מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמיעה ברצף של מוזיקהאמיר30/05/2013
שלום ברצוני לשאול אם שמיעה של מוזיקה באוזניות ברצף של מוזיקה חד פעמית,יכולה לגרום לירדה בשמיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה ברצף של מוזיקה - תגובה
ענת כוכבא30/05/2013שלום אמיר! כל פעם שתאזין למוזיקה בעוצמה חזקה מאוד אתה עלול לפגוע בשמיעתך. לכן תמיד עליך לחבר בין העוצמה לבין פרק הזמן של ההאזנה- ככל שהעוצמה עולה, כך הזמן מתקצר. תשתדל לא להגזים בעוצמת ההאזנה ואז אין לך בעיה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעה חזקה מדיעוזי כהן26/05/2013
היי שמי עוזי כהן נשוי ליהודית במהלך 2006 אשתי עברה אירוע מוחי שהותיר אותה ללא יכולת דיבור יד לו פונקציונלית ורגל מרחקים קצרים בלבד בנוסף עוד המון דברים קשים כמו אפילפסיה ועוד מיני רבים
אחד הבעיות שי הוא יכולת שמיעה בלתי רגילה עד כדאי כך שכל הבית חיב להיות כמו בית קברות יש לנו שני ילדים צעירים וזה גורם לנו המון בעיות כי אין חברים ואין שירים ואין כל בטויזיה החיים מממש לו טובים ומיכך נגזרות צרות גדולות עים הילדים שכבר מאסו בכך התהליך נמך 7 שנים וכבר כל הבית כמו חבית נפץ מה אפשר לעשות בבעיה של שמיעה חזקה כל כך ניסינו לשים אטמים ללא הועיל היא שומעת גם שלוחשים אשמח עים מישהוא יעזור לי לנו לאשתי תודה עוזי כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה חזקה מדי - תגובה
ענת כוכבא26/05/2013לעוזי שלום! צר לי על הסבל העובר על אשתך ועל בני ביתך. לדעתי אשתך צריכה להגיע לאבחון שמיעתי במכון אודיולוגי ורק אז ניתן יהיה לתת לכם יעוץ מקצועי אחראי. פנית לפורום נוסף בקשר לאטמים. אותם האטמים שהזכרתי שם דורשים גם כן התאמה במכון האודיולוגי. לכן זו הדרך הנכונה בעיני לאבחן את הבעיה ולעזור לכם. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל קוכליאריאברהם14/05/2013
האם ילד שעבר השתלה של שבלול באמת אסור לו להכנס למים או לאמבטיה ללא אטמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל קוכליארי - תגובה
חגית שגיא16/05/2013אברהם שלום
אין קשר בין שתל שבלול לבין אטמים. שתל השבלול מושתל מתחת לעור באיזור שמאחורי האפרכסת, ואטמים אינם רלוונטיים לאיזור זה. אטמים נגד מים חשובים לילד אשר עבר למשל ניתוח להחדרת צינוריות אוורור (כפתורים) או סובל מנקב/דלקות והרופא ממליץ על המנעות ממגע עם מים.
ילדים אשר עברו ניתוח שתל, חושב מאוד לעקוב ולנטר מצבי דלקות אוזניים וחום גבוה מחשש לזיהומים באיזור ההשתלה. ולכן אם בנוסף לשתל לילד יש נטייה לדלקות, חשוב מאוד לנקוט בכל אמצעי שימנע מחלות חום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטמים בהתאמה אישיתמירי05/05/2013
היי,
רציתי לדעת אם יש מישהו שיוכל לעזור, אני זמרת ואני צריכה אטמים בהתאמה אישית שיגנו מבפני הרעש בהופעות, האם דרך הקופה ניתן לרכוש כאלו ואיך אני יודעת מה מתאים ונכון? למי אפשר לפנות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטמים בהתאמה אישית - תגובה
חגית שגיא05/05/2013מירי שלום
במכונים המתמחים בשיקום שמיעה ניתן לבנות אטמים לפי מידה. שם יוכלו להסביר לך על האטמים השונים ויכולות ההנחתה שלהם.
למיטב ידיעתי אין השתתפות של קופות החולים השונות בבנית אטמים נגד רעש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטוסקלרוזיס - מהו הניתוח המוצלח ומהם אחוזי ההצלחה שלו?חגית שגיא27/04/2013
מהו הניתוח המוצלח ומהם אחוזי ההצלחה שלו? מי מבצעו היטב (בארץ ובחו"ל)? האם כדאי לטוס לחו"ל לבצעו. אם כן לאן ולאיזה כירורג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטוסקלרוזיס - תגובה
חגית שגיא28/04/2013עודד שלום,
שאלות אלו יש להפנות לפורום רופאי אא"ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ניתוח סטפדקטומי - מי חמצן??
חני10/09/2013שלום.
אני כשבועיים וחצי אחרי ניתוח ועדיין חווה תחושת פקק באוזן ושמיעה לקויה
למרות שעל שולחן הניתוחים עברתי בדיקת שמיעה אחרי הכנסת השתל שהייתה טובה מאד. נאמר לי להתחיל להזליף כעבור שלושה שבועות מיום הניתוח פעמיים ביום טיפות מי חמצן לאוזן המנותחת.
האם מי החמצן אמורים למוסס את ׳הפקק׳ שאני חשה? מה תפקידם?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ניתוח סטפדקטומי - מי חמצן?? - תגובה
חגית שגיא10/09/2013חני שלום
גם שאלה זו יש להפנות לפורום רופאי אא"ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה על ניתוח לשיפור השמיעה
חני10/09/2013אני נותחתי לפני חמש שנים על ידי דר כהן בירושלים ( לא ממליצה)
ולפני שבועיים וחצי על ידי דר לאונרד בר, מומחה מארצות הברית שמגיע לארץ כמה פעמים בשנה ( ממליצה מאד).
תקליד את שמו ותוכל לקרוא הרבה מאד על הניתוח ועל השיטה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוח סטפדקטומיה
אילנה05/11/2013אני עברתי את הנתוח לפני שבוע אצל רופא מדהים עם המון אמפטיה סבלנות וסובלני ד"ר אבי גולדפרב. סגן מנהל מח' אוזניים בבית חולים וולפסון. לא סבלתי מסחרחורות או כאבים למעט מעט חולשה. השמיעה שלי כרגע כמו שאני מרגישה אותה טובה למרות שטרם הוצאו לי החבישות מהאוזן.מומלץ לכל מי שאמור לעבור את הנתוח הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שמיעהסובלת25/04/2013
שלום אני בת 20 ורציתי להתייעץ.התפקיד שלי הוא מורה...וביום יום אני ניתקלת המון בכך שילדים מדברים אלי אבל אני לא שומעת אותם טוב ומבקשת שיחזרו כמה וכמה פעמים על המשפט, כמו כן גם כשמדברים איתי אנשים מבוגרים אינני שומעת אותם טוב.זה גורם לי קצת ללחץ להתחיל לדבר עם אנשים.
כשאני נמצאת בחדר סגור עם עוד בן אדם אני כן שומעת אותו טוב ומבינה הכל בלי בעיות...
מה שכן חשוב לי לציין הוא כשהייתי ילדה קטנה סבלתי רבות מכאבי אוזנים והביאו לי המון טיפות אנטיביוטיקה, כשעברתי ניתוח להורדת שקד שלישי זכור לי שהרופאה אמרה משהו על צינורות האוזנים...אבל לא זכור לי בידיוק מה ואין לי את מי לישאול..
האם יכול להיות שמדובר בסתימה כלשהי באוזניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שמיעה - תגובה
ענת כוכבא26/04/2013שלום רב! התופעות שתיארת בהחלט יכולות להצביע על בעית כלשהי. כליך לפנות לרופא א.א.ג. ולעבור בדיקת שמיעה על מנת לקבל טיפול במידת הצורך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכון רישוי ורעש.פיני21/04/2013
שלום רב .
אני עתיד לעבוד במכון רישוי בתור בוחן רכב,ואני מודאג מהבחינה הזו שאני יודע שבמכוני רישוי יש רעש די גבוה,ולא ראיתי בוחנים שעבודים שם עם אטמים או אוזניות מגן.רציתי לשאול אותך האם החשש שלי מוצדק? האם עקב כך לדעתך אני צריך לעבוד בתפקיד אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכון רישוי ורעש. - תגובה
ענת כוכבא21/04/2013לפיני שלום! אין לי תשובה מושכלת לתת לך, אם לדעתך הרעש מגיע לרמות, העשויות לפגוע בשמיעתך בקש מהאחראים במכון לקבל תוצאות מדידת רעש במקום ולפי הנתונים להחליט אם העבודה מתאימה לך. לחלופין, ישנם אטמי אוזניים, המצויידים בפילטר, המחליש את רמות הרעש ביחס ישיר לעלייתן אך עדיין מאפשר שמיעת דיבור. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אוזניים עם צמרונים - מסוכן?מאי15/04/2013
שלום,
שמעתי שניקוי אוזניים עם צמרונים מסוכן ודוחף את השעווה פנימה. אז איך מגיעים לתחושת נקיון באוזניים? האם הוצאת שעווה אצל רופא אוזניים זה תהליך כואב? כל כמה זמן צריךם לעשות אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אוזניים עם צמרונים - מסוכן? - תגובה
חגית שגיא15/04/2013רועי שלום
מרבית שאלותיך יש להפנות לרופא אא"ג או לפורום אא"ג. הוצאת שעווה לא חייבת להיות תהליך כואב, במידה והשעווה רכה ואינה דבוקה לדופן התעלה. ישנם דרכים שונות לטיפול בשעווה ביניהן טיפות להמסת שעווה אשר בהחלט מקילות על התהליך.
התדירות תלויה מאוד ברמת ההפרשה האינדיבידואלית. ישנם אנשים אשר לא זקוקים לניקוי, וישנם שזקוקים לכזה כל כמה חודשים
רופא אא"ג יוכל לבחון את אוזניך ובהתאם לכך לספק לך המלצות לניקוי רוטיני
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים באוזןדניאל04/04/2013
ביום האחרון אני שומע צפצופים באוזן שמאל. זה יכול להיות כי ניקיתי יותר מדי עמוק עם צמרון? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצופים באוזן - תגובה
ענת כוכבא04/04/2013לדניאל שלום! גש לרופא אאג על מנת שיבדוק לך את האוזן. הוא גם ינחה אותך איך להמשיך.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופ"חעדינה17/03/2013
האם יש השתתפות של קופ"ח בקניה של מכשיר שמיעה עבור אישה מבוגרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופ"ח - תגובה
ענת כוכבא18/03/2013לעדינה שלום! כל קופות החולים מקבלות עבור מבוטחיהן סל בריאות לרכישת מכשירי שמיעה. ישנה גם השתתפות ביטוחים משלימים. בדקי בקופה מהי זכאותכם. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת BERAעינב28/02/2013
שלום רב,
לאחר לידת בני (בן החודשיים) הוא נשאר באשפוז בבית החולים וטופל באנטיביוטיקה בשם אמינוגליקוזידים. בעקבות הטיפול זומנו למכון השמיעה באיכילוב לבדיקת BERA.
מכיוון שקופת החולים אינה מאשרת את מימון הבדיקה, רציתי לדעת כמה חשוב לעשות את הבדיקה לאחר לקיחת אנטיביוטיקה מסוג זה? האם שווה וצריך לעשות את הבדיקה הזאת באופן פרטי( היא די יקרה...)???
חשוב לציין שבזמן אישפוזו לאחר הלידה, בדיקת השמיעה יצאה תקינה..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת BERA - תגובה
חגית שגיא28/02/2013עינב שלום
אמינוגליקוזידים נחשבים כאנטיביוטיקה היכולה לגרום לפגיעה באוזן הפנימית ולכן לירידה בשמיעה במינונים מסויימים. לכן העובדה שבנך קיבלת אנטיביוטיקה כזו מכניסה אותו לקבוצת סיכון ויש צורך במעקב עד לוידוא שמיעה תקינה.
בשל הגיל הצעיר של בנך היכולת שלו להגיב לבדיקת שמיעה התנהגותית בחדר אטום מוגבלת ולכן יש צורך בבדיקה אובייקטיבית (כזו שלא מצריכה תגובות רצוניות ומכוונות לצליל המושמע) BERA היא בדיקה שכזו וזו הבדיקה המומלצת לתינוקות בסיכון.
איני יודעת מדוע הקופה לא מאשרת את הבדיקה, אנא בררי עם הקופה מה הסיבה לכך, החשיבות שלה היא גילוי מוקדם ככל הניתן של ירידת שמיעה, אם קרתה, בשל קבלת התרופה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה...
עינב28/02/2013אני גם לא יודעת למה לא אישרו, למרות שהיה כתוב במכתב השחרור שלו!!
מה ניתן לעשות במצב כזה? האם כדאי ללכת לרופא אף אוזן גרון ולהביא המלצה ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה... - תגובה
חגית שגיא28/02/2013הי עינב
אני לא קשורה לקופ"ח ולכן קשה לי לענות לך. קודם כל אולי כדאי לברר למה לא אישרו ואז בהתאם לכך תדעי. המלצה מרופא אא"ג בהחלט יכולה לעזור אך זה תלוי בסיבה לדחייה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה לדחייה היא...
עינב28/02/2013בדיקת השמיעה שהוא עשה בזמן האשפוז והיא יצאה תקינה.
אני מבינה ממך שבדיקת ה-BERA היא שונה מבדיקה זו, נכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה לדחייה היא... - תגובה
חגית שגיא28/02/2013הי
אלו בדיקות שונות, אך מיועדות שתיהן לאותה המטרה. אני חושבת שזה הזמן להתייעץ עם אא"ג אם יתן לך הפנייה. במידה ולא אנא דאגי למעקב של בדיקות שמיעה התנהגותיות כל כמה חודשים עד שיהיה ברור שאין ירידה בשמיעה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עינב28/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ
דורית07/03/2013שלום לך,
אני הייתי ממליצה לך לפנות למרפאה שמתמחה בתחום - יש הרבה מרפאות פרטיות שיש להן הסדרים עם קופות החולים כמו המכון לבדיקות שמיעה - גלי קול
מצרפת לך קישור לתר שלהם:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ - תיקון
דורית07/03/2013שלום לך,
אני הייתי ממליצה לך לפנות למרפאה שמתמחה בתחום - יש הרבה מרפאות פרטיות שיש להן הסדרים עם קופות החולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים באוזנייםעדי26/02/2013
לאחרונה אני מרגיש צפצופים באוזניים, זה בא והולך וחזק במיוחד באוזן שמאל. ממה זה נובע ואיך פותרים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצופים באוזניים - תגובה
ענת כוכבא26/02/2013לעדי שלום! על מנת להבין את מקור הטינטון (הציפצופים באוזניים) עליך לעבור בדיקת רופא א.א.ג, בדיקת שמיעה והערכת טנטון. רק אז יוכל הרופא לתת לך תשובה מאחר וטינטון יכול לנבוע מסיבות רבות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים באוזנייםריקי17/02/2013
שלום,
הייתי בבדיקת שמיעה, אבל לא נמצא שום דבר מיוחד (או שלא בדיוק הבנתי את התוצאה). כשיש סביבי רעש או כמה אנשים שמדברים בו זמנית לידי, אני נכנסת ללחץ ומרגישה כאבים חדים באוזניים. יש מצבים של רעש שאני יכולה לצאת מדעתי. למי עלי לפנות? האם יש טיפול? האם זה משהו מוכר למישהו?
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חדים באוזניים - תגובה
ענת כוכבא17/02/2013לריקי שלום! במהלך בדיקת השמיעה ניתן לבדוק רגישות לרעש - אם כמובן ציינת בפני קלינאי/ת התקשורת שבדק/ה אותך כי זאת הבעיה. אם הבדיקה אכן מראה על רגישות מופרזת, רופא אאג יוכל להתייחס לממצא ולהחליט אם לדעתו ניתן להמליץ לך על טיפול כלשהו. בינתיים הייתי ממליצה לך פשוט לנסות ולהרפות במצבים שתארת על מנת לא להגיע לרמת מתח כזאת. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיליוראי14/02/2013
ניתן לאבחן חירשות אצל תינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל - תגובה
ענת כוכבא14/02/2013יוראי שלום! נכון להיום כל ילוד אמור לעבור מין בדיקת שמיעה- הדים כוכליארים (OAE) ביממה הראשונה לחייו. אם התוצאה אינה טובה, עליו לעבור שוב את הבדיקה לפני שחרורו מבית החולים. אם גם אז מתעורר חשד לליקוי בשמיעה, התינוק מופנה לאיבחון שמיעתי מקיף, אשר כולל בדיקת שמיעה התנהגותית וגם בדיקת שמיעה אוביקטיבית (ABR). תינוקות שמוגדרים מראש "בסיכון" בעת לידתם עקב גורמים גנטיים או סיבוכים/מחלות במהלך ההריון מופנים אוטומטית לבירור מצב שמיעתם בסמוך ללידתם. מכאן ברור כי ניתן לאבחן ליקוי שמיעה בגיל צעיר ביותר. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לניתוח כפתוריםשירן05/02/2013
בני בן שנתיים וארבעה חודשים, עדיין לא מדבר משפטים שלמים וברורים, יודע מילים רבות, אך גם משמש היגוי חלק מהמילים. בבדיקת שמיעה התוצאות היו: בשדה פתוח 40 דציבל, סף לעצם 5 דציבל. SRT היה 35 דציבל בכל אוזן. טימפנומטריה היתה מסוג B דו צדדית. הופננו לרופא אא"ג שקבע כי עור התוף עכור ושקוע והממצא תואם SOM דו צדדי. המליץ חד משמעית על ניתוח כפתורים.
רוצה לציין שמעולם לא סבל מדלקות באזניים.
האם אכן בנתונים אלו מומלץ מיידית ניתוח ? האם אין טיפול אחר שניתן לנסות קודם ?
האם כדאי לנסות קודם טיפול אצל קלינאית תקשורת לשיפור הדיבור טרם עשיית ניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לניתוח כפתורים - תגובה
חגית שגיא05/02/2013שירן שלום
לגבי מה ההמלצה הרפואית האם מיד לנתח או לנסות טיפול אחר - זו שאלה בנוגע לטיפול ועל כן יש להפנותה לרופא אא"ג.
נוזלים לא חייבים להיות קיימים בנוכחות דלקות, בהחלט יתכן כי יש מצב של נוזלים חוזרים ו/או קבועים ללא מקרי דלקות. זו בעצם הבעיה של הנוזלים, אין חום ואין כאבים ועל כן אנו לא מודעים להווצרותם אך הם משפיעים על השמיעה ועל כן על התפתחות הדיבור. בשל סיבה זו יש למצוא טיפול יעיל ומהיר על מנת למזער את הנזק שלהם.
ילד שסובל מלקות בהתפתחות שפה עקב בעית שמיעה (גם אם זמנית בשל נוזלים) אין טעם בטיפול קלינאית תקשורת עד שלא תפתר בעית הנוזלים, הטיפול יהיה אפקטיבי יותר בנוכחות שמיעה תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)