מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באוטוסקלרוזיסרון13/10/2009
שלום לרופאים ולקוראים,
יש לי אוטוסקלרוזיס. כנראה שתהליך הירידה בשמיעה ארך שנים והעדפתי להתכחש לו.
כרגע הירידה הינה באוזן אחת בלבד. ירידה בינונית. הנני בן 39.
אני מנסה לברר את הבאות:
1. אם לא אטפל בכלל, מהו עתיד האוזניים שלי?
2. מהם דרכי הטיפול האלטרנטיביים מחוץ לניתוח ( stapedotomy אם אני לא טועה) ? האם יש גם טיפולים הומואופטיים?
3. במקרה של ניתוח... מהם הסיכויים להצלחה בקרב הגילאים שלי? מהם הסיכויים לתופעות לוואי ( צפצופים, זמזומים וכו)? מהם הסיכויים היום לחרשות ( בעבר היה מקובל 1%...)
4. האם הבעיה נפתרת? שהרי לא מטפלים במחלה אלא בסימפטום?
5. לגבי פרוצדורת הניתוח:
* האם מבוצע בהרדמה כללית או חלקית? מהם היתרונות והחסרונות?
* כמה זמן אורכת ההחלמה ( דם , נקיון וכו)? אחרי כמה זמן חוזרים לעבודה במשרד בצורה מליאה?
* מהם תופעות הלוואי המקובלות?
6. מיהם הרופאים המובילים? דיאגנוסטיקנים ומנתחים?
הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוטוסקלרוסיס
ענת כוכבא13/10/2009לרון שלום! הפורום שלנו לא מיועד לשאלות בתחום רפואת א.א.ג - אנו כקלינאי תקשורת מיעצים בנושא תפקודי שמיעה. עליך להעביר את הפנייה לפורום רופאי א.א.ג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי שמיעהרותי12/10/2009
לאחר דלקת קלה באוזן שמאל אני שומעתכל הזמן כאילו רעש של רוח וזמזום . כמו כן בטלפון הקול שאני ש ומעת נשמע מעוות כמין קול של ילד קטן צפצופי ץ לעתים אני מרגישה כאילו האוזן סתומה. מהם הסמפוטמים האלה? האם זה פגיעה בעצב השמיעה? נוזלים באוזן? יש מצב שזה יעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי שמיעה
ענת כוכבא13/10/2009לרותי שלום! יתכן כי התופעות , שאת מתארת שייכות עדיין לדלקת האוזן. אין לי שום דרך או סמכות לקבוע על סמך מה שכתבת ממה את סובלת. עליך לפנות לביקורת של רופא א.א.ג. וגם לעבור בדיקת שמיעה, אשר תוכל לעזור לרופא להחליט לגבי המשך טיפול בך.
בברכת החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטניה08/10/2009
בני בן שנתיים ומדבר כבר כ3 משפטים רצוף כולל לשיר בית משיר.
הוא מדבר על עצמו רק בגוף נקבה- אני יושבת, אני אוהבת, אני רוקדת, אני אוכלת וכו' ניסיתי לתקן אותו כל פעם ולא נראה שזה ממש עוזר. בנוסף התחלתי להסביר לו שהוא בן כמו אבא ואמא בת וכו' אבל אני לא בטוחה שזאת הדרך.
אשמח אם תוכלו לכוון אותי כיצד אוכל לשפר את הבנתו במהלך הזמן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ענת כוכבא11/10/2009לטניה שלום!ישנם ילדים, הנוטים להשתמש תחילה בצורת נקבה בפועל למרות היותם בנים.תופעה זאת אופיינית הרבה פעמים לבנים, שסביבם הרבה בנות (אחיות, ילדות בגן וכו'). כאשר אנו מנסים לתקן, זה לרב לא יעיל ולעיתים גם מאוד מתסכל לילד שכאשר הוא מדבר, במקום ליהנות מדבריו מעירים לו. הדרך הטובה לפעול לשינוי המצב הינה לתת לו דגם טוב , למשל כאשר בנך אומר "אני הולכת", להגיד לו "נכון, אתה הולך מהר". כך הוא ישמע את האפשרות הנכונה, אך כמשפט חיובי וכחלק משיחה.
במידה ואינכם רואים שינוי כדאי להגיע ליתר בטחון לאבחון קלינאית תקשורת, שתוכל לוודא שאין קשיים אחרים בשפה, המביאים לבלבול הזה ולתת לכם הדרכה יותר ספציפית לבנכם. בנצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מאוחרדפית30/09/2009
קוראים לי דפית שחר אני בת 26 וחצי .
הסיפור מתחיל כאשר בגיל שנתיים אמא שלי שמה לב במסיבת סיום בגן בגיל שנתיים שכולם למדו שיר ואני איני ידעתי לשיר אותו היחידה בגן והסתכלתי על הפה של כולם בתסכול, היא לקחה אותי לא.א.ג והתגלו בעיות שמיעה וחמורות .ברקורד בינקות 50 db בילדות 75db
במשך השנים היו בעיות אזניים כגון דלקות אזניים חמורות מאוד ונוזלים פעמים רבות ניתוח הכפתורים האחרון היה בגיל 13, שלהבנתי זה גיל מאוחר מאוד לניתוח מסוג זה. בדיקות השמיעה העלו ליקויי שמיעה חריפים(תיעוד רפואי) במשך השנים החריפו ליקויי השמיעה ולאחרונה הלכתי לבדיקת שמיעה שהעלתה ירידה בשמיעה באוזן ימין של כ 85 db ובאוזן שמאל 110 dbטימפונומטריה לא העלתה נוזלים באוזניים ולכן מומחה אף אוזן גרון קבע ליקויי עיצבי חמור שלדבריו הוא כנראה מלידה .
פניתי למכון שמיעה האם זה הגיוני שתהיה כזו ירידה בשמיעה ומה יכולות להיות הסיבות לליקוי עיצבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי מאוחר
ענת כוכבא30/09/2009לדפית שלום!את ההתייחסות למצב השמיעה שלך עליך לקבל מקלינאי/ת התקשורת, שאצלה עברת לאורך שנים מעקב שמיעתי.גורם נוסף שיוכל להאיר על המצב הוא שוב רופא א.א.ג., אשר יסקור את ההיסטוריה הרפואית שלך לאורך שנים. כל קופות החולים מאפשרות להגיע לרופאים מומחים מן השורה הראשונה - אולי כדאי לך לשקול אופציה כזאת.
מפנייתך לא ברור לי האם את נעזרת במכשירי שמיעה. אם כן , עליך לבדוק את יעילותם במצב השמיעתי החדש ולשנות בהתאם לתוצאות. כדאי לך בשיחה עם קלינאי/ת התקשורת לשאול על כל האפשרויות לשפר את מצב שמיעתך באופן מרבי.
כמו כן עליך להקפיד על ביצוע מעקב שמיעתי וא.א.ג. סדיר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
דפית01/10/2009נאמר לי היום אצל קלינאי תקשורת שיש לי חשד לנוירופתיה אודיוטורית מה זה ומה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
02/10/2009נוירופתיה אודיטורית היא מצב בו איבר החישה באוזן הפנימית (השבלול) תקין, אך יש פגיעה בתפקוד וסינכרוניזזציה לאורך עצב השמיעה. מצב זה מאופיין לרוב בקושי להבין דיבור, בעיקר על רקע רעש. הוא יכול לבוא לידי ביטוי עם חומרות שונות של ליקוי שמיעה ותנודתיות בליקוי השמיעה.
האבחון של אודיטורי נוירופתי מתבסס על כך שניתן לקבל תגובה מהאוזן הפנימית (באמצעות בדיקת הדים קוכלאריים), אך לא מהעצב (באמצעות בדיקת ABR). ראשית, יש לברר אם בצעת בדיקות אלו והאבחנה שניתנה לך אכן נכונה. בכל מקרה הגישה בה נוקטים היום לרוב היא שימוש בהגברה (FM/מכשירי שמיעה/שתל) בהתאם לצרכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקית שמיעה ראשונה לתינוקרומי29/09/2009בני בן שבועיים וחצי ולא עבר בדיקת שמיעה בבית חולים כי המכשיר לא היה תקין
במכבי קיבלתי הפניה ל3 מכונים שונים:
מרפאת מכבי השלום
מכון אדיו טסט
מכון קולות
האם יש חשיבות למקום עריכת הבדיקה? אם כן היכן מומלץ לערוך אותה ?
אשמח לתשותבכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת שמיעה ראשונה לתינוק
ענת כוכבא29/09/2009לרותם שלום!קודם כל מזל טוב להולדת בנך .לגבי בחירת מכון מתוך הרשימה :כל המכונים הינם מקצועיים, לכן באפשרותך לבחור בהתאם לנוחות האישית של הגעה ובהתאם למצבי שינה/ ערות הטיבעים של בנך. אם מדובר בביצוע בדיקת הדים כוכליארים או בדיקת ABR, אז עלילדך להיות במצב שינה טבעית, אם מדובר בבדיקה התנהגותית, אז עליו להיות ער.לכן תבדקי קודם כל לאיזו בדיקה הופנתם ואז תפעלי בהתאם. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקוררותי28/09/2009האםדקור יכול לעזור לבעית שמיעה באוזן שנובעת אולי מנוזלים באוזן שלא רואים אותם בבדיקה רגילה ?
יש לי ירידה בשמיעה ולפעמים תחושת איטם ורעש באוזן כמו צרצור או רוח וכמט כן יש לי תחושה שהאוזן סתומה ואני בולעתא את הרוק ואז יש תחושה של הקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדקור
חגית שגיא29/09/2009רותי שלום,
פורום זה אינו המקום לענות על שאלתך.
אני ממליצה לך לגשת לרופא אא"ג במידה וטרם ניגשת
ואת שאלתך יש להפנות לפורום אא"ג או פורום רפואה משלימה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעש באוזניים+ירידה בשמיעה=יש פתרון?נעמי26/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררעש באוזניים+ירידה בשמיעה=יש פתרון?
26/09/2009יש פתרונות...
בצעי בדיקת שמיעה והתייעצי עם אאג וקלינאי תקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרואוטיהנילי22/09/2009שלום, לבני בן ה8 מיקרואטיה באוזן אחת ובשניה ירידה בשמיעה לסרוגין עקב נוזלים( עבר השתלה של עור תוף באוזן זו עקב נקב - באוזן זו שם מכשיר שמיעה רגיל לפי הצורך). אנחנו מתלבטים מאד האם לעשות מכשיר BAHA כדי לאפשר שמיעה דו צידית או שהסיכון של הזיהומים לא שווה זאת. דיבורו תקין. אודה לכם על חוות דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמיקרוטיה
חגית שגיא22/09/2009נילי שלום,
כפי שכבר צוין פה בפורום, מכשיר BAHA אותו משתילים היום הוא מכשיר דיגיטלי בעל איכות צליל טובה. וכמובן, יש חשיבות רבה לשמיעה דו אוזנית, בעיקר על רקע רעש ובעיקר לילד אשר נמצא בתחילת דרכו במוסדות לימוד וצריך לרכוש השכלה בתנאים אקוסטים מתאגרים למדי.
לגבי תועלת מול סיכונים מהניתוח - אין באפשרותינו בפורום זה לדון בכך משום שעל סיכונים וסיבוכים לאחר ניתוח יש להתייעץ עם רופא אא"ג.
רצוי לגשת למרכז המאפשר ניתוח מסוג זה ולהתייעץ עם הצוות שמורכב גם מרופאים היכולים לפרוש בפנייך את הסיכונים וגם אודיולוגים אשר יכולים - בהתאם לנתונים שתגישי בפניהם - לייעץ לך על תועלת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות של בדיקת שמיעהאלי19/09/2009מסיבות כאלה ואחרות נשלחתי לבדיקת שמיעה, התוצאות לדעתי לא היו טובות, אבל שנתתי אותן לרופא אף אוזן גרון הוא אמר שהתוצאות בסדר גמור..ומשהו פה לא נראה לי..
הSRT שלי יצא 92% באוזן אחת ו96% באוזן שנייה.. ורשום 20 SRT בימין ושמאל..זה עוד בסדר, אבל למטה בדף רשום משהו על דציבלים, ושם משהו מסריח..רשום לי 50 ו 55, ואני חושב שזה די גרוע לא?למרות שביומיום אין לי בעיית שמיעה שמבחינים בה..
בנוסף רשום לי טינופטריה TYPE C, מה זה אומר?
*יש לציין שאת הבדיקה עשיתי כשהייתי מצונן וכאבו לי האוזניים - לא היה נוזלים אבל היה "לחץ" באוזניים ככה מי שבדק אמר לי על פי איזה מכשיר כזה שהוא הכניס לכמה שניות לאוזן..
רציתי לדעת, מה הדרגה של הבעיית שמיעה שלי?מה כל הדברים האלה אומרים?והאם ה"לחץ" באוזן יכול להשפיע במידה ניכרת על התוצאות?כי אמרו שיכול להשפיע אבל לא כמה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתוצאות של בדיקת שמיעה
חגית שגיא20/09/2009אלי שלום,
Type C בבדיקת טימפנומטריה מרמז על תהליך כלשהו באוזן התיכונה (חוסר אוורור/נוזלים וכד') ולכן כדאי לברר על צורך בטיפול, במידה ועדיין קיימים הכאבים ותחושת הלחץ באוזניים.
קשה לקבוע מה מצב השמיעה על פי הפרטים שנתת ומבלי לראות אודיוגרמה מלאה. SRT 20 הינו גבולי מאוד, ולרוב מצביע על ירידה קלילה בשמיעה.
מכיוון שאינני יודעת למה התייחס ה- 50-55 דציבל, אין באפשרותי לומר לך למה הכוונה.
כפי שציינתי, במידה ועדיין קיימת תחושת הלחץ באוזניים הייתי פונה לרופא ומבררת על טיפול בשל תחושותיך ובשל תוצאות הבדיקה.
במידה והתחושה חלפה, אתה יכול לבקש בדיקה חוזרת על מנת לוודא כי יש שיפור במצב השמיעה והאוורור של האוזן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי20/09/2009הלחץ באוזניים פסק לגמרי כבר מזמן מזמן, פשוט שהייתי חולה היה לי כאבי אוזניים למשך תקופה ארוכה של איזה שבועיים וחצי(הייתי ממש חולה) - אז שלחו אותי לעשות בדיקה ואת הבדיקה עשיתי שעדיין היה לי לחץ וכאביים באוזניים..
אחרי שהבראתי הכאבים כמובן הפסיקו ובמכון שבדקו אותי אמרו לי שיכול להיות שהתוצאות יהיו טובות יותר כשהלחץ יעבור..
אם אני אצלם את הטופס של הבדיקה עם 2 הגרפים האלה זה יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו קטן
אלי20/09/2009שהייתי קטן הייתה לי בעיה קשה עם האוזניים שכאבו בתדירות קרובה, אבל לאחר כמה שנים שהתבגרתי הבעיה חלפה לגמרי, אבל אמרו לי וידעתי שהשמיעה שלי ירדה מעט מהילדות, אבל לפי הבדיקות רציתי לדעת אם זה באמת מעט או שהשמיעה ירדה בצורה דרסטית..למרות שביומיום אין לי בעיה לשמוע ולדבר עם חברים או לשמוע את המורים גם אם אני יושב הכי מאחורה, כאילו הכל תקין..
פשוט בבדיקה היו כאלה צפצופים חלשים כאלה שבהתחלה לא התקשתי לשמוע אבל הצפצופים ניהיו חלשים יותר ויותר עד רמה שכבר לא הצלחתי לשמוע אותם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה
20/09/2009כדי לקבל התייחסות מלאה צריך לראות את בדיקות השמיעה. אתה יכול לפנות בשאלות למכון בו ביצעת את הבדיק, לרופא או לצרף לנו סריקה של הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת BERA לא תקינהרויטל15/09/2009שלום רב,
לבתי בת החודשיים וחצי יש חשד לליקוי שמיעה מאחר והיא נכשלה בבדיקות הסקר סינון והופנינו לבדיקת BERA . לצערי הרב גם הבדיקה הזו יצאה לא תקינה. בתגובה לגירוי נקישה בעוצמה של 85 דציבל לא זוהו גלים כמו כן לא זוהו גלים בתגובה לגירוי בתדר 1000 הרץ ולא נרשמה תגובה לגירוי נקישה להולכת עצם. האם זה מצביע על כך שבתי חרשת???? מה השלב הבא ומה ההשלכות של בדיקה זו. אוסיף לציין שהיא כן מגיבה על ידי השמעת קולות והברות שאני פונה אליה.
האם גילה אינו מוקדם מדי לקבוע ולחרוץ את גורלה ככבדת שמיעה??
אשמח לקבל תשובה כנה כי אני על סף ייאוש....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת BERA לא תקינה
חגית שגיא16/09/2009רויטל שלום,
בשלב הבא אתם צריכים לפנות למיח"א שם גם ימשיכו לערוך בדיקות שמיעה על מנת לוודא את מצב השמיעה של בתך, ובמידה ואכן זהו מצב השמיעה יציעו לכם את פתרונות השיקום המתאימים ביותר לבתך.
כבדות שמיעה היא לאו דווקא חרשות. בדיוק כמו ראיה יש שלבים שונים של ירידה בשמיעה, ולכל שלב הפיתרון המתאים לו
חשוב לי להדגיש כי כבדות שמיעה אינו "גורל אכזר" אמצעי השיקום היום משוכללים ומגוונים וילדים כבדי שמיעה הינם ילדים חכמים, ומוצלחים באותה מידה כמו ילדים בעלי שמיעה תקינה, הם יכולים להצטיין בלימודים, לשרת כקצינים בצבא וללמוד באוניברסיטה. הכל תלוי באישיות באופי ובפוטנציאל של בתך, ללא קשר לירידה בשמיעה, כך שאין שום סיבה להכנס למצב של יאוש.
אנא פני למיח"א שם תקבלי את כל התשובות והתמיכה להם את זקוקה.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעה אצל תינוקת
חדוה30/09/2009שלום לאמא
קראתי את הודעתך ורציתי רק להגיד לך שלהיות כבד שמיעה זה בסדר גמור. מה שחשוב זה שההורים יקבלו את היליד ולא ינסו לחשוב שהוא "שומע" כמו כולם אלא ייענו לצרכיו. ילים מאושים הם כאלה שהמשפחה מקבלת אותם ואת הלקות שלהם יחד. יש תרונות כמו שתל שעוזרים מאד ואם מאבחנים מוקדם גם ילדים שנולדו חרשים יכולים ליות כבדי שמיעה שמדברים ברור ושמעים מוסיקה והכל.
מה שחשוב זה אהבה וקבלה. לחרשים יש קהילה ושפה ותרבות והם אנשים שמחים שטוב להם כי יש להם רבה תמיכה של קהילה שלמה.
כבדת שמיעה מלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעה אצל תינוקת
ענת כוכבא30/09/2009רציתי כהמשך להמליץ לקרוא כתבה, שהתפרסמה היום בידיעות אחרונות במוסף 24 שעות על זוג תאומות,דנה ותמר טל-אל, כבדות שמיעה. זה יכול אולי להציג את הדברים באור אחר עבורך.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים ואינו מדברלורן14/09/2009שלום
יש לי ילד בן שנתיים,אינו מדבר רק ממלמל
מאז שנולד עבר בדיקות בסינוני שמיעה,ברה,התוצאה נעה בין 45-50 דציבל,
כך שאינו שומע טוב,לאחרונה מצאו לו גם נוזלים באזניים דבר שלא תורם כלל לשמיעה תקינה,ועבר ניתוח כפתורים לפני מספר ימים,
אנו מרגישים שיש שיפור בשמיעה שלו,עדיין לא מדבר
והשאלה היא כזאת:
זה בית דו לשוני,האם להמשיך לדבר איתו שתי שפות או לתגבר ולעבור לשפה אחת כדי שילמד לדבר???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנתיים ואינו מדבר
חגית שגיא14/09/2009ונסה שלום,
בראש ובראשונה עליכם לבדוק את מצב השמיעה של ילדך על מנת לוודא כי כעת שמיעתו תקינה ומאפשרת חשיפה מספקת לשפה.
אם אכן השמיעה כעת תקינה, והירידה בשמיעה היא שהפריעה להתפתחות השפה, סביר להניח שכעת שפתו תתפתח ותתקדם. במידה והירידה בשמיעה אינה הגורם לעכוב בהתפתחות השפה, יש לברר מה הסיבה לעיכוב בהתפתחות השפה, ואז גם רצוי להתמקד בשפה אחת.
בכל מקרה מומלץ לגשת לאבחון אצל קלינאית תקשורת על מנת לקבל תמונה ברורה על המצב השפתי של הילד, וכמובן, כמו שציינתי יש לבצע בדיקת שמיעה על מנת לוודא את מצב השמיעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים ואינו מדבר
ענת כוכבא14/09/2009לונסה שלום! תשובה לשאלותיך הינה מורכבת ותלויה בגורמים, שלא ציינת: האם בנך משוקם שמיעתית ונעזר במכשירי שמיעה? האם נמצא בטיפול/ מעקב במסגרת מיח"א? האם נבדק ע"י קלינאית תקשורת ?
ילד שסובל מליקוי שמיעה סביב 45-50 דציבל יאחר לפתח דיבור, גם אם בסביבתו נעשה שימוש בשפה אחת בלבד. אם הליקוי עיקבי, חשוב ביותר להתאים לו מכשירי שמיעה בהקדם האפשרי ע"מ לאפשר לו קליטת קולות קלה וטובה. דו- לשוניות בוודאי אינה עוזרת, אך איך לנהוג בהמשך ניתן לקבוע רק לאחר איבחון מקיף של קלינאית תקשורת. האם ביצעתם בדיקת שמיעה לאחר ניתוח כפתורים? אם לא - עשו זאת בהקדם! ופנו בהקדם למיח"א אם עדיין לא עשיתם זאת!
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים ואינו מדבר
לורן15/09/2009תודה על התשובות, בני היה בבדיקה גם במיח"א וגם אצל קלינאית תקשורת, במיח"א אמרו שהירידה היא גבולית ולא בהכרח מצריכה שיקום שמיעתי אלא מעקב של קלינאית תקשורת שאמרה שלאחר ניתוח הכפתורים בהתאם לתוצאותיו יש לטפל בו באופן אינטנסיבי עקב האיחור המשמעותי בפיתוח שפה (פעמיים בשבוע מפגש עם קלינאית תקשורת) ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים ואינו מדבר
ענת כוכבא15/09/2009אני שמחה שהדברים מטופלים. בהצלחה ושנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מגבר יכול להפריע למחשבים?רונה12/09/2009שלום,
אני כבדת שמיעה עם 2 מכשירים. יש לי מגבר קטן עם מיקרופון שניתן לנתק ולהשתמש בכבל מאריך שאני מחברת אליו לולאת השראה וכל פעם עם אוזן אחרת משתמשת בו במקומות עם רעש סביבתי חזק כמו מסעדות, אולם הרצאות וכדומה. השנה יש לי מספר קורסים עם מחשבים, ואני סקרנית לדעת האם הנחה של המיקרופון עם כבל מאריך לעבר המרצה כשיש מחשבים פועלים בסביבה תשפיע על איכות הקול שאני מקבלת. כבר ניסיתי בבית להשתמש במערכת ליד 2 מחשבים פועלים ולא הייתה הפרעה משמעותית. אבל בקורס זה הרבה יותר מחשבים...
נ.ב. אסתכל גם בחוברת של הפעלת המכשיר, אבל אני חושבת שלא מתייחסים שם לסוגיה של הפעלת המכשיר בקרבת מחשבים.
צירפתי תמונה של המגבר אם זה עוזר במתן התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם מגבר יכול להפריע למחשבים?
ענת כוכבא12/09/2009לרונה שלום! כאשר מדובר בשימוש בציוד, שתלוי בשדות מגנטיים, לא בכל מצב אפשר לצפות מראש להתנהגות המערכת. כפי שציינת עד כה לא חווית הפרעות. קשה לי לנבא, האם ריבוי מחשבים עלול ליצור הפרעה בקליטה. תצטרכי פשוט לנסות ולראות. מאחר ומדובר בחיבור ישיר ולא אלחוטי, יתכן מאוד שלא תסבלי מהפרעות קליטה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטי גומי לאוזניים בבריכהרונה12/09/2009שלום רב,
קראתי בכתבה על תופעת דלקות האוזניים בקיץ, כי ישנם כיום מעין סרטי גומי אופנתיים וצבעוניים שגם הם נלבשים על האוזניים. מהם סרטי גומי אלה? האם אם יעילים יותר מאטמים מותאמים אישית במניעת כניסת מים? איפה אפשר להשיגם ומה טווח המחירים? והאם הם מתאימים גם לאוזן ללא עור תוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרטי גומי לאוזניים בברכה
ענת כוכבא12/09/2009לרונה שלום! נתקלתי בסרטי ראש בביקורי בארה"ב, אך מטרתם הייתה להוות הגנה נוספת על האטמים. לא ידטע לי מי משווק אותם בארץ. לא הייתי סומכת עליהם כפריט יחיד, המונע חדירת מיים לאוזניים, בפרט במקרה של העדר עור התוף. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי שמיעה לפגאמא לפג09/09/2009בני נולד בשבוע 28 במשקל של 950 גרם.לא היה מונשם.שהיינו בפגיה כחודשיים וחצי עם זיהום cmv שנרכש בפגיה.בעקבות הזיהום הזה בגיל חודשיים עברנו בדיקת bera.שהייתה תקינה,אך למרות זאת הוזמנו שוב בגיל 6חודשים לבדיקה חוזרת.היום בני בן 3.5 חודשים כרונולוגי ושלושה שבועות מתוקן,אינו מגיב לשום רעשים בבית,השאלה האם יש מקום לדאגה? אני מאוד מוטרדת כי עד הבדיקה הבאה יש עוד חודשיים ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרליקוי שמיעה פג.
11/09/2009אנא פרטי למה את חושבת שאין שום תגובות לרעשים בבית. לאילו תגובות את מצפה? האם הוא נבהל מקולת חזקים ופתאומיים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בשמיעה נכונה של מיל באוזן ימיןל09/09/2009לפני 3 חודשים דחפתי דלת של ממ"ד בחוזקה והיה מאחורי זה רדיאטור... וזה היה הרגשה של הדף.. לאחר מכן הרגשתי שהשמיעה שלי באוזן ימין לא כל כך טובה ואני עדיין לא שומעת ברור את המילים באוזן ימין. ואף פעם לא היה לי מקרה כזה, תמיד השמיעה שלי הייתה חדה. עשיתי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה(למרות שיש שינוי, היה לי בעבר בתדר הגבוה ביותר 0 וכרגע אחרי המקרה באוזן ימין ירידה של 10 דציבלים ובאוזן שמאל 15) ולמרות זאת אני מרגישה את השינוי באוזן ימין..
האם זה משהו חולף וישנו סיכוי שאשמע טוב את המילים בעתיד? וכמה זמן בערך? והאם יש משהו שאפשר לאמן את השמיעה הנכונה של המילים באוזן זו? והאם יכול לקרות מקרה כזה כתוצאה מהמקרה הנ"ל?
אשמח לתשובה
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבנוסף
ל09/09/2009בנוסף אחרי המקרה למשך מספר דקות הרגשתי בראש בצד ימין התכווצויות קלות שעברו מיד לאחר מכן ואין לי שום כאבי ראש או משהו בסגנון.. רק חוסר הבנת מילים בצד ימין.... אני פשוט לא יודעת מה לעשות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בשמיעה נכונה של מיל באוזן ימין
09/09/2009קשה לנבא מה יהיה. יש סיכוי שזה יחלוף ויש סיכוי שזה ישאר.
כרגע קשה להגיד. המתיני עוד מספר חודשים וראי בעצמך. כרגע לא הייתי עושה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
ל09/09/2009בנוסף אחרי המקרה למשך מספר דקות הרגשתי בראש בצד ימין התכווצויות קלות שעברו מיד לאחר מכן ואין לי שום כאבי ראש או משהו בסגנון.. רק חוסר הבנת מילים בצד ימין.... אני פשוט לא יודעת מה לעשות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף ל...
11/09/2009להמתין עוד 2-3 חודשים בסבלנות ואם זה ימשיך לחזור שוב לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים חברותיים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)