מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בשמיעה ו mriרותי17/10/2013
שלום ענת
התייעצתי איתך בעבר
רופא א.א.ג שלח אותי לבדיקת שמיעה.
בבדיקה אובחנה ירידה של 40 דצב
הומלץ לי על מכשיר שמיעה
הרופא שלח אותי לצילום mri של מח וגזע הנוח והאוזניים
התקבלה תשובה: "הרחבה של vestibular aqueduct משני הצדדים ברוחב 2 מ"מ".
האם יש קשר בין התשובה לליקוי שמיעה?
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה ו mri - תגובה
חגית שגיא17/10/2013רותי שלום
הרחבה של ה- Vestibular aquaduct בהחלט קשורה גם בירידה בשמיעה. אני לא יכולה לדעת האם זאת הסיבה בגללה יש ירידה בשמיעה
אני מציעה להמשיך בברור אצל רופא אא"ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעהנטלי15/10/2013
שלום רב, בני בן 7 חודשים, ועקב חום גבוה ביקרנו אצל רופא משפחה שאמרה שיש לו דלקת אוזניים, תוך כדי בדיקה של אוזניים הרופא הכניסה מקלות על מנת להוציא את שעוות אוזניים שהפריע לה לראות. (לדעתי נכנסה עמוק מידי , אני אישית מפחדת ולא נוגעת באוזניים), הילד תמיד היה מגיב למקור הצליל ועכשיו לא. אפילו כשנכנסים הביתה וטורקים את הדלת תמיד היה מסתובב והיום נכנסתי והוא לא הסתובב. מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה. אודה על תשובה מהירה כי אני נורה בלחץ וכל הזמן מרשרשת מאחורי גבו או קוראת לו על מנת לבדוק את שמיעתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה - תגובה
חגית שגיא15/10/2013נטלי שלום
מצב של דלקת בהחלט יכול לגרום לירידה זמנית בשמיעה. ירידה זו יכולה להישאר גם כשהדלקת חולפת, מכיוון שפעמים רבות נשארים נוזלים באוזניים.
חשוב לבצע בדיקת שמיעה אחרי שתחלוף הדלקת על מנת לראות מה מצב השמיעה ולעקוב אחר ספיגת הנוזלים אם נשארו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעה בניידתל15/10/2013
האם לאחר ביצוע הבדיקה בניידת , יש חובה לתת את ממצאי הבדיקה במקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה בניידת - תגובה
חגית שגיא15/10/2013שלום
אין לי אפשרות לענות על כך זה תלוי בסיכום בין האחראים על ביצוע הבדיקה למארגנים של יום הבדיקות (המפעל שהזמין, המועדון וכד')
יש הרבה גורמים שיכולים להשפיע על ההתנהלות - אם ניתן להדפיס את התוצאות במקום ו/או אם מעוניינים לסרוק אותן למאגר מידע כלשהו לצורך מעקב רפואי ועוד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי שמיעהסיון14/10/2013
שלום,
רציתי לדעת אילו סוגים של מכשירי שמיעה אתם מוכרים? של אילו חברות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירי שמיעה - תגובה
ענת כוכבא14/10/2013לסיוון שלום! חברת הדים משווקת מוצרים של חברת יוניטרון וחברת סוניק. את מוזמנת להיכנס לאתר הדים ולעיין במידע מקיף. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשייםגלית08/10/2013
שלום. יש לי תינוקת בת חודשיים. כשאני קוראת לה היא לא מגיבה לי, אבל כשיש רעש במקום שהיא נמצאת היא ״קופצת״ ונראה שהיא מגיבה לרעש. אז איך זה שדווקא לשם שלה היא לא מגיבה?? אשמח לתשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודשיים - תגובה
חגית שגיא09/10/2013גלית שלום
תינוק בן חודשיים לא מצופה להגיב לשמו. הידיעה שרצף הצלילים הזה מתייחס ספציפית אליו מגיעה בגיל מאוחר יותר. בגיל חודשיים התגובה הבולטת ביותר היא לצלילים חריגים/בולטים בסביבה.
קשה מאוד בסביבת הבית כשיש הרבה גירויים - תחושתיים, ויזואליים ושמיעתיים לדעת מתי התינוק שומע ומתי לא, מכיוון שהוא מגיב לכל הגירויים הללו - הוא לומד אותם עדיין - ולכן לא תמיד הגירוי השמיעתי הוא הבולט מכולם, ולא תמיד נראה תגובה.
בכל מקרה של ספק רצוי לגשת לרופא אא"ג ולבקש הפנייה לבדיקת שמיעה, שם הגירויים מבוקרים וניתן לראות בוודאות לאילו צלילים ואילו עצמות התינוק מגיב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה ושמיעה-המשךניר19/09/2013
אשמח לקבל תשובה לגביי שאלתי השנייה:
שלשום אני עבדתי במשך 9 שעות רצוף ללא הפסקה האם בעקבות זו יכולה להיגרם פגיעה בשמיעה? יש לציין שאני כל יום לוקח הפסקה של חצי שעה כמו כל עבודה פשוט שלשום התחלתי לעבוד לבד אז שכחתי לקחת הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה ושמיעה-המשך - תגובה
ענת כוכבא19/09/2013אינני רואה בעיה בעבודה ללא הפסקה לאורך 9 שעות , אך ברור כי כדאי לקחת הפסקה במהלך יום העבודה מכל הבחינות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה ושמיעה.ניר19/09/2013
שלום רב .
ביום שני שעבר התחלתי לעבוד בעבודה חדשה,בתור נציג שרות לקוחות.
העבודה כרוכה בהרכבת אוזניות במשך של 8-9 שעות ביום ברצף,שאלותיי הן:
1. האם יכולה להיגרם לי עקב כך ירידה בשמיעה הפרעות שמיעה כלשהן?
2.שלשום אני עבדתי במשך 9 שעות רצוף ללא הפסקה האם בעקבות זו יכולה להיגרם פגיעה בשמיעה? יש לציין שאני כל יום לוקח הפסקה של חצי שעה כמו כל עבודה פשוט שלשום התחלתי לעבוד לבד אז שכחתי לקחת הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה ושמיעה. - תגובה
ענת כוכבא19/09/2013לניר שלום! קודם כל אני שמחה כי אתה מודע לשמירה על שמיעתך. חשיפה ממושכת לרעשים יכולה לגרום לנזקי שמיעה, אך לדעתי במקרה של עבודה עם אוזניות לא מדובר בכך. כאשר אתה מאזין למישהו דרך אוזניות אתה שומע בעוצמה שמותאמת לרמה, שנוחה לך. עוצמה כזאת לא יכולה לגרום לנזק שמיעתי. אולי אופי העבודה יכולה לגרום לעייפות מסוימת בסוף יום העבודה, אך לדעתי לא מדובר באפשרות של היווצרות נזק שמיעתי. בהצלחה בעבודתך! בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לרעש חזקטל17/09/2013
שלום רב! כיצד ניתן לדעת האם חשיפה לרעש חזק גרמה לנזק? היום נערכו אצלי שיפוצים בבית ונעשה שימוש במקדח מרעיש במיוחד. לא הייתי מוכן לזה ונחשפתי לרעש. בזמן שלאחר מכן השתמשתי בידיי כדי לאטום את האוזניים והתרחקתי עד כמה שניתן ממקור הרעש ( הייתי צריך להמשיך ולהיות בבית)... איני יודע אם אני היסטרי או שיש חשש אמיתי
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לרעש חזק - תגובה
חגית שגיא17/09/2013טל שלום
אם אינך חש בשום תופעה מיוחדת כגון אטימות באחת או בשתי אוזניך, או כל תופעה אחרת הקשורה לשמיעה, סביר שלא נגרם כל נזק.
במידה ועדיין ישאר חשש תוכל לגשת לרופא אא"ג ולבקש הפנייה לבדיקת שמיעה.
גם אם נגרם שינוי כלשהו בשמיעה, במקרים רבים יש סיכוי לשיפור בימים הסמוכים לאחר החשיפה לרעש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר CLA7v2גיורא12/08/2013
CLA7v2
שלום רב הייתי רוצה המלצות על מכשיר זה הטוען כי ניתן לקלוט איתו במכשירי שמיעה T-COIL מכל מיני מקורות שמע סלולרים, טלויזיה וכו'.למה איני מוצא אף אחד שמשווק אותו בארץ ניתו אגב לקנותו ב אי ביי האם למישהו בארץ יש ניסיון איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר CLA7v2 - תגובה
ענת כוכבא12/08/2013לגיורא שלום! אנו בפורום מנועות מלתת המלצות על מוצרים או נותני שרות. בגדול כל יצרני מכשירי שמיעה משווקים דגמים המכילים Tcoil וגם דגמים, המאפשרים תקשורת אלחוטית עם טלפון, טלוויזיה וכד'. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרשי לי לחלוק על הגישה - תגובה
ענת כוכבא12/08/2013לגיורא שלום! לפי כללי הפורום שאנו פועלים כאן תחתם הודעה כמו שלך הינה הודעה פרסומית והיה עלי למעשה להסיר אותה. זכותך להביע את מחאתך אך כלל נוצר על מנת לשמור עליו וזה מה שאנחנו עושות כל הזמן. אני מקווה שהפורום של אוטיקון נהנה מהפרסום אצלנו. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההעלאה לאתר שיבשה את הקישור - תגובה
ענת כוכבא12/08/2013לגיורא שלום! אכן פורומים נועדו להחלפת דעות ולא להמלצות על מוצרים. מעבר לכך כאשר מדובר בהתאמת אביזרי עזר לאנשים עם לקות שמיעה, הנעזרים במכשירי שמיעה הדרך הטובה ביותר הינה בעזרת יעוץ מקצועי פרטני של קלינאי/ת תקשורת : פנים אל פנים, בהתייחס לכל הצרכים השמיעתיים התלויים במצב השמיעה ובסגנון החיים היומיומיים של המטופל. התכתבויות בפורום לא נועדו ליעוץ אישי ספציפי. ניתן גם להתייעץ עם קלינאית התקשורת של ארגון כבדי שמיעה "בקול", שהינו יעוץ בלתי תלוי. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוד שמעה מרכזייניב02/08/2013
שלום,רב.
אני בן 25 המאובחן מגיל צעיר מאוד עם לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז.
בכול האבחונים שעשיתי עד כה אובחנתי עם זיכרון שמיעתי נמוך מהממוצע וקושי בהבחנת צלילים. לצערי אף מאבחן(עשיתי הרבה ה יחסית) לא העלה על שפתיו או בכתוב שעלי ללכת לעשות אבחון עיבוד שמיעה מרכזי.
כיום אני סטודנט ושמתי לב שברגע שאני בכיתה או בכלל ברגע שאני שומעה חומר כבד לקליטה איני קולט אותו וכמו שהוא נכנס אלי ככה הוא גם יצר מהראש.
בנוסף, כול החיים לא הצלחתי ללמוד אנגלית בעיקר מכיוון שזו שפה שמובנת בעיקר על בסיס זיהוי צלילים וכיום אני לומד בחצי שנה האחרונה אנגלית אצל הוראה מתקנת לאנגלית אשר מלמדת על בסיס זיהוי הצליל.
והיא הראשונה אשר העלית בפניי את האפשרות שאולי יש ליקויי בעיבוד שהשמיעה( למרות שע"פ בדיקת שמיעה שעשיתי לאחרונה היא תקינה לחלוטין).
אשמח לשמוע מאחת מכן, מידע מפורט יותר ומסודר על האבחנה. כי אחרי חיפוש ראשוני בגוגל, אין הרבה מידע חזק( בעיקר לגיל שלי) והכי אשמח לדעת אילו פתרונות אני יוכל אולי לקבל אחרי האבחון. ( נקבע לי כבר תור באוק' הקרוב בת השומר)
בנוסף, אשמח לדעת למה מאבחנים לא מעלים את האפשרות הזו שיש להם זיכרון שמיעתי נמוך מהממוצע לעשות אבחון עיבוד שמיעה?! הם לא מכירים את זה?!
אני מאמין שאם היו מדברים על זה עם ההורים שלי שהייתי צעיר אז זה היה יכול לחסוך ממני הרבה סבל וגם אולי אפילו כספים מיותרים שלא הועילו הרבה חוץ מעוד אבחון סרק.
מנגד, אני יכול להגיד שהזיכרון החזותי שלי מאוד חזק מעל הממוצע.
שזה לי אומר אחרי שנים שתמיד נשענתי עליו ולא על השמיעה.
תודה רבה,יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוד שמעה מרכזי - תגובה
חגית שגיא03/08/2013יניב שלום
על מנת לאבחון בעיות בעיבוד שמיעתי יש לעבור מספר בדיקות. המקום היחיד שידוע לי שמבצע סוללת אבחון לבדיקת יכולת עיבוד שמיעתי הוא תל השומר
יתכן ולא העלו אפשרות זו בפניך מכיוון שהקשיים שאתה מתאר יכולים להופיע לאו דווקא על רקע בעיה בעיבוד שמיעתי. בנוסף, רוב הסובלים מבעיות בעיבוד שמיעתי מראים קושי רב מאוד על רקע רעש שאתה לא מעלה.
מבין הטיפולים היעילים ביותר לבעיות עיבוד שמיעתי, בעיקר במצב של לימודים, הוא עזרה במערכות הגברה - מערכות FM - אשר משדרות את דברי המורה/מרצה ישירות אל אוזנו של התלמיד. גם במצב של קשיי למידה שלא על רקע בעיות בעיבוד מרכזי, מערכת שכזו יכולה להוות פיתרון טוב
אך אנו מקדימים את עצמינו, אתה יכול לברר בתל השומר לגבי אבחון בעיות בעיבוד מרכזי. במידה ותמצא סובל מבעיה זו תוכל להתחיל להתקדם לקראת פיתרון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל כבוד ענת כוכבא ושגיאירדן27/07/2013
ערב טוב.לפני כשבועיים שלחתי אליכן שאלות ,לצערי לא עניתן לי , מקווה שלא "נמאסתי " עליכן מרוב שאלות .מאחל לכן רק בריאות ,אבל אם הייתן גם אתן במצב שבו אני נמצא ,קרוב לודאי שהייתן פונות בשאלות כמוני . אני קורא בפורום שלכן , ואני אמור להתנחם שלא רק אני במצב זה , מה גם שאני רושם את התשובות שלכן לפונים אליכן ,והתשובות די מתאימות לי , קבלתי את הצעתכן שאמרתן לא פעם ולא עשרות פעם כתשובה לפונים , שאם לא מקבלים את מה שאמור לתת לי מכשיר שמיעה טוב , אז "מחליפים ספק" יופי החלפתי . בפגישה הראשונה ניתן הייה להבין שאולי זה המקום הנכון .פגישה שניה ושלישית אני בספק אם עשיתי בחוכמה. נקנה מכשיר יקר ,ושוב רק דיגיטאלי שרוב הפונים אליכם בפורום שגם הם אינם מרוצים מהמכשירים אלה ,וניתן לקרוא שהם עם המכשיר לא מעט זמן ועדיין לא שומעים איתו טוב .אולי אנשים איבדו שמיעה אבל לא איבדו את הראש . לכן על אלה המלווים את האנשים בזמן תכנות וכווון מכשיר ,שיהיו סבלנים ומבינים.אני אמנם לא שומע אבל אני "מקשיב" היטב לאי השקט של הנותן את הטיפול
ועכשיו לשאלתי והיא נשאלת כי אני קורא את התשובות שלכן לפונים שהיום עם הטכנולוגיה המתקדמת במכשירים הדיגיטאליים ניתן לתת שמיעה גם כשיש לקוי חמור
צרותי התחילו כשהחלטתי להחליף מכשיר כי כבר 3 שנים שיש לי אותו. למרות שאיני שומע באוזן הימנית ובאוזן השמאלית השמיעה גם לא טובה אבל לפחות אני מרכיב מכשיר שמיעה ועד שהחלטתי להחליפו שמעתי טלפון הבנתי את הבנת הדבור ,גם עם לקחותי . ומאז עם הדיגיטאלי , אני לא מצליח להבין מילה בטלפון גם עם טלפון הגברה גם דבור של הדוברים אלי לא מובן אני מוסר לקלינאית שאני נשמע וגם דבריהם של הדוברים נשמעים כמתכת עם רשרושים , דבר שלא היה באנלוגי .בפגישה הראשטנה בקבלת המכשיר ,היא בעצמה אמרה שעכשיו אתה שומע כל מיני רעשים , בפגישה שניה נכוון , בפגישה שניה ושלישית המצב נשאר אותו הדבר ,לדברי הקלינאית זה הקולות שלא שמעתי קודם ושעלי להסתגל למכשיר .. סליחה זה לא ניראה לי.אני מעדיף את הרעשים שהאנלוגי לא מיסך ולא להיות עם הכאב ראש כתוצאה מהרעשים המלווים אותי ללא סוף . עכשיו גם היא טוענת טוב גם בגלל השמיעה הירודה שלך , אני דוחה על הסף את הטעון הזה , כי ראתה את הבדיקה ואמרה שאין בעיות יהיה לי מכשייר שאשמע בו טוב, כל מה שאני מסביר לה שצריך לכוון ,כי הוא נשמע כמו רדיו שלא בתחנה. גם כשפניתי לשני רופאים נתתי להם את המכשיר שישמעו , הם מיד אמרו שהוא לא מכוון טוב , קבעתי תור לרופא א. א. ג. נשמע מה הוא יגיד. גם הוזמן לי מכשיר עזר לטלפון ,אין סוף להוצאת כספים, נכון אני במתח עצום בגלל כל מה שקורה איתי לאחרונה עם המכשיר שמיעה. וזה גורם למעגל קסמים , אני מבקש להתיחס לדברי סליחה על הכתבה הארוכה , אבל אין מה לעשות . בתודה מראש ירדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל כבוד ענת כוכבא ושגיא - תגובה
ענת כוכבא28/07/2013לירדן שלום! קשה לי להבין מה ציפיותיך מההתכתבות בפורום איתי ועם גב' שגיא. איננו מכירות את מצב שמיעתך, איננו יודעות את כל הפרטים הדרושים ליעוץ מקצועי ספציפי לך, כך שכל התשובות שאנו יכולות לענות הן בהחלט כלליות , אותן יכולת לקרוא בפורום. אתה חייב להחליט על מי אתה סומך בתהליך בחירת מכשירי שמיעה ולא לצפות כי אנחנו נוכל להושיע דרך תשובות בפורום בתהליך מורכב של תכנות מכשירי שמיעה. גם אם אינך שבע רצון ממכשירי שמיעה דיגיטליים- זה מה שיש היום, כי לא מייצרים היום יותר מכשירים אנלוגיים. אני מבינה את תסכולך וצר לי על כך, אך אין לי דרך לעזור לך מעבר למה שכתבתי עד כה. מאחלת לך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לשמוע טלפוןירדן17/07/2013
לאחר ויש לי בעית שמיעה , אוזן ימנית לא שומעת ,באוזן השמאלית עם מכשיר שמיעה ,גם בשמאלית השמיעה חלשה , אבל למזל נעזר במכשיר שמיעה שרק רכשתי לפני ימים ספורים ,ויש לתכנת ולכוון אותו המכשיר הוא דיגיטלי ואני מקלל את מי שהמציא את הטכנולוגיה הדיגיטלית למכשירי שמיעה .למרות השמיעה הירודה הייתי מרוצה מהאנלוגי שמעתי טלפון ,ניהלתי את חיי ,ניהלתי עסק. בקיצור אני קורא את המדור שלך והתשובות ורשמתי לא מעט כדי שתהייה לי תמונה ,כשאבוא לקלינאית. , אני לא שומע את הדבור מהטלפון ברור. כבר שבועות שאני מעביר את השיחות לבני הבית . התקשורת עם הלקוחות רק איתם ,וזה מאז המכשיר הדיגיטלי בן כמה שבועות.נאמר לי שעלי עוד לבוא לקלינאית כדי לכוון. היום הגיע אלי איש מחברת "מהלב" כדי לפתור לי כמה בעיות והכי חשוב הייה שאשמע שיחת טלפון . קניתי מהם מכשיר טלפון לבית, בכל זאת לא שמעתי כשאחד מבני המשפחה יצא וטלפן . האיש "מהלב " אמר לי שעלע לשאול את החברה ממנה קניתי את המכשיר אם ישלי את התוכנה t(טי ) שאלתי אותו אם הוא צוחק ? הרי במכשיר דיגיטלי חייב להיות תוכנה לשמיעת טלפון הרי בשל כך העבירו אותנו מאנלוגי לדיגי טלי ומספרים לנו שהם משוכללים .אני מנסה לא לחשוב שזה רק הוצאת כספים מאנשים עם בעית בריאות הראתי לו את התשובות שלך לפונים אלייך
עוד שתי שאלות כשנגשים לרכוש מכשיר שמיעה מחייב לעשות בדיקת שמיעה גם אם נעשה כזו לני תשעה חודשים .?ההגיון אומר שהבדיקה צריכה להיות עדכנית. והאם המכשיר יסופק עיי אוזניה תוך האוזן , או יינתן מכשיר כשהאוזניה נלקחה ממכשיר שהייה קודם ? אם כן האם עלות המכשיר בלי אוזניה חדשה יעלה פחות ? מדוע אין פירוט על מה המכשיר עולה כמו שאני נדרש לשלם ? אבדנו שמיעה ,אבל לא אבדנו את הראש . בתודה מראש ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לשמוע טלפון - תגובה
חגית שגיא17/07/2013ירדן שלום,
אני אנסה לענות על כל השאלות שהעלת, אני מבינה שאתה מתוסכל...
המעבר מטכנולוגיה אנאלוגית לדיגיטאלית תמיד כרוך בקשיי הסתגלות. אין כל ספק שבעזרת טכנולוגיה דיגיטלית ניתן להגיע לשמיעה טובה יותר, בעיקר על רקע רעש, אך ההגברה כה שונה שישנם לא מעט אנשים שמתקשים מאוד להסתגל למעבר הזה. לצערינו אין ברירה אלא להעביר את כולם לטכנולוגיה זו מכיוון שלא מייצרים יורת מכשירי שמיעה בטכנולוגיה אנאלוגית
לגבי טלפון - אכן תכנית T היא אופציה טובה לשמיעה בטלפון, בעיקר אם רכשת טלפון לכבדי שמיעה. ישנן עוד אופציות שיכולות לעזור לשמיעה טובה בטלפון, וכוללות טכנולוגיה וממשקים אלחוטיים המצויים ברוב מכשירי שמיעה הקיימים כיום בשוק.
ברוב המכשירים מאחורי האוזן בטכנולוגיה חדשנית קיימת אופציה לתכנית T, ו/או אופציה לצרף ממשקי חיבור לטלפונים/מחשבים ניידים וכ' בעזרת טכנולוגיה אלחוטית. במכשירים הבנויים לפי מידה תהיינה קיימות אפשרויות אלו רק אם הוזמנו על ידי הקלינאי המטפל בך מראש.
ניתן להזמין מכשירי שמיעה לחוד ואוזניה לחוד. התשלום יעשה על כל אחד מהם בנפרד לרוב. אני מניח שבחשבונית שקיבלת תראה פירוט של המוצרים עליהם שילמת. אבל אני לא יכולה לדעת כיצד עובדים במכון השמיעה בו רכשת את המכשיר.
לגבי בדיקת שמיעה. ברוב המקרים נעדיף בדיקה עדכנית יותר מ- 9 חודשים, אך איני בקיאה בהיסטוריה השמיעתית שלך ובשיקולים שעמדו לנגד הקלינאי/ית שהזמין/נה לך את מכשירי השמיעה
אני יכולה להמליץ לך להמשיך ולבקר את המכון בו רכשת את המכשיר, לנסות ולכוון את המכשיר ולנסות להסתגל אליו. כמובן שאם טרם סיימת את חודש הנסיון אתה יכול כמובן לנסות גם מכשיר אחר לשביעות רצונך.
מקווה שעניתי על כל שאלותיך, אם לא אשמח להמשיך ולענות לך. בהצלחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקוית שמיעהאלי14/07/2013
היי אני לקוית שמיעה מגיל קטן שהולכת ומדרדת עם השנים בגלל בעיה במערכת העצבים האם מגיעה לי נכות מביטוח לאומי עקב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקוית שמיעה - תגובה
ענת כוכבא14/07/2013לדנה שלום! מאחר וביטוח לאומי פוסק בנושא נכות שמיעתית בהתאם לגיל ההתחלה וחומרת הירידה עצתי היא לפנות לביטוח לאומי עצמו או לארגון " בקול" לקבלת מידע מדויק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעה ומכשיר שמיעהרותי07/07/2013
שלום
עשיתי בדיקת שמיעה. הסתכלתי בדיאגרמה שקיבלתי וראיתי שהקו מגיע ל-50 באוזן השמאלית. הירידה בשמיעה הוגדרה כליקוי קל-בינוני
מה הכוונה לליקוי בשמיעה בינונית-גבוהה... לא הבנתי?
קיבלתי הפנייה למכשיר שמיעה ממבצעת הבדיקה, לפנות לקופ"ח אליה אני שייכת על מנת ללכת למכון להתאים מכשיר שמיעה.
אני יודעת שיש לי בעיה רצינית, ברגע שיש רעש רקע, אני לא שומעת מה שאומרים, אתמול זה קרה לי, נסענו עם חברים, ישבתי מאחור, שמעתי שהם דיברו, אבל ממש לא הצלחתי להבין מה הם אמרו, עשיתי סימן לבעל שלי מה אמרו.. והוא חזר אחריהם.. הרגשתי זוועה באותו רגע.
האם יש אמת בכך שרעשים חזקים גורמים למכשיר להיות צורמני מאוד, ושומעים הרבה פעמים ציפצופים? או שאלו שמועות?
אני חושבת שבסוף אלך על מכשיר שמיעה, כמו שאמרו לי איכות חיים שווה על פני בושה וחוסר נעימות, מבצעת הבדיקה אמרה לי כי ישנם מכשירים שמיעה בתוך תעלת האוזן שלא נראים, מה שעודד אותי במעט.
לאחר הגידיקה נאמר לי שלפעמים אפשר להתגבר על הליקוי, כשאוזן ימין שומעת טוב מאוד. הירידה באוזן ימין 25% שזה ליקוי קל.
אשמח לשמוע תשובות על השאלות ששאלתי. מבולבלת וחוששת
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה ומכשיר שמיעה - תגובה
ענת כוכבא07/07/2013לרותי לשום! אני מבינה את חששותיך מפני הרכבת מכשירי שמיעה, אך כפי שכתבת, איכות החיים חשובה יותר ולא כדאי לוותר עליה כשקיימים פתרונות אסטטיים ונסתרים.
בואי נתחיל מהתחלה. רמות ליקוי בשמיעה מתחלקות ככה: שמיעה תקינה בין 0 עד15דציבל,ירידה קלילה בין 15 עד 25 דציבל, ירידה קלה בין 25 עד 40 דציבל, ירידה בינונית בין 40 עד 55 דציבל, ירידה בינונית-חמורה בין 55 עד 70 דציבל, ירידה חמורה בין 70 עד 90 דציבל וירידה עמוקה מ-90 דציבל ומעלה. דיבור רגיל מאופיין בממוצע של 55 דציבל כך שמישהו ששמיעתו מתחילה ב50 דציבל אינו יכול להבין כלום מהנאמר ללא עזרה של מכשיר שמיעה. גם אם הליקוי הינו קל סביב 25 דציבל, דיבור רגיל ייקלט בעוצמה של כ-30 דציבל, שאינה עוצמה המאפשרת לשמוע הכל בבירור ובנוחות וללא מאמץ.
עכשיו למכשירי שמיעה: בכל מכשירי השמיעה הדיגיטליים באיכות טובה כלולים מנגנונים אשר מווסתים רעשי רקע על מנת לאפשר לשמוע את הדיבור ברור יותר. כמו כן מכשירי שמיעה איכותיים מכילים מנגנונים אשר במקביל להנחתת רעשי רקע מדגישים את אותות הדיבור באופן שוטף. לכן בשמיעה דרך מכשיר שמיעה מתקדם הינה מאוזנת ונעימה לאוזן. הצפצופים שאנשים מתלוננים עליהם יכולים לנבוע מפקק שעווה בתעלת האוזן או ממכשיר שמיעה שלא הוכנס נכון לתעלה או לא נבנה מצורה מספקת.
לסיכום: אל פחד! פני למקום מקצועי, תבקשי לקבל הסבר מקיף על האופציות וצאי לדרך! בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יש לי עוד שאלה לגבי סוג המכשיר
רותי08/07/2013שלום
ותודה על התגובה
קלינאית התקשורת שערכה לי את הבדיקה המליצה על 2 סוגי מכשירים
I.T.C. ו B.T.E בנוסף רשום קטגוריית מכשיר מומלצת בסיסי,בינוני, מתקדם
מה ההבדל ביניהם. ביקשתי ממנה לאחר הבדיקה שאני לא רוצה מכשיר שיראו אותו.. היא אמרה לי שישנם מכשירים בתוך תעלת האוזן.
מזכירה שהליקוי שלי קל-בינוני. עם שמיעה של בינונית-גבוהה. הבנתי שמדובר בתדרים, למה הכוונה?
אני שייכת לקופ"ח לאומית, בת 47, יהיו לי בעיות למימון המכשיר? גם כך אני כל כך חוששת
תודה רבה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יש לי עוד שאלה לגבי סוג המכשיר - תגובה
ענת כוכבא08/07/2013לרותי שלום! מכשיר שמיעה ITC הינו מכשיר הנבנה לפי מידת האוזן וממוקם רובו בתעלת האוזן עם חלק שיוצא לכיוון האפרכסת. מכשיר שמיעה BTE ממוקם מאחורי האוזן ואליו מתחברת צינורית בעובי משתנה אשר מחברת בין המכשיר לבין אוזנייה מסוג כלשהו. אינני יכולה לומר לך מה לבחור מאחר וההמלצה צריכה להיעשות על בסיס של תוצאות בדיקת השמיעה במלואן, מבנה ותפקוד תעלת האוזן, הפרשות שעווה וכו'. גם את הרמה הטכנולוגית בוחרים בהתחשב במספר גורמים, לכן כאן בפורום אינני יכולה להעניק לך יעוץ מקיף שמוביל לפתרונות. עליך לבחור ספק שיהיה אמין עליך ולקבל ממנו את הייעוץ המקצועי הנכון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רותי09/07/2013תודה רבה על התגובה קצת יותר מבינה
מקווה שיהיה אפשרי בכל זאת לקבל מכשיר שמיעה שכמעט ולא ייראה
למרות שיש לי שיער ארוך, לא כל כך נעים לי שזה יבלוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעורי אירובי ומוסיקה חזקהמורן20/06/2013
שלום,
אני משתתפת שלוש פעמים בשבוע בשיעורי אירובי, תמיד המוזיקה מאוד מאוד חזקה, וזה לא רק אצל מדריכה ספציפית זה פשוט ככה. אני ועוד בנות מבקשות תמיד שינמיכו, מנמיכים ושוב מגבירים. זה עשוי לפגוע בשמיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעורי אירובי ומוסיקה חזקה - תגובה
חגית שגיא20/06/2013מורן שלום
אכן כן, מוזיקה חזקה ועוד בחלל סגור יכולה להגיע לעצמות מאוד חזקות ולאורך זמן עלולה גם לפגוע בשמיעה. ניתן להכין אטמים נגד רעש לפי מידה ולהגיע איתם לשיעורי הסטודיו ואז האוזן מוגנת בפני העצמה החזקה של המוזיקה. האטמים מגיעים מצוידים בשרוך המחבר אותם לגופית הספורט, והם יציבים מאוד באוזן ולא מפריעים (מנסיון אישי...)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)