מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים שהופיעו עם שימוש במכשירי שמיעגוטי28/01/2012
לקחתי מכשירי שמיעה לניסיון של חודש.
החיכוך שקורה בכל פעם שאני מחדירה
את החלק הזה לאוזן גרם לכאב. כאב
הנמשך גם לאחר הוצאת המכשיר ויש
לי הרגשה שגם יש בפעולת ההחדרה
פגיעה בתעלת האוזן.
האם זה מצב שעלול לקרות או קורה ו/או קרה?!
מה הפתרון והאם כדאי במקרה כזה
לרכוש בכל זאת את המכשיר. מדובר במכשיר שמאחורי האוזן.
ואולי כדאי לי הסוג השני
בברכה - גוטמ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים שהופיעו עם שימוש במכשירי שמיע - תגובה
חגית שגיא29/01/2012גוטי שלום
יכולות להיות מספר סיבות לכאב בעת החדרה והוצאה של מכשיר. האחת היא שהתעלה החיצונית של האוזן לא ישרה יש בה כיפופים ופיתולים. מכשיר הנכנס עמוק לתעלה מפותלת יכול להכאיב בעת הנסיון של המכשיר לעבור את הפיתולים. קיצור של האוזניה יכול לעיתים לפתור את הבעיה. אבל אז זה מטיל בספק את האפשרות שבניית מכשיר תוך אוזני תפתור את הבעיה. גם בגלל שהמבנה של המכשיר יהיה דומה לזה של האוזניה (במידה ולמכשיר הנוכחי שלך יש אוזניה בנויה) וגם בגלל שחלק מהמכשירים הבנויים דורשים כניסה לעומק התעלה על מנת שיתפקדו כראוי
סיבה שניה יכולה להיות שהמכשיר שלך לא מכיל חלק שבנוי לפי מידה אלא סוג של צינורית דקה עם כיפה רכה עליו והחיכוך של הכיפה הוא שגורם לכאב. במצב כזה ניתן או לשנות את גודל הכיפה ולראות אם זה פותר את הבעיה, או לשקול בניה של גוף סיליקון על פי מידה מה שיקטין את רמת החיכוך בעת הכנסת המכשיר לתעלה. במקרה כזה מכשיר תוך אוזני יוכל לפתור את הבעיה - במידה ומכשיר כזה מתאים לרמת ירידת השמיעה שלך ולמבנה האוזן ותפקודה
אני ממליצה לגשת למכון בו רכשת את המכשיר ולהתייעץ איתם לגבי התופעה. הם מכירים את המכשיר שהתאימו לך, רואים את מבנה האוזן ויוכלו לתת לך תשובה טובה לנושא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התדרדרות בשמיעה של אבארועי28/01/2012
שלום רב
אבא סובל מבעיית שמיעה עם הדרדרות הדרגתית כבר מספר שנים.
הוא משתמש במכשיר שמיעה מהסוג הישן. דבר אשר לא עושה את העבודה. השמיעה שלו כמעט התבטלה בכלל גם המכשיר ואין בכלל מה לדבר על שמיעה ללא המכשיר.
הסיבה שלא החלפנו מכשיר היא ניסיון רע אצל אבי עם מכשיר מסויים אשר גרם לו לשמוע בצורה "טובה מידי" לא מווסתת . כל רעש קטן נשמע לו כמו נפילת טיל...
מאז הוא לא מוכן לנסות מכשיר נוסף. אני פונה ל" הדים" על מנת שיתנו הצעה לאבי שתוכל לשפר את איכות חייו בצורה משמעותית.
יש לציין שחוסר השמיעה גורם להרבה צרות וחוסר תקשורת בבית. אנא עזרו לנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נזק אפשרי מרעש חיכוך מתכתטל25/01/2012
שלום,
בצבא, הייתי צרוך לסחוב צינורות מתכת, כנראה ברזל (שימשו כתרנים של דגלים), בגלל המשקל שלהם, גררתי אותם על הרצפה שהייתה משטח אבן ומשטח אספלט, למרחק של משהו כמו 50 מטר, בגלל החיכוך שלהם עם הרצפה, היה רעש די חזק במשך הזמן שגררתי אותם (ובגלל הצורה של העמודים, גם כנראה יצרו הד לאוזן) אבל המשכתי עם עוד כמה יחידות, הרעש הוא רעש חיכוך של מתכת אז הוא רעש די חד, מבחינת עצמה קשה לי להעריך את העצמה אבל די חזקה, לא כמו צרחה אבל כמו צעקה בינונית בערך.
האם סביר שיגרם נזק כלשהו (קבוע) ממצב כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק אפשרי מרעש חיכוך מתכת - תגובה
ענת כוכבא25/01/2012לטל שלום! הדרך היחידה לוודא האם נגרם לך נזק הוא לעבור בדיקת שמיעה. אם נגרם לך נזק מרעש אז קרוב לוודאי צורת הגרף שיתקבל בבדיקה תצביע על כך. אם אכן יימצא ממצא בבדיקה, כדאי לבצע מדידת רעש של גרירת המוט ולראות,אם עוצמתו מגיעה לרמה, המזיקה לשמיעה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"א זה ש...
אביעד25/01/2012שהרעש הוא רעש גבוה (צליל חד) לא אומר שנזק יגרם מעצמה נמוכה יותר? או שזה רק אומר שהוא יהיה פחות נעים לאוזן אבל ישפיע באותה צורה כמו רעש נמוך יותר (צליל פחות חד)?, עברתי בדיקת שמיעה לפני משהו כמו חודשיים שהייתה תקינה, פשוט יש לי רגישות לרעש חזק ורציתי לראות אולי יש קשר למצב שתיארתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"א זה ש... - תגובה
ענת כוכבא25/01/2012ישנם צלילים שצורמים לנו באוזניים אך לא בהכרח יגרמו לנו נזק שמיעתי. לכל אחד רגישות אישית לרעשים שונים ולכן עליו להיות מודע לכך ולנסות להתרחק ממקור הרעשים או להגן על אוזניו על מנת למנוע אל תחושת האי נעימות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא
אביעד25/01/2012האם צליל גבוה יותר (חד יותר מבחינת התדר) מסוכן יותר מצליל נמוך או בינוני?
ואם בדיקת השמיעה שלי הייתה תקינה אז בהכרח המקרה ההוא לא קשור לרגישות שיש לי עם רעשים חזקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא - תגובה
ענת כוכבא25/01/2012גובה( תדירות) הצליל אינו הגורם הפוגע אלא העוצמה שלו ומשך שלו. לגבי תוצאות בדיקת השמיעה - ניתן בבדיקה שהגדרתה איבחונית למדוד את הרגישות לעוצמה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופאה
אביעד25/01/2012שלחה אותי לבדיקה שנקראת "בדיקת שמיעה מקיפה" שיצאה תקינה, זה מספק?
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומשהו קטן נוסף
אביעד25/01/2012רק כדי להיות בטוח,
מה שאת אומרת זה שאם עצמת הרעש היא לא חזקה אבל בגלל התדירות שלה היא צורמת אין לה סיכון לנזק?, היא בדיוק כמו שהייתי שומע רעש באותה עוצמה בתדר אחר (מבחינת הסיכון)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומשהו קטן נוסף - תגובה
ענת כוכבא25/01/2012כפי שכבר כתבתי- לא התדר אלא עוצמת הצליל עלולה לגרום לנזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוגע לבדיקה
אביעד25/01/2012"בדיקת שמיעה מקיפה" תקינה היא מספקת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוגע לבדיקה - תגובה
ענת כוכבא25/01/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות
אביעד25/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא לא שומע טובחווה23/01/2012
אבי בן 60 אוטוטו, ולא שומע טוב יותר מדי.
אבל לא מוכן ללכת לבדיקה. הוא יודע את זה אבל לא מוכן לשים מכשיר או משהו.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא לא שומע טוב - תגובה
חגית שגיא24/01/2012חווה שלום
קשה מאוד להכריח אדם לגשת להבדק או להרכיב מכשיר אם הוא לא מוכן. ברוב המקרים כאשר אדם סובל מלקות בשמיעה הסביבה צריכה לעשות שינויים רבים ומאמצים רבים על מנת לאפשר לו תקשורת ותפקוד שמיעתי ראוי. במרבית המקרים הסביבה תסבול הגברה לא נוחה של מכשירי טלביזיה ורדיו על מנת שהאדם הסובל יוכל להאזין ולהבין את הנאמר. האנשים הסובבים נאלצים לחזור על דבריהם מספר פעמים, להתקרב אל האדם הסובל מלקות בשמיעה ולדבר בעצמה חזקה מהרגיל, כל זאת שהאדם עם הקושי השמיעתי יוכל להמשיך ולהיות מעורב.
ברגע שאתם תפסיקו להגביר את קולכם על מנת שאבא ישמע, תסרבו לחזור מספר פעמים על כל משפט שפספס ותתעקשו על עצמה הולמת של מכשירי טלביזיה ורדיו - אביך יתחיל להבין כי אכן קיימת בעיה בשמיעה שלו, המצב יתחיל להפריע לו ויתכן והוא יתחיל לחשוב על פתרונות
כמובן שניתן גם להתחיל באביזרי עזר כגון מגברים לטלביזיה ולטלפון. הרבה פעמים אדם שמתחיל עם אביזרים כאלו מבין עד כמה היכולת שלו לנהל שיחה ולתפקד משתפרת ואז הוא מוכן לברר גם על מכשירי שמיעה שיספקו לו פתרונות למצבים רבים יותר ולתקשורת יום יומית טובה יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות סיליקוןמערכת beOK15/01/2012
שלום
האם יש אילו אזהרות מיוחדות לגבי אוזניות סיליקון?
אילו שאוטמות את האוזן...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניות סיליקון - תגובה
ענת כוכבא15/01/2012שלום רב! למיטב ידיעתי אין שום סכנה בשימוש באוזניות המיוצרות מסיליקון. רק במצב של דלקת באוזן החיצונית או הפרשות דרך נקב בעור התוף האוזן זקוקה לאוורור על מנת להחלים ולכן שימוש באוזנייה אוטמת במצב זה עשויה להחמיר את המצב.אי לכך במצב של דלקת מומלץ לא להשתמש כלל באוזנייה - לא משנה ממה היא עשויה. בבברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אוטוטוקסיות ובעיות בעצב השמיאתיקה08/01/2012
שלום רב - רציתי לשאול האם אלטרוקסין( היפוטראודיזם) נחשבת לתרופה אוטוטוקסית ? מי רוצה לחקור את הנושא??? נראה פוטנציאל לעבודת מחקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אוטוטוקסיות ובעיות בעצב השמי - תגובה
חגית שגיא08/01/2012שלום
קשה לעקוב אחר כל התרופות אשר עלולות לפגוע בתפקוד השמיעתי או לגרום לתופעות אחרות הקשורות באבר השמיעה (טנטון סחרחורות וכד').
תמיד מומלץ לעיין בעלון לצרכן לפני נטילת כל תרופה שהיא, שם אמורות להיות מפורטות תופעות הלוואי האפשריות
מחיפוש באינטרנט על התרופה אני לא מצאתי רישום על פגיעה בשמיעה כתופעת לוואי אפשרית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשמיעה משימוש בטלפון?טל05/01/2012
שלום,
קרו לי מספר מקרים בעבודה של שיחות טלפון שבהן הווליום של השפופרת היה בטעות מכוון לעוצמה גבוהה וגיליתי זאת אחרי שהצד השני כבר דיבר, כמובן שאחרי שניה-שתיים, הרחקתי מיד את השפופרת מהאוזן והנמכתי את העוצמה, הרגשתי רעש חזק והאוזן רעדה, האם סביר שמדבר כזה יכול להיגרם נזק קבוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשמיעה משימוש בטלפון? - תגובה
ענת כוכבא05/01/2012שלום טל! את מציינת אירועים קצרי טווח ואינני חושבת, שעוצמת הטלפון הייתה ברמה, שיכלה לגרום יותר מאי נוחות רגעית. לכן אינני חושבת שהדבר יכול היה לגרום לך לנזק בלתי הפיך, אך למען השקט הנפשי אני ממליצה לך לבקש מרופא משפחה להפנות אותך לבדיקת שמיעה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית קשבנעמי ספקטור31/12/2011
קיבלתי את תגובתכם ולא הצלחתי להחזיר מייל. אשמח אם תיצרו קשר עם בעלי, ספקטור עודד. סלולארי:0544581500 ותיתנו לו יעוץ באופן ישיר לגבי אוזניות למיקוד הקשב בעת צפיה בטלויזיה.
תודה. נעמי ספקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית קשב - תגובה
חגית שגיא01/01/2012נעמי שלום
נדאג שנציג של החברה יצור אתכם קשר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית קשבנעמי ספקטור30/12/2011
בעלי אדם חולה מורכב: לימפומה,לב ועד שמקבל תרופות רבות ביניהן תרופות משכחות כאבים. מתקשה מאד להתרכז בצפיה בטלויזיה, כאשר יש איזשהו רעש סביבו. נראה כבעיה בפיצול קשב. הבנתי שיש בחברתכם אוזניות מיוחדות של חברת sennheiser לאנשים עם בעית שמיעה לטלויזיה. שאלתי היא האם יש אפשרות להגיע לסניפכם באשקלון שם אנו מתגוררים, לבדיקת התאמה? האם יש הנחות לנכים? האם צריך לפנות דרך הקופה (אנו שיכים לקופת חולים כללית).
תודה. נעמי ספקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית קשב - תגובה
ענת כוכבא31/12/2011לנעמי שלום! נשמח לעזור. העבירי בבקשה פרטי התקשרות ל[email protected] ונפנה אליכם הביתה נציג החברה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לווליום גבוה?מיקי25/12/2011
שלום
אני חובב סאונד. אוהב לתופף ואוהב לשמוע ברכב בווליום גבוה.
לעיתים אני חש שהמוזיקה החזקה מענגת אותי לא רק ברמות המנטליות, אלא גם בגוף - זה פשוט עושה תחושה נעימה.
האם תתכן התמכרות לווליום גבוה?
האם בווליום גבוה נגרמת איזשהי הפרשה של כימיכל במוח הגורם לתחושת אופוריה?
אשמח לשמוע מהמומחים - תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לווליום גבוה? - תגובה
ענת כוכבא27/12/2011למיקי שלום! כתוצאה מחשיפה לרעש חזק ומתמשך ( שזה המצב שאתה חושף את עצמך אליו), קיימת הפרשת הורמונים בגוף, אשר גורמים בין היתר לעליה בלחץ דם, דופק ועוד שיבושים נוספים בפעילות מערכות בגוף. אם זה מהנה אותך - זה עניינך, אך תהיה מודע לסכנות הגופניות ובמיוחד לסכנת פגיעה בלתי הפיכה בשמיעה. כבר בשנת 1974 ביצעתי מחקר , בו חקרתי השפעת בילוי של שעה בדיסקוטק על מצב השמיעה. התוצאה הייתה חד משמעית - שעת חשיפה למוזיקה מוגברת גרמה להחמרה בספי השמיעה של משתתפי המחקר. אז תחשוב אם ההנאה שווה גרימת נזק בלתי הפיך בשמיעה, שבסופו של דבר יפגע באיכות חייך בכל מצבי החיים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות OAEאורי16/12/2011
שלום,
בני בן ה9 חודשים אובחן כבעל לקות שמיעה עמוקה (חרש - אם להשתמש בהגדרה פחות מקצועית) בבדיקת ABR שעבר בגיל 3 חודשים (אפס תגובה גם בעוצמות של 95dB). היום בבדיקות שמיעה התנהגותיות מסתבר שהוא שומע בכל הספקטרום, גם בלי מכשירי שמיעה, אם כי לא ברור עד כמה. הוא היה מועמד לשתל שבלול והניתוח כרגע נדחה עד שתהיה ודאות גדולה יותר לגבי איכות השמיעה שלו. למיטב ידיעתי לא עשו לו עד היום בדיקת הדים קוכליאריים (Otoacoustic Emissions). האם זה לא הכרחי לעשות בדיקה כזו על מנת להבין אם מקור הלקות הוא בשבלול (תאי שער חיצוניים) או בתאי שער פנימיים/קשר לעצב/העצב עצמו (נוירופתיה אודיטורית)? האם ניתן לאבחן נוירופתיה אודיטורית מתוצאות הABR בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות OAE - תגובה
ענת כוכבא17/12/2011לאורי שלום! האבחנה המושגת על ידי בדיקת OAE הינה לגבי סף שמיעה . במידה וסף השמיעה ירוד יותר מ-25 דציבל, לרב לא נקבל תגובות. מכיוון שמדובר בפלט של האוזן ללא תלות במקור הליקוי, אז גם במיקרים, בהם קיימת רק הפרעה הולכתית שמקורה באוזן התיכונה, לא נקבל תגובות. מבחינתכם צריכים להסתמך על בדיקות ה-ABR החוזרות, שכמובן יכללו גם הולכה עצבית (דרך העצם).בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירופתיה אודיטורית
אורי18/12/2011תודה עבור התגובה ענת, עדיין לא הבנתי אם אפשר לאבחן נוירופתיה אודיטורית ללא בדיקת OAE. אני חוזר על השאלות:
1. האם זה לא הכרחי לעשות בדיקה כזו על מנת להבין אם מקור הלקות הוא בשבלול (תאי שער חיצוניים) או בתאי שער פנימיים/קשר לעצב/העצב עצמו (נוירופתיה אודיטורית)?
2. האם ניתן לאבחן נוירופתיה אודיטורית מתוצאות הABR בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירופתיה אודיטורית - תגובה
חגית שגיא18/12/2011אורי שלום
ישנה בדיקה הנקראת- Cochlear microphonics, ותגובה חיובית בבדיקה זו בשילוב עם הדים קוכליארים תקינים, ברה לא תקינה ולרוב בדיקות שמיעה התנהגותיות לא עקביות - כל אלו הם אינדיקציה לנוירופתיה אודיטורית
לרוב גם הפיתרון לבעיה זו הוא שתל, אך יש לאבחן קודם שזו אכן הבעיה.
לגבי האם ניתן להגיע לאבחנה ללא בדיקת ההדים הקוכליארים - יש לברר עם רופא אא"ג והקלינאית המטפלת האם המדדים האחרים חזקים מספיק על מנת לקבוע קיום פתולוגיה זו ללא ביצוע בדיקת הדים קוכליארים
מכיוון שבדיקת סינון זו כיום היא בדיקת חובה בבתי חולים, איני רואה סיבה שלא תתבצע בדיקה זו. מדוע בתך לא עברה בדיקה זו?
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם יש מכשיר הגברה לשמוע טלויזיהמ14/12/2011
אם יש מכשיר הגברה לשמוע טלויזיה בלבד
בזמן שאחרים שומעים בווליאום נמוך אם אפשר באמצעות מכשיר להגביר
לאדם עם בעיית שמיעה קלה בלי להגביר את הווליאם של הטלויזיה ולהפריע לשאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש מכשיר הגברה לשמוע טלויזיה - תגובה
חגית שגיא14/12/2011מ שלום
ישנם מגברים לטלביזיה המאפשרים לאדם עם הירידה בשמיעה להאזין לטלביזיה בעצמה שמתאימה לו בעוד שאר הצופים יכולים להתאים את העצמה לפי הצורך שלהם.
אתה יכול ליצור קשר עם חברת "מהלב" יסבירו לכם על המגבר ותהליך התאמתו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הד באוזןאבשלום09/12/2011
אני בן 35 בלי בעיות אוזניים
לפני שבועיים הייתי מקורר
שלשום אתחיל אצלי באופו פתאומי הד באוזן שמאל
רעש צצוחני כמו טוויטר של רמקול
שלשום הייתי אצל אף אוזן גרון והוא אוציא לי פקקים מהאוזניים אבל ההד לא נעלם
בבדיקת שמיעה שהוא עשיתי הבדיקה נמצאה תקינה
הוא הביא לי טיפות אף וסינופד
אבל ההד עדיין לא עובר אני שומע את ההד כשאני רואה טלווזיה או שומע רדיו
וכשיש ילדים קטנים בסביבה מה זה יכול להיות אני משתגע מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הד באוזן - תגובה
חגית שגיא10/12/2011אבשלום שלום,
בהנחה שההד הזה קשור עדיין להתקררות, האם חזרת לרופא לאחר בדיקת השמיעה והטיפול התרופתי שקיבלת? זה התהליך התקין. וכשאתה חוזר לרופא שתף אותו בתחושת ההד אותה אתה חווה על מנת שיחליט מה הטיפול או הבדיקות המתאימים להמשך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו,לא שומעאור07/12/2011
בוקר טוב
בעלי בן 55.מזה 5 6 שנים יש לו ירידה בשמיעה.הלך לרופא אזניים שלא בדק את הבעיה וקבע שזה משהו גנטי וזה הסתידות.לאט לאט ירדה השמיעה בשתי האזנים ורכש מכשירי שמיעה.בהתחלה קטנים בתוך האוזן ולאחר מכן יותר גדולים.
מידי כמה חודשים הולך לרופא א.א.ג. לנקות את השעווה מאזנו שמצטברת עקב האזניה.
יש לציין שלפני כשנה היה אירוע קל שכנראה פגעה באוזן אחת(כך בעלי קבע )ומאז לא שם את המכשיר.רק באוזן אחת יש לו מכשיר.
האם אפשר לעשות משהו?.האם יש מכשירים יותר מתקדמים ?והאם רצוי לשים באוזן הלא שומעת בכלל עם המכשיר,דבר אחר.?
האם זה טוב שמידי פעם מוציא את האזניה לכמה שעות,כדי לאורר אותה?
זה פשוט מציק לחיי היום יום.מה גם, ששנים הוא לקח טיפות אף ללא הגבלה,לוקח כדורים ללחץ דם,כולסטרול,סוכר.האם שתייה חריפה מזיקה?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו,לא שומע - תגובה
חגית שגיא07/12/2011אור שלום
קשה לענות במדויק על כל שאלותיך מבלי לראות בדיקת שמיעה מלאה ומבלי לדעת מה המכשירים אותם מרכיב עכשיו.
ציינת הסתיידות, אני יכולה לנחש שהכוונה למצב המוגדר כאוטוסקלרוזיס, אם כן, האם הציעו לו ניתוח? אם כן מדוע לא בחר באופציה זו? במידה ולא איני יודעת מה הרמה הטכנולוגית של המכשירים שבעלך מרכיב כעת, אך המכשירים היום משוכללים מאוד בעלי יכולות מתקדמות שיכולים לאפשר שמיעה נוחה טובה וברורה - כמובן, כתלות בירידת השמיעה
גם לגבי הנוחות של האוזניה באוזן, ישנן אפשרויות רבות בנושא אוזניות - חומרים שונים ואפשרויות אוורור, כך שאני מניחה שגם בתחום זה ניתן לחפש את הפיתרון ההולם ביותר לבעלך.
תשובות מדויקות לא ניתן לתת בפורום זה אלא אל מול הבדיקות המלאות ולאחר בחינה של מבנה ותפקוד האוזן.
ולכן, אני ממליצה שתגשו למכון המתמחה בשיקום שמיעה ושם קלינאי/ת תקשורת מוסמך/כת יוכלו לעזור לכם בהגעה אל הפיתרון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץחן06/12/2011
שלום, לאבא שלי יש ליקוי בשמיעה כתוצאה מפגיעה בשמיעה שלו במהלך הצבא ומאז זה הולך ומתדרדר.
הוא מסכים להרכיב מכשיר רק במידה והמכשיר יהיה לחלוטין בלתי נראה והוא לא מברר בגלל שהוא נרתע מלהרכיב מכשיר.
אז אני צריכה יעוץ בשני נושאים:
א. לאן אני פונה כדי לקבוע בדיקת שמיעה על מנת לדעת איזה מכשיר הוא צריך?
ב. השמיעה שלו היא לא חלשה אלא יש לו צפירה חזקה באוזן שהולכת וגוברת ומפריעה לו לשמוע, האם מכשיר שמיעה יעזור במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה ליעוץ - תגובה
ענת כוכבא06/12/2011לחן שלום! תחילה מספר שאלות: אם שמיעתו של אביך נפגעה כתוצאה מהשירות הצבאי, האם הוא הגיש תביעה למשרד הבטחון? אם כן, כל מה שקשור לשיקום השמיעה יוכל להעשות דרך משרד הבטחון. האם יש בידו תעוד רפואי בנושא השמיעה, כולל בדיקות? האם הוא פנה ובדק אפשרות טיפול בטינטון (כך נקראית השריקה באוזניים)?
אם התשובות לשאלותי הינן שליליות, אביך צריך לפנות לרופא אאג ולקבל הפניה לבדיקת שמיעה עם המלצה על התאמת מכשירי שמיעה. לאחר מכן עליו לפנות לכל מכון אודיולוגי - של הקופה, בה הוא מבוטח או למכון שעובד בהסדר עם הקופה ולבצע בדיקת שמיעה. ברב המקומות הוא יוכל לקבל גם יעוץ לצורך התאמת מכשירי השמיעה .התאמת מכשירי שמיעה קטנים, שלא נראים כלפי חוץ תלויה באופי ועוצמת הליקוי בשמיעה וגם במבנה תעלת האוזן וכמויות שעווה, המופרשת בתעלת האוזן. לכן חשוב לקבל יעוץ מקצועי כדי לא להאכזב בהמשך.
לגבי שאלתך בנושא הטנטון: לפי המחקרים בכל העולם וגם מתוך נסיונינו אנשים, הסובלים מליקוי בשמיעתם, שמתלווה לו טנטון, זכו לשיפור משמעותי במצב הטנטון כתוצאה מהרכבת מכשירי השמיעה. אז בהחלט קיים פתרון משותף לשתי הבעיות.
ברצוני להוסיף עוד דבר: אם אביך מחוסר מוטיבציה להרכיב מכשירי שמיעה, אני לא כ"כ אופטימית לגבי הצלחת יוזמתך. על מנת להצליח בתהליך אנו זקוקים לשיתוף פעולה מלא מצד המטופל. לפעמים צריך להמתין עוד זמן מה על מנת שבן אדם יהיה בשל מבחינתו להתחייב לתהליך השיקום. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)