פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טינטון וחוסר שיווי משקל
    יעקב פ
    20/05/2012

שלום לך אני בן 57 לפני שנה הופיע לי טינטון וגם ירידה חדה בשמיעה רופאת אאג אומרת שזו פגיעה עיצבית בזמן האחרון הופיע גם חוסר שיווי משקל בעיקר שאני מטה את הראש למעלה או למטה 1 האם זה בגלל הבעיות באוזן? 2 איך אפשר לבדוק את זה 3 מה הטיפול - אם יש - לזה תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טינטון וחוסר שיווי משקל

הוספת תגובה

• טינטון וחוסר שיווי משקל - תגובה

חגית שגיא
    20/05/2012

יעקב שלום
    עליך לפנות לרופא אא"ג, לתאר לו את הספימפטומים ולהתיעץ איתו לגבי מקור הבעיה והטיפול
    לגבי השמיעה, במידה וקיימת ירידת שמיעה אשר מפריעה לתפקוד היום יומי שלך אני ממליצה לך להתעניין במכשיר שמיעה על מנת לשפר את איכות החיים ולשמר את השמיעה הקיימת
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאנייר
    רוחלה
    18/05/2012

בעלי סובל ממניאר הרבה שנים,ירידה בשמיעה,סחרחורות ובחילות,לאחר בדיקת כסא מסתובב הממצא הפרעה דו צדדית וסקולרית.הרופא לא יודע איך לעזור וסיפר לנו על אפשרות פיזיוטרפיה מכוונת לשווי משקל,האם אפשר לקבל מידע נוסף???.

לקביעת תור
    סגירה
    מאנייר

הוספת תגובה

• מאנייר - תגובה

חגית שגיא
    19/05/2012

הפורום הזה לא מתאים לדיון בבעיות רפואיות
    אני מציעה לך להפנות שאלה זו לפורום אא"ג או פזיותרפיה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה למצא מכשיר שמיעה מתאים...
    קלודט שמשון
    15/05/2012

יש לי ,כניראה בעיית עצב
    ובכל זאת הייתי רוצה ללכת למומחה לבעיות שמיעה
    אולי הטכניקה התפתחה ואוכל לעבור ניתוח.
    האם תוכלו להמליץ לי על מומחה לפני שאני עושה מכשירי שמיעה.
    אינני מצלוחה להסתגל למכשירים.אני צריכה בדחיפות לטפל בבעייה.
    תודב
    קלודט

הוספת תגובה

• מתקשה למצא מכשיר שמיעה מתאים... - תגובה

ענת כוכבא
    16/05/2012

לקלודט שלום! טיפול רפואי לשיפור מצב השמיעה מתאפשר כאשר מדובר בבעיה באוזן תיכונה/חיצונית.אם את סובלת מבעיה שמקורה בפגיעה בעצב השמיעה, סביר להניח כי לא ימצא עבורך פתרון רפואי. לכן הפתרון היחידי הינו מכשיר שמיעה. חשוב ביותר לפנות למקום, שמעסיק קלינאי תקשורת המתמחה בהתאמת מכשירי שמיעה, אשר יבחר עבורך את מכשיר השמיעה הקל ביותר להסתגלות. יתכן ועליך לבחור מכשיר ברמה טכנולוגית גבוהה על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשירי שמיעה

ענת
    16/05/2012

היי קלודט,
    אצלי הבעיה נפתרה עם מכשירי שמיעה, לא אומרת שמה שיש לנו הוא אותו דבר וכמובן שרצוי להתייעץ קודם עם קלינאי תקשורת, אבל למקרה ותצטרכי מכשירי שמיעה תפני לחברת הדים.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקויי שמיעה

משה ברגמן
    10/06/2012

היי קלודט, הבעיה שאת מציינת מוכרת ואת לא היחידה שהנושא הזה לא ברור לה במיליון אחוז עדיין.
    אני חושב שמה שכדאי לך לעשות זה להתייעץ עם גורמים מהתחום בנוגע לבעיה הספציפית שלך, מחיפוש קצר בגוגל ראיתי שלמשל אופטיקנה המוכרת מייצרת קו מכשירי שמיעה(אף על פי שאני לא בטוח לגבי טיבם), ומצאתי גם אתר בשם תדרים שמספק גם ייעוץ והכוונה שעשויים להיות רלוונטיים עבורך
    כך או כך, אני מקווה שתצליחי למצוא מה שאת מחפשת ומאחל לך רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון
    יסמין
    23/04/2012

sensorineural hearing loss מה זה אומר? אני סובלת מטינטון קבוע חלש יחסית באוזן שמאל שמציק לי בעיקר כששקט ובלילה (אני לאחר תאונת דרכים, צליפת שוט) , הרופאה רשמה את זה, מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    טינטון

הוספת תגובה

• טינטון - תגובה

חגית שגיא
    23/04/2012

יסמין שלום
    זה אומר שקיימת ירידה תחושתית עצבית בשמיעה, כלומר ירידה שאינה ממקור הולכתי - פקק שעווה, נוזלים דלקת או כל חסימה אחרת באוזן. מקור הירידה בשמיעה שכנראה נמצאה בבדיקת שמיעה הוא ממקור עצבי או של המבנים באוזן הפנימית. טנטון וירידת שמיעה שכזו הרבה פעמים מלווים אחד את השני. ויכולות להיות סיבות רבות אשר יגרמו לתמונה המשלבת טנטון וירידה בשמיעה. את מדווחת שהטנטון החל לאחר תאונת דרכים, אני מציעה להשאר בטיפול ומעקב רופא אא"ג, ולעקוב אחר ההנחיות הנתנות לך
    ולגבי השמיעה - ירידת שמיעה ממקור כזה (תחושתי עצבי) יכולה להיות קלה מאוד ויכולה להיות כזו שגורמת כבר הפרעה כלשהי לתפקוד השמיעתי בחיי היום יום. ברגע שמתחילים להרגיש הפרעה כזו לתפקוד השמיעתי רצוי להתעניין במכשירי שמיעה במכון המוסמך לספק שיקום שמיעתי
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון - תגובה

ענת כוכבא
    09/10/2012

ליאיר בוקר טוב! קיימים סוגים שונים של טיפול בטנטון- תלוי כמובן במקור הבעיה, שגם יכול לנבוע מגורמים גופניים שונים. לכן השלב הראשון והחשוב ביותר הוא אבחון הטנטון, אותו מבצעים במספר מכונים אודיולוגיים בארץ. לאחר אבחון רחב, שכולל מספר בדיקות פונים לרופא אאג, אשר מתמחה בטיפול בטנטון (ישנם מספר רופאים כאלה בארץ). הרופא יעיין בתוצאות ויחליט מהו הטיפול הנכון עבורך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טנטון בא והולך
    אודי
    22/04/2012

לפני כעשר שנים זה קרה בפעם הראשונה קמחי בבוקר עם וברציהבשתי האוזניים מלווה בסחרחורת ולאחר יומים זה עבר זה קרה לי פעמיים שלוש בהפרש של כמה שנים היום קמחי בבוקר עם אותה הרגשה ורעש ועכשיו זה מתחיל לחלוף כמובן מהפעם הראשונה נשאר לי זימונים קל באוזנים שאני שומע במיוחד כששקט מסביב מה אני אמור לעשות? האם יש טיפול מונע? האם אני בדרך לטינטון קבוע? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טנטון בא והולך

הוספת תגובה

• טנטון בא והולך - תגובה

חגית שגיא
    22/04/2012

אודי שלום
    קשה לענות על השאלות שלך מכיוון שמבלי לדעת או לפחות לנסות ולהבין את הגורם או מה מעורב בהופעת הטנטון אף אחד לא יכול לנבא מה יקרה בעתיד.
    עליך לפנות לרופא אא"ג המתמחה בטנטון כמה שיותר מהר על מנת שיוכל להפנות אותך לבדיקות כלזמן שהטנטון קיים. על סמך הבדיקות שיקבל הוא ינחה אותך לגבי התנהגות בהמשך.
    גם לאחר בדיקות מקיפות לא בטוח שלרופא עצמו גם יהיו תשובות בשבילך, אבל חשוב שתיגש לבדיקות בכל מקרה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי יש מכשירי שמיעה מספר שנים
    הדסהש1
    20/04/2012

שאלתי כל כמה שנים רצוי להחליפם.כי למרות זאת אני מרגישה ירידה בשמיעה.השבוע אבקר אצל רופא א.א.ג ובדיקת שמיעה כל כמה זמן לערוך

הוספת תגובה

• לי יש מכשירי שמיעה מספר שנים - תגובה

ענת כוכבא
    20/04/2012

להדסה שלום! אין תקופה מוגדרת לאורך חיים של מכשירי שמיעה. אורך חייהם תלוי בטיפול שוטף בהם, לכן ישנם אנשים, שמשתמשים באותם המכשירים שנים רבות. יחד עם זאת צריך להתחשב במצב השמיעה - אם הוא יציב או משתנה, בצרכים היומיומיים השמיעתיים, ביכולת לתפעל אותם המכשירים לאורך שנים וגם ביכולת הראיה העשויה להשתנות עם השנים. לכן יתכן מצב, שהצורך בהחלפת מכשירי שמיעה יתעורר מוקדם יותר ממה שהיהניתן לצפות. משרד הבריאות וגם קופות החולים מכירים בצורך החלפת מכשירי שמיעה וכל שלוש שנים ניתן לקבל עזרה במימון רכישתם - זאת מעל גיל 65. משצעיר יותר יכול לקבל השתתפות כספית נמוכה יותר פעם בשנה.
    לגבי בדיקת שמיעה: מומלץ למי שסובל מליקוי בשמיעתו ומרכיב מכשירי שמיעה לעבור בדיקת שמיעה פעם בשנה לצורך מעקב. אם מתעורר צורך רפואי, יש לעבור בדיקה מיידית . בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש מכשיר שמיעה
    ארז
    08/04/2012

שלום,
    אבי כבן 83 ומתחיל לאבד את שמיעתו לצערי..
    אשמח להמלצה על מכון שמיעה.
    שמעתי על מכון תדרים, מישהו מכיר ויכול לתת חוות דעת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש מכשיר שמיעה

הוספת תגובה

• מחפש מכשיר שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    08/04/2012

ארז שלום
    אנו משתדלים לשמור את הפורום נקי מהמלצות על מכון זה או אחר. מה שמתאים לאדם אחד לא בהכרח יתאים לאחר גם מבחינת מכשיר השמיעה וגם מבחינת הצוות המטפל
    הדרך הטובה ביותר לבחור מכון היא על פי הקרבה הפיזית לאדם הרוכש את המכשיר מכיוון שמכשיר שמיעה מצריך פגישות עוקבות, צריך תקשורת טובה בין נותן השירות ומקבל השירות, וכמובן שצריך לבחור מכון גם לפי רמה מקצועית - ניתן לנסות ולהתרשם מכל אלו במסגרת פגישה במכון עליו אתה מתלבט. חשוב שלאיש המקצוע (קלינאי תקשורת) שאתה פוגש יהיו תעודות המוכיחות כי הוא מוסמך ורשאי לשקם את שמיעתו של אביך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכנת קרינה
    חנה
    04/04/2012

האם יש סכנת קרינה למכשיר שהגברת שמיעה לטלביזיה של חברת "לב"

לקביעת תור
    סגירה
    סכנת קרינה

הוספת תגובה

• סכנת קרינה - תגובה

חגית שגיא
    04/04/2012

חנה שלום
    על פי דיווחם רמות הקרינה שפולטים המכשירים הנמכרים על ידי חברת מהלב פולטים זניחות מאוד ביחס למכשירי טלפון ניידים סטנדרטיים
    לנתונים מדויקים אנא פני אליהם
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי מזערי הולכתי דו"צ
    אמא ל-4
    28/03/2012

שלום, בני בן ה- 3 נשלח לבדיקת שמיעה. תוצאת בדיקת השמיעה הייתה "ליקוי מזערי הולכתי דו"צ" נשלחנו להמשך התייעצות עם רפוא אאג. אשמח לדעת מה משמעות אבחון זה. תודה מראש

הוספת תגובה

• ליקוי מזערי הולכתי דו"צ - תגובה

חגית שגיא
    29/03/2012

לאמא ל- 4 שלום
    על פי התיאור שרשמת פה, אני מסיקה כי הבדיקה מראה כי הפוטנציאל השמיעתי של בנך נראה תקין אך בפועל הוא שומע פחות טוב מכיוון שמשהו חוסם את הצליל מלהגיע במלואו אל האוזן הפנימית. זה יכול להגרם מחסימה של פקק שעווה בתעלת השמע החיצונית או נוזלים בחלל האוזן התיכונה.
    הירידה בשמיעה שנראתה קטנה מאוד
    עליכם לפנות לרופא אא"ג כפי שנרשם לכם בסיכום והוא יוכל להסביר לכם טוב יותר מה מפריע לשמיעה וכיצד ניתן לפתור את זה
    ברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך משכנעים מישהו שישים מכשיר
    ליאת
    25/03/2012

אבא שלי לא שומע טוב כבר שנים, אבל לא מודה בכך ולא מוכן לטפל בכך.
    מה עושים?

הוספת תגובה

• איך משכנעים מישהו שישים מכשיר - תגובה

חגית שגיא
    25/03/2012

ליאת שלום
    קשה מאוד לשכנע מישהו לשים מכשיר. כשאדם לא מרגיש את הקושי בשמיעה,
    לא ניתן יהיה לשכנע אותו להרכיב מכשיר, והפתרון בידיים של הסובבים.
    לרוב אנו מגבירים את קולינו, סובלים מטלביזיה מוגברת מאוד, מקשיים לנהל שיחה בטלפון ומצורך לחזור מספר פעמים על שאמרנו בסביבה של אדם בעל לקות בשמיעה. ברגע שנסרב לקבל את הדברים האלו - לא נחזור על מה שאמרנו, לא נגביר את קולינו, נביע מחאה לטלביזיה חזקה וכו', רק אז הוא יתחיל לראות את הקושי. וברגע שיחווה קושי יתחיל להבין שיש צורך בפתרון
    בנוסף, תוכלי לגשת עם אביך למכון שמיעה ולראות כי מכשירי שמיעה אינם מה שהוא חושב שהוא מכיר, הם עדינים ואסתטיים ואין צורך להתבייש ולהמנע. הוא יוכל לרכוש מכשיר לחודש נסיון ולראות האם המכשיר תורם לו ומשפר את איכות חייו
    אפשרות נוספת היא לנסות להתחיל עם מגבר שמיעה, במצבים בהם הוא צריך לשמוע טוב יותר. לרוב כשרואים את התועלת ממכשיר זה אך מתוסכלים מהסרבול שלו, אז מוכנים להתעניין במכשירי שמיעה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיניטוס וסטירואידים
    איילת השחר
    17/03/2012

שלום. אני סובלת מטינטון כבר שנים רבות ואני נואשת לגמרי.

ברב הייאוש שמעתי על טיפות לעיניים המכילות סטירואידים והן משקמות תאים (סטרודקס, מקסי דקס). ממה שאני יודעת באוזן יש תאים פגומים ולכן נוצר הרעש האינסופי הזה של הטינטון. חשבתי להשתמש בטיפות הללו לאוזניים כי אולי הן יוכלו לשקם תאים אלו.

אני רק רוצה לבדוק שזה בסדר ולשאול מה יכולות להיות ההשלכות של זה. (אני יודעת שהשאלה נשמעת תמוהה ולא מציאותית, אך אני באמת סובלת כבר זמן ארוך ושום דבר לא עזר לי עד כה, מתוך אינסוף ניסיונות טיפול בבעיה).

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיניטוס וסטירואידים

הוספת תגובה

• טיניטוס וסטירואידים - תגובה

חגית שגיא
    17/03/2012

איילת שלום
    אנא אל תזליפי שום דבר לאוזנייך לפני שתתיעצי עם רופא אא"ג. הזלפה של טיפות לתעלת האוזן החיצונית לא תועיל, סביר להניח, מכיוון שאין שם שום מבנה שיכול לגרום לטנטון. וסטירואידים אינם חומר שכדאי לקחת מבלי המלצת רופא
    ישנם רופאי אא"ג המתמחים בטנטון ויוכלו להפנות אותך לבדיקות שונות על מנת לנסות ולמצוא את הטיפול היעיל ביותר בשבילך. אני יודעת שאת מיואשת אך ישנם רופאים רבים ואולי אחד מהם יוכל למצוא את הפיתרון המתאים בשבילך. לקיחת תרופות על דעת עצמך לא רק שסביר שלא תועיל היא יכולה גם להזיק
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרשות תורשתית
    אילנית
    16/03/2012

שלום..אם לאבא ואמא נולדו 2 בנות ובן בריא ורק אחד עם ליקויי שמיעה ולאותו אבא נולדו עוד 2 בנים עם ליקויי שמיעה מאמא אחרת ו3 בנות בריאות..אז לפי דעתך האבא הוא הנשא??ויש סיכוי שהבנים החולים יעבירו את המחלה לבנים שלהם אם התחתנו למישהי שאינה חולה ואינה נשאית?

לקביעת תור
    סגירה
    חרשות תורשתית

הוספת תגובה

• חרשות תורשתית - תגובה

ענת כוכבא
    17/03/2012

לאילנית שלום! לדעתי לא כדאי לעסוק בחישובים חובבנים כשמדובר בגנטיקה ותורשה.
    אני ממליצה לפנות אישית לגנטיקאי ולעבור בירור גנטי מקיף, אשר יוכל להצביע על נשא הגן הלקוי. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוצמת שמע באוזניות
    מודאג
    16/03/2012

שלום,
    קראתי לא מזמן על הבעיות שמיעה שאוזניות יכולות לגרום , אם שומעים בעוצמה מסויימת למשך זמן מסוים.
    אני יכול להגביל את העוצמה בנגן שאני שומע ואני מעוניין לעשות זאת לרמת הדציבל שלא תפגע לי בשמיעה.
    לכן אשמח לתשובה לאיזו עוצמת שמע להגביל את האוזניות ( בדציבל )

תודה מראש =]

לקביעת תור
    סגירה
    עוצמת שמע באוזניות

הוספת תגובה

• עוצמת שמע באוזניות - תגובה

ענת כוכבא
    16/03/2012

שלום רב! כפי שציינת סכנת חשיפה לעוצמה מסוימת קשורה גם למשך החשיפה. אם אתה מאזין למוזיקה לאורך 8 שעות, תגביל את הנגן ל-85 דציבל על מנת לא לסבול מנזק לשמיעתך. כל עליה של 3 דציבל תקצר את זמן ההאזנה בחצי - ז"א 88 דציבל מותרים למשך 4 שעות וכו'. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל זה ישר לתוך האוזן

מודאג
    16/03/2012

* ראיתי שהתגובה הקודמת שלי לא נשלחה *

אבל האוזניות משדרות ישר לתוך האוזן 85 דציבל זה נראה לי המון ...

זה לא אמור להיות משהו כמו 2-3 דציבל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל זה ישר לתוך האוזן - תגובה

ענת כוכבא
    17/03/2012

בתשובה שלי התייחסתי למה שנהוג בכל מקום בעולם. כל אחד צריך להתייחס לרגישות האישית שלו .אני מסכימה אתך ,כי 85 דציבל לאורך זמן יכול לתת תחושה של עומס, לכן אני ממליצה לתכנת את הנגן לעוצמה , הנוחה לך לאורך זמן. יחד עם זאת 2-3 דציבל זאת עוצמה, שאדם בעל שמיעה תקינה לחלוטין יתקשה לשמוע בחדר אטום דרך אוזניות. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה
    הילה
    12/03/2012

שלום לאחר בדיקה אצל קלינאי תקשורת הומלץ לי 2 מכשירים בתוך האוזניים. המכשירים סותמים לי את האוזניים והדיבור שלי נשמע לי מתכתי, ואינני יודעת האם אני מדברת בשקט או בקול רם. הרגשה ממש לא טובה וגם לא שומעת עם 2 המכשירים.מה אפשר עדיין לעשות בכדי שאוכל לשמוע וגם לדבר בקול שלי. בתודה מראש על התשובה. הילה

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר שמיעה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה - תגובה

ענת כוכבא
    12/03/2012

להילה שלום! תופעות שציינת נגרמות עקב אופי הכיוונון העדין של מכשירי השמיעה שלך. ניתן בהחלט לפתור ברב המיקרים את הבעייתיות של שמיעה עצמית לא טובה- אם מבחינת העוצמה או אם מבחינת אופי הצליל.הפתרון טמון בכיוון נוסף של תכונות המכשירים ואם צריך - שינוי במבנה המכשירים על מנת לספק לך יותר אוורור לתעלות האוזניים. זה גם יפתור לך את תחושת האטימות שאת חובה. לכן תחזרי למכון המטפל בך ובקשי לפתור את הבעיות, כי הן לרב פתירות. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשירי שמיעה

עדי
    16/04/2012

היי הילה,
    תנסי מכשירי שמיעה של הדים, אחי מאוד מרוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשירי שמיעה לזקנים
    מלכה
    08/03/2012

לא ראיתי באתר מכשירי שמיעה למבוגרים,יש מכשירים כמו אוזניות, אשמח אם תפני אותי לדגמים

לקביעת תור
    סגירה
    מכשירי שמיעה לזקנים

הוספת תגובה

• מכשירי שמיעה לזקנים - תגובה

ענת כוכבא
    08/03/2012

למלכה שלום! כל דגמי מכשירי שמיעה מיועדים לכל הגילאים. אין דגם שמוגדר מראש לאוכלוסיה מסוימת. קלינאי התקשורת המתמחים בהתאמת מכשירי שמיעה בוחרים מכשירי שמיעה לכל פונה בהתאמם לצרכיו. ההתאמה היא אישית ולוקחת בחשבון את היכולות התפקודיות של כל אחד ואחת, לכן אין "מכשירי שמיעה לזקנים". בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה