מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בשמיעהדנה04/06/2011
שלום..
אני בת 23 בתקופה האחורנה אני מרגישה שרמת השמעיה אצלי מאד ירודה אני לא שומעת טוב אני מבקשת יותר מפעם אחת שיחזרו על הדברים כדי שאוכל להבין גם בטל אני מגבירה את הקול ובכל זאת מתקשה לשמוע טוב השאלה שלי ואגב אמא שלי עם מכשיר שמיעה אז יכול להיות זה בתרושה עבר אליי
אני מאד רוצה לטפל בבעיה הזו אך אני לא רוצה שיהיה ל מכשיר באוזן אפילו אם הוא קטן.. האם יש ניתוח שעושים ומתקנים את הבעיה וזהו לא צריכים לחזור על זה או משהו שלא רואים או מרגשים שיש לי בעיה בשמיעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה - תגובה
חגית שגיא04/06/2011דנה שלום
לפני שנקפוץ למסקנות ולניתוחים כדאי לגשת לרופא אא"ג ולבדוק אם אין פקק שעווה או משהו אחר שיכול לגרום לירידה זמנית בשמיעה. לאחר מכן הרופא יפנה אותך לבדיקת שמיעה ואז יהיה מושג מדויק יותר על מצב השמיעה שלך והאם יש טיפול רפואי שיכול לפתור את הבעיה. במידה ואכן תראה ירידת שמיעה עצבית (שיתכן ועברה בתורשה מאמך) אין היום ניתוח אשר מתקן זאת. גם ניתוחים שקיימים הם ניתוחים להשתלה של עזרים שמיעתיים מתקדמים ואיזשהו אביזר חיצוני תמיד קיים, ולא ניתוח שמשקם את השמיעה ופותר מצורך בשיקום על ידי עזרי שמיעה.
צריך לזכור כי ירידה בשמיעה שאינה משוקמת יכולה לגרום להתדרדרות ביכולת התפקוד השמיעתי, ובנוסף תפקוד עם ירידה בשמיעה הינו פחות טוב ומתבטא ביכולת קשב וריכוז נמוכות יותר, התעייפות מהירה יותר במצבים שונים וקושי בתפקוד חברתי כללי. ולכן כדאי לשקול בכל זאת מכשירי שמיעה - אם צריך כמובן - שאת רובם קשה מאוד לראות, הם בולטים פחות ממשקפיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא שומעת טובעמית02/06/2011
מאז שאני קטנה אני צועקת ולא שומעת טוב אנשים.
יש לי בייחוד בעיה בטלפון. כל הזמן מעירים לי שאני צועקת ואני מרגישה את זה היטב במיתרי הקול
עשיתי בדיקת שמיעה ונמצא שאני שומעת מצוין, אוזן אחת קצת פחות אבל עדיין טוב מהממוצע
מה אני יכולה לעשות?
זה ממש לא נעים - ואני חוששת שאני גם מזיקה מאוד למיתרי הקול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שומעת טוב - תגובה
ענת כוכבא02/06/2011לעמית שלום!לפיתאורך כנראה רכשת בילדותך הרגל של דיבור בכל רם והוא מלווה אותך עד היום. אם שמיעתך אכן תקינה, אז את צריכה אולי לעבור אבחון של אופן הפקת הדיבור שלך אצל קלינאית תקשורת ושוב אולי לקבל הדרכה לצורך שינוי הרגלי הדיבור שלך.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה קודמת עוד שאלה
עמית10/06/2011האם אני ניגשת לרופאת המשפחה ומבקשת הפנייה לקלינאי תקשורת
או שאני אומרת לה מה הבעיה והיא מחליטה להפנות אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה קודמת עוד שאלה - תגובה
10/06/2011את בהחלט יכולה לשתף את הרופאה בבעיה - אולי יהיה לה אף רעיון נוסף. את יכולה לומר שהתייעצת בפורום והציעו לך לפנות לאבחון קלינאית ושתתן לך הפניה. את גם יכולה לפנות לקלינאית/מכון באופן פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודש באוזןנטע30/05/2011רופא המשפחה שלי אמר לי שיש לי גודש רב באוזן ושכדאי לי מיידית ללכת לרופא אוזן גרון כדי לשפר את איכות השמיעה שלי.
האם גודש באוזן יכול לגרום להשפעות בטווח הארוך?
בנוסף, חשבתי על זה שהדונג באוזניים הוא משהו טבעי, שבדרך כלל אנחנו לא אמורים להוציא, זה לא יכול להזיק בעצם להוציא אותו? אשמח לשמוע על מחקרים בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגודש באוזן - תגובה
ענת כוכבא30/05/2011לנטע שלום! אינני מבינה למה התכוון הרופא כשדיבר על גודש באוזן. אם הכוונה להצטברות שעווה בתעלת האוזן החיצונית - אז כמובן עליך לטפל בנושא בעזרתו של רופא אאג. הפרשת שעווה בתעלה הינה טבעית. השעווה מגינה על העור המצפה את התעלה בפני זיהומים, אך כאשר היא מצטברת, היא עלולה לגרום לחסימה של התעלה וכתוצאה מכך לאפקטים שליליים כמו ליקוי בשמיעה, כאבים ואפילו סחרחורות. אנשים הסובלים מהפרשות שעווה מוגברות צריכים להגיע תקופתית לרופא אאג לניקוי העודפים.
אם ברצונך לקרוא מחקרים בנושא, כנסי לגוגל ובוודאי תמצאי פרסומים בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBERAאסי22/05/2011שלום רב! ברצוי לשאול שאלה.
אני סובל מחבלה אקוסטית בשני האוזניים ומטנטון.
ביצעתי שתי בדיקות BERA . בבדיקה הראשונה נכשלתי ולאחר כחצי שנה בצעתי שוב
בדיקת BERA ונמצא תקין. השאלה למה משמשת בדיקת BERA ?
1)האם הבדיקה משמשת להבחנת טינטון ?
2)ומדוע לאחר הבדיקה השנייה שיצאה תקינה בכול זאת אני סובל מטנטון?
3) האם ניתן לרפא טנטון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרBERA - תגובה
חגית שגיא23/05/2011יוסי שלום
בדיקת ABR בודקת את התגובה של העצב לצלילים
הבדיקה אינה משמשת לזיהוי או איתור טנטון, טנטון לרוב מובחן אך ורק על ידי מי שסובל ממנו ואין אפשרות לשמוע אותו חיצונית (לרוב)
לגבי שאר השאלות על טנטון, התשובות תלויות במידע נוסף ולכן כדאי לגשת לרופא אא"ג שמתמחה בטנטון הוא יפנה אותך לבדיקות נוספות ובהתאם לכך יוכל לתת לך תשובות וטיפול אם צריך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעת הטינטון אצל מבוגראביבית22/05/2011אחי המתקרב לגיל 50 סובל מזה שנה בתופעת הטינטון.
מיותר לציין את הסבל שהוא עובר.
אבקש לדעת באם הנכם מטפלים בתופעה זו ואם לא האם תוכלו להפנותינו למומחה המתמחה בתופעת הטינטון.
הרבה תודה
האחות הדואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתופעת הטינטון אצל מבוגר - תגובה
22/05/2011אביבית שלום.
טיפול בטנטון מתחיל קודם כל אצל רופא אאג. הוא זה שמרכז את הבדיקות הקשורות בטנטון, מחליט למה להפנות ובהתאם עשוי להמליץ על טיפול.
קלינאיות תקשורת יכולות לבצע חלק מן הבדיקות אליהן מפנה הרופא (למשל בדיקת שמיעה, ABR וכו') וחלק מן הפתרונות (למשל התאמת ממסך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,רציתי לשאול בבקשהרות18/05/2011האם ישנו מכשיר שמיעה,שלא בתוך האוזן?
איני מתביישת,רק שאיני מסוגלת לסבול שום דבר באוזן.
איני חירשת מלידה,בגיל 5 חליתי בחזרת ומאז דלקות רבות באוזניים.
ניתוח רדיקלי,וניתוחים בעור התוף.
הסתדרתי עד כה,למדתי,עבדתי,בגלל גילי,שהוא צעיר לדעתי 58,אני כבר ממש במבוכה
בקושי שומעת משהו,רופא א.א.ג נדהם לאחר שבדק את בדיקת השמיעה שלי,ואמר לפי הבדיקה את זקוקקה ל2 מכשירי שמיעה.איך את בכלל שומעת אותי?
כנראה שבמשך השנים למדתי לקרוא שפתיים.
אם מדברים אליי,ולא משירים מבט,אין סיכוי שאשמע.
תודה
בברכה
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום רב,רציתי לשאול בבקשה - תגובה
חגית שגיא18/05/2011רות שלום
מרבית מכשירי השמיעה מצריכים ישיבה בתוך האוזן של כל המכשיר או חלק ממנו, זאת על מנת להוליך את הצליל לעור התוף
קיימים מכשירי שמיעה שלא יושבים בתעלת השמע החיצונית, חלקם מצריכים פרוצדורה רפואית כלשהי וחלקם לא.
ירידות שמיעה, שמקורן במחלות ילדות כגון חזרת, הן לרוב ירידות שמוגדרות תחושתיות עצביות, והמכשירים הקונבנציונליים - אלו שיושבים כולם או חלקם בתוך תעלת האוזן - הם המכשירים הטובים ביותר על מנת לשקם את התפקוד השמיעתי במקרים אלו.
אני ממליצה לך לגשת למכון שמיעה שם יסבירו לך יותר בפירוט ועם המחשה על סוגי המכשירים השונים ותוכלו לבחור יחד את הכיוון שמתאים לך ולירידת השמיעה שלך בצורה הטובה ביותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיבור עצב מנותק באוזן - יש דבר כזה?רון11/05/2011שלום, אחי חירש באוזן שמאל מגיל צעיר מאוד אולי מהלידה, הוא הלך לכמה בדיקות לפני כמה שנים ואמרו לו שהאוזן שלו מושלמת אבל פשוט העצב מנותק, יש היום דרך לחבר דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחיבור עצב מנותק באוזן - יש דבר כזה? - תגובה
11/05/2011רון שלום.
אני מבינה כי אחיך חרש באוזן אחת. סביר להניח כי הליקוי מקורו עצבי, אך ההגדרה כי העצב "מנותק" לאו דוקא מדויקת. בכל אופן, כיום יש מיגוון פתרונות ללקויי שמיעה חד צידיים. אני מציעה לכם להתעדכן אצל רופא אאג או קלינאית תקשורת באחד ממכוני השמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש קשר בין לקיחת תרופותא02/05/2011לבעיות לב לחרשות בגיל 73?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם יש קשר בין לקיחת תרופות - תגובה
חגית שגיא02/05/2011א שלום
ישנן תרופות רבות אשר יכולות במינון מסוים לאורך זמן לגרום לירידה בשמיעה, יש לבדוק אם בעלון הצרכן מצויינת ירידת שמיעה/טנטון/תחושת אטימות או סחרחורת באחת מתופעות הלוואי
לרוב הירידה הדרגתית ולא חרשות פתאומית.
חשוב לזכור כי באוכלוסית גברים ונשים בגיל 73 מצופה ירידה מסוימת בשמיעה אשר בהחלט יכולה לפגוע כבר בתקשורת תקינה.
לכן, כדאי לבדוק קודם האם מצויין בתרופה שאתה נוטל תופעות לוואי אשר קשורות לשמיעה. במידה וכן והתחושה של הירידה בשמיעה החלה בסמוך לשימוש בתרופה, יש לפנות לרופא שלך ולברר האם ניתן מבחינה רפואית להחליף את התרופה.
כדאי בכל מקרה לגשת לבדיקת שמיעה ולברר מה מצב השמיעה ולהמשיך בהתאם לכך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי דבר אחרוןלאנוידס28/04/2011והאם ניקויים יכולים לפגום באוזניים ?
תודה רבה רבה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוקיי דבר אחרון - תגובה
ענת כוכבא28/04/2011ללאנוידס שלום! ניקוי אוזניים חודרני יכול לפגוע בבריאות האוזן, לכן כדאי לך להוועץ ברופא אאג על מנת לבחור בשיטה הנכונה עבורך.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעהאורן28/04/2011שלום,
לאחרונה הרגשתי ירידה בשמיעה אם כי יש צלילים מסוימים שאני שומע פחות טוב מצלילים אחרים.
השבוע הייתי באירוע בו ניגנו מוזיקה בווליום גבוה ואני חושש שהירידה בשמיעה נובעת מכך שהייתי נוכח באירוע כמה שעות.
בנוסף לכך אני מטופל כרונית באוזניים מגיל קטן, עברתי לא מעט ניתוחי כפתורים ולאחרונה כפתורי T קבועים.
האם יכול להיות שהירידה בשמיעה תהיה קבועה או שזה סתם פקקי שעווה שגם מהם אני סובל הרבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרירידה בשמיעה - תגובה
ענת כוכבא28/04/2011לאורן שלום! הדבר היחיד שאוכל להמליץ לך זה לבצע בדיקות שמיעה עוקבות: אחת עכשיו ונוספת כעבור חודש . לפי התוצאות תוכל לדעת מה מצבך. בכל מקרה אני ממליצה לך להתרחק מארועים רועשים ואם אתה חייבליטול חלק בארוע כזה, תצטייד באטמי אוזניים ע"מ להגן על שמיעתך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
אורן29/04/2011יש דרך לדעת האם הירידה בשמיעה תישאר או שאחרי ניקוי האוזן השמיעה תחזור..?
הירידה בשמיעה ממש מציקה לי ומפריעה לנהל אורח חיים רגיל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.. - תגובה
ענת כוכבא30/04/2011מאחר ואין חכם כבעל נסיון , תפעל לפי המלצותינו ותראה את התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי בעיות שמיעהלאונידס27/04/2011הנני מנסה להתקבל למקומות שדורשים בריאות תקינה לחלוטין...
אין לי בעיות אוזניים חוץ מסטיתמות עקב יצור שעווה מוגבר...
האם זה פוגע בשמיעה?
איך אפשר לדעת שאני שומע תקין ? בכללי אני שומע הכל אבל לפעמים יש דברים לא ברורים ...
מעולם לא סבלתי מצפצופים ... איך אדע אם אני שומע תקין או לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזיהוי בעיות שמיעה - תגובה
חגית שגיא28/04/2011לאונידס שלום
ייצור מוגבר של שעווה כשלעצמו לא פוגע בשמיעה, אלא אם השעווה מצטברת לכדי פקק שסותם את מעבר הצלילים בתעלת האוזן החיצונית. רופא אא"ג יכול לפתור בעיה זו ולהנחות אותך כיצד לשמור על ניקיון האוזן על מנת להימנע מהגעה לכדי פקק חוסם.
לגבי שאלתך כיצד תדע מה מצב השמיעה שלך, לשם כך אתה יכול לבקש מהרופא הפנייה לבדיקת שמיעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
לאונידס28/04/2011ברגע שאני מנקה את הפקק אני חוזר תמיד לשמוע רגיל ?
ובלי קשר לפקק יש דרכים לאבחן אם אם יש ירידה בתפקוד השמיעה מבלי לעבור בדיקת שמיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר - תגובה
חגית שגיא28/04/2011ברגע שמנקים את הפקק השמיעה חוזרת להיות כפי שהייתה ללא הפקק - אם השמיעה תקינה היא חוזרת להיות תקינה
אין דרך לאבחן מצב שמיעה ללא ביצוע בדיקת שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ברה לתינוקנמרוד27/04/2011שלום,
בני נכשל באוזן אחת בבדיקה האקוסטית אחרי הלידה, והופנה לבדיקת ברה בזמן האשפוז בבית החולים. בבדיקה התגלה ליקוי שמיעה חמור באוזן אחת וליקוי קל באוזן השניה. נקבעה לנו בדיקה נוספת לגיל 3 חודשים. אציין שבני נולד פג בשבוע 34.
שאלתי היא האם בדיקת הברה שביצענו ישר אחרי הלידה מגלה ליקוי עצבי, הולכתי או שניהם? כיצד ניתן להבדיל בינהם?
אני מבין שאם הליקוי הוא עצבי אין מקום לשיפור בשמיעה, אם כך, מדוע יש לבצע בדיקה חוזרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת ברה לתינוק - תגובה
27/04/2011נמרוד שלום,
אין בידי את תוצאות הברה שעשיתם, אך ככלל אני יכולה לומר שבדיקת הברה שנעשית בתחילה היא בדיקה ראשונית שנותנת מעין מדד כללי על השמיעה. בדיקה זו לרוב אינה מספקת מידע על כל צליל בנפרד ולרוב לא עוקפים את האוזן ומגרים ישירות את העצב ולכן בשלב זה אין מידע על סוג הליקוי (עצבי, הולכתי או מעורב).
הבדיקה הנוספת בגיל 3 חודשים לרוב נרחבת יותר. תפקידה הוא, ראשית לאשש את הממצאים של הבדיקה הראשונית. בנוסף, בדיקה זו נרחבת יותר, מספקת מידע על כל צליל ועל אופי הליקוי. למידע זה יש חשיבות רבה בקביעת המשך המעקב והטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בוויסות שמיעתישיר23/04/2011נשואה 4 שנים ותמיד שמתי לב שבעלי מאוד רגיש לרעשים,הרבה מאוד פעמים אוטם אוזנים ושומע רעשים וקולות שאני אינני מצליחה לשמוע(ושמיעתי תקינה לחלוטין).
לצערי גרים בדירה שהשכנים מרבים להרעיש ואני אובדת עצות. משום שבכל פעם שנשמע רעש הוא מקלל ועצבני.
הוא סובל ואני סובלת.
מה ניתן לעשות? האם לפנות לרופא אף אוזן גרון והאם יש טיפול לקושי זה?
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקושי בוויסות שמיעתי - תגובה
24/04/2011מומלץ לפנות לרופא אאג ולבצע בדיקת שמיעה. במידה והשמיעה תקינה לחלוטין, יש לשקול שימוש באטמי אוזניים או לחלופין טיפול התנהגותי שיחליף את התגובות שלו בתגובות סתגלניות יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון שיש שתל חדש ללא חלק חיצוני?דחוףףףף!!!11/04/2011האם זה נכון שיש בשוק שתל חדש ללא חלק חיצוני, אלא הכל בנוי מחלק פנימי בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזה נכון שיש שתל חדש ללא חלק חיצוני? - תגובה
ענת כוכבא12/04/2011שלןם רב! קיים בעולם שתל חדש, אשר עדיין לא הגיע לארץ. לשתל קוראים Esteem-תוכל לקרוא עליו באינטרנט.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שמיעה וצפצופים באוזניים.יוסי09/04/2011שלום רב.
הייתי חשוף לעבודה ברעש שנים רבות מאוד,כל השנים סבלתי מבעיות שמיעה וצפצופים באזניים.
לאחרונה עזבתי את מקום עבודתי,ואני לא חשוף יותר לרעש,אבל אני מרגיש שהבעיה מחריפה,בני משפחתי, על מנת לדבר איתי חייבים לעמוד מולי בזמן הדיבור,אחרת אני לא שומע,שלא נדבר על זה שכשנמצאים מאחורי או בקומה למטה.
הדבר שהכי מטריד אותי זה בעיית הציפצופים,כל יום כל היום,בפרט כאשר אני נמצא בשקט מוחלט.
האם יש קשר בן התגברות הבעיה,לבן אי חשיפתי לרעש לאחרונה?,האם יש סיכוי להיפטר מהצפצופים,זה ממש משגע אותי.
בברכה ובתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיות שמיעה וצפצופים באוזניים. - תגובה
חגית שגיא10/04/2011יוסי שלום,
אי חשיפה לרעש לא אמורה להחריף את בעיית הטנטון (הצפצופים שאתה חווה באוזניים) יתכן ואתה חש אותם יותר בשל העובדה שאתה לא בסביבה רועשת אלא שקטה ואז הם בולטים לך יותר
על מנת לבדוק מה האופציות לטיפול בטנטון עליך לגשת לרופא אא"ג המתמחה בטנטון והוא יפנה אותך לבדיקות שונות ועל פי תוצאותיהן הוא ימליץ לך על הטיפול המתאים לך
גם לגבי ירידת השמיעה, עליך לגשת למכון המתמחה בשיקום שמיעה לבצע בדיקת שמיעה ולקבל יעוץ על מכשיר השמיעה שיוכל להתאים לך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)