מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימודים בקרוואן ובעיות שמיעהתותי22/07/2012
שלום רב,
ביתי בת 4 שובצה לגן ילדים בקרוואן
שמעתי שיש בקרוואן בעיית אקוסטיקה
ורציתי לדעת האם הבעיה של האקוסטיקה עלולה לגרום לבעיית שמיעה בחומרה כזו או אחרת אצל ביתי??
תודה מראש
תותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים בקרוואן ובעיות שמיעה - תגובה
חגית שגיא22/07/2012תותי שלום
מקומות בהם האקוסטיקה גרועה פוגעים בדרך כלל ביכולת הבנת הדיבור באותו המקום.
לגבי העצמה של הצלילים - לא ניתן לקבוע האם המבנה האקוסטי של הקרוואן יכול לגרום להגברה של צלילים עד כדי עצמה מזיקה מבלי למדוד את עצמת הרעש ביום לימודים רגיל בו נוכחים כל ילדי הגן במשחק/פעילות חופשית, כך שאני לא יכולה לתת תשובה מוחלטת לשאלתך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבע כרמלחיים19/07/2012
לפני כשלושה חודשים הוצעו לי זוג מכשיריםflip 100 של sonic דרך קופח כללית,וכנראה שמ. הבטחון סוף סוף אישר לי מכשירים דרכו ללא עלות והם מאשרים את next 16 moxsi של יוניטרון רציתי לדעת מה זה אומר?האם הם פחות טובים?
אני רוצה להוסיף ולומר שבעבר נסיתי מכשירים אחרים ולא הצלחתי להסתגל, נהפוך הוא התחושה הייתה פחות טובה,איבדתי את הביטחון והאמון שמכשיר יכול לעזור לי. לקח לי זמן להשתכנע בלחץ המשפחה לנסות שוב ואני חושש שאם אני אתפשר באיכות ולוקח כברירת מחדל מכשיר פחות טוב אז אני אתאכזב והתנתק שוב לכמה שנים(אגב הצעתי לשלם את ההפרש בין המכשירים אבל נאמר לי שמ. הביטחון לא מאפשר. מה אתם מציעים לי
תודה מראש
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבע כרמל - תגובה
ענת כוכבא20/07/2012לחיים שלום! המלצתי היא להתנסות במכשירים המוצעים לך על מנת להבין אם אתה יכול ליהנות מהם. אין דרך אחרת לקבל החלטה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פועטון רגיל יעזור לפעוט לקוי..hana14/07/2012
בתי בת עשר וחצי חודשים עם לקות שמיעה בשתי אוזניים האם פועטון רגיל יעזור לה ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פועטון רגיל יעזור לפעוט לקוי.. - תגובה
חגית שגיא14/07/2012חנה שלום
בפעוטונים הצוות לרוב לא מומחה בטיפול בילדים לקויי שמיעה ולכן תצטרכי להנחות אותם לגבי תפעול מכשירי השמיעה חשיבות הרכבתם וכל הנחייה נספת שתקבלי מהקלינאית המטפלת. בשל גילה הצעיר אין שום מסגרת טיפולית יעודית אחרת ברמה יום יומית שתוכל לקבל אותה, גם מעונות היום השיקומיים מקבלים ילדים מעט גדולים יותר.
העבודה עם הצוות המשקם ושלך תקדם את בתך עד לכניסתה למסגרת מתאימה ללקות בשמיעה בגיל מאוחר יותר
האם אתם מטופלים במסגרת כלשהי? (מיחא, AV, שמע קולינו וכדומה?)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!יאיר10/07/2012
שלום! אני בחור בן 21 אשר רוצה להתחתן, יש לי מכשירי שמיעה ואני יוצא עם מישהי שאין לה מכשירי שמיעה, עכשיו אני מתפקד רגיל לחלוטין ובחיים לא עשיתי ניתוחים או משו כזה, פשוט יש לי מכשירים וזהו. השאלה שלי היא לגבי הגנטיקה, כמה אחוזי גנטיקה יש בינינו? והאם כדאי ללכת לבדיקות גנטיות לפני חתונה או שבמצב שלנו זה לא הכרחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה! - תגובה
ענת כוכבא10/07/2012יאיר שלום! זה שאתה מרכיב מכשירי שמיעה ז"א שיש לך ליקוי שמיעה, כנראה לאורך שנים. לא ברור לי האם הליקוי הוא תורשתי, מולד או נרכש, אך אינני חושבת שפורום זה הינו המקום הנכון לדון בזה.הייתי פונה ליעוץ גנטי לפני החתונה על מנת שהדברים יהיו ברורים עד כמה שניתן ולא תבואו בהאשמות הדדיות לאחר מכן. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי בדיקת ברההדסהש107/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מהי בדיקת ברה - תגובה
ענת כוכבא08/07/2012בדיקת ה- ABR-Auditory Brainstem Response, או בשמה הקודם BERA, הינה בדיקה אלקטרופיזיולוגית לבדיקת ההולכה של עצב השמיעה מרמת הקוכליאה (האוזן הפנימית) ועד גזע המוח. הבדיקה הינה אובייקטיבית, כלומר אינה דורשת שיתוף פעולה מצד הנבדק.
במהלך הבדיקה מצמידים לנבדק אלקטרודות לתנוכי האוזניים והמצח, ומשמיעים לאוזן הנבדקת סדרה של נקישות ("קליקים") בעוצמה קבועה של 85dB HL דרך אוזנייה.
הנקישות מעוררות תגובה בעצב השמיעה והתגובה נרשמת כסדרה של 5 גלים, המכונים: "דגם התגובה".
בדיקת ה- ABR למבוגרים מבוצעת בישיבה, בחדר שקט, כאשר הנבדק מתבקש לעצום את עיניו ולהיות רפוי במהלך כל הבדיקה.
הבדיקה אינה כואבת ואינה גורמת לאי-נוחות כלשהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ברה
שושנה29/07/2012מאחר ואני משתמשת במכשיר שמיע בשתי האוזניים, ואיני מוצאת שהם יעילים, כי אני עדיין
לא תמיד מבינה את המילים הנאמרות,ומאחר ויש לי כאבים תוך אוזניים, האם עלי לבקש מן הרופא לעבור בדיקת ברה ומה משמעות תוצאותיה לבי ליקוי השמיעה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ברה - תגובה
ענת כוכבא29/07/2012לשושנה שלום! המלצה לביצוע בדיקת ברה ניתנת על סמך תוצאות בדיקת השמיעה וההיסטוריה הרפואית שלך. כל מקרה נשקל לגופו בהתאם לנתונים, לכן אינני יכולה לומר לך, האם נכון במקרה שלך לבצע בדיקה זו. יעילות מכשירי השמיעה תלויה אמנם בנתוני השמיעה שלך, אך כמובן גם ביכולות הטכנולוגיות שלהם, תכנות שלהם וניצול תכונותויהם למצב השמיעה שלך. ניתן לבצע בדיקת יעילות מכשירי השמיעה בתוך אוזנייך בעזרת בדיקה הנקראית REM ומשם להסיק מסקנות לגבי המשך הטיפול במכשירי השמיעה שלך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמוטי27/06/2012
אבי בן 62 אובחן עם ליקוי שמיעתי קל.
מדוע בכי של תינוקות/צעקות בבית של נכדים כל כך מפריעים לו עד כדי מצב שהוא הופך להיות מאוד עצבני.גם ישיבה במסעדה יכולה "להקפיץ "אותו כאשר ניחשף לקולות מוגברים של לקוחות.
האם יש קשר בין הלקות לבין מה שתיארתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ענת כוכבא27/06/2012למוטי שלום! תיארת בדיוק את מה שקורה כאשר אדם מתחיל לסבול מליקוי שמיעה חושי/עיצבי. מצד אחד סף השמיעה ( היכולת לשמוע צלילים בעלי עוצמה חלשה ביותר) יורד, אך מצד שני עולה הרגישות לקולות בעלי עוצמה חזקה. אין לזה פתרון פרט להרכבת מכשירי שמיעה, אשר בעזרתם ניתן לווסת את עוצמת הצלילים והקולות הנקלטים באוזניים. לכן כדאי להציע לאביך לפנות ליעוץ בנושא מכשירי שמיעה אצל קלינאי תקשורת. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשמיעה כתוצאה מכדוריםאור25/06/2012
שלום לאימי נפגעה השמיעה באוזן שמאל
אנחנו רוצים לדעת ממה זה קרה והשאלה אולי יכול להיות שהשמיעה נפגעה עקב נטילת כדורים פסיכיאטרים ?
מי שיודע משהו בנושא מוזמן להגיב
תודה המשך יום נעים (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשמיעה כתוצאה מכדורים - תגובה
חגית שגיא25/06/2012אור שלום
ישנם הרבה כדורים שנטילתם במינון מסויים לאורך תקופה מסוימת יכולים לפגוע בשמיעה. במידה ויש סכנה כזו היא תהיה רשומה בתופעות הלוואי של הכדור. בעלון השימוש לצרכן תוכל לקרוא זאת.
ישנן סיבות רבות לירידה בשמיעה וביניהם גיל, תורשה ועוד. יתכן והסיבה לירדה בשמיעה של אמך לא קשורה לכדור זה או אחר, ויתכן ולא ניתן יהיה לבודד את הסיבה בצורה וודאית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בשמיעה כתוצאה מכדורים - תגובה
ענת כוכבא25/06/2012לאור שלום! בלאון מידע המצורף לתרופה ניתן למצוא פרוט אודות תופעות לווי של התרופה, לכן אני ממליצה לך לקרוא את מה שמצויין שם. מעבר לכך תנסה לפנות לפורום העוסק בהשפעת תרופות ( פרמקולוגיה). בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באוזן ימיןלחוץ21/06/2012
שלום התעוררתי הבוקר עם לחץ קל באוזן ימין..ההרגשה היא כמו שאוטמים את האוזן עם היד על מנת שלא לשמוע. בנוסף אני שומע ציפצוף קבוע חלש מאוד באוזן ימין. אני לא יודע מה הגורם לכך והאם יש לעשות משהו בנידון אך אציין שלפני יומיים הייתי במסיבה וכמות הרעש בה הייתה עצומה. יכול להיות ששמיעתי נפגעה בעקבות הרעש? רק באוזן אחת? או שבכלל מדובר בדלקת פתאומית? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באוזן ימין - תגובה
חגית שגיא21/06/2012ללחוץ שלום
אנא פנה לרופא אא"ג בהקדם הוא יפנה אותך לבדיקת שמיעה ולאחר מכן תוכלו לדעת איך להמשיך הלאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ושמיעהשרה19/06/2012
ילדתי לפני שנה וחצי וקיים חשד כי פיתחתי את טרשת האוזן. אני מניקה מאז ועד היום, האם אני מסתכנת בהדרדרות בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ושמיעה - תגובה
ענת כוכבא19/06/2012לשרה שלום! עליך להפנות את שאלתך לפורום רופאי אאג. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזןרחל08/06/2012
לנכדי בן השבע נוזלים באוזן . כתוצאה מכך שמיעתו באחת האוזניים ירודה. (שומע מ 45 דציבל) בעבר עבר ניתוח כפתורים וזה לא בדיוק עזר לו. מה לעשות? שמעתי על מכשיר הנקרא earpopper האם זה יכול לעזור? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזן - תגובה
ענת כוכבא08/06/2012לרחל שלום! ידוע לי על כמות מסויימת של לקוחות שלנו, אשר נעזרו במכשיר זה עם הצלחה ברמות שונות. לדעתי השימוש במכשיר יכול להיות מוצלח אם מתמידים לתרגל בו בהתאם להנחיות. כדאי גם לשאול את רופא אאג המטפל בנכדך האם לדעתו במצבו של הילד שימוש במכשיר יכול להועיל. חבל לרכוש משהו אם עקב מרכם הבעיתיות צפוי כי לא יועיל. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שמיעהקרן06/06/2012
שלום רב, חברי עבר ניתוח RT TYMPANOPLASTY. בבדיקת השמיעה לפני הניתוח- בתדרי הדיבור סף שמיעה באוזן ימין 20/40DB ירידה SN בתדרים גבוהים. בביקורת לאחר הניתוח- מימין ירידה שמיעה SN בתדרים נמוכים ובינוניים עם ABG של כ 20/45 DB בתדרים גבוהים ירידה שמיעה SN בינונית עם פער אוויר נוזל גבוה. באוזן ימין- תעלה פתוחה טמפנום סגור ומאוורר. אוזן שמאל תעלה פתוחה תופית שקופה. לצערי אינני מבינה מה זה אומר לגביי לקות שמיעה. במידה וחברי יחליט לתבוע את ביטוח לאומי בגין מחלת מקצוע (עובד כמסגר), האם התוצאות הללו נחשבות ללקות שמיעה לפי תקנות הביטוח הלאומי? אינני צריכה תשובה נחרצת אלא מעט הסבר לגביי התוצאות בהשוואה לטבלה בס' 72 לתקנות הנכים. אודה לעזרתכם. במידה ואין ביכולתכם לתת לי מענה, אשמח אם תפנו אותי לאדם המומחה בעניינים שכאלו עימו אוכל להיפגש ולהציג בפניו את כל המסמכים הרלוונטיים על מנת לקבל חוו"ד/הסבר. גם במידה וזה כרוך בתשלום. קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת שמיעה - תגובה
ענת כוכבא06/06/2012לקרן שלום! נתוני הבדיקות שכתבת לא נותנים תמונה ברורה של מצב השמיעה, אך ברור כי מדובר בליקוי קל- אולי קל בינוני בשמיעה. ניתן להתייחס באופן מדויק רק אם רואים את כל הנתונים -אך לא נראה לי כי הפורום הינו הבמה הנכונה לכך.
לגבי היעוץ שאת מחפשת - אנחנו אכן לא עוסקים בהבטים של ליקוי כנחות בעיני ביטוח לאומי. עליכם לפנות לחברות העוסקות בתחום דוגמת ברמדיקס, איתם היהלמטופלים שלנו נסיון טוב. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהgali31/05/2012
שלום רב.לפני 5 חודשים ילדתי,10 ימים לאחר הלידה הרגשתי אטימות באוזן שמאל ולחץ,לאחר יומים פניתי למיון אושפזתי 10 ימים קיבלתי סטרואידים ללא הצלחה.מאז הרגשתי חוסר שמיעה ב שני האוזניים,בדיקת מרי יצאה תקינה בדיקת ברא יצא שהעצב של האוזן ימין נפגעה,בדיקת שמיעה יצאה שבאוזן שמאל זאת שלא נפגעה אין בה שמיעה ואוזן ימין 90דציבל.
השאלה שלי היא למה באוזן שמאל אני לא שומעת שהעצב הימני נפגע?והאם יש אפשרות לתקן עצב שנפגע?אני מאוד מתוסכלת מהמצב,וחסרת אונים.חוץ ממכשיר באוזן ימין האם יש עוד מה לעשות?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - תגובה
חגית שגיא03/06/2012גלי שלום
אם הבנתי נכון באוזן ימין ישנה ירידת שמיעה של 90dB בערך ובשמאל אין תגובות שמיעתיות כלל? בהנחה שאכן הבנתי נכון הפיתרון היחיד הוא שיקום שמיעה.
ישנה מערכת הנקראת BiCROSS אשר בה מרכיבים מכשיר על האוזן לה ירידת שמיעה ועל האוזן שאינה מגיבה כלל שמים מיקרופון. המיקרופון מעביר את כל הצלילים מהאוזן הלא תגובתית אל האוזן השנייה וכך את מקבלת גם הגברה לאוזן עם הירידה בשמיעה אך גם נגישות לצלילים המגיעים מהצד של האוזן שאינה מגיבה כלל.
לצערי אין פתרון רפואי לעצב שנפגע
פיתרון אפשרי נוסף הוא לברר על ניתוח שתל קוכליארי לאוזן שמאל ומכשיר שמיעה לאוזן ימין.
איני יכולה לספק תשובה לגבי מדוע נפגעה אוזן זו או אחרת אולי רופא אא"ג יוכל לעזור בכך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעזרה - תגובה
ענת כוכבא03/06/2012לגלי לשום! איננו מוסמכים לתת מענה לשאלות בתחום רפואי, לכן עליך לפנות לפורום רופאי אאג לגבי מצבך הבריאותי. לגבי אפשרויות שיקום -אינני רואה את כל נתוני השמיעה שלך, לכן קשה לי להעלות על הדעת מה הן האפשרויות עבורך,אך פרט למכשיר שמיעה עליך לבדוק את האופציה של שתל השבלול. לדעתי האודיולוגים במכון האודיולוגי בו את מטופלת יכולים לתת לך את ההערכה הנכונה ביותר לגבי האפשרויות השיקומיות עבורך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה - תגובה
ענת כוכבא03/06/2012גלי! את בהחלט זקוקה למכשיר שמיעה לאוזן ימין, השאלה היא מה הן האופציות לגבי האוזן השמאלית - האם הועלתה אפשרות של שתל השבלול? אם הדבר אפשרי- צריך לשקול את זה. אם לא - עליך להתעניין במכשיר שמיעה מסוג BiCros כפי שחגית ציינה בתשובתה. שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
gali03/06/2012עדיין לא העלו שום דבר חוץ ממכשיר באוזן ימין.אני צריכה לחזור שוב א.א.ג .תודה רבה רבה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקלוט ומוסיקה רועשתאביתר28/05/2012
שלום,
אני יוצר ומפיק מוסיקלי, ובנוסף אני מתקלט באירועים.
בשנה האחרונה אני סובל מבעיית הטינטון.
אני נורא מפחד על אוזני, כי השמיעה היא ממש כל חיי.
אני מתעסק בזה כל הזמן וזה המקצוע שלי.
התחלתי לחפש אטמי אוזניים למוסיקאים אך אני די אובד עצות,
אני לא יודע אילו בדיוק אני צריך ולמה, והאם אני יכול לעבוד איתם.
בנוסף אשמח לדעת האם יש טיפול לטינטון או שאוזני ניזקו ומה שנשאר רק לשמור עליהן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקלוט ומוסיקה רועשת - תגובה
ענת כוכבא28/05/2012לאביתר שלום! קיימים אטמי אזניים עם פילטר, מיוחדים למוזיקאים, אשר ניתן להשיג במספר מכונים אודיולוגיים בארץ.
אין ספק כי עליך להתחיל לשמור על שמיעתך. טנטון יכול להופיע ללא ליקוי בשמיעה, אך במקרים רבים הוא מלווה ירידה בשמיעה. לגבי הטנטון - לפני הכל עליך לגשת לאבחון מאפייני הטנטון ולבדיקת שמיעה במכון אודיולוגי, המתמחה בנושא. עם התוצאות תפנה לרופא אאג, אשר עוסק בטיפול בטנטון. בתם תהליך הבירור יהיה לך ברור יותר באילו צעדים לנקוט.בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעש חזקגדי23/05/2012
שלום,
התקינו לנו היום מערכת אזעקה בבית, ועמדתי במרחק של כמה מטרים מהסירנה הפנימית, הפעילו את המערכת כמה פעמים כדי לבדוק אותה והסירנה עבדה במשך מספר שניות, בפעמים האחרות התרחקתי יותר, יש איזשהי סכנה מכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה שני
גדי23/05/2012טוב, אז עכשיו קרה המקרה השני, הפעם עמדתי מול המכשיר והצופר פעל כמה שניות לפני שהספקתי להכניס את הקוד ולהפסיק אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעש חזק - תגובה
ענת כוכבא23/05/2012לטל שלום! לרב מערכת השמיעה אינה נפגעת מאפיזודות קצרות כ"כ של רעש חזק. בכל זאת אם תרגישי בשינוי כלשהו בשמיעתך, פני לרופא אאג ובקשי לעבור בדיקת שמיעה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירוף מקרים או מזל רע?
גדי29/05/2012היי,
בהמשך להודעה שרשמתי לפני כמה ימים לגבי רעש מאזעקה,
כנראה שהמזל שלי לא כל כך לטובתי, היום הורדתי את הכלב, כשהייתי במסדרון והמתנתי למעלית, אזעקת השריפה החלה לפעול, אחרי כמה שניות סתמתי את האזניים עם האצבעות, כמובן שכמו בכל צירוף מקרים טוב, המעלית עלתה וירדה ועלתה שוב עד שעצרה בקומה (בערך כדקה המתנה) לאחר מכן מהמעלית לדלת הכניסה לבניין עברו עוד בערך כ-10 שניות שהעצמה שהרגשתי הייתה יותר גבוהה מהעצמה במסדרון הקומתי, לאחר מכן הרגשתי תחושת אטימות באוזן שמאל ומעין ציפצוף קבוע וארוך בעצמה חלשה, יש לציין שיש לי רגישות לרעש חזק באוזן שמאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירוף מקרים או מזל רע? - תגובה
חגית שגיא29/05/2012טל שלום
כפי שענת כתבה עדיף שתגשי לאא"ג דווחי על הסימפטומים והוא יפנה אותך לבדיקת שמיעה שלאחריה יהיה קל לך יותר לקבל תשובות
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבתי כבדת שמיעה מלידה...ניקול20/05/2012
בת 9וחצי חודשים עשו לה בדיקת האוזניים ואמרו שיש לה נוזלים באזניים בגלל שהיא מנוזלת... עשו לה בדיקת שמיעה בלי מכשירים אוזן ימין 55 דיצבל ואוזן שמאל 100 דיצבל כמה ירדו?20 דיצבל או 30?בינתיים אחכה עד שנוזלים יעברו...נראה אם האוזן שמאל יגיב טוב או שלא. מקווה שיהיה בסדר...מודאגת האם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבתי כבדת שמיעה מלידה... - תגובה
ענת כוכבא20/05/2012ללימור שלום! נוכחות נוזלים בחלל האוזן התיכונה יכולה לגרום להפרעה בשמיעה, אשר עוצמתה יכולה להגיע אפילו עד 40 דציבל. את ציינת את ספי השמיעה בנוכחות נוזלים, אך לא ציינת מה היו הספים לפני כן, לכן אינני יכולה לענות לך בכמה הוחמר מצב שמיעתה של בתך. מה שחשוב הוא המעקב אחרי מצב השמיעה וערנות מצדכם לכל סימן, היכול להעיד על שינוי במצבה: תגובות פחות טובות לסביבה, אי נוחות באוזניים, אי רצון להרכיב מכשירים, נגיעות חוזרות באוזניים עם או בלי בכי וכד'. מאחלת החלמה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמיעה
עידו שיטרית14/06/2012היי, מה שכדאי לך לעשות על סמך הנתונים שפירטת כאן זה לקחת את הילד למכון שמיעה מקצועי לבירור הנושא.
אולי הוא צריך מכשיר שמיעה באמת ? אתר אחד שמצאתי שמטפל בנושא נקרא תדרים, אני חושב שהמידע שם יכול להיות רלוונטי עבורכם,
מקווה שעזרתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)