מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיקום לאחר אירוע מוחיאוהד29/07/2008
אבי (בן 61) עבר אירוע מוחי קל (לאחר ניתוח מעקפים) אשר בא לידי ביטוי בקושי בשפה (לפי המחלקה הניורולוגית) בתחילה לא הצליח להגיד כמעט מילה ועכשיו לאחר יומיים שהוא מבין שהוא צריך לדבר לאט ניתן להבין אותו וחלה השתפרות מסוימת אך עדיין קים גמגום וקושי במציאת המילים. שאלתי היא לגבי טיפול לאחר שחרור מאשפוז (בתקווה בעוד יום או יומיים) אני מתגורר בקרית ביאליק ולפי תוצאות החיפוש של קלינאי תקשורת נצאה רק כוכבא ענת - מנהלת הפורום. היכן ניתן לטפל? האם הביטוח המושלם משתתף בהוצאות הטיפול? המליצו לנו לא ללכת לבית חולים פלימן כיוון שאופי האוכלוסיה לא תואם למצבו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר אירוע מוחי
ענת כוכבא30/07/2008לאוהד שלום!אתם יכולים לפנות לקבלת טיפול-בנוסף לבית חולים פלימן-לסניף מכון הדים בקיריון (ק.ביאליק) מגדל 2 טל:04-8747775.אני מאחלת לאביך החלמה מלאה ובריאות טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעה מדרדרתאור29/07/2008
מזה שנתיים אני חשה כי שמיעתי נפגעה. אני הרבה פעמים מתקשה באבחנה השמיעתית של מילים ושומעות מילים שנאמרות כמילים דומות: למשל: יכולים לומר לי תרמיל ואני אשמע מעיל. האם זה אומר שיש לי פגיעה בעצב? האם זה הפיך? ממה זה נוצר ואיך מטפלים בזה? לא הייתי בבדיקת שמיעה. רופא אף אוזן גרון לפני כשלוש שנים לא מצא הרבה וניסה לשאוב משהו מהאוזנניים ולא כ"כ מצא. תודה, אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה מדרדרת
ענת כוכבא30/07/2008לאור שלום! תופעה של הבנת מילים לקויה עשויה בהחלט לנבוע מליקוי בתפקוד המערכת השמיעתית.ללא בדיקת שמיעה אין דרך לדעת מה גורם לכך.לכן עליך לפנות לרופא א.א.ג. ולבקש הפניה לבדיקת שמיעה מקיפה במכון אודיולוגי. רק על סמך תוצאות הבדיקה ניתן יהיה להסיק מסקנות כלשהן ולהחליט על דרך טיפול נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעה מוזרהמור26/07/2008
שלום, לפני מספר ימים הלכתי לרופאת אף אוזן גרון והוצאתי פקקים מהאוזניים, הרופאה אמרה שהרעש של הוצאת הפקקים אינו בריא אך לא גורם נזק לטווח הארוך. עברתי כבר פעמיים הוצאת פקקים. אתמול הלכתי למסיבה שבה מיותר לציין שהיה המון רעש והמוזיקה הייתה ממש ממש חזקה. לאחר שיצאתי מהמסיבה הבחנתי לפתע שכשאנשים מדברים איתי אני שומעת את האות ש' כס' ואני שומעת מין הד מוזר. חשבתי שזה יעבור בבוקר אך התעוררתי וגיליתי שאני שומעת מוזר לפתע את הדיבור של כל בני משפחתי ושאותיות כמו ש' ס' וצ' נשמעות צורמות והדיבור של כולם נשמע עילג מעט(אין לי מילה אחרת לתאר) אני מאד פוחדת ולחוצה ולא יודעת מה קרה לי ולשמיעה שלי. אם למישהו יש מושג בבקשה תענו במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה מוזרה
26/07/2008הדרך הכי בטוחה לקבוע שלא נגרם נזק ממשי היא לגשת מחר בבוקר לרופא א.א.ג ולבקש בדיקת שמיעה דחופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקנות שלא עברה בדיקת סינון שמיעהאשרת25/07/2008ילדתי לפני שלושה ימים ילדה בריאה אחרי היריון תקין ללא מחלות כלשהן (גם לא חשדות למחלות כלשהן). לפני החזרה הביתה בוצעה בדיקת סינון שמיעה לתינוקת והיא לא עברה אותה. הרופאה אמרה שלעיתים מדובר במים באוזניים ולכן היא לא עברה והזמינה אותנו למעקב עוד חודש. עוד היא הוסיפה שאם נרצה אנו מוזמנים לבוא לפני כן. יש לי אם כך מספר שאלות: 1. מתי כדי ללכת שוב להבדק (זמן הגיוני שבו, אם באמת יש מים הם כבר יצאו)? 2. רציתי לדעת האם הסיבה של מים היא אכן הגיונית ועד כמה אני צריכה לדאוג (כי אני נוראאא דואגת..). במקביל לקחו ממנה דגימות לבדיקת CMV למרות שנבדקתי בהיריון ולא היו ממצאים מחשידים בנושא. אני גם מחוסנת מאדמת כך שגם זו לא אופציה. אשמח לתגובתכם, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוקת שלא עברה בדיקת סינון שמיעה
25/07/2008אשרת שלום
ראשית מזל טוב להולדת ביתך.
בדיקות סינון השמיעה מבוצעות באופן שגרתי במספר בתי חולים בארץ. היתרון של ביצוע בגיל כה מוקדם הוא שההורים לא צריכים לבוא במיוחד עם התינוקת כדי לבצע את בדיקת סינון השמיעה. עם זאת, כ- 5% מהתינוקות שנבדקים בבית החולים נכשלים בסינון השמיעה מסיבות שונות, ביניהן מי שפיר שהצטברו באוזן בעת ההתפתחות העוברית, ואז ההורים מעט מודאגים. בסופו של דבר רק לכ- 5% מאותם תינוקות שנכשלו תהייה בעיית שמיעה אמיתית. למי השפיר שבאוזן לוקח בין שבועיים לשלושה לצאת מהאוזן ולכן ממליצים על ביצוע בדיקת שמיעה חוזרת בגיל חודש. לפיכך, מי שפיר הם סיבה הגיונית ולמרות הדאגה מומלץ להמתין. עם זאת כדאי לצמצם את הדאגה - יש 95% סיכוי שביתך שומעת טוב. אך עדיף לבדוק בגיל חודש ולהיות בטוחים.
לגבי ה- CMV: נראה כי משהו, שלאו דוקא קשור לשמיעה, עורר את חשד הרופאים שהתינוקת הייתה עלולה להדבק. ל- CMV יש דרכים נוספות רבות לבוא לידי ביטוי. וכמו לגבי בדיקות רבות נוספות, עדיף לבדוק ולו רק כדי לשלול הדבקה.
בתקווה שתהיי מעט פחות מודאגת... :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפצופים באוזןשרה23/07/2008שלום רב, אני בת 46. לפני כשנה נוצרה לי בעייה בבלוטת התריס שבעקובתה הצטרכתי לשתות אספירין. נטלתי את האספירין במשך 3 ימים 3 פעמיים ביום, ולפתע התחילו אצלי רעשים חזקים כמו צלצולים. כמובן הפסקתי את השימוש באספירין בהתייעצות עם הרופא. ולמרות שהפסקתי הצלצולים באוזן ממשיכים עד עכשיו ללא הפסקה, מה עלי לעשות?? האם יש טיפול לתופעה זו? למה זה לא חולף? לאן אני צריכה לפנות לטיפול בעיה זו ? אודה מאוד לתשובה.. בתודה שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפצופים באוזן
ענת כוכבא24/07/2008לשרה שלום
כל השאלות שהעלת נוגעות לתחום הרפואי של א.א.ג. והם לא בתחום קלינאי התקשורת תוכלי להפנות שאלות אלו לפורום א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעווהאסנת23/07/2008אני מנקה את האוזניים פעם בשבוע ובכל פעם יש לי המון צהוב באוזן שנראה לי מוגזם, אני משתמש ב-3 מקלות כל פעם ואני לא מנקה עמוק בכלל. ממה יכול להיות כל כך הרבה צהוב באוזן ויכול להיות שזה פוגע בשמיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשעווה-לאוסנת
ענת כוכבא23/07/2008הפרשות שעווה באוזן הנן טבעיות וכמות השעווה המופרשת באוזן הנה אשית ומשתנה מאדם לאדם.
ניקוי תכוף של האוזניים מהשעווה גורם להפרשה מוגברת.
כמות גדולה של שעווה שהופכת לפקק עלולה להוות גורם מפריע לשמיעה.
תוכלי לפנות להתייעצות לרופא א.א.ג שיבדוק את מצב ההפרשה ובאם היא סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעהשני20/07/2008אני מרגישה שיש אצלי ירידה בשמיעה, ושמתי לב שכשאני יושבת רחוק בשעורים (אני סטודנטית) אני לא מצליחה לקרוא שפתיים, דבר שאמור לעזור לי לפענח צלילים. האם יש קשר בין הדברים והאם ניתן ללמוד לשפר את היכולות הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרירידה בשמיעה
חגית שגיא20/07/2008שני שלום,
דבר ראשון כדאי שתגשי לרופא אא"ג על מנת שיבדוק את מצב האוזניים ויפנה אותך לבדיקת שמיעה במכון שמיעה מוסדר. אז תוכלי לוודא כי אכן יש ירידה בשמיעה.
אין קשר בין ירידה בשמיעה לבין קושי בקריאת שפתיים, כלומר, ירידה בשמיעה אינה גורמת לירידה ביכולת לקריאת דיבור, אך בהחלט כאשר הנגישות שלנו לצלילים שונים של השפה יורדת, אנו מתקשים ביכולת שלנו לפענח דיבור, וגם קריאת דיבור לא תמיד עוזרת.
את בהחלט יכולה לשפר את התפקוד שלך באוניברסיטה ובכלל. לאחר ביצוע בדיקת השמיעה את יכולה לגשת למכון שמיעה באיזורך בו קלינאי תקשורת המתמחים בתחום ולקבל ייעוץ מקיף בנושא.
לגבי יכולות לקריאת דיבור, ניתן לפנות לארגון 'בקול' לברר על תרגול קריאת דיבור.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעהשמואל13/07/2008שלום רב, בגיל שנתיים נקבע שאני סובל מירידה בשמיעה באוזן שמאל, ירידה עיצבית אך דבר זה לא הפריע לי כלל ואין בעיות וקושי בשמיעה בחיי היום יום. היום אני בן 17 ולפני כחצי שנה עשיתי בדיקת שמיעה שבה אמרו לי שבאוזן שמאל יש ירידה קלה של 35 דציבלים ובאוזן ימין אין בעיה היא תקינה ושומעת טוב. שאלותי הן: האם עלי להרכיב מכשיר שמיעה באוזן הפגועה? עד עכשיו כלל לא היו לי בעיות בתקשורת! כשהייתי בן שנתיים עשו לי ניתוח כפתור באוזן שמאל, האם זו יכולה להיות הסיבה שבגללה יש ירידה בשמיעה באוזן זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשמואל
ענת כוכבא13/07/2008לשמואל שלום
נתחיל מהסוף, ניתוח כפתורים נועד לנקז נוזלים מהאוזן התיכונה ולאפשר לה איורור תקין.הניתוח מתבצע בחלקה החיצוני של האוזן, לכן אינו יכולך לגרום לנזק עיצבי באוזן. ברוב המקרים, כאשר מדובר בבעית נוזלים, ניתוח כפתורים "מתקן" גם את מצב השמיעה ומביא אותה לתחום הנורמה.
לגבי ליקוי שמיעה עיצבי באוזנך השמאלית אינך חייב במצבך להרכיב מכשיר שמיעה, אך אתה חייב להיות מודע לכל גורמי הסיכון שעלולים להחמיר את המצב: חשיפה לרעש (גם מוסיקה בעוצמה חזקה היא רעש), תרופות למיניהן וכד'. חשוב ביותר לזכור שאם אתה חייב להחשף לרעש, תשתמש באטמי אוזניים. כמו כן חשוב שתבדוק מצב שמיעתך באופן קבוע פעם בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק שמיעהרון10/07/2008שלום, האם יש תרגילים כלשהןם שניתן לעשות לחיזוק שמיעה? כמו כן אם יש לי לכלוך באוזן האם אני אמור להרגיש זאת בשמיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחיזוק שמיעה
חגית שגיא10/07/2008רון שלום,
לא קיימים תרגילים לחיזוק שמיעה מבחינת שיפור סף השמיעה. ניתן לאמן שמיעה על מנת לשפר את התפקוד (את היכולת להבין את הנאמר) עם מצב שמיעה נתון.
לכלוך באוזן מורגש מבחינה שמיעתית רק כשהוא מצטבר לכדי פקק שחוסם את מעבר הצליל לעור התוף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתחיל לאכול
מושון03/01/2009לצערי תרגילים אני לא מכיר ,אבל שינוי תזונה יכול לעזור ,גם הורדה וגם הוספה .הדוגמה הטובה ביותר היא אכילת רימונים או שתית מיץ ,
ושום אאג-יסט לא יגיד לך או יאשר זאת ,רשימת המזונות שכדאי להמנע ארוכה יותר.תנסה, מושון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפצופים באוזןאבג07/07/2008שלום, אני בת 26 ולאחרונה שמתי לב שאוזן ימין שלי כמו "נסתמת" כמה פעמים ביום ואני שומעת בה מין ציפצוף כזה למשך כחצי דקה-דקה. ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצפצופים באוזן
איילה ולדמן07/07/2008התופעה שאת מתארת נקראת טינטון. טינטון יכול להגרם כתוצאה מסיבות רבות: ירידה תחושתית-עצבית בשמיעה, קיום פקק שעווה באוזן ועוד. בכל מקרה מומלץ לפנות לרופא א.א.ג ולברר את מקור הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הבן שלי בן 3 וחצי שניםמרינה05/07/2008והוא עדיין לא מדבר הוא אומר כמה מילים אבל לא את כל המילה אמרו לי שזה יכול להיות שהשמיע שלו ירדה והוא לא שומע את כל המילה שאנכנו אומרים לו וביגל לל זה הוא אומר חצי מילה מה אני צריכה לעשון ולמי לפנות?תעזרו לי בבקשה.תודה מראש מרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 3.5 שנים
07/07/2008ראשית פני לא.א.ג שיסתכל באוזניו של הילד ובקשי ממנו הפנייה לבדיקת שמיעה כדי לשלול ירידה בשמיעה.
בנוסף מומלץ לגשת לאבחון שפה ודיבור אצל קלינאית תקשורת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפצופים באוזניים ומכאבים באוזן ששומעת חלשיריב03/07/2008שלום רב,
אימי שמעה באוזן ימין רק 50 אחוז. כמו כן היא הייתה סובלת מציפצופים באוזניים ומכאבים באוזן ששומעת חלש. האם בעיות אלו גנטיות? האם אני בסיכון מוגבר לבעיות אלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרליקוי שמיעה וגנטיקה
07/07/2008העובדה שלאחד ההורים יש ליקוי שמיעה אינה מספקת בכדי לדעת אם הליקוי הוא גנטי, בעיקר לאור העובדה שאין מספיק מידע לגבי אופן הופעת הליקוי וגיל ההופעה.
ההורשה של חרשות היא מורכבת . ידועים כ- 50 גנים האחראים לחרשות ומתוכם יודעים לזהות רק 2. בנוסף עם העלייה בגיל אנשים רבים סובלים מירידה בשמיעה, במיוחד לאור הסביבה הרועשת בה אנו חיים.
לפיכך אנו ממליצים לשמור על האוזניים מפני חשיפה לרעש וכן לבצע בדיקת שמיעה תקופתית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת OAEרותי30/06/2008שלום רב, עברתי בדיקת OAE ואני מבקשת לדעת האם התוצאות הן תקינות ובגדר הנורמה. התוצאות הן: בבדיקת Click Evoked OAE: בימין - עוצמה 17.1db טווח תגובה עד 4.9KHz וחזרתיות התגובה 99. בשמאל - עוצמה 15db טווח תגובה עד 4.8KHz וחזרתיות התגובה 99. בבדיקת Distortion Products OAE: (F2 (kHz ימין 2f1-f2 S/N dBSPL שמאל 2f1-f2 S/N dBSPL 1 6.7 1.2 1.6 17.7 19.9 2 10.1 19.1 2.5 11.2 13.8 3.2 19.4 8.3 4 11.7 13.8 5 2.3 18.4 6.3 22.5 17.8 נכתב שנמצאו מענים לכל התדרים. אבקש (אם ניתן) הסבר מהו הטווח של תוצאה תקינה בכל אחת מהבדיקות ומאיזה ערך קיימת ירידה בשמיעה? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקת OAE
רותי30/06/2008שוב שלום, בהמשך לשאלה קודמת שלי, לצערי סדר הנתונים של בדיקת ה-Distortion Products OAE השתבש ואנסה לכתוב שוב את התוצאות. להלן רצף של 3 נתונים בכל שורת תוצאה: הנתון הראשון הוא F2 ב-kHz, הנתון השני הוא בימין 2f1-f2 S/N dBSPL והנתון השלישי הוא בשמאל 2f1-f2 S/N dBSPL. ב-F2 =1 בימין 6.7 ובשמאל 1.2. ב-F2=1.6 בימין 17.7 ובשמאל 19.9. ב-F2=2 בימין 10.1 ובשמאל 19.1. ב-F2=2.5 בימין 11.2 ובשמאל 13.8. ב-F2=3.2 בימין 19.4 ובשמאל 8.3. ב-F2=4 בימין 11.7 ובשמאל 13.8. ב-F2=5 בימין 2.3 ובשמאל 18.4. ב-F2=6.3 בימין 22.5 ובשמאל 17.8. בתקוה שהפעם זה יהיה ברור. נכתב שנמצאו מענים לכל התדרים. אבקש (אם ניתן) הסבר מהו הטווח של תוצאה תקינה בכל אחת מהבדיקות ומאיזה ערך קיימת ירידה בשמיעה? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת OAE
01/07/2008בבדיקת DPOAE קבלת מענים מעידה על פעילות תקינה של תאי השיער באוזן ופירושה סף שמיעה מתחת לכ- 45 דציבל באוזן זו.כשלון בבדיקה מעיד על ליקוי שמיעה בינוני או גדול ממנו.
כפי שנכתב לך התקבלו מענים בכל התדרים כלומר בטווח התדרים 1000-6300 הרץ.
תגובה תקינה תלויה בתדר ובנורמות אך היא נעה מ- 3 דציבל ומעלה. כלומר בכל התדרים , פרט ל-1000 הרץ בשמאל, קיבלת תגובה בגודל כזה. לפיכך ניתן להסיק ששמיעתך תקינה או שישי לך ליקוי שמיעה קל בלבד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בן 30...אלי30/06/2008ומרבית שנות חיי אני נוהג להאזין למוסיקה באוזניות בעוצמה בינונית וחזקה. אין לי בעיות שמיעה אך שאלתי היא האם בעתיד יהיו לי בעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאזנה למוסיקה באוזניות
01/07/2008ראשית אני שמחה לשמוע ששמיעתך תקינה.
אך אכן לחשיפה לרעש/ מוזיקה בעוצמה חזקה אכן יש אפקט מזיק מצטבר.
מכיוון שאנו חשופים לרעש חזק גם כך במהלך חיינו ההיתי ממליצה לך לשמוע מוזיקה בעוצמה בינונית ומטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימונה תודה על התגובה...
אלי15/07/2008שאלתי היא האם גם אם אפסיק להזין למוסיקה לחלוטין, ולמרות ששמיעת "טובה", יש סיכוי ששמיעתי תינזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק לשמיעה
איילה ולדמן20/07/2008אלי שלום
אין סיבה להפסיק להאזין למוזיקה. הנזק המצטבר לשמיעה אינו נגרם מעצם ההאזנה למוזיקה אלא רק כתוצאה מעוצמות גבוהות מאוד. באופן תאורתי השמיעה יכולה להינזק כתוצאה מגורמים שונים - כגון וירוסים, חשיפה לרעש מזיק (כפי שכבר נאמר) וכדו'. אין סיבה לחיות בפחד מתמיד שמא יום אחד השמיעה תרד, אך ממצבים בהם ידועה השפעתם המזיקה (כאמור -מוזיקה בעצמות חזקות מאוד) כדאי להשמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בעור התוףאהובה29/06/2008שלום, בתי עברה ניתוח כפתורים אך יש לה עדיין בעיה בעור התוף, הבעיה גורמת לדלקות וכאבים, האם ידוע לכם אם דלקות יכולות לפגום בשמיעה? האם נכוג לנתח בגיל 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיה בעור התוף
01/07/2008דלקת בזמן פעילותה ודאי גורמת לירידה בשמיעה. לעיתים נודע גם אפקט מצטבר לדלקות חוזרות.
לגבי שאר שאלותיך אני מפנה אותך לפורום א.א.ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)