מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת שתי בדיקות שמיעהקרן10/02/2014
שלום רב, בתי לא מרבה למלמל ואין לה בעיות אחרות (תקשורתיות או התפתחותיות). לכן ביצעתי שתי בדיקות שמיעה, האחת בגיל 7 חודשים ובדיקת שמיעה חוזרת בגיל שנה וחודש. צירפתי את תוצאות שתי הבדיקות (הבדיקה המאוחרת בגיל שנה וחודש היא זו עם שני התדרים) ואשמח לדעת האם מדובר בתוצאות שמעידות על שמיעה תקינה, או שאולי עדיין ייתכן שקיים ליקוי שמיעה קל. אציין כי בגיל שנה וחודש ביצעתי שוב גם בדיקת הדים קוכולריים שיצאה תקינה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת שתי בדיקות שמיעה - תגובה
ענת כוכבא11/02/2014שלום קרן, אינני חושבת שיש לך מקור לדאגה, כי התגובות הינן בגבולות השמיעה הנורמלית - בייחוד הפניית ראש ב15-10 דציבל והתוצאות של ההדים הקוכליאריים. אם לא תהיה התקדמות במלמול עד גיל שנה וחצי, תוכלי לפנות להתייעצות עם קלינאית תקשורת, המתמחה בגיל זה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
קרן12/02/2014תודה רבה. ובנימה אישית, אנחנו לא מכירות, אבל עשייתך בפורום ראויה להערכה, תשובותייך מקצועיות ואדיבות, שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר שמיעה עם מיסוךמשה03/02/2014
קיבלתי המלצה מרופא מומחה חדסה לכשיר שמיעה עם מיסוך
מה חברת הדים יכול להציע עם ובלי קבלת סיסוד עלידי קח מאוחדת
תוכנית ביטוח משלים סי. אני סובל לפי בדיקה אחרונה מלקוי שמיעה
בתחום הנורמה ובינוני חמור תדרים הגבהוים .טינטון הובחן משמעותי
בתחום 2-8 khz .כמובן העלות עם או בלי השתתפות ק"ח
בתןדה משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר שמיעה עם מיסוך - תגובה
ענת כוכבא03/02/2014למשה שלום! נשמח לשוחח אתך על כל האפשרויות בפגישת התאמה אישית אשר אינה מחייבת אותך לכלום ואינה עולה כסף.ישנן רמות שונות של מורכבות טכנולוגית בהן נכללת גם תכנית מיסוך ובנוסף ישנן צורות חיצוניות שונות של מכשירים, לכן נחוצה פגישה אישית כדי שתוכל לבחור מתוך האופציות המתאימות לך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינטוןירון27/01/2014
אני סובל מטינטון זימזום בלתי פוסק( כמו זימזום של זרם חשמל)זה גורם לי לאי שקט,
מטריד וגורם לי להפרעות בשינה. אני שייך לקופת חולים כללית ויש לי ביטוח מושלם
אני מניח שאני צריך לעשות תחילה בדיקות.
מה ניתן לעשות ? אשמח לשמוע את הצעותיכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון - תגובה
ענת כוכבא27/01/2014לירון שלום! אבחון תופעת הטנטון כולל מרכיבים רבים כמו סקירה מדויקת של הרקע הרפואי, רקע של חשיפה לרעש, בדיקת שמיעה מקיפה, בדיקת ABR, הערכת טנטון ובדיקות דם. את כל המידע הזה עליך להביא לרופא א.א.ג המתמחה בטיפול בטנטון והוא יוכל להציע לך אחד מהטיפולים הקיימים (טיפול בשיטת TRT, טיפולים תרופתיים, טיפול בעזרת ממסכים למיניהם וכו'). אינני יכולה להציע לך משהו ספציפי כי הדבר אפשרי רק לאחר האבחון. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיציק21/01/2014
האם "הדים" נחשבת "שירות רפואי מוסמך" על פי תקנות העבודה ברעש מזיק -
כ"שירות רפואי מוסמך" המאושר ע"י הרשויות הממשלתיות לעבודה ולרווחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ענת כוכבא21/01/2014שלום לאיציק
הדים הוסמכה על פי כל התקנות והיא שירות רפואי מוסמך עבור כל החשיפות שבתקנות. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לפענוע בדיקת שמיעה וזכאותקרן12/12/2013
שלום רב
תקופה ארוכה של כשנה שאני סובלת מצילצולים באוזן שמאל ושריקה ,
באוזן ימין אני לא שומעת כלל כבר שנים רבות
ביצעתי בדיקת שמיעה ואשמח בסיוע פענוח הבדיקה
כמו כן מעולם לא ניגשתי לביטוח לאומי או פניתי לכל גורם לצורך זכאות או הנחה
כגון ארנונה , רשות שידור וכדומה .
אשמח להסבר על זכאותי אם יש כזאת .
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לפענוע בדיקת שמיעה וזכאות - תגובה
ענת כוכבא12/12/2013לקרן שלום! בדיקת השמיעה שצירפת אכן מראה תמונה של אוזן ימין לא תפקודית . באוזן השמאלית שמיעתך ברב התדרים הנבדקים הינה בתחום הנורמה על גבול ליקוי קליל והחמרה מסוימת בתדרים הגבוהים.
כאשר מדובר בבירור אפשרויות הכרה בנכות, עליך לפנות לגופים העוסקים בכך ולא לפורום שמיעה. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעהחנה10/12/2013
בת 55. לאחרונה ירידה בשמיעה. בבדיקת שמיעה ירידה ב 20 דציבלים אוזן ימין. וירידה 35 דציבלים אוזן שמאל. בדיקת ברה תקינה. בדיקת אוזניים תקינה על ידי רופא אאג.
מה עוד צריך לבדוק.? לקחתי את זה די קשה. אימי עם בעיות שמיעה קשות מילדות
האם זה תורשתי? תמיד שמעתי טוב.
האם זה מצדיק מכשיר שמיעה? אני מסתדרת די טוב. אני קצת במתח כשמדברים אלי.
אני עובדת בסביבת עבודה שקטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה - תגובה
ענת כוכבא10/12/2013חנה שלום! אני מבינה את דאגתך לאור גילוי הליקוי, בעיקר באוזן השמאלית. אני גם מבינה שאת רוצה לשמוע ממני כי אינך זקוקה למכשיר שמיעה. אז המצב הוא כזה: אם אני מסתכלת על נתון גלובלי של ליקוי בעוצמה של 35 דציבל ועל גילך ברור לי כי את זקוקה לעזרה על מנת שחייך היומיומיים יהיו קלים יותר. אדם עם ליקוי בשמיעתו, אפילו קל, משקיע מאמצים לשמוע ולא לפספס בעוד אדם המרכיב מכשיר שמיעה יכול להיות רגוע, כי כשידברו אליו, הוא ישמע. לדעתי עליך לפנות ליעוץ אצל קלינאי תקשורת המתמחה בהתאמת מכשירי שמיעה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרסנסטיביטייניב08/12/2013
שלום רב,
שמי יניב, אני בן 37.
כמעט מאז שאני זוכר את עצמי כילד, רעשים מסוימים מאוד הפריעו לי.
מדובר ברעשים שקשורים לנשימה, רעשי לעיסה (פופקורן/מסטיק/כרסום),
הקלדה על מקלדת וקליקים של עכבר.
אציין שבכללי אני אדם רגיש גם לרעשים: יש לי שמיעה מוזיקלית, לעיתים אני מרגיש שיש לי שמיעה אבסולוטית, אני שומע כביכול הכל( גם מה שאנשים רגילים לא שומעים או לא מבחינים ברעשים כאלה עד שמפנים את תשומת לבם) , אני תמיד שם לב לפרטי פרטים.
לקולנוע לדוגמה מצאתי פתרון: אני נאלץ ללכת עם אטמי אוזניים, אחרת אסבול מאוד מרעשי הכרסום של הפופקורן.
בלימודים באוניברסיטה אם מישהו היה יושב מאחוריי עם מסטיק לדוגמה, השיעור מבחינתי היה נגמר, לא הייתי מצליח להתרכז, אלא הייתי חושב על הרעש שהיה מרגיז מאוד עבורי.
כיום כשיש לי ילדים קטנים, קולות הלעיסה בפה פתוח שלהם מפריעים ואני בוחר להתרחק כדי לא לשמוע.
בעבודה אני יושב עם אוזניות ושומע מוזיקה בעצמה גבוהה כדי לא להיחשף לרעש ההקלדה או ההקלקה (עכבר) מעמיתיי למשרד.
האם מכירים את התופעה או נתקלתם בבעיה דומה?
עזרתכם תתקבל בברכה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרסנסטיביטי - תגובה
ענת כוכבא08/12/2013ליניב שלום! קשה לי קצת להסכים עם הגדרת בעייתך כפי שהגדרת "היפרסנסיטיביטי" לאור העובדה, כי אתה מאזין בעבודה למוזיקה בעוצמה חזקה. יחד עם זאת אני מבינה את סבלך, לכן אולי יש מקום לפנות לאבחון של עיבוד שמיעה מרכזי אשר מתבצע באופן פרטי בבי"ח תל השומר ובהדסה י-ם. האבחון כפי שציינתי אינו בסל, אך לאור הסבל שאתה מתאר שווה אולי להשקיע ולבצע אותו. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת - בתשובה לתשובתךקרן01/12/2013
ענת שלום רב,
בהמשך לשאלה ששאלתי אתמול.
ראשית, תודה רבה לך על תשובתך.
צירפתי את תוצאות הבדיקה האודיומטרית שעברה בתי בגיל 7 חודשים.
אשמח אם תוכלי לחוות את דעתך -
1. האם לדעתך המשמעות היא שהתוצאה תקינה כמו שאמרו לי? האם התוצאות חד משמעיות או לא?
2. מהי משמעות הפרמטר SRT SF? אני מבינה שהבודקות לא ביצעו את הבדיקה שלו? האם חסרונו יכול להעיד שאולי זו הבדיקה הרלבנטית לבתי שתוצאותיה יעידו על שמיעה לא תקינה?
3. מה פירוש ההערה שכתובה - "הפסיקה להתעניין בגירויי NB"?
שוב, המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת - בתשובה לתשובתך - תגובה
ענת כוכבא01/12/2013לקרן שלום! התוצאות שצירפת מעידות על שמיעה בגדר הנורמה. את בדיקת ה-SRT לא מבצעים בגיל 7 חודשים. ההערה לגבי הפסקת התעניינות בגירוי רעש ספציפי לתדר, בו השתמשו בבדיקה (דבר שנכון לעשותו) מעידה על כך שלאחר בדיקת שלושת התדרים שתוצאותיהם נרשמו לא ניתן היה להמשיך ולבדוק תדר רביעי, שכוללים בבדיקה. לדעתי בתך הגיבה יפה מאוד בהתחשב בגילה. ניתן לחזור על הבדיקה בגיל שנה ולראות מה יתקבל. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה לתשובה
קרן01/12/2013ענת, שוב תודה רבה.
אם כך, נראה לי שאני מעדיפה לבצע בדיקה אודיומטרית נוספת לפני שאני מבצעת BERA.
אם התוצאות שלה יהיו תקינות אני חושבת שאוכל לוותר על הBERA.
מה דעתך, זה נשמע לך נכון/סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת
קרן01/12/2013ענת שלום,
היום ביקרתי אצל רופא אף אוזן גרון שטען בפניי שתוצאות בדיקה אודיומטרית היו צריכות להיות בין 10-20 ועל כן הבדיקה שביצעתי לבתי בגיל 7 חודשים אינה תקינה.
אשמח לשמוע את דעתך.
האם המלצתך לקבוע בדיקה נוספת לבתי נבעה מכך שהבדיקה אינה תקינה?
מכל מקום, החלטתי לקבוע בדיקה נוספת לבתי עוד החודש.
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדכנת - תגובה
ענת כוכבא03/12/2013אינני מסכימה עם טענתו של הרופא מאחר והבדיקה נעשתה בגיל 7 חדשים ואנו מצפים לתגובה סביב 10 דציבל דרך רמקולים בגיל שנה. המלצתי לבדיקה חוזרת בגיל שנה הבעה מדאגתך למצב. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעה בת 11 חודשיםקרן29/11/2013
הי, התינוקת שלי בת 11 חודשים.
בלידה בוצעה בדיקת שמיעה תקינה.
היא לא מוציאה מגוון של קולות. מלבד זה היא מקסימה וההתפתחות בכל התחומים תקינה.
הנושא של הפקת קולות אצלה מטריד אותי כבר מספר חודשים ולכן ביצעתי לה בדיקת שמיעה בתל השומר בגיל 8 חודשים.
מדובר בבדיקת שמיעה כשהיא יושבת בחדר סגור וקלינאיות משמיעות לה קולות. הבדיקה הייתה תקינה.
אציין, כי לי זה נראה שהיא שומעת כי היא מגיבה לקולות שונים בבית ובחוץ, וגם אם אני לוחשת את השם שלה בחדר והיא עם הגב אליי היא מסתובבת.
אבל, אין לי מושג אם זו אינדיקציה נכונה או שצריך בדיקה אמפירית.
כיוון שהזמן חלף והיא מוציאה הרבה קולות אבל בעיקר סביב "אה" "או" ואין מגוון קולות או מלמול (הייתה תקופת מלמול של שבועיים וחצי שהיה מגוון קולות והברות גם כפולות - מהמה, בהבה, את זה, אבא ועוד - אבל היא פסקה).
הנושא מאוד מטריד אותי כיוון שיש פער מאוד גדול בין היכולות הקוגנטיביות והתקשורתיות והחברתיות שלה להפקת הקולות שלה. קלינאית תקשורת שראתה אותה אמרה שהיא תקשורתית ביותר ואמרה לנסות לתת לה עוד חודש, אולי בגלל שהיא מתחילה לנסות ללכת.
אני בכל זאת רוצה לדעת אם כדאי לי לעשות בדיקת שמיעה נוספת.
שאלותיי -
1. מה הקשר בין בדיקת שמיעה רגילה לבדיקת BERA? האם כדאי לי לשקול לבצע BERA בכל מקרה, או שבדיקת השמיעה האודיומטרית שביצעתי בגיל 8 חודשים והייתה תקינה שוללת את הצורך בBERA?
2. מהניסיון שלכם, האם ייתכן שהיא תבין הוראות כמו תני לי, איפה הדובי, תבין שמות של חפצים או דמויות ותזהה אותם (איפה אמא, אבא, בננה...) ועדיין תהיה לה לקות שמיעה שתקשה על הדיבור שלה? זאת אומרת, אם היא שומעת מספיק טוב כדי להבין אז היא אמורה לשמוע מספיק טוב כדי לדבר או שייתכן שיש רף שמיעה שונה לחיקוי קולות?
3. אם אני לוחשת בחדר כשהיא רחוקה עם הגב אליי, זה יכול לשלול בעיה עצבית באוזן וליקוי שמיעה?
4. אם בדיקת השמיעה בלידה תקינה האם ייתכן בכל זאת ליקוי שמיעה?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה בת 11 חודשים - תגובה
ענת כוכבא30/11/2013לקרן שלום! מהתיאור שלך מצטיירת ילדה בעלת תפקוד והתפתחות תקינים. התפתחות הפקת דיבור יכולה להיות רציפה במגמת עליה אך לא פעם אנו רואים מן עצירות שלאחריהן באה התקדמות נוספת. תהליך רכישת שפה מתרחש בשני ערוצים- ערוץ הקלט וערוץ הפלט והם אינם חייבים להתפתח בקצב זהה. לרוב הקליטה מתפתחת מהר יותר מאשר ההבעה. מאחר ופנית לקלינאית תקשורת, כדאי לשמוע בעצתה ולהמתין מעט עם החלטות.
תוצאות בדיקת שמיעה ההתנהגותי שבתך עברה תואמות את תיאורך של ההתנהגות התקשורתית התקינה. יחד עם זאת אם אינך שקטה, רצוי לבצע את בדיקת הברה. בדיקת ברה אינה התנהגותי ואינה תלויה בתגובותיה של בתך לגירויים. הבדיקה מבוצעת בעזרת אלקטרודות שמניחים על האוזן ועל המצח ובמקביל מוכנסת אוזנייה קטנה לאוזנו של הנבדק, דרכה מושמעים קולות לאוזן. התגובות של מערכת השמע לקולות נרשמות במכשיר הבדיקה . ניתן לאבחן את מצב עצב השמיעה ואת הולכת האוויר ובכך לדעת האם מדובר בליקוי בעל אופי הולכתי, מעורב או עצבי.
מקווה שעזרתי. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באיכות השמיעהמיקי25/11/2013
שלום רב
לאבא שלי (בן 73)היתה שמיעה אבסולוטית וכל חייו היה מנגן באקורדיון על פי שמיעה.
בשנים האחרונות חלה ירידה משמעותית בשמיעה ואף הותאם לו מכשיר שמיעה.
בשנה-שנתיים האחרונות הוא מתלונן שהוא שומע את הצלילים באופן שונה.
(במקום דו שומע רה, במקום רה שומע מי וכו') ובשל כך הוא לא יכול לנגן יותר :(
האם יש משהו שניתן לעשות? האם יש טעם לנסות ולהתאים מכשיר שמיעה אחר?
בתודה ,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה באיכות השמיעה - תגובה
חגית שגיא25/11/2013מיקי שלום
שמיעה מוזיקלית לרוב קשורה ליכולת להבחין בין צלילים שונים ולחזור עליהם במדויק. ניתן לשמר שמיעה מוזיקלית גם בנוכחות ירידה בשמיעה (כתלות בחומרתה). עבור מרבית מכשירי השמיעה מוזיקה היא רעש, מכיוון שמכשירי השמיעה מתוכנתים לזהות ולהדגיש דיבור, השונה מאוד במאפייניו ממוזיקה.
למרות זאת ניתן לכוון תוכנית יעודית למוזיקה אשר בה המכשיר מנוטרל מכל אותם המנגנונים אשר יכולים לשבש קלט מוזיקלי על מנת להדגיש דיבור. ניתן גם לכוון את המכשיר עד כמה שניתן כדי שהצלילים לא יהיו מעוותים - שוב, הכל כתלות בחומרת ירידת השמיעה של אביך. ישנן ירידות שמיעה בהן צלילים מסוימים לא נגישים ולא ניתן לתקן זאת גם על ידי המכשיר.
חשוב לגשת למקום בו רכשתם את מכשירי השמיעה ולדווח על הקושי במוזיקה ולכוון את המכשיר לשביעות הרצון המקסימלית
במידה והחלטתם לרכוש מכשירים חדשים, חשוב לרכוש אותם במכון אשר בעת כיוון המכשירים הצוות מבצע מדידה תוך אוזנית ובצורה כזו ניתן להגיע לכיוון האופטימלי ולנגישות מקסימלית לצלילים שונים החשובה מאוד במקרה של דיבור וגם מוזיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר שמיעהרותי18/11/2013
שלום לכן
עניתי לי שתיכן על שאלות שלי
ענת היפנתה אותי לאתר שלכם באינטרנט ואכן עזר לי מאוד. לא חשבתי שארחיב את הידע, הסרטונים מפורטים מאוד. וכשקראתי על המכשירים התחלתי להבין במה מדובר. אתר מדהים.
עד שהגעתי לקטע של ניקיון וכו... הלכתי לאיבוד, כמובן מדובר בכל מיני מכשירים כך שלא הכול רלוונטי.
אני מעונינת להגיע למכון הדים, הבעיה שאני שייכת לקופ"ח לאומית.
והבנתי שאינם עובדים איתכם.
האם ישנה אפשרות להסדיר הסדר כלשהו. שלא אצטרך לשלם סכומי עתק.
היפנו למכון מדנט ולשטיינר, והתרשמתי מהמקצועיות שאתם משדרים.
אני אומנם גרה בכרמיאל ואין סניף בקרבתי כך שזה גם שיקול שעלי לקחת בחשבון, אבל ישנו סניף באזור הקריות.
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר שמיעה - תגובה
ענת כוכבא18/11/2013אמנם עניתי לך באתר אחר, אך ברצוני להדגיש את מה שכבר כתבתי: עליך להתרשם מהמקום ו"להרגיש בבית" ,כי מדובר בחיבור לשנים רבות של טיפול וקבלת שרות. ומכרמיאל להגיע לקריון זה באמת לא סיפור... בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת bra לתינוק בן חודשיים וחציגלית17/11/2013
שלום,
בני בן חודשיים וחצי ועבר בדיקת bra לאחר שנכשל בבדיקת הסינון בבית החולים באוזן שמאל.
בבדיקה נאמר לנו שאוזן ימין תקינה ובאוזן שמאל הוא שומע בעוצמות הגבוהות ושאכן יש ליקוי בשמיעה וצריך להמשיך ולעקוב.
בבדיקה כתוב:
אוזן ימין: דגם רישום תקין, זמני חיביון תקינים, זמן מעבר בגזע המוח תקין. סף שמיעה לנקישה 40db-0
אוזן שמאל: דגם רישום אמפליטודה נמוכה, זמני חיביון מאוחרים, זמן מעבר בגזע המוח תקין, סף שמיעה לנקישה ב - 80db 0 תגובה
יש לציין שהילד לא היה רגוע במהלך הבדיקה.
שאלתי היא עד כמה חמורה הפגיעה בשמיעה? ולמה רשום בבדיקה סף שמיעה 40db באוזן ימין כאשר היא אמורה להיות תקינה? כך נאמר לנו בשתי הבדיקות שעשינו עד כה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת cmv
גלית17/11/2013ד"א עשינו בדיקת cmv:
igm שלילי
igg חיובי
הבנתי שיש טיפול שיכול למנוע הדרדרות בשמיעה לילדים עם cmv
האם זה רלוונטי בגיל 3 חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת bra לתינוק בן חודשיים וחצי - תגובה
חגית שגיא17/11/2013גלית שלום
תוצאות ה- CMV מראות על נוכחות הוירוס בעבר אך לא כעת. לגבי טיפול בוירוס כעת עליך לפנות לרופא אא"ג
בדיקת BERA כפי שנערכה לבנך מראה את העצמה הנמוכה ביותר לה ניתן היה לראות דגם תגובה תקין. בסוג בדיקה כזו לא ניתן להגיע לספים הדומים לבדיקת שמיעה רגילה ולכן עליך להתיחס לרישום הנלווה
שמיעה תקינה באוזן אחת יכולה לאפשר לבנך רכישת שפה, אך יכולה להקשות עליו בתפקוד במצבי רעש ובמצבי שמיעה מאתגרים אחרים. ולכן כדאי לגשת לאחת העמותות המתמחות בשיקום שמיעה כגון מיח"א או AV וכד' על מנת לקבל המלצה להליך שיקומי המתאים לו שיוכל לעזור לו.
במקומות אלו הם גם יערכו בדיקות שמיעה וספות להגעה לסף שמיעה ברור בכל אחת מהאוזניים ויפנו לבדיקות נוספות אחרות המתאימות לגילו הצעיר של בנך אשר יעזרו לקבלת תמונה שמיעתית ברורה יותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון ואטימות באוזנייםחן06/11/2013
שלום רב,
לפני קצת פחות משבועיים חליתי עם חום, כאבי גרון, איבוד קול וליחה.
עשו לי תרבית כיח ומצאו שני חיידקים לא נחמדים בכלל (Pseud.aeruginosa וגם Klebsiella sp) והתחלתי טיפול באנטיביוטיקה (ציפרודקס).
הקול חזר, החום ירד וכאב הגרון עבר - אבל מפעם לפעם נסתמת לי אוזן שמאל ואני שומעת פחות טוב, כמו בתוך מים.
הייתי אצל רופא אא"ג בתחילת השבוע, הוא אמר שעור התוף אדום (כמו גם הגרון), אך ללא נוזלים. ביקש שאם תחושת האטימות באוזן ממשיכה אלך לעשות בדיקת שמיעה. עשיתי היום והתוצאות הן שבאוזן ימין השמיעה בתחום הנורמה,
בעוד באוזן שמאל "שמיעה תקינה למעט ירידה מזערית עד בינונית החל מתדר 4KHz"
מצרפת את הדיאגרמה...
ואשמח להסבר של התוצאות... תודה רבה.
חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו הבדיקה המלאה...
חן06/11/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת גרון ואטימות באוזניים - תגובה
ענת כוכבא07/11/2013לחן שלום! לפי תוצאות הבדיקה המצורפות אכן קיים ליקוי קל בשמיעתך באוזן השמאלית בתדרים הגבוהים (הסופרנים). הליקוי יכול לנבוע מדלקת שעברת. חשוב לחזור על בדיקת השמיעה בעוד כחודש, אשר תכלול גם בדיקה נוספת בשם טימפנומטריה. בדיקה זו בודקת את הולכת הצליל דרך האוזן התיכונה ויכולה לשפוך אור על תלונותיך על אטימות באוזן. מאחלת לך החלמה מהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקוזיסהיפראקוזיס03/11/2013
יס
שלום, רציתי לשאול להיכן עליי לפנות על מנת לקבל
טיפול להיפראקוזיס? דיברתי כבר עם 10 מכוני
שמיעה ואף אחדמהם לא מטפל בבעיה הרבה) מהם
אפילו לא ידעו על מה אני מדברת(... אני סובלת מזה
מאוד ובכלל לא ידעתי שיש לזה שם וטיפול. תמיד
חשבתי שאני פשוט קצת פסיכית בכל מה שנוגע
לרעש. נורא שמחתי לשמוע שיש לזה טיפול, אבל אני
לא מצליחה למצוא מקום שמטפל בזה...
חזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפראקוזיס - תגובה
ענת כוכבא03/11/2013שלום רב! הטיפול בהיפראקוזיס הינו דרך דהסנסיטיזציה- סוג של אימוני שמיעה, בהם חושפים את המטופל לקולות בעלי עוצמה עולה ובכך מעלים את סף הסבילות לרעש. עד כמה שידוע לי אין לבעיה טיפול תרופתי, רק התרגול האודיטורי (שמיעתי). כל קלינאי תקשורת, שעוסק במתן טיפול באוכלוסיות עם לקות שמיעה אמור לדעת לבצע את הטיפול. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה אישורים צריך להביא לשם טיפול?
חיים08/02/2015מקופת החולים,זה דרך רופא אאאג בלבד?האם ניתן לקבל טיפול במסגרת קופת חולים כללית,האם יש כיסוי רפואי לכך ובאיזה סוג של ביטוח(רגיל ,משלים או פלטיניום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאת טיפול מתאים לבעייה?
אלי25/01/2015נעוניין לדעת אם מצאת טיפול לעניין הטיפול בהיפראקוזיס כי אינני מוצא פתרון,אין לופאי אף אוזן גרון פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשמור על האוזנים,תתרחק מהרעש
חיים08/02/2015,תפעיל מיסוך כשאפשר,אין פתרון קסם,גם אני מחפש ולא מוצא,אין תרופה על פי קלינאית תקשורת לכ1 אלא תרגול של אימוני שמיעה והעלאה איטית של רמת הרעש ,הרופאים לא יודעים לאכול את המצב הזה.לצערי הרב יש גם מתמחים בנושא זה ושאינם יודעים לטפל,הזהר לך.הם מאבחנים בצורה לא נכונה,מבלי הוכחה את מצבך ,את סיבת התופעה כי לא בודקים עם שום כלי מדידה (שופ בדיקת שמיעה חוץ מהרגילה)לא בודקים בבדיקת שמיעת עוצמות הרעש(על ידי הולכה למח למשל את סיבי העצב ,את עצב השמע) המכיאבות וסוגי הקולות (המכאיבות...ומשאירים אותן לאנחות,אם מישהו שחושב כמוני ולא שכמוני אשמח שיגיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעה לבן 7אנה29/10/2013
שלום רב,
מזה כ 4 ימים בן ה 7 שלי מתלונן שאינו שומע באוזן ימין (באוזן שמאל השמיעה תקינה). היינו אצל רופא אא"ג שטען כי אוזניו נקיות ואין סיבה נראית לעין לבעיה. הופננו לבדיקת שמיעה דחופה, ונאמר שיש ירידה קלה על גבול הבינונית בשבמיעה בשתי האוזניים. שוב לא מצאו משהו ייחודי לאוזן ימין. עד לתור הקרוב לרופא אא"ג (בעוד 5 ימים, ועד אז אני בלחץ) אשמח להבהרה - איך ייתכן שאין הבדל בין האוזניים (לא בבדיקה פיזית ולא בבדיקת שמיעה) ולמרות זאת, הילד מתלונן רק על אוזן ימין (הוא ילד מספיק גדול ונבון כדי לדעת ולהגדיר בדיוק מה מציק לו). כמו כן, מה הטיפולים הנהוגים במקרים של ירידה קלה עד בינונית בשמיעה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה לבן 7 - תגובה
חגית שגיא29/10/2013שלום,
קשה לספק תשובות מבלי לראות את בדיקת השמיעה. יתכן וההגדרה דומה לשתי האוזניים אך בכל זאת יש מספר מרכיבים שונים בתוצאות של כל אוזן. האם הירידה הוגדרה בסיכום הבדיקה כהולכתית (Conductive) מעורבת (Mixed) או תחושתית עצבית (S/N)? כי ההבדל בהגדרות ישנה גם את הטיפול.
בכל מקרה חשוב שתחזרו לרופא אא"ג שהפנה אתכם והוא יוכל לספק לכם הסבר מקיף והפנייה לטיפול מתאים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)