פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיניטוס אצל בן שנתיים וחצי???
    חגית
    06/01/2010

בוקר אור,
    לאחר שלילת נוזלים באוזניים, הקטן שלי מתלונן כבר בערך שבועיים שלושה, בעיקר בלילה, בעיקר בצרחות אימה, שיש לו יתוש באוזן. תופש את הראש ופשוט צורח. לא מצליחה להרגיע אותו, גם נורופן לא עוזר. אשמח לעצתכם הדחופה, בא לי לצרוח "הצילו" כי קראתי על זה קצת, אבל אצל מבוגרים, לא קטנים כאלה...
    תודה,
    אמא עייפה אבל בעיקר מאד דואגת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיניטוס אצל בן שנתיים וחצי???

ענת כוכבא
    06/01/2010

לחגית שלום! לאור התלונות של ילדך לא הייתי מסתפקת בחוו"ד של רופא אחד, אלא הייתי פונה לעוד רופא א.א.ג. לחוו"ד נוספת. הרי ילד לא ממציא דברים כאלה וחייבת להיות סיבה לתלונותיו.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרשות וגנטיקה
    לילי
    03/01/2010

האם חרשות כתוצאה מחנק בחבל התבור בלידה הינה גנטית?

לקביעת תור
    סגירה
    חרשות וגנטיקה

הוספת תגובה

• חרשות וגנטיקה

חגית שגיא
    03/01/2010

לילי שלום,
    בחרשות גנטית הכוונה לחרשות שמקורה בפגם כלשהו באחד הגנים הידועים כקשורים לשמיעה, או לחרשות אצל צאצא למשפחה בה יש אנשים בעלי לקות שמיעה.
    כאשר יש חנק מחבל הטבור הבעיה היא בזרימת חמצן למוח, ואם אובחן כי החרשות היא על רקע זה - זה לא על רקע גנטי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגית שלום, בהמשך לתגובתך,שאלה נוספת

לילי
    07/01/2010

חגית שלום,
    במשפחתו אין היסטוריה של חרשות.
    אז האם זה אומר שמבחינה גנטית אין סיכון בהבאת ילדים לעולם, שיהיו חלילה עם בעית חרשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

חגית שגיא
    07/01/2010

לילי שלום,
    החרשות אשר נגרמה מחוסר חמצן אינה תורשתית. אבל, יתכן ובלי כל קשר למה שקרה אחד מבני הזוג או שניהם נשאים לגן הגורם לירידה בשמיעה.
    ניתן לבדוק זאת בבדיקות הגנטיות שנערכות בקופות חולים לפני הריון.
    במידה ורק אחד מבני הזוג נשא - אין בעיה, במידה ושניהם נשאים העובר יכול לסבול מלקות בשמיעה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

לילי
    07/01/2010

האם בדיקה זו מתבצעת לפני הריון, או שגם טרם נישואין ניתן לבדוק אותה? אני מבולבלת...
    חשבתי שבגדול מאחר וזה לא גנטי אז אין סכנה לעובר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

חגית שגיא
    27/01/2010

הי לילי,
    אני אעשה קצת סדר
    אותה חרשות שמקורה בחניקה על ידי חבל הטבור אינה תורשתית.

כל אדם שהוא בעולם יתכן ויש במטען הגנטי שלו נשאות למחלות מסויימות ולליקויים מסויימים וביניהן גם חרשות. לרוב הם לא יבואו לידי ביטוי ברגע שרק אחד ההורים נשא ללקות, מכיוון שהפגם בא לידי ביטוי רק כששני ההורים נשאים.
    כך הנושא גם עם חרשות על רקע גנטי. ללא קשר לבעית השמיעה בשל חוסר אספקת החמצן יתכן שאת או הוא נשאים ולכן ניתן לבצע את הבדיקה - לא בגלל המקרה של החנק מחבל הטבור אלא בשל הסיכוי שיש לכם כמו לכל אדם אחר באוכלוסיה להיות נשאים לגן שיוצר לקות בשמיעה.
    מקווה שעכשיו הנושא ברור מעט יותר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

חגית שגיא
    27/01/2010

ושכחתי לענות - את הבדיקה ניתן לעשות בכל שלב שהוא - גם לפני הנישואין, רק שאני לא יודעת האם קופת החולים תשתתף במימון הבדיקה במצב זה - את יכולה לברר עם רופא הנשים/משפחה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרשות=אלמות
    יונה
    03/01/2010

סימונה תודה על תשובתך אבל רציתי לדעת אם הבנתי נכון,חרש לא חייב להיות גם אילם אבל מה לגבי אילם האם הוא חיב להיות חרש? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרשות=אלמות

הוספת תגובה

• חרשות=אלמות

חגית שגיא
    03/01/2010

יונה שלום,
    ההגדרה של אילם הוא אדם שאינו יודע לדבר. אנו בתחום לא מגדירים אדם חרש - גם אם לא משוקם בעזרת מכשירים ולכן לא רוכש שפה דבורה - כאילם, מכיוון שהם מדברים בשפת הסימנים ולכן אינם אילמים.
    יכולות להיות מספר סיבות לכך שאדם לא ישתמש בשפה דבורה - אחת מהן היא חרשות, יכולה להיות לכך סיבה מוטורית - קושי בהפעלת אברי ההיגוי או פגיעה כלשהי במיתרי קול וכד'.
    מקווה שזה עונה לשאלתך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרשות
    יונה
    02/01/2010

האם אדם חרש הוא בהכרח אילם או אים בהכרח חרש

לקביעת תור
    סגירה
    חרשות

הוספת תגובה

• חרשות

03/01/2010

חרשות הינה פגיעה בחוש השמיעה. כאשר אדם אינו שומע כלל הוא חרש. תתכן לקות חלקית בשמיעה ואז האדם לקוי שמיעה או כבד שמיעה.
    אילמות אינה חלק הכרחי מחרשות. בעבר גילוי החרשות התרחש בגיל מאוחר ואמצעי השיקום (מכשירים) לא היו מספקים ואז ילדים שנולדו חרשים לא נחשפו לשפה בזמן המתאים לרכישת שפה ונותרו אילמים. כיום כשאנו מאתרים לקויי שמיעה וחרשים בגיל מוקדם ואמצעי השיקום משוכללים יותר נעלמת התופעה של אילמות עקב ליקוי שמיעה.
    אילממות היא תופעהבה האדם לא יכול להפיק קול וזה נובע לרוב מפגיעה במנגנון הקולי או כי האדם לא נחשף לשפה דבורה בגיל צעיר (כל מקרי ילדי הזאבים למיניהם)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון קבוע
    איציק
    29/12/2009

נפגעתי מפיצוץ, ביצעתי בדיקת שמיעה ואיפיון טינטון. הירידה בשמיעה בתדרים 6000 ו 8000 הרץ. האם ניתן לקשור בין עוצמת רעש הפגיעה לבין הירידה בשמיעה?

לקביעת תור
    סגירה
    טינטון קבוע

הוספת תגובה

• טנטון קבוע

ענת כוכבא
    29/12/2009

לאיציק שלום! ידוע כי רעש של פיצוץ עלול לפגוע בשמיעה, אך לא כולם יפגעו במידה זהה או אפילו דומה כתוצאה מחשיפה לאותו פיצוץ. קיימים מספר גורמים, שישפיעו על כך כמו למשל מיקום במרחב ביחס לפיצוץ ורגישות אישית, שלא ידועה מראש.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירועי סחרחורת ותחושת ירידה בשמיעה
    ליאור
    29/12/2009

שלום רב,

לפני כשנתיים וחצי הרגשתי ירידה דרסטית בשמיעה,אי לכך ביצעתי בדיקת שמיעה ובדיקת רופא אף אוזן גרון-------- כל המדדים תקינים.

במשך חמשת החודשים האחרונים אירעו לי מספר אירועי סחרחורות כאשר מאירוע לאירוע יש החמרה(תחושה כאילו הכל "זז ומתהפך") ומתלווים בחילות רבות. ביצעתי בעקבות זאת עוד בדיקת שמיעה ובירור רופא א.א.ג----------------כל המדדים תקינים.

ביצעתי בירור נוירולוגי(CT,EEG) וקרדיולוגי(אקו לב+הולטר)---------מדדים תקינים.

רופא נוסף שבדק אותי הבחין שאינני שומע אותו טוב(כל פעם אמרתי לו "מה" "מה") והוא התעקש שהבעיה אצלי נעוצה אך ורק ב א.א.ג וכי עלי לעבור שם בירור מקיף יותר. הוא ציין שזה מוזר שבדיקות השמיעה שלי תקינות ולמרות זאת עדיין אינני שומע טוב. הסתבר שרופא זה צדק מאד וקלע בדיוק לבעיה.

ביצעתי שוב בדיקת שמיעה----שוב תקין.

לאחר בדיקת השמיעה,ביצעתי בדיקת ברה שהקלינאית ציינה בפניי כי יצאה איננה תקינה. להלן הסיכום של מכתבה:

בשתי האוזניים התקבל דגם רישום עם כל הגלים המצופים,בזמני חביון תקינים וללא עדות להאטה בזמן ההולכה העצבית המרכזית דו צדדית.
    הגברת קצב הגירוי ל-55 לשניה,באוזן ימין גרמה להארכה משמעותית בחביון גל V ללא שינוי בדגם הרישום וללא שינוי משמעותי ב-BBT, באוזן שמאל הגברת קצב הגירוי גרמה לשינוי משמעותי בדגם הרישום ללא שינוי משמעותי ב-BBT.להמשך טיפולו של רופא א.א.ג.

1.מה אפשר להסיק מהתוצאה?
    2.האם מדובר במשהו מסוכן עבורי?
    3.מדובר במשהו בלתי הפיך? האם מדובר בפגיעת שמיעה למרות שבדיקות השמיעה הרגילות יצאו תקינות?
    4. אודה מאד אם תוכלו לפרט לגבי המשמעויות.

נ.ב. יש לציין שהרופא א.א.ג התלבט מאד לגבי התוצאות והפנה אותי למרפאת סחרחורות(VERTIGO) כדי להציג למומחה שם את התוצאה.כמו כן, המליץ גם על בדיקת ENG.

אודה מאד לתשובתכם... זו עבודת קודש שהנכם עושים.תבורכו!!!!!!!!

הוספת תגובה

• אירועי סחרחורת ותחושת ירידה בשמיעה

30/12/2009

ליאור שלום,
    אני מבינה מתוכן הודעתך כי אתה חש בירידה בשמיעה בנוכחות שמיעה תקינה בבדיקות השמיעה. בעיקר אתה מדווח על קושי בהבנת הדיבור (שואל מה?).
    במקרה זה הייתי ממליצה לך לעבור בדיקה ל"עיבוד שמיעה מרכזי". הבדיקה הזאת בודקת בעצם מה קורה עם המידע כשהוא מעובד ברמות גבוהות יותר במערכת השמיעתית.
    בדיקת ה- ABR בקצב מוגבר (55pps) זאת אחת הדרכים להעמיס על המערכת ולראות מה קורה בעיבוד ברמה גבוהה יותר. הארכה ברכיב V היא אך טבעית - תלוי בכמה הוארך. אין לי מספיק מידע ללא לראות את הבדיקה מעבר לכך. אני מייעצת לך להתייעץ עם מי שביצע ת הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי 100%. תודה רבה לך!!!

ליאור
    30/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקוי שמיעה / חרש
    טל
    24/12/2009

שלום רב,

אני רוצה לדעת מה ההבדל בין לקויי שמיעה לחרש. תודה טל

לקביעת תור
    סגירה
    לקוי שמיעה / חרש

הוספת תגובה

• לקוי שמיעה/חרש

ענת כוכבא
    24/12/2009

לטל שלום! אדם עם לקוי שמיעה או כבדות שמיעה סובל מאבדן חלקי של יכולת השמיעה בדרגות חומרה שונות. שרידי השמיעה שלו הינם תפקודיים ומאפשרים הרכבת מכשירי שמיעה וניצולם לצורך השתלבות מלאה בחברה שומעת. לעומת זאת אדם עם חרשות סובל מאובדן מוחלט של השמיעה ואין ביכולתו להיעזר במכשירי שמיעה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת שמיעה
    טלי
    23/12/2009

שלום
    שמי מירב ואני בת 30 עשיתי בדיקת שמיעה ורציתי לשאול אותך לגבי התוצאות. באוזן ימין הSRT הוא 50 הDISCR הוא 100% והDB הוא 85 בשמאל הSRT הוא 45 הDISCR הוא 96% והDB הוא 80
    אשמח אם תוכלי לומר לי כמה צריך להיות בכל אחד מהם ןמה זה אומר
    תודה רבה מירב

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת שמיעה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת שמיעה

חגית שגיא
    23/12/2009

מירב שלום
    בעיקרון SRT (שהוא סף חזרה על מילים) אמור להיות עד 15-20dB על מנת שיחשב כשמיעה תקינה, DISC (אחוז חזרה על מילים) אמור להיות מעל 88%.
    על פי הנתונים הללו בלבד יש ירידת שמיעה בינונית דו צידית, א ב ל, לא ברור האם הירידה עצבית או הולכתית (כלומר אם יש גורם שחוסם את הצליל כמו נוזלים, דלקת, או כל בעיה רפואית אחרת). וכן, אין נתוני אודיוגרמה מלאים על מנת לתת חוות דעת מלאה ומדויקת.
    אני ממליצה לגשת עם התוצאות לרופא אא"ג ובמידה ואין פיתרון רפואי לגשת לקלינאי תקשורת המתמחה בשיקום שמיעה ולקבל ייעוץ על אפשרויות השיקום
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת שמיעה
    אליה
    17/12/2009

שלום!

אני בת 16 ויש לי שמיעה מצויינת..
    אבל כאשר אני שומעת רעש מונוטוני (כשמתופפים עם הציפורניים , כשדופקים עם הידים על חפץ באותו קצב, כשיש רוח והיא גורמת לענף לפגוע בקצב אחיד על העמוד של התמרור, שאני יושבת ליד מישו על אותה ספה והוא מנדנד את הרגליים הקצב שהספה זזה ומזיזה אותי מחרפן אותי וגם להסתכל על הרגלים שלו שזזות זה מחרפן אותי או מישו שעושה דברים לאט זה גם מחרפן אותי, כשמשחקים בכוס חד פעמית או בעטיפה של חטיף, ... או נוגעים בי חלש חלש כשיושבים אחד ליד השני באותו והכתפיים נוגעות חלש כזה..פעם כן פעם לא..)

כל הדברים האלו ועוד נוספים פשוט בלתי נסבלים עבורי ומוציאים ותי מדעתי!!!
    מה לעשות? האם זה נורמלי? האם יש לזה טיפול כלשהוא?

תודה רבה וליל"ט!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת שמיעה

הוספת תגובה

• הפרעה בשמיעה

ענת כוכבא
    17/12/2009

לאליה שלום! התופעות שציינת אינן מצביעות לדעתי על הפרעה בשמיעה, אלא על רגישות כללית לגירויים . לכן אני ממליצה לך להפנות את שאלתך לפורום רפואי. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה ABR, בדיקה רגילה,טינטון
    אחת
    16/12/2009

מה ההבדל בין בדיקת שמיעה רגילה ל-ABR?
    איזה מהן עדיף לעשות אם המצב הוא אחרי חשיפה לרעש גבוה , ויש רחש (כנראה טינטון) , וכאבים באזניים בשמיעה של צלילים גבוהים?
    האם ניתן בכלל לאבחן טינטון בבדיקת שמיעה כל שהיא? אם לא אז איך מאבחנים אותו?
    תודה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה ABR, בדיקה רגילה,טינטון

ענת כוכבא
    17/12/2009

לגל שלום! בדיקת שמיעה " רגילה " הינה בדיקה התנהגותית, שתוצאותיה תלויות בתגובותיו הרצוניות של הנבדק. בדיקת ABR הינה בדיקה אוביקטיבית שאינה תלויה בתגובות הנבדק. בבדיקה התנהגותית ניתן לבדוק את הרגישות לעוצמות חזקות של צלילים, מה שלא נבדק ב- ABR. טנטון מאובחן בבטריה של בדיקות, אשר כוללת בין היתר בדיקת שמיעה התנהגותית,ABR ועוד בדיקות אבחוניות לטנטון.לא בכל מכון אודיולוגי מבצעים אבחון טנטון , אשר לא נכלל בסל הבריאות. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא מאבדת שמיעה
    ליאת
    13/12/2009

שלום, לסבתי בת 81 יש מכשיר שמיעה, הבעיה היא שהיא כל הזמן "שוכחת" להפעיל אותו. אני חוששת להגיד לה יותר מדי פעמים שלא תעלב. האם יש משהו שניתן לעשות עם המכשיר שלא ניתן יהיה לכבות אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    סבתא מאבדת שמיעה

הוספת תגובה

• סבתא מאבדת שמיעה

13/12/2009

הפתרון הפשוט ביותר הוא לא לכבות את המכשיר.
    פתרון יותר מורכב תלוי באופן בו עובד הכיבוי של המכשיר (האם דרך בית הסוללה? מפסק?) אולי ניתן למצוא פתרון (החלפת אופן כיבוי אחד באחר).
    האפשרות האחרונה לשים לה פתק ליד המקום בו היא מניחה את המכשיר בלילה המזכיר לה הפעייל את המכשיר.
    כדי למצוא את הפתרון האופטימלי אני ממליצה לך להתייעץ עם הקליאני/ת שהתאימו לה את המכשיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ווליום גבוהה באוטו
    אלון
    06/12/2009

היי..

חברים שלי כל הזמן שמים מוזיקה גבוהה מאוד באוטו, האם זה פוגע בצורה כלשהי?

יש לי כאבי אזנים לא חזקים רק אחרי שמסיימים לשמוע וזה עובר.

ולמי שאין כאבים זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    ווליום גבוהה באוטו

הוספת תגובה

• ווליום גבוהה באוטו

ענת כוכבא
    07/12/2009

לאלון שלום! חשיפה לעוצמה גבוהה - ולא משנה אם מדובר במוזיקה או רעש מכני - פוגעת בשמיעה.גם אם אתה נחשף לפרקי זמן קצרים יחסית, שמיעתך עלולה להפגע בצורה בלתי הפיכה. הפגיעה הינה מצטברת ופוגעת תחילה בתדרים הגבוהים, אשר מעניקים לנו אפשרות לשמוע צלילי דיבור שקטים כמו "סְ" או " תְ" וכד'. ככל שתמשיך להחשף לעוצמות חזקות, כך יגדל הסיכון להחמרת המצב. עוצמת הפגיעה תלויה גם ברגישות האישית . ציינת כי אתה מרגיש כאבים באוזניים לאחר החשיפה. עצתי היא להתרחק מהעוצמות החזקות או להתחיל להגן על אוזנייך ע"י שימוש באטמי אוזניים.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה לתינוקות
    צורית
    03/12/2009

היי (:
    לביתי מלאו 3 חודשים, המליצו לי בטיפת חלב על בדיקת סינון שמיעה דרך קופ"ח כללית,
    האם הבדיקה פולשנית? כיצד היא מתבצעת?
    איך בעצם בודקים הלא התינוק לא יכול לאשר ששמע,
    האם אתם ממליצים עליה?
    במידה ולא עלינו מתגלה חשד לבעיה בשמיעה- מה ניתן לעשות?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה לתינוקות

03/12/2009

צורית שלום.
    בבדיקת סינון השמיעה לתינוקות, שמים אוזנייה קטנה באוזן של התינוק. התינוק צרילך לישון בזמן הבדיקה. דרך האוזנייה מושממע לו צליל ובתגובה האוזן שולחת צלילהמעיד על פעילות תקינה של האוזן.
    הבדיקה אינה פולשנית ואינה כואבת והחל מינואר 2010 תהיה בדיקת חובה לכל התינוקות.
    במידה והבדיקה לא תצא תקינה תופני לבדיקת אאג - שיראה מה מצב האוזן (אולי יש שם נוזלים או פקק) ולבדיקה יסודית יותר להערכת סף השמיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה האם לעשות ניתוח?
    מירב
    03/12/2009

שלום
    אני בת 32 נשואה עברתי 5 לידות, בילדותי סבלתי מדלקות אוזניים חוזרות ונישנות.
    במהלך השנים חשתי שיש הבדל בין שמיעה באוזן ימין לעומת אוזן שמאל, אך לא יחסתי חשיבות לעניין.
    היום ארבעה חודשים לאחר לידת בני , אני מרגישה ירידה רצינית בשמיעה באוזן שמאל.
    הגעתי למצב שאם אוזן ימין סגורה או לא מופנית לכיוון הקול אני לא שומעת כלום!
    פניתי לאף אוזן גרון הוא לא ראה ממצאים בבדיקת אוזניים והפנה אותי למכון שמיעה
    נבדקתי במכון שטיינר והתוצאה לא טובה בכלל, קלינאית התקשורת אמרה שיש מקום למכשיר שמיעה.
    חזרתי לרופא והוא המליץ על ניתוח באוזן ע"מ לבדוק איזו עצם שמע לא פעילה ולהחליף אותה.
    הכל חדש לי ומפחיד מה עושים? עם מי מתייעצים?
    האם ללכת לחוות דעת נוספת? למי ללכת?
    מה הסיכונים ומה הסיכויים לניתוח שכזה?
    תודה מירב.

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה האם לעשות ניתוח?

ענת כוכבא
    03/12/2009

למירב שלום! במחלות אוזניים, בהם ניתן להתערב כירורגית עדיף תמיד למצות את האופציה הזאת לפני שפונים לקלינאי תקשורת להרכבת מכשיר שמיעה. בעזרת טיפול רפואי מרחיקים את הצורך בשימוש במכשיר שמיעה לשנים רבות ,לכן הייתי ממליצה לך לפנות לרופא ,אשר יסביר לך את כל הכרוך בניתוח שהוצא לך. לגבי הניתוח והשלכותיו עלך לפנות לפורום רופאי א.א.ג. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחרונה אין שעווה באזניים
    ליטל
    02/12/2009

שלום
    אני בת 43 ומאז ומתמיד היתה לי שעווה באזניים אותה נהגתי לנקות עם קיסמי אזניים מדי יום.
    בשנים האחרונות השתדלתי להפחית בתכיפות הניקוי כי הבנתי שזה לא בריא לאזניים.
    לפני כחצי שנה עברתי השתלת מח עצם. ובחודשיים האחרונים שמתי לב שכמעט ואין לי שעווה באזניים למרות שאני מנקה אחת לשבוע בקושי.
    האם יתכן שיש בעיה באזניים? האם זה הגיוני שלא תהיה שעווה בכלל?
    כמו כן, כשאני עייפה או לעתים בלי כל סיבה, פתאום אני מרגישה משהו באוזן השמאלית. זה לא בדיוק כאב אלא מעין תחושת נוכחות של משהו בתוך האוזן למרות שגירוד האזור עם האצבע (ללא החדרה פנימה) לא גורם לשינוי בתחושה.
    לפעמים יש גם תחושת כאב, אך לא כאב חזק. ולעתים רחוקות יותר התופעה מופיעה גם באוזן הימנית.

מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• לאחרונה אין שעווה באוזניים

חגית שגיא
    03/12/2009

ליטל שלום
    את שאלותייך יש להפנות לפורום רופאי אא"ג
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה