פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסוריאזיס ומכשירי שמיעה
    פיני
    03/12/2008

שלום רב, לאימי יש פסוריאזיס ובעיית שמיעה. בעבר היה לה מכשיר BTE, אך כעת משזה התקלקל, היא מעוניינת לרכוש מכשיר חדש. האם יש מניעה לרכוש מכשיר מסוג אחר (שאינו מאחורי האוזן)? האם צפויות בעיות עם מכשיר מסוג אחר? האם יש מכשירים שמומלצים יותר לסוג בעיה כזו? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס ומכשירי שמיעה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס ומכשירי שמיעה

04/12/2008

פיני שלום
    הבעייתיות של סוריאזיס באוזניים היא הקשקשת הרבה של העור. כאשר משתמשים במכשיר תוך אוזני אותה קשקשת עשוי לסתום את המכשיר ואף לחדור לתוכו ולגרום לנזק לחלקיו הפנימיים. במקרה של מכשיר מאחרוי האוזן, נכנסת לאוזן אוזניית פלסטיק אשר ניתן לשטוף אותה ואינה נפגעת מהקשקשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות מוזיקה רועשת על תינוק
    רומי
    02/12/2008

יש לי תינוק בן חודשיים והוזמננו לחתונה, האם זה נכון שמוזיקה רועשת (כגון מוזיקה של חתונות) גורמת לנזק בלתי הפיך לשמיעה של תינוקות? תודה

הוספת תגובה

• השפעת מוזיקה רועשת על תינוק

ענת כוכבא
    02/12/2008

לרומי שלום!מוזיקה רועשת הינה רעש-אפילו אם המנגינה עצמה נעימה לנו לאוזן,ברגע שהיא מוגשת בעוצמה גבוהה,היא מהווה מטרד ואולי גם מקור לנזק שמיעתי אצל כל אחד מאיתנו:מתינוק ועד זקן.ככלל,ככל שנחשפים לרעש למשך זמן רב יותר,כך גדל הסיכון להיווצרות נזק בלתי הפיך בשמיעה.ככל שהרעש חזק יותר,גם חשיפה קצרה אליו עשויה להזיק. בנוסף לנזקי שמיעה הרעש משפיע על מערכות רבות בגוף,גורם לעליה בדופק,לחץ דם,לעצבנות ועייפות.שורה תחתונה-קחי שמרטף ותשאירי את התינוק בבית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזו גיל מתחיל התינוק להגיב לקולות
    סארא
    01/12/2008

שלום רב יש לי תיאומים (בן ובת) הם עכשיו בני שלושה חודשים , בדיקת השמיעה שבוצעה להם בבית חולים היתה תקינה. אבל עכשיו בגיל שלושה חודשים נעשה להם בדיקת שמיעה דרך משחקים ובובות בשני הצדדים , אבל לא היו להם תגובות. עשינו להם בדיקה לאוזניים לבדוק אם יש להם נוזלים או משהו, הבדיקה היתה תקינה, רופא א.א.ג. הופנה אותנו לעשות להם בדיקות נוספות לשמיעה כמו bera. לפי דעתכם האם זה מדאיג, או עדין יש זמן לקבל תגובות מהתינוקים , עד איזו גיל , כבר זה לא תקין?? אנחנו מודאגים כל הזמן, ורוצים לקבל תשובה שתרגע אותנו. תודה

הוספת תגובה

• תגובות שמיעה של תינוקות

חגית שגיא
    01/12/2008

סארא שלום,
    תינוקות מגיבים לצלילים מיום היוולדם, צריך לדעת אילו תגובות לחפש. בתחילה אלו רק תגובות רפלקסיביות הקשורות לפעילות כללית של התינוק (הפסקת/תחילת מציצת מוצץ, עצירת פעילות גפיים וכד') ורק לקראת גיל 4 חודשים נצפה לתחילת הפניית ראש לכיוון מקור הצליל.
    גם תגובות אלו מושגות לרוב כשהתינוק בסביבה נטולת גירויים ואז הוא לא מוסח על ידי גירוי אחר, והתגובות שמתקבלות - ניתן לדעת שהן מכוונות למקור הקול ולא לגירוי ויזואלי או תחושתי אחר.
    אני מאוד ממליצה לבצע את בדיקת ה- BERA ובדיקה התנהגותית נוספת כשהתינוקות יגדלו מעט ואז התגובות יהיו יותר ברורות. רק לאחר מכן יהיה טעם להתחיל לדאוג.
    מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה
    קרן
    30/11/2008

ערב טוב בעלי ואני היינו אצל רופא אף אוזן גרון, בגלל בעיית שמיעה - צפצופים באוזניים וירידה בשמיעה, והוא החליט שבעלי צריך מכשיר שמיעה. במקביל בעלי הלך לרופא פרטי שגם הוא המליץ לו על מכשיר שמיעה אבל מסוג אחר (מכשיר שמתכוונן עם שלט). עכשיו אנחנו בדילמה כי כל רופא ממליץ על סוג אחר ממכון שמיעה אחר. האמת שזה נראה שכל רופא "מושך" לכיון שלו , כדי שנרכוש את המכשיר ממנו. מקווה לתשובה מהירה. בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר שמיעה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה

ענת כוכבא
    30/11/2008

לקרן שלום! התאמת מכשירי שמיעה הינה אישית ומותאמת בהתאם למספר גורמים:1.סוג הירידה בשמיעה וחומרתה 2.מיבנה האוזניים ותעלות השמע החיצוניות 3.יכולות תפעול המכשירים 4.צרכים יומיומיים, המותאמים לסגנון החיים 5.תקציב אישי.בשוק קיים מגוון רחב של מכשירי השמיעה,לכן חשוב ,שתעזרו בקלינאי\ת תקשורת, המתמחה בתחום שיקום שמיעה ויכולים לסייע לכם בהתלבטות ע"י מתן הסבר והכוונה מקצועית לצורך בחירת מכשירי שמיעה, הנכונים לכם.כפי שציינתי קודם-תחום שיקום השמיעה הינו באחריותם המקצועית של קלינאי תקשורת ולא של רופאי א.א.ג.,ולכן חשוב, שתוועצו במומחה הנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני פה במקרה

מושון
    03/01/2009

הרבה לפני מכשיר שמיעה עליכם להתמודד עם הרעש ,מאחר וחוסר שמיעה כשלעצמו יכול גם להיות יתרון ,במיוחד באוזן אחת .רוצים לישון -מתהפכים על השומעת . אבל צפצוף או כל רעש פנימי הוא סימן לנזק מצטבר ואכן מתחיל בקטן . אולי בשלבים ראשונים תמצא תשובה מדיצינית ,אבל אם רופא לא יכול לתת לכם הסבר הגיונינ לסיבה הראשונית ,סביר שהטיפול לא יועיל .כל השיטות המקובלות של כיסוי הרעש -מסקינג -מיסוך ושל הגברת השמיעה בעזרת מכשיר פשוט מנסות להתאים תתובת יפה מפלסטיק במקום לתקן את הרגל .בתור ייצרן רעש ראש וותיק אני יכול רק להציע לכם לקחת אחריות אישית .תתחילו לחפש ,אל תסמכו על אחרים או עלי .אתם לבד.תרגישו חופשי לשאול אותי עוד ,אני מומחה מהצד הלא נכון.מושן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חזי
    30/11/2008

מה מומלץ לשים באוזן בזמן חשיפה לרעש (בארועים למשל}?האם הפקקים לא דוחפים את השעווה פנימה?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

חגית שגיא
    30/11/2008

לחזי
    מומלץ ורצוי להשתמש באטמים. יש סוגים שונים של אטמים, האטמים אשר נבנים לפי מידה מפחיתים את הרעש בצורה המשמעותית ביותר. לרוב כאשר כמות השעווה באוזן קטנה אין בעיה להרכיב אטמים. בכל מקרה של ריבוי שעווה רצוי לפנות לרופא אא"ג על מנת לא להגיע למצב של פקק שעווה אשר חוסם את השמיעה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לאה
    26/11/2008

אפשר לקבל טיפים כיצד לבדוק לבד האם אני לקויית שמיעה, בלי להגיע לאיבחון? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפים

איילה ולדמן
    26/11/2008

באופן כללי, אם את נוטה לשאול הרבה "מה" ואם את מתקשה להבין דיבור על רקע רעש או לעקוב אחר שיחה רבת משתתפים זה הזמן לפנות למכון שמיעה ולעשות בדיקת שמיעה מסודרת. אף בדיקה ביתית לא תוכל לתת לך את רמת השמיעה המדויקת שלך ובטח שלא יתאפשר מתן פתרונות לצרכיך האישיים בדרך זו. מדובר בבדיקה פשוטה שאורכת כ - 20דקות בלבד, אינה פולשנית ואינה כואבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפצופים באזניים
    יוסי ממו
    23/11/2008

אני סובל מאד מאד מאד מצפצופים בלתי פוסקים באזניים שמגיעים מהמח. אנא האם מישהו יכול לייעץ ? בתקופה זו אני מקבל טיפול של דיקור סיני וממש שום דבר לא עוזר אם יש מישהו/היא שעברה סבל שה אנא תנו ייעוץ.אני מוכן לכל טיפול שהוא העיקר שיחלפו הצפצופים והפעמונים. תודה יוסי ממו.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפצופים באזניים

הוספת תגובה

• צפצופים באוזניים

ענת כוכבא
    24/11/2008

ליוסי שלום!טיפול בטינטון( הציפצופים באוזניים) מגוון מאוד ותוצאותיו תלויות במקור הבעיה. בכל שיטת טיפול, הקיימת היום מתקבלות תוצאות חיוביות רק בחלק מאוכלוסיית הסובלים מטינטון. חשוב ביותר לעבור אבחון טינטון ולאחריו לפנות לרופא א.א.ג.,המתמחה בטיפול בטינטון.כדאי שתפנה לפורום רופאי א.א.ג. עם שאלתך.את אבחון הטינטון מבצעים במכונים אודיולוגים, המתמחים בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דינה
    23/11/2008

שלום רב, נולד לי בן וכיום הוא בן שלושה חודשים. אני מתעניינת בנושא התפתחות הדיבור והשמיעה אצל ילדים. רציתי לבקש המלצה לספר טוב בנושא. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ספר

ענת כוכבא
    24/11/2008

לדינה שלום! לאחר בירור בין הקולגות שלי התברר, כי איננו מכירים ספרים מסוג זה מלבד ספר יחד, שאולי יענה על שאלותיך.שמו של הספר:"ילד מה הוא אומר".קריאה מהנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון ואטמי אוזניים
    גיא
    19/11/2008

שלום לחברי הפורום אני בחור צעיר כבן 36 שסובל מטינטון בשתי האוזניים מזה 5 שנים בגלל גילי אני יוצא מדי פעם למועדונים וברים (מובן שרועש שם מאוד) ומשתמש באופן קבוע באטמי אוזניים (שאווה) שאלתי היא האם זה מספק? האם השימוש באטמים מונע החמרה? האם יש אטמי אוזניים מומלצים? תודה מראש על תשובתכם גיא

לקביעת תור
    סגירה
    טינטון ואטמי אוזניים

הוספת תגובה

• טינטון ואטמי אוזניים

ענת כוכבא
    19/11/2008

לגיא שלום!קודם כל אני שמחה,שאתה מודע לאפשרות של נזק אפשרי נוסף לשמיעתך כתוצאה מחשיפה לרעש. שימוש באטמים מסוג כלשהו עדיף על כלום, אך ישנם אטמי אוזניים טובים ונוחים יותר לשימוש,מאשר שעווה.ניתן לרכוש אטמים,אשר מכינים לפי מידת האוזן.בצורה זאת האטימה מקסימלית ויעילה יותר. לגבי שאלתך האם שימוש באטמים מונע החמרה של הטינטון-התשובה תלויה במקור הטינטון.אינני יודעת, אם ביצעת בירור אצל רופא א.א.ג.,האם עברת בדיקות שמיעה למיניהן וגם הערכת טינטון על מנת לקבוע מה מקורו?הבירור חשוב ביותר,כי הטינטון מופיע לא רק על רקע החשיפה לרעש. חשוב גם, כי תהיה במעקב שמיעתי ולא תסמוך רק על הרגשתך הסוביאקטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון ואטמים

גיא
    19/11/2008

תודה על תשובתך עברתי בדיקת שמיעה ובדיקת bera בשתיהן אני תקין לחלוטין. איפה ניתן להשיג את האטמים שציינת? אני פשוט מנסה לשמור מצד אחד על שפיותי (טינטון) ומצד שני על שפיותי (חיי חברה) שלצערי מתנגשים לפעמים (בארים ומועדונים - כולם מאוד רועשים) אני חש שהטנטון התגבר לי לאחר ביקורי האחרון במועדון (למרות שהייתי עם אטאמים,במקום פתוח לא יותר משעה) אני כמובן מבוהל ובסטרס וללא שינה רציפה מזה שבוע. תודה מראש על תשובתך שיהיה לילה שקט לכל המטונטנים גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון ואטמים

ענת כוכבא
    19/11/2008

לגיא! אטמים לפי מידה ניתן להזמין בכל מקום,העוסק במכשירי שמיעה,כולל ברשת מכוני הדים. בהדים ניתן גם להזמין אטמים עם פילטר לדיבור,אשר מאפשר לך לשמוע דיבור בצורה ברורה יותר למרות הרעש הסביבתי.עצה נוספת בנושא בילוי במקום רועש:תשתדל מדי פעם-לדוגמא פעם בחצי שעה לצאת החוצה למספר דקות, על מנת לתת לאוזניך להתאושש.אם החשיפה לרעש אינה רציפה, מערכת השמיעה מתמודדת איתה טוב יותר.לגבי הטינטון עצמו:האם עברת הערכת טינטון ונסיון להתאים לך טיפול?אמנם אין טיפול אולטימתיבי,שמתאים לכולם, אך ישנן מספר דרכי טיפול.אולי אחת מהן תתאים לך ותקל על סבלך? שווה לנסות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות יהיו הרבה אחרי סגירת המועדון

מושון
    03/01/2009

להגיד שאטמים יפתרו זה -סליחה על הביטוי .את הרעש אנחנו סופגים דרך עור התוף אבל גם מעצמות הגולגולת . לכן ולמרות שקצת איחרת ,חפש לך בילוי אחר או שתמצא דרך להגנה שתאפשר לך להרגיש ממש נוח בתוך הרעש אולי קסדת טנקיסט . חוצמזה ,היתרון הגדול של אטמים מותאמיםה אישית זה שהם עולים הרבה יותר . יש רק אחד [לא אני ]שאולי יוכל לעזור לך .מושון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה...
    מודאגת אם
    18/11/2008

בתי נולדה כבדת שמיעה 60 דיצבלים ולאחרונה היא לא שומעת טוב באופן פתאומי (אין לה נוזלים באוזניים) ולכן עשו לה בדיקת שמיעה ואמרו ששמיעה שלה לא טובה 80-100דיצבלים. היא עדיין מצוננת ומשתעלת (ליחה) כבר 3 חודשים...אז בזמן האחרון היא הולכת ונופלת וקמה, הולכת ושוב נופלת..כנראה שהיא מאבדת שווי משקל בגלל ירידה בשמיעה. האם נוזלים באוזניים גורמים לה לאבד שווי משקל או שאין קשר לנוזלים?פעם היא הלכה טוב באופן יציב. מודאגת האם....

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה...

הוספת תגובה

• תשובה לאם המודאגת

18/11/2008

אנא פני לרופא אאג או לפורום רופאי אאג באתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תהילה
    16/11/2008

מה ההבדל בין "גמגום" לבין חוסר שטף נורמלי? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לתהילה

חגית שגיא
    16/11/2008

אני מפנה אותך לפורום הפרעות שפה שבאתר, שם יענו לך בצורה המקצועית ביותר על שאלה זו

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה קצת
    א. מהמרכז
    12/11/2008

שאלה קטנה, בני אמור לעבור ניתוח למים באוזניים והסרת פוליפים באף. שאלתי היא- האם מים באוזניים יכולה להביא לירידה בשמיעה וזו להפרעה/עיכוב ברכישת שפה? מדובר בפעוט בן שנה ו 11 חודשים. הוא הוגה מספר צלילים ומילים בודדות בלבד. האם איבחון קלינאית תקשורת ייעשה לאחר הניתוח במקרה ואין שיפור? האם בדרך כלל רואים שיפור? או האם בכלל מומלץ להתחיל סידרת טיפולים מעכשיו? לתשובתך אודה, א.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה קצת

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

איילה ולדמן
    12/11/2008

א. שלום
    נוכחות נוזלים באוזניים בהחלט עשויה לגרום לירידה בשמיעה. עם הליקוי בשמיעה הוא קבוע ומשמעותי, הוא בהחלט עשוי לעכב את רכישת השפה. זאת הסיבה שמעקב וטיפול אצל רופא א.א.ג וכן מעקב שמיעתי הינם מאוד חשובים. אצל חלק מהילדים אכן ניתן לראות "קפיצה" בהתפתחות השפתית לאחר ניתוח כפתורים ואדנואידים. במידה ואין שיפור וסגירת פערים מספר חודשים לאחר הניתוח מומלץ לפנות להערכת דיבור ושפה אצל קלינאית תקשורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך על התשובה המהירה

א. מהמרכז
    12/11/2008

מחר יש לנו תור לרופא אאג ואולי כבר נקבע לו תור לניתוח יישר כח על הפורום המועיל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה אצל בני
    נ.
    12/11/2008

שלום, בני בן ה-5 אובחן ע"י קלינאית תקשורת כסובל מבעיה בעיבוד שמיעה מרכזי על פי מבחן שפה הנקרא PLS. מה ההבדל בין בעיה בהבנת שפה לבעיה בעיבוד שמיעה מרכזי? האם ניתן לאבחן העיה בעיבוד שמיעה מרכזי באבחון רגיל או שצריך בדיקת שמיעה מיוחדת?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה אצל בני

הוספת תגובה

• בעיה אצל בני

ענת כוכבא
    12/11/2008

לנ. שלום! מבחן שפה PLS אינו מיועד לאבחן בעיות בעיבוד שמיעתי מרכזי.לצורך זה הורכבה בטריה של בדיקות,אשר מאבחנות תפקודים מורכבים של שמיעה. האבחון אינו כלול בסל הבריאות ועד כמה שידוע לי ניתן לבצעו במכונים האודיולוגים בבי"ח שיבא ובבי"ח הדסה י-ם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיבוד שמיעה מרכזי

12/11/2008

מקריאת הודעתך נראה לי יש לך בלבול קל בין המושגים.
    מבחן ה- PLS הוא מבחן שפתי הבודק את היכולות השפתיות של הילד הבנה והבעה.הוא אינו מבחן לעיבוד שמיעה מרכזי!!!!!
    ייתכן כי במהלך האבחון השפתי עלה אצל הקלינאית המאבחנת חשד לליקוי בלקסיקון הפונולוגי: כלומר, ביכולת של הילד לאחסן ו/או לשלוף את צלילי השפה.
    בעייה באחסון צלילי השפה, בהנחה שהשמיעה של הילד שלך תקינה, עלולה לנבוע מבעייה בעיבוד שמיעה מרכזי. כלומר, הילד מתקשה לתפוס את רצף הצלילים במילה כי בעת שהוא שמע אותה המידע לא מעובד מספיק טוב. עם זאת, אין זה מתחייב שזה מקור הבעייה!!!!!!!!!
    המלצתי לך ראשית לבצע בדיקת שמיעה ואכן לוודא ששמיעתו של הילד תקינה.
    באם המליצה לך הקלינאית לעשות בדיקת עיבוד שמיעה מרכזי, עליך לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפנייה. הבדיקה מבוצעת בבית חולים תל- השומר או הדסה בלבד. עליך לדעת כי גיל הילד גבולי. לרוב מתחילים לבצע את הבדיקה לקראת גיל 6 שנים. כמו-כן תורי ההמתנה ארוכים. במפגש הראשון מבוצעת בדיקת סינון ורק אם הילד עולה חיובי בסינון הוא עובר אבחון מעמיק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעת תינוק בלילה
    קרן
    09/11/2008

בוקר טוב אני אמא לתינוקת , ואני חוזרת לעבודה חודש הבא ורק בעלי ישאר עם התינוקת בלילה, אך הבעיה היא שהוא ישן מאוד חזק וגם יש לו ירידה חדה בשמיעה. האם יש מכשיר שניתן לרכוש באופן פרטי שיגרום לו להתעורר לבכי התינוקת? אני ממש בדילמה אם לחזור לעבודה בגלל החשש הכבד שהוא לא יתעורר. אודה לכם על תשובתכם המהירה. יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שמיעת תינוק בלילה

הוספת תגובה

• שמיעת תינוק בלילה

חגית שגיא
    09/11/2008

שיר שלום,
    קיימים אביזרי עזר שונים המתרגמים את בכי התינוק לרטיטות בכרית מיוחדת שמצמידים לאדם עם לקות השמיעה, וכן נורות אשר מהבהבות בעת הבכי של התינוק. את יכולה לפנות לחברת "מהלב" שם יוכלו לתת לך מידע ומחירים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה

קרן
    09/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה!!!!

קרן
    09/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטווח
    איתי
    07/11/2008

במהלך מטווח ש/עברתי בצבא לא שמתי היטב את האטמים ושמה המפקדים לא הסבירו לנו איך לשמים אותם האם יש סיכוי שהשמיעה שלי נפגעה? קראתי שרעש של של 3 שעות מוזיקה בדיסקוטק יותר גבוהה מרעש של מטווח האם זה נכון? בנוסף אני אמור לעבור עוד מטוחח במהלך השבוע האם אטמים שאני יקנה מריקושט הם יגנו על האוזניים שלי במהלך המטווח?

לקביעת תור
    סגירה
    מטווח

הוספת תגובה

• מטווח

ענת כוכבא
    08/11/2008

לאיתי שלום! שימוש באטמים במטווח הינו הכרחי על מנת להגן על שמיעתך.איכות האטמים קובעת את רמת הפחתת הרעש,אליו אתה נחשף.ככל שהאטם איכותי יותר,כך הוא יפחית יותר עוצמה מהרעש .חשוב כמובן להרכיב את האטמים בתעלות האוזניים כך,שתרגיש אותן אטומות.אינני מכירה את הנתונים של האטמים, הנמכרים בריקושט-עליך לשאול את המוכר אם הם מיועדים לשימיש במטווח. לגבי רעש בדיסקוטקים לעומת רעש ירי במטווח- אלו שני סוגי רעש שונים והשפעתם על השמיעה עשויה להיות שונה.בכל מיקרה חשיפה לרעש-ולא משנה מה מקורו-עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לשמיעה ולכן מומלץ להמנע ממנה ככל שניתן.על מנת לוודא, האם נפגעת בשמיעתך, עליך לעבור בדיקת שמיעה.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה