פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית שמיעה מילדות
    ספיר
    31/05/2009

שלום רב
    שמי ספיר ואני סובלת מבעיית שמיעה מילדות מגיל קטן ההורים לחצו עלי להשים מכשירי שמיעה ולא הקשבתי עקב בושה מה יגידו עלי איך יגיבו כיום אני בת 18 לפני גיוס לצבא והפחד שלי ויש לי חשששות רבות בחיי היום יום כבר התרגלתי לקרוא שפת שפתיים ואם לא שמעתי אז אני מנסה איכשהו לצאת מהמצב הזה אך בצבא זה קשה אני יודעת שיש מכשירים כיום ממש קטנטנים שבקושי רואים אותם אך המחיר לא מאפשר להוריי לרכוש לי אותם רציתי לדעת מה אין ניתוח לסדר בעיות שמיעה?
    אני ממש רוצה לשמוע היטב לדבר בטלפון היטב

אשמח עם תהנו בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שמיעה מילדות

הוספת תגובה

• בעיית שמיעה מילדות

31/05/2009

ספיר שלום, עצוב לשמוע שלא עשית דבר בנוגע לשמיעתך עד היום.
    לגבי אפשרות לניתוח: אני מאמינה שאם לא הייתה אפשרות כזו עד היום, אז אין גם עכשיו - אבל לא יזיק אם תלכי להתייעץ עם רופא אאג. זכרי להביא עימך את בדיקת השמיעה העדכנית.
    לגבי מכשירי שמיעה - טווח המחירים מאד רחב, וכנ"ל השתתפויות קופת החולים. אני מציעה שתלכו לאחד ממכוני השמיעה ותסבירו על המגבלה הכספית וימצאו לכם משהו מתאים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסתי את כל האפשרויות

ספיר
    01/06/2009

חבל שאין ניתוח מתי יצא הלוואי? היום יש לייזר לעייניים אני מאמינה שעוד יצא משהו עם הרפואה שיש לנו היום
    בקשר לרכישת מכשירי שמיעעה ניסתי את כל האפשרויות כ"כ יקר שזה לעולם לא יתאפשר עקב הנחות לא יתנו לי כי עברתי את גיל 18 ומה שקופת החולים יכול להוציא זה ממש מעט ולא עוזר בכלום
    אין לי מה לעשות וזה עצוב לי אבל אני מחכה אולי לנס שיפתיע אותי ויאפשר לי לרכוש את מכשירי השמיעה הקטנטנים שיצאו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי שמיעה חמור ומכשיר שמיעה
    חני
    28/05/2009

האם ילד עם ליקוי שמיעה חמור יכול לשמוע מעולה עם מכשיר שמיעה?

הוספת תגובה

• ליקוי שמיעה חמור ומכשיר שמיעה

28/05/2009

התשובה משתנה - תלוי בילד, בסוג הליקוי, משכו, אופן ההופעה, סוג המכשיר והתאמתו.
    כלומר, אפשר לשמוע מעולה, אך זו לא בהכרח התוצאה הבלעדית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה כתוצאה מרעשים
    מתלונן
    26/05/2009

שלום,
    אני בן 29. יש לי בעיית שמיעה שהולכת ומחמירה. התחלתי להרגיש את הבעיה בגיל 20 בערך והיא לא מפסיקה לגדול. כיום הגעתי למצב של איבוד שמיעה מכל רעש פתאומי חזק אפילו אם זה לשניות ספורות, מיד אני מרגיש כאבים בשתי האוזניים וירידה מיידית בשמיעה. הגעתי למצב שאני לא שומע אנשים אפילו קרובים מאוד ממני ולא יודע מה לעשות. בעשר השנים האחרונות הייתי אצל הרבה רופאים ועשיתי הרבה בדיקות שמיעה אבל לא עזרו לי לפתור את הבעיה. לפעמים אני משתמש באטמי אוזניים (בחתונות למשל) אבל זה לא תמיד עוזר כי לא תמיד אפשר להשתמש בהם כאשר יש רעשים פתאומיים.
    השאלה שלי היא: איך ניתן לטפל בבעיית איבוד השמיעה כתוצאה מרעשים? קראתי על מחקר חדש שיש תוספי מזון שעוזרים. האם זה נכון? והאם מכשירי שמעיה עוזרים במקרה שלי? כי אני מרגיש ירידה משמעותית ברמת החיים שלי וזה משפיע על כל תחומי החיים הן מבחינה חברתית והן מבחינה מקצועית.

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה כתוצאה מרעשים

ענת כוכבא
    26/05/2009

למתלונן שלום!מתוך פנייתך לא ברור לי, אם הינך סובל מליקוי קבוע בשמיעה.אם כן, אתה יכול להעזר במכשירי שמיעה, אשר יחסמו באופן אקטיבי ודינמי את הרעשים החזקים - גם אם הם פתאומיים. מכשירי שמיעה משוכללים מכילים מנגנון הנקרא AntiShok , המנמיך מיידית את עוצמת הרעש הפתאומי מבלי לפגוע ביכולתו של המשתמש להמשיך לשמוע דיבור בצורה ברורה.
    אם אינך סובל מליקוי קבוע בשמיעתך,עליך כן להשתדל להעזר באטמי אוזניים ברב שעות הערות. ישנם אטמים, הנבנים באופן אישי ומכילים גם כאופציה פילטר לשמיעת דיבור. האטמים נוחים עקב היותם אישיים ואחרי תקופת הסתגלות ניתן להשאר איתם רב הזמן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור

מתלונן
    26/05/2009

שלום ענת,
    מה הכוונה לירידה קבועה בשמיעה?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחשמלות בהריון וליקוי שמיעה לתינוק
    חני
    14/05/2009

האם התחשמלות קלה בהריון יכולה לגרום לליקוי שמיעה לתינוק?
    ואם התינוק שומע מ-70 דציבל זה נחשב ליקוי קל/בינוני או קשה?

הוספת תגובה

• התחשמלות בהריון וליקוי שמיעה לתינוק

ענת כוכבא
    14/05/2009

לחני שלום! את נושא ההתחשמלות עליך לבדוק עם רופא - אינני מוסמכת לענות על שאלה זאת. לגבי סף שמיעה סביב 70 דציבל- תלוי בגילו של תינוקך.מתינוק עד גיל חודש וחצי מצפים לתגובות בין 50 ל-70 דציבל ובין הגילאים 1:5 ח' עד 4 ח' בין 50 ל-60 דציבל.בכל מקרה , אם התעורר חשש לגבי שמיעתו, חשוב ביותר לפנות לרופא אאג ולחזור על בדיקת השמיעה.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה-האם משפר שמיעה?
    חני
    13/05/2009

האם יכול להיות מצב של שימוש במכשיר שמיעה באופן זמני ולאחר מכן משתפרת השמיעה ואין צורך במכשיר?

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה-האם משפר שמיעה?

13/05/2009

ככלל, מכשיר שמיעה אינו משפר שמיעה. עם זאת, ישנם מיקרים בהם קיימת פגיעה כלשהי באוזן (למשל, נקב בעור התוף, הסתיידות וכד') שהרופא אינו מעוניין לטפל או לנתח כרגע אלא לחכות. במקרים אלו יתכן שהאדם יצטרך להרכיב מכשיר שמיעה עד שהרופא יחליט לטפל. בעקבות הטיפול בהחלט יתכן שיפור בשמיעה ולא יהיה עוד צורך במכשיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת שמיעה בשתי אוזניים
    ברק
    13/05/2009

שלום חוויתי הפסקת שמיעה באוזן אחד ללא סיבה. בבדיקת סיטי נמא שהכל תקין. מה יכולה להיות הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת שמיעה בשתי אוזניים

הוספת תגובה

• הפסקת שמיעה בשתי אוזניים

ענת כוכבא
    13/05/2009

לברק שלום! את שאלתך תפנה לפורום רופאי אאג - הם מוסמכים לענות על שאלות בתחום מקור ההפרעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברה מוצלחת לאחר סינון שמיעה כושל(??
    חני
    13/05/2009

האם יכול להיות מצב שבו בני יעבור בדיקת ברה והיא תצא תקינה לחלוטין למרות שהוא לא עבר שלוש פעמים סינון שמיעתי(בחדר לידה,חודש אחרי,ובגיל חודשיים+).כאשר בסינון השמיעה האחרון הוא נבדק גם כשהוא ישן עלי בבדיקה ההתנהגותית בתוך חדר אטום והגיב רק ל-75 דציבל כשהוא ישן.הוא לא נבהל מתוך שינה אלא רק זז באי נוחות.האם קרו מקרים כאלו של תינוקות שהטמפרמנט שלהם כל כך נוח שהם כמעט ולא נבהלים ובדיקת הברה יוצאת תקינה לחלוטין למרות כשלונות קודמים של בדיקות.

הוספת תגובה

• ברה מוצלחת לאחר סינון שמיעה כושל

ענת כוכבא
    13/05/2009

לחני שלום!מאחר ובדיקת ברה הינה בדיקה אוביקטיבית, שאינה דורשת שיתוף פעולה מהתינוק, סביר להניח כי תוצאותיה נכונות. קורה כי תינוקות מגיבים בצורה לא תקינה בבדיקה התנהגותית ואז אנו מפנים אותם לברה. האם נתגלו אצל בנך נוזלים באוזניים? נוזלים עשויים להשפיע זמנית על סף השמיעה ולגרום להופעת ירידה בשמיעה. כדאי לבדוק. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פער בין האזניים בתוצאות ה ABR
    דודו
    10/05/2009

בשל היסטוריה משפחתית ערכנו בדיקת ABR לבננו (כיום בן שלשה חודשים וכמה ימים, הבדיקה נערכה לפני שבוע).
    בתוצאות הבדיקה נאמר כך: ''תוצאות הבדיקה מהיום מתאימות לשמיעה תקינה דו צדדית או בסמוך לכך. יש לציין בבדיקת ה ABR פער של 0.3mSec בין האזניים. יש לשקול התייעצות עם נוירופדיאטר.

מה משמעות פער זה? מדוע יש לשקול התייעצות עם נוירופדיאטר? האם זה רמז לבעיה עצבית או התפתחותית?
    אודה על תשובה.

הוספת תגובה

• פער בין האזניים בתוצאות ה ABR

11/05/2009

דודו שלום.
    ראשית אני שמחה לשמוע שסף השמיעה כפי שנמצא בבדיקת ה-ABR תקין.
    מלבד סף השמיעה נבדקת גם ההולכה של הצליל לאורך עצב השמיעה. הצליל צריך לעבור מהאוזן ועד לגזע המוח בפרק זמן נתון ושווה בין האוזניים. עם זאת, אנו יודעים שבמהלך השנה הראשונה סיבי העצב עוד מתפתחים ונוצרת סביבם שכבת בידוד (מיאלין) אשר משפרת את ההולכה.
    כלומר, שבמקרה הנתון יש שתי אפשרויות:
    הראשונה,והשכיחה יותר, כי הפער בין שתי האוזניים נובע מתהליך של הבשלה. כלמור המיאלינזציה (ציפוי המיאלין) נעשתה בקצב שונה בין שני הצדדים ותוך מספר חודשים זה יסתדר.
    השנייה, והפחות שכיחה, יש הבדל אמיתי בהולכה בין הצדדים-במקרה זה לא ברור עדין מה ההשלכות השמיעתיות. בהחלט יתכן כי הילד יתפתח כילד שומע.
    במקרה זה הייתי ממליצה לחזור על קטע קצר מבדיקת ה-ABR בעוצמה החזקה (85 דציבל) בעוד 3 חודשים ולראות אם זמן ההולכה הסתדר (כלומר היה כאן תהליך של הבשלה).
    ההפנייה לנוירופדיאטור נועדה כדי לראות אם הוא חושד בבעיה אמיתית יותר פרט להבשלה - יש לזכור שהבודקות של ה-ABR הן קלינאיות ולא רופאות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרשות פתאמית
    אסף
    09/05/2009

שלום רב
    אבי לקה לפני מספר שנים בחרשות פתאומית כאשר לא ידוע לרופאים את סיבת החרשות
    רציתי לדעת האם החרשות הפתאומית יכול להיות גנטי? והאם יש דרך לדעת זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    חרשות פתאמית

הוספת תגובה

• חרשות פתאומית

איילה ולדמן
    09/05/2009

אסף שלום
    חרשות פתאומית אינה גנטית. היא ייכולה להגרם כתוצאה מסיבות שונות כגון זיהום, הפרעות במחזור הדם, בעיות במערכת החיסונית וכדו'. בחלק מן המקרים החרשות הפתאומית היא אידיופאתית, כלומר, לא ידוע מה הגורם לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה בשילוב ורטיגו
    דליה מורד
    08/05/2009

האם יש הבדל בין ורטיגו לורטיגו עם ירידה בשמיעה?
    אני איבדתי את שמיעתי באוזן ימין לחלוטין בעקבות שני התקפי ורטיגו מלווים בירידה בשמיעה.
    הפחד שלי שאם אקבל התקף ורטיגו נוסף אאבד את שמיעתי לחלוטין.
    עליי לציין כי עברתי בדיקת ENG שקבעה כי עצב שיווי המשקל שלי לא עובד. אז איך קיבלתי ורטיגו ואיבדתי את השמיעה? איזה תהליך קרה לי באוזן שגרם לכל זה?

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה בשילוב ורטיגו

08/05/2009

דליה שלום
    השמיעה ואחד מאיברי שיווי המשקל ממוקמים באוזן. לכן כשיש פגיעה היא יכולה להיות באחד מהם או בשניהם יחד (גם בשמיעה וגם בשיווי המשקל). למידע נוסף אנא פני לפורום אאג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה היא

ברק
    13/05/2009

לא יודע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש מידע על מכשירי שמיעה
    מיכאל
    04/05/2009

שלום רב,
    אני בן 61 ובשנים האחרונות השמיעה שלי מתדרדרת.
    בביקור אצל רופא המשפחה הוא הסביר לי שיתכן שאצטרך להתחיל להשתמש במכשירי שמיעה, ושלח אותי לבדיקות נוספות אצל קלינאי תקשורת ורופא אף אוזן גרון.

בינתיים אני בדקתי באתר קופ"ח כללית בה אני חבר לגבי מכשירים ואני רואה שיש רשימה ארוכה ואינסופית של מכשירי שמיעה. מה ההבדל ביניהם? מה עושה מערכת השמע לטלויזיה, שאותה אני כבר בקושי שומע?
    האם ההנחות האלו לכללית מושלם טובות או ששווה לחפש מכשירים כאלה באופן פרטי?

תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    מבקש מידע על מכשירי שמיעה

הוספת תגובה

• מבקש מידע על מכשירי שמיעה

ענת כוכבא
    04/05/2009

למיכאל שלום! נתחיל מהסוף: כל השוק של מכשירי השמיעה הינו פרטי.ישנם יבואנים, המוכנים להעניק הנחות לחברי קופת חולים כללית, המבוטחים בביטוח משלים.רב היבואנים מציעים ללקוחותיהם מכשירי שמיעה איכותיים, כך שאין סיבה לא לנצל את ההנחות האפשריות.
    לגבי בחירת מכשירי השמיעה :השוק מציע מבחר רב של דגמים, הנבדלים ביניהם ברמה טכנולוגית ומורכבות טכנולוגית. הרמה נקבעת ע"י החדשנות של הדגמים והמורכבות משמעותה כמה פונקציות מיוחדות מיושמות בדגם מסוים.התאמת מכשירי שמיעה מתבצעת על בסיס הצרכים השמיעתיים וגם הצרכים היומיומיים התפקודיים של כל אדם.לכן חשוב ביותר לפנות ליעוץ מקצועי אצל קלינאי/ת תקשורת,המתמחה בשיקום שמיעה.על סמך ההסבר של הקלינאי/ת תוכל להגיע להחלטה מה לרכוש. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על מכשירי שמיעה

04/05/2009

שלום מיכאל,
    התאמה של מכשיר שמיעה נעשית באופן איש לכל אחד ומתבססת על מצב השמיעה שלו, מבנה האוזן וצרכיו השמיעתיים.
    בעת בחירת מכשיר שמיעה חשוב מאד להתייעץ עם איש מקצוע המוסמך לכך (קלינאי תקשורת). בעת היעוץ הם יסבירו לך על המכשירים השונים, אך באופן כללי אומר שאיכות מכשירי השמיעה נקבעת ע"פ מספר הערוצים, מנגנון הנחתת הרעשים, כיווניות המיקרופון, וכד'.
    ההנחות של כללית מושלם הן:
    24% ולאחר מכן 795 ש"ח השתתפות סל בריאות ו-1075 השתתפות של המושלם. ולכן כדאי להעזר בהנחות.
    מערכת שמיעה לטלויזיה מאפשרת שמיעה של הטלויזיה ישירות בתוך האוזן. בעוד שמכשירי שמיעה מאפשרים שמיעה של הסביבה ושל הטלויזיה. לפיכך יש כאלו המעדיפים אוזניות לטלויזיה (כמו שאנשים המרכיבים משקפיים בתנאי שמש מעדיפים להרכיב משקפי שמש)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת מנייר
    אסתי
    03/05/2009

האם ידועה צורת טימפנומטריה מסויימת שאופיינית למחלת מנייר?
    כלומר האם מנייר משפיעה גם על האוזן התיכונה?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת מנייר

הוספת תגובה

• מחלת מנייר

ענת כוכבא
    04/05/2009

לאסתי שלום! תוצאות בדיקת טימפנומטריה במחלת מנייר הינן תקינות - דבר המצביע על העדר מעורבות האוזן התיכונה.אם התוצאות המתקבלות בטימפנומטריה מצביעות על הפרעה בהולכה,אזי קיים גורם נוסף,פרט לאבחנה של מנייר,המשפיע על מערכת השמיעה.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בדיקת שמיעה
    rain
    26/04/2009

עשיתי היום בדיקת שמיעה ורק ביום שישי יש לי תור לרופא אאג. אשמח אם תוכלו להסביר לי מה התוצאות אומרות.

זה ממש חשוב לי....

תודה
    נופר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי בדיקת שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה

26/04/2009

ראשית עלי לברכך על בקיאותך בטכנולוגיה.
    מבדיקת השמיעה נראה כי שמיעתך ירודה בשתי האוזניים. באוזן שמאל הליקוי קליל, ממש בגבול הנורמה ובימין הליקוי קל. כמו-כן אנו רואים בבדיקה כי הליקוי נובע מכך שיש משהו שחוסם את הגעת הצליל לאוזן (למשל נוזלים או פקק) ולכן חשוב שתגיעי לרופא אאג שיסתכל לך באוזן וייתן טיפול בהתאם. לאחר מכן עליך לחזור לבדיקת שמיעה נוספת לראות האם יש שינוי במצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלכתי לבדיקה בהפנייה מרופא אאג

rain
    26/04/2009

וזאת מפני שיש לי חור בעור התוף או משהו בסגנון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלכתי לבדיקה בהפנייה מרופא אאג

ענת כוכבא
    26/04/2009

נקב(חור)עם מיקום מרכזי בעור התוף בהחלט יכול להשפיע על מצב השמיעה, כפי שהופיע בבדיקתך.
    עליך לבדוק עם הרופא את כל דרכי הטיפול האפשריות- כמובן כולל ניתוח לסגירת הנקב. שמיעתך עלולה להפגע עוד יותר ללא טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות שמיעה לא עקביות
    מילו
    25/04/2009

בני בן 3 עם ליקוי קל מעורב
    הוא משתף פעולה בבדיקות אך למרות זו התוצאות אינן עקביות למרות שאין נוזלים כלל
    הבדיקות לדעתי מהימנות
    האם יש דבר כזה שמיעה לא עקבית?
    איפה אוכל לקרוא על זה מידע?
    מה ניתן לעשות?
    מה המושג המקצועי לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות שמיעה לא עקביות

הוספת תגובה

• בדיקות שמיעה לא עיקביות

ענת כוכבא
    25/04/2009

למילו שלום!חוסר עיקביות בבדיקות שמיעה אצל ילדים עשוי להופיע על רקע תפקודי (מידת ריכוז ו/או שיתוף פעולה עם קלינאיות התקשורת המבצעות את הבדיקה, מידת העייפות ושעה, בה מתבצעת הבדיקה) או על רקע אורגני (גורם כמו נוזלים, אשר יכולים בהפרשי זמנים קצרים להשפיע על רמות השמיעה, מצב האוורור של האוזן התיכונה וכד').אתה מתאר מצב שמיעה מעורב - לא ברור על איזה רקע. כמו כן לא ברור, האם ההבדלים בין הבדיקות מופיעים בכל מרכיבי הבדיקה או ברובם/כולם. תשובות לנ"ל עשויות לשפוך אור על חוסר העיקביות בבדיקות של בנך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלושה חודשים , לא מגיבה לרעשים
    פאני
    24/04/2009

לרופאים שלום! בתי בת 3 חודשים ולא מגיה לרעשים בכלל . בגיל חודשיים עברה בדיקת סינון שמיעה שנכשלה בשתי האוזניים , הופנתה לבדיקת BERA (לאחר שנמצא מים באוזניים) נתקבלה תשובה תקינה : 25 דציבל בשמאל 20 דציבל בימין , אבל היא לא מגיבה לרעשים . האם יש בעית שמיעה ? מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• בת שלושה חודשים

איילה ולדמן
    24/04/2009

פאני שלום!
    ההתנהגות השמיעתית מתפתחת עם הגיל. יתכן כי את אינך מחפשת את התגובות הנכונות. בגיל שלושה חודשים לא מצפים עדיין להפניית ראש ברורה לכיוון מקור הצליל, אלא מחפשים תגובות של פקיחת עיניים והקשבה, אשר מי שאינו מיומן לא תמיד מסוגל להבחין בהם. בנוסף, יתכן כי ביתך סובלת מהצטברות של נוזלים באוזניים, תופעה שכיחה יחסית בגילה, שיכולה לגרום לליקוי שמיעה זמני עד לייבוש הנוזלים. אם את דואגת פני לבדיקה אצל רופא א.א.ג ולאחר מכן לבדיקת שמיעה במכון אודיולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה