מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדישות לרעשמוניקה29/01/2008
שלום רב,
נבני בן שנה וחצי ונראה כי היוא אדיש לרעשים ולגירויי קול, למוסיקה הוא לא ממש מכגיב, אם אני קוראת לו הוא מביט בי, אך רק אם קרובים אליו הוא ממש מגיב ושמח ופעיל. נראה כי מרחוק כשאין קשר עין הוא מעדיף להתעלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדישות לרעש
איילה ולדמן29/01/2008מומלץ לפנות עם בנך לרופא א.א.ג ולבדיקת שמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמאות בבדיקות שמיעהיוני27/01/2008
כיצד ניתן לרמות בבדיקת שמיעה?
השאלה האת אינה נועדה כדי לרמות, אלא אני חושב שהבן שלי רימה איכשהו בבדיקות שמיעה ?
בבקשה תגובה רצינית
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמאות בבדיקת שמיעה
איילה ולדמן27/01/2008אורן שלום
בדיקת שמיעה מורכבת ממספר חלקים אשר אמורים להתאים אחד לשני ולהשלים אחד את השני. כאשר חלקי הבדיקה אינם מתאימים הבדיקה נחשבת לבלתי אמינה. בנוסף, במידה ועולה חשד כלשהו, ישנן בדיקות מסוימות שניתן לעשות על מנת לוודא אם מדובר ברמאות בבדיקה או בבדיקה מהימנה. לקלינאי/ת תקשורת מוסמך/ת ומיומן/ת יש את הכלים לזהות חוסר אמינות של בדיקה ולפעול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו דומה לחנה .מישהי26/01/2008
היי ,
אני תכף בת 15
ושיש שקט מוחלט , דוגמא שאני הולכת לישון אז אני שומעת מין צפצוף " אזעקה "
עכשיו אני תוהה אם זה בעיית שמיעה או כל מיני דברים מהמחשבות ?
תודה מראש :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו דומה לחנה
איילה ולדמן26/01/2008צפצופים באוזניים מופיעים לעיתים קרובות אצל צעירים שנחשפים באופן תדיר לרעש בעצמות מזיקות, כגון בדיסקוטקים ובמועדונים. הוא יכול גם להעיד לעיתים על קיומו של ליקוי בשמיעה. עלייך לפנות לרופא א.א.ג להמשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה =]
מישהי27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצוף באוזנייםעדי25/01/2008
אני בת 55 בשבועות האחורונים אני סובל מצפצופ באוזנים זה קורה בעיקר שאני הולכת לישון צפצופ שאינו מרפה . רציתי לדעת ממנה נובע הצפצופ אם הוא יחלוף או שיש לזה טיפול? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצופים באוזניים
איילה ולדמן26/01/2008התופעה שאת מתארת נקראת טינטון. טינטון יכול להגרם כתוצאה מסיבות שונות. הסיבות הנפוצות ביותר הן ירידה בשמיעה או חשיפה לרעש. לרב הטינטון מפריע יותר במצב של שקט סביבתי, כגון כאשר הולכים לישון. בדרך כלל הוא חזק יותר בתחילת הופעתו ולאחר תקופה מסוימת הוא נוטה להחלש. על מנת להמשיך את הברור עליך לפנות לרופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעה לקויהערן24/01/2008
אני גבר בן 21 וחצי.
בזמן האחרון שמתי לב כי יותר קשה לי לשמוע דברים. אני מרגיש כאילו משהו נאטם לי באוזניים ואז אני שומע הכל חלש יותר. לפעמים שמיעה באוזן מסויימת נעלמת ויש צליל שורק למשך חצי דקה בערך.
רציתי לדעת איזה בדיקות אני יכול לעשות בשביל לבדוק אם זה משהו בר-טיפול או לא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה לקויה
איילה ולדמן25/01/2008עליך לפנות קודם כל לרופא א.א.ג עם התלונות שתארת והוא ישלח אותך להמשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באזניים בנסיעות ארוכותחסוי23/01/2008
כשאני נוסע בטיולים של הכיתה לירושלים לדוגמא,תוך חצי שעה+- אנימתחיל להרגיש לחץ באזניים
אני משחרר את זה כשאני בולע רוק וזה עוזר אבל לטווח קצר של כמה שניות
שווה לי לקנות אוזניות בסופר פארם שמונעות את הלחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באוזניים בנסיעות ארוכות
חגית שגיא24/01/2008כאשר משנים גובה בעת נסיעה או טיסה, אנו עוברים שינויי לחץ אוויר בסביבה ולכן חשים את תחושת האטימות והלחץ באוזן. זוהי תופעה טבעית. בליעת רוק פותרת את הבעיה מכיוון שאנו עוזרים לתעלה שמאפשרת את אוורור האוזן לפעול. מרגע שיופסקו שינויי הלחץ בסביבתך (כלומר, העלייה/הירידה תגמר) התופעה אמורה לחלןף.
במידה והתופעה מתרחשת ללא שינויי גובה, או מפריעה במיוחד, רצוי לגשת לרופא אא"ג לבדוק את תפקוד התעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטמים לרעשי סביבהיוסף22/01/2008
אני אישה מבוגרת ,בשנים אחרונות נודע שאני סובלת מהפרעות קשב וריכוז וריטלין לא התאים לי. בשנה"ל הזו התחלתי ללמוד ובזמן המבחנים , כל רעש קטן (אפילו הזזת כסא ) מפריע לי. האם יש אטמים מסוימים שיכולים לתת לחיות בשקט (לפחןת במבחנים)
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטמים
איילה ולדמן22/01/2008אפרת שלום
ניתן לפנות למכון אודיולוגי מוסמך ולרכוש שם אטמים שנעשים לפי מידה. קלינאי/ת תקשורת לוקח/ת מידות מהאוזניים שלך באמצעות חומר מיוחד ושולחת אותן למעבדה לבניית אטמים המותאמים לאוזנייך באופן מדויק. אטמים אלו הינם יעילים הרבה יותר מהאטמים הסטנדרטים הנרכשים בבתי מרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזניםשלי21/01/2008
בני בן 5 חודשים בגיל 3 חודשים עשו לו בדיקת שמיעה עם הרעשן והוא לא הפנה את הראש למקור הצליל היא הפנתה אותנו לבדיקת שמיעה.
היינו בבדיקת שמיעה באסף הרופא והרופאה אמרה שיש לו נוזלים באוזניים{יש לציין שהוא מצונן וחולה כבר המון זמן עם נזלת חירחורים וקוצרי נשימה} היא אמרה שיש לו ירידה בשמיעה לפי דבריה: לא משמעותית.. במיוחד באוזן שמאל היא אמרה שהטווח של הירידה הוא 30 או 30 ומשהו דציבלים והוא אמור לשמוע 21 דציבלים היא אמרה שיגיע הקיץ הנוזלים יתייבשו מעצמם וסביר להניח שהכל יהיה בסדר רציתי לדעת אם יש מקום לחשוש או שבאמת זה עובר לבד ותהיה לו שמיעה תקינה.
{אנחנו מאוד חוששים מבעיות שמיעה לעתיד ובעיות בהתפתחות נכון לעכשיו הוא מתפתח רגיל לגילו בע"ה}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים
חגית שגיא21/01/2008שלי שלום,
נוזלים באוזניים הם בעיה שכיחה בקרב תינוקות וילדים והם גורמים לירידה זמנית בשמיעה שנעלמת עם התייבשות הנוזלים. נוזלים אשר נשארים זמן רב עשויים להפריע לרמות שונות של התפתחות שפה ותחומים נוספים, מכיוון שהם גורמים לירידה ממושכת (גם אם הפיכה) בשמיעה.
לכן, רצוי להיות במעקב רופא אא"ג ובמעקב אחר רמת השמיעה ולוודא שהנוזלים אכן נספגים והשמיעה בתחומי הנורמה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שמיעה מכוונתפזית20/01/2008
שלום, בני טוען כי הוא לא שומע טוב, הרבה פעמים זה נבע מריכוז בטלוויזיה ובמחשב שמתקים אותו לחלוטין מהעולם. לפעמים אני מבקשת דברים והוא טוען שלא שמע שביקשתי. השאלה היא איפה ההבדל בין שמיעה פיזית לשמיעה פסיכולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שמיעה מכוונת
ענת כוכבא20/01/2008לפזית שלום,
ישנם ילדים רבים המרוכזים בנושא אחד ואינם שמים לב לדברים המתרחשים סביבם גם כאשר שמיעתם תקינה.
על מנת לבדוק אם קיימת בעית שמיעה יש לפנות לרופא א.א.ג ולאחריו לבדיקת שמיעה במכון אודיולוגי מוסמך ועל פי התוצאות יוכלו לאבחן מצב שמיעת הילד. רק לאחר מכן ניתן יהיה להתייחס אם קיימת בעיית קשב וריכוז שאינה תלויה במצב השמיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לרעשאורנה17/01/2008
שלום, הרבה פעמים אני נמצאת בסיטואציה רועשת ורק לאחר מספר דקות זה נעשה בלתי נסבל בעיני עד כי אני ממש שומעת רק את הרעש ולא שום דבר אחר. במסעדות למשל פתאום אני שומעת את רעש האנשים וזה מפריע לי להתרכז, או רעש טלויזיה מהשכנים. האם זו בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לרעש
ענת כוכבא20/01/2008לאורנה שלום,
אנשים רבים סובלים מרגישות לרעש ברמה שאינה מפריעה לאחרים ורמת הסבילות לרעש הינה אישית וניתן לבדוק אותה במסגרת בדיקת שמיעה שיגרתית.תופעת אי הבנת הדיבור על רקע רעש היא רחבת היקף ועולה עם הגיל ועלולה לנבוע מגורמים שונים. עליך לפנות לבדיקת שמיעה מקיפה במכון אודיולוגי מוסמך שלאחריה ניתן יהיה לייעץ לך לגבי אסטרטגיות ו/או עזרים אשר יקלו על תפקודך במצבים אלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי15/01/2008
לאחר תקופה די ארוכה בה חשדנו שביתנו לא שומעת טוב הלכנו לבדיקת שמיעה והתברר כי באמת היא לא שומעת טוב אבל הבעיה היא לא בעצב השמיעה כי אם מהסיבה של הצטברות נוזלים באוזניים (זה מה שנאמר לנו במכון השמיעה) הלכנו לרופא אאג ובבדיקה שלו הוא גילה כי יש לה פקקי שעווה בשתי האוזניים והוציא אותם ולטענתו הבעיה אמורה היתה להפתר אולם אנחנו מרגישים כי לא ניכר שיפור בשמיעה שלה.
מה יכולה להיות הסיבה שהיא עדיין לא שומעת טוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
חגית שגיא15/01/2008מירי שלום,
פקקי שעווה אכן מפריעים למהלך הצליל וגורמים לירידה בשמיעה, והוצאתם אמורה לגרום לשיפור בשמיעה. בנוסף לבעיה זו בהחלט יתכן שגם קיימים נוזלים - הצטברות נוזל מאחורי עור התוף, בחלל האוזן התיכונה (בניגוד לפקקי שעווה שנגרמים מהצטברות שעווה באיזור תעלת השמע החיצונית שלפני עור התוף). גם הנוזלים פוגעים בהולכת הצליל וגורמים לירידה בשמיעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת מכשיר שמיעהמאיר13/01/2008
אני בחור צעיר בנוסף לקוצר הראיה הגבוה שלי מרכיב משקפיים עבות אין לי ברירה למרות הבושה אני צריך להתחיל להרכיב את מכשיר השמיעה . אבקש את עזרתכם בבחירת המכיש הראשון וכיצד זה ישתלב עם המשקפיים. בנוסף אני חושש מתגובות אנשים שיזהו גם את מכשיר השמיעה. בברכה ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת מכשיר שמיעה
ענת כוכבא13/01/2008לירון שלום
אינך צריך להרגיש בושה עקב ליקוי ראיה או שמיעה. שימוש באביזרים המשפרים את איכות חייך מראה על גישה בוגרת ונכונה לחיים.
לשאלתך, קיימים סוגים רבים של מכשירי שמיעה קטנים ואסטטים. התאמת מכשירי שמיעה הנה אישית ובהתאם לנתוני השמיעה וקריטריונים נוספים אותם שוקלת הקלינאית בעת הייעוץ האישי.
עצתנו נא פנה למכון מוכר ומקצועי המעסיק קלינאית תקשורת שמתמחה במהתאמת מכשירים על מנת למצוא את המתאים לך ביותר.
נשמח לעזור ענת כוכבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת מכשיר שמיעה
איילה ולדמן13/01/2008קשה מאוד לייעץ לגבי סוג המכשיר שיתאים לך ללא בדיקת שמיעה עדכנית. רק על סמך אינפורמציה לגבי סוג וחומרת הליקוי בשמיעה ניתן יהיה להתאים לך באופן ספציפי את המכשיר המתאים לצרכיך. סביר להניח כי לאחר שתיגש למכון שמיעה מסודר לביצוע בדיקת שמיעה יהיו האפשרויות שיוצעו בפניך רבות ומגוונות. הטכנולוגיות והעיצובים לא מפסיקים להתפתח ולהתחדש כמו בכל תחום הי-טק אחר. לגבי התגובות שציינת כי אתה חושש מפניהם, הרי שהכל תלוי באופן שבו אתה מציג את עצמך ואת המכשירים לסביבתך. בכל אופן, עדיף להשתמש במכשירי שמיעה ולהיות מחובר לסביבה, תוך "הסתכנות" שידעו שאתה 'לקוי שמיעה' מאשר לא להרכיב מכשירים, להיות מנותק מהסביבה, ו"להסתכן" בכך שיחשבו שאתה 'לקוי הבנה'.
אני מאחלת לך בהצלחה,
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת מכשיר שמיעה
מאיר14/01/2008תודה על תשובתכן המהירה שאבתי עידוד אשתדל להתגבר על הבושה רציתי עוד לשאול האם מההתחלה מרכיבים את מכיר השמיעה כל היום. שאלה שניה מהעלות המכשיר וכל כמה זמן מחליפים אותו. האם זה כמו עדשות משקפיים שמספרם עולה וצריך להחליפן. תודה ירון סליחה על השאלות אמי חסר נסיון בתחום הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת מכשיר שמיעה
חגית שגיא14/01/2008ירון שלום,
רצוי להרכיב את מכשיר השמיעה לאורך כל שעות היום החל מהימים הראשונים לקבלת המכשיר.
אורך החיים של מכשיר שמיעה הוא כ- 3-5 שנים בממוצע וזה קצב החלפת המכשיר הרצוי . גם קופות החולים משתתפות ברכשית מכשירים כל שנה עד שלוש שנים (כתלות בקופת החולים).
קיים סיכוי שתתרחש ירידה נוספת בשמיעה עם הזמן, וניתן לכוון את מכשירי השמיעה על פי השינוי בשמיעה - בהתאם ליכולת ההגברה של המכשיר.
אני, בדומה לקודמותי, אמליץ על פנייה למכון מסודר על מנת שתראה את המכשירים, ותשמע על המכשירים שמתאימים לך. אני מאמינה שתחושת הבלבול תעלם.
מחירי המכשירים נעים בין 3000-15000 ש"ח כתלות בטכנולוגיה. יש כמובן הנחות של קופות החולים והביטוחים המשלימים - כתלות בקופה בה אתה חבר ובסוג הביטוח שיש לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין13/01/2008
כשאני מנקה את האוזמיים עם מקלות לעתים אני לא שומעת טוב באוזן ימין יום או יומיים. רציתי לדעת באיזו שיטה אחרת אפשר לנקות את האוזניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
חגית שגיא13/01/2008יסמין שלום
רוב רופאי אא"ג מנחים לא לנקות את האוזניים עם קיסמים בכלל, לנקות רק בעת מקלחת עם מים ולנגב.
אם בכל זאת את מרגישה צורך לנקות עדיף להשתמש במקלוני הצמר גפן של התינוקות שלהם יש חלק רחב יותר שמונע כניסה עמוקה מדי לתעלה.
בכל מקרה ניקוי האוזן לא אמור לגרום לתחושה של קושי בשמיעה אלא אם יש הפרשות שעווה שנדחפו פנימה בעת הניקוי וסותמות את תעלת השמע. רצוי לגשת לרופא אא"ג ולברר לעומק את הסיבה לתחושת הקושי השמיעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים באוזניםאייל10/01/2008
שלום האם יש סכנה בהיכנסות מים לאוזניים במקלחת, לפעמים נסתמות האוזניים ואז אחרי כמה שעות יוצאים המים, אני גם שוחה הרבה בבריכה, האם עדיף לאטום אוזניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים באוזניים
חגית שגיא10/01/2008אייל שלום,
אצל מרבית האוכלוסיה, כניסת מים לתעלת השמע החיצונית בעת מקלחת אינה מסוכנת ואינה בעייתית. ישנם אנשים אשר מצב זה מעורר היווצרות מצב דלקתי, אנשים אלו צריכים להימנע מכניסת מים לאוזניים.
התשובה דומה גם לגבי שחייה בבריכה.
בכל מקרה של תחושת אטימות מתמשכת רצוי לגשת לרופא אא"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אוזנייםטלי08/01/2008
שלום, קראתי שלא בריא לנקות אוזניים יותר מדי, אבל אני חייבת לנקות כל יום. אני מרגישה שיש לי לכלוך באוזניים כל הזמן ולכן אני אובססיבית לניקיונן. כיצד כדאי שאנקה כדי לא לגרום נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אוזניים
ענת כוכבא08/01/2008לטלי
אכן לא בריא לנקות יותר מדי בעקר לא בחלק הפנימי של תעלת האוזן. אם בכל זאת את מרגישה צורך לנקות את האוזניים יש לנקות רק בחלק החיצוני יותר של תעלת האוזן ובמידה ומשתמשים במקלות אוזניים רצוי להשתמש באלו של תינוקות עם הראש העבה יותר שמונע חדירה עמוקה לתוך תעלת האוזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)