מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אין לי כסף לקנות מכשירים מה לעשות?אדריאן לרנר17/02/2011
שלום רב
אני נולדתי עם מום לידה חך ושפה שסועים ועם ניוון שרירים מולד ומספר בעיות נוספות שבין השאר ליקוי שמיעתי דו עצבי ב 2 האוזניים ועברתי מספר ניתוחים לצנרור תופיות האוזן . כיום השמיעה היא בין 35 ל 45 דציבלים בכל אוזן והשמיעה ממשיכה לרדת.היו לי בעבר זוג מכשירים אך הם התקלקלו ואי אפשר לתקנם וכיום זקוק לזוג מכשירי שמיעה חדשים. אני במצב סוציואקנומי מאוד קשה ומשרד הבריאות, הביטוח לאומי , משרד הרווחה ושאר הארגונים לא מוכנים לקחת אחריות ולעזור לי. בעקבות הירידה בשמיעה פוטרתי מעבודה אחת וכיום עומד על הפרק בשאלה נוספת עבודה אחרת שבה אני עובד בשירות לקוחות טלפוני שבו הלקוחות מתלוננים שאינם מבינים אותי ושומעים אותי ואני לא שומע אותם. כתבתי מכתב למשרד הבריאות על כך שמגיע לי מכשירי שמיעה חדשים כי נולדתי עם בעיה זו מאז שיצאתי לעולם ואצלי הירידה בשמיעה לא התרחשה בגיל צעיר אלא עקב מום הלידה והבעיה הגנטית.
אני לא יודע למי לפנות כי אף אחד לא רוצה לקחת אחריות ואני נולדתי במדינת ישראל ולא במדינה זרה.
אשמח אם תכתבו לי למי לפנות... תודה מראש
אדריאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי כסף לקנות מכשירים מה לעשות? - תגובה
ענת כוכבא19/02/2011לאדריאן שלום
בתיאור הדברים חסרים מספר פרטים, האם אתה מוכר כלקווי שמיעה מלידה? מתי רכשת את המכשירים האחרונים? האם בסיוע משרד ממשלתי?
מעבר להכרה המוסדית יש בארץ מספר רב של קרנות פרטיות העוזרות במימון מכשירי שמיעה. אם תרשום את המייל שלך אוכל להעביר לך רשימת קרנות כנ"ל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביבית17/02/2011
שלום. אני חוששת שלבני בן השנתיים יש ליקוי שמיעתי. כשאני פונה אליו המון פעמים הוא לא שומע, גם כשאני ממש קרובה אליו. איך ניתן לדעת אם יש לבני ליקוי שמיעה?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ענת כוכבא17/02/2011לאביבית שלום! על מנת לברר אם הילד סובל מליקוי בשמיעתו עליך לגשת איתו לרופא אאג לבדיקה רפואית ובהמשך להגיע לבדיקת שמיעה דרך קופת החולים שלך. רק כך תוכלו לדעת מה מצב האוזניים והשמיעה של בנך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת רעשיםinna07/02/2011
שלום,
זה מספר שנים שאני משתמשת באטמי אזניים באופן קבוע - בלימודים, בשינה, בנסיעות יש לי אזניות מיוחדות שנכנסות לתוך האוזן ומגנות בין היתר מרעשים.
יוצא שאני מבלה את רוב שעות היממה עם אטמים בתוך האוזן.
הבעיה היא שיש לי כבר די הרבה זמן הפרשות מהאזניים וגם דלקות חוזרות.
האם ישנו פיתרון אחר לחסימת רעשים יומיומיים חוץ מהתקנים בתוך האוזן? או אולי אזניות "מאווררות" יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת רעשים - תגובה
ענת כוכבא07/02/2011לאינה שלום! אינני יודעת באיזה סוג אטמים את משתמשת, אך אם אלו אטמים מותאמים אישית, חשטב שיהיו יצוקים מחומר קשה ולא רך. חומר רך מתאים לאטמים לשינה, אך הוא עלול גם לעורר יותר רגישויות באוזניים. אם הינך משתמשת באטמים סטנדרטים ולא מותאמים אישית, מומלץ שתעברי לשימוש באטמים, אשר נבנים לפי מידת האוזן. גם אוזניות להאזנה למוזיקה ניתן להושיב במבנה יצוק לפי מידה. אך לפני הכל ולפני שתרכשי דבר מה חדש, עליך לפנות לבדיקת האוזניים אצל רופא א.א.ג ולשמוע את דעתו על שימוש כל כך גורף באטמים במקרה שלך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנושא הביטוח הלאומי הנוגע למכשיריבן ציון06/02/2011
רכשתי 2 מכשירי שמיעה מחברת הדים במחיר של 7558 ש"ח. וזה לאחר השתתפות סל הבריאות וביטוח משלים וקו"ח. אני בגיל 74 ויש לי 75% נכות וכן נכות על פגיעה באוזניים בזמן עבודתי בעבר. . ברצוני לדעת . האם יש אפשרות שהביטוח הלאומי משתתף בהוצאות רכישת המכשירים שהם כל כך יקרים למרות ההורדות וסל הבריאות? אודה לכם אם אקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנושא הביטוח הלאומי הנוגע למכשירי - תגובה
חגית שגיא07/02/2011בן ציון שלום,
עליך לפנות לאתר ביטוח לאומי או אליהם ישירות על מנת לברר זאת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפצוף באוזן בזמן אימון כושרענבל פרי02/02/2011
ערב טוב,
יש לי תופעה שחוזרת על עצמה באימוני כושר של ציפצוף באוזניים ותחושה של שמיעה חלשה לכמה דקות.
דבר זה קורה לי כאשר אני עושה אימון כוח וכאשר אני קמה מתרגיל על מזרון לעמידה.
אשמח לדעת אם זה דבר נורמלי באימונים או שצריך לבדוק את זה אצל רופא אוזניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפצוף באוזן בזמן אימון כושר - תגובה
ענת כוכבא02/02/2011לענבל שלום! הופעת צפצופים ואטימות באוזניים אינה אופיינית לאימון גופני, לכן בהחלט מומלץ לפנות לרופא א.א.ג. להתייעצות.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לענת כוכבאחנה כהן02/02/2011
גם ציון שמך ושמותיהן של שתי קלינאיות התקשורת הנוספות נושאות אופי פרסומי. בשורה תחתונה המלצתי לכל הסובלים מירידה בשמיעה ללכת לבדיקת שמיעה במכון חיצוני בתשלום. רק שם יוכלו לתת לכם עצות אוביקטיביות למי שמתאים מכשיר שמיעה במשקפיים.מכשיר בתוך האוזן לא מתאים לכולם !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת כוכבא - תגובה
ענת כוכבא02/02/2011לגב' כהן שלום! מקובל כי מנהלי הפורום לא ישארו אנונימים. ולגבי מכשירי שמיעה - קיים מגוון רחב של צורות ולא לכולם מומלצים מכשירים תוך אוזניים. ההתאמה נעשית לפי צרכיו של כל אחד ואחת. אני מקווה שבכך סיימנו את ההתנצחות. בכבוד רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר שמיעה במשקפייםחנה כהן01/02/2011
מסתבר ששתי התגובות שלי נמחקו. כנראה שלא אהבו שציינתי שם מקום עם שרות מעולה בירושלים. בנוסף ציינתי שיש לסוכנים רווח גדול יותר על מכשירים בתוך האוזן למרות שמכשירי בון יכולים יותר לעזור. היום הכל רק ענין של כסף והסוכן בירושלים הוא צדיק יחיד בסדום שלא מסתכל רק על הכסף...הכוונה שלי היתה לעזור וחבל שפוספסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר שמיעה במשקפיים - תגובה
ענת כוכבא01/02/2011לגב' חנה כהן שלום! פניותיך הקודמות אכן נמחקו מאחר ונשאו אופי פרסומי.אין מקום בפורום למתן פרסום למוצר או מקום . לכן צוות הפורום מנוע מלתת במה לפרסום מסוג זה. אנו מברכים על כל מידע מסוג אחר ונשמח לפניות עניניות, שמטרתן להעשיר ידע שלנו ושל הפונים אלינו.בכבוד רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשירי שמיעה
אבי קרן10/02/2011אשמח אם תוכלי לשלוח לי את הכתובת של ה"צדיק" מירושלים בקשר למכשירי שמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שמיעה אצל פגנמרוד30/01/2011
שלום רב,
בני נולד לפני 9 ימים בשבוע 34 של ההריו, במשקל 2.2 ק"ג. עבר באוזן ימין ונכשל באוזן שמאל בבדיקת סינון, נשלח לבדיקת ABR בעודו באשפוז, שכב חצי שעה בעגלה בזמן שהטכנאית בדקה אותו. תוצאות הבדיקה: ליקוי קל באוזן ימין (40DB), ליקוי חמור באוזן שמאל (80DB). אמרו לנו שיקבעו לנו תור לעוד חודש לאודיולוג. שאלתי היא, מה עושים אצל האודיולוג, מה הן דרכי הטיפול האפשריות, והאם יש אפשרות לשיפור באיכות השמע עם הזמן.
תודה מראש,
נמרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שמיעה אצל פג - תגובה
31/01/2011נמרוד שלום
אודיולוג הוא האיש האמון על נושא השמיעה. הוא זה שיראה את הבדיקות, ימליץ על בדיקות נוספות משלימות בכדי לקבל מידע מלא על השמיעה ולהחליט על דרך טיפולית (מבחינת השמיעה). במקביל לרוב מטפל אאג שרואה אם יש נוזלים באוזניים או דלקות שעלולות היו להשפיע על תוצאות בדיקת השמיעה שנעשתה בפגיה.
במידה ויש ממצא באוזן כמו נוזלים או דלקת בהחלט יש מקום לשמיעה להשתפר.
כמו-כן חשוב אם עשו בדיקת שמיעה בפגיה כנראה שיש חשיבות לשמיעה לברור הרפואי של מצב התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשירי שמיעה לגיל הזהב.בן ציון26/01/2011לאחר בדיקות רופא א.א.ג. ובדיקות שמיעה ובדיקת ברא. נקבע שאני זקוק למכשירי שמעה בשתי אוזני . לאחרונה התבשרנו שהמכשירים נכנסו לסל הבריאות. פניתי לקופת חולים הכללית ואיש אין לו את האינפורמציה לכך וגם לא ידוע לרשת הדים המשווקים מכשירי שמיעה. ברצוני לדעת מהיכן אני יכול לטפל בנושא הזה ואל מי עלי לפנות. אודה לכם אם אקבל את תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמכשירי שמיעה לגיל הזהב. - תגובה
26/01/2011בן ציון שלום,
החזרים בגין רכישת מכשירי שמיעה מורכבים מהשתתפות הקופה, הביטוחים המשלימים וסל בריאות (המדינה). אכן לפני כחודש הוחלט כי אנשים מעל גיל 65 זכאים להשתתפות של המדינה בגובה 3000 ש"ח לכל מכשיר שמיעה במקום 851 ש"ח. את ההשתתפות מקבלים דרך קופות החולים ולכן הן אלו שאמורות להיות ערוכות לכך ולא המכונים הפרטיים. עם זאת, כמו שודאי הבנת, קופות החולים עדין לא נערכו לכך ומפה חוסר הודאות. כמו-כן, לא ברור אם בסופו של דבר בעקבות צמיחת חלקה של המדינה בתשלום, לא יקטן חלקה של הקופה.
זאת הסיבה שכרגע אין תשובות ברורות בשבילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשירי שמיעה לגיל הזהב. - תגובה
חגית שגיא26/01/2011שלום בן ציון,
העדכון בסל הבריאות נדון עכשיו בקופות החולים, לאיש אין עדיין תשובה לגבי הפרוצדורה להכנסת העדכון. כשקופות החולים יגבשו את דרך העבודה הם יפרסמו זאת ואז נדע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך במבחן שמיעה התנהגותי לפגיםאיליין24/01/2011הבת שלי, נולדה בשבוע 36, הייתה מונשמת בטיפול נמרץ, קיבלה אנטיביוטיקה ושהתה בפגיה שבועיים. היום היא בת 3 חודשים.
בבית החולים עברה בהצלחה את בדיקת סינון השמיעה. אתמול, עברה בהצלחה בדיקת ABR (BERA לשעבר). חשבתי שבזה סיימנו.. אבל מסתבר שהם רוצים אותה גם בגיל 8 חודשים (7 מתוקן) לבדיקת שמיעה התנהגותית ולמעקב עד גיל 3.
יש לומר גם, שאני מתרשמת שהיא שומעת.
האם יש צורך בבדיקות השמיעה הנוספות אם עברה את ABR בהצלחה? אם כן, מדוע? מה עושים בבדיקת שמיעה התנהגותית?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהצורך במבחן שמיעה התנהגותי לפגים - תגובה
ענת כוכבא24/01/2011לאילין שלום! מקובל כי פגים נמצאים במעקב שמיעתי עד גיל שנתיים על מנת לוודא התפתחות תקינה של המערכת השמיעתית. אם בתך עברה בהצלחה את הבדיקות שציינת, אין לך מה לחשוש ועדיף לעמוד בדרישה של הבדיקות החוזרות על מנת לא לפספס שום דבר. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמיעה OVERלולה23/01/2011הי אני בת 30וסובלת משמיעת יתר אם קיים מושג כזה. אני פונה אליכם על מנת לדעת אם קיימת בעיה כזו או שזו בעיה נפשית כלשהי. מגיל קטן רעשים מאד מפריעים לי , למשל פיצוח גרעינים, בסים ששומעים ממערכות מוזיקה וכו'. אני מרגישה שאני שומעת יותר חזק מאנשים אחרים שלעתים לא שמים לב כלל לרעש שאותי ממש מטריף.
עם הגיל קיבלתי מיגרנה בערך בגיל 21 והרגישות החמירה. כך שבילוי בחוץ במקום הומה אדם זה ממש סבל , ושינה במקום שנוחרים בו זה ממש סיוט וכן הלאה. זו בעית שמיעה או משהו אחר ?
בבקשה מחכה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשמיעה OVER - תגובה
23/01/2011שלום ,
רק על-סמך הסיפור שלך קשה מאד לומר מה הגורם. לכן כדאי קודם כל לעשות בדיקת שמיעה שתאשש או תפריך את נושא בעיית השמיעה.
מעבר לכך, בכל מה שקשור לרגישות שמיעתית יש גם עניין אינדבידואלי. כמו שיש מישהו שאוהב מגע חזק ולאחר זה כואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה אוזן וכיוון מכשיר שמיעהרונה20/01/2011שלום,
יש לי מכשיר של יוניטרון 360+ שנקנה בסניף "הדים" בראשון לציון. המכשיר במקור כוון לאוזן שמאל שההגברה בה חייבת להיות יותר דרסטית בשל חלל גדול שנוצר בניתוח לסילוק גידול (אין לי למעשה מבנים של אוזן תיכונה). לאחר שהסתבר לצערי כי אוזן שמאל מפרישה ללא הרף בנוכחות מכשיר רגיל (ללא גוף זר באוזן אין דלקת), פעלתי להשגת תור לניתוח שתל הבאהא. כמעט- כמעט הגעתי לניתוח בנובמבר האחרון, אלא שאובחן דלקת (אבצס דנטלי בשן) שבגללו המנתח לא רצה לבצע את הניתוח, ואדע סופית רק בעוד חצי שנה מה קורה עם הדלקת הזו.
כמובן שלא אחכה כל כך הרבה זמן (כזכור לך, אני ממתינה בערך מ2008 לשיקום של האוזן הזו), והזמנתי מכשיר על משקפיים שפועל בהולכת עצם בסניף הדים ת"א, כיוון שאז גרתי בת"א וחזרתי לראשון מאז. המכשיר אמור להגיע בשבוע הבא, ואני מקווה שהוא יהיה מספיק איכותי שאוכל להסתדר ללא ניתוח.
באוזן ימין בינתיים החלה לי דלקת בעקבות נקב בעור התוף שהתגלה וחדירת מים לתוך האוזן. שאלותי:
1. ברגע שאני עם שמיעה סטריאופונית וצריך לכוון את מכשיר ימין מחדש, עד כמה קרע בעור התוף משפיע על הירידה בשמיעה (חוץ מהירידה שכבר קיימת).
2. האם יש בסניף ראשון לציון קלינאית שיודעת לכוון מכשיר כזה על משקפיים? בתל אביב יש רק קלינאית אחת שיודעת לכוון את המכשיר וזה מגביל אותי לכיוון של רק פעם בשבוע (ובהתחלה בטח אצטרך לכוון די הרבה את המכשיר).
3. האם ניתן לבצע מדידה תוך אוזנית בצד ימין כדי לכוון את המכשיר הדיגטלי יותר במדוייק כשיש עור תוף עם קרע? אם אני יודעת שיש לי בעיה להבין לפעמים בן משפחה מסויים, אבא שלי במקרה זה, יש אפשרות להביא הקלטה שלו ואז לנסות לראות מה מהתדרים אני לא שומעת גם עם המכשיר? וכמובן, לתקן בהתאם.
בתודה מראש,
רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמבנה אוזן וכיוון מכשיר שמיעה - תגובה
חגית שגיא23/01/2011רונה שלום
במצב של דלקת רצוי בד"כ להסיר את המכשיר מהאוזן על מנת לתת לה להחלים. אנא בררי עם רופא אא"ג מטפל האם ניתן בכלל להרכיב מכשיר על אוזן ימין!
כמובן שמצב של נוזלים (בין אם דלקת ובין אם נוזלים ללא מצב דלקתי) יכולים לגרום להחמרה במצב השמיעה. את יכולה להשתמש בידית העצמה על מנת להגביר מעט את המכשיר מכיוון שביצוע מדידה תוך אוזנית כשיש נקב מפריש הוא מצב מעט מסובך - ההפרשות עלולות לסתום את הצינורית וקשה לבצע את הבדיקה.
בעיקרון כל קלינאית יכולה לכוון מכשיר במשקפיים הכיוון שלו פשוט למדי.
אם ברצונך לכוון את המכשיר בצורה שתעזור לך להבין את אביך טוב יותר עדיף להביא את אביך מכיוון שבהקלטה אנו תלויים גם באיכות ההקלטה והרמקול שמשמיע אותה.
כיוון בעזרת מדידה תוך אוזנית יכול להראות בדיוק מה התדרים הנשמעים בכל צורה של בדיקה - עם גירוי מוקלט או דיבור. אך כפי שציינתי קודם, כאשר האוזן מפרישה ישנה בעיה בביצוע בדיקה זו.
לכן, אנא גשי לרופא ובררי אם בכלל ניתן לאטום את האוזן, התמידי בטיפול ואני מקווה שתהני מהמכשיר החדש שהוזמן לך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חגית על התשובות
רונה23/01/2011כמו שציינתי, כרגע אין לי באוזן שמאל בכלל מכשיר מאז 2007, וגם אחרי הניתוח האוזן המשיכה להפריש בצורה שלא רק היה כדאי להסיר את המכשיר כדי לתת לאוזן להחלים, אלא גם בכלל היה חסר טעם לנסות בכלל לשים מכשיר רגיל, כי הדלקת פורצת לי בכל פעם מחדש כשיש גוף זר באוזן.
באוזן ימין לעומת זאת, הרופא א.א.ג אמר כי אפשר לשים על האוזן את המכשיר מה גם שאין לי ברירה כי זו האוזן היחידה עם מכשיר. בינתיים הדלקת מאוד פחתה, וכשיהיה לי המכשיר השני בצד שמאל, אוכל לפחות בבית, לתת לאוזן ימין להתאוורר עד להחלמה מלאה של הדלקת. כך גם אגב, אוכל לתרגל את אוזן שמאל ולראות עד כמה בכלל יש לי בה הבנת דיבור.
בקשר לכיוון של המשקפיים - אם את טוענת שכל קלינאית תקשורת יכולה לכוון את המכשיר על המשקפיים, מדוע בסניף בת"א מתעקשים שאני אגש דווקא לחן שנמצאת רק יום אחד בשבוע? אולי זה קריטי לפעם הראשונה שמכוונים, אבל אחר כך?
בקשר למדידה התוך אוזנית, אעשה אותה אחרי שהדלקת תיגמר (אומנם הדלקת מאוד פחתה אבל לא לגמרי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חגית על התשובות - תגובה
חגית שגיא23/01/2011הי רונה
התעקשו שתגיעי לחן מכיוון שידעו שהקלינאית השנייה בדרך לצאת לחופשת לידה, ולאחר שאת מכירה קלינאית מסוימת מנסים להשאיר אותך עד כמה שניתן בטיפולה מכיוון שהיא מכירה אותך, את צרכייך ואת מצב השמיעה שלך הכי טוב.
אבל בכל מצב שיש צורך בטיפול דחוף - ניתן לגשת גם לקלינאי/ת אחר/ת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חגית על התשובות - תגובה - תגובה
23/01/2011הי רונה
מכיוון שאני מכירה אותך, אני יכולה לומר לך בודאות שיש שלינאיות בראשון שיכולות לתת מענה לאורך כל השבוע למכשיר במשקפיים אם תצטרכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מה קורה עם המשקפיים
רונה27/01/2011בסניף ת"א אמרו לי כי המכשיר יגיע בשבוע הבא לסניף ת"א והיות והקלינאית שיכולה לכוון את המכשיר נמצאת רק ביום רביעי בת"א ביררתי איפה היא עוד עובדת וביום ראשון היא עובדת בסניף פתח תקווה. אז קבעתי ל 06.02.2011 בתקווה שהכל יהיה בסדר מבחינת ההגעה של המכשיר לת"א ואחר כך לפ"ת. בהתחלה רציתי בכלל לכוון את המכשיר בראשון לציון, אבל הסתבר לי שאין בכלל תורים לפחות לעוד שלושה שבועות...
אין לי מושג מדוע בכלל הייתה כזו סחבת בכל ההגעה של המשקפיים לארץ, ואחר כך זה היה תקוע במעבדה בחדרה. אני מאוד מקווה שאם אני אצטרך אי פעם תיקון במכשיר הזה על משקפיים, התיקון לא יקח כל כך הרבה זמן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מה קורה עם המשקפיים - תגובה
חגית שגיא27/01/2011הי רונה
הסחבת לא הייתה במעבדה או במכון, המכשירים לא היו תקועים במעבדה למיטב ידיעתי, לקח המון זמן עד שסיפקו את ההזמנה מכיוון שחברת COSELGI שינתה את מערך ההפצה שלה בארץ
לא יהיה עיכוב כזה בשירות בהמשך מכיוון שלא נהיה תלויים בגורמים חיצוניים
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון BERAמשה19/01/2011שלום,
בסיכום בדיקת BERA שביצעתי נכתב כי קיים חוסר התאמה בין האיחור בהופעת הגלים I ו- III לבין סף השמיעה שנמצא בבדיקה ( שנכתב שהוא 25 דו"צ כמדומני). הסף לרישום BERA לנקישה ( 2-4 kHz):
25 דו"צ. מעיד על שמיעה בתחום התחתון של הנורמה בתדרים הגבוהים. מה זה אומר לגבי הירידה בשמיעתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון BERA - תגובה
חגית שגיא23/01/2011משה שלום
כפי שציינת בדיקת BERA בודקת טווח מאוד מסוים של תד' ועל כן על סמך בדיקה זו לא ניתן להסיק על ירידת שמיעה כללית ותפקוד שמיעה.
על מנת לקבל תשובה לשאלה זו יש לעיין בבדיקת השמיעה במלואה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלטניה18/01/2011שלום!
בת של מועמדות לשתל. היא בת 6, בצד אחד יש לה מכשיר שמיעה, בצד שני- ליקוי עמוק ומכשירים לא עוזרים. לאחרונה קיבלנו המלצה על שתל.
אנחנו כמו הורים מאוד מתלבתים. בצד אחד היא די מסתדרת עם "חצי אוזן".היא שומעת באוזן אחד עם מכשיר, אבל בוודי לא בראש וצריכה להיות עם הפנים למדבר וכמובן צריכה להתאמץ ולהקשיב טוב. היא בגן משולב לילדים כבדי שמיעה, איך בשנה הבה הולכת לחינוך רגיל, כיתה א' רגילה. וכמובן אנחנו מצפים שיהיה לה יותר קשה.
מצד שני- אופציה עם שתל- נכון היא תשמא טוב( אני מקווה אחרי מיפויים ושיקום ) אבל זה ניתוח עם כול הסיכונים שלו ואחר כך חיים עם מגנט בראוש- מפחיד אותנו .
האם יש למישהו נסיון בנוגע לשתל? האם לקבל החלטה וכן ללכת על שטל, או להשאיר הכול כמו עכשיו- מכשיר לאוזן אחד, שמיעה מוגבלת באוזן- אבל סה"כ ילדה מסתדרת, מדברת ומאושרת.
אני אסמך לתגובות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשתל - תגובה
ענת כוכבא18/01/2011לטניה שלום! ההתלבטות שלך מובנת, אך אין ספק כי שמיעה דו- אוזנית תאפשר לבתך למצות את הפוטנציאל האישי בדרך הטובה ביותר ובפחות מאמץ.מכיוון שהילדה בת 6, כדאי לכם ליצור קשר עם "שמע", שם יוכלו לקשר ביניכם לבין משפחות עם ילדים מושתלים, מהם תוכלו לשמוע על כל התהליך והתוצאות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשירי שמיעה לקשישים שאלה לענתאברהם18/01/2011גברתי שאלה חוזרת אולי את יודעת לגבי מכשירי שמיעה לקשישים שנכנסו לסל הבריאות, בקופת חולים לא יודעים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמכשירי שמיעה לקשישים שאלה לענת - תגובה
ענת כוכבא18/01/2011לאברהם שלום! מאחר וסל הבריאות מופעל דרך קופות החולים, כולנו תלויים בהחלטות של כל קופה וקופה לגבי אופן ותזמון הפעלת ההשתתפות החדשה ברכישת מכשירי השמיעה ע"י אנשים מעל גיל 65 שנים. לכן אין בידי להושיע אלא להמליץ להתעזר בסבלנות - השאלה לכמה זמן? לצערי אין לי תשובה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)