פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוסיקה חזקה מדי
    יעל
    08/04/2011

אתמול הייתי בג'אם סשיין וניגנו בעוצמה מאוד חזקה, בנוסף, אני ישבתי ליד התופים. ישבתי שם כ-3 שעות. עכשיו יש לי צפצופים באוזניים ונידמה לי שאני שומעת פחות טוב. איך אוכל לדעת אם זה פגע לי בחוש השמיעה? האם הצפצוף יעבור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוסיקה חזקה מדי

הוספת תגובה

• מוסיקה חזקה מדי - תגובה

חגית שגיא
    08/04/2011

יעל שלום
    התופעות שאת מתארת בהחלט שכיחות אצל אנשים שנחשפו למקור קול בעצמה חזקה והן גם חולפות במרבית המקרים תוך מספר ימים (כתלות גם במשך החשיפה, בעצמת הרעש אליו נחשפים ובגורמים נוספים).
    בכל מקרה אני חושבת שכדאי ביום ראשון לקבוע תור לרופא אא"ג לתאר בפניו את התופעות והוא יפנה אותך לבדיקת שמיעה על מנת לבדוק האם הייתה פגיעה בשמיעה כתוצאה מהחשיפה לרעש
    בעתיד אני ממליצה לך להינות מאירועים כאלו כשאת מרכיבה אטמים נגד רעש אשר מגינים על אוזנייך בפני עצמת המוזיקה החזקה. חשיפה מרובה למקורות קול בעצמה חזקה בהחלט יכולה לגרום לפגיעה קבועה בשמיעה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה - להיבדק אצל רופא אאג לפני
    נועם
    02/04/2011

התאמת מכשיר.
    אבא שלי קנה מכשיר שמיעה יקר
    אצל אודיולוג שלא טרח להציץ לתוך האוזן
    ודיווח לו על ירידה חדה בשמיעה... התאים
    לו מכשיר שמיעה חזק ויקר. משום מה
    חשבתי שכדאי שיבדוק אותו רופא אאג
    ואכן האוזן של אבא שלי היתה סתומה
    הרופאה ניקתה לו את האוזן (תמורת 20 ש"ח דמי
    ביקור כמובן...) והשמיעה חזרה לו וגם החיוך
    החזרנו לאודיולוג את המכשיר החדש שהתגלה
    כמיותר!
    לבריאות

הוספת תגובה

• המלצה - להיבדק אצל רופא אאג לפני - תגובה

ענת כוכבא
    02/04/2011

לאבשלום שלום! אני מצטערת כי אביך זכה לטיפול כ"כ לא מקצועי. אחד הדברים הראשוניים, שאנו דורשים בתהליך התאמת מכשירי שמיעה היא בדיקת א.א.ג. וכמובן ניקוי תעלות האוזניים לפי הצורך. גם אם אדם ביקר אצל רופא אאג והגיע להתאמה עם אוזניים פקוקות, אף אחד לא אמור להמשיך בתהליך, אלא להפנות מיידית לרופא. אם בדיקת השמיעה נעשתה בנוכחות השעווה באוזניים, יש כמובן לחזור על הבדיקה לאחר הניקוי. אני מקווה שאותו אודיולוג, אשר ביקרתם אצלו למד לקח ולא יעשה בעתיד דברים פסולים כמו במקרה של אביך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות מאיבוד שמיעה
    דיאנה
    27/03/2011

שלום
    אני בת 33 ובזמן האחרון מרגישה שאני שומעת פחות טוב. מאוד מפחיד אותי אפילו לבדוק את זה.

האם יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע ירידה בשמיעה? האם אי בדיקה יכולה לגרום לנז נוסף?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות מאיבוד שמיעה

הוספת תגובה

• חרדות מאיבוד שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    27/03/2011

דיאנה שלום,
    אין מה לחשוש מבדיקת שמיעה מכיוון שהיא לא תשנה את מה שאת חשה כרגע, ויתכן ותגלי שאת שומעת טוב למרות התחושות שלך לכן כדאי לגשת ולבדוק מה מצב השמיעה
    לגבי נזק נוסף לשמיעה, ירידת שמיעה שאינה משוקמת יכולה לגרום להתדרדרות נוספת בשמיעה, אך אין תרופה למניעת התדרדרות בשמיעה, מכיוון שישנם גורמים רבים היכולים להשפיע על השמיעה (גיל, תורשה, מחלות, תרופות שונות וכד').
    חשוב להמנע מרעשים חזקים וממושכים ולהמשיך להתנהג כרגיל, אין טעם לחשוש מהשמיעה כמו מכל מצב בריאותי אחר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעווה באזניים ומכשיר שמיעה
    חנה
    16/03/2011

עקב שעווה מרובה באזניים הומלץ לי על טיפות צורומול מידי לילה. אני חוששת שזה יזיק למכשיר.אני חוששת שהחומר השומני יגרום לסתימה. מה לעשות?
    תודה חנה

הוספת תגובה

• שעווה באזניים ומכשיר שמיעה - תגובה

ענת כוכבא
    17/03/2011

לחנה שלום! אם את מטפטפת טיפות בלילה, תדאגי לניקוי מקסימלי של תעלת האוזן בבוקר לפני הכנסת המכשיר. בד"כ שימוש בטיפות צרומול הוא למספר ימים עד להמסת השעווה. צריך לנהות באותם ימים במשנה זהירות על מנת לא לפגוע במכשיר השמיעה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטמים למוסיקאים
    מוש
    15/03/2011

שלום,
    אני מוסיקאי,נמצא הרבה באולפנים,חדרי חזרות והופעות.
    חשוף לווליום גבוה.
    לאחרונה חשתי ירידה בשמיעה ולאחר בדיקה הסתבר שהתדרים הגבוהים שלי נפגעו.
    מאוד רוצה למצוא את האטמים הנכונים לעבודה.
    שאוכל להיות מוגן ועדין לשמוע צליל טבעי.
    שאלתי היא ,האם לאטמים שלכם יש עוצמות שונות של הנחתה,והאם אפשר לשחק עם זה עד שמגיעים לרמת ההנחתה הרצויה?
    תודה
    מוש

לקביעת תור
    סגירה
    אטמים למוסיקאים

הוספת תגובה

• אטמים למוסיקאים - תגובה

ענת כוכבא
    15/03/2011

למוש שלום
    האטמים למוסיקאים קיימים ב-3 רמות הפחתה: 9, 15, ו-25 דציבל. האטם עשוי מחומר רך או קשה. באטם מורכב הפילטר שמנחית את עוצמת השמיעה ברמות הניזכרות למעלה ללא פגיעה בתדרים (הטונים) השונים. אין אפשרות לשנות את עוצמת ההנחתה.
    אפשר לשלב את הפילטרים הנ"ל במערכת In-ear monitor שבה יש לך שליטה על העוצמה בה אתה שומע את ההגברה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה "מעורבות קנדקטיבית"?
    ריקי
    14/03/2011

שלום רב ,
    ביתי בת ה8 עברה בדיקת שמיעה ורציתי לדעת מה זה "מעורבות קנדקטיבית"?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה "מעורבות קנדקטיבית"?

הוספת תגובה

• מה זהמעורבות קנדקטיבית;? - תגובה

ענת כוכבא
    14/03/2011

לריקי שלום! מעורבות קונדוקטיבית או בעברית הולכתית מצביעה על הפרעה כלשהי באוזן החיצונית או התיכונה ,אשר מונעת מצלילים להגיע במלואם אל האוזן הפנימית( החלק העיצבי). הפרעה כזאת יכולה להיגרם מפקק שעווה בתעלת האוזן, נוזלים או דלקת באוזן התיכונה וכד'. בעיות ממקור הולכתי מטופלות ע"י רופאי א.א.ג. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..עוד שאלה

ריקי
    15/03/2011

האם שקיעת תופית מסוכנת,מה זה בדיוק וכיצד זה נוצר?
    ומה הן הדרכים המקובלות לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..עוד שאלה - תגובה

חגית שגיא
    15/03/2011

ריקי שלום
    שאלות אלו יש להפנות לרופא אא"ג
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הד באוזן שמאל
    מלורין
    12/03/2011

שלום,
    אני בת 18, בד"כ אין לי בעיות באוזניים,
    הייתה לי דלקת לפני חודש בערך, קיבלתי טיפול אנטיביוטי והיא עברה.
    היום, לפני כמה שעות, התחלתי לשמוע מן הד באוזן שמאל, כאילו שהשמיעה היא כפולה, ההד נשמע כמו קול מתכתי.
    האוזן לא כואבת לי, ואני גם לא מקוררת.

מה לעשות? יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    הד באוזן שמאל

הוספת תגובה

• הד באוזן שמאל - תגובה

ענת כוכבא
    12/03/2011

ללורין שלום! כל תופעה חריגה באוזניים, במיוחד לאחר מחלה, דורשת התייחסות של רופא אאג. לכן אני ממליצה שתפני שוב לרופא. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד חשוב!!!
    טלי
    05/03/2011

שלום רב! אני סטודנטית לעיצוב תעשייתי שנה רביעית ופרויקט הגמר שלי הוא "אביזרים נלווים לגיל הזהב". ברצוני לשאול האם מוכרת להם התופעה שאנשים מבוגרים מסרבים להשתמש במכשיר שמיעה (או כל אביזר אחר כגון מקל הליכה או הליכון) עקב סיבות פסיכולוגיות כגון:בושה או לא רוצים להודאות במחלה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מאוד חשוב!!!

הוספת תגובה

• מאוד חשוב!!! - תגובה

חגית שגיא
    06/03/2011

טלי שלום
    לגבי הליכונים וכד' אנו לא הכתובת, אך לגבי מכשיר שמיעה, בכל גיל, אנו נתקלים במחסום של בושה או חוסר רצון להכיר בקושי השמיעתי. אנו יודעים כי לוקח בממוצע כ- 7 שנים בין הזמן שאדם מגלה כי יש לו ירידת שמיעה לבין המועד שהוא מחליט לשקם את השמיעה.
    מקווה כי זה עונה לשאלתך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טלי
    06/03/2011

תודה רבה! אני מאוד מודה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה עצבית בשמיעה בגיל צעיר יחסית
    ישראל
    03/03/2011

שלום.
    אני בן 32 ומזה כ 5-6 שנים אני חש ירידה בשמיעה, הבעיה שלי היא להבין את הסובבים אותי באירועים משפחתיים ובסביבה רועשת יחסית כשעיקר הבעיה היא באזן ימין.
    בבדיקה שנערכה לי במכון אודיולוגיי נמצאו הממצאים הבאים:
    srt-
    R-15 L-10

DISC%
    R-100 L-100

DB-
    R-50
    L-45
    עוד נתון לגבי אוזן ימין : 500 -air 60 bone 60
    1000 bone 60
    שאלותי הם 1. ממה יכולה לנבוע ירידה בשמיעה בגיל צעיר כשלי2.
    ומה הסיכויי שזה ילך ויחמיר? 3. מה אומרות התוצאות דלעיל?

הוספת תגובה

• ירידה עצבית בשמיעה בגיל צעיר יחסית - תגובה

ענת כוכבא
    05/03/2011

לישראל שלום! לפי רב נתוני הבדיקה שמיעתך נמצאת בתחום השמיעה הנורמלית. מאחר והצגת גם נתונים שאינם ברורים לי, כדאי שתתיעץ עם רופא אאג, אשר יוכל לענות גם על שאלותיך האחרות (סיבה וצפי). בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון 24 שעות
    אבי
    26/02/2011

נקבתי בטעות את עור התוף של אוזן ימין לפני כחצי שנה ומאז התאונה אני חש טינטון
    במשך 24 שעות ללא שנייה אחת של הפוגה. בנוסף אובחנה אצלי ירידת שמיעה
    של 20 אחוז. האם יש מה לעשות ? אני עובד בקול סנטר ואיני יכול לשמוע יותר
    את הנאמר לי בצורה רציפה וברורה עקב פגיעה בתדרים הגבוהים. במילים אחרות
    100 אחוז מהעבודה שלי מבוססים על שמיעה - ברור לי שיפטרו אותי בקרוב מאוד.
    כשזה יקרה האם אוכל להסתייע באחד המוסדות הציבוריים כמו ביטוח לאומי ?
    או שאולי בעיה מסוג זה אינה מסתייעת על ידי אף גורם .

לתגובתכם אודה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה
    טינטון 24 שעות

הוספת תגובה

• טינטון 24 שעות - תגובה

חגית שגיא
    27/02/2011

אבי שלום
    על מנת לבדוק מה מבין הטיפולים הקיימים היום לטנטון מתאים לך עליך לגשת לרופא אא"ג שמתמחה בטנטון הוא יפנה אותך לבדיקות מקיפות ואז יוכל להמליץ לך על הטיפול המתאים ביותר בשבילך.
    אני מניחה שעברת בדיקת שמיעה מקיפה ואתה יודע מה מצב השמיעה, האם המליצו לך על שיקום שמיעה? מכשיר שמיעה יוכל לעזור לך גם בעבודתך וכך תמנע פיטורים וכן, אצל חלק מהאנשים הסובלים מטנטון, הרכבת מכשירים מקלה על התופעה - כך שאני חושבת שכדאי (אחרי הברור אצל הרופא) לגשת למכון שמיעה ולברר על שיקום שמיעה.
    לגבי ביטוח לאומי - עליך לברר מולם מה הקריטריונים לקבלת אחוזי נכות ותמיכה כלכלית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלי
    26/02/2011

אני בן 60. לפני כ-35 שנים, בתוך שירותי הצבאי, נפגעתי עצבית בשתי האזניים: חלה ירידה של כ Db 70 בעקומת היענות השמע שלי לתדרים של 1000 הרץ ומעלה. המצב היום לא שונה מהותית מהיום בו העניין נמדד לראשונה.
    כידוע, הנ"ל משמעו בין השאר (בשל העובדה שהעיצורים מופיעים בתדרים הגבוהים) קושי במובנות הדיבור.
    אני מתעתד בקרוב לנסות למשך כמה שבועות עזרי שמיעה ( נאמר לי כי הטכנולוגיה היום בשלה סופסוף לטפל נכון בעיוות הנ"ל). אם הניסיון יוכיח לי כי העזרים משפרים מהותית את השמיעה שלי – אעבור להשתמש בהם בקביעות.
    שאלתי מייחסת דווקא למקרה בו אחליט שאין טעם בכך: מאחר והמוח שלי הוכרח במשך 35 שנים להתמודד עם מצב מסוים, ועשה זאת בהצלחה יחסית – מה הסיכוי שחזרה לחיים ללא עזרי שמיעה אחרי "התרגלות" לעזרי שמיעה במשך כמה שבועות תגרום לי נזק (היינו – "יתקלקל" המעט שהמוח הצליח לפצות עליו בהיעדר עזרי שמיעה)?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ענת כוכבא
    26/02/2011

לאלי שלום! אני מאחלת לך הסתגלות כמה שיותר קלה למכשירי שמיעה .תצטרך להיעזר בהרבה סבלנות על מנת ללמוד לשמוע מחדש קולות, אותם לא שמעת 35 שנים. אם בתם ההסתגלות למכישירי השמיעה תחליט להיפרד מהם, לדעתי תחווה קושי לוותר על משהו, שללא ספק יגרום לשיפור משמעותי בתפקודך בחיי היומיום ובאיכות חייך.אך כמו שאומרים- אין חכם כבעל ניסיון. אני מאחלת לך הצלחה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה לענת מאדריאן
    אדריאן לרנר
    21/02/2011

שלום ענת!
    אכן אני מוכר כלקוי שמיעה מלידה וברשותי כל המסמכים שצריך. קיבלתי מכתב ממשרד הבריאות שאומר שלצערם אינם יכולים לעזור למרות המצב הכספי שנקלעתי אליו. את המכשירים האחרונים רכשתי בשנת 2002. המכשיר הראשון כן היה בסיוע ממשלתי בגיל ההתבגרות והשני היה דרך השירות הצבאי מאחר שהשמיעה ירדה גם באוזן השניה. נולדתי עם מום לידה חיך ושפה שסועים ועברתי מספר רב של ניתוחים לצינרור תופיות האוזניים ודלקות. מאז עברתי את גיל 18 אף אחד במדינה לא רוצה לקחת אחריות וכבר פיטרו אותי מעבודה אחת עקב השמיעה והניוון שרירים. והמצב בעבודה השניה גם בגלל שאני משתמש עם מגבר בלבד בעבודה אבל ללא מכשירים והדבר מקשה בחיי התפקוד היום יומיים ובעבודה.
    כבר מלמעלה של שנה וחצי שאני מחכה לתרומה במשרד הרווחה ואין שום שינוי.

תודה מראש
    אדריאן

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה לענת מאדריאן

הוספת תגובה

• הודעה לענת מאדריאן - תגובה

ענת כוכבא
    22/02/2011

לאדריאן שלום! רצ"ב רשימת קרנות לקבלת עזרה אפשרית.בברכה
    רשימת קרנות לסיוע ברכישת מכשירי שמיעה:
    - וראייטי ישראל ירמיהו 26, תל-אביב
    - משרד האוצר- הלשכה לשיקום נכים • רח' האלוף קלמן מגן, ת.ד 7002, תל-אביב
    • בן יהודה 34, ירושלים 02-6246691
    - קרן משפחת אליהו אליהו חב' ביטוח, ת.ד 697
    תל-אביב 61006
    - יד אבי הישוב-קרן רוטשילד רח' אבן גבירול 16, ירושלים, 92430
    - קרן בריטניה בישראל ת.ד 348 כרמיאל 04-9989940
    פקס: 04-9980939
    - ק.ס.מ קרן סיוע מיוחדת
    מרכזת: שרה גור 04-8642870
    פקס: 04-8642892
    - עמותה אחד לאחד ע"ר שד' ירושלים 11, רמת גן 52361 03-6743863
    - קרן לידידות של הרב אקשטיין יחיאל רח' ההסתדרות 22, ירושלים 94230 02-6236515
    פקס: 02-6236522
    [email protected]
    www.ifcj.org

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט חירשת
    רות
    21/02/2011

שלום ענת היו לי דלקות אוזניים רבות בילדותי+חזרת. כל החיים הסתדרתי עם ליקויי השמיעה. כיוון שעברתי מס' ניתוחים באוזן,נאמר לי שאיני מתאימה למכשירי שמיעה. ככל הידוע לי עברתי ניתוח רדיקלי(הייתי בת 13 ולא ממש הסבירו לי) אני רק יודעת שיש לי אוזן חיצונית,אבל בפנים אין כלום,נאלצו להוציא הכל. כיום,אני בת 58 והירידה בשמיעה ממש רצינית. קראתי שיש היום חידושים רבים בנושא מכשירי שמיעה. יש לי נכות 40 אחוז רק על בעיית השמיעה,ורופא א.א.ג קבע שאני זקוקה ל2 מכשירים. לאחר שראה את תוצאות בדיקת השמיעה,הוא נדהם ואמר ,לפי הבדיקה את ממש חירשת,חייכתי אליו ואמרתי זה בסדר,אני רגילה להסתכל בפנים של הדובר אליי. בקיצור,גם אני כמו אדריאן במצב כספי גרוע מאוד. איך ניתן לעזור לי? ב1.3.אני הולכת להרצאה בחינם לכבדי שמיעה,שם יציגו את החידושים האחרונים בתחום. אגב,אני ממש לא יכולה לסבול שיש לי משהו באוזן,אוזנייה וכו' בברכה ותודה רות

לקביעת תור
    סגירה
    כמעט חירשת

הוספת תגובה

• כמעט חירשת - תגובה

21/02/2011

רות שלום,
    כיום קיימים חידושים רבים גם בתחום הרפואי וגם בתחום מכשירי השמיעה. לכן המלצתי לך היא לפנות לרופא אאג, לעשות בדיקת שמיעה עדכנית ואז לפנות לייעוץ.
    קשה לי לתת פתרון ספציפי שמתאים לך מתוך הפורום, ללא הסתכלות האוזן וללא בדיקת שמיעה עדכנית, אך בהחלט יש לך סיבה להיות אופטימית. אין סיבה שאדם בזמננו לא ישמע (במידה הוא מעוניין לשמוע). מבחינה כלכלית, חלק מהחלופות הרפואיות בעיקר, כלולות בסל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטמי אוזניים
    עדן לנדאו
    19/02/2011

אף על פי שאין לי שום בעיית שמיעה, יש לי הסעות מ- ולבית הספר, ושם שמים מוסיקה, גם על לא רועשת עד כדי כך, מוסיקה שאני ממש לא סובל. אני סובל את זה כבר כמה שנים וחשבתי לקנות אטמי אוזניים כדי לפתור את הבעיה.
    אז השאלות שלי הן:
    האם יש אטמי אוזניים שאוטמים לחלוטין את השמיעה? אני מתכוון לחלוטין, אני לא רוצה לשמוע כלום. נקודה.
    אם כן, איפה אפשר לקנות כאלו ומה טווח המחירים?
    אם לא, איפה אפשר למצוא אטמי אוזיים שחוסמים את השמיעה הכי הרבה שאפשר ומה טווך המחירים שלהם?

תודה מראש,
    עדן

לקביעת תור
    סגירה
    אטמי אוזניים

הוספת תגובה

• אטמי אוזניים - תגובה

חגית שגיא
    20/02/2011

עדן שלום,
    אטמים אשר חוסמים את הצלילים לחלוטין לא קיימים. אטמים הנבנים לפי מידה יכולים לחסום עד כ- 30 דצ' מעצמת הרעש. אטמים כאלו ניתן לעשות בכל מכון שמיעה ואת המחירים עליך לברר במכונים אלו
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מרעשי רקע בשני האוזניים
    אסרף דוד
    19/02/2011

מזה 3 שבועות סובל מרעשי רקע, כמו זמזום קבוע, בד"כ מפריע בלילה.0רק לאחר כתוצאה מכך איני מצליח להרדם רק לאחר אפיסת כוחות.

משפיע על מהלך היום, אני עייף כל הזמן, טרוד ואיני מרוכז.

פניתי לרופא זה הפנה אותי לבדיקת שמיעה, שתערך בעוד 21 יום.

כיצד אני משפר את הרגשתי עד לאבחון המלא.
    ובכלל האם יש פתרון תרופתי או אחר ??

חשוב לדעת, אני עובד בבית דפוס חשוף לרעש 10 שעות ביום. בן 47 שנים, אף פעם לא סבלתי מאוזניים.

תודה
    אסרף דוד

הוספת תגובה

• סובל מרעשי רקע בשני האוזניים - תגובה

חגית שגיא
    19/02/2011

דוד שלום
    לגבי טיפול או תרופות - לשם כך תצטרך לפנות לרופא שלך עם התוצאה של בדיקת השמיעה.
    לגבי מה לעשות בינתיים, ככל שאתה נמצא בסביבה שקטה יותר אתה מודע יותר לזמזום הפנימי, ועל כן על מנת להרדם אתה יכול לשים רדיו או כל נגן אחר (בעמה נמוכה כמובן) והמוזיקה שתשמע תעזור לך להסיח את דעתך מהרעש ולהרדם יותר בקלות

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה