פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח באוזן - בורג לשיפור השמיעה
    מירב
    04/01/2009

בתי בת 9, סובלת שנים מדלקות אוזניים ומירידה בשמיעה, בדקנו את שמיעתה כמה פעמים בכמה מכונים ולאחרונה אמרו לנו שבאוזן ימין אינה שומעת כלל. הגענו לפרופ' אלידן בהדסה עין כרם והוא סיפר לנו על ניתוח שבו הוא מחדיר מעל האוזן בורג שיכול לגרום לה לשמוע כמעט כמו באוזן השומעת. אנחנו דואגם מאוד ורוצים לדעת כמה שיותר על הניתוח הזה. סיכונים אחוזי הצלחה של ניתוח שכזה, אנשים שעברו ניתוח כזה ויכולים לשתף אותנו בחוויותיהם וכו'. אם ידוע לך על ניתוח שכזה אנא, ספרי לנו. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח באוזן

חגית שגיא
    04/01/2009

מירב שלום,
    אני מניחה מהודעתך שאת מתכוונת לשתל ה- BAHA. בניתוח זה מחדירים שתל טיטאניום לעצם שמאחורי האוזן, אליו מתחבר מעבד דיבור אשר קולט את הצלילים מהסביבה, מגביר אותם ומעביר אותם כוויברציות בעזרת שתל הטיטאניום ישירות לאוזן הפנימית, ובכך עוקף את האוזן התיכונה. כך עוקפים מצבים של דלקות חוזרות או כל פתולוגיה אחרת הקיימת באוזן התיכונה.
    לגבי סיכונים - רצוי לשאול בפורום רופאי אא"ג, ואת יכולה לפנות לרופא המנתח שהמליץ לך על הניתוח, על מנת שיפנה אותך ללקוחות קודמים שכבר עברו את הניתוח.
    רצוי גם לוודא עם הרופא כי לניתוח זה הוא התכוון.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה פתאומית בשמיעה באוזן שמאל
    רן
    03/01/2009

שלום לכולם יש לי טינטון מזה 5 שנים בשתי האוזניים,בבדיקה שנעשתה לי לאחרונה לא נמצא כל שינוי שומע מצוין אין כל שינוי כל הבדיקות תקינות הבוקר התעוררתי כשאני חש ירידה חדה בשמיעה באוזן שמאל, שומע אבל יש סוג של אטימות מסוים. האם זה קשור למזג האוויר, האם יש סיבה להילחץ האם מדובר בתופעה חולפת? תודה מראש (מבוהל קלות)

הוספת תגובה

• ירידה פתאומית בשמיעה

03/01/2009

כל שינוי פתאומי שכזה, בכל אחד מן החושים מחייב לגשת בהקדם למיון.
    אין פירושו שהמצב יהיה כך לנצח או שיש לדאוג, אך הסיכוי להחזיר לך את שמיעתך גדל ככל שחולף פחות זמן.
    אנא עדכן אותנו בהמשך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה פתאומית בשמיעה

ענת כוכבא
    03/01/2009

לרן בוקר טוב!
    מאחר ולא ברורה לך הסיבה לאטימות הפתאומית באוזן,עליך לפנות בהקדם האפשרי לרופא א.א.ג. על מנת לבדוק את הנושא.אל תחכה,מאחר ולפעמים מדובר בווירוס,ואם לא מטפלים מיידית,עלולות להיות השלחכות להמשך.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטרזיה של האוזן
    גליה
    31/12/2008

לבני בן השלושה חודשים יש אטרזיה של אוזן שמאל. בבדיקת שמיעת ברה שעשינו לו נמצא כי באוזן אחת הוא שומע ברמה של 25DB ובאוזן עם האטרזיה הוא שומע 65DB. לגבי האוזן הטובה, כנראה שיש נוזלים, האם העניין ישפיע על השפה והדיבור שלו ואם כן מה ניתן לעשות מבעוד מועד. אודה לתשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    אטרזיה של האוזן

הוספת תגובה

• אטרזיה של האוזן

ענת כוכבא
    31/12/2008

לגליה שלום!ליקוי שמיעה-אפילו קל-עשוי להשפיע על יכולות הילד לפתח כישורי שפה,דיבור,כישורים חברתיים ורגשיים.לכן יש לפעול בכל דרך ע"מ לאפשר לו התפתחות תקינה.בנוזלים ניתן לטפל-אך בהחלט חשוב לוודא,כי הליקוי הקל שנמצא באוזן הטובה הוא אכן הולכתי(עקב נוזלים)ולא עיצבי.חשוב לבצע בדיקת ברה דרך הולכת העצם ואז ניתן לקבל תמונה של תפקוד העצב.אם תפקוד העצב תקין גם באוזן הפגועה,ניתן להתאים לבנך מכשיר שמיעה,המעביר קולות דרך העצם לעצב (BONE).תוכלי לפנות למרכז מיח"א הקרוב לביתך ולקבל יעוץ מקצועי ואמין.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בטינטון
    דוד
    28/12/2008

שלום. שמי דוד ואני סובל מטינטון מזה 12 שנים, הטינטון הוא בעוצמות גבוהות מאד ומשבש את איכות החיים שלי. לאחרונה עברתי בדיקות מקיפות לאיפיוניי הטינטון שלי ונאמר לי שהבעיה היא עיצבית ומקורה במוח. הומלץ לי להשתמש בשתי תרופות: " קלונקס" ו "גאבאפנצין" או משהו דומה... אני חושש לקחת טיפול זה ולא משוכנע כי הוא יעיל... אשמח לקבל תגובה מאנשים שטופלו בתרופות אילו או מכל מי שמבין בתחום. תודה דוד

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי בטינטון

הוספת תגובה

• טיפוך בגאבאפנטין וקלונוקס

יגאל
    04/10/2012

דוד שלום.

אני גם סובל מטנטון וירידה בשמיעה כבר 3 שנים.
    הטנטון שלי בתדרים גבוהים ולא ניתן למיסוך עקב עוצמתו החזקה.
    הרופא המטפל המליץ על נטילת גאבאפנטין(תרופה שנותנים לחולי אפילפסיה) וכדורי שינה מסוג קלונקס.
    קשה לומר עם יש תוצעות עקב הטיפול כיוון שהטנטון אינו הפסיק ואין תחושה שיש ירידה בעוצמה שלו. אך כן ישנה הסתגלות מסויימת לרעש המטריד.
    טופלתי גם בביופידבק ששם גם היה ניסיון לגרום לי לחיות עם הטנטון והלהוריד את רמת החרדה ממנו.
    גם לי היו חששות מנטילת התרופות שהמינון שלהם הלך וגדל מדי מספר חודשים, וכן ראיתי שינויים בבדיקות דם (היו חריגות מהנורמה בדברים מסויימים ).
    .(קלונקס גורם להתמכרות ונדודי שינה עם אתה מפספס כדור או שניים לפני השינה)

בשורה התחתונה אני עדיין חיי עם הטנטון שום טיפול מאלא שעברתי לא גרמו להעלמותו. רופא אא"ג המטפל שלי עדיין חושב שהטיפול מונע הדרדרות והחמרה.
    חשוב לציין שרוב הרופאים שפניתי עליהם טענו שטנטון לא ניתן לטיפול, ולכן הרופא הנוכחי נותן לי תקווה שמצבי ישתפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בטינטון

ענת כוכבא
    28/12/2008

לדוד שלום! כדאי להפנות את שאלתך לפורום רופאי א.א.ג. עליך לקחת בחשבון,כי ניסיונם של אחרים בתרופות אלו הינו אישי ולאו דוקא מנבה את תגובתך לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בטנטון

28/12/2008

דוד שלום.
    ידוע בספרות על טיפול תרופתי בטנטון ופעמים רבות הוא מוצלח, עם זאת, בחלק מהמקרים (כ-35%) גם הטיפול התרופתי לא עוזר. עם התייעצת עם רופא וזה מה שהוא ממליץ, אני לא מבינה ממה אתה חושש. אולי כדאי שתשתף את הרופא בחששותיך והוא יפיג את חששותיך.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזהרו מרופאי אאג ,כי מהם יצא טינטון

מושון
    03/01/2009

למרות שרעש מתחבר לנו טבעית לאוזן ,מרופאי אאג לא תיוושעו ,ניסיתי. נכון שהבעיה מאד אישית ,אבל אהבל ,עצם ההמלצה על רופא שהשכלתו לא כוללת תיקון ללא סכין לא סבירה ומוטעית . מי שלא למד תזונה לעומק ,כספית מבחינתו זה משהוא בתוך מדחום , רעלים בגוף לא משנים ולא ניתן להזיז אותם אם הם כן ,וסתימות אמלגם זה בכלל בפה ,לא באוזן לא יכול לעזור לכם וגם לא להסביר לכם אמת. אני מציע לסובלי טנטון ליצור איתי קשר . יש שאלון ידוע המכוון לאיתור הסיבות האישיות לטינטון . הרפואה מערבית מטפלת בתוצאות ולא בגורמים .איננה יכולה להגיע לאותו מקום בו מיוצר הרעש ,שהוא שונה אצל כל אחד .לכן אין שום תרופת פלאים שתתאים לכולם וגם לא רופא פלאים . רק חיפוש ושינויים אישיים ,כמו למשל הרחקת סתימות "שחורות "מהפה על ידי מומחה בלבד ,אחרת הנזק רק יוגדל ,יכולים לקדם ריפוי. תודה למי שהצליח להגיע עד הסוף מושון. ויסלחו לי רופאי ומתפרנסי הטינטון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשבוע האחרון אני שומעת ציפצופים
    עמנואלה
    28/12/2008

שלום רב - חג אורים שמח!! בשבוע האחרון אני שומעת ציפצופים מוזרים באוזן שמאל,אני משתגעת מהציפצופים שלא עוזבים אותי למנוחה אני מאוד מבולבלת ומיאושת מהמצב ולרב מפוחדת היום הציפצופים גברו ויש לי כאבים חלשים באוזן אני סובלת לפעמים מליקוי שמיעה האים הסיפטום החדש קשור לתופעה החדשה מה אני עושה ולאן אני פונה לטיפול תודה כמנואלה

הוספת תגובה

• צפצופים באוזן

28/12/2008

שמיעה של צפצופים באוזן אחת שהחלה רק לאחרונה מחייבת פנייה מהירה לרופא אאג.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עמנואלה
    30/12/2008

אני בקופת חולים הכללית ונתנו לי תור רק ל 13/1/09 לבנתיים אני עם הציפצופים מודאגת חוששת ומותרדת אין לי אפשרות לממן רופא פרטי אתמול בשעות הלילה הציפצופים עלו בווליום מה שהפך אותי לעצבנית וחסרת סבלנות - יש קולות שלא באים לי טוב באוזן שלא נדבר אני לא מסוגלת לשמע מוזיקה וטלויזיה האים הסיפטום שיש לי עובר או שאני אצתרך לחיות עם זה כל חיי? אני מדיכאון נוראי ,usv

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמנואלה שלום

חגית שגיא
    31/12/2008

כדאי לך לברר בקופה באיזו דרך ניתן להקדים תור, אולי לקבוע לרופא אחר פנוי יותר, או דרך רופא המשפחה להוציא הפנייה דחופה (לכל קופ"ח יש את הנהלים שלה לגבי תורים דחופים)
    קשה לענות על השאלה האם הצפצוף יעבור או ייחלש, ללא בדיקה של מצב האוזן, בדיקת שמיעה וברורים נוספים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעת מוזיקה בווליום גבוה
    עפרה אור
    25/12/2008

ביני ובין בן זוגי נטוש ויכוח ארוך אודות הווליום המתאים לשמיעת מוזיקה. בן זוגי אוהב להאזין למוזיקה בווליום גבוה, בעוד שאני, בשל הרגישות השמיעתית שלי, סובלת מהשמעת מוזיקה מעל לווליום מסוים. בן זוגי אינו מסוגל להבין תופעה זו, וכועס עלי כאשר אני מעירה לו על הווליום הגבוה, או כאשר אני מגיבה ספונטנית בבריחה מהמקום או באטימת אזניים כאשר הווליום עולה באופן פתאומי באורח קיצוני. אשמח לקבל הסברכן באשר לתגובות ספונטניות כמו בריחה ממקום השמעת המוזיקה או אטימת אזניים בשל עלייה פתאומית בווליום, על מנת שאוכל להבהיר זאת לבן זוגי. כמו כן אשמח להפניותיכן לאתרים בשפה האנגלית, העוסקים בנושא זה. מודה לכן מראש.

הוספת תגובה

• שמיעת מוזיקה בווליום גבוה

ענת כוכבא
    28/12/2008

לעפרה שלום!רגישות לעוצמה גבוהה של קולות הינה אישית ומשתנה מאדם לאדם. לרב בגילאים צעירים אנו נהנים מגירוים חזקים-אם קוליים או חזותיים.עם עליה בגיל מתפתחת רגישות אישית לעוצמת הגירוי ואז צריך להפעיל שיקול דעת אישי מה מתאים לנו וממה מתרחקים או נמנעים.רגישות לעוצמה חזקה של קולות מאפיינת גם את תחילתה של ירידה בשמיעה.ניתן להעזר במקומות רועשים כמו מועדונים או חתונות באטמי אזניים סטנדרטיים טו מותאמים אישית על מנת להפחית את כמות הרעש אליה נחשפים.חשוב לציין,כי חשיפה חוזרת ונשנית לרעש חזק עלולה לגרום להופעת נזק למערכת השמיעה.על מנת לקרוא על הנושא פני לאינטרנט בנושאים:HYPERACUSIS ו-HYPERSENSITIVITY OF HEARING.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ווליום גבוה

מתלונן
    27/05/2009

שלום עופרה,
    יש לי אותה בעיה עם מוסיקה בקול גבוה, אפילו לא גבוה במיוחד. יש לי רגישות מווליום קצת גבוה. יש לי אותה בעיה עם החברים שלי כאשר מבקש להוריד את הווליום של המוסיקה ברכב. בנוסף אני תמיד בורח מקולות גבוהים.
    אני מקווה שבן זוגך יקרא את הכתוב ויבין אותך, ואז הוא יקל עלייך את הסבל.
    כדאי להפנות את תשומת לב כי בנוסף לרגישות מווליום גבוה אצלי, זה מזיק לשמיעה שלי כל פעם שאני נחשף לרעשים. אני מקווה שאצלך אין את התופעה הזו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקת שמיה לתינוקות
    רינת
    25/12/2008

הבן שלי בן 10 חודשים עוד מעט, הוא לא עבר פעמיים בדיקת שמיעה בטיפת חלב, הוא לא הגיב לרשרוש של הנייר בלבד היינו אצל א.א.ג שאמרה שהאשניים בסדר ואין פקקים והפנתה אותנו לביצוע בדיקת שמיעה. הייתי רוצה לדעת איך מבוצעת בדיקת שמיעה לגיל הזה, והאם כדאי בכלל לעשות תודה רינת

לקביעת תור
    סגירה
    ביקת שמיה לתינוקות

הוספת תגובה

• סליחה בשגיאות הכתיב הקלדתי

רינת
    25/12/2008

התכוונתי לבדיקת שמיעה ושהאזניים בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לתינוקות

חגית שגיא
    25/12/2008

רינת שלום,
    בבדיקת שמיעה בגיל הזה משמיעים צלילים דרך רמקולים, בעצמה מבוקרת, ומחפשים תגובה של הפניית ראש לכיוון הצליל. בודקים האם התגובה הזו מופיעה בעצמה הנחשבת כמשקפת שמיעה תקינה.
    כל זמן שיש חשד לקושי בשמיעה כלשהו רצוי וכדאי לבצע את בדיקת השמיעה, הבדיקה אינה פולשנית ואינה מסוכנת בשום דרך שהיא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרה עונתית בשמיעה?
    יסמין
    23/12/2008

היי, אני בת 27 ויש לי בעית שמיעה מאובחנת המראה על איבוד של כ-40 אחוז שמיעה באוזן שמאל (עברתי בדיקות מתאימות לפי המלצות הרופאים שלי לפני כ-3 שנים).המצב תואר כבעיה בהעברת אותות מעור התוף דרך שלושת העצמות הקטנות כאשר העצב אובחן כתקין. נתנו לי מכשיר שמיעה בזמנו אבל מצאתי אותו כיותר מפריע לי להתרכז מאשר עוזר לי לשמוע באיכות טובה יותר. זכור לי שבסביבות אביב באנגליה לפני כשנתיים האוזנים הציקו לי מאוד- שמעתי מדי פעם רחש, המזכיר מגבר העובד בצורה לא תקינה, באופן לא עקבי. בשבועיים האחרונים חזרה לי התופעה הזו שמאוד מפריעה לי להתרכז ולשמוע אנשים מסביבי. המשותף בעיני בין שני המצבים הוא מזג האויר הקר והמשתנה. האם לדעתך יש אכן קשר בין השינוי העונתי לבעיה המתוארת ואם לא, האם מומלץ לי לראות רופא בנושא? בנוסף, יש לי השערה כי אולי המצב שלי קשור בבעיה של לחץ באוזן (מאחר ויש הבדל באיכות השמיעה שלי אם אני "פותחת את הפקק" באוזן) ולא רק בבעית העברה של האותות דרך העצמות. מה דעתך? יש עניין של הפרשי לחצים באוזן העלולים להפחית במידה מה את השמיעה? תודה מראש, יסמין

לקביעת תור
    סגירה
    החמרה עונתית בשמיעה?

הוספת תגובה

• החמרה עונתית בשמיעה

איילה ולדמן
    23/12/2008

יסמין שלום
    המלצתי לך לפנות לרופא אף אוזן גרון בעניין הרחשים שאת שומעת באוזן. כמו כן, מומלץ לבצע בדיקת שמיעה באופן תקופתי (אחת לשנה) כדי לוודא את מצב השמיעה.
    לשאלתך האם הפרשי לחצים יכולים להשפיע על השמיעה, כאשר הלחץ האטמוספרי משתנה (כמו בעליה למקום גבוה או ירידה למקום נמוך) האוזן אמורה לאזן את עצמה בהתאם ללחץ בסביבה ולהשוות את הלחצים. הדבר נעשה באמצעות תעלה המחברת בין האוזן התיכונה ללוע. אם מסיבה כלשהי השוואת הלחצים לא מתבצעת באופן תקין, זה עשוי לגרום לתחושה של אטימות ואי נוחות וכן לתחושה של ירידה בשמיעה. ניתן לבדוק את תפקוד התעלה באמצעות בדיקה פשוטה שנקראת ETF. בכל מקרה, כפי שהמלצתי קודם, עלייך לגשת לרופא א.א.ג כדי שיבדוק את אוזנייך ויתן לך הפניה לבדיקות הדרושות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזהרו מרופאי אאג ,כי מהם יצא טינטון

מושון
    03/01/2009

פעם שניה .מציע לך לקרא תגובה במשם הנושא כאן למעלה .כתוספת ,שינוי בעונה גורר שינויים .מזג האוויר נמצא דווקא בשליטה יחסית עם מיזוג בקייץ ומעילים בחורף אנחנוט שומרים על חום גוף רצוי. גם אם אוכלים אותם ירקות פירות כל השנה ,סבעיר שבכל עונה יש כאלו הנמכרים טריים וכאלו שבילו חודשי קירור ללא חמצן לשימור .לכן ועלכן כדאי להתחיל בבדיקה מקיפה של מה נכנס לגוף . אם למשל תרדי מכל סוגי הלחם/פסטה/קמח לשבועיים יתכן ותשמעי יותר טוב .וזה עוד לפני אכילת רימונים אינטנסיבית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרשות עמוקה
    ענת
    19/12/2008

שלום זו פעם ראשונה שאני כותבת בפורום הזה אני כותבת מאחר ונודע לי מבדיקת בירא שלתינוקת שלי יש חרשות עמוקה מולדת אני כותבת כי מאוד כואב לי ומרגישה שהעולם חרב עלי נשמתי קרועה ומאוד מתקשה לחזור לשגרה ויש לי הרבה שאלות , מאוד קשה לי לדעת שבתי חיה בבדידות קולית איך היא תנהל חיים מה עובר עליה . התינוקת בת חמישה חודשים נולדה על משקל לידה נמוך בבדיקה לא היתה שום תגובה עצבית אפילו ב3000 הרץ אמרו לי פעם בכל דבר רע יש משהו טוב האם יש משהו טוב אני צריכה תמיכה עידוד קשה לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    חרשות עמוקה

הוספת תגובה

• חרשות עמוקה

ענת כוכבא
    19/12/2008

ענת!אני מבינה את הרגשתךהקשה עקב גילוי לקות בשמיעתה של בתך.כל אימא מייחלת לגדל ילדים בריאים.אין ספק כי מחקה לכם דרך לא קלה,אך אני כן יכולה לעודד אותך:תינוקות הסובלים מליקוי שמיעה עמוק עוברים ניתוח שתל השבלול,שבזכותו יכולים לפתח דיבור,שפה,להינות מקולות הסביבה,לפתח תקשורת תקינה עם הסביבה,להתפתח רגשית בצורה תקינה ולהשתלב בחיים נורמליים בחברה שומעת.התהליך אינו פשוט והוא ארוך ודורש תעצומות נפש רבות,אך בסוף התוצאות מדהימות,הסיפוק עצום-כך שבאמת יש אור בקצה המינהרה.ישנם היום אנשי מקצוע נהדרים בארץ,אשר בוודאי יילוו אתכם,יתמכו בכם ויעזרו לכם ולבתכם לגדול לתוך חיים מאושרים ומלאי שמחה. מחזיקה לכם אצבעות.ואל תשכחי-את חייבת להיות חזקה בשביל בתך הקטנה,להקרין אופטימיות ושמחה,כי זאת הדרך היחידה להצליח .בברכה
    ענת כוכבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרשות עמוקה

ענת
    21/12/2008

אני מאוד מודה לך על כל מילה ומילה שכתבת , זה טוב לשמוע שיש אור בקצה המנהרה ,אני באמת חייבת להיות חזקה בשבילה ,זה לא קל מאחר ויש לי עוד שני ילדים בבית שצריכים צומת לב וצריכים אותי חזקה ,אחד הדברים שממסים אותי מרוב כאב זה כשהיא רעבה היא לא בוכה ולא משמיעה כול לפעמים בלילות אני מרגישה את הנשימות שלה ואז יודעת שהיא צריכה לאכול זה מאוד קשה לראות פעוט סובל מה יכולתי לעשות כדי למנוע את המצב הזה ,במשפחה לא שלי ולא של בעלי לא היו מקרים של חרשות הרופא אומר שיכול להיות הדבר נגרם מוירוס בתקופת ההריון אבל לאורך כל התקופה לא חליתי והבדיקות שלי היו תקינותי ,הרבה אשמה עצמית אני מפילה עלי כאשר אני מסתכל לאחור למרות שהתזונה שלי מאוד בריאה ,אני לא מעשנת ולא שותה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרשות עמוקה

ענת כוכבא
    21/12/2008

ענת!ליבי איתך,אך עליך להפםיק ולהאשים את עצמך-הרי לא גרמת לכך ולפעמים קורים לנו דברים,שאין לנו שליטה עליהם.כל ילד נולד עם יכולות ומגבלות-אף אחד אינו מושלם.קבלי את בתך עם חיוך ללא דמעות ובכך תשלבי אותה בחיי משפחתך.אל תהססי לפנות בכל שאלה בהמשך ואשמח לעזור כמיטב יכולתי.חג שמח! ענת כוכבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• -חרשות עמוקה

אריאל
    02/02/2009

יש לי אחות בת 31 שהיא חרשת אפילו צלילים היא לא שומעת אך אני יכולה להגיד לך בתור אחות קטנה שגדלה עם אחות חרשת שלא חסר להם, אחותי למרות המגבלה שלה היא לא מייחסת לזה כלל חשיבות כי היא לא מכירה אחרת זה עצוב שהיא לא מכירה אחרת אבל תאמיני לי היא נשואה+3 בנות מדהימות ואין מאושרת ממנה היא האדם הכי שמח ובעל שמחת חיים שאני מכירה לתינוקת שלך יהיו חלומת כמו כל ילד והיא תגדל בחברה אוהבת תומכת והיא תצליח כמו כל אחד.. את עוד תראי מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בעור התוף
    שני
    18/12/2008

האם כניסה לבריכת מים מלוחים בטמפרטורה מסוימת עלול לגרום נזק לעור התוף?

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בעור התוף

הוספת תגובה

• קרע בעור התוף

ענת כוכבא
    18/12/2008

לשני שלום!כניסה חופשית של מיים לתעלת האוזן,כמו בבריכה, בים,במקלחת,לא יכולה לגרום לקרע בעור התוף.קרע נגרם מאירועים טראומטים, כמו הזרמת מיים בלחץ חזק אל תוך האוזן,מכה חזקה על פני האוזן או גל הדף הנוצר בעת פיצוץ.הרכב מיים,כל עוד אלה מיים ולא חומצה,לא יכול לגרום לקריעת עור תוף.חשוב לציין,כי במידה וכבר קיים קרע,אסור לחשוף את האוזן לנוזל כלשהו,כולל מיים.במצב כזה חובה להשתמש באטמי אוזניים,רצוי מותאמים אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה חדה בשמיעה
    משה
    17/12/2008

הי ב13.12.08 הרגשתי ירידה בשמיעה באוזן שמאל ולאחר מספר שעות זה חלף. ב15 לחודש לאחר יומים בשעות הערב לפתע ירידה חדה בשמיעה באוזן שמאל מלווה בציפצוף מתמשך. למחרת היתי אצל א.א.ג. בדק אותי ע'י קולן ואמר שיש לי ירידה בשמיעה .נתן לי כדורים פרדניזון 60 מליגרם למשך 5 ימים. ומינון נמוך יותר להמשך .אני שוקל 90 ק'ג. היתי אצל נוירולוג אמר הכל תקין .היתי אצל רופא עינים אמר הכל תקין. היום ביצעתי בדיקת שמיעה במכון קולטוןוהמימצאים. ברקע,SSNHL באוזן שמאל עם טינטון.בימין שמיעה תקינה עד 4 KHZ.בגהוהות שומע בגבולתחתון. בשמאל ירידה SN חמורה עד בנונית בתדרים הגבוהים. קבעתי תור ל MRI לשבוע הבא.ולמחר בבוקר בדיקת דם טלפון 0543977705בתודה משה נ.ב בן51

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה חדה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה חדה בשמיעה

ענת כוכבא
    18/12/2008

למשה שלום!אין בסמכותי כקלינאית תקשורת להתיחס לדרך הטיפול הרפואי בבעיתך.הסמכות הינה של רופא א.א.ג. או אחר,המרכז את הטיפול בבעיתך.יחד עם זאת חשוב לציין,כי עליך לעבור במסגרת בירור אודיולוגי בדיקת ABR ,הבודקת את תקינות עצב השמיעה.גם לאחר סיום הבירור לסיבת הופעת הליקוי עליך להישאר במעקב שמיעתי.אם בסופו של דבר תסבול מלקוי שמיעה קבוע,יהיה עליך לשקול דרכי שיפור,כמו מכשירי שמיעה.אבל לפני הכל -אני מאחלת לך החלמה מלאה!
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני לא ממליץ

מושון
    03/01/2009

ממה שכתבת אתה בדקה ה90 שלפני אכילת צפצופים לשארית ימיך .כל הבדיקות חשובות כדי לשלול סיבות שהרפואה מכירה . אם לא ימצאו סיבה שניתן לשנות או לבטל מהשורש -הצטרפת למועדון שכולם רוצים לצאת ממנו . תתחיל לחפש סיבות ,לקרא ולהתיעץ ,אבל אל תסמוך על אחרים בכלל ואאג בפרט .זו לא בעיית שמיעה או לא בלבד .האוזן ניזונה מבפנים ,אם הפנים הזה מזייף ,תתחיל ממנו. מושון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות לקות שמיעה ותהליך רכישת שפה
    אלונה שפירא
    13/12/2008

הייתי מעוניינת לדעת על השפעת סיבות לקות שמיעה על רכישת שפה - דהיינו מה הן הסיבות שנוצרות לקויות שמיעה אצל ילדים צעירים (מחלה, תאונה....) מה נפגע וכיצד משפיעה על רכישת שפה

הוספת תגובה

• סיבות לקות שמיעה ותהליך רכישת שפה

ענת כוכבא
    13/12/2008

לאלונה שלום!הנושא, עליו את שואלת ,הינו רחב ויכול לספק תוכן למספר קורסים.בכל אופן אנסה לתמצת עבורך במספר משפטים.
    1.ליקוי בשמיעה אצל ילדים יכול להיות על רקע מולד(תורשתי או כתוצאה ממהלך הריון ו\או לידה)
    2.ישנם ליקויים, אשר מופיעים לאחר לידה ,על רקע מחלות וירליות וכד'
    3.ילדים,הסובלים מדלקות אוזניים מתמשכות,סובלים למעשה מחסך שמיעתי
    4.מאחר ורכישת שפה ודיבור תקינים תלויה ביכולתנו לשמוע את כל קולות הסביבה,ליקוי שמיעה מתמשך יכול לגרום להתפתחות איטית יותר או לקויה של שפה ודיבור.גם ליקוי בשמיעה,שאינו מוגדר כחמור,עלול לעקב התפתחות תקינה.
    5.אסור לשכוח,כי שמיעה תקינה מאפשרת לא רק התפתחות תקינה של שפה ודיבור, אלא גם התפתחות ריגשית וחברתית.
    בברכה
    ענת כוכבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית שמיעה לא ברורה
    אורן
    11/12/2008

מזה מספר שנים שאני חש בירידת שמיעה כללית בשמיעה. יש לציין שאני עובד בשדה תעופה וחשוף לרעש עצום של מטוסים(עד כמה שידוע לי ברמה של 120-130 דציבלים). הרידיה בשמיעה מתבטאת בשמיעה כבדה והרגשה של אוזניים אטומות כאשר לרוב אני שומע אך אינני מבין או מפענח את המילים עצמן.ביצעתי מספר בדיקות בעבר ובכולן התוצאות היו סבירות+ למרות שאני לא מתפקד ובטוח שיש יותר מהנראה לעין( או לאוזן.. :) )בנוסף היו לי דלוקות לא רציניות אך מתמשכותץ באוזניים. אשמח לקבל תשובה עם שביב של תקוה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעית שמיעה לא ברורה

הוספת תגובה

• שמיעה לא ברורה

11/12/2008

אורן שלום
    תלונות על קושי להבין דיבור, בעיקר במצבי שמיעה קשים (כמולמשל על רקע רעש), מופיעות כבר אצל אנשים בגילאי ה-30 כאשר השמיעה שלהם תקינה לחלוטין!!.
    אם את עובד ברעש חשוב שתגן עליהן מפני רעש בעזרת אטמים ו/או אוזניות, אך אין בכך הבטחה שלא תמשיך להתקשות ולהבין דיבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דרור
    08/12/2008

שלום רב, שאלתי היא: מה שומע תינוק בן חודש? האם הוא שומע את כל הצלילים? מהי התפתחות השמיעה אצלו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שמיעה של תינוק

איילה ולדמן
    08/12/2008

דרור שלום!
    למעשה תינוק שומע כבר בשלב העוברי. כיום בודקים שמיעה כבר אצל יילודים בחלק מבתי החולים באמצעות בדיקת סינון מיוחדת אשר אינה מצריכה שיתוף פעולה או תגובה מיוחדת מצד התינוק אלא מתבצעת כאשר הוא ישן ורגוע. במידה ומתעורר צורך לבצע בדיקת שמיעה התנהגותית באחד ממכוני השמיעה (למשל אם תינוק נכשל בבדיקת הסינון בבי"ח) אזי ישנן נורמות על פי הן מחליטים האודיולוגים מתי תגובה מסוימת הינה תואמת גיל ומתי לא. . עד גיל 4 חודשים מחפשים אצל תינוק תגובות של הקשבה, הפסקת פעילות, מצמוץ ופקיחת עיניים לעצמות יחסית גבוהות (סביב ה - 50דציבל). בהמשך מחפשים תגובות ברורות יותר של חיפוש מקור הצליל והפניית ראש לכיוון הקול בעצמות חלשות יותר. הנורמות למעשה מתייחסות לרמת התגובתיות וסוג התגובות של הילד שמשתנים ומשתכללים עם הגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרות בנושא חרשות בילדים
    מאיה
    05/12/2008

שלום, בני הינו חרש ובן שנה וחצי, לאחר שתל דו-צידי. אני מעוניינת בספרות בנושא ולא ממש יודעת היכן למצוא. אשמח אם תתנו לי שמות של ספרים בנושא חרשות בילדים וגם בנושא AV.

לקביעת תור
    סגירה
    ספרות בנושא חרשות בילדים

הוספת תגובה

• ספרות בנושא חרשות בילדים

ענת כוכבא
    06/12/2008

למאיה שלום!מאחר וחרשות או ליקויי שמיעה עשוים להופיע עקב המון סיבות,עליך להתמקד במקור הבעיה ,אשר הביאה לחרשות אצל בנך ולחפש לפי הנושא הנבחר .אינני מכירה ספר,עליו אוכל להמליץ-עדיף לחפש באינטרנט.תוכלי גם לפנות למוסדות "מיח"א"-אולי להם יש משהו,שעשוי לעזור. לגבי שיטת AV-מומלץ פשוט לפנות ישירות אל אחד המרכזים שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה