פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה ללמוד
    הדר
    12/02/2009

אני חרשת באוזן אחת ואני רוצה להתחיל ללמוד האם יש לי , הקלות בלימודים או עזרה מטעם האוניברסיטה אשמח לתשובה הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה ללמוד

הוספת תגובה

• רוצה ללמוד

ענת כוכבא
    14/02/2009

להדר שלום!עליך לפנות לאותו מוסד אקדמי,בו ברצונך ללמוד ע"מ לברר את זכויותיך. ניתן לפנות לשירותי ייעוץ לסטודנט או ליחידת נגישות באוניברסיטה. אין עדיין אחידות ברמת העזרה הניתנת לסטודנטים באוניברסיטאות השונות, לכן נדרש בירור נקודתי.בעת פנייתך למוסד האקדמי מומלץ להצטייד באישור רפואי, אבחון תפקודי הכולל המלצות להתאמות אקדמיות ואישור מגורם מוסמך כמו בטוח לאומי או משרד הבריאות.אני מאחלת לך הצלחה בלימודים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה ללמוד

ענת כוכבא
    15/02/2009

הדר!ביררתי עבורך כתובת רלוונטית לבירורים כלליים.תפני למכון לקידום החרש , טל':03-6311595 דברי עם אורית זולברג , אשר אחראית לנושאים , הקשורים בלהשכלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך רוכשים מכשיר שמיעה?
    מירי
    08/02/2009

שלום, סבתי עם הגיל מאבדת את יכולת השמיעה , רופא המליץ לה לרכוש מכשיר שמיעה. איך יודעים איזה מכשיר לרכוש , היכן והאם לאנשים מבוגרים המתפרנסים מקצבת זקנה יש הנחה ברכישת המכשיר? תודה מראש על העזרה מירי

לקביעת תור
    סגירה
    איך רוכשים מכשיר שמיעה?

הוספת תגובה

• איך רוכשים מכשיר שמיעה?

ענת כוכבא
    08/02/2009

למירי שלום! מומלץ לבצע רכישת מכשיר שמיעה רק במכונים אודיולוגיים, המעסיקים קלינאיי תקשורת, אשר מתמחים בתחום שיקום שמיעה ומכשירי שמיעה. חשוב לרכוש מכשיר שמיעה במקום,בעל וותק בתחום - זאת ע"מ להבטיח איכות השירות. כמו כן חשוב שלמכון יהיה תו תקן מטעם מכון התקנים על פעילותו המקצועית והכרה מטעם ארגון צרכני. חשוב להתאים את מכשיר השמיעה לא רק לפי השמיעה של המטופל, אלא גם לפי הצרכים השמיעתיים היומיומיים (שגרת יום פעילה או רגועה) ,לפי יכולות מוטוריות ומצב הראיה.מכונים רבים עובדים בהסכם עם קופות החולים והביטוחים המשלימים שלהם - דבר, המעניק הנחות בעת רכישה. ניתן גם להעזר בשירותי רווחה לצורך עזרה במימון מכשירי שמיעה .בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לתינוק בן שנה וחודשיים
    תמר
    06/02/2009

שלום לכם, לבני הקטן קיים אדנואיד באף אשר בעקבותיו הוא מנוזל רוב הזמן וקיימת הצטברות של נוזלים בתעלות השמע באוזניו. לקחנו אותו למכון שמיעה לבדיקה והתוצאה הייתה שהוא שומע החל מ40-45 דציבלים עם נטייה למטה. האם זוהי לקות שמיעה קלה או יותר מזה? מה הצעדים הממומלצים להמשך והאם עלינו לדאוג? בתודה מראש, תמר

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לתינוק בן שנה וחודשיים

06/02/2009

תמר שלום.
    ליקוי של - דציבל נחשב לקוי קל. עם זאת, ידוע בספרות כי ליקוי כזה לאורך זמן בילדים הרוכשים שפה עלול להיות בעל השפעות שליליות. לפיכך מומלץ להיות במעקב אאג ובדיקות שמיעה בכדי להחליט על מסלול טיפול אופטימלי. לא רצוי שילד יהיה עם ליקוי כזה לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    בקי
    06/02/2009

שלום רב, ביתי בת חודשיים אתמול ביצעתי לה בדיקת שמיעה אז ככה בתוף מרים ובמצילתיים ביתי הגיבה לרעש. במהלך הבדיקה ביתי סבלה מגזים והיה קשה קצת לבצע לה את הבדיקה מאחר והיא לא הייתה פנויה. בחלק השלישי של הבדיקה הקלינאית עשתה לה קולות של ממ...ב.. כשהרמקול נמצא מימינה של ביתי וביתי שהייתה עליי לא הגיבה תינוק אמור להיבהל מהרעש. הקלינאית אמרה שנחזור על הבדיקה ביום שני הקרוב כי לא פנויה. מאז בבית אני טורקת דלתות, ארונות עושה קולות מפחידים וולילדה לא מזיז לה אומנם היא ממצמצת בעיניה ואף משמיעה קולות כאילו היא מדברת עם עצמה ואף בוכה כשרוצה לאכול גם בימים וגם בלילות. חשוב לי לציין שהיא מאוד עירנית והיא בקושי ישנהאני נשאית לקונקסין נולדתי עם אוזן אחת לא מפותחת ואני סובלת מירידה בשמיעה חזקה באוזן שמאל ובאוזן ימין יש לי ירידה קלה אך אני מתפקדת ועובדת כמובן שהציעו לי מכשיר שמיעה לעצמי אך אני מתפקדת בלעדיו. שאלתי היא אם ביתי עברה את הבדיקה הראשונית של התוף מרים והמיצלתיים והגיבה זה אומר שביתי אינה חירשת? והאם בחלק השלישי של הבדיקה היא לא הגיבה כי מעולם לא ראיתי אותה ניבהלת אולי לא עשיתי רעש ממש עצום איזה רעש עצום צריך להיות ? יש גם תינוקות שלא ניבהלים אבל שומעים.מצטערת על השאלה הארוכה?<

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

איילה ולדמן
    06/02/2009

בקי שלום
    בשל הרקע המשפחתי של בתך היא למעשה נכנסת לקבוצה של סיכון גבוה ביחס לתינוקות שאין להם היסטוריה משפחתית של ליקוי שמיעה. אין זה בהכרח אומר כי היא לקוית שמיעה, אך זה בהחלט מצריך המשך מעקב שמיעתי עד שבתך תהיה מספיק בוגרת לבצע בדיקת שמיעה מלאה עם אוזניות. דבר זה מתאפשר סביב גיל 3-3.5 שנים. באופן כללי, עם העליה בגיל, בדיקת השמיעה נעשית יותר ויותר מדויקת וקל יותר להפיק ממנו מידע חשוב לגבי מצב השמיעה של התינוקת. אני מבינה שחוסר הבהירות לגבי ביתך יכול להלחיץ מאוד, אך בשלב זה, המשיכי את המעקב השמיעתי לפי המלצותיה של קלינאית התקשורת ולאט לאט הדברים יתבהרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש מזיק לתינוק
    שקד
    04/02/2009

שלום, רציתי לדעת אם רעש בעוצמה של 85 דציבלים לאורך זמן של 20 שניות יכול להזיק לתינוק. אם צריך מידע נוסף אשמח לדעת. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    רעש מזיק לתינוק

הוספת תגובה

• רעש מזיק לתינוק

ענת כוכבא
    04/02/2009

שלום שקד! בכל העולם קיימות נורמות, המגדירות זמן שהייה מותר ברעש. מותר להחשף לרעש של 85 דציבל 8 שעות ביום. כל עליה ב-3 דציבלים מקצרת את זמן השהייה המותר בחצי. עוצמה של 85 דצ' ניתן להשוות לצעקה לא רמה במיוחד. ברור שהדבר יכול לגרום לאי נוחות או אי שקט, אך קשה לי להאמין, שהדבר יכול להזיק לשמיעתו של התינוק. אם חשיפות לרעש חזק חוזרות על עצמן, הן כן יכולות לגרום להופעת נזק מצטבר.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שומע חרש?
    ענת
    23/01/2009

בתי בת שישה חודשים אובחנת כסובלת מלקות שמיעה חמורה היום הינו במיח"א וקיבלנו הדרכה איך ליעל את התקשורת איתה אמרו צריך ללמד אותה לשמוע אבל היא לא שומעת לפי בדיקת בירא. האם בכול זאת יש צלילים שהיא מקירה מה פירוש המושג שרידי שמיעה אצל אדם חרש לחלוטין

לקביעת תור
    סגירה
    מה שומע חרש?

הוספת תגובה

• מה שומע חרש

חגית שגיא
    23/01/2009

ענת שלום,
    תינוק בעל שמיעה תקינה בגיל חצי שנה כבר חשוף זמן ארוך לצלילי סביבה וממפה אותם (מזהה קולות של בני משפחה, מבדיל בין צלילי שפה לצלילי סביבה וכדומה)
    בגיל חצי שנה כאשר מאתרים לקות בשמיעה ומתחילים בשיקום בעזרת עזר שמיעתי, צריך להתחיל ללמד את הילד לשמוע ולזהות את כל הצלילים הללו.
    קשה לומר מה שומעת בתך מבלי לראות את הירידה בשמיעה, במיח"א - שם מכירים את הירידה בשמיעה - יוכלו לומר לך אלו צלילים בתך יכולה לשמוע ואלו לא על סמך תוצאות הבדיקה ההתנהגותית ובדיקת ה- BERA.
    לרוב המושג שרידי שמיעה מתייחס לאדם המסוגל לשמוע רק צלילים חזקים במיוחד אשר ביום יום אנו לא חשופים אליהם בדרך כלל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה
    מאיה
    21/01/2009

אני כתבתי לכם בקשר לבעית התינוקת שלי ויש לי שאלה הרופא המטפל אמר שהיא צריכה מכשיר שמיעה באהא עשינו לה נסיון אצל קלנאית תקשורתבבית חולים ואמרה שבאהא מתאים לה וגם שהוא עם סרט עדין סקוץ" בגלל שהיא תינוקת אבל הבעיה שהתינוקת סובלת מבעית שמיעה דו צדדית ועדיף לקנות לה מכשיר שמיעה דו צדדית. האם אתם יכולים לגיד לי אם יש מכשיר שמיעה אחר שהוא דו צדדי ועם סרט מתאים לתינוקת בת חודשיים נא לענות לי דחוף בגלל שהזמן עובר . ותודה רבה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר שמיעה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה

חגית שגיא
    21/01/2009

מאיה שלום
    לבעיה מהסוג של בתך קיימת אופציה נוספת של מכשיר BONE - מעיין מכשיר המעביר את הצליל כוויברציות ישירות אל האוזן הפנימית. את המכשירים האלו ניתן להצמיד לעצם שמאחורי האוזן על ידי קשת, מכשיר זה מותאם גם לפעוטות, וניתן בעזרתו להגביר את שתי האוזניים. לא נתקלתי במכשיר אחר המתאים לבעיה מהסוג של הבת שלך ומוצמד בסרט.
    כדאי לפנות למיח"א שם מכירים את מגוון הפתרונות הקיים לתינוקות ופעוטות, הם ידעו האם קיים בשוק פיתרון כמו זה שאת מחפשת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעלת שמיעה
    מאיה
    19/01/2009

שלום יש לי תינוקת בת חודשיים סובלת ממיקורטיה של האפרכסת ותעלת השמע החיצונית משני הצדדים . שמיעת העצם תקינה דו צדדית . הרופא המטפל אמר שהיא צריכה מכשיר שמיעה contact mini דו צדדי . ובעתיד אם נעשה לה ניתוח לפתיחת תעלת השמיעה היא לא צריכה בעתיד למכשיר שמיעה . השאלה שלי אם אתם מכירים רופא או בית חולים שעושים ניתוח פתיחת תעלת שמיעה בארץ ובאיזה גיל עושים ניתוח כזה. תודה רבה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    תעלת שמיעה

הוספת תגובה

• תעלת שמיעה

ענת כוכבא
    19/01/2009

למאיה שלום! את שאלתך עליך להפנות לפורום רופאי א.א.ג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם
    אני
    16/01/2009

שמעתי איפשהו על תכסיסי שמיעה, מה זה בדיוק?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם

הוספת תגובה

• תכסיסי שמיעה

17/01/2009

אין כזה מושג. למענך, גם הרצתי ב-google ואין כזה מושג. אולי את מתכוונת למשהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה ב שמיעה לבתי בת ה-9 חודשים
    אודיה
    16/01/2009

בתי בת ה-9 חודשים לא עברה את בדיקת השמיעה בטיפת חלב. היום היינו בבדיקת שמיעה במכון שמיעה ושם היא לא כ"כ הגיבה ולא שיתפה פעולה. נאמר לנו שיש ירידה בשמיעה בשתי האוזניים ובעיקר באוזן ימין. כמו כן אמרו שיש הרבה נוזלים בשתי האוזנים. רצינו לשאול - מה השלב הבא - האם ללכת לרופא אף אוזן גרון או שכדאי לפנות לרופא מומחה? מה ניתן לעשות לגבי נוזלים באוזנים? האם הירידה בשמעיה היא בלתי הפיכה? תודה

הוספת תגובה

• ירידה ב שמיעה בת 9 חודשים

17/01/2009

אודיה שלום.עליך לזכור כי את רק בתחילת דרכך בברור השמיעתי של בתך ויש להתייחס כך לדברים.
    הסינון השמיעתי בטיפת חלב הוא מאד גס. בבתי חולים רבים מבצעים בדיקת שמיעה עם הלידה שהיא יותר מדויקת - הם עשתה כזו בדיקה?מה היו התוצאות?
    לפי הבנתי בבדיקת השמיעה שבוצעה במכון שמיעה נמצאה ירידת שמיעה וחשד לנוזלים באוזניים (שכן הדבר היחידי שיקבע אם באמת יש נוזלים באוזניים-זו בדיקה של רופא אאג). לפיכך הצעד הנכון עכשיו יהיה ללכת לאאג ושהוא יאשש שאכן יש נוזלים באוזניים.
    אם בעיית השמיעה נובעת כולה מנוזלים באוזניים (שיוצרים מעין פקק באוזן), הרי כשיטופלו הנוזלים תחזור ביתך לשמוע בצורה תקינה. חשוב להשאר במעקב שמיעתי עד שהנוזלים יוצאים (בין אם לבד ובין אם באמצעות כפתורים) ולראות מה מצב השמיעה אז. יש לציין כי נוזלים באוזניים שכיחים מאד בקרב פעוטות וילדים, בייחוד בעונת החורף וחכן סביר שזה הגורם לליקוי שמיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ריקי
    14/01/2009

שלום רב, אני מעוניינת ללמוד את שפת הסימנים ואני לא יודעת בדיוק למי לפנות בקשר לזה.. מישהו אולי יכול לכוון אותי קצת? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שפת הסימנים

14/01/2009

עליך לפנות לארדונים/מוסדות ללקוי שמיעה: "בקול" - למבוגרים. מיחא/שמע - לילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ברה לתינוק בן 4 חודשים
    לימור בלומנטל
    11/01/2009

בני בן 4 חודשים ועוד בתינוקיה הובחן כי יתכן והינו סובל מליקוי שמיעה באוזן ימין בלבד. בדיקת הברה בוצעה אך לא הושלמה. הבדיקה בוצעה לתוך האוזן בה הובחן כי קיימת תגובה ברמה של 80. לאחר מכן בוצעה הבדיקה בעצב האוזן והגענו לרמה של 35 ואז הבדיקה הופסקה מאחר ובני התעורר. כיום יש צורך לבצע בדיקה חוזרת בטשטוש אך לא ניתן לבצעה מאחר ובני מחרר. שאלתי היא האם יתכן ואין לו ליקוי שמיעה? כמו כן ברצוני לציין כי אני רואה תגובות של בני לסביבה וכי התפחותו לגילו הינה תקינה לחלוטין. תודה מראש

הוספת תגובה

• בדיקת ברה לתינוק

חגית שגיא
    11/01/2009

לימור שלום,
    לא ניתן לקבוע על סמך הנתונים שאת מציגה האם קיים ליקוי או לא. לו התשובה הייתה ברורה לא היה צורך בבדיקה נוספת. אינך מציינת גם מדוע עלה החשד מלכתחילה.
    מכיוון שבנך התעורר בעת בדיקת הברה כהולכת עצב, יתכן והיו מגיעים לסף נמוך יותר ואז ניתן היה לומר כי לצלילים שבודקת הבדיקה, פוטנציאל השמיעה נראה תקין. יש לבדוק מדוע סף השמיעה דרך אוזניות גבוה משמעותית מהסף הנבדק בהולכת עצם, ואת זה יברר רופא אא"ג.
    רצוי להמשיך בבדיקות אובייקטיביות (ברה)לכשיתאפשר, ובבדיקות התנהגותיות (בדיקת שמיעה בחדר אטום) תקופתיות עד שיוסר החשד לירידה בשמיעה לחלוטין.
    יש לזכור, כי גם אם את רואה תגובות שמיעתיות לצלילי סביבה (בהנחה שאת יכולה לבודד אותן לחלוטין מתגובות לגירוי ויזואלי/תחושתי) הן יכולות לנבוע משמיעה של האוזן השמאלית - בה אין חשד לליקוי שמיעה על פי דברייך.
    מקווה שעניתי לשאלתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 79 - לא שומעת למרות מכשירים
    רינה
    08/01/2009

אני בת 79 - עם מכשירים קטנטנים מודרניים שכל הזמן צריך להחליף בטריות ועדיין לא שומעת טוב. האם המכשירים הגדולים טובים יותר? מה המכשיר האופטימלי לחא קשר לגודלו?

לקביעת תור
    סגירה
    79 - לא שומעת למרות מכשירים

הוספת תגובה

• לא שומעת למרות מכשירים

חגית שגיא
    09/01/2009

יהלי שלום,
    קשה לדעת מבלי לראות את בדיקת השמיעה ואת גודל המכשיר האם גודל המכשיר אכן מתאים לך. המכשירים הגדולים אכן מגבירים חזק יותר ובנוסף, תדירות החלפת הסוללות נמוכה משמעותית בסוג זה של מכשירים. קשה להגדיר מכשיר אופטימלי - לכל אדם יכול להתאים מכשיר אחר, אבל חשוב להתאים את צורת המכשיר לאופי ירידת השמיעה, צורת האוזן והיכולות המוטוריות של האדם המרכיב אותו.
    בנוסף, יש לזכור שצורת המכשיר לא מעידה על הרמה הטכנולוגית שלו, והרמה הטכנולוגית היא המשפיעה על איכות השמיעה.
    צריך להבדיל בין מצב בו לא שומעים מספיק חזק - ואז צריך להגביר את המכשיר (אם אפשר) או להחליף למכשיר חזק יותר, לבין מצב בו לא מבינים טוב את הנאמר - ואז צריך לנסות ולכוון את המכשיר בצורה אחרת (כמובן הכל תלוי גם בתוצאות בדיקת השמיעה).
    רצוי שתגשי למקום בו רכשת את המכשיר ותעזרי בקלינאי התקשורת שם על מנת לשפר את שביעות רצונך מהמכשירים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינון שמיעתי
    עדי
    07/01/2009

בני בן ה- 7 מתלונן שקשה לו להתרכז בכיתה עקב רעש. רציתי לבדוק אם קיימת בדיקה האם הילד מתקשה לסנן רעשים. שמעתי כי בתל השומר ניתן לבצע אבחון וטיפולים במידת הצורך. האם ידוע לכן על הטיפול בתל השומר או במקום אחר שנותן מענה לנושא ?

לקביעת תור
    סגירה
    סינון שמיעתי

הוספת תגובה

• סינון שמיעתי

ענת כוכבא
    07/01/2009

לעדי שלום! אכן קיימת אפשרות לאבחן עיבוד שמיעה מרכזי.סוללת הטסטים האלה אינה כלולה בסל הבריאות.ניתן לבצע את האבחון במכון האודיולוגי בבי"ח תל השומר ובבי"ח הדסה בירושליים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות באוזן ימין
    טל
    06/01/2009

שלום אני בן 25, ומזה מספר שבועות אני מרגיש דפיקות באוזן ימין, מעין בומים כאלה, הבאים לסרוגין. רופא אף אוזן גרון בדק לי את האוזן ולא מצא כלום ושלח אותי לבדיקת שמיעה... עקב חוסר זמן וחוסר הבנה מה הקשר לבדיקת שמיעה, לא יצא לי עדיין לעשות את הבדיקה. מה לדעתך זה יכול להיות?? אודה לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות באוזן ימין

הוספת תגובה

• דפיקות באוזן ימין

איילה ולדמן
    06/01/2009

טל שלום
    על מנת לאבחן את הסיבה לבעיה שאתה מתאר הרופא זקוק למידע שעליו הוא יתבסס. חלק מאותו מידע הינו מצב השמיעה שלך באוזן ימין. התופעה שאתה מתאר יכולה לבא לידי ביטוי כשהיא מלווה בליקוי שמיעה או כאשר השמיעה תקינה לחלוטין. התוצאות יצביעו עבור הרופא לכיוונים שונים.
    המלצתי לך, בצע את בדיקת השמיעה גם אם היא לא נראית לך נחוצה והכרחית, וגש עם התוצאות לרופא המפנה להמשך הברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה