פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבא מאבד שמיעה
    אילת
    02/12/2009

אבי מאבד את שמיעתו, אני לא יודעת אם זה תהליך מתמשך, אולם ללא ספק הוא לא שומע טוב כבעבר.
    ניסיתי להעיר את תשומת ליבו אך הוא מתעקש שהכול בראש שלי.
    גם יתר המשפחה שמה לב לזה.
    שאלתי, מה ניתן לעשות בהנחה שאכן הוא מאבד את שמיעתו?
    אם יש אופציה אחרת מלבד מכשיר שמיעה יתכן שהוא יסכים לגשת לרופא כי מכשיר עבורו לא בא בחשבון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבא מאבד שמיעה

הוספת תגובה

• אבא מאבד שמיעה

חגית שגיא
    02/12/2009

איילת שלום,
    בראש ובראשונה כדאי לגשת לרופא אא"ג על מנת שיבדוק את האוזן, במידה ויש פקק שעווה הגורם לירידה הוא יספק לכך פיתרון ואז שמיעתו של אביו בהחלט עשויה להשתפר. הרופא יפנה אתכם לבדיקת שמיעה. כך תדעו האם אכן קיימת ירידה בשמיעה או לא.
    במידה ואכן קיימת ירידה בשמיעה, שמקורה בתפקוד האוזן הפנימית ולא בחסימה כלשהי, אין פתרון אחר מלבד אביזרי הגברה - מכשירי שמיעה או אביזרי עזר.
    יש לקחת בחשבון כי המנעות מהגברה יכולה לדרדר את מצב השמיעה גם כן, ולכן רצוי שאביך יעקוב אחר מצב השמיעה, יקבל הסבר על הקולות והצלילים שמפספס בהתאם לירידה בשמיעה, יראה את המכשירים שקיימים היום בשוק - יש פתרונות נוחים ואסתטיים מאוד - וכך יוכל לקבל החלטה מושכלת.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש מרפאה אודיומטרית באזור באר שבע
    מתן
    24/11/2009

מישהו מכיר ?

אני צריך לעשות בדיקת שמיעה עקב טינטון כתוצאה מפציעה בצבא. אילו מרפאות מוכרות יש בבאר שבע לנושא ?

תודה.

הוספת תגובה

• מחפש מרפאה אודיומטרית באזור באר שבע

ענת כוכבא
    24/11/2009

למתן שלום! תוכל לפנות דרך קופת החולים שלך לבצע בדיקת שמיעה במכון אודיולוגי, העובד איתם בהסדר. אסור לי בפורום להזכיר שמות מסחריים, אך אם תפנה לדפי זהב, תמצא תחת " שמיעה" את כל המכונים האודיולוגיים הפועלים בסביבה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה לילד בן 4
    ציפי
    23/11/2009

שלום וברכה!
    היום עשינו לבני בן ה4 בדיקת שמיעה (חוזרת, עשינו לפני כ4 חודשים ואז לא היה שיתוף פעולה מצידו)ומצאו (כך הגדירו זאת) ירידה בינונית באוזן ימין ובאוזן שמאל ירידה קלה.
    בפעם הקודמת הלכו לאחר האבחון לרופא אאג והוא אמר שהוא קצת נוזלים אך שנחכה לבדיקה החוזרת. היום כאמור מצאו בבירור שיש ירידה. יש לציין כי הוא מדבר מצוין יש לו שפה עשירה וגם חוזר על כל דברי הגננת- ז"א בסה"כ שומע (או מפצה)
    שאלתי היא - אם הנוזלים הם מעטים(לפי הביקור הקודם אצל אאג) ו,אין שעווה וגם אף פעם לא סבל מדלקות אוזניים, אז הפתרון היחידי הוא לעשות ניתוח כפתורים??

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה לילד בן 4

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה לילד בן 4

23/11/2009

ציפי שלום
    מחקרים רבים מראים כי גם ירידה קלה בשמיעה לאורך זמן בעלת השפעות שליליות, בעיקר בתחומים האקדמיים, לפיכך צריך להחליט לנקוט בדרך פעולה. ההחלטה איזה טיפול בדיוק לעשות היא החלטה רפואית של רופא אאג.אנא התייעצי איתו על האפשרויות הקיימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה
    מירי
    22/11/2009

שלום,

אני בת 29 ובשנתיים האחרונות בערך אני מרגישה ירידה מתונה בשמיעה. אני שומעת שאנשים מדברים, אבל לעתים איני מצליחה לומר מה בדיוק הם אומרים. וקצת לא נעים כל הזמן לשאול שוב. מה עלי לעשות? האם זה אומר שאני מתחרשת?

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

22/11/2009

הי מעין,
    ראשית עליך לגשת לרופא אאג שיסתכל באונזייך ויראה אולי יש שם פקק שעווה. הוא גם יתן לך הפנייה לבצע בדיקת שמיעה שתעזור לדעת האם יש באמת בעיה בשמיעה. קלינאית התקשורת שתבדוק אותך , היא תיעץ לך מה הכיוום הנכון להמשיך לאחר בדיקת השמיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה משמעות של ירידה החל מ- 4000 הרץ
    נלי
    15/11/2009

כתבו לי שאני לוקה בירידת שמיעה, כתוצאה מרעש מזיק, החל מ-4000 הרץ עד 40 DB ימין/שמאל. מה זה אומר?
    תוכלו לפרט?

הוספת תגובה

• מה משמעות של ירידה החל מ-4000 הרץ

ענת כוכבא
    15/11/2009

לנמי שלום! ליקוי בשמיעה בתדרים הגבוהים החל מ-4000 הרץ לרב אינה מורגשת בחיי היומיום ורק בתנאיי שמיעה קשים יותר (כמו ניהול שיחה על רקע קולות דיבור רבים או על רקע רעש חזק אחר) אתה עשוי לפספס מילה פה ושם. מכיוון שציינת, כי הליקוי הופיע על רקע העבודה ברעש, עליך להקפיד להשתמש באטמי אזניים - רצוי אישיים לפי מידה- ע"מ לא להחשף לרמות של רעש מזיק בשעות העבודה. גם בעת בילויים עליך להתרחק ממקורות רעש חזק או גם שם להיעזר באטמי אזניים. חשיפה לרעש ללא הגנה על האזניים במקרה כמו שלך עשויה להחמיר את מצבך השמיעתי. עליך להבדק פעם בשנה, רצוי במכון אודיולוגי מוסמך, ע"מ לבצע מעקב מסודר אחר מצב השמיעה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפצוף (טנטון) מתמיד באוזן שמאל
    שלמה
    13/11/2009

שלום, מזה כמה שנים שאני שומע צפצוף קבוע באוזן שמאל. יש ירידה של 2% שמיעה באוזן זו.
    השאלות:
    א. האם יש פתרון טוב ומומלץ לניתוח?
    ב. האם ישנו מכשיר להפחתת/ העלמת הטנטון?

הוספת תגובה

• צפצוף ( טנטון) מתמיד באוזן שמאל

ענת כוכבא
    14/11/2009

לשלמה שלום! הופעת טנטון יכולה לנבוע מגורמים רבים, לכן צריך לאבחן את מערכת השמיעה בצורה מקיפה ולבצע אבחון הטנטון ומאפייניו. לאחר השלמת האבחון ניתן להתנסות בטיפול, אשר עשוי להתאים לך ולהקל עליך ביומיום.קיים מגוון טיפולים,בהם משולב מכשור כמו ממסכים למיניהם, שדות מגנטיים, לייזר רך וכד'. מאחר וכמו שציינתי קודם ישנם גורמים שונים, המעוררים הופעת הטינטון, הטיפול אינו סטנדרטי ועליו להיות מותאם אישית.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חנן
    12/11/2009

שלום רב,
    האם יש קשר בין ליקויי למידה להפרעות שמיעה? האם יש מחקרים שבדקו את זה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ענת כוכבא
    14/11/2009

לחנן שלום!
    ליקוי שמיעה אינו גורם ללקות למידה. ליקוי שמיעה לא משוקם עשוי להקשות על תהליכי למידה וכתוצאה מכך על התפתחות שפתית, רגשית וחברתית. נעשו מחקרים רבים, בהם נתקלתי בעבר ,אשר הפרידו באופן ברור בין לקות שמיעה ולקויות למידה. אדם הסובל מלקות שמיעה יכול ללמוד בצורה תקינה בעזרת מכשירי שמיעה ואביזרי עזר לשמיעה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח אם תוכלו לעזור לי...
    מיכל
    03/11/2009

היי נולדתי עם חייך שסוע,ונותחתי אני חושבת פעמיים,ובגיל15 (ומאז עברו עוד 16 שנה)שוב נותחתי באוזני באחת צינורית ובשניה כפתור,ועוד ניתוח בחייך שעקב הניתוח השתנה קולי. באוזן אחת אני בקושי שומעת ובזמנו הרופא אמר שאין מה לעשות אני צריכה לחיות עם זה,לי אישית זה מאד קשה.האם יש דרך שיכולה לעזור לי לשמוע טוב יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח אם תוכלו לעזור לי...

הוספת תגובה

• אשמח אם תוכלו לעזור לי

ענת כוכבא
    04/11/2009

למיכל שלום! אינני יודעת אם תשובתו של הרופא התייחסה ליכולתו הרפואית לעזור לך על מנת לשפר את תפקודה של האוזן או לצד התפקודי השמיעתי שלך. עצתי היא לפנות לקלינאי/ת תקשורת, המתמחה בפתרונות שמיעתיים לצורך קבלת יעוץ בהתאם לתפקודך השמיעתי ובהתחשב במצבה הבריאותי של האוזן. ישנם פתרונות מגוונים ויתכן ואחד מהם יהיה יעיל עבורך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ברה לא תקינה
    מיכל
    02/11/2009

שלום רב,
    אני בת 55,,לפעמים צפצופים אוזן ימין וגם שמאל ,בזמן הציפצופים אני לא שומעת ויש לי אטימות.
    בדיקת שמיעה ,כמעט תקינה
    בדיקת ברה: אוזן שמאל-בגדר הנורמה. אוזן ימין לא ניראו גלים למעט גל 5 על מה זה מעיד?
    האם כדאי לחזור על הבדיקה?
    לציין שלפני 7 חדשים הבדיקה היתה תקינה,לאור בעיה אחרת עשיתי שוב.
    האם זה קשור לאוזן הפנימית?האם כיוון נוירולוגי?

אשמח לקבל תשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ברה לא תקינה

הוספת תגובה

• בדיקת ברה לא תקינה

03/11/2009

המידע שאת מספקת אינו מספיק. התוצאות של ה- BERA תלויות בבדיקת השמיעה ויש פרמטרים נוספים שצריך להסתכל עליהם. לפיכך אני ממליצה לך לעקוב אחר ההנחיות שניתנו לך ע"י מבצע ה- BERA ו/או הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבתי יש ליקוי שמיעה בשני האוזניים
    כהן רויטל
    02/11/2009

האם בתי יכולה לעבור ניתוח בשני האוזנים , אוזן ימין ירידה של כ-55 ואוזן שמאל ירידה של 120 רוצה להוריד מכשירים האם יש ניתוח , בתי בת 14 .

הוספת תגובה

• לבתי יש ליקוי שמיעה בשתי האוזניים

ענת כוכבא
    02/11/2009

לרויטל שלום!מבלי לדעת את מקור הליקוי ואופיו (תחושתי/עצבי, הולכתי, מעורב) לא ניתן להתיחס לשאלתך ובנושא ניתוחי אוזניים עליך לפנות לרופא א.א.ג. ולא לקלינאיי תקשורת. גם אם שאלתך מתייחסת לשתל השבלול, ניתן לתת עליה תשובה רק לאחר אבחון בבית חולים, בו מבצעים ניתןחים אלו. כאשר מבצעים ניתוח שתל השבלול, מחליפים למעשה מכשיר שמיעה רגיל באלקרוטות, המושתלות אל תוך האוזן הפנימית ומכשיר חיצוני בדומה למכשיר שמיעה.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הלנה
    02/11/2009

האם אפשר לטפל בליקוי בדיבור אצל בחור בן 23? בילדותו סירב לשתף פעולה וללכת לקלינאית תקשורת, לפני שנתיים היה ניסיון נוסף שהתפוגג. אני פשוט רוצה לקחת את הבן שלי לידיים כי זה לא ייתכן שאני מדברת איתו ולא מבינה בכלל מה הוא אומר? אני ממש עושה הבנת הנקרא. שומעת מילה פה, מילה שם ומחברת למשפט שיכול להיות שהוא התכוון לומר. נוסף לכל הוא החליט ללמוד תקשורת, אבל אני לא מבינה את ההחלטה הזו? איך הוא ידבר בטלפון עם אנשים? איך הוא יראיין אנשים פנים מול פנים? מצד אחד אני מעריכה את ההחלטה שלו, אבל מצד שני אני חושבת שהוא ממשיך להתכחש לבעיה שלו ולא להיות מודע אליה.
    הוא לא מגמגם, אבל יש לו הפרעה קשה בדיבור לדעתי.
    אנחנו מתגוררים במרכז. הילד גר אצל אביו. אנחנו גרושים.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

חגית שגיא
    02/11/2009

אולגה שלום,
    אני מפנה אותך לפורום שלנו המטפל בבעיות שפה ודיבור באתר זה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשירי שמיעה
    אבי
    25/10/2009

שלום,

אני גבר בשנות ה-40. יש לי ירידת שמיעה דו-צדדית מגיל שנתיים (עקב נטילת אנטיביוטיקה) אך עד כה לא נעזרתי במכשיר שמיעה.
    אני מעוניין כיום לבחון שימוש במכשיר שמיעה אך מעדיף מכשיר קטן ונסתר ככל האפשר בתוך האוזן.
    ירידת השמיעה הינה סף 35-40 די בי ירידה ל-100 די בי עד 2000. דיסק 84% מימין ו-88% משמאל.

שאלתי היא, האם ניתן בסוג ליקוי כזה להשתמש במכשירים קטנים מסוג CIC ומה החסרונות בשימוש בהם?

לקביעת תור
    סגירה
    מכשירי שמיעה

הוספת תגובה

• מכשירי שמיעה

חגית שגיא
    26/10/2009

אבי שלום,
    קשה לתת יעוץ על סמך תאור חלקי של בדיקת שמיעה, ולכן עדיף שתיגש עם בדיקת השמיעה לקלינאי תקשורת מוסמך ותקבל ייעוץ מקיף בהתאם לבחינה של בדיקת השמיעה המלאה, תעלות האוזניים ופרמטרים נוספים.
    בעיקרון, מתוך התיאור שמסרת נשמע כי מכשיר CIC לא יהיה חזק מספיק, אך שוב - קשה לקבוע בבטחון
    החסרונות של מכשיר CIC הם כמובן, העצמה אשר מוגבלת בשל הגודל (למרות שכיום מכשירים אלו חזקים יותר מבעבר), והעובדה כי הצורה הסופית של המכשיר (בעיקר הגודל) וכן תפקודו תלויים בגודל ובמבנה התעלה וכן בהפרשות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לאחר לידה
    מרום
    22/10/2009

שלום רב, אני מרכיבה שני מכשירי שמיעה. את בדיקת השמיעה האחרונה עשיתי בחדש התשיעי להיריון, ולפיה המכון בו אני מטופלת התאים לי מכשיר חדש לאוזן . הבעיה היא שכבר מספר חודשים לאחר הלידה ו אני לא שומעת טוב באוזן הזו עם המכשיר. החליפו לי למכשיר אחר מבלי לעשות בדיקת שמיעה. אני נקלעת למצבים מביכים. שילמתי הון תועפות ולא ברור לי מה יכולה להיות הבעיה. המכון בו אני מטופלת והמכשיר שהותאם הם בעלי פרופיל מהטובים בעולם, כך אומרים, ובכל זאת המצב מאוד עגום. האודיולוגית המטפלת שלי לא הציעה לי לערוך בדיקת שמיעה נוספת מאז הלידה ולמרות שבפגישות אני מבקשת להגביר ווליום עוד ועוד. האם לדעתך עליי לדרוש שתבצע בדיקת שמיעה? אם זה הכרחי בכלל לאחר הלידה ולצורך התאמת המכשיר?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שמיעה לאחר לידה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לאחר לידה

23/10/2009

לעור התלונת שלך ולאור העובדה שידועים בספרות מקרים של ירידת שמיעה לאחר לידה. אני חושבת שביצועה של בדיקת שמיעה עדכנית הכרחי.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רעות
    21/10/2009

שלום, בתי בת 4 וחצי, ואובחנה אצל קלינאית תקשורת לפני תחילת טיפול.
    הדיבור שלה אינו מובן אפילו לנו (כ-50% מכל מה שהיא אומרת!!).
    מתקשה לבטא ס' ופ' רפוייה, ודיבורה מתנגן ומאנפף באופן יוצא דופן. במקביל נבדקה אצל רופא א.א.ג מאחר ונושמת בעיקר דרך הפה (ולאחיה הבכור היסטוריה של שקדים מוגדלים שהוסרו).
    הרופא החליט שמצבה אינו מצדיק ניתוח פוליפים. אבל אני נותרתי בתחושת בטן חזקה שיש משמעות רבה לחסימה של הפוליפים (המוגדלים, לכל הדעות) בהגיית הצלילים החסרים לה.
    האם יכול להיות שניתוח פוליפים ישפר גם את בעית הדיבור הספציפית הזו?
    האם ידוע על מקרים דומים שנפתרו "באורח פלא" ע"י ניתוח פוליפים?
    (מאד חוששת להיות הדוחפת לניתוח, למרות שבטוחה שבסבב חוות דעת אקבל דעות נוספות שיתמכו בניתוח).
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

21/10/2009

הי רעות.
    את צריכה להפנו את שאלתך לפורום רופאי אאג.
    אם את כל-כך מודאגת אף פעם לא מזיק לשמוע דעה של רופא אאג נוסף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה והיחלשות השמיעה באוזניים
    נוני
    21/10/2009

שלום רב.

אני בת 46 ולפני כשמונה שנים הייתי עדה לפיגוע שהתרחש כמאה מטרים ממני. למזלי הרב לא נפגעתי פיזית, אך רעש הפיצוץ מחריש האוזניים כנראה עשה את שלו, מכיון שמאז אני חשה שיכולת השמיעה שלי מידרדרת והולכת.

האם זה באמת קשור לטראומה ההיא או שהגיל מתחיל לעשות את שלו?

תודה על התשובה.

הוספת תגובה

• טראומה והיחלשות השמיעה באוזניים

21/10/2009

היום מאד קשה לדעת מה גרם לירידת שמיעה. בהחלט ייתכן שזה מהטראומה ובהחלט ייתכן שזה מהגיל. כדי לזהות בדיוק את הגורם היית צריכה לעשות בדיקת שמיעה לפני ואחרי הפיגוע ואז היינו יודעים אם זה מהפיגוע, מהגיל או כתוצאה ממשהו אחר. אבל מציאת הגורם לא משנה. חשוב שתדעי מה מצב השמיעה העדכני ואם ניתן לשפר את השמיעה (באמצעות טיפול או מכשירים) ותמנעי מחשיפה לרעש בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה