מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האוזן שלי רגישה לצליל מתכותליטל16/09/2012
שלום !
האוזן הימנית שלי כבר בערך שנה רגישה לצלילים מתכתיים , אין לי מושג ממה זה נובע , אך זה מפריע , לדוגמא אם נופל סכו"ם ממתכת אז יש לי כמו איתותים כאלה באוזן הימנית , כאילו שהיא רגישה לצליל הזה ואינה יכולה לשמוע אותו , זה מאוד מוזר ומציק ואין לי מושג מה קרה לי , זה מאוד מדאיג אותי והייתי רוצה לדעת מה הבעיה בעצם וממה זה נובע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האוזן שלי רגישה לצליל מתכות - תגובה
חגית שגיא16/09/2012ליטל שלום
רגישות לצלילים חזקים יכולה להעיד על מספר דברים וביניהם: אוזן שנחשפה לרעש, ירידה בשמיעה ועוד היא גם יכולה להופיע ללא שום סימפטום נוסף. כדאי לגשת לרופא אא"ג לדווח לו על הרגישות ולבקש הפנייה לבדיקת שמיעה.
לאחר ביצוע בדיקת השמיעה וכל בדיקה אחרת שהרופא ימצא לנכון להפנות אותך, תהיה תמונה ברורה יותר.
חג שמח ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חגית קראתי את תגובתך
ליטל25/09/2012שלום חגית!
אני בת 26 ,אין לי מושג איך קרה דבר כזה שפתאום האוזן נהייתה רגישה זה מאוד מלחיץ אותי , אני אקבע תור לא.א.ג .
שמתי לב שהיא רגישה ממש לצלילים חדים , זה דיי מפחיד אותי , וכשאני מרגישה איתותים כאלה שכיש צליל חד אני אוטמת אותה עם היד כי יש הרגשה מוזרה כזאת כאילו מאותתת. האם זה אומר שנפגעה לי השמיעה? והאם זה יכול להחריף? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאוזן שלי רגישה לצליל מתכות - תגובה - תגובה
חגית שגיא25/09/2012ליטל שלום
מבלי נתונים נוספים לא ניתן לדעת האם מדובר במצב של מחלה כלשהי והאם המצב הוא פרוגרסיבי, כלומר שיכול להחמיר עוד.
אני חושבת שכדאי לחכות לבדיקות ולא להלחץ מראש. התמונה שאת מציגה לא מעידה בוודאות על משהו מדאיג, היא יכולה להופיע ללא כל סימפטום נוסף ומדאיג אחר. אבל חשוב לבדוק כדי לא לפספס שום דבר ולכן כדאי לקבוע פגישה עם רופא אא"ג בהקדם
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעה 9 חודשיםדנה13/09/2012
ערכנו בדיקת שמיעה לתינוקת בת 9 חודשים (פנינו כיון שאינה צוחקת הרבה בקול רם והסבתא לחצה) והיא הסתובבה רק ב 55 דציבל.ערכו בדיקה נוספת עם רעשים ושם הסתובבה מיד ורשמו הסתובבתות טובה. הפנו לבדיקת אאג ומעקב שמיעה. אציין כי הילדה משמיעה קולות שונים מסתובבת לקול רעשים בבית, נביחות הכלב, משחקים מרשרשים לכן ממש הופתעתי מהתוצאה ואני בלחץ איום. מה זה אומר? מעיד על בעיה חמורה? מה האמינות של הבדיקה הזאת? עד כה עברה את כל בדיקות השמיעה (בבית חולים שנולדה ובטיפת חלב) בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה 9 חודשים - תגובה
חגית שגיא13/09/2012דנה שלום
מהי בדיקת הרעשים? בדיקה שערכתם בעצמכם בבית? אם כן, אין לכם שליטה על עצמת הרעש ועל כן לא ניתן להסיק מבדיקה כזו על מצב השמיעה
אצל ילדים רבים יש הצטברות של נוזלים בחלל האוזן התיכונה אשר יכולים לגרום להחמרה זמנית במצב השמיעה. טיפול בנוזלים יחזיר את מצב השמיעה לקדמותו.
אנא גשו לרופא אא"ג והא ינחה אתכם כיצד להמשיך הלאה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת רעשים
דנה19/09/2012במכון השמיעה לאחר הבדיקה עם הרמקולים, הביאו "ערכת טיפת חלב" של רעשנים שונים. הסתובבה מיד לכל רעשן למעט פעמון. האם בדיקה זו אכן פחות מדויקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת רעשים - תגובה
ענת כוכבא21/09/2012אכן בדיקה עם רעשנים אינה מדויקת כמובדיקה דרך האודיומטר ורמקולים ולכן היא נועדה להתרשמות ראשונית בטיפת חלב עבור תינוקות בגילאים 7 עד 9 חדשים. אם התינוק אינו מגיב לחלק מהרעשים או לכולם, הוא מופנה לבדיקה במכון האודיולוגי לבדיקה בעזרת מכשיר בדיקה הנקרא אודיומטר, בו הקלינאי/ת שולט/ת בעוצמת השמעת הקולות והצלילים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת טלפון נייד עם איכות קול טובהאיה10/09/2012
אני סובלת מירידה פרוגרסיבית בשמיעה מילדות. כרגע יש לי רק אוזן אחת שומעת ברמת -50DB. אני מרכיבה מכשיר שמיעה (בתוך האוזן), אין לי שום בעיה לדבר בטלפון רגיל אך ברוב הטלפונים הניידים יש לי תחושה שהצליל לא "בפוקוס" (גם אם הוא חזק) וקשה לי להבין את הדיבור. מניסיוני אני יודעת שבמכשירים שונים יש איכות צליל שונה. לצערי המכשיר הנייד שהיה לי נשבר (ויותר לא מייצרים כאלה) ואני חייבת לרכוש טלפון נייד חדש. רציתי להתייעץ- 1) האם לרשות תקשורת שונות יש איכות שידור קול שונה, ואם כן, באיזה ספק תקשורת לבחור 2) האם תוכלו מניסיונכם להמליץ על דגם מכשיר עם איכות צליל טובה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת שמיעה - חוות דעתכןאני06/09/2012
שלום רב,
אני מצרפת תרשים בדיקת שמיעה של אבי(בן 80). אשמח לשמוע את חוות דעתכן. האם זקוק למכשיר שמיעה? מה אומרת האבחנה ABG בחלק מהתדרים ? ומדוע המליצו על מעקב שמיעה וא.א.ג?ל לפי הבנתי זהו מצב שאינו יכול להשתפר?
תודה רבה מראש,
אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנצלת..
אני06/09/2012התרשים הגיע לפורום הפוך. שולחת שנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה - חוות דעתכן - תגובה
ענת כוכבא06/09/2012שלום רב! תוצאות הבדיקה מצביעות על ליקוי, משמעותי מאוד בשמיעה בשתי האוזניים בתדרים הגבוהים בעיקר- דבר המונע מאביך להבין בצורה חופשית את הנאמר. התלונה שלו יכולה להיות שהסובבים אותו אינם מדברים ברור או"בולעים" את המילים. הוא שומע צלילים בעלי תדירות נמוכה -" הבאסים" הרבה יותר טוב, לכן הוא שומע אך מתקשה להבין, כי רב הצלילים המעניקים לנו את מובנות הדיבור נצמאים בתדירויות הגבוהות, שם שמיעתו של אביך לקויה מאוד. Abg המופיע בבדיקה הינו זניח ואין צורך להתייחס אליו - מדובר בהפרעה בהולכת הצליל פנימה אל תוך האוזן האשויה לנבוע מגורם כמו שעווה בתעלה או תנועת תופית מוגבלת מעט כתוצאה מגיל. הפתרון הוא כמובן התאמת מכשירי שמיעה ככל שניתן מוקדם יותר. ומעקב שמיעתי מומלץ עבור כל נבדק, שנמצא אצלו ליקוי שמיעה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה!
אני06/09/2012ו..שאלה אחרונה, מה מקום ההמלצה על בדיקת א.א.ג? לפי הבנתי, לאחר הסברך, אין אפשרות לשנות את מצב אלא בעזרת מכשיר שמיעה?
תודה בשנית,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה! - תגובה
ענת כוכבא06/09/2012לפי כללי המשחק היום בכל קופןת החולים המבוטח שלהן יזכה בהשתתפות המדינה ברכישת מכשירי השמיעה אם יעבור תהליך אישור צורך במכשירים. אחד השלבים של התהליך הוא רופא אאג. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אני06/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ברה לא תקינהיוסי03/09/2012
שלום בני בן שנתיים ו8 הוא עדיין לא מדבר הוא כן עושה הרבה דברים טובים יחסית לגילו כמו לאכול לבד או לחלוץ נעליים הוא מבקש כל דבר שהוא רוצה ,עם סימנים בידיים לאחר בדיקות התנהגותיות שעשינו לו פעם ראשונה יצא באוזן אחת 25 בשנייה35 במכון הדים ,השנייה לאחר כחצי שנה עשינו עוד בדיקה באותו מכון התוצאות היו דומות ואמרו לנו שיש ליקוי קל והבעיה שמתרדה אותי מאוד ואני חייב לציין שמאותו יום אני לא ישן וכמעת לא אוכל פשוט לא מצליח לעשות כלום מיואש לגמרי בגלל בדיקת ברה שעשינו לו לפני יומיים בשניידר ופשוט הרופא אומר שאין תגובה ואני לא הבנתי אותו כל כך התעלפתי ולא יכולתי לתפקד הוא טען שיש בעיה חמורה בשמיעה ובבית אני כן מרגיש שהוא מסתובב לדפיקות בשולחן או טלפון מצלצל אנא עזרו לי בבקשה שאלה חשובה האם בבדיקת ברה אפשר להבין מאיזו סיבה אין תגובה או שניתן לעשות צילום ולראות שמשהו אולי חוסם אותו בבדיקת נוזלים יצא שאין נוזלים בבקשה עזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ברה לא תקינה - תגובה
חגית שגיא04/09/2012יוסי שלום
בדיקת ABR (ברה) בודקת תגובה לצליל באיזור תדירויות מסוים, היא לא בודקת תגובה לטווח שמיעה רחב כמו בדיקת שמיעה התנהגותית. מעבר לכך, בדיקה זו תלויה בהמון גורמים סביבתיים
כלומר, חוסר תגובה לבדיקה זו יכול להעיד על בעיה בביצוע הבדיקה בשל חוסר מנוחה של הנבדק, יכול להעיד על בעית שמיעה בתדר הספציפי בו נעשית הבדיקה ויכול כמובן גם להעיד שקיימת בעיית שמיעה בתדרים נוספים
בדיקת נוזלים כפי שציינת (האם אתה מתכוון לטימפנומטריה או לבדיקה של רופא אא"ג) לא הראתה עדות להמצאות נוזלים, אבל הייתי חוזרת עם התוצאות לרופא אא"ג מבקשת ממנו בדיקת שמיעה חוזרת, ABR חוזר וממשיכה בהתאם לממצאים ולהמלצות של קלינאי התקשורת המבצעים את הבדיקות ושל רופא אא"ג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באוזן בעת המראהגדי03/09/2012
שלום,
לפני כחודש טסתי בפעם הראשונה לחו"ל, בעת ההמראה, הרגשתי מעין כאב חד באוזן שמאל (בימין לא הרגשתי בעיה), יש לציין שיש לי באותה אוזן רגישות לקולות חזקים, עברתי מספר פעמים בדיקת רופא ובדיקת שמיעה שהיו תקינות
מה יכולה להיות הסיבה והאם יש חשש לטוס? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באוזן בעת המראה - תגובה
ענת כוכבא03/09/2012לטל שלום! נתקלת בתופעה נפוצה, אשר נובעת משינוי לחצים בעת שינויי גובה של המטוס- בייחוד בזמן המראה ונחיתה. כאשר הלחץ החיצוני גובר, עלינו לווסת אותו ע"י בליעת רוק( לעיסת מסטיק או מציצת סוכריה) או פיהוק ואז הלחץ פוחת והכאב נעלם. אין שום קשר לרגישות לרעשים חזקים כי אין כאלה במטוס נוסעים רגיל. לכן בפעם הבאה תשתדלי לווסת לחצים ואז לא תסבלי מהכאב. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודא שאין קשר לרעש, התכוונתי ש
גדי04/09/2012אולי עצם זה שיש לי רגישות לרעש חזק באוזן קשורה לכך שהרגשתי כאב באותה אוזן, באוזן השניה הייתה תחושה רגילה של לחץ אבל לא כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודא שאין קשר לרעש, התכוונתי ש - תגובה
חגית שגיא04/09/2012אייל שלום
מכיוון שהכאב נובע מהשוואת לחצים לא אמור להיות קשר בין רגישות לרעשים ובין תחושת הכאב שנובעת משינויי הלחץ
כשאתה מבצע בדיקת שמיעה אתה יכול לבקש מהבודקת שתבדוק גם את סף הסבילות לצלילים חזקים (UCL) ואז לרופא יהיה מידע נוסף כשאתה חוזר אליו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8.5 חודשים לא צוחקת בקולדנה02/09/2012
ביתי בת 8.5 חודשים אינה צוחקת בקול. היא מראה שמחה על ידי חיוכים רחבים ולפעמים גם צווחת משמחה,ויוצאים קולות קטנים של צחוק אך לא שמענו עדיין צחוק ממש. היא מפטפטת "דה דה דה מה מה בבבבב" וכאילו מנהל שיחה- אני אומרת דה והיא עונה לי.. סקרנית ושמחה. האם יש מקום לדאגה לעניין הצחוק? יש משהו שעלי לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8.5 חודשים לא צוחקת בקול - תגובה
ענת כוכבא02/09/2012לדנה שלום! אינני חושבת שיש לך סיבה לדאגה, אך הדבר הפשוט ביותר זה לבקש הפניה לבדיקת שמיעה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב למכשיר שמיעההלל30/08/2012
שלום רב,
שאלה על בן 70, פעיל וספורטיבי הסובל מחרשות באוזן אחת וכ-10% שמיעה בשניה.
לפני שנתיים רכש מכשיר שמיעה קטן וטוב, אולם לאחר מספר פעמים הוא סרב ללבוש אותו בטענה שחש אי נוחות שיש לו משהו באוזן וכן טען שזה לא עוזר לו. מאז הוא מסרב להשתמש במכשיר ובינתיים השמיעה התדרדרה, כעת חייב להסתכל על הפנים של מי שמדבר עמו וכן שם כף ידו על האוזן כמו אפרכסת. המצב גרוע מאוד.
מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב למכשיר שמיעה - תגובה
חגית שגיא30/08/2012הלל שלום
האם ניגש למקום בו הוא רכש את המכשיר על מנת לנסות ולפתור את הבעיות? אם מוכן זה השלב הראשון
אם לא מוכן לנסות ולפתור את הבעיה, לא ניתן להכריח אותו לעשות כן. אבל חשוב לזכור שאדם עם ירידה משמעותית בשמיעה, כפי שמתואר בפניתך, יתקשה מאוד להסתדר מבלי עזרת הסובבים אותו. המשפחה והחברים סובלים מהלקות לא פחות: הם חוזרים על דבריהם מס' פעמים, עוזרים לגשר בין לקוי השמיעה ובין הסביבה, סובלים טלבזיה ורדיו בעצמה חזקה וכד'
אם אותם חברים ומשפחה, יסרבו לדבר חזק יותר, לחזור על דבריהם מספר פעמים, לשהות בקרבת טלביזיה בעצמה חזקה מדי וכללית יפסיקו להקל על האדם עם ירידת השמיעה, הלקות תבלוט יותר והוא יהיה מוכן יותר לעשות משהו בנידון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאריאלה27/08/2012
שלום לכם אשמח לעזרה.
אני לקויית שמיעה עובדת במקום מרעיש ולמכשיר שמיעה שלי יש 3 דרגות של סינון רעש, וטלפון אך זה לא ממש מזיז לבוסים.
הם דורשים שאשתמש במגיני אוזניים גדולים שזה אוזניות ד'יג' וזה נורא מכאיב לי האם מישהו מכיר אוזניות ענקיות שיכולות להתאים לליקוי שמיעה?
המון תודה למשיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ענת כוכבא27/08/2012לאריאלה שלום! בביקורי בתערוכות בעולם לא נתקלתי באוזניות מגן מיוחדות ללקויי שמיעה. מה שציינת לגביך זו רגישות ללחץ, שהאוזניות מפעילות סביב האוזניים. אני ממליצה לך לגשת לחנויות מקצועיות לבעלי מלאכה,שם תוכלי להתרשם מאוזניות הקיימות בשוק. שימוש באוזניות מגן במקום עבודתך נובע כנראה מרמות רעש גבוהות ודרישת המעסיק נכונה ועומדת בדרישות החוק, שאינו מבדיל בין אדם שומע לאחר עם ליקוי שמיעה ומכשירי שמיעה. גם מכשירי שמיעה בעלי 3 רמות הנחתת רעשים לא יוכלו לווסת רעש כמו האוזניות, לכן לדעתי אי נוחות שבהרכבת אוזניות מגן אינה מצדיקה את הסיכון של חשיפה לרעש. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעה בבית הלקוחנועה26/08/2012
שלום רב
מעוניינת לדעת האם יש אפשרות לעשות בדיקת שמיעה בביתה של הלקוחה בת 100 בקרוב, המתקשה לצאת מביתה. הלקוחה גרה בהרצליה
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה בבית הלקוח - תגובה
ענת כוכבא26/08/2012לנועה שלום! ישנן חברות המספקות שרות בבית. אני מציעה לך לבדוק במכונים שבסביבה האם מספקים שרות זה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים מומחיםמאיה21/08/2012
שלום,
אובחנתי כסובלת מאוטוסקלרוזיס. אני רוצה להתייעץ עם רופאים מומחים בעניין, אך ברשימות הרופאים כולם מכונים בשם הכללי אא"ג, כמובן ללא ציון התמחות. רופא אא"ג מקופ"ח שאבחן את המחלה אצלי, למשל, הודה שזה אינו תחום התמחותו.
כדי שאוכל לקבל טיפול הולם לבעיה החמורה, האם תוכלו לסייע ולהפנות אותי לשמות של מספר רופאים שתחום התמחותם הספציפית הוא השמיעה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים מומחים - תגובה
ענת כוכבא21/08/2012למאיה שלום! במסגרת הפורום אנו מנועים מלהמליץ על מוצרים/ מוסדות/ מומחים. עליך להגיע ליעוץ אצל רופא אאג מנתח, אשר עובד בבית חולים. צר לי אך אינני יכולה לעזור יותר מכך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למצב השמיעה שלי ולצבאסהר13/08/2012
רציתי לשאול כמה שאלות ולהבין כמה דברים , קודם כל נתחיל בזה שנודלתי כשאוזן ימין שלי חירשת לחלוטין ורק בשמאל אני שומע , אני עכשיו חייל בצהל נתנו לי פרופיל 45 , אוזן שמאל שלי לא שומעת 100 אחוז כמובן אבל אין לי מכשירי שמיעה או משהו.
לאחרונה מציבים אותי בהרבה שמירות בצבא ואני לא שומע טוב את המכשיר קשר או כשבאים אלי מצד ימין , אני בחיל האויר אבל משרת בקריה , לפעמים אני נמצא בבסיסים של חיל האויר שמין הסתם אני שומע הרבה המראות של מטוסים מקרוב , כל יום אני מגיע לקריה ברכבת ואני פשוט מרגיש שזה פוגע לי בשמיעה , יכולים להוציא אותי מהצבא בגלל כל זה? כל הדברים האלה גורמים נזק ממשי לאוזן? אני מרגיש שמאז שהתגייסתי היא לא במייטבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר למצב השמיעה שלי ולצבא - תגובה
חגית שגיא13/08/2012סהר שלום
במידה ואתה נמצא במצבים בהם אתה חשוף לרעש חזק בקש מהממונים עליך אטמים נגד רעש על מנת להגן על אוזן שמאל.
איני מכירה את הנהלים בצבא על מנת לדעת מתי מחליטים לשחרר מישהו משירות על רקע בריאותי, על זה תצטרך להתייעץ עם מישהו מהמערכת.
האם עברת בדיקת שמיעה לאחרונה? אם לא בקש מרופא היחידה בדיקת שמיעה, הבא איתך בדיקות קודמות על מנת להשוות ולראות אם יש שינוי/החמרה כלשהי בשמיעה.
נסיעה ברכבת לרוב אינה מהווה רעש חזק מספיק לגרום ירידה בשמיעה, אבל שוב, אם אתה מרגיש רגישות לרעשים תוכל תמיד להעזר באטם נגד רעש המותאם לך אישת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות של בדיקת שמיעה קודמת
סהר13/08/2012הבנתי שמהצבא מוציאים על רמת שמיעה של 60db
זאת הבדיקה הקודמת שלי בערך לפני כמעט שנתיים , מה בעצם רואים פה שהמצב של השמיעה היה אז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות של בדיקת שמיעה קודמת - תגובה
ענת כוכבא13/08/2012לסהר שלום! בבדיקה שצירפת נצפית שמיעה תקינה באוזן השמאלית ובאוזן הימנית השמיעה לא תפקודית . במצבך מומלץ כל שנה לעבור בדיקת שמיעה. תבקש מקלינאי/ת התקשורת להשוות את התוצאות לתוצאות הבדיקה הקודמת ולהמליץ המלצות בהתאם לכך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , עוד שאלה קטנה
סהר13/08/2012באוזן השמאלית לפי הבדיקה לא רואים איזה שהיא ירידה בשמיעה או שהשמיעה היא 100%?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , עוד שאלה קטנה - תגובה
חגית שגיא13/08/2012כפי שענת ציינה, השמיעה בתחום הנורמה. אין 100% או 90% יש תחום נורמה והשמיעה יכולה להיות בו או מתחתיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי עוד בדיקת שמיעה
סהר15/08/2012היום עברתי בדיקת שמיעה בשביל לבדוק אם יש ירידה , הקלינאית תקשורת שעשתה את הבדיקה אמרה לי שיש ירידה קטנה , ואמרה לי שהיא בכלל לא מבינה איך נותנים לי לירות בנשק ולהיות בבסיס שיש בו המראות של מטוסים , פניתי עם זה לרופא אף אוזן גרון והוא אמר לי שהיא לא מבינה כלום והכל בסדר ולא נתן לי בכלל לדבר ואמר לי אם צריך לירות בנשק אתה תירה , מבחינתי זה משהו שיסכן את ההאוזן היחידה השומעת שלי והמערכת הזאת אטומה אין עם מי לדבר , זה נראה כאילו עד שאני לא מאבד את השמיעה ממש לא איכפת לרופאים בכלל , מה אני יכול לעשות? הקלינאית תקשורת ממש היתה בהלם מהמצב שירות שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי עוד בדיקת שמיעה - תגובה
ענת כוכבא15/08/2012כנראה שהשינוי בשמיעה אינו משמעותי אם רופא אאג לא ראה לנכון להתייחס אליו. כך גם בחשבון, שיכולים להופיע שינויים קלים בין בדיקה לבדיקה עקב הבדלים בציוד בדיקה במכונים שונים וגם מרמת הריכוז שלך בכל בדיקה. בכל מקרה, אם תמשיך לשרת באותם התנאים, עליך להקפיד בשימוש באטם לאוזן הטובה - רצוי באטם מותאם אישית כפי שכבר ציינה חגית בתגובתה. שאר ההחלטות הן בידיך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
סהר15/08/2012פשוט לגבי האוזן שלי תמיד היו חילוקי דעות בין הרופאים , קבעתי תור לרופא שטיפל בי שהייתי קטן , בסדר להשתמש באטמים הבנתי אבל לא נראה לי הגיוני להשתמש באטם באוזן באמצע שאני עושה שמירה במקום שבונים בו ויש רעש , ואני צריך להיות קשוב למכשיר קשר פשוט בזה אין היגיון לפני דעתי ואני מרגיש שאני לא שומר ככה על השמיעה שלי אבל אין לי ברירה כי זה מה שמחייבים אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - תגובה
ענת כוכבא15/08/2012סהר, כפי שכבר כתבתי לך - ההחלטה היא בידיך מה לעשות בהמשך. עליך לפנות לרשויות הצבא וללבן את הנושא. אנחנו באמת לא יכולים לייעץ לך בנושא. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא השמיעהעובד11/08/2012
לאחרונה עשיתי בדיקת שמיעה אודיולוגית וקבע שיש לי ירידת שמיעה סיינדויד קלה בתדרים גבוהים. תוצאה:
srt
rt-20-25
lt-20
disr
rt-100
lt-100
db
rt55
lt זה אומר ? 55db זה לא רמה בינונית לפי התקנון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא השמיעה - תגובה
חגית שגיא11/08/2012עובד שלום
כל הנתונים שציינת בהודעתך מתייחסים לבדיקות הדיבור, העצמה של 55 דצ' מתייחסת לעצמה בה הוגשו לך המילים בבדיקת הדיסקרימנציה, ולא עצמת סף שמיעה כלשהי. עצמה זו נקבעת על פי הסף של ה- SRT
בדיקות הדיבור לא מראות את מצב השמיעה שלך בתדרים הגבוהים אלא תפקוד כללי. סף ה- SRT, שהיא העצמה החלשה ביותר בה חזרת על מילים, הינו נמוך מעט מגבול השמיעה התקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שמיעה לילד בין שנתייםעידית10/08/2012
שלום,
בני בן שנתיים ושמונה עם עיכוב קל בדיבור (מרכיב משפטים אך אומר את ההברות האחרונות של כל מילה) עבר לפני כשבוע בדיקת שמיעה שתוצאותיה:
אוזן ימין - 45
אוזן שמאל - 50
שני רופאי אאג קבעו כי יש לו מים באוזנים וכי דרוש ניתוח כפתורים.
שאלותי:
1. האם כדאי לחזור על בדיקת השמיעה? האם האמינות של בדיקה כזאת בילד בגיל זה היא גבוהה?
2. בהנחה שתוצאות הבדיקה נכונות, מה רמת השמיעה שלו- כלומר מה הוא עשוי לשמוע ומה לא? למשל שאני מקריאה לו סיפור הוא שומע, אך קשה לו לחזור במדוייק על מילים שאני אומרת. כשקוראים לו הוא לא תמיד מסתובב אך זה נראה כי הוא לפעמים פשוט מתעלם...
אשמח לתשובתכן המהירה.
תודה רבה,
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת שמיעה לילד בין שנתיים - תגובה
חגית שגיא10/08/2012עירית שלום
בגיל זה ניתן להשיג תגובות אשר תואמות יחסית את מצב השמיעה האמיתי של הילד במידה ומושג שיתוף פעולה רצוי. לרוב כשאין מספיק שיתוף פעולה הקלינאית מציינת זאת על הבדיקה ומבקשת בדיקה חוזרת.
חשבי על עצמך מתחת למים, כך בערך בנך שומע. הוא שומע שאת מדברת אליו ובתנאי שקט בעיקר, מצליח לפענח את המילים אך לא כל הצלילים בדיבור נגישים לו, ישנם צלילים אותם הוא שומע יותר וישנם צלילים ששומע פחות. כך גם ישנן הברות שאנו מדגישים יותר במילה והן חזקות יותר וישנן שפחות. לכן קשה לו לחזור על כל חלקי המילה
הייתי עוקבת אחרי הטיפול שמוצע לי על ידי הרופא על מנת לאפשר לבנך להחשף לכל צלילי השפה בגיל כה חשוב לרכישתה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
עידית11/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי שמיעה..שירה06/08/2012
שלום רב,
ערכתי מספר בדיקות שמיעה והובחנה אצלי בעיית שמיעה חמורה (פגיעה עצבית )
ואמרו לי שלא ניתן לעשות ניתוח , הטיפול היחיד הוא באמצעות מכשירי שמיעה
אני מעוניינת לדעת אם לאחר שימוש במכשירי שמיעה , השמיעה שלי ללא המכשירי שמיעה יכולה להחמיר?
תודה מראש,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירי שמיעה.. - תגובה
ענת כוכבא08/08/2012לשירה שלום! שימוש במכשירי שמיעה שהותאמו בצורה נכונה לא גורם להחמרה במצב השמיעה.לפי תוצאות מחקרים רבים שימוש במכשירי שמיעה לא רק אינו פוגע בשמיעה, אלא עוזר לשמר את יכולת הבנת הדיבור, אשר נוטה להיפגע ללא שימוש במכשירים. לגבי שמיעה ללא מכשירים לאחר ההסתגלות לשימוש בהם- בואי נשווה את זה לאדם, שהתרגל להשתמש במשקפיים. כתוצאה מכך ראייתו לא נפגעה, אך הוא רואה טוב. אם נקח לו את המשקפיים הוא מאוד ירגיש בחסרונם ויתקשה לתפקד. כך גם קורה לאנשים, שנשארים ללא מכשירי שמיעה לאחר להתרגלו להשתמש בהם על בסיס יומיומי- ליקוי השמיעה הופך להרבה יותר משמעותי עבורם. מסקנה: כשמתרגלים לטוב, קשה לוותר עליו. בהצלחה בבחירת מכשירי השמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)