עלולה לגרום נזק לשמיעה/לאוזן?
במידה וכן, האם מדובר בנזק זמני/קבוע?
קורים לי מקרים, לדוגמה בעת יציאה מהבית שהכלב נובח בעצמה חזקה ונוסף לזה, יש הד מהדלת, חוץ מחוסר נעימות, יש סכנה בעניין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם נביחה יכולה לגרום נזק? - תגובה
01/08/2011טל שלום,
בעקבות שאלתך יצאתי למסע חיפוש באינטרנט אחר עוצמת נביחתו של כלב ואני שמחה לומר שעוצמת הנביחה אינה עוברת את עוצמת החשיפה לרעש המותרת.
אז טיילו לכם בנחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועד כמה שידוע לי
אביעד01/08/2011חח, תודה!
עד כמה שידוע לי עצמת נביחה יכולה להגיע ל 110 דציבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועד כמה שידוע לי - תגובה
חגית שגיא01/08/2011טל שלום
אכן במבדקים שערכו בחיל הרפואה בשנה האחרונה ביחידת הכלבים גילו שנביחת כלב יכולה להגיע אפילו לעצמות של מעל 90 דצ'.
בעיקרון חשיפה לרעש כזה בצורה חד פעמית לא אמורה לגרום לנזק קבוע בשמיעה, אך אם לכלב שלך נביחות חזקות והוא נוטה לנבוח לפני שאתה מוציא אותו, רצוי שהדלת תהיה פתוחה או החלון על מנת שהעצמה לא תגיע לממדים מזיקים.
כמו שסימונה כתבה במרבית המקרים נביחות כלב אינן מגיעות לעצמה מסוכנת, אלא רק אם הנביחה היא חזקה מלכתחילה ונעשית במקום סגור ומהדהד.
לא ניתן לדעת לאיזו עצמה מגיעה הנביחה של כלבך מבלי למדוד..
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקול מהדהד
אביעד02/08/2011הוא חזק יותר מהקול המקורי? אחרת גם אם הוא מהדהד הוא לא אמור לגרום נזק, נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקול מהדהד - תגובה
ענת כוכבא02/08/2011קול מושמע בחלל קטן וסגור מקבל הגברה , כי חלל קטן מתפקד כחלל תהודה. כאשר אותו קול מושמע במרחב פתוח, הוא מתפזר ואין בניית עוצמה נוספת. אי לכך קול חזק של נביחה בחלל סגור יכול להשמע חזק יותר ואולי גם להזיק לשומע מהר יותר. אני ממליצה לך לפנות לגורם, המבצע מדידות רעש ולבדוק מה עוצמת נביחתו של כלבך ואם היא מזיקה לשמיעתך. ללא מדידה אנו עוסקים בהשערות ,שלא מכוונות אותך לשום מקום. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל שבלול חרשות חד צדדיתשמואל27/07/2011שלום
אני בן 31 לפני כשנה וחצי התחרשתי חרשות גמורה באוזן ימין כתוצאה ממחלת החזרת ומאז אני סובל מטינטון באוזן הזאת
.
הציעו לי עכשיו לעשות שתל שבלול ויש לי כמה שאלות שלא קיבלתי עליהם מענה ברור.
א. האם יש ידע או נסיון שהשתל עזר לחרשות כתוצאה מחזרת
ב. האם יש מימון כלשהו מהקופ"ח (או ממושלם) לשתל עצמו ולכל הטיפול מסביב (ניתוח וכיוונון וכו')
ג. כעיקרון הבנתי שלא עושים שתל למי ששומע באוזן אחת מה הסיבה לכך (חוץ מחסכון כספי)
ד. האם מכיון שבאוזן אחת יש לי שמיעה טובה היא שמיעתי בכללותה תיפגם מחמת שבשתל השמיעה היא פחות איכותית
אודה גם למי שיוכל לענות על חלק מהשאלות
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשתל שבלול חרשות חד צדדית - תגובה
01/08/2011הי שמואל
ראשית אתחיל בהתנצלות שלקח זמן מה לענות לך. שנית אנסה לענות לך לפי מיטב הבנתי:
א. שתל עוז לחרשות, גם מחזרת. אך נראה לי כי כאן עיקר המטרה היא לעזור לך גם בנושא הטנטןו שמטריד אותך. אם יש לך אזן אחת תקינה סביר להניח כי ליקוי השמיעה פחות מטריד אותך ואתה די מסתדר.כמו-כל אביזר מלאכותי - צריך להסתגל וצריך "ללמוד לשמוע" עם השתל.
ב.לרוב למבוגרים שחרשים בשתי האוזניים יש השתתפות ברכישה של שתל אחד. המקרה שלך יוצא דופן מכיוון שמדובר באוזן אחת תקינה. לכן כדאי להצטייד במכתב מנומק היטב מהמרכז המשתיל ולהתכונן לעבור כברת דרך מול נבכי הבירוקרטיה של קופת החולים.
ג. הסיבה שלא משתילים לקויים באוזן אחת היא שלרוב הם מסתדרים היטב בתפקוד ביום יום. ישנם פתרונות אחרים , מבחינת השמיע,ה שאינם כירורגיים. ומאחר ופתרון השתל אינו אסתטי, אז פעמים רבות אנשים מעדיפים להסתדר עם שמיעה חד אוזנית, מאשר ללכת עם מכשיר גדול מאחרוי האוזן.
ד.השתלה של אוזן אחת לא תפגע באיכות המשיעה באוזן הטובה. הבעיה העיקרית הוא שהמוח שלך יצטרך ללמוד לשמוע עם גירוי אקוסטי מהצד של האוזן הטובה וגירוי חשמלי מצד השתל. לעיתים, מושתלים מתקשים לשמוע עם השתל ומורידים אותו כי הם מעדיפים להסתדר עם מה שהן מכירים ונוח להם.
עצה קטנה בנוסף - כנס לפורומים של מושתלים ונסה לשוחח איתם על השמיעה עם השתל ועל ההסתגלות לשתל.
בהצלחה בכל אשר תבחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות....
רימון14/08/2011שלום,
מניסיוני בסביבת חרשים שעברו את ניתוחי השתל אוכל לומר לך כי עד לפני כמה שנים השתל היה מחוץ לסל הבריאות. ההשתתפות העצמית של המנותח היתה מעל 60,000 ש"ח עד לפני כ-5 שנים. לאחר שזה נכנס לסל הבריאות עדיין יש ככל הנראה קריטריונים ברורים למי מגיע ולמי לא. בכל מקרה בבתי החולים הציבוריים, תהליך הבירור המקדים לקראת הניתוח לוקח כשנה שלימה. אחד המרכזים החזקים בנושא הוא בתל השומר.
אני מציע שתבקש הפניה לייעוץ ראשוני (ביקור רופא) אצלם ותתחיל לאסוף פרטים. וגם המלצות הקשורות ישירות למצבך הרפואי האישי.
ויש שהמון מידע שאתה זקוק לו ובכל מיני כיוונים
אם תפנה אלי ישירות במייל אוכל לבדוק על מידע נוסף ולהעביר לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטוסקלרוזיס ושיווי משקלאורלי24/07/2011שלום לכן,רציתי לשאול בהמשך להתכתבות שלי אתכן, כשהייתי בפגישה לקראת ניתוח עם רופאת אאג במאיר, היא שאלה אם יש לי תופעה של סחרחורות. אמרתי לה שלא, אבל לאחרונה שמתי לב שלעיתים, עם שינוי מנח הראש, יש לי מן רעש כזנ באוזן, כאילו עור התוף זז ועושה רעש של גלים או נשיפה באוזן, ובמקביל אני מרגישה לא יציבה ומסוחררת. מה זאת התופעה והאם ניתוח סטפדקטומיה יפסיק אותה? תודה רבה, אורלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוטוסקלרוזיס ושיווי משקל - תגובה
חגית שגיא25/07/2011אורלי שלום,
זו שאלה לפורום אא"ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשלון בבדיקת ABR לבן שבועיים - עזרהשי21/07/2011שלום רב
תינוק בן שבועיים נכשל בבדיקת ברה אוטומטית בתל השומר אחרי הלידה ובעוד אחת אחרי 10 ימים נכשל שוב
רופא אאג אמר אחרי הבדיקה שיש נוזלים באוזניים. נקבעה בדיקת ברה מלאה ובדיקת אאג עוד חודש. אין שום גורמי סיכון בהריון, בלידה, ובמשפחה. הריון תקין לידה במועד משקל 3400 וכבר החזיר את משקל הלידה
בקול רם או מפתיע מאחור הוא מגיב סוגר עיניים וכל הגוף מתכווץ ההורים מאוד לחוצים. האם זה אומר שיש בעיית שמיעה ? מה ניתן לבדוק?
תודה רבה על כל פרט מידע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכשלון בבדיקת ABR לבן שבועיים - עזרה - תגובה
חגית שגיא25/07/2011שי שלום,
כרגע כל שניתן לעשות הוא לעקוב אחר הנוזלים והשמיעה. נוזלים יכולים לגרום לירידה בשמיעה עד רמה מסוימת, וכשהם מתיבשים השמיעה חוזרת למצבה הקודם - השאלה אם השמיעה תקינה או לא. הרופא ומכון השמיעה יפנו אתכם לבדיקות חוזרות עד שתתברר התמונה השמיעתית המדויקת.
יכולים להיות גורמים רבים לירידה בשמיעה, חלקם גנטיים (ולא חייבים לבוא לידי ביטוי אצל ההורים) חלקם קשורים לזיהומים בהריון בלידה שחלקם מתבטאים בחום נמוך ללא סימפטומים נוספים, ולמחלות ילדות שונות.
חשוב להשאר במעקב צמוד מכיוון שבמידה וקיימת ירידת שמיעה שיקום שמיעה מוקדם הוא תנאי הכרחי לשיקום מוצלח - והשיקום יכול להיות מוצלח בהחלט
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)