מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבא שלי לא שומע טובמישל05/02/2013
אבא שלי בן 56 ובשנה-שנתיים האחרונות הוא לא שומע טוב. כמובן שהוא לא מודה בזה ואומר שהוא רק לא מרוכז או מקשיב למשהו אחר. תמיד צריך לחזור על משפט פעמיים. נראה לי שהוא מפחד לשים מכשיר שמיעה ודברים כאלה כי זה נחשב לנכות, הוא אפילו לא הולך לרופא להיבדק. איזו גישה כדאי לנסות כדי להפוך את זה למשהו רגיל וחלק מטיפול רפואי שלא צריך להתבייש בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא שלי לא שומע טוב - תגובה
ענת כוכבא05/02/2013למישל שלום! אין גישה אוניברסלית על מנת לשכנע אדם, הלוקה בשמיעתו, כי עליו להרכיב מכשירי שמיעה. אך אם אביך לא נבדק עדיין אפילו על ידי רופא כדי לשכנע אותו לעשות זאת בנימוק, שאולי הוא סובל ממשהו, שהרופא יוכל להשפיע ולשפר. דבר נוסף, שתמיד עובד זה להפסיק לשמש לאביך מכשיר שמיעה: להפסיק לחזור על כל דבר פעמיים, להתנגד להגברת עוצמת השמע בטלוויזיה וכד'. גישה כזאת- אם מופעלת באופן עקבי- מביאה לרב לתוצאות הרצויות. אל תנסו לשכנע אותו, כי הדבר רק מגביר את ההתנגדות. הרצון יתפתח עם ההבנה של המצב ועם רצון לשמר את איכות החיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעה מוזרה,מתכתטל18/01/2013
בן 26, בריא בד''כ
לאחרונה החלה אצלי תופעה מוזרה שחוזרת על עצמה אחת לחודש-חודשיים, באופן מוזר וללא כל סיבה אני מתחיל לשמוע את כל הסובבים אותי בצורה מתכתית, מעין הד מתכתי שהופך את האוזניים לרגישות מאוד.
זה נמשך בדרך כלל כ-20 עד 30 דקות שבהן אני משתדל להתרחק מגורמי רעש (מפריע מאוד בעיקר בלימודים) ולאחר מכן זה חולף.
יש לציין שעד אותו הרגע אני שומע בסדר גמור, לפחות כך אני מרגיש, זה מגיע משום מקום.
כמו כן לאחרונה אני סובל משיעול ממושך שכנראה מקורו בנזלת אלרגית אך התופעה של השמיעה החלה עוד לפני תקופת השיעול.
מה עושים..
בתודה מראש ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה מוזרה,מתכת - תגובה
ענת כוכבא18/01/2013לטל שלום! יש רק דרך אחת לדעת מה הגורם לתופעה שתיארת והיא בדיקת רופא אאג ובדיקת שמיעה מקיפה. רק על סמך כל הממצאים יוכל לענות לך הרופא במה מדובר. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגינה בתופיםאיריס13/01/2013
שלום! בעלי מתופף במקצועו, יש לי שני ילדים הגדול בן שלוש ומאוד נהנה מנגינה על תופים, רציתי לדעת מה המשמעות של חשיפה בגיל 3 לעצמה של נגינה על סט תופים כולל מצילות, האם לא מומלץ לאפשר לו לנגן בתופים, ואם זה אפשרי האם להשתמש בהגנה של אטמים או אזניות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגינה בתופים - תגובה
חגית שגיא13/01/2013איריס שלום
במקרה הזה הגיל פחות משנה אלא העצמה שפולטת מערכת התופים. אני חייבת לציין שאיני יודעת מה עצמת הנגינה של תופים, אך בכל גיל חשיפה ממושכת לעצמות חזקות יכולה לגרום לירידה בשמיעה.
תמיד עדיף להשתמש באטמים, ישנם אטמים המיועדים לנגנים ומכילים פילטרים על מנת שלא לפגוע בשמיעה של המוזיקה עד כמה שניתן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגינה בתופים - תגובה
ענת כוכבא13/01/2013לאיריס שלום! חשיפה לרעש חזק לאורך זמן עלולה לפגוע בשמיעה. אין זה אומר כי אנשים צריכים לחיות בעולם סטרילי ושקט ולא ליהנות מקולות שונים, כמו תופים. אני משוכנעת שבנך אינו מתופף זמן רב כל פעם וגם אינו מפיק עוצמה חזקה במיוחד מהתופים וגם ממצילות. לכן אינני חושבת כי מדובר בבעיה. יחד עם זאת תהיהי ערנית ואם הילד ימשיך לתופף לפרקי זמן ארוכים יותר, כדאי לצייד אותו באטמים. אני מקווה כי גם בעלך נעזר באטמי אוזניים מקצועיים (לפי מידת האוזן) כדי לשמור על בריאות אוזניו. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעהרונית07/01/2013
שלום,
בעקבות טנטון שנמשך שבוע ללא הפסק, 24 שעות, ולפתע פסק הופניתי לבדיקת שמיעה. אשמח לקבל הסבר על משמעות התוצאות: s.r.t - 25 בשתי האוזניים, discr% - 100%, בשתי האוזניים d.b. - 60. כמו כן: אוזן ימין נפח - 1.14 ecv ובאוזן שמאל - 1.20 , peak press - 1 type a בשתי האוזניים.
מאד מחכה לפענוח ותודה גדולה מראש,
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה - תגובה
חגית שגיא07/01/2013רונן שלום
התוצאות אינן מלאות, אין תמונה מלאה על היכולת השמיעתית ולכן אני אתייחס לכל מרכיב שציינת בנפרד
SRT - סף השמיעה למילים. 25 דצ' הוא נתון שחורג במעט מהנורמה שנמצאת בין 0-15 דצ'.
דיסקרימינציה - אחוזי חזרה על מילים. 100% זה מצויין כמובן, הצלחת לחזור על כל המילים שהוגשו לך. 60 דצ' היא עצמת ההגשה של המילים, העצמה הזו נבחרה בהתאם ל- SRT
שאר המדדים שהצגת שייכים לבדיקה הנקראת טימפנומטריה אשר מטרתה לוודא אוורור של האוזן התיכונה. התוצאות שהצגת תקינות
עדיף שתחזור עם התוצאות לרופא אא"ג שהפנה אותך ותמשיך בברור על פי הוראותיו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רונית07/01/2013תודה רבה על המענה המהיר.
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר שמיעה לגיל 80לואיזה06/01/2013
שלום.
אמי בת 80 זקוקה למכשיר שמיעה.
האם ישנה השתתפות כלשהיא של קופת חולים או ביטוח לאומי בעת רכישת המכשיר??
אמי חברת קופת חולים כללית ברשותה כרטיס מושלם לגיל הזהב.
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר שמיעה לגיל 80 - תגובה
ענת כוכבא07/01/2013ללואיזה שלום! סל הבריאות מעניק לאנשים מעל גיל 65 שנים השתתפות ברכישתת מכשירי שמיעה בגובה 3125 ש"ח פעם בשלוש שנים. לקופת חולים כללית חוזים עם מספר ספקים, דרכם אפשר להצטייד בדגמי מכשירי שמיעה , אשר אושרו ע"י קופת החולים. אין היום משמעות לכללית מושלם ברכישת מכשירי שמיעה. כאשר אימך תצליח להגיע להתאמת מכשירי שמיעה אצל קלינאית התקשורת בקופה, חשוב שתדגיש את כל צרכיה השמיעתיים על מנת שיותאמו לה מכשירי שמיעה טובים ,שיוכלו בהחלט לשרת אותה לאורך שלוש שנים הבאות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניות קטנות או גדולות פוגעות יותרגל לוי29/12/2012
שלום, יש לי שאלה קטנה: האם האוזניות הקטנות ששמים בתוך האוזן (לא האוזיות in ear המיוחדות שאוטמות רעשים) פוגעות בשמיעה יותר/פחות מהאוזניות הגדולות שיש להן את הקשת הזאת על הראש? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניות קטנות או גדולות פוגעות יותר - תגובה
ענת כוכבא30/12/2012לגל שלום! הפגיעה בשמיעה נובעת מעוצמת הקולות הבוקעים מהאוזניות ולא מצורתן. יחד עם זאת ככל שהאוזניות אוטמות יותר את האוזן ומונעות חדירת רעשי הסביבה לאוזניים, כך המשתמש זקוק לפחות הגברה על מנת לשמוע את מה שהוא רוצה לשמוע דרך האוזניות. לכן עליך לבחור באוזניות , האוטמות טוב יותר את האוזן . בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינטוןאורי23/12/2012
שלום,
אבי בן 56 סובל למעלה משנה מטינטון באוזן השמאלית, טוען ששומע בתדר גבוה. לאחרונה הוא רכש מכשיר שמיעה, שהקל עליו במקצת.
הקושי הגדול הוא בשעות הלילה, הוא מתקשה להירדם וגם לא ישן ברציפות. אמרו לו שאסור לישון עם המכשיר. איזה דברים יכולים להקל עליו ולסייע לו להירדם? (מה כדאי לאכול ולשתות וממה להימנע, פעילות גופנית וכדומה)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון - תגובה
ענת כוכבא23/12/2012לאורי שלום! ידוע כי הטנטון מפריע להירדם, כי כאשר שקט מסביב, שומעים יותר את רעשי הגוף הפנימיים (דופק, נשימות וכד').גם הטנטון מתעצם במצב זה ולכן רבים נעזרים בשמיעת מוזיקה באוזניות קטנות על מנת להקל על הרדמות. ישנם גם מחוללי רעש למינהם, המצוידים בטיימר, שניתן להפעיל ליד המיטה - הבעיה שאז גם האחרים שומעים זאת. לגבי המשך שאלתך לגבי איכות השינה ומזונות או פעילויות לפני השינה- כדאי אולי להתייעץ עם רופא אאג המתמחה בטיפול בטינטון וגם עם מומחה להפרעות שינה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה בקשר לבעית שמיעה מעיקהמיכאל22/12/2012
שלום רב, אני מוזיקאי ואיש סאונד, כבן 28, חשוף לעוצמות שמע גבוהות מגיל צעיר. במהלך השנים נהנתי מווליום גבוה מאוד ,בין אם זה באולפנים והופעות (בעבודה) ובין כשניגנתי בחדרי, כשהאזנתי למוזיקה באוזניות, או ברכב וכו', עד גיל 26 ללא אטמים או מיגון כלל. כל אותו זמן היו טינטונים שלא זכו ליחס מיוחד מצידי. בגיל 26 אוזני הימנית נכנסה למן שוק לאחר לילה של נגינה בווליום גבוה (בעבוע, צפצופים, כאבים חדים), ולאחר כשבועיים קשים הבעיה התאזנה, אך ניתן היה לחוש בבירור בשני דברים: 1.האוזן לא שומעת כבעבר (סאונד עכור חסר תדרים גבוהים, ווליום נמוך משמעותית מאוזן שמאל) 2.תחושת פולשנות אל פנים האוזן עם כל צליל בעל תדר גבוה שהגיע אליה, זאת אומרת ממש כמו פיזית נוגע בפנים האוזן ויוצר תחושת אי נוחות/דיגדוג. (בהמשך סיגלתי לעצמי דרך התמודדות ע"י חתיכת נייר טואלט מקווצ'צ'ת שיושבת באוזן וחוסמת את כניסת התדרים הגבוהים שגורמים לתופעה. חשוב לי להדגיש שמרגע הפגיעה אני תחת טיפול רפואי, בדיקות שמיעה, ברה, ביקורות חוזרות אצל רופאי ומומחי אא"ג ומשום מה הכל יוצא תקין, (פרט לירידה מתונה באיזור הגבוה באוזן הפגועה) , כשבפועל אני יכול להבחין בבירור שאוזן ימין שומעת פחות טוב משמאל, ובעיקר מטרידה אותי תחושת הפולשנות וחוסר הנוחות שדיברתי עליה. (עוצמת המיטרד משתנה עקב פעולות כמו אכילה איכותית שינה איכותית הימנעות מרעש, המטרד אינו קבוע אך תמיד קיים ברמה כזו או אחרת) כיום ברור לי שגרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך, איכות החיים שלי ירדה אך אני ממשיך בעבודתי כאיש סאונד מתוך אהבה ענקית למקצוע, תוך שימוש בכל מיני שיטות לפצות על בעיותי ,כמובן משתמש באופן קבוע באטמים ונמנע לחלוטין מלהיחשף לעוצמות מזיקות. מבקש מאוד לדעת: האם ניתן להעריך מהי אותה תחושת פולשנות מטרידה למשמע צלילים בעלי תכולת תדר גבוה, והאם ניתן לטפל בה איכשהו? האם אוזן שניזוקה באופן כזה תקבל סיכוי להשתקם אם אצא לי לשנת הפסקה מתחום ? רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה בקשר לבעית שמיעה מעיקה - תגובה
חגית שגיא22/12/2012מיכאל שלום
אתה מדווח על ירידת שמיעה בתדרים גבוהים, וזה בהחלט יכול להסביר את העמימות שאתה מרגיש בצלילים ביחס לאוזנך השמאלית. לגבי חוסר הנעימות בחשיפה לרעשים חזקים, זו בהחלט תופעה שיכולה ללוות ירידה בשמיעה, ניתן לבדוק את קצה גבול הסבילות לרעשים חזקים בבדיקת שמיעה מקיפה. לגבי האם זה ישתפר - לרוב ירידת שמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש והתופעות הנלוות אליה לא "משתקמות" מעצמן גם לאחר מנוחה. מכשיר שמיעה הוא הפיתרון היעיל לתחושת העמימות שאתה חווה, וכמובן להמשיך להגן על אוזניך בעת חשיפה לרעש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת בדיקה teoaeגלי16/12/2012
שלום רב עשיתי בדיקה teoae שהתשובה שלה התקבלו הדים קוכלוארים בשתי האוזנים בטווח התדרים 3-4 אשמח לדעת מה זה אומר. כמו כן כתבו לי שבדיקת srt לא תואם ל- pta. מה זה אומר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת בדיקה teoae - תגובה
חגית שגיא16/12/2012גלי שלום
הדים קוכלארים היא תגובה של תאי השיער הפנימיים לצליל, מקובל להניח כי קבלת תגובה זו בתדרים שנבדקו מצביעה על תפקוד תקין של תאים אלו בטווח התדרים הנבדק. ירידת שמיעה תחושתית עצבית נגרמת לרוב עקב נזק לאותם תאי שיער פנימיים והמצאות תגובה יכולה להעיד על שמיעה תקינה או קרובה לתחום הנורמה,
SRT הינו סף חזרה על מילים, בעוד ש- PTA הינו ממוצע סף התגובות לצלילים, העובדה ששני פרמטרים אלו לא מתאימים אומרת שמשהו בבדיקה לא תקין ויש לחזור עליה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת cmvמיכל12/12/2012
ביתי לא עברה שתי בדיקות שמיעה בשיחרור מבית החולים וכמו כן שתי בדיקות bera
ואובחנה כלקויית שמיעה, אוזן ימין שומעת מעט חמור יותר באוזן שמאל.נשלחתי לבדיקת שתן cmv . אך, טרם ביצעתי לה את הבדיקה בגלל בלבול כלשהו בביצוע הבדיקה ועכשיו בגלל שביתת האחיות.
הבנתי שהבדיקה הזו יכולה להצביעה על סיבת הלקות שמיעה ויש לטפל אצל זיהומולוג במידה ויוצאת חיובית.
השאלה שלי היא במידה ואכן הבדיקה תצא חיובית וטרם טיפלתי בזה מצב האוזן יכול להחמיר?
קלינאית התקשורת אמרה לי שכן אבל רופאת המשפחה אמרה שאין איך לטפל היות והנזק כבר נגרם.
אני מאוד חוששת שכל יום שעובר מבלי שהיא מטופלת (במידה ואכן קיים זיהום אצלה) אני מחמירה לה את המצב עד מצב שגם אוזן ימין תפגע כאוזן שמאל.ואני תמיד מקבל תשובות שסותרות אחת את השניה. אשמח לקבל תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת cmv - תגובה
ענת כוכבא12/12/2012ללילי שלום! מאחר ומדובר בהחלטה רפואית, הייתי פועלת בהתאם להמלצותיה של הרופאה וממשיכה בהקדם לבירור אצל מומחה לזיהומים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש שמיעה "טובה מידי"?תמר11/12/2012
לאחרונה התחלתי להתעורר בשבות מאוד מוקדמות בבוקר ללא כל סיבה
זה התחיל לפני כחודשיים
לאט לאט הבנתי שאני מתעוררת בגלל הרעשים בחוץ (הבניין קרוב לכביש). אני פשוט שומעת הכל ומתעוררת ב 5 בבוקר יחד עם האוטוזבל והשכן שיוצא ברוורס מהחנייה לעבודה
אני מנסה לישון עם אטמי אזניים ועם חלון סגור אבל עדיין שומעת במיוחד כשהכלב מהבניין ממול נובח (והוא תמיד נובח)
האם יכול להיות שהשמיעה שלי התחדדה יתר על המידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש שמיעה "טובה מידי"? - תגובה
ענת כוכבא11/12/2012לתמר שלום! קשה לי להאמין כי בעיתך הינה "שמיעה חדה מדי". הייתי משייכת את זה לאחד מהשניים: או רגישות חזקה יותר מבעבר לרעשים ו/או שינה קלה יותר. את הרגישות לרעשים ניתן לבדוק בבדיקת שמיעה שגרתית. לגבי שינה קלה פני לרופא המשפחה לקבת עזרה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת, BERAמיכל03/12/2012
בתי בת חודשיים לא עברה בדיקת שמיעה מלאה בשיחרור מבית החולים (עברה באוזן ימין בלבד ובשמאל לא עברה), בבדיקה החוזרת (היתה מקוררת) לא עברה בשתי האזניים.
בבדיקת BERA אובחנה כ"חשד לליקוי שמיעה דו צדדי, חמור יותר באוזן שמאל. (טרם ניגשתי לרופא עם התוצאות, ממתינה לתור.....
אני מאוד חוששת ומוטרדת האם לדעתך לפי הנתונים שרשמתי לך יתכן ובתי אינה שומעת כלל והאם לפי נסיונך יתכן ובדיקות BERA אינן מדוייקות או יצאו שגויות אי פעם?
יש לציין כי היא מאוד ישנונית - ישנה כל היום למעט זמני אוכל וחוזרת לישון, בלילות גם אותו כנ"ל.(מושכת עד 5 שעות בלי אוכל), כולם אומרים לי שככה זה בנות וזה נורמאלי (הבנים שלי היו ממש עירנים בגילאים הללו).
בנוסף קראתי בפורום הזה שמישהי הופנתה לבדיקת BERA בגלל מבט מפוזר של הבת שלה, וגם אצל בתי המבט הוא רק לצדדים ולא מסתכלת למרכז בכלל, כל נסיונותי למשוך את תשומת לבה אליי לאמצע לא עוזרות היא רק מסתכלת לצדדים. האם יש קשר??
והאם חרשות היא תורשתית? יתכן ילד חרש להורים שאין בתורשה שלהם בעיות שמיעה?
אשמח לתשובה מהירה עוברים עליי לילות ללא שינה בגלל החשש שאולי היא אינה שומעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת, BERA - תגובה
חגית שגיא04/12/2012לילי שלום
ראשית - כן, ישנם מקרים של פעוטות אשר לא עוברים בדיקת BERA אחת ואחרת כן. תינוק שמראה סימפטום של נזלת, בהחלט יכול גם לסבול מנוזלים באוזניים, ועל כן לירידה זמנית בשמיעה ולכישלון בבדיקת ה- BERA.
לגבי הרגלי השינה, האכילה והמבט - איני מוסמכת להגיב על כך ותאלצי לברר עם רופא הילדים המטפל בכם
יתכן מצב בו שני ההורים שומעים והילד לקוי שמיעה על רקע תורשתי, ישנם כמובן עוד סיבות רבות להופעת לקות שמיעה בילדים - אך אין צורך להתמקד בזאת כעת מכיוון שאני רוצה לחזור ולהדגיש כי בהחלט יתכן ובתך אינה סובלת מלקות השמיעה, ובהחלט יתכן מצב בו היא תעבור בדיקת BERA חוזרת.
הכי טוב שתגשו לרופא אא"ג המתמחה בילדים, תבררו מה מצב האוזניים (האם מאווררות), ותמשיכו הלאה בהתאם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר שמיעה של הדיםשאול ח.01/12/2012
שלום גב' כוכבא
מקוה שתוכלי לעזור בבעיה הבאה:
אני בגיל 66 - בוצעה בדיקת שמיעה במכון הדים ואף הותאם לי מכשיר שמיעה.
עלות המכשיר כ-10.000 ש"ח כמובן לפני השתתפות קופ"ח והמושלם.
לגבי תוצאות הבדיקה וסוג המכשיר אין לי כל בעיה להעביר לך במידה ותירצי.
הבעיה היא כזאת : לאחר כיוון של המכשיר מספר פעמים על ידי הקלינאית תיקשורת עדיין אין היא מצליח באף דרך לגרום לכך שהמכשיר יהיה יעיל עבורי ואוכל לשמוע כמו שצריך ובהתאם לבדיקה. א. מה עושים ב. האם תוכלי להנחות אותי כיצד לקבל את כספי בחזרה.אני מניח שגם את חושבת שאם אין יעילות במכשיר, אין בו כל צורך
תודה רבה על תשובתך ואם אפשר בהקדם ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירים יקרים מדיי ומשוכללים מדיי
משתמש ותיק28/01/2013מכשירים משוכללים מדיי הם הרבה יותר קשים לכיוון.
אני הרבה פעמים מתפלא על כך שמציעים לאנשים מכשירים מאוד יקרים כשהם היו יכולים להסתפק במכשירים פשוטים יותר עם 6 ערוצים שקלים הרבה יותר לכיוון.
יכול מאוד להיות שגם המשתמשים חושבים שמכשיר יקר יותר הוא יותר טוב , גם אני חטאתי בזה בפעם הראשונה שקניתי מכשיר וזה היה אסון עד שעברתי למשהו יותר פשוט.
במיוחד בפעם הראשונה עדיף דווקא לקנות את הזול ביותר שעונה לצרכים ולא את היקר ביותר. אם זה לא עובד אז אפשר תמיד להוסיף כסף ולקנות משהו יקר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשירים יקרים מדיי ומשוכללים מדיי - תגובה
ענת כוכבא28/01/2013למשתמש וותיק שלום! אני מסכימה איתך כי לא כל אחד זקוק למכשירים משוכללים. מספר ערוצים לא מעיד באופן מוחלט על רמתו הטכנולוגית של מכשיר השמיעה. ישנם איפיונים אקוסטים רבים, שהם אלו הקובעים את רמתו של מכשיר השמיעה. אינני מסכימה איתך כי מומלץ למשתמש מתחיל להיעזר במכשיר שמיעה בסיסי יותר. התאמת מכשירי השמיעה צריכה להיעשות על בסיס של הצרכים האישיים והשמיעתיים של כל אחד ואחת. לכן אם אדם זקוק למכשירים משוכללים יותר, לא משנה אם זאת התאמה ראשונית או חוזרת, עליו לרכוש את מה שנחוץ לו. בכל תחום בחיים אפשר להסתפק בפחות, אך כיוון שאנחנו מדברים כאן באביזר רפואי, שמשפיע רבות על איכות החיים, הפשרה יכולה להיות בעיתית מאוד.
לגבי כיווני מכשירי שמיעה: הדבר דורש הכשרה וידע באודיולוגיה בכלל ובתחום מכשירי נשמיעה בפרט. ללא הבנת תהליכים אקוסטים בצורה נכונה יתעורר קושי בתכנות מכשיר עוד יותר בסיסי מאשר זה המצויד ב-6 ערוצים. אז המסקנה המתבקשת היא לבדוק מיהו נותן השירות ולא לצאת מנקודת הנחה, שקלינאי התקשורת לא מצליחים להתמודד עם תכנות מכשירי השמיעה.
בנוסף, אם תכנות מכשירי השמיעה נעשה בצורה מושכלת תוך שימוש במדידות תוך אוזניות (REM), קיימת סבירות גבוהה מאוד להשגת תוצאות נכונות כבר בתכנות הראשון. לכן שוב- חשוב לבחור לפני הכל את נותן השירות ורק לאחר מכן את מכשיר השמיעה ובכך להבטיח הנאה שמיעתית לאורך שנים. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בצינור השמעיונית29/11/2012
לפני כארבע שנים רכשתי מכשיר שמיעה מהזעירים.גוף קטן ועדין מאחורי האוזן ,ביחד עם צינורית שנכנסת לתעלת השמע.לצערי ,למרות ששמרתי היטב על היגיינה הופיעו דלקות
חוזרות ונשנות בתעלת השמע. כאילו עם מסר ברור מהאיזור ההוא "כאן -בשום אופן לא לגעת".טופלתי במשפחה אצל רופא אף אוזן גרון,הדלקת עברה אבל הופיעה שוב עם חזרת השימוש במכשיר.
האם קיימים מכשירים חדשים שהם גם עדינים,גם מסנני רעשים ,וגם ללא הצינורית שנכנסת לתעלת השמע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון-במשפחה צ"ל ב מ ש ח ה
יונית29/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות חוזרות בצינור השמע - תגובה
חגית שגיא29/11/2012יונית שלום
למכשירי שמיעה עם צינורית דקה לרוב אין בניה מותאמת אישית ומה שנמצא באוזן זו כיפת גומי. יתכן וזיהום של הכיפה הזו הוא שגורם את הדלקות, ואז בניה של אוזניה לפי מידה מחומר קשיח, כזה שגם מאפשר אוורור של האוזן, תוכל למנוע את הבעיה.
מכשירי שמיעה חייבים חלק כלשהו הנכנס לתעלת השמע עצמה. אין מכשירים זעירים ועדינים ללא חלק פנימי בתעלה. ישנם מכשירים שאינם נכנסים לתעלת השמע, הם יושבים על ידית משקפיים או על קשת מיוחדת. מסיבות שונות אלו מכשירים אשר מותאמים רק כמוצא אחרון לאנשים שלא יכולים להרכיב מכשירים רגילים מסיבות שונות אשר לא מאפשרות אטימה של האוזן.
אני חושבת שאת צריכה לברר עם רופא אא"ג ועם המכון בו את מטופלת מה האפשרויות העומדות בפנייך וכיצד להתקדם הלאה - האם לכיוון בניה מותאמת אישית לחלק הנכנס לאוזן או להחליף למכשיר אחר לגמרי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הנסיון שלי יכול לעזור לך
משתמש ותיק20/12/2012אני מרכיב שני מכשירי שמיעה זה 10 שנים, מכשירים מאחורי האוזן.
השנה החלטתי לעבור ל RITE, מכשיר זעיר כפי שאת מתארת.
ומה שקרה הוא שבפעם הראשונה סבלתי מדלקות אוזניים. למזלי החלטתי לנסות רק מכשיר אחד. הלכתי לרופא אאג וכפי שאת אומרת הדלקת טופלה אבל ברגע שהחזרתי את המכשיר היא שוב חזרה, ניסיתי גם אוזניה וזה לא עזר. כך משך כמה שבועות. החזרתי את המכשיר.
אולי כדאי לך לנסות מכשירים מאחורי האוזן. BTE. מכשירים אלה אינם חוסמים את את החלק הפנימי של האוזן.
ברגע שחזרתי לBTE הדלקות נעלמו לגמרי, עברו כבר חמישה חודשים מאז ושום דלקת לא חזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbte
יונית20/12/2012תודה רבה.
האם ה-bte נראה קטנטן או קצת מגושם?ומה מחזיק אותו מאחורי האוזן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כל מיני גדלים, צריך אוזניה מותאמ
משתמש ותיק20/12/2012הם יותר גדולים ממה שיש לך, אבל יש כל מיני גדלים. האוזניה יותר גדולה אבל מותאמת בדיוק לתעלת האוזן, זה קצת יותר נראה ממכשירים RITE, אבל אם שמתי לב למשהו משך השנים זה שאנחנו המשתמשים מאוד מודאגים מזה שרואים את המכשירים אבל 90% מהאנשים לא שמים לב בכלל. יש לי חברים שאחרי שנים עם המכשיר שאלו אותי שמונה פעמים אם באמת יש לי בעיות שמיעה, ואז הוצאתי את מכשיר ואמרתי להם: מה? לא ראיתם? לא, לא ראו.
במכשירי BTE יש יותר איוורור. זה בטוח.
אלה המכשירים הכי ותיקים בשוק של מכשירי השמיעה, הם לא ממש אופנתיים, אנשים רוצים בתוך האוזן, קטנים, לא נראים וכולי. אבל הם הכי עמידים ומחזיקים המון שנים (אחד החזיק לי 8 שנים ועדיין עבד רק שהקונכיה נשברה וזה היה כל כך יקר להחליף אותה שהעדפתי לקנות חדש).
הם גם יותר זולים מה RITE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב. האם
יונית20/12/2012האם מה שמחזיק את המכשיר מאחורי האוזן כשאין צינורית שנכנסת פנימה זה רק העובדה
שהמכשיר מותאם לעיקול החיצוני?
והאם למרות שהמכשיר ותיק הוא יודע יפה לסנן רעשים?
תודה לכם על התשובות המהירות.
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא אתם, זה איש פרטי
משתמש ותיק20/12/2012אני שמח לעזור
אוזניה מחוברת לצינורית. כפי שתראי יש כל מיני גדלים.
הצליל עובר דרך הצינורית.
המכשירים האלה מסננים רעשים יותר טוב מכל המכשירים החאירם. מאחר וכל המכשיר נמצא מאחורי האוזן יש מקום למיכשור יותר מתקדם ומדויק מאשר עם מכשיר קטן. לא תמיד כמובן וזה תלוי בחברה ובמחיר. אבל בעיקרון הם המכשירים הכי טובים שיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי,תודה רבה לך!!
יונית20/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה בדיבוראביבית19/11/2012
בתי בת 2.8. היא התחילה לדבר בגיל די מוקדם וביטאה מילים בצורה מאוד מרשימה. פתאום לפני כשבועים היא הפסיקה לדבר וחזרה לבטא מילים בצורה "תינוקית" זה ממש מפחיד! הילדה לא הולכת לגן היא מטופלת אצל חמתי מידי יום. חמתי משקיעה בה ובפיתוחה, מקריאה לה ספרים ומטיילת איתה.אנחנו לא מבינים מה קורה? היתכן והתפתחה בעיה בשמיעה? אבל את המילים שהיא הכירה היא הייתה אמורה לזכור נכון? נאמר לי שיתכן ומדובר בתסמונת רט, האם יכול להיות? איזה רופא מאבחן תסמונת רט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה בדיבור - תגובה
ענת כוכבא19/11/2012לאביבית שלום! לפני שאת קופצת למסקנות כמו תסמונת רט גשו לבצע בדיקת שמיעה ואבחון התפתחות דיבור אצל קלינאית תקשורת. על סמך ממצעים אלו יוכלו לכוון אותך הלאה. אל תשכחי כי לכל ילד דפוס התפתחות משלו וכל מיני גורמים חיצוניים משפיעים עליו ועל יכולותיו בשלבים שונים של ההתפתחות. לא צריך ישר לראות הכל בצורה פסימית ופטאלית, לעיתים מדובר בשלב חולף בהתפתחות. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)