מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית שמיעה?כרמלה09/09/2009
הייתי עם בני בן ה- 4 חודשים בטיפת חלב למעקב ומתן חיסון. במסגרת הבדיקה, האחות עשתה לו בדיקת שמיעה באמצעו רעשן. נראה היה שהוא לא מגיב לרעש באוזן ימין והיא אמרה שנראה שהוא מגיב פחות באוזן זו ולא הפנתה אותי להמשך טיפול או מעקב. האם עלי להמתין לבדיקת השמיעה הסטנדרטית בגיל 7 חודשים שאו שכדאי לי להמשיך ולבדוק כבר בשלב זה? תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שמיעה?
09/09/2009כרמלה שלום. הפניית ראש לצלילים רק מתחילה סביב גיל 4 חודשים ומגיעה לבשלות סביב גיל חצי שנה ולכן לא אמורים לבדיוק בטיפת חלב הפניית ראש לפני גיל 7חודשים.
אם בנך עבר בהצלחה את בדיקת סינון השמיעה המתבצעת היום בבתי חולים רבים בארץ בסמוך ללידה, אז את יכולה להמתין עד גיל 7 חודשים.
אם לא, גשי ובצעי בדיקת שמיעה. הבדיקה אינה כואבת או פולשנית, אז מה יש לך להפסיד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה
כרמלה09/09/2009תודה רבה על התשובה. איפה מבצעים בדיקות שמיעה? האם יש צורך בהפניה? האם כרוך בעלויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה
11/09/2009את בדיקת השמיעה את יכולה לבצע בכל אחד ממכוני השמיעה שבהסדר עם קופת החולים אליה בנך רשום. את רשימת המכשונים את יכולה לקבל במזכירות/מנהלה של הקופה. שם גם את צריכה להוציא טופס 17 (התחייבוןת כספית לבדיקה). שכרוך בהשתתפות עצמית נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד קטן ודיבור לא כ"כ ברורנוני07/09/2009בני בן השנתיים ועשרה חודשים הוא צעקני והדיבור שלו לא ברור. למרות שהוא מדבר משפטים שלמים וכולם מבינים אותו, המילים לא נאמרות כמו שצריך, האם עליי לדאוג שמא הוא אינו שומע טוב?
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד קטן ודיבור לא כ"כ ברור
ענת כוכבא07/09/2009לנוני שלום! אחד הגורמים , היכולים להשפיע על היגוי לא ברור הינה ירידה בשמיעה. לכן מומלץ ביותר לפנות לרופא א.א.ג. לבדיקת האוזניים ולאחר מכן לבדיקת השמיעה. אם כל התוצאות תהיינה תקינות, מומלץ לפנות לאבחון דיבור אצל קלינאית תקשורת .בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות שמיעה לתינוקרגב27/08/2009בני לא עבר בדיקת סינון בבית חולים כשנולד.
בגיל 3 שבועות החלטנו להעביר אותו בדיקה אודאילוגית דרך הקופה. ב 2 מבחנים התקבלו תגובות, חוץ מאשר ב-startle.
הטכנאיות שאלו אותי אם יש בעיות שמיעה במשפחה וציינתי שבן דוד שלי לקוי שמיעה (לא מלידה, אלא בעקבות מחלת ילדות).
הטכנאיות קבעו שעליו לעבור בדיקה חוזרת בגיל 5 חודשים.
בגיל 5 שבועות החלטנו להעביר אותו בדיקת סינון בבית חולים.
הוא עבר את הבדיקה ב-2 האוזניים.
הקלינאית שאלה אם יש בעיות שמיעה במשפחה, ושוב ציינתי את הבן דוד.
הקלינאית קבעה שבגלל הבן דוד, התינוק נמצא בקבוצת סיכון, ולכן עליו לעבור בדיקת ברה.
מי צודק ? מה עושים ? (כמה בדיקות אפשר לעשות לילד כה קטן)?
אני חייב לציין שהילד כן מגיב לרעשים בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררציתי רק להוסיף...
רגב27/08/2009הוא לא עבר בדיקה כשנולד, כי המכשיר היה מקולקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות שמיעה לתינוק
ענת כוכבא27/08/2009לרגב שלום! כאשר קיים שמץ של ספק לגבי מצב השמיעה אצל תינוק , לא מסתפקים בבדיקות שמיעה התנהגותיות, אשר בגילאים כה צעירים לא מאפשרות לבדוק כל אוזן בנפרד. לכן הפתרון הינה בדיקת ברה, אשר הינה בדיקה אובייקטיבית ולא תלויה בתגובה התנהגותית. עדיף לבצע את הבדיקה, אשר אינה פולשנית, מאשר להצטער בעתיד על כך, שהבדיקה לא בוצעה בזמן.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנת נכון...
אורית27/08/2009הבדיקה האחרונה שעבר בבית החולים היתה TEOAE .
הוא עבר בהצלחה ב-2 האוזניים.
מה בדיוק הסיבה שיש עליו לעבור ברה ?
בגלל הבן דוד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנת נכון...
חגית שגיא27/08/2009רגב שלום,
יש מספר קריטריונים הנקראים גורמי סיכון, וכשהם קיימים לא מסתפקים בבדיקת הסינון של בי"ח ובבדיקה אחת לאחר הלידה וממשיכים לעקוב אחר התינוק על ידי בדיקות נוספות - אובייקטיביות (ברה) והתנהגותיות בגילאים שונים.
כל זאת על מנת למנוע מצב שמפספסים לקות שמיעה אצל ילד ומתחילים בשיקום בגיל מאוחר.
בדיקות סינון טובות בדרך כלל לאיתור לקויות שמיעה אך תמיד קיים סיכוי שהם יפספסו, ולכן כאשר לילד יש אחד מגורמי הסיכון - כמו לקות שמיעה במשפחה - ממשיכים בבדיקות עד לקבלת תמונה ברורה ומדויקת יותר של השמיעה.
עצתי היא שתקשיב לאנשי המקצוע ותבצע את הבדיקות שהמליצו לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעהחני27/08/2009בני בן שנה ו8 חודשים, עבר ניתוח שקד שלישי וניקור באוזנים עקב ריבוי נוזלים- לפני הניתוח היתה יר ירידה בשמיעה ואחרי הניתוח הבדיקה הראתה שהשמיעה בגדר הנורמה- אך אני מרגישה כי שמיעתו אינו תקינה- אינו מגיב כשקוראים לו, הוא מגיב לקולות רק כאשר פונים אליו וכשהוא רואה את הדברים או אנשים.
ברצוני לדעת היכן ניתן לעשבעיות שמיעהות בדיקת שמיעה מעמיקה יותר ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת שמיעה
ענת כוכבא27/08/2009לחני שלום! תוכלי לבקש מרופא א.א.ג. הפניה לבדיקת ABR. הבדיקה הינה אובייקטיבית מאחר ומתבצעת בשינה ולא תלויה בתגובה התנהגותית של הילד. את הבדיקה מבצעים בכל בית חולים, בו קיים מכון אודיולוגי וכל קופות החולים נותנות הפניה לבדיקה זאת. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעה הולכתית באוזן ימיןרון25/08/2009שלום,
התגלתה ירידה בשמיעה הולכתית באוזן ימין.
מהן הבדיקות וההדמיות שניתן לבצע? על מה הן מצביעות?
מהן הדרכים שניתן לטפל ( מהקל אל הכבד)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרירידה הולכתית בשמיעה באוזן ימין
ענת כוכבא25/08/2009לירון שלום! אני מבינה שהליקוי נתגלה בבדיקת שמיעה. במסגרת בירור שמיעתי במקרים הולכתיים מבצעים גם בדיקת טימפנומטריה,אשר מראה את היכולת של עור התוף להגיב ללחץ.התוצאות מראות לנו אם המערכת מגיבה בצורה תקינה או לקויה. הליקוי יכול להתבטא בהעדר תגובה ללחץ, אשר מצביע על נוקשות מערכת ההולכה או בתגובת יתר, אשר יכול להצביע לדוגמא על נתק בעצמות השמע באוזן התיכונה. במיקרים בלתי ברורים רופאי א.א.ג. נעזרים בצילומי האוזן או CT. במיקרים רבים ניתן לנתח את האוזן ולשפר את מצב השמיעה. אם לא מנתחים, כדאי לחשוב על התאמת מכשיר שמיעה לאוזן בעלת הליקוי. בכל מקרה דרוש בירור א.א.ג. על מנת להגיע להחלטות ביצועיות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטוסקלרוזיס - ניתוח סטפדקטומיה
רון13/10/2009בהמשך לנאמר,
לאחר שאובחנה המחלה, ומתברר שאני חולה בה כבר שנים רבות, אעפ"י שהנני מתחת לגיל 40.
אילו סוגי ניתוחים מקובלים? מהי הגישה החדישה והעדכנית ביותר לטיפול?
. אם מנתחים, כמה שאלות:
1. מהם סיכויי ההצלחה והכישלון?
2.מהם תופעות הלוואי האפשריות?
3. כמה קל או קשה הניתוח?5
4. כמה זמן לאחר הניתוח אפשר לחזור לעבודה משרדית?
5. מיהם המתנחים המובילים בארץ בנושא?
הרבה תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטוסקלרוזיס - ניתוח סטפדקטומיה
חגית שגיא13/10/2009רון שלום,
שאלות אלו יש להפנות לרופא אא"ג או לפורום רופאי אא"ג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbaha כדאי? מה החסרונות?ענת24/08/2009ביתי בת ה7 סובלת ממחלת הקולסטאטומה ב2 האוזניים
עברה כבר 2 ניתוחים ב2 האוזניים, עומדת לבצע ניתוח שלישי (חוזר).
הרופא הציע לשקול להוסיף לניתוח הקרוב את baha .
רציתי לדעת יותר בעד ונגד המכשיר?
ביתי מרכיבה מכשירי שמיעה ב2 האוזניים אך אם איכות השמיעה
והיעילות שלו טובים יותר כמובן שאשקול זאת.
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרbaha כדאי? מה החסרונות?
ענת כוכבא24/08/2009לענת שלום! מכשיר השמיעה מסוג baha מתבסס על העברת קולות מוגברים ישירות לאוזן הפנימית. בצורה הזאת האוזן החיצונית נשארת פתוחה ומאווררת שזה יתרון. הגרסאות האחרונות של המכשיר מתבססות על טכנולוגיה דיגיטלית כך שעיבוד הצלילים הינו ברמה גבוהה. ישנו תהליך החלמה של מספר חודשים עם סיכון של זיהומים. גם בתקופת השימוש במכשיר ישנה סכנת זיהומים סביב שתל הטיטניום ועל מנת למנוע אותו יש לדאוג לרמה גבוהה של היגיינה סביב השתל.אני ממליצה לך להכנס באינטרנט ל :Baha hearing aid ולקבל מידע מקיף אודות הניתוח, ההחלמה וכל מה שבהמשך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף אודות BAHA
ענת25/08/2009ענת שלום
ותודה רבה על תשובתך המהירה.
כל המידע שהצלחתי לאסוף אודות המכשיר או השיטה
הינו באנגלית יש אפשרות לקבל מידע או להתנסות
במכשיר הזה.
ביתי בת 7 סובלת מכולסטאטומה ב2 האוזניים
עברה ניתוח בכל אוזן ועכשיו עומדת לפני ניתוח נוסף
היא מרכיבה מכשירי שמיעה ב2 האוזניים, חשבנו אולי
בניתוח הקרוב לשלב את המכשיר הנ"ל.
חשוב לי לדעת כמה שנים הוא בארץ או בעולם .
לגבי התשובה שלת על ההחלמה וזיהומים בלאי
תקלות וכו.
אם תוכלי להפנות אותי לאתר או גוף שנותן מידע בענין
בברכה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף אודות Baha
ענת כוכבא25/08/2009ענת!תוכלי לבקש מרופא, אשר הציע את ההשתלה לקבל טלפונים של מושתלים אחרים - זה מאוד מקובל. כמו כן תיצרי קשר עם ארגון "שמע" הקרוב אליכם ותנסי לקבל מידע מהם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה לתינוק בן חודשרגב18/08/2009בני בן החודש לא עבר בדיקת שמיעה (סינון) בביה"ח, לאחר הלידה, בגלל שהמכשיר היה מקולקל.
היום הוא עבר בדיקה במכון שמיעה של הקופה.
התוצאות:
1) noise makers
מצמוץ לתוף ומצילתיים בעוצמה חזקה. ל-2 הצדדים.
2) v.d
התקבלו תגובות מצמוץ לקולות שהושמעו דרך רמקולים בעוצמה של 55db
3)י startle
לא נצפתה תגובת רתיעה ב-85db
הומלץ לנו מעקב בגיל 5 חודשים.
התוצאה השלישית מדאיגה אותנו נורא. (אני חייבת לציין שבבית הוא כן נבהל לפעמים מקולות חזקים.)
האם עלינו להיות מודאגים ? האם כדאי לבצע בדיקה ממוחשבת בבי"ח שבו ילדנו ?
האם כדאי לעשות משהו לפני גיל 5 חודשים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת שמיעה לתינוק בן חודש
חגית שגיא18/08/2009דליה שלום,
מתינוק כה צעיר אנחנו לא מצפים לתגובות בעצמה כפי שיגיב אדם מבוגר. בוודאי שהיינו רוצים לראות תגובת רתיעה לרעש חזק, אך לא על סמך זה נקבע חשש לירידה בשמיעה כאשר שאר הקריטריונים מתאימים למצופה על פי גיל.
את יכולה לגשת לרופא אא"ג ולוודא כי האוזניים והתעלות מאווררות, וכמובן להשאר במעקב אחר בנך. אם את מאוד מודאגת את יכולה לגשת לבדיקת שמיעה נוספת מוקדם יותר, סביב גיל 3 חודשים, על מנת להרגיע את עצמך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה לתינוק בן חודש
19/08/2009אני ממליצה לבצע את בדיקת סינון השמיעה בבית-חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהאורית17/08/2009בתי בת השלוש ו-4 חודשים החלה לגמגם לפתע . ביום הראשון זה החל בכך שנתקעה וחזרה על המילה הראשונה של המשפט מס' פעמים ואז המשיכה להגיד את שאר המשפט ללא בעיה. תוך 4 ימים המצב הדרדר מאד והיא כמעט ולא מצליחה להשלים משפט- היא נתקעת בכל מילה ולעיתים מתייאשת ולא מסיימת את המשפט. ניסינו להתעלם על מנת שלא להלחיץ אותה אבל זה לא עוזר. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
17/08/2009שאלתך מיועדת לפורום דיבור ושפה ולא לפורום מכשירי שמיעה.
על קצה המזלג..... גם בהתפתחות תקינה של דיבור יש תקופות של חוסר שטף/גמגום.
כדאי שתפני לאבחון אצל קלינאית - היא תול להתרשם מדיבור הילדה וגם לתת לכם כלים להתמודד עם חוסר השטף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלות של מכשיר שמיעהח. קראוס17/08/2009שלום ובוקר טוב.
הייתי רוצה לדעת מהי העלות של מכשיר שמיעה ממוצע עבור אבי, בן 64, שסובל מירידה בשמיעה. מצבו לא חמור כ"כ, הוא עדיין שומע, אך לעיתים הוא לא שומע שמדברים אליו ממרחק של כמה מטרים והיינו רוצים לשפר את המצב.
בנוסף, אילו מכשירי שמיעה מומלצים לשם כך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעלות של מכשיר שמיעה
17/08/2009שלום ח. קראוס
התאמה של מכשיר שמיעה לא נעשית דרך האינטרנט. כדי להתאים מכשירי שמיעה יש לבצע בדיקת שמיעה עדכנית ולהתרשם באופו ישיר מאביך ומאוזניו.עלותם של מכשירי שמיעה מ- 4000 ש"ח ומעלה בתלות ברמה הטכנולוגית שלהם וקופות החולים משתתפות בעלות.
לפיכך המלצתי לך להתקשר ולתאם פגישת ייעוץ למכשירי שמיעה באחד מהמכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לסימונה בעניין טנטוןחגי09/08/2009סימונה שלום, מה שלומך?
הייתי רוצה לדעת מהי בדיקת טנטון והאם יש גיל מינימום (בני הוא בן 3) לעבור אותה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטנטון
09/08/2009חגי שלום.
הערכת טנטון או מאפייני טנטון היא בדיקה אשר מבוצעת לאלו שסובלים מטנטון ומטרתה לאפיין את הטנטון של הנבדק (טנטון= צליל שהאדם שומע באוזניו או בראשו, ללא מקור קול חיצוני). באמצעות הבדיקה אנו מאפיינים את סוג הצליל שהנבדק שומע, תדרו ועוצמתו וכן בודקים את ההשפעה של צלילים שונים עליו (מיסוך).
ובאשר לבנך בן השלוש - האם הוא סובל מטנטון? אינני שוללת זאת כי אכן קיים טנטון בקרב ילדים, אך לרוב הם מתקשים לדווח עליו, ודאי וודאי שבגיל כ"כ צעיר. הייתי בודקת סוגיה זו לעומק.
בנוגע להערכת טנטון - זוהי בדיקה מורכבת שילד בן 3 מתקשה לעמוד בדרישות הקוגנטיביות שלה. בכל מקרה, הייתי מתחילה בבדיקת שמיעה לראות מה קורה עם השמיעה מאחר וטנטון עלול להיות אחד הסימפטומים של ירידה בשמיעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחותי עשו BAHA באמריקה מה זה?אורנה שאול06/08/2009לאחותי אטרזיה ולכן לא יכלה להרכיב מכשירי שמיעה. בעיתה נפתרה(באר"הב) בשיטת BAHA או B.A.H.A האם תוכלו להרחיב ולספר לנו מה זה- והאם יש מכשיר כזה בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלאחותי עשו BAHA באמריקה מה זה ?
ענת כוכבא06/08/2009לאורנה שלום! BAHA הינו שתל המושתל בעצם ה-Mastoid מאחורי האוזן ומעביר אוצות מוגברים אלתוך האוזן. בצורה זאת השתל עוקף את האוזן החיצונית והתיכונה. השתל מורכב משני חלקים: האחד מושתל והשני חיצוני ,שמתחבר לחלק הקבוע בעצם. היום קיימת כבר גירסה דיגיטלית של BAHA, אשר מהווה פתרון עבור אלו, שאינם יכולים להרכיב מכשירים בעלי צורות קונבנציונליות ואינם רוצים להעזר במכשירי שמיעה בהולכת עצם. בארץ מבצעים ניתוח השתלת BAHA, אך לצערי אינני יודעת לכוון אותך למקום מסוים. פני אולי לפורום רופאי א.א.ג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ברהמירי06/08/2009תינוק בן 3 וחצי חודש צריך לעבור בדיקת ברה.
האם חובה טשטוש?
אי אפשר להרדים אותו ולבצע את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת ברה
ענת כוכבא06/08/2009למירי שלום! מתן טשטוש מאפשר ביצוע רצוף של בדיקה. ניתן לבצע את הבדיקה גם ללא טשטוש במידה, והתינוק ישן עמוק כשעה ולא רגיש למגע באזור הראש. לדעתי עדיף לתת טשטוש מאשר לנסות מספר פעמים לבצע את הבדיקה מתחילתה ועד סופה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטשטוש בבדיקת ברה
מירי06/08/2009איך ניתן הטשטוש?
זריקה?
זה לא מסכן את התינוק?כמו בהרדמה כללית בניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטשטוש בבדיקת ברה
ענת כוכבא07/08/2009מירי שלום! עד כמה שידוע לי הטשטוש ניתן בטיפות דרך הפה בכמות, התואמת משקל התינוק. מאחר וחומרי הרדמה אינם בתחום שלי אני מציעה שתפני את השאלה לפורום רופאי ילדים או רופאים מרדימים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לענת
מירי07/08/2009תודה רבה על התשובות המהירות!
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהעדי03/08/2009שלום
האם יש לקחת ילד בן שנתיים וחצי שיודע להגיד פחות מ-10 מילים.
ובמקום להגיד "זה" אומר "דה" ובמקום להגיד "גדול" אומר "נו"
וכאשר שואלים אותו איפה אמא הוא אומר "דה" במקום "עבודה"
הוא גם לא יודע להגיד ברציפות אמא בעבודה. יש לו מעט מאוד רצף של מילים וגם זה עם שיבושים.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
ענת כוכבא03/08/2009לעדי שלום! פנית אמנם לפורום, העוסק בבעיות שמיעה,אך כיוון שאנו כקלינאיי תקשורת עוסקים גם בתחום הפרעות שפה ודיבור, אענה על שאלתך. אנו מצפים מילד בגיל שנתיים וחצי להתחיל להשתמש בצירופי מילים ומשפטים פשוטים, להשתמש במילה לכל אובייקט יומיומי מוכר.מדובר כמובן בנורמות כלליות וקיימת שונות מילד לילד. הייתי ממליצה כדבר ראשון לבדוק את אוזניו ואת שמיעתו של בנך על מנת לשלול בעיה בערוץ שמיעתי. לאחר מכן הייתי פונה לאבחון שפה ודיבור אצל קלינאית תקשורת ע"מ לבדוק את התיפקודים הנ"ל. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה עם אוזן שמאלרונה26/07/2009שלום, שמי רונה ואני בת 27 מהמרכז. יש לי בעיה עם אוזן שמאל שייש לי ירידה הולכתית חמורה עקב כך שחסרות לי עצמות שמע (עקב ניתוח להסרת גידול כלוסטאטומה). מבחינה עצבית- שומעת בתדרים נמוכים נורמלי, ובגבוהים ירידה בינונית. הבנת הדיבור שלי גם עם מכשיר שמיעה לא הכי טובה היות ולא כל ההגברה מגיעה לאוזן הפנימית, ובשביל לשמוע טוב בטלפון אני צריכה להעביר לטלקויל ולשים אותו בווליום הכי גבוה (וגם אז יכול שאפספס פה ושם). בקיצור- מצב מתסכל בייחוד כשאני יודעת שמבחינה עצבית אני שומעת יותר טוב. במיקרופון- אם מגבירה את הווליום עד הסוף, יש לי פידבקים... בנוסף, יש לי בעיה עם האטימה של האוזניה המלאה ויותר נוח לי בלי שום דבר באוזן...
ביררתי על שתל הסאונדברידג' שאמור לתת לי שמיעה טובה הרבה יותר מהמצב הנוכחי, אך בינתיים עד שיהיה ניתוח יחלפו כמה חודשים. שאלותי הם:
1. ניתן בבדיקת שמיעה לבדוק הבנת מילים על ידי הולכת עצם כדי לראות פחות או יותר מה יהיה פוטנציאל הבנת הדיבור עם השתל באוזן זו?
2. מאחר ולא נוח לי עם מכשיר מאחורי האוזן ואין לי ממנו הגברה מספקת אפשר להשאיל בינתיים מכשיר להולכת עצם לאוזן הזו עד הניתוח? אני מוכנה לתשלום חודשי, אבל חבל לי לקנות מכשיר מיוחד כשממילא בעוד כמה חודשים אשלם על השתל עצמו. חבל לי להסתובב גם עם מכשיר שלא נוח לי וגם עם הגברה לא איכותית. לעומת זאת, במכשיר הולכת עצם התנסיתי ויש לו איכות קול טובה הרבה יותר. אם אין לכם מכשיר כזה, תפנו אותי למכון שיש לו כזה מכשיר ומוכן להשאיל אותו.
בתודה רבה,
רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיה באוזן שמאל
ענת כוכבא26/07/2009לרונה שלום! ניתן בהחלט לבדוק את רמת הבנת הדיבור בהולכת עצם במסגרת בדיקה אודיולוגית שגרתית. את פשוט צריכה לבקש מרופא לרשום זאת בהפניה לבדיקה וכל מכון אודיולוגי יכול לספק לך את השירות הזה. לגבי השאלת מכשיר שמיעה להולכת עצם - יתכן שתוכלי להעזר בארגון "בקול", מלבד זה אינני יכולה להמליץ לך על מקום ספציפי, שיהיה מוכן להשאיל לך מכשיר כזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעהניבין26/07/2009
יש לי בן 3 ו 7 חודשים עם ירידה משמעותית בשמיעה עקב נוזלים באוזניים,הפגיעה אינה עצבית, הוצע לי ניתוח כפתורים ולא הסכמתי, האם יש מצב שהבעיה תדרדר לעצבית, האם טיפול אלטרנטיבי עוזר? ומה אם לא מטפלים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרירידה בשמיעה
ענת כוכבא26/07/2009לניבין שלום! ילד, הסובל מליקוי מתמשך בשמיעה משלם למעשה מחיר מאוד יקר והוא העדר גירויים מסוימים ומידע מופחת, הנקלט על ידו. הוא צריך להשקיע הרבה יותר מאמצים על מנת להתפתח בצורה תקינה. לכן אין ספק ,כי עליכם לנקוט בהקדם בפעולה כלשהיא לשיפור מצבו השמיעתי. הזנחה של נוזלים לא תגרום להם להעלם ללא נזקים ועל כך רצוי שתשאלי רופא א.א.ג. בדקתי לא מעט ילדים, אשר לא טופלו בזמן ועקב כך סבלו מהתוצאות לאורך שנים.היו ביניהם גם כאלו, ששמיעתם נפגעה בצורה בלתי הפיכה. לגבי טיפול אלטרנטיבי-אינני מומחית בנושא, לכן לא אוכל לייעץ לך בתחום זה.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)