פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בהבנת בדיקת השמיעה
    אופל
    16/08/2015

שלום ,
    אני משתמשת במכשיר שמיעה ומעוניינת להבין מה אומרים המספרים בבדיקת השמיעה שלי ..
    אוזן ימין:
    סרט- 25 , דיסק 92 % ודציבלים -60
    אוזן שמאל:
    סרט-40 דיסק 92% , דציבלים - 75

מסקינג סרט 50
    מסקינג דציבלים 65.

תודה רבה על העזרה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהבנת בדיקת השמיעה

הוספת תגובה

• עזרה בהבנת בדיקת השמיעה - תגובה

חגית שגיא
    23/08/2015

אופל שלום
    SRT - סף חזרה על מילים. העצמה החלשה ביותר בה חוזרים על 50% מהמילים הדו הברתיות המוגשות
    דיסקרימינציה - אחוזי הבנת דיבור. חזרה על מילים חד הברתיות בעצמה נוחה.
    העצמה מוגשת בשורה של הדציבל
    מסקינג זה מיסוך - רעש שניתן במידה ויש הפרש בין האוזניים על מנת לוודא מי האוזן שמגיבה
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד' במקום ב'
    רחל
    27/07/2015

שלום רב,
    בני בן שנה, וכשרוצה לומר "אבא", "במבה", או "בקבוק" קורא להם "דה" (כלומר אומר ד' במקום ב').
    האם מוכר/ תקין, או שיש מקום לבדיקת רופא אא"ג?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ד' במקום ב'

הוספת תגובה

• ד' במקום ב' - תגובה

חגית שגיא
    27/07/2015

רחל שלום
    על סמך מה שכתבת לא ניתן לדעת האם יש סיבה לחשוד בבעיית שמיעה כלשהי. אנו מצפים למילים ראשונות סביב גיל שנה. אך כמובן שלא כל הילדים מתחלים בדיוק בגיל זה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ועשר
    טל
    29/06/2015

בוקר טוב
    בני בן שנה ו-10 חודשים, צועק, ממלמל ומדבר ומבין הכל (!)
    אך דיבור קונקרטי ומובן מעט מתעכב.
    התחיל ממש לאחרונה להוציא מילים מובנות יחסית:
    מיי - מים, עגה - עוגה, ביי - בית, לילה - ירח וכוכבים, אניה - אוניה
    וכו'......
    המילים הן קבועות וחוזרות על עצמן, ואנו יודעים למה הוא מתכוון כשמבקש או אומר משהו. גם לבובת סמרטוטי שלו ולמוצץ יש מילה מיוחדת ואנו מזהים כי הוא מבקש אותם.
    הלכנו לרופא א.א.ג והוא קבע כי יש לו מים באזניים, והפנה למכון שמיעה. בדיקת מכון שמיעה העלתה כי Std Ff הינו 40-45 וכי לא ניתן לקבל הפרדה בין האזניים.
    חוזרים למכון שוב בעוד שבוע. רופא א.א.ג המליץ לילד שימוש בחלילית וניפוח בלונים, וכי העיכוב בגיבור ייתכן בשל בעיית המים באזניים. מה ניתן לעשות בעניין? האם זה מצב שכיח? האם יש לכל השלכות על הדיבור בעתיד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ועשר

הוספת תגובה

• בן שנה ועשר - תגובה

חגית שגיא
    05/07/2015

טל שלום
    נוזלים באוזניים הוא אכן מצב שכיח, וירידה כזו בשמיעה - אם תמשיך - בהחלט יכולה ליצור עיכוב שפתי. ישנם מספר טיפולים אפשריים, אך על טיפולים רפואיים יש לברר בפורום רופאי אא"ג
    אני רק יכולה לומר שיש צורך לעקוב באופן צמוד אחר מצב השמיעה ולוודא שיפור בקרוב, מכיוון שלירידה כזו יש השפעה על שפה, ריכוז קשב ועוד
    פנו לרופא אא"ג ובררו מה הטיפולים האפשריים ומה תכנית הטיפול שלו
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בשמיעה
    גיא
    20/06/2015

היי, יש לי כמה שאלות לגבי פגיעה בשמיעה ביחס לחשיפה לרעש
    אני מבין שהטבלאות שנמצאות באינטרנט מאפשרות חשיפה לפי שעות או דקות לרמות דציבלים שונות ( מתחיל ב85 דציבל ל8 שעות ויורד בחצי כל 3 דציבל )
    אז בעצם אפשר לומר שחשיפה יומית לרמות הללו שנמצאות בטבלאות מותרת בלי חשש כלל לפגיעה בשמיעה ? או שבכל מקרה צריך להיעזר באמצעי מניעה כמו אטמים ? גם אם אתה נמצא בזמן החשיפה המותר ?
    שאלה שניה שיש לי היא קצת מוזרה , השתמשתי באוזניות לא מזמן ( אוזניות בתוך האוזן ) ובגלל שיש על האוזניות מן מגנט כזה שמחבר אותן מבחוץ , קצת שיחקתי עם זה ובעצם הורדתי אוזניה אחת וכמה פעמים חיברתי לאוזניה השנייה בזמן שהיא נמצאת בתוך האוזן שלי בעזרת המגנט , בכל מקרה המפגש של המגנטים יוצר רעש , ומדדתי אותו באמצעות מד דציבל וזה רעש שמגיע ל100-115 דציבל , לפי הטבלאות ניתן להיחשף ביום ל115 דציבל למשך כדקה אני מניח שעם המשחק הזה נחשפתי למשך 20-25 שניות לרעש הזה , אני כמובן לא יודע עד כמה המד דציבל שלי מדוייק , לא נראה לי בהתחלה שזה רעש כל כך חזק , בכל מקרה , במידה וזה אכן היה 115 דציבל , אין חשש בחשיפה למספר שניות לרעש זה ?
    תודה מראש, גיא

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בשמיעה

הוספת תגובה

• פגיעה בשמיעה - תגובה

חגית שגיא
    24/06/2015

גיא שלום
    הטבלאות מתיחסות לפגיעה מצטברת. בעיקרון אם אתה נחשף ללא הגנה לעצמות למשך זמן כפי הכתוב - אז מתחילה בעיה.
    לגבי האוזניות. בהנחה שמודד שלך מדויק, מדובר בחשיפה חד פעמית ולא מצטברת. סביר שלא גרמת לפגיעה, אך לא ניתן לדעת מבלי לבצע בדיקת שמיעה. אם אתה לא רגוע פנה לרופא אא"ג ובקש בדיקת שמיעה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשירי שמיעה חדשים
    מזי
    02/06/2015

שלום לכם. הייתי רוצה לדעת אם קיימים אצלכם המכשירים שמתחברים לנייד ישירות ע״י אפליקציה. אייפון ואנ דרואיד. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מכשירי שמיעה חדשים

הוספת תגובה

• מכשירי שמיעה חדשים - תגובה

חגית שגיא
    03/06/2015

מזי שלום
    אנחנו לא מתייחסים למכשירים ספציפיים הקיימים במכון זה או אחר בפורום זה
    ישנם חיבורים לטלפונים ניידים בצורה זו או אחרת במרבית המכשירים עליך לברר זאת ישירות מול אחד הסניפים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום שמיעה
    מאיר
    27/05/2015

שלום וברכה

אני בן 30, לאחרונה בעקבות אובדן שמיעה פתאומי ושיפור מסויים לאחריו, נאמר לי שעלי לרכוש מכשיר לשיקום השמיעה, לא ברור לי האם ע"י המכשיר והשיקום תיאורטית בעתיד ייתכן שלא אצטרך מכשיר כלל?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום שמיעה

הוספת תגובה

• שיקום שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    03/06/2015

מאיר שלום
    תהליך התאמת מכשיר שמיעה נקרא שיקום שמיעה למרות שהוא לא בעצם לא משקם את השמיעה. כאשר מסירים את המכשיר השמיעה חוזרת לקדמותה. אך המכשיר מסייע מאוד בתפקוד השמיעתי וזה כביכול השיקום
    לגבי אבדן שמיעה פתאומי, ישנם טיפולים מסוימים אשר במקרים מסויימים אכן משפרים את השמיעה. הסיכוי לחזרת השמיעה לקדמותה או שיפור מה בשמיעה לאחר אירוע כזה תלויים בהרבה גורמים, אך ככל שמתרחקים מאירוע אבדן השמיעה הסיכוי לשיפור הולך ופוחת לצערי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלושה חודשים
    שרית
    09/03/2015

שלום,
    בני בן 3 חודשים ושבוע, בבדיקת התפתחות בטיפת חלב לפני שלושה שבועות, גילו שהוא לא מגיב לקול או צליל, מאז אני עוקבת ומנסה לראות אם חל שיפור אך אין שינוי. לא מגיב לצלילים חזקים. רופא המשפחה אומר שכנראה זה נובע ממים באוזניים והוא לא כ״כ דואג כיוון שבני עבר את בדיקת השמיעה שעושים לתינוק עם היוולדו בבית החולים.
    הופננו לבדיקת ברה.
    היינו אצל רופא אאג שאמר שיש קצת נוזלים באוזן ימין ומבנה האוזן נראה תקין.
    האם בטווח של כחודשיים וחצי (ממועד הבדיקה בבית חולים ועד לבדיקה בטיפת חלב) יכול המצב להחמיר לליקוי שמיעה? האם נוזלים באוזן אחת של התינוק יכולים לגרום לכך שהוא לא יגיב כלל לקול או צליל חזק?
    אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלושה חודשים

הוספת תגובה

• בן שלושה חודשים - תגובה

חגית שגיא
    10/03/2015

שרית שלום

נוזלים יכולים להופיע ולהעלם הטווח של ימים, ולכן בהחלט יתכן שהצטברו נוזלים בתקופה קצרה. הנוזלים אכן גם גורמים להיסט בסף השמיעה - כלומר ירידה בשמיעה - אשר בהחלט יכול לגרום לצלילים שנשמעים לך חזקים הרבה פחות חזקים לתינוק, כתלות ברמת הירידה בשמיעה
    עליך לבקש בדיקת שמיעה ולראות בדיוק מה המצב. לפי זה הרופא יחליט על טיפול הולם
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לאביזר עזר שמיעה טלוויזיה
    פליקס
    09/03/2015

יש לאימא שלי אוטוסקלרוזיס ופרוטזה מותקנת באחת מאוזניים. קניתי לה אוזניות של חברת סנהייזר RS170 והיא מרגישה לחץ באוזניים ורעש אחרי שימוש של שעה או משהו בהם. ראיתי יש אוזניות בצורה "T" מיועדות לצפיה בטלוויזיה שאותה חברה מציעה אבל לא יודע אם זה יעזור ולא יגרום לאותה תחושה.

האם יש אוזניות מומלצות במצב זה?

תודה.

הוספת תגובה

• המלצה לאביזר עזר שמיעה טלוויזיה - תגובה

חגית שגיא
    10/03/2015

פליקס שלום
    כאשר האביזר שמונח באוזן לא נבנה לפי מידה בהחלט יכולה להיות תחושת לחץ ואי נוחות בהרכבה ממושכת. אוזניות הטלביזיה מונחות בצורה דומה ועל כן יש סכנה שגם הן ילחצו לה.
    האם אמך נעזרת במכשיר שמיעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמעיה

פליקס
    11/03/2015

האם מכשיר שמיעה הוא רק חיצוני? חשבתי שמכשיר שמיעה מותקן בפרוטזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמעיה - תגובה

חגית שגיא
    11/03/2015

יש כל מני סוגים של מכשירי שמיעה. יש שנבנים לפי מידה ונמצאים כולם בתעלת האוזן, יש שמונחים על האפרכסת ויש אוזניה לפי מידה שנכנסת לתעלה השמע, ויש שמנחים מאחורי האוזן וישנה צינורית שנכנסת לתעלת השמע עם כיפה סטנדרטית ללא מבנה מותאם אישית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה
    רואי
    21/02/2015

שלום, סובל מזה כ 3 חודשים מאוזן אחת סתומה, עם כאב קל בדומה לדלקת. התופעות מתגברות מאוד לאחר חשיפה לרעש (מוזיקה באירוע, או לאחר שאני מנגן עם להקה) ופוחתות לאחר מס' ימים. נחשפתי לרעש לזמן קצר באוזן זו, ונראה שמאז התחילו תופעות אלו. בבדיקת שמיעה ובדיקת רופא אאג לא נמצאו כל ממצאים מיוחדים ולא נמצא הבדל בין 2 האזניים, ורופא אאג טוען שלא יכול לעזור. מה זה יכול להיות וכיצד ניתן להמשיך בירור? לא יכול להמשיך כך ומפחד שאני מאבד זמן ללא טיפול מתאים... בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוזן סתומה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה - תגובה

חגית שגיא
    22/02/2015

רואי שלום
    לגבי תחושת הכאב - זו שאלה לרופא אא"ג, אני לא יכולה לספק לך מידע על כך

לגבי תחושת האטימות - אנו יודעים מהספרות כי תופעות שונות הקשורות לחשיפה לרעש: קושי בשמיעה על רקע רעש, אטימות וטנטון יכולים להופיע גם לפני שמופיעה ירידה כלשהי בשמיעה על פי בדיקת השמיעה
    אין זה אומר שאתה לא פוגע בשמיעתך כל זמן שאתה ממשיך להחשף לרעש החזק. רעש פוגע באוזן גם לאחר חשיפה חד פעמית לרעש חזק מאוד, אבל גם לאחר חשיפה לרעש מתמשך בעצמה חלשה יותר
    חשוב מאוד שתגן על אוזניך בכל חשיפה לנגינה חזקה - שלך או בהופעה. אם לא כן, אתה בהחלט מאבד זמן יקר

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה

רואי
    22/02/2015

תודה חגית. אני מבין בנוגע לעתיד, וכך אנהג. השאלה מה מקור האטימות (והכאב) שקיימת כרגע והאם יש טיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה - תגובה

חגית שגיא
    22/02/2015

רואי שלום

כפי שכבר ציינתי, לגבי הכאב והאטימות יש לברר מול רופא.
    אני מציעה לחזור לרופא עם הבדיקה לחזור על התלונות ולבקש בירור נוסף ו/או בדיקות נוספות אם צריך (טימפנומטריה וכד')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה
    יעקב
    21/02/2015

שלום רב. אני בן 60, שמיעה טובה מאוד. לפני כשבועיים, הרגשתי ירידה בשמיעה באוזן שמאל. רופא הוציא לי סתימה מהאוזן, והשמיעה חזרה. אחרי מספר ימים שוב ניסתמה האוזן. מה יכולה להיות הסיבה, האם יש מצב שאני מפתח בעיות שמיעה?

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה - תגובה

חגית שגיא
    22/02/2015

יעקב שלום

מבלי לבצע בדיקת שמיעה לא ניתן לענות על שאלה זו. אטימות יכולה להיות תופעת לוואי להצטננות, נזלת ולעוד מצבים אחרים
    בנוסף, ישנה תחושה סובייקטיבית של שמיעה מאוד מאוד טובה לאחר הסרת פקק מהאוזן. תחושה זו נעלמת לאחר מכן מכיוון שהמוח מתרגל חזרה לרמת השמיעה והתחושה היא ששומעים פחות טוב למרות שלא כך הדבר

אני מאוד מציעה לבצע בדיקת שמיעה. זו הדרך היחידה לדעת האם החלה ירידה בשמיעה או לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה
    ניר
    14/01/2015

שלום רב,
    אני חייל משרת בקריה, יש לי פרופיל 45 על שמיעה (חומרה בינונית). עכשיו, שמו אותי בתפקיד שמצריך לענות לשיחות במשך שעות רבות ודורש ממני להתאמץ להקשיב ואף לנחש מה הפונה רוצה.
    השאלה שלי היא כזאת.. האם יש קשר ואף התפקיד עצמו יכול לפגוע לי בשמיעה? אני מרגיש שהטלפונים וכל זה מחמיר לי את הלקות ובצבא כמובן אין ממש עם מי לדבר...
    תודה רבה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה - תגובה

חגית שגיא
    23/01/2015

ניר שלום
    שיחה בטלפון כשלעצמה לא אמורה לגרום לירידה נוספת בשמיעה. פגיעה בשמיעה תלויה בעצמה של הסיגנל אליה האוזן חשופה, ובמשך החשיפה אליו. ככל שהצליל יותר חזק כך יש לצמצם את החשיפה. רוב הטלפונים, עצמת הסיגנל שלהם לא מזיקה. כמובן שאם אתה מרגיש שעצמת השיחה חזקה מאוד ניתן למדוד את עצמת הסיגנל ולווסת אותו
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק שמיעתי?
    רואי
    07/12/2014

שלום, לפני יותר מחודש נחשפתי לפידבק מרמקול (כתוצאה מקרבה בין המיקרופון לרמקול), למשך שניה או שתיים בלבד, ומאז אני חש באטימות באוזן ימין וירידה בשמיעה בתדר הגבוהים. בבדיקת שמיעה עצמית, אונליין באינטרנט, אני מוצא ירידה בשמיעה ב 6KHz (הבדל לעומת אוזן שמאל). האם יכול להגרם נזק קבוע מחשיפה כזו, ובזמן קצר כזה? עבר יותר מחודש, יכול להיות שהנזק בלתי הפיך, או שאמור להשתקם עם הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    נזק שמיעתי?

הוספת תגובה

• נזק שמיעתי? - תגובה

חגית שגיא
    07/12/2014

יאיר שלום
    ראשית עדיף ללכת לרופא אא"ג על מנת שיפנה אותך לבדיקת שמיעה מסודרת. בהנחה שתמצא ירידה בתדר זה גם בבדיקת השמיעה המלאה, ובהנחה שהיא כתוצאה מהחשיפה לרעש הספציפי הזה, עדיין קיים סיכוי לשיפור כלשהו במהלך התקופה הקרובה.
    בכל מקרה עדיף שתנהל את המעקב והברור אצל רופא אא"ג ומכון שמיעה מוסמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה
    יהודה לקר
    27/11/2014

אני בן 85 ויש לי כבר שני מכשירי שמיעה אחד לא יכולתי לסבול אותו כי גרם לי לרעשים מאוד חזקים לפני שנה קבלתי מכשיר חדש והוא בסדר באשור והשתתפות של קופ"ח כללית אבל הבעיה שלו שהוא כל הזמן יוצא מהאוזן החוצה ואפילו נופל לפעמים לכן אני פוחד להרכיב אותו אני הייתי כל השנים בטיפול של חברת מדיטון אני מוכן לבוא אליכם
    במידה שתצליחו לפתור לי את הבעיה קודם כל ליעוץ אני גר בחולוןנ

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר שמיעה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    27/11/2014

יהודה שלום

אנא צור קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה - ללא רעשים

אסתר
    15/04/2015

רכשתי מכשיר שמיעה מאחורי האוזן תוצרת וידקס לשתי האוזנים.המכשיר לא מסנן רעשים סביבתיים וזה מאד מפריע לי.האם אין מכשיר נקי מרעשים?? רכשתי מכשיר עזר לטלויזיה ואני שומעת היטב ונקי מכל רעשים.מדוע אין מכשיר שמיעה כזה??ואלי כן. זה כבר המכשיר השני שאני רוכשת ואני לא יכולה להשתמש בו בגלל הרעשים. אודה לכם מאד על תשובתכם. אסתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה - ללא רעשים - תגובה

חגית שגיא
    16/04/2015

אסתר שלום
    מכשיר שמיעה מצוייד במנגנון הפחתת רעשים ולא סינון רעשים. הסיבה היא שרעשי סביבה חשובים מאוד ואין למכשיר כל סיבה לנטרל את הגברתם. מכשיר ההגברה לטלביזיה לא קולט את צלילי הסביבה אלא רק את הטלביזיה. זה יתרונו, וזה חסרונו. מצד אחד שומעים את הטלביזיה בצורה טובה ושקטה (אין השפעה למרחק מהטלביזיה ולתנאי האקוסטיקה בסלון) ומצד שני לא ניתן לנהל שיחה בזמן הרכבתו, או לשמוע צלצול טלפון או את פעמון הדלת, וזו בעיה...
    יתכן ויש צורך פשוט להסתגל להגברה של המכשיר. כמובן שתמיד ניתן להיעזר במדידה תוך אוזנית (מדידה בה בעזרת מיקרופון המוחדר עד סמוך לעור התוף, מכוונים את המכשיר במדויק לפי צורת האוזן), וזה פותר בעיות רבות בהגברה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש ירידה בשמיעה ?
    דניאל
    27/10/2014

שלום.. עשיתי בדיקת שמיעה וקיבלתי את הגרף ורציתי לדעת מהו האחוז ירידה בשמיעה ומה הרמה שלו.. תודה
    מצורף תמונה

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש ירידה בשמיעה ?

הוספת תגובה

• האם יש ירידה בשמיעה ? - תגובה

חגית שגיא
    27/10/2014

דניאל שלום
    אנו לא מתייחסים לירידות שמיעה באחוזים. הירידה שלך מוגדרת כקלה בשתי האוזניים למרות ששמאל שומעת מעט פחות טוב מימין

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש ירידה בשמיעה ? - תגובה

ענת כוכבא
    27/10/2014

שלום דניאל, מדובר בליקוי קליל עד קל בשמיעה, טיפה משמעותי יותר באוזן השמאלית. אנחנו לא מגדירים את עוצמת הליקוי באחוזים כך שאין ביכולתי לכתוב לך את אחוז הירידה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירי בנשק
    אורי
    02/09/2014

אני בכיתה י"א ואני יוצא בשבוע הבא לגדנ"ע ושמעתי שיש שם אימוני ירי.אני אוכל להשתתף בהם?זה מזיק לשמיעה?

לקביעת תור
    סגירה
    ירי בנשק

הוספת תגובה

• ירי בנשק - תגובה

ענת כוכבא
    02/09/2014

שלום אורי! אתה יכול להשתתף באימוני ירי אבל מומלץ שתצטייד באטמי אוזניים על מנת להפחית את רמת הרעש אליו תיחשף. יתכן כי תקבלו לפני האימון אטמים, אך עדיף להגיע מצויד מראש. תיהנה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה