פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מירי
    04/11/2008

שלום רב, מדוע קשה לחלק מהאנשים הסובלים מהפרעות שמיעה להפיק תועלת ממכשיר שמיעה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הפקת תועלת ממכשירי שמיעה

ענת כוכבא
    04/11/2008

למירי שלום!הפקת תועלת ממכשירי השמיעה תלויה במספר גורמים:
    1.מצב השמיעה,כולל יכולת הבנת דיבור
    2.התאמת רמה טכנולוגית של מכשירי השמיעה לאופי ליקוי בשמיעה
    3.התאמת סוג הטכנולוגיה לצרכים אישיים היומיומיים בהתאם לסגנון החיים
    4. ציפיות מציאותיות ממכשירי שמיעה, שבפירוש אינם מחזירים את כושר השמיעה למצב תקין
    חשוב ביותר,כי אדם הסובל מליקוי בשמיעתו יטופל ע"י קלינאי תקשורת,אשר עבר התמחות בתחום מכשירי שמיעה.מקווה,שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאטמי אוזניים (זה דחוף)
    חן
    01/11/2008

שלום אני בן 18 משרת בצבא. עכשיו אני יצטרך לירות ברובה במטווח. עכשיו יש לי 2 שאלות: ביום חמישי שעבר לא של השבוע הזה שעבר נדמה לי ה23.10 הלכתי לנקות את האוזניים בעזרת שאיבה כי אני סובל מצרומן רב באוזניים. עכשיו ביום הראשון שהתגייסתי לצבאהתאריך שבה התגייסתי היה 27.10 לא הרגשתי טוב בכלל בקיצור הרופא בדק אותי ובדק לי את האוזניים עם המכשיר הזה נו שמכנסים לאוזניים נדמה לי שזה סטטוסקופ עכשיו רציתי לשאול האם זה החדיר את השעווה פנימה לאוזן? עכשיו אני ככל הנראה ממה שהבנתי מהרופא יש לי תעלות צרות עכשיו אני הולך לעבור יומיים של מטווחים ואצטרך לשים אטמים אוזניים האם אני יכול לקנות אוזניות מגן לדעתך ולשים אותם באוזן כי אני מפחד שלא אוכל לשים טוב את האטמים באוזן האם יש אפשרות לקנות אטמים מחניות אם כן תגיד לי על איזה את ממליצה ומהר ומאיפה אם את יודעת אוכל לקנות אוזניות מגן

הוספת תגובה

• אטמי אוזניים

איילה ולדמן
    02/11/2008

חן שלום
    ניתן לקנות אטמי אוזניים סטנדרטים בבית מרקחת. במקביל ניתן לרכוש אטמי אוזניים אישיים המיוצרים לפי מידה במכון אודיולוגי. אטמים אלו בנויים בהתאם למבנה האוזן של הלקוח לאחר לקיחת מידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד שמיעה פתאומי
    יוספה
    28/10/2008

שלום, אני בשבוע 18 להריון. לאחרונה באתי במגע עם אישה מבוגרת שאושפזה אתמול והתברר כי סובלת מאיבוד שמיעה פתאומי. האם זה ויראלי ומדבק? היש לי סיבה לחשוש? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד שמיעה פתאומי

הוספת תגובה

• איבוד שמיעה פתאומי

ענת כוכבא
    28/10/2008

ליוספה שלום!איננו מוסמכים כקלינאי תקשורת לענות על שאלה רפואית.אני ממליצה לך לפנות לרופא שלך,למסור לו את הפרטים הידועים לך אודות המיקרה ולפעול בהתאם להנחיותיו.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במכשיר שמיעה אחר ניתוח
    רונה גלמן
    27/10/2008

שלום, אני כבדת שמיעה בת 26. עברתי לפני שלושה שבועות ניתוח מסטואידקטמיה רדיקלי באוזן שמאל במהלכו בשל הכלוסטאוטמה הענקית הוצאו לי המלאוס ועור התוף (שאר העצמות היו הרוסות). כעת האוזן פתוחה ויבשה. לדברי הרופאה, אוכל להרכיב מכשיר באוזן עוד כשלושה שבועות. יש לי מספר שאלות: 1. אם שמעתי באוזן הזאת גם קודם (אומנם כאילו היא מתחת למים), יש סיכוי שהמצב ישתפר עם הגברה מתאימה? היות וסילקו לי רקמה שבוודאי חסמה גלי קול, אני אשמע צלול כמו באוזן ימין? 2. חשוב לציין שרוב הבעיה שלי היא הולכתית ורק בתדרים גבוהים מעל 6 הרץ יש לי בעיה גם עצבית. בנוסף לזה, לפי האדיוגרמה שלי, השמיעה דרך עצם הרבה יותר טובה וברוב התדרים אני שומעת מעל 10 דציבל, היות ועוקפים את המסלול הפגוע בהולכת אויר (ששם בשתי האוזניים אני מתחילה לשמוע מ65 דציבל). אני מתלבטת לפיכך האם כשיבוא הזמן לדון על שיקום שמיעה (לאחר שיודאו שהכלסטאוטמה לא חזרה) ללכת ישר על מכשיר BAHA לאוזן שמאל או על פרוטזות לעצמות השמיעה באוזן זו. מה דעתכן? 3. רציתי לדעת האם במכונכם יודעים להכין אוזניה פתוחה ביותר לאוזן לאחר ניתוח כזה נרחב. אומנם קניתי את המכשירים במכון בתל אביב של סימנס, אבל הבנתי שבנושא האוזניות אין הרבה הבדלים במחיר ובאיכות בין מכון למכון. בגלל שחתכו לי עצם גם באוזן החיצונית, ואין לי עור תוף שיגביל את כניסת חומר התבנית, חשוב לי שהקלינאית תקח מידה של אוזן חיצונית + 1 ס"מ (את המידות אני מבססת על אוזניה בימין שהוכנה לי וגם בה היה לי ניתוח מסטואידקטומיה לפני הרה שנים) לתעלת השמע. אחרת, תבנית המידה פשוט עלולה להיתקע באוזן, וצריך לרוץ לרופא א.א.ג לטפל בזה. מה עוד שהרופאה שלי נמצאת בקריית אונו ואני בראשון לציון. בתודה רבה, רונה.

הוספת תגובה

• שימוש במכשיר שמיעה אחר ניתוח

ענת כוכבא
    27/10/2008

לרונה שלום!מבלי לראות את האודיוגרמה במלואה אינני יכולה לומר לך איך תשמעי לאחר שיקום באוזן השמאלית בהשוואה לימנית.הדבר תלוי כמובן גם בשינויים המבניים, שנגרמו לאוזן עקב הניתוח ותהיה להן השפעה ישירה על האקוסטיקה של האוזן.כפי שציינת,רכשת כבר מכשירי שמיעה.מומלץ לרכוש אוזניות באותו מקום על מנת להתאים אותן גם לנתונים האקוסטיים של מכשירי השמיעה. כדאי לדעתי לנסות לשקם את השמיעה בעזרת המכשירים שרכשת ורק אם הדבר אינו מצליח,כדאי לשקול את האופציה הניתוחית.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אייל
    26/10/2008

שלום רב, אימי צריכה לקנות מכשיר שמיעה ולהתחיל להשתמש בו. כעת התחיל חורף וחשבתי לתומי: האם מייצרים מכשירים שמיעה נגד גשם? האם הם יותר יקרים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מכשירי שמיעה וגשם

חגית שגיא
    26/10/2008

אייל שלום,
    מכשירי שמיעה אינם סובלים מים או רטיבות מכל סוג שהוא וזה כולל גם טיפות גשם. כל החברות המייצרות מכשירי שמיעה עובדות על פיתוח מכשירים עמידים יותר ללחות, אך ההמלצה הגורפת היא להמנע כמה שיותר מחשיפת המכשיר ללחות.
    על כן, בעת החורף, במידה ואמך נחשפת לגשם ללא מטריה ההמלצה היא להסיר את המכשירים ולהרכיבם מחדש רק לאחר שהגיעה למקום מחסה, והשיער והאוזנים התייבשו

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניות אלחוט
    מיכאל
    22/10/2008

האם אוזניות אלחוט גורמות לזק קינה, בדומה לטלפונים ניידים? איזה אוזניות פחות מסוכנות?

לקביעת תור
    סגירה
    אוזניות אלחוט

הוספת תגובה

• קרנה

חגית שגיא
    22/10/2008

מיכאל שלום,
    זה אינו פורום מתאים לשלאלות בנושא קרינה. זה אינו תחום ההתמחות של קלינאית תקשורת

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    19/10/2008

שלום רב, אני לקויית שמיעה עם ירידה של כ- 50DB בכל אוזן (ירידה שהתגלתה לפני כ - 10 שנים). אשמח לקבל קצת סדר בבלאגן: מה ההבדל בין לקוי שמיעה לכבד שמיעה? איך משיגים תעודת כבד שמיעה ומה התנאים לכך (סלקום דורשים תעודת כבד שמיעה לצורך מתן 150 SMS חינם כל חודש) האם יש איזשהן הטבות ללקויים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה של ליאת

ענת כוכבא
    20/10/2008

לליאת שלום!ההגדרה "לקוי שמיעה" מקבילה להגדרה של כבד שמיעה.כבדות שמיעה מוגדרת ברמות שונות של עוצמת הליקוי-מקל ,דרךבינוני ועד עמוק.תעודת כבד שמיעה מנפיקה וועדה של ביטוח לאומי.מידע מפורט אודות זכויות כבדי שמיעה תוכלי למצוא באתר ארגון "בקול".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של מוזיקה רועשת על פעוטות.
    רעות
    16/10/2008

אני מחפשת מקורות להשפעה של מוזיקה על פעוטות. אם תוכלול לעזור לי. אם לא מקורות, לפחות מה דעתכם המקצועית על הנושא. האם באמת יש השפעה, ואם כן מה היקף ממדי הנזק אצל התינוק הפרטי, ומה ממדי התופעה באוכלוסיית התינוקות? תודה רבה.

הוספת תגובה

• מוזיקה רועשת לפעוטות

חגית שגיא
    19/10/2008

רעות שלום,
    לא ברור לי משאלתך האם את מחפשת מאמרים בנושא או שואלת אם יש השפעה.
    אם השאלה היא האם יש השפעה אז התשובה היא בוודאי, חשיפה לרעש חזק יכולה לגרום לירידה בשמיעה בדיוק כמו אצל אדם בוגר כיוון שאיבר השמיעה מפותח במלואו אצל תינוק עם הלידה.
    אם את מחפשת מאמרים אז לא הבנתי האם את מחפשת סטטיסטיקה לגבי כמות הילדים בעלי נזק שמיעתי כתוצאה מרעש חזק או מה ההשפעה על איבר השמיעה עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ירמי
    15/10/2008

לאחרונה החלו לי כאבים באוזן שמאל. כמו כן, לעתים התחלתי להרגיש חוסר שיווי משקל. בעיות אלו קורות לי בתדירות נמוכה. האם עלי להגיע לרופא (זו טרחה גדולה בשבילי כי אני עובד בשעות היום) או שזה יכול לעבור לבד? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבים באוזן וחוסר שיווי משקל

איילה ולדמן
    15/10/2008

ירמי שלום
    מומלץ בהחלט לפנות לרופא א.א.ג לברור הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות שמיעה
    רון
    12/10/2008

שאלה מוזרה: ילד כבן שנתיים וחצי, אובחן בגיל ארבעה חודשים כסובל מלקות שמיעה עמוקה (לא הגיב בברה ל-85 דציבל). החל לחבוש מכשירי שמיעה בגיל שנה, אך במשך כמה חודשים לא היתה התקדמות ממשית (מלבד קליטה סביבתית - ולא שמיעתית - מפותחת מאד). בגיל שנה ושבעה חודשים עבר ניתוח כפתורים בשתי אזניו, לאחר שהתברר שהוא סובל מריבוי נוזלים באופן כרוני. בתוך כמה שבועות ניכר שיפור ממשי, החל לשמוע עם המכשירים והחל תהליך מהיר יחסית של רכישת שפה. בבדיקות קוגנטיביות שנערכות לו במסגרת השיקומית אובחן שעם המכשירים הוא שומע ברמה של 15 דציבלים וללא המכשירים ברמה של 35-40 דציבלים. לאחרונה, ללא שום הסבר, קורה שהילד שומע ללא מכשירים. במידה והוא מתרכז בשמיעה, הוא יכול לחזור על מלים שנאמרות לו, מילה במילה, עשרות מילים, ויודגש שהוא אינו רואה את השפתיים אלא מבין שזהו משחק שעליו לקלוט את המלים כשהן מושמעות מעבר ליד המסתירה את השפתיים. דבר זה קורה מפעם לפעם, ללא קשר לשעה משעות היום או למצב סביבתי מסוים, אך בלבד שהילד מרוכז ואינו עסוק במשחק כלשהו. שאלתי: האם קיימת תופעה מסוג זה? האם זה אומר בעצם שהוא שומע אך אינו מסוגל להפיק שמיעה בתנאי עיסוק? כיצד זה מתיישב עם הרקע הכללי? ובכלל, האם בדיקה ABR שנערכה לו בגיל ארבעה חודשים (ולאחריה בדיקה נוספת לאימות כחלוף שנה) ובה נקבע שהוא סובל מלקות שמיעה עמוקה ויידרש לשתל קוכליארי, יכולה להיות כה מופרכת לאחר ניתוח כפתורים מוצלח?

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות שמיעה

הוספת תגובה

• התעוררות שמיעה

ענת כוכבא
    12/10/2008

לרון שלום!נתחיל מהתיחסות לבדיקת ABR.בבדיקה זאת בודקים את המוליכות החשמלית של עצב השמיעה.בכל הבדיקות מסוג זה קיים אחוז מסויים שלתגובות לא ברורות,אשר יכולות להוביל לפרשנות מוטעית.לגבי תגובות בנך ללא מכשירים-ובכן ליקוי בשמיעה שלכ-40 דצ' מאפשר שמיעה חלקית של דיבור גם ללא שימוש במכשירי שמיעה.כמובן נדרש מבן אדם ריכוז רב על מנת לשמוע ולהבין במצב זה.ילדים רבים אינם מגיבים למתרחש בסביבתם בעת שהם שקועים במשחק או צפייה בתכנית בטלוויזיה-גם כאשר שמיעתם תקינה.חשוב שתקפידו להרכיב לבנכם את מכשירי השמיעה ככל שניתן יותר,על מנת לאפשר לו תנאים מירביים להתפתחות שמיעתית,שפתית,קוגניטיבית,חברתית וריגשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירומה אקוסטית ומכשיר שמיעה
    ש
    05/10/2008

שלום רב, מזה כשנתיים יש לי את הגידול השפיר הזה בגודל כ15 מ"מ.נכון להיום לא נותחתי אך השמיעה באוזן הספיציפית מתדרדרת מיום ליום.כבר השלמתי עם אי היכולת לדבר בטלפון למשל באוזן הזו,אך ישנן בעיות בזמן שיחות חברתיות למשל.הרופא טען כי מכשיר שמיעה לא יכול להועיל.האם זה נכון?יש חלופה?הרי ניתוח ככל הנראה ישבור לגמרי את תעלת השמיעה.עד אז יש פתרון?אפילו שעון מעורר אני לא שומעת אם אני נרדמת בצד הלא נכון...מה ניתן לעשות?תודה רבה.

הוספת תגובה

• נוירומה אקוסטית ומכשיר שמיעה

ענת כוכבא
    05/10/2008

לש' שלום!ליקוי בשמיעה,הנוצר כתוצאה מגידול על עצב השמיעה,אינו לרב יציב ובנוסף עלול לפגוע ביכולת הבנת הדיבור.מתוך דבריך אינני יכולה להסיק מסקנות אופרטיביות,אך גם במצב של אוזן לא תפקודית ניתן להעזר במערכת, הנקראת CROS או BICROS.המערכת מורכבת משלשה חלקים:משדר בצורת מכשיר שמיעה,הממוקם מאחורי האוזן הלא-תפקודית; מכשיר שמיעה + מקלט, המורכבים מאחורי האוזן הטובה.אותות,הנקלטים ע'י המשדר מואברים אלחוטית למקלט,המורכב על האוזן הטובה. בצורה זו ניתן לשמר שמיעה היקפית(לשמוע קולות,המגיעים גם מהצד הפגוע) ולזהות כיוון ממנו מגיעים הקולות.המערכת תוכל להחזיר אותך למעגל החברתי וחיים קלים יותר.
    לצורך השכמה ניתן להעזר בשעון מעורר רוטט.בתקווה,שעזרתי במידת מה-שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירומה

ש
    07/10/2008

ענת,תודה רבה.הבהרת קצת.דבר אחד שמעניין אותי הוא שעפ"י דעת הרופאים השמיעה באוזן החולה תתדרדר ככל הנראה.אני מצליחה לשמוע רעשים ורחשים,אך לא להבין מה אומרים.לא פעם ניסו ללחוש לי באוזן סוד,והדבר היה סודי גם בשבילי...האם המכשיר שהסברת הוא חיצוני ובולט?האם זה אומר שאשמע באוזן החולה או רק דרך הבריאה?כוונתך שאשמע באוזן הבריאה התרחשויות מהצד החולה?משמע שמדובר במכשיר מאסיבי שמקיף את הראש?ועניין נוסף,האם ברשת הדים יש רופאים להתייעץ עימם או רק אנשי שיווק?כלומר,האם אוכל לקבל יעוץ מדעי למצבי?אודה לך אם תעני לי על כך ובזאת אמצה את העניין.שתהא לך שנה מקסימה וגמר חתימה טובה! נ.ב-האם זה נכון שמחיר מכשירי השמיעה הוא אסטרונומי?והאם יש מימון של קופ"ח?תודה רבה!נתת תקווה כלשהי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירומה

ענת כוכבא
    12/10/2008

לש' שלום!סליחה על האיחור בתגובה-אך המייל הגיע אלי רק היום(!).אכן מדובר במכשירים חיצוניים,אך לא בולטים וקל מאוד להסתיר אותם בעזרת מעט שיער.על כל אוזן מורכב מכשיר ואין שום קשר פיזי ביניהם.המערכת מרכזת את השמיעה באוזן הבריאה-גם מהצד השומע וגם מהצד הלא שומע.עקב שוני באופי הקולות הנקלטים ע"י המערכת בד הלא שומע ומועברים לצד השומע אנשים לומדים להבחין מאיפה מגיעים הקולות.המערכת עולה מספר אלפי שקלים-תלוי בביטוח הבריאות בו את מבוטחת.קיימת השתתפות של סל הבריאות ושל ביטוחים משלימים ברכישת מכשירי שמיעה.תמונה מלאה תוכלי לקבל בפגישת יעוץ אישית,אשר אינה כרוכה בתשלום.בסניפי הדים עובדים קלינאי תקשורת,אשר מתמחים בשיקום שמיעה והתאמת מכשירי שמיעה.רופאים אינם עוסקים בתחום ייחודי זה.ברשת הדים ישנם מספר אנשי שיווק, אך אין להם שום קשר לעבודת קלינאיי התקשורת ולקוחותיהם.אני ממליצה לך לקבוע פגישת יעוץ ובכך לקבל תשובות על כל שאלה נוספת,העולה על דעתך.בברכתחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול שפיר

טובה
    13/10/2009

היי ראית מה שכתבת ואני סובלת בדיוק כמוך ועברתי קרינה ממוקדת לפני כ- 6 חודשים. אבל בינתיים הצפצופים באוזניים התגברו. רציתי לדעת ולשתף אם אפשר מה עשית כדי לשפר את איכות החיים. אשמח לתשובה

טובה שרגא
    0544993093

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמי
    05/10/2008

שלום רב, האם לדעתכם קשר בין אדם שומע לבין אדם חירש לחלוטין יכול לעבוד טוב? כיצד יראה קשר כזה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

חגית שגיא
    05/10/2008

תמי שלום,
    כל קשר בין כל שני בני אדם תלוי בהם כמובן.
    אני ממליצה לך לפנות לארגון 'בקול או לפורום של אנשים לקויי שמיעה ולהתעניין שם מעט. בפורום זה נתקשה לספק לך מענה לשאלה זו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד שמיעה
    שלי
    28/09/2008

ביתי בגיל שש איבדה את שמיעתה באוזן ימין תוך חודשיים הגיעה ל- DEATH HEAR ועברה סידרת בדיקות מטורפת כדאי לגלות מה גרם לאיבוד השמיעה ואין לאף רופא שמץ של מושג ומאז היא במעקב בדיקות שמיעה בכיתה היא עם רשת FM עושים הכל לשמר את אוזן שמאל. לאחרונה נראה סימנים לירידה באוזן הטובה שלה ועכשיו אנחנו בבירורים MRI בדיקות גנטיות וכו' אך נאמר לנו שאי אפשר לעצור את ההידרדרות ואין מושג מה גורם להידרדרות ואיך לעצור אותה חשוב לציין שאין במשפחתנו בעיות חרשות משום צד וזה חדש לכולם אשמח אם למשהו יהיה איזה עצה או המלצה או על מה לשים דגש איזה בדיקה מיוחדת רופא מומחה או כל קצה חוט אנחנו ממש לא רוצים שהיא תאבד את האוזן היחדיה שהיא שומעת למחיצה תודה ושנה טובה אימא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד שמיעה

הוספת תגובה

• איבוד שמיעה

חגית שגיא
    05/10/2008

שולי שלום,
    חשוב לא להחשף לרעשים חזקים - אירועים כגון חתונות וכד', מוזיקה חזקה, שמיעת מוזיקה באוזניות, וכל רעש חזק שהוא שיכול לתרום להתדרדרות בשמיעה.
    חושב כמובן להשאר במעקב שמיעתי ורפואי, ובמידה וקיימת ירידה בשמיעה באוזן הטובה רצוי להתאים מכשיר שמיעה שיעזור לבתך לתפקד בבית הספר ובחיי היום יום בכלל.
    מכיוון שלא ידוע מה הגורם קשה לתת עצות מעבר לכך, אלא רק להתייחס לסימפטומים הקיימים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון
    מארק
    22/09/2008

שלום רב. מזה שבוע ויותר מאז שחזרתי ממשחק כדורגל בירושלים שמתי לב באותו הלילה לצילצולים בשני אוזניי. כאמור שבוע ויותר מאז עד היום אני מרגיש את זה כמובן שבסביבה שקטה יותר וקשה לי להתעלם מזה . בקרוב אני יערוך בדיקה אצל רופא אא"ג . אני בן 16.7 אף פעם לא הייתה לי בעיה כלשהי באוזן.. הגיוני שאוזניי במשחק כדורגל אחד יפגעו עד כדי סבילת טינטון ממושך שלצערי ואני מודע לכך שיכול להיות וזה לתמיד. הודה על תשובה .

לקביעת תור
    סגירה
    טינטון

הוספת תגובה

• טינטון

ענת כוכבא
    22/09/2008

למארק שלום!חשיפה לרעש חזק עלולה לגרום להופעת טינטון-חד או דו-צדדי.לפעמים מספיק להחשף פעם אחת על מנת שיגרם נזק תמידי,אך לרב,אם הרעש אינו קיצוני בעוצמתו ואדם לא נחשף אליו פעם אחר פעם,תופעת הטינטון יכולה לחלוף.עליך להמשיך לאחר בדיקת רופא א.א.ג לבדיקת שמיעה.רצוי לחזור על בדיקת השמיעה כעבור חודש על מנת לוודא את יציבות מצב השמיעה.מיותר לציין,כי עליך להיזהר ומעתה לא להחשף לרעש חזק ללא הגנה על אוזניך.ניתן להעזר באטמי אוזניים מוכנים או מיוצרים אישית לפי מידת האוזן של המשתמש.חשיפה נוספת לרעש(משחק כדורגל,בילוי במועדון לילה,האזנה למוזיקה בעוצמה חזקה דרך אוזניות,התונה וכו')עלולה להחמיר את מצבך.אני מאחלת לך החלמה מהירה ושנה טובה ובריאה-ללא טינטון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש חזק ומפריע
    עדי
    21/09/2008

בני כמעט בן 6 , שמתי לב שהיינו בחתונה משפחתית היתה מוזיקה חזקה מאוד, הוא לא יכל לסבול את זה, סתם אוזניים ופשוט רצה ללכת. אתמול היינו במופע כלי הקשה והיתה מוזיקה נורמלית לא חזקה וראיתי שהוא חלק המהמופע סותם את האוזניים , ששאלתי אותו למה? הוא אמר שחזק לו מידי. חוץ מזה הוא ילד רגיל ,פעיל - האם מעיד על משהו? האם מצריך בדיקה ? בקיצור למה הוא עושה את זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רעש חזק ומפריע

הוספת תגובה

• רעש חזק ומפריע

ענת כוכבא
    22/09/2008

לעדי שלום! רגישות לרעש הינה אינדיבידואלית ויכולה להופיע ברמה גבוהה יותר מאשר בכלל האוכלוסיה כבר בילדות.לעיתים התופעה מתלווה להפרעה בשמיעה,אך המצב הזה אינו הכרחי.לא פעם בדקנו ילדים, בעלי שמיעה תקינה,אשר התלוננו על רגישות לרעשים.לכן כצעד ראשון אני ממליצה על בדיקת רופא א.א.ג. ולאחר מכן בדיקת שמיעה,בה יבדקו גם רגישות לעוצמה חזקה.אם בבדיקה תתקבל תמונה של שמיעה תקינה פרט לרגישות לעוצמות חזקות,ניתן לבצע אימוני שמיעה לצורך הפחתת הרגישות לרעש.בכל מקרה תשתדלו לא לחשוף את בנך לרעשים חזקים כמו בשמחות-העוצמה באירועים אלו לא רק מפריעה,אלא עלולה לפגוע בשמיעה באופן בלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה