פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חגית שגיא
    לימור מוסה
    18/10/2011

שלום רב!
    אני עדיין ממתינה לתשובה לגבי הסכום של שני המכשירים, ואין בכוונתי לעשות שוב בדיקת שמיעה חדשה אז אבקש להתבסס על הבדיקה האחרונה בבקשה ! אבל אין לי תשובה טובה לגבי המכשיר הישן שלי אני לא אזרוק אותו לפח בכל זאת זה עלה לי לא מעט
    {3500 שקל}
    מקווה שתהיה תשובה טיפה יותר הגיונית בשבילי !!!
    חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חגית שגיא

הוספת תגובה

• חגית שגיא - תגובה

חגית שגיא
    25/10/2011

לימור שלום

מכיוון שפנייתך עוסקת בעניינים אישיים ולא שאלה כללית, הפורום אינו המקום לנהל אותה. סניף ראשון לציון יצר איתך כבר קשר וימשיך לטפל בפנייתך בהתאם למה שסיכמנו אנחנו בשיחתנו לפני מספר חודשים

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ברה - כמה מדוייקת???
    לי
    15/10/2011

שלום,

לאחר שבני לא עבר את בדיקות הברה הראשוניות ביום הלידה, התבקשנו לבצע בדיקה נוספת בגיל 4 חודשים והתוצאות היו שיש ליקוי קל באוזן אחת סף של 35 וחלק מהתדרים הוא אפילו שומע 20 וליקויי בינוני סף של 45 באוזן שנייה.
    לשאלותיי - האם סף השמיעה יכול להשתנות בהתאם להתפתחות המח והעצב אולי הם לא בשלים מספיק כדי להחזיר גלים-נאמר בעוד מספר חודשים יכול להיות שיפור???
    האם יכול להיות מצב שזה משהו התפתחותי??? נראה כי הילד מגיב למשמע רחשיי הסביבה וגם לצלילים נמוכים אז אולי הברה לא הכי מדוייקת??? ואם אלו התוצאות אם גם לליקויי קל יש צורך במכשיר???

מחכה לתשובות
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ברה - כמה מדוייקת???

הוספת תגובה

• בדיקת ברה - כמה מדוייקת??? - תגובה

16/10/2011

לי שלום
    בדיקת הברה היא בדיקה מדויקת אשר משקפת את סף השמיעה ביום הבדיקה.
    האפשרות העקרית בה יחול שינוי בספים היא אם ביום הבדיקה ילדך סבל מנוזלים באוזניים. לכן חשוב ברור רופא אאג בסמוך לבדיקה. כמו-כן ניתן במהלך הבדיקה לעקוף את האוזן ולגרות ישירות את העצב, אך במקרה זה צריך ABR בהולכת עצם (BC) ואינני יודעת אם בצעו לכם.
    העובדה כי ילדך מגיב לרעשי סביבה אינה מפתיעה עם ספי השמיעה שהתקבלו. ספים אלו מעידים על ליקוי קל (בדומה למה שתשמעי אם תאטמי את אוזניך עם האצבעות). עם זאת, זהו ליקוי שדורש המשך מעקב שמיעתי, מעקב אאג ובמידת הצורך התערבות.
    לפיכך, המלצתי לך היא להמשיך בהתאם להנחיות שניתנו לך במקום בו בצעת את הברה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניות טלוויזיה
    רינה
    12/10/2011

אודה על קבלת המלצה עבור אבי בן ה 89 שסובל מירידה חדה בשמיעה- באוזן אחת אינו שומע כלל ובשנייה יש שרידי שמיעה 42% בחדר סטרילי.
    התקשורת עימו מינמלית האם יש אוזיניות לטלוויזיה שעשויות להתאים לו.
    תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    אוזניות טלוויזיה

הוספת תגובה

• אוזניות טלוויזיה - תגובה

ענת כוכבא
    12/10/2011

לרינה שלום! לפני שמחברים את אביך לטלביזיה, אולי כדאי לשקול לעזור לו לשמוע באופן כללי . לכן אני ממליצה לפנות למכון שמיעה , העוסק בשיקום שמיעה ולקבל יעוץ מקיף בהתאם לתוצאות בדיקת שמיעה. לגבי אביזרי עזר ( כמו אוזניות לטלביזיה) - אנו מוסיפים אותם לאנשים שמרכיבים מכשירי שמיעה אם ברצונם לשמוע רק את השידורים ולא את הסביבה. ישנם ספקים שונים של אביזרי עזר בארץ- חפשי בגוגל. לנו אסור במסגרת הפורום להמליץ על ספק או מוצר. אבל שוב- נסו לעזור לאבא לשמוע הכל ולא רק טלביזיה! בברכת חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזיות

רינה
    14/10/2011

תודה על תשובתך. הנושא נבדק לעומקו ואין למכונים הרבה מה להציע מלבד מכשיר קונטגו שבעבר הוא ניסה ולא צלח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזיות - תגובה

ענת כוכבא
    15/10/2011

לרינה שלום! אם אביך לא הצליח להיעזר במערכת קונטגו, אני די בספק אם יצליח להינות מאוזניות לטלביזיה. אולי שילוב של מכשיר שמיעה ומערכת FM יכול לעבוד בשבילו. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעה
    אוהד
    10/10/2011

אהלן אני בחור בן 18 וחצי...
    והנני לפעמים סובל מפקקים באוזניים ומנקים לי אותם...
    עכשיו אני מועמד ליחידות קרביות ואני מפחד שיש לי בעיית אוזניים...
    אם מדברים איתי אני שומע והכל טוב רק לפעמים שהרבה מדברים במכה אני לא שומע... או שמדברים לא ברור...
    איך אפשר לדעת אם אני סובל מבעיית שמיעה או משהו ?

לקביעת תור
    סגירה
    שמיעה

הוספת תגובה

• שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    10/10/2011

אוהד שלום
    על מנת לדעת מה מצב השמיעה שלך עליך לגשת לרופא אא"ג על מנת שיבדוק שאין הצטברות שעווה באוזניך, הוא יפנה אותך לבדיקת שמיעה ואז תוכל לדעת
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח בדיקת שמיעה
    רונית
    06/10/2011

שלום רב

בני נמצא בקורס ימאי - סטיל בחיל הים בבדיקת שמיעה שנערכה לו בימים אלה נמצא כי יש ירידה בשמיעה בתדרים גבוהים מעל 4000 הרץ עד 30 דציבל סימטרי עיצבית שאר התדרים תקינים הבדיקה נערכה ע"י רופא אף אוזן וגרון הרמב"ם שבו הוא המליץ לרופא תעסוקתי בצבא על המנעות מחשיפה לרעש.
    רציתי לדעת מה זה אומר?

תודה רונית

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח בדיקת שמיעה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח בדיקת שמיעה - תגובה

ענת כוכבא
    09/10/2011

לרונית שלום! ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים בעוצמה של 30 דציבל הינה קלה ואפשר לומר נקודתית, אשר אינה כנראה משפיעה היום על תפקודו השמיעתי היומיומי של בנך. יחד עם זאת עובדת הימצאותה עשויה להצביע על רגישות לרעש, לכן יהיה נבון מצידו לא לעסוק בתחומים, בהם הוא עלול להיחשף לרעש מזיק. עליו גם להימנע מלהיחשף למוסיקה רועשת במועדונים או דרך אוזניות. כפי שציינתי קודם, הליקוי היום הוא קל , נקודתי ולא פוגע בחיי היומיום התקינים, אך חשיפות נוספות לרעשים למיניהם עלולות להחמיר את מצב שמיעתו. כאשר מדובר בפגיעה עצבית אין דרך חזרה- לא ניתן לרפא אותה ורק אפשר לשמור על הקיים. על בנך להשתמש במקומות רועשים באטמי אוזניים , רצוי אטמים בהתאמה אישית, אשר מפחיתים באופן משמעותי את עוצמות הרעש, החודרות לאוזניים ובכך מפחיתים את הסיכון של פגיעה נופת בשמיעה.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש שתל בלי החלק החיצוני!!!!!!
    הדר+6+
    02/10/2011

שלום
    אני אמא לבן חרש עשה שתל באחד האוזניים הוא מתקדם מאוד אפילו הוא משולב בכתה רגילה לגמרי ( היום הוא בכיתה א).
    אבל הבעיה שלו שהחברים והאנשים שמסביבו שואלים שאלות גבי השתל ...והוא האמת לפעמים מתעצבן...
    השאלה שלי אין שתל מתקדם יותר בלי החלק החיצוני.....
    בבקשה תעזרו לי
    תודה

הוספת תגובה

• האם יש שתל בלי החלק החיצוני!!!!!! - תגובה

ענת כוכבא
    02/10/2011

להדר שלום! למיטב ידיעתי לא קיים היום שתל השבלול ללא חלק חיצוני.ברור שהילדים ולא פעם גם המבוגרים אינם מתאפקים ושואלים שאלות, אשר יכולות להוות מעמסה על ילד צעיר כ"כ.אתם צריכים לצייד את בנכם במבחר תשובות לשאלות הסובבים על מנת להקל עליו את ההתמודדות עם סקרנות הסביבה ולחזק אותו כמה שניתן. החשוב ביותר שילדכם יחיה חיים מלאים עם שתל ולא דרך השתל. בברכת שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקרו וסקולופתיה
    דליה
    28/09/2011

לאחר ריקה בתהודה מגנטית של המח ותעלות השמע התגלה פריוונטריקולויקומלציה, כנראה מיקרו-וסקולופתית. מה משמעות הדבר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיקרו וסקולופתיה

הוספת תגובה

• מיקרו וסקולופתיה - תגובה

ענת כוכבא
    30/09/2011

לדליה שלום! אינני מכירה את המונח שציינת ולא מצאתי מידע אודותיו. מומלץ לפנות לפורום אאג. בברכת שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה
    שי
    27/09/2011

בני בן השבועיים עשה היום את בדיקת השמיעה בבית החולים, ולא עבר אותה. נצפתה תגובה נמוכה מאוד. אין לי נתונים מספריים. הוזמנו לבדיקה נוספת עוד 10 ימים. האם יש סיבה להלחץ מזה? האחות אמרה שהרבה בדיקות יוצאות ככה. מהם האחוזים?
    תודה רבה,
    שי.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סינון שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    27/09/2011

שי שלום
    האחות צודקת, קיימים מקרים רבים בגלל אופי הבדיקה ובגלל מצב האוזן לאחר הלידה שנוצר מצב של כישלון בבדיקה שלאחר מכן מתברר שלא מעיד על קושי שמיעתי כלשהו. חכו לבדיקה הבאה
    לצערי אין לי אחוזים

חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח בדיקת שמיעה
    אבי
    24/09/2011

שלום!
    אני חייל ונמצא הרבה בסביבה רועשת.
    לא מזמן התבקשתי לעשות בדיקת שמיעה והתוצאות הם-

"דו צדדי ירידה בתדרים גבוהים-
    אוזן ימין 8000H עד 25 db.
    אוזן שמאל- 8000H עד 30 db 6000עד 25 / DB."

בהמשך הם רשמו כי יש לעשות בדיקת שמיעה נוספת עוד 1/2 שנה.
    חשוב לציין כי אני משתמש קבוע במיגון לאזניים.

כנראה הם משאירים אותי בתפקיד למרות הירידה בשמיעה.
    השאלה שלי היא- האם זו ירידה חמורה? ובנוסף האם זה עלול לסכן את השמיעה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח בדיקת שמיעה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח בדיקת שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    25/09/2011

אב שלום
    ירידה זו נחשבת ירידה קלה
    קשה לי לומר אם אתה מסכן את שמיעתך כי איני יודעת לאילו גורמי סיכון אתה חשוף

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אבי
    25/09/2011

שלום!

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה!
    פשוט חשוב לי לדעת אם אני מסכן את השמיעה אם אני נשאר באותו מקום ולכן אפרט יותר.
    אני מכונאי בספינות, כלומר חשוף לרעש המנועים והגנרטורים.
    בנוסף אני חשוף הרבה לרעש של ירי.
    (ובאזור רעש אני תמיד עם אטמי אזניים חד פעמיים של ספוג).

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

חגית שגיא
    25/09/2011

הסכנה לשמיעה טמונה ברמת הרעש אליה אתה חשוף, אותה ניתן למדוד על ידי מכשור מקצועי. במידה והסביבה בה אתה נמצא ידועה כסביבה המסכנת את השמיעה ההמלצה היא אכן להעזר במיגון נגד הרעש.
    לכל מיגון יש את רמת ההנחתה שלו (אטמי סיליקון, אוזניות, אטמים לפי מידה) ויש לבחור את המיגון בהתאם לרמת הרעש. מבלי לדעת את רמות הרעש קשה לי לענות האם אתה מבכן את שמיעתך
    אתה יכול לפנות לגורם רפואי ביחידתך להראות לו את הבדיקה ולהתיעץ איתו על המיגון המתאים לך
    ובהחלט להשאר במעקב שמיעתי על מנת להשאר במעקב אחר רמת השמיעה שלך

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש רקע ששקט
    חיים
    17/09/2011

שלום,

נאמר לי שזה טבעי לשמוע רעש לבן, רעש סטטי כזה, כשאנו נמצאים בשקט מוחלט.

האם נכון הדבר וזה אכן תקין ?

מה המקור לרחש הנ"ל ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רעש רקע ששקט

הוספת תגובה

• רעש רקע ששקט - תגובה

ענת כוכבא
    17/09/2011

לחיים שלום! רעש לבן הינו רעש המורכב מטווח רחב של תדירויות , שנשמע כמו טלביזיה שלא כובתה בתום השידורים. קשה למצוא מקום, שיש בו שקט מוחלט. גם בחדרים אקוסטיים קיימת רמה מסוימת של רעש, שאם נאזין טוב, נוכל לשמוע. פרט לכך כאשר אנו נמצאים בחדר שקט,ללא תנועה או דיבור, אנו שומעים את קולותיו של הגוף שלנו. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב וטיניטוס
    חיים
    17/09/2011

שלום,

לאחרונה התחלתי ליטול את התרופה רמוטיב. בלי קשר לתרופה הנ"ל, אני סובל מטינטונים באים וחולפים כבר שנים, תהיתי אם יש סכנה להחמרה של המצב, עקב נטילת התרופה.

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב וטיניטוס

הוספת תגובה

• רמוטיב וטיניטוס - תגובה

ענת כוכבא
    17/09/2011

לחיים שלום! תחום התרופות אינו שייך להתמחותינו. עליך להפנות את השאלה לרופא אאג או לפרמקולוג. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאוששות שמיעה אחרי רעש חזק
    אורית
    17/09/2011

כמה זמן אמורה לחזור שמיעה נורמלית אחרי ביקור במקום רועש מדי כמו דיסקוטק?
    ביקרתי אתמול בדיסקוטק ולמחרת עדיין האוזניים סתומות.אני סובלת מאלרגיה במשך רוב השנה וזה מחמיר בתקופות המעבר וכל מערכת אאג רוב הזמן דלקתית, גירוד אוזניים גרון נזלת.
    אחרי כמה זמן השמיעה אמורה לחזור באופן מלא???
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• התאוששות שמיעה אחרי רעש חזק - תגובה

ענת כוכבא
    17/09/2011

לאורית שלום!לרוב האטימות שנוצרת עקב חשיפה לרעש חזק חולפת תוך מספר ימים, תלוי כמובן בעוצמה וזמן החשיפה אליה. מאחר ואת מציינת רגישות במערכת אאג הייתי ממליצה לך לפנות לרופא אאג אם המצב לא משתפר תוך 3-4 ימים. בכל מקרה חשוב שתעברי גם בדיקת שמיעה על מנת לוודא, כי לא נגרם לך נזק שמיעתי. והמסקנה לעתיד: תעזרי באטמי אוזניים במקומות רועשים על מנת לא לפגוע באיכות חייך מחוץ לבילוי. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במכשיר שמיעה
    יואל
    14/09/2011

שלום רב,
    בתחילת שנות השמונים רכשתי מכשיר שמיעה. אבל, לא השתמשתי בו.
    היום בגלל התבגרותי, אני מרגיש צורך בשימוש בו.
    כיצד לנהוג.
    הערות:
    1. רמת השמיעה לפי הסולם הערכי השמעה עמד על 80 ( אני לא יודע באיזה יחידות מדדה זה נמדד- אני מעריך דציבלים)

אודה לכם
    יואל

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש במכשיר שמיעה

הוספת תגובה

• שימוש במכשיר שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    14/09/2011

יואל שלום
    על פי מה שרשמת מכשיר השמיעה ברשותך כבר 30 שנים. אני לא בטוחה שהוא פועל בצורה תקינה - למרות שלא השתמשת בו. מכשירי שמיעה אנאלוגים (כמו זה שברשותך) החזיקו מעמד בממוצע סביב 10 שנים. בהחלט היו מקרים של מכשירים שהיו בשימוש יותר שנים מכך, אך 30 שנים זה בהחלט פרק זמן ארוך מדי בשביל להניח שהמכשיר - אם פועל - פועל כשורה.
    מלבד עובדת התקינות, עולם מכשירי השמיעה התקדם מאוד בשלושים השנים שעברו מאז שרכשת את המכשיר, וממכשיר חדש תוכל להנות מתפקוד שמיעתי טוב בהרבה מזה שתקבל ממכשיר השמיעה הישן שברשותך.
    אם בכל זאת תחליט להשתמש במכשיר שרכשת, עליך לוודא תקינותו במכון השמיעה בו רכשת אותו, ועליך לוודא כי הוא עדיין מתאים לירידת השמיעה שלך. ירידת שמיעה של 80dB (דציבל), אם קיימת בכל התדרים (צלילים) הנבדקים בבדיקת השמיעה הינה ירידה משמעותית ודורשת מכשיר חזק מספיק. עליך לוודא שהמכשיר שברשותך מספק עצמה מתאימה, אחרת הרכבת המכשיר יכולה לגרום לתפקוד שמיעתי טוב עוד פחות.
    מקווה שזה עונה על שאלתך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה
    דורון
    13/09/2011

שלום לך..
    לפני כ4 חודשים השתחררתי מצהל והייתי משרת בבסיס בחיל האויר
    הייתי טכנאי מטוסים רוב הזמן הייתי משתמש באטמי שמיעה כאשר הייתי עובד במקום בו יש רעש מזיק...לפני כמה ימים עברתי בדיקת שמיעה ויצא שבאוזן ימין (חלה ירידה בתדרים של 3000 ו500 הרץ -ירידה אך עדיין בגבול התחתון של הנורמה)
    אך משום שתמיד הקפדתי על אמצעי מגן הלכתי לרופא אף אוזן גרון והוא הוציא לי פקק מאוזן שמאל אך הירידה שלי הייתה באוזן ימין...

שאלתי היא האם יכול להיות שקיים קשר בין זה שהיה לי פקק באוזן שמאל לירידה באוזן ימין.(השמיעה מצוינת)..

בתודה דורון..

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    13/09/2011

דורון שלום,
    אין קשר בין פקק שעווה באוזן שמאל וירידה באוזן ימין.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לאחר הוצאת שעווה והשפעתה על
    איילת
    13/09/2011

שלום רב,
    נקבעה לי בדיקת שמיעה למחר אצלכם. אלא שלפני שבוע הוציא לי רופא אאג שעווה, פעולה שבמהלכה חשתי כאבים באזניים, עד עכשיו יש לי מעט כאב, רגישות והרגשה שאוזן אחת קצת סתומה.
    אציין, שתעלת האוזן שלי צרה במיוחד.
    האם לדחות את הבדיקה, מה לעשות?
    בתודה על תשובתכם המהירה.

הוספת תגובה

• רגישות לאחר הוצאת שעווה והשפעתה על - תגובה

חגית שגיא
    13/09/2011

איילת שלום
    קשה לענות תשובה מוחלטת. במידה וקיים חשד כלשהו לדלקת/נוזלים באוזן הרופא רוצה בדיקת שמיעה במצב זה על מנת לאשר חשד זה ולקבל תמונה על הקף הבעיה.
    במידה ונשלחת לבדיקת השמיעה על מנת לדעת סף שמיעה לשם קבלת החלטה על מכשירי שמיעה, למשל, אז אין טעם לבצע בדיקת שמיעה במידה ויש אטימות, שיכולה להעיד על מצב חולף של נוזלים או דלקת.
    לכן, קשה לתת תשובה חד משמעית.
    בכל מקרה, עליך לחזור לרופא ולברר מה הסיבה לכאבים ולתחושת האטימות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות באוזן לאחר הוצאת שעווה

איילת
    13/09/2011

תודה על התשובה. מטרת הבדיקה היא בירור אם יש ירידה בשמיעה, אך יש גם בעיה עם שעווה שמצטברת וכל שלוש שנים אני מסלקת אותה. כל עוד היו שטיפות אוזן, לא היו בעיות. אך משהחלו להשתמש במין חיטוט עם מקל מתכתי זה כואב ומטריד לטווח ארוך ויש לי הרגשה שהשעווה פשוט נדחפת יותר עמוק. האם אין אפשרות לחזור לשיטת השטיפה הרגילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות באוזן לאחר הוצאת שעווה - תגובה

חגית שגיא
    13/09/2011

איילת שלום,
    שאלה זו יש להפנות לרופא/פורום אא"ג...

חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה