מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית שמיעהיוגב26/06/2008
שלום שמי הוא יוגב ואני נער בן 18. המקרה : בגיל 16 וחצי במהלך שיעור שנמשך כשלוש שעות אחד התלמידים המטומטים בבית ספר שלי הוציא את פאלפנו הנייד והפעיל מניגנה חזקה שהרעש של המנגינה הייתה בעוצמה הכי גבוהה של פלאפנו ( הדור ה3 בעלי העוצמה הגבוהה עם ההרמקולים החזקים) עכשיו סוג הרעש שהופק מהטלפון הנייד היה של שריקה שריקה שהיא צליל גבוה מאוד כמו מלמשל: אם את מכירה את התחלת החדשות של קול ישראל שיש בכל יום בכל שעה הצפצוף הזה שיש בכמה שניות. עכשיו הוא הפעיל זאת ללא הפסקה והיה רעש מאוד גבוה ומציק דומה אולי גם קצת לרעש מטוס שנוחת. עכשיו לאחר סיום השיעור הרגשתי ירידה בשמיעה מזה כשנה וחצי מאז התחלת האירוע. יש לציין שהלכתי לרופא לנקות תאוזניים אבל עדין השמיעה באותו דבר. עכשיו מה עלי לעשות . נ.ב: אני יודע שזה נשמך מגוחך ששמיעה יכולה להיפגע מזה אבל אני די בטוח בזה. שאלה שנייה למה מאוד כואב לנקות את האוזניים כאשר הולכים לרפוא אוזן גרון וכאשר הוא מכניס תמשאבה לאזון זה כואב מאוד. אגב על מהזה מעיד כאשר יוצא לנו מהאוזן פקק שעווה בצבע שחור. והאם כאשר נכנסו לי כמות לא קטנה של שערות לאוזן זה עלול לגרום לירידה בשמיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שמיעה
חגית שגיא10/07/2008יוגב שלום,
לגבי שאלתך הראשונה, במידה והצליל שבקע ממכשיר הפלאפון אכן היה חזק עד כדי, נוכל לדעת אם יש ירידה בשמיעה רק בעזרת בדיקת שמיעה.
אני ממליצה לך לגשת לרופא אא"ג על מנת לקבל הפנייה לבדיקת שמיעה. באותה ההזדמנות אתה יכול לשאול אותו על הכאב באוזן מכיוון שזה התחום שלו.
כארש יוצא פקק מהאוזן, זה אומר שהצטברה שעווה שיצרה פקק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שמיעהיוגב26/06/2008
שלום שמי הוא יוגב ואני נער בן 18. המקרה : בגיל 16 וחצי במהלך שיעור שנמשך כשלוש שעות אחד התלמידים המטומטים בבית ספר שלי הוציא את פאלפנו הנייד והפעיל מניגנה חזקה שהרעש של המנגינה הייתה בעוצמה הכי גבוהה של פלאפנו ( הדור ה3 בעלי העוצמה הגבוהה עם ההרמקולים החזקים) עכשיו סוג הרעש שהופק מהטלפון הנייד היה של שריקה שריקה שהיא צליל גבוה מאוד כמו מלמשל: אם את מכירה את התחלת החדשות של קול ישראל שיש בכל יום בכל שעה הצפצוף הזה שיש בכמה שניות. עכשיו הוא הפעיל זאת ללא הפסקה והיה רעש מאוד גבוה ומציק דומה אולי גם קצת לרעש מטוס שנוחת. עכשיו לאחר סיום השיעור הרגשתי ירידה בשמיעה מזה כשנה וחצי מאז התחלת האירוע. יש לציין שהלכתי לרופא לנקות תאוזניים אבל עדין השמיעה באותו דבר. עכשיו מה עלי לעשות . נ.ב: אני יודע שזה נשמך מגוחך ששמיעה יכולה להיפגע מזה אבל אני די בטוח בזה. שאלה שנייה למה מאוד כואב לנקות את האוזניים כאשר הולכים לרפוא אוזן גרון וכאשר הוא מכניס תמשאבה לאזון זה כואב מאוד. אגב על מהזה מעיד כאשר יוצא לנו מהאוזן פקק שעווה בצבע שחור. והאם כאשר נכנסו לי כמות לא קטנה של שערות לאוזן זה עלול לגרום לירידה בשמיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שמיעה
01/07/2008סיפור ארוך ואנסה לענות באופן קצר וממוקד:
1. במקרה ואתה חושד שיש לך פגיעה בשמיעה ביקור אצל רופא א.א.ג. אינו מספיק ויש צורך לבצע בדיקת שמיעה בחדר אטום. האם ביצעת בדיקה כזו? אם לא אני ממליצה לעשות (ניתן לקבל הפניה מרופא המשפחה או מרופא א.א.ג).
2. מתיאוריך נראה כי אתה סובל מהצטברויות של שעווה באוזן. לשעווה 2 מאפיינים צבע: שיכול להיות מצהוב ועד לשחור ורכות: מרכה וצמיגית עד לנוקשה. נראה כי השעווה שבאוזניך היא נוקשה ושחורה ולכן לא פלא שכואב לך כאשר הרופא מוציא אותה מהאוזן. לשעווה יש נטייה להדבק לדפנות התעלה וכשהוא מושך אותה זה כמו להוציא פלסטר. לפי תיאוריך אני ממליצה לך ללכת באופן קובע לפחות אחת לשנה לרופא א.א.ג שיוציא לך את השעווה מהאוזניים.
3. לא כל-כך ברור לי למה אתה מתכוון בשערות שנכנסות לאוזן. אבל שיערות שנכנסות לתעלת השמע יכולות לצאת ממנה באותו אופן שנכנסו, כך שאני לא רואה בכך בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטברו לכלכוךליאת25/06/2008שלום, לבני מצטבר הרבה לכלוך באוזנניים, בייחוד משום שהוא שומע הרבה מוסיקה באוזניות, אני מנקה לו עם מקלונים, אבל האם יש דרך יותר בטוחה לצורך כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרניקוי אוזניים
26/06/2008ליאת שלום
מאד מאד לא מומלץ לנקות את האוזניים עם קיסמצים שכן את עלולה לפצוע את האוזן או לדחוף את הלכלוך עוד יותר פנימה.
כן מומלץ ללכת לביקור תקופתי אצל רופא א.א.א.ג שינקה את האוזניים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות שמיעה מבוגריםנטלי22/06/2008שלום, האם במקרה של בעיות שמיעה אצל מבוגרים יש לבצע בדיקה במכון פרטי או שאפשר דרך קופ"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת שמיעה
ענת כוכבא22/06/2008לנטלי אפשר בקופה ואפשר במכון פרטי
חלק מהמכונים הפרטיים הם ספקי הקופה ומקבלים טופס התחייבות 17 כתשלום.
מה שבאמת חשוב שהמכון יהיה מכון אודיולוגי מוכר שבו הבודקים הם קלינאי תקשורת מוסמכים ולא חנות בלבד של סוחרי מכשירי שמיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהגילה18/06/2008שלום לכם,
יש לי בעיה שממש לא חשבתי שתצוץ
קניתי אופנוע לפני כחודשיים, ולפתע אני רואה שהרוח גורמת לי לכאבים באוזניים.
שאלותי הן:
1. האם זהו מצב מוכר?
2. האם הכאבים עושים נזק לאוזן ולשמיעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכאבי אוזניים
איילה ולדמן19/06/2008גילה שלום
מומלץ לפנות לרופא א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופנוע-כאבי אוזניים
ענת כוכבא19/06/2008לגילה ,
ברצוני להוסיף שמלבד כאבים עקב הרוח ישנה סכנה של פגיעה בשמיעה עקב רעש. רעש הרוח עלול להגיע מעל 100 דציבל שהיא רמת רעש שעלולה לפגוע בשמיעה באפקט נצטבר של חשיפות חוזרות.
בארצות רבות מקובל לנהוג באופנועים (לא הקטנים כמובן) עם אטמי אוזניים על מנת לשמור עליהן מפני פגיעת רעש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה של 20 אחוז בכושר השמיעהשרה15/06/2008אני בת 57 . אובחנה אצלי ירידה של 20 אחוז ביכולת השמיעה בשתי האוזניים . אבקש לדעת :
1. עד כמה הדבר נפוץ בשיכבת גיל זו , הן כבעיה והן מבחינת אחוז הירידה בגושר השמיעה ?
2. האם הבעיה בדרגת חריפתה הנוכחית מחייבת שימוש במכשיר שמיעה ?
בתודה .
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרירידה של 20 אחוז
איילה ולדמן15/06/2008שרה שלום
ליקוי בשמיעה כתוצאה מגיל מתחיל בדרך כלל סביב גיל 60-65 ומופיע באופן משמעותי יותר אצל גברים מאשר אצל נשים. קשה לומר בוודאות מה מצב השמיעה שלך על פי הנתונים שמסרת משום שסף שמיעה לא נמדד באחוזים אלא בדציבלים. אדם עם שמיעה נורמלית שומע בעצמה שבין 0-15 דציבלים (ביחידות מנורמלות). אם כשאמרו לך שיש לך ירידה של 20אחוז בשמיעה, התכוונו שסף השמיעה שלך הינו 20דציבל, הרי שאת רק מעט מתחת לתחום הנורמה, הליקוי שלך בשמיעה נחשב למזערי, ואת אינך זקוקה למכשיר שמיעה.
מקווה שעזרתי,
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה אודיולוגיתיעל ש11/06/2008הייתי רוצה סיוע במה שכתבו לי בבדיקה אודיולוגית ירידה SNדו"צ לכיוון התדרים הגבוהים שמתחילה כירידה בינונית ב-250 ומגיעה לירידה חמורה ב 8000
מה עלי לעשות עם הממצאים הנ"ל והאים הם חמורים
תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקה אודיולוגית
חגית שגיא11/06/2008יעל שלום,
על פי מה שרשמת, מדובר בירידה בשמיעה אשר כנראה אינה נובעת ממקור חוסם - פקק שעווה, נוזלים וכד', ועל כן כנראה שאינה ניתנת לטיפול רפואי כלשהו.
סביר להניח שאת חשה בירידה זו בחיי היום יום, וההמלצה היא לגשת לייעוץ לגבי האפשרויות השונות הקיימות לשיפור התפקוד היום יומי מבחינת השמיעה. ייעוץ כזה ניתן לקבל על ידי קלינאית תקשורת במכון אודיולוגי מוסמך . את יכולה לקבל מקופת החולים רשימה של המכונים בקרבתך.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה במכון האודיולוגי
יעל ש11/06/2008ראשית תודה על התשובה המהירה שקיבלתי
הייתי רוצה לדעת אם במצבי אוזניות לשמיעה יעזרו ואם יש לך המלצה מסויימת?
תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה במכון אודיולוגי
חגית שגיא11/06/2008ליעל
מכשירי שמיעה בהחלט תורמים לשיפור השמיעה והתפקוד במקרים של ירידות בשמיעה. אנו לא נוטים להמליץ כאן על חברות מכשירים מסוימות.
לגבי גודל, טכנולוגיה וכד' - כל זאת תוכלי להחליט בעת פגישת הייעוץ ביחד עם הקלינאי/ת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהלימור05/06/2008האם יש השפעה של מחלות של האם על שמיעת התינוק שיוולד? אם כן, אילו מחלות יכולות להעלות את הסיכון לבעיות שמיעה בתינוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשמיעת עובר
חגית שגיא10/06/2008לימור שלום,
תשובה מפורטת מצויה בתשובה לשאלה הקודמת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהולרי02/06/2008שלום רב,
האם מחלות בזמן הריון יכולות לגרום לבעיות שמיעה אצל העובר? אם כן, באילו בעיות מדובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחלות הריון ושמיעה אצל עוברים
03/06/2008ישנן מספר מחלות בזמן ההריון שעלולות לגרום לבעיות שמיעה אצל תינוקות ביניהן אדמת, CMV ועוד.... עם זאת, קשה לקיים הריון בחרדה מתמדת. הליווי הרפואי בזמן ההריון בארץ הוא מבין ההדוקים ביותר ואני בטוחה שאם הרופא שלך מספיק ערני ויחשוד בבעיה כלשהי הוא יתריע בפניך. בנוסף, חשוב לדעת שבמספר בתי-חולים בארץ מבוצעות בדיקות סינון שמיעה בילודים מיד לאחר הלידה (עוד באשפוז במחלקת ילודים) ואם את דואגת זה שיקול ללדת באחד מבתי החולים הללו.
האם יש סיבה כלשהי שסגללה את דואגת? אם כן, אולי כדאי להתייעץ עם הרופא שעוקב אחר ההריון שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ברהנעם30/05/2008שלום
עקב טינטון נשלחתי לבדיקת שמיעה, ויצא שיש ירידה עיצבית (בטונים הגבוהים) בשמיעה, בעיקר בצד שמאל .
נשלחתי לבדיקת ברה, הטכנאי אמר לי שהיא יצאה תקינה.
אם אני מבין נכון, בדיקת ברה זה בעצם הולכה עיצבית של השמיעה, והיא נבדקת ע"י הקליקים ששמעתי דרך האוזניות ששמו עלי.
אבל במקביל גם שמעתי רעשי רקע אחרים מהחדר ומחוץ לחדר, האם זה פוגע באובייקטיביות של הבדיקה ? (האוזניות לא אוטמות את הרעשים מבחוץ)
וכן, מה יכול להיות הסיבה לירידה בשמיעה בעיקר בצד שמאל ? (היא בתחתית הנורמה)\
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת ברה
ענת כוכבא01/06/2008אין ביכולתי לאבחן את הגורם אשר הביא להופעת הליקוי. הגורם המאבחן הינו רופא א.א.ג אשר על סמך סיכום כל חלקי המידע ותוצאות הבדירקות מוסמך לענות על שאלתך. אנו כקלינאי תקשורת מאבחנים רק את מצב תיפקוד המערכת השמיעתית.
לביצוע בדיקת ABR קיימים תנאים מוגדרים, הנדרשים לביצוע מהלך תקין של הבדיקה.
אינני יכולה להעריך על סמך הדיווח שלך האם במקרה שלך הייתה חריגה בתנאי היצוע הבדיקה.
יש להניח כי ההפרעות היו זניחות לאור התוצאות התקינות של הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שמיעה תינוקותאמיר29/05/2008שלום רב,
תינוקינו בן 4 חודשים.לא נראה שמגיב לצלילים או לרעשים חזקים.
ההריון נראה היה כתקין. פריחה חריפה ברגליים בשלוש השבועות האחרונים.
בבדיקת cmv במהלך ההריון לא נתגלו נוגדנים (לאם)
התינוק נולד בשבוע 38.
מכיוון שהמים פקעו ולאחר שהלידה לא התקדמה החליטו לתת זירוז. ירידת דופק מיד לאחר זריקת הזירוז וכן ירידות דופק בכל ציר. הלידה הפעילה נמשכה שעות ספורות.האפידורל גרם לאשתי לחוסר תחושה בצד בפנים. הרופאים החליפו את חומר ההרדמה. שקלו קיסרי בשל ירידת הדופק בכל ציר אולם החליטו להמשיך בלידה רגילה.
הילד נולד עם חבל הטבור כרוך סביב הצוואר. לא נזקק להנשמה והיתה צהבת קלה.
נכשל בבדיקת סינון שמיעה בבית החולים מיד לאחר הלידה + שבועיים מאוחר יותר.
בגיל חודש וחצי ביצענו ABR בהדסה עין כרם ועוד אחת אתמול (4 חודשים) - בראשונה ממצאים לא ברורים- הוזמנו לבדיקה נוספת אתמול שבה אובחן בכעל ליקוי שמיעתי חמור עד עמוק.
רופאי א.א.ג שראוהו לפני כחודשיים ועתה ראו באמצעות מיקרוסקופ נוזלים בשני האוזניים.
המכון השמיעתי בעין כרם שביצע בדיקת השמיעה וקבע את ממצאיה (הקשים) לא ידע להגיד לנו מה גרם לבעייה. לא ידעו אפילו להגדיר מה הבעייה באוזן - ידעו רק להגיד שתוצאתית התינוק כנראה בעל ליקוי שמיעתי. לשיטתם הגורם לבעייה אינו משפיע על אופן הטיפול בה
המכון הפנה אותנו להתאים מכשירי שמיעה+ שיקום שמיעתי באחת מהאגודות מיח"א או AV ישראל.
לפני שאנו רצים במסלול הזה של מכשירי שמיעה ונסיון להתמודד עם בעיית השמיעה בלבד -1. האם רצוי לרוץ במסלול המומלץ (מכשירי שמיעה) באופן מיידי? מה עם הנוזלים?
2. היכן אפשר למצוא חומר מדעי על הבדיקות ABR וסינון? על מהימנותן? האם זיהו חרייגם לכלל? קבוצות שהבדיקה אינה מהימנה לגביהם מסיבות שונות?
3. האם יש מקום לבחון את הבעייה במתודולגיות אחרות מלבד ה-ABR והסינון?
4. מה לגבי דעה אחרת? האם ישנם "קולות אחרים" בקרב אנשי המקצוע לגבי אופן ההתמודדות/טיפול בעת אבחון מוקדם או שישנו קונצנזוס כי יש לטפל מיד במכשירי שמיעה מוקדם ככל האפשר, ללא קשר לסיבה לבעייה?
3. כיצד ניתן לאבחן מה הגורמים לבעייה (גנטי, לידה,נוזלים, מחלה, אחר) - האם הבנת הגורם ישפיע על אופן הטיפול בה?
4. איך ניתן לברר האם הבעייה קשורה לסינדרום ואינה בעיית שמיעה בלבד?
5. מי הגורם המתאים לייעוץ? האם יש מומחים לתינוקות?
אני מצטער על מבול השאלות ומודה לך מראש- כל מידע והכוונה שתוכלו לתת תתקבל בברכה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיית שמיעה תינוקות
ענת כוכבא01/06/20081. בדיקת ABR לגילוי סף השמיעה הינה בעלת אמינות גבוהה ונחשבת לאמצעי האמין ביותר היום, ביחוד אם בוצעו בדיקות חוזרות אשר תומכות במימצאים.. מקור הליקוי עשוי להשפיע על אופי התוצאות (רישום שונה של גלים) אך בכל מקרה החשיבות היא לתוצאה הסופית, כי היא מצביעה על רמת תיפקודיות של השמיעה.הנוזלים מהווים הפרעה בהולכת הצלילים דרך האוזן התיכונה לאוזן הפנימית ולכן מחמירים במידה מסויימת את המצב. טיפול בנוזלים חשוב ועל דרך הטיפול מחליטים רופאי א.א.ג.
2. קיימת חשיבות עליונה לתחילת שיקום שמיעתי מוקדם ככל שניתן . שיקום מוקדם מאפשר לעזור לתינוק/ילד לסגור פערים התפתחותיים, אשר עלולים להופיע עקב הלקות השמיעתית. לכן אני תומכת בשיקום כפי שאתה קורא לו " במסלול מואץ" - ללא קשר לגורם, אשר הביא להופעת הליקוי. לכן גם אם יאובחן הגורם שיצר את בעית השמיעה, חובתנו להתמודד עם התוצאה באופן מיידי.
3. ברור שחשוב לברר במידת האפשר באמצעות רופאי א.א.ג וגנטיקאים מהו הגורם גרם ללקות השמיעהשל בנכם.
4. תוכל למצוא הסברים אודות בדיקת ABR (נקראת גם BERA ) באינטרנט חיפוש באמצעות גוגל.
מקווה שעזרתי ולו במעט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנחות שונות בעקבות בעית שמיעהקלי רון29/05/2008שלום רב. ביתי התחרשה לחלוטין באוזן ימין בהיתה בת 4 לפני כשנתיים.
האם חרשות מוחלטת באוזן אחת אינה נחשבת לנכות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהנחות שונות בעקבות בעית שמיעה
ענת כוכבא29/05/2008לקות בשמיעה מוגדרת כבר במקרים הקלים החל מירידה של 20 דציבלים בתדרים שונים.
ילדים עם לקות שמיעהזכאים לקבל סל סיוע מוגדר ע"פ קריטריונים ממשרד החינוך. הסל כולל בין היתר: תוכנית שילוב, אבחונים שונים, תוספת שיעורי עזר/קלינאית תקשורת, השאלת מכשירי הגברה הדרכהייעוץ והכוונה להורים.
לגבי קביעת נכות יש לפנות למשרדי הביטוח הלאומי. גם בביטוח הלאומי קיים סל הטבות ללקוי שמיעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דיבור בהברות הוא בעיית שמיעהמיכל28/05/2008שלום,
בני בן שנתיים ותשעה חודשים מדבר בהברות, סופי מילים.
המילים הבודדות שהוא מבטא מלא: אדום אני אבא (מתחילות ב-א)
הבעיה היא שלהברה יש הרבה משמעויות, קשה לנו להבין אותו וזה גורם לו לתסכול רב.
הוא מבין הרבה מאוד מילים אך עדיין מתקשה להבין משפטים
מורכבים או שקשה לו לענות, לדוגמה: מה הילד עושה בתמונה?
האם דיבור בהברות מקורו בבעיית שמיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיבור בהברות
חגית שגיא28/05/2008מיכל שלום,
שיבושי היגוי - שאת מתארת כדיבור בהברות - יכולים להגרם ממספר סיבות, אחת מהן היא אכן ירידה בשמיעה. כדאי לגשת לרופא אא"ג שיבדוק את אוזניו של בנך, יפנה אתכם לבדיקת שמיעה ויטפל בהתאם לממצאים.
בנוסף, כדאי לגשת לאבחון אצל קלינאית תקשורת - לאחר ברור אא"ג וביצוע בדיקת שמיעה - על מנת לקבל תמונה מלאה על המצב השפתי של בנך ולקבל תמיכה בהתאם לממצאים.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור שמיעהאיריס25/05/2008שלום, שמיעתי נחלשה באוזן אחת, האם יש דרכים לשפר או לחזק את השמיעה על מנתך שזה לא ידרדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיפור שמיעה
חגית שגיא25/05/2008איריס שלום,
לא ברור מהודעתך האם הירידה בשמיעה היא על פי תחושה שלך או שכבר עברת בדיקת שמיעה והירידה היא על סמך בדיקה זו.
בהנחה שכבר עברת בדיקת שמיעה והירידה שנמצאה היא ירידה עצבית, אין דרך להשיבה לקדמותה. ניתן להעזר במכשיר שמיעה על מנת לשפר את התפקוד היום יומי.
אם אכן קיימת ירידה בשמיעה, אין דרך לנבא האם תהיה התדרדרות נוספת, אך כן ידוע -על סמך מחקרים - כי ירידה בשמיעה שאינה משוקמת עלולה להחמיר רק בשל חוסר גירוי שמיעתי של האוזן.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי בעיית שמיעה אצל פעוטריבה21/05/2008שלום, אני גננת בפעוטון ונראה לי שאחד הילדים מגלה בעיות שמיעה, אילך אני יכולה לבחון טוב יותר את העניין לפני שאני מערבת את ההורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעית שמיעה אצל פעוט
חגית שגיא21/05/2008ריבה שלום,
בעת ביצוע בדיקת שמיעה הילד יושב בחדר אטום, מבודד מגירויים אחרים, וכך ניתן לבדוק תגובה לגירויים שמיעתיים מבוקרים. קשה מאוד לבחון רמת שמיעה של פעוט אשר יכול להיות מוסח מאוד מגירויים שבגן או מרוכז מאוד באחר הגירויים שבגן.
אני ממליצה לערב את ההורים ולא להמתין, מכיוון שאם קיימת ירידה בשמיעה היא יכולה להיות על רקע מצב של נוזלים באוזן תיכונה או פקק שעווה ומצבים אלו ניתנים לטיפול. המתנה במצבים אלו כמובן, שאינה יעילה.
בדיקת שמיעה הינה הליך פשוט מאוד ובסופה תהיה תשובה לחשדותייך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)