מידע רפואי
פורומים
- רפואת משפחה
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- פרחי באך
- לימודי רפואה
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- גריאטריה, גרנטולוגיה
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- סרטן השד
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
- ירי בנשקאורי02/09/2014
אני בכיתה י"א ואני יוצא בשבוע הבא לגדנ"ע ושמעתי שיש שם אימוני ירי.אני אוכל להשתתף בהם?זה מזיק לשמיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירי בנשק - תגובה
ענת כוכבא02/09/2014שלום אורי! אתה יכול להשתתף באימוני ירי אבל מומלץ שתצטייד באטמי אוזניים על מנת להפחית את רמת הרעש אליו תיחשף. יתכן כי תקבלו לפני האימון אטמים, אך עדיף להגיע מצויד מראש. תיהנה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק בעיקבות חשיפה לרעש גבוההילית01/09/2014
לפני חצי שנה שהיתי בבנין שהייתה בו אזעקה בדציבלים מטורפים בעקבות גלאי עשן.
מאז יש לי טינטון קבוע,ותחושה של לחץ קל באוזנייםואטימות .שמיעתי לא נפגעה.
איכות החיים שלי נפגעה.ולפעמים בנסיעה אני מרגישה שהלחץ מתגבר(אני תושבת חיפה)ויש פה הרבה עליות וירידות.
אני רוצה לטוס לכמה ימים לחו"ל וממש מתלבטת אם זה לא יחמיר את מצבי הנוכחי
האם יש סכנה בטיסה להחמרת הסימפטומים?
בעבר טסתי אך זה היה לפני אירוע המצער הזה.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק בעיקבות חשיפה לרעש גבוה - תגובה
ענת כוכבא02/09/2014שלום אלונה! התלונה על אטימות באוזניים מובילה אותי לחשוב כי קיימת אצלך בעיה של וויסות לחצים באוזן התיכונה. לכן לדעתי עליך להתייעץ עם רופא א.א.ג. ואולי גם להתאמן על וויסות לחץ בעזרת פיהוק או בליעה של רוק/ נוזל על מנת להשוות לחצים המופעלים על עור התוף בעת שינוי גובה. אינני יודעת האם שינויי גובה עשויים לשנות את תחושת הטנטון. שוב- דברי עם הרופא. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת מכשירעדי27/08/2014
שלום רב, הנני משתמשת במכשיר שמיעה הרבה שנים. מאחר ואני רוצה לרכוש מכשיר חדש, ישנה שאלה שמטרידה אותי מאוד.והיא: האם שתי קלינאיות תקשורת מאותה חברת שיווק, שקוראות את אותה בדיקת שמיעה, יתאימו/ימליצו על אותו מכשיר? שאלה נוספת, הייתי רוצה לדעת האם הגברת ענת כוכבא מקבלת בסניף רמת גן? מעוניינת להפגש איתה.. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת מכשיר - תגובה
ענת כוכבא27/08/2014עדי
אני מצרפת לכאן את התגובה מהפורום האחר אליו פנית באותה השאלה:
שלום עדי! אענה לשאלתך בשאלה: האם שני רופאים בעלי אותה התמחות יתנו לאותו מטופל טיפול זהה? כל קלינאי הינו בעל ניסיון וגישה אישיים ללקוח, אך כולם אינם מבססים את בחירת המכשירים על ממצאי הבדיקה בלבד אלא גם על נתונים תפקודיים יומיומיים וצרכים שמיעתיים משתנים של הלקוח. כל צוות הדים העוסק בתחום מכשירי שמיעה הוכשר על ידי לאורך שנים כך שלכולם אותה גישה עם "תיבול" אישי. לגבי אפשרות של קבלת ייעוץ על ידי- אינני פוגשת כבר לקוחות ובמקומי קיים צוות מנוסה ומיומן מאוד, שלשמחתי מעניק שירות מעולה ללקוחותינו. בהצלחה בבחירת המכשירים החדשים. בברכה, ענת כוכבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעה וניתוח כפתוריםליאת12/08/2014
שלום,
בני בן 5. אני נמצאת איתו במעקב בדיקות שמיעה מגיל 2.5 (בגלל בני הבכור שהיתה לו ירידה בשמיעה).
על פי התוצאות בדיקות השמיעה, הרופאים אומרים שיש לו ירידה בשמיעה אך לא מצריך ניתוח כפתורים.
לפני כחודשיים, עשיתי לו בדיקת שמיעה והפעם אמרו לי שזה מצריך ניתוח כפתורים כי יש לו ירידה.
ברצוני לשאול, אני מרגישה שיש תקופות שהילד שומע פחות טוב ויש תקופות שהוא שומע יותא טוב (למשל עכשיו בחודש יולי-אוגוסט). איך זה ייתכן?
בבדיקת שמיעה שעשיתי לפני כחודשיים הרגשתי שהוא לא שושמע טוב ועל סמך זה החליטו בניתוח. הניתוח הוא בעוד שבוע ופתאום אני מרגישה שעכשיו הוא שומע יותר טוב. האם ניתן לקבוע שהוא זקוק לניתוח למרות שיש תקופות שהוא שומע טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה וניתוח כפתורים - תגובה
ענת כוכבא12/08/2014לליאת שלום! ניתוח כפתורים מתבצע לרב עקב הופעת נוזלים באוזן התיכונה. תופעת הנוזלים אינה עקבית ויכולות להיות תקופות, בהן כמות הנוזלים פוחתת והשמיעה משתפרת. ההחלטה לגבי ביצוע הניתוח הינה רפואית ולא כ"כ תפקודית, לכן דברי על כך עם הרופא. מומלץ להכין מראש אטמים למניעת חדירת מים לאוזניים . אני ממליצה לך לפנות לפני הניתוח ללקיחת מידות לאטמים ואז תוכלו להיעזר בהם איך שמצב האוזניים מאפשר זאת (לאחר ירידת נפיחות ויציאת ההפרשות). בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רידה רגעית בשמיעה וצפצוף באוזןצ'יקו24/07/2014
שלום, אני בן 66 ולאחרונה קרו לי כמה מקרים שבאוזן אחת יש לי ירידה פתאומית בשמיעה וצפצוף באוזן לכמה שניות ולאחר מכן הכל חוזר לקדמותו,,
אודה לתשובתכם ,,,תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רידה רגעית בשמיעה וצפצוף באוזן - תגובה
ענת כוכבא24/07/2014שלום צ'יקו! עליך לפנות לבירור רפואי אצל רופא א.א.ג על מנת לבדוק את סיבת התופעה, אשר יכולה לנבוע ממספר סיבות. כמו כן עליך לעבור בדיקת שמיעה על מנת לדעת האם נגרם לך נזק שמיעתי כתוצאה מכך ולהמשיך במעקב שמיעתי. אם תופעת הירידה בשמיעה נמשכת יותר מכמה רגעים (כמו מספר שעות או ימים) נדרשת בדיקת שמיעה בעת הופעתה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך-רעש בעבודהאיתי03/06/2014
ענת תודה רבה על התשובה.
שלאה נוספת לי אלייך:
רשמת לי שצריך לשטוף את האטמים עם סבון ומים.
ובכן איזה סבון ?(סבון לשטיפת כלים סבון לשטיפת ידיים?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך-רעש בעבודה - תגובה
ענת כוכבא04/06/2014אתה יכול להשתמש בכל סוג של סבון כל עוד זה סבון רגיל לידיים או כלים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעש בעבודהאיתי03/06/2014
שלום רב אני עובד בתור כספר. מהות העבודה שלי היא מול ספירת כספים מיון שלהם ואריזה שלהם לבנקים. אני נמצא בסביבת עבודה רועשת. יש לציין שמבקום עבודתי מי שועבד מול המכונות שמתי לב שאנשים לא מרכיבים אוזניות מגן ושאחת מאוזניות מהגן לא תקינה.
כשאני עובד מול המכונות אני תמיד מרכיב אוזניות מגן.
רציתי לדעת שני דברים:
1.שלשום לא היו לי אוזניות מגן כי ביקשו ממני לתת אותן למישהו אחר והסכמתי לכך ברוב טיפושתי ועבדתי מול המכונה המרעישה לפחות שעתיים האם לדעתך נגרם נזק לשמיעה?
2.יש מקרים רבים בהם אני לא עובד מול המכונות אל נמצא במרחק של 3-5 מטרים מהם האם גם אני צריך להרכיב אוזניות?
3. יש לי בבית אטמי סיליקון אוזניים מלפני כ5 שנים הם נראות לי לחלוטין תקינות קניתי אותן אז בשביל המטווחים לצבא. האם אני יכול להשתמש בהם במקום עבודתי? ואיך מנקים אטמי אוזניים במקרה הזה סיליקון לאחר השימוש בהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעש בעבודה - תגובה
ענת כוכבא03/06/2014לאיתי שלום! אינני יודעת מהי רמת הרעש אליו אתה נחשף בעבודתך, אך עצם העובדה כי מציידים אתכם באוזניות מגן מעידה על רמת רעש גבוהה. שימוש שוטף באוזניות מגן יגן על שמיעתך, גם שימוש באטמים יכול בהחלט להועיל, אך אינני יודעת באיזו מידה- תלוי בסוג האטם. אם הם שמרו על שמיעתך בעת מטווחים סביר להניח כי יעשו גם עבודה טובה עבורך בעבודתך הנוכחית. תחזוקה של אטמים שעשויים מסיליקון הינה שטיפה במים וסבון וייבוש מוחלט לפני השימוש.
לגבי אותן שעתיים שנחשפת לרעש- סביר להניח כי מערכת השמיעה שלך הצליחה להתאושש מאירוע חד פעמי. בכל מקרה רצוי לעבור בדיקת שמיעה על מנת שיהיה לך בסיס להשוואה בהמשך.
אינני בטוחה לגבי שימוש בהגנה על האוזניים כאשר אתה מתרחק מספר מטרים ממקור הרעש. הדבר תלוי בעוצמת הרעש ובחלל, בו עובדות המכונות. כעיקרון התרחקות של מטר ממקור הרעש מפחית את עוצמתו בסביבות 6 דציבל אבל שוב- צריך לדעת מהי העוצמה ההתחלתית. אם יש ביכולתך לעבוד תמיד עם הגנה על אוזניך, זה רצוי כדי שתהיה בטוח, שלא תפגע. בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדית שמיעה לידי בן שנתיים וחודשייםאסף25/05/2014
הילד של בן שנתיים וחודשיים ועשה בדיקת שמיעה והתוצאות כדלקמן :
RT - ( תדרים גבוהים) : 20 , (תדרים ביניים) : 30 , (תדרים נמוכים) : 35.
LT - (תדרים גבוהיים) 20 , (תדרים ביניים) : 30 , (תדרים נמוכים) : 30
מעבר לבדיקת רופא אף אוזן גרון.
מה עוד לעשות?
בברכה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדית שמיעה לידי בן שנתיים וחודשיים - תגובה
ענת כוכבא25/05/2014לאסף שלום! לאחר ביקור אצל א.א.ג וקבלת טיפול חשוב לבצע בדיקת שמיעה חוזרת. אם אפשרי, הייתי ממליצה להרגיל את הילד להרכיב אוזניות כדי שיוכלו לבצע את הבדיקה הבאה דרך האוזניות ולא דרך הרמקולים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה
אסף25/05/2014מדוע חשוב דווקא ב- אוזניות , האם הבדיקה ברמקול היא פחות מדוייקת מאשר עם
אוזניות? או ששניהם באותה רמת של דיוק.
בברכה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שמיעה - תגובה
ענת כוכבא25/05/2014בדיקה המתבצעת דרך רמקולים אינה מאפשרת הפרדה וודאית של תגובות מכל אוזן בנפרד, לכן אם הילד מסוגל, כדאי לבצע בדיקה דרך אוזניות.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר שמיעהדפנה27/04/2014
לפני כחודש ישבתי בארוחת חג ואחד מחברי השולחן סיפר על לקות שמיעה שמאוד מפריעה לו בחייו. חברת משפחה אשר ישבה בארוחה המליצה לו על מכשיר הMoxi Pro
ושמחתי לשמוע ממנו שאכן מצא את הפתרון היעיל ביותר עבורו.
ממליצה מאוד על מכשיר הMoxi Pro* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר שמיעה - תגובה
ענת כוכבא27/04/2014ללילך שלום! תמיד נחמד לשמוע על שביעות רצון ממכשירי שמיעה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן ליקוי שמיעה קלקרן13/04/2014
ענת שלום רב, כתבתי כאן בעבר (הודעה מיום 11.2.14) ושאלתי אותך בדבר שתי בדיקות שמיעה שביצעה בתי, כיום בת שנה ו4. כפי שכתבתי בעבר, היא מאחרת בהפקות הקוליות, אין מגוון עיצורים במלמול אלא בעיקר תנועות. נבדקה וכל יתר התחומים ההתפתחותיים והתקשורתיים תקינים לחלוטין.
שתי בדיקות השמיעה שביצעה וכן ההדים הקוכליאריים היו בגדר הנורמה (התוצאות שלהן מצורפות להודעה שלי מיום .11.2 בפורום למטה) אבל כיוון שעדיין אין שיפור בהפקות הקוליות וכיוון שאני ובעלי שמנו לב שהבעיה שלה היא בעיקר בחיקוי צלילים, אני מתלבטת האם לערוך לה בדיקת שמיעה נוספת בגיל שנה וחצי.
בתוצאות הבדיקות מפורט שהיא סובבה ראש לצליל שיחה סביב 15-20 דציבלים ויתר הצלילים (שאינם דיבור) סביב 30 דציבלים.
האם העובדה שהיא סובבה את הראש לצליל דיבור בסביבות 15-20 דציבלים שוללת ליקוי שמיעה קל? הרי ליתר הצלילים הפנתה ראש רק סביב 30 דציבלים?
האם ליקוי שמיעה קל, עד 30 דציבלים, עלול לגרום לאיחור בהפקות הקוליות, היעדר מגוון בצלילים וקושי בחיקוי צלילים, או שבדרך כלל ליקוי שמיעה קל לא גורם לעיכוב בהפקות?
המון תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכן ליקוי שמיעה קל - תגובה
ענת כוכבא14/04/2014קרן שלום! התפתחות ההגייה הינה אישית ומשתנה מילד לילד. אם בתך נבדקה ומצבה נמצא תקין, אז כנראה לא נצפתה בעיה, בגינה עליך לדאוג. יחד עם זאת מצב השמיעה יכול להשתנות בהתאם למצב בריאותו הכללית - קצת הצטננות יכולה להשפיע אצל ילדים מסוימים על מצב השמיעה. אם ליקוי השמיעה הינו מתמשך, הוא עשוי לגרום לאיחור בהתפתחות שפה ודיבור. מאחר ואינך שקטה עקב ליקוי קליל שהופיע בעבר (וכנראה אינו משפיע על התפתחותה של בתך) בקשי הפניה לבדיקת שמיעה חוזרת. תוכלי גם להציץ באתר הדים באבני דרך בהתפתחות השפה והדיבור- כיצד ילדך שומע ומדבר. בברכת חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
קרן14/04/2014ענת שלום,
ראשית, תודה רבה על תשובתך.
בהמשך לתשובתך, אבקש לשאול -
1. בבית החולים בו ביצעתי את בדיקות השמיעה (בגיל 7 חודשים ושנה וחודש) מסרו לי שתוצאות הבדיקות תקינות כי בתי סובבה ראש לצלילי קולות דיבור ב10-15 דציבלים בשתי הפעמים.
האם זה אכן נכון, שבגיל הצעיר, שנה וחודש, הפרמטר של הפניית ראש לצלילי דיבור הוא שקובע האם השמיעה תקינה? (כאמור בטבלת הצלילים האחרים התדר היה 30). למה נותנים לו חשיבות רבה?
2. באיזה גיל מצופה שילד יגיב גם לצלילים בטבלה בתדרים של 10-15?
3. בהודעתך מיום 11.2.14 (18:11) כתבת לי לגבי תוצאות הבדיקות כי את סבורה כי - "התגובות הינן בגבולות השמיעה הנורמלית - בייחוד הפניית ראש ב15-10 דציבל והתוצאות של ההדים הקוכליאריים".
אני קצת מבולבלת, עד היום חשבתי שאני יכולה להיות רגועה בכל הקשור לנושא הזה של השמיעה, האם מדובר בליקוי שמיעה קליל כדברייך, או בשמיעה בגדר הנורמה?
מקדימה תודתי מראש ובברכת חג שמח ומהנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ענת כוכבא15/04/2014קרן, מאחר ומדובר בבדיקה שמתבצעת דרך רמקולים ולא דרך אוזניות ניתן להניח, כי אין מקום לדאגה ובתך שומעת היטב. אך מאחר ואינני רואה את הילדה והתשובות שלי תיאורטיות אני ממליצה לך לפנות לבדיקת שמיעה נוספת על מנת להסיר ספק מלבך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעה תינוק בן שנהסיוון08/04/2014
הבן שלי עבר בדיקת שמיעה והערכים.
RT תדרים ביניים 35-40 תדרים נמוכים 50
והLT גם תדרים ביניים 40 תדרים נמוכים 50
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה תינוק בן שנה - תגובה
ענת כוכבא08/04/2014שלום סיוון! ערכים שציינת מעידים על ליקוי קל-בינוני בשמיעה. האם בנך סובל מנוזלים באוזניים? אם כן חשוב לטפל בכך על מנת לאפשר לו התפתחות תקינה בתחומי שפה, דיבור, תקשורת וגם בהתפתחות חברתית. בברכת חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבדיקת שמיעה אמרו שאין לו נוזלים
סיוון08/04/2014מחר אני מתכוונת ללכת עם התשובה של הבדיקת שמיעה לרופא אף אוזן גרון ושיבדוק ביסודיות אם יש לו נוזלים. ואם יש אז שיטפל בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבדיקת שמיעה אמרו שאין לו נוזלים - תגובה
ענת כוכבא08/04/2014סיוון, אם מצב האוזניים לא יהיה ברור, תבקשו לעשות בדיקת ABR סף- בדיקה אובייקטיבית, שאינה תלויה בתגובות של הילד ובודקת את עצב השמיעה. הבדיקה מתבצעת דרך אלקטרודות, שמוצמדות לאוזניים ולמצח, אינה פולשנית ואינה כואבת ומאפשרת לדעת בוודאות גבוהה מה מצב שמיעתו של הילד. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, יש לו תור לבדיקת BERA חודש הבא.
סיוון09/04/2014האם זה חשוב להקדים את זה יותר? או שזה בסדר. כי לבינתיים אין ביטולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, יש לו תור לבדיקת BERA חודש הבא. - תגובה
ענת כוכבא09/04/2014תראי מה אומר הרופא, אך נראה לי סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא אמר כך...
סיוון10/04/2014ירידה הולכתית כנראה (50 סף) דו צדדית עם חללים מאווררים אך דפוס הטימפנומוריה מראה typeas המותאם לקיבוע שרשרת עצמות השמע. ושצריך לקחת את זה בחשבון בבדיקת הברה. ובעתיד אפשר לעשות ניתוח לתקן את זה. מה זה אומר? ומה הפתרון לשנים הקרובות עד הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא אמר כך... - תגובה
ענת כוכבא10/04/2014סיוון! תמתינו לתוצאות בדיקת הברה. במידה וייקבע כי אכן קיים ליקוי בשמיעה והוא הולכתי יהיה צורך לבירור נוסף דרך צילומים ובדיקת רפלקס אקוסטי. אם כל הבדיקות יאמתו את הממצא ההולכתי אז עד לגיל בו יבוצע הניתוח הילד יזדקק להגברת בעזרת מכשירי שמיעה. אבל אנו בינתיים בתחילת הבירור, לכן אין מה לרוץ קדימה לפני תם הבירור. מחזיקה אצבעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענת
סיוון10/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שמיעה?אורית09/04/2014
שלום לכולם,
עלתה השאלה אם אבי, בשנות השישים לחייו, סובל מבעיות שמיעה.
הוא כבר הלך לרופא א.א.ג שנתן לו הפנייה מתאימה לבדיקות, אבל כעת מתעכב וטוען שזה עניין לא משמעותי.
בפועל אין בעיה לדבר איתו. הוא מבין ולא מבקש שנחזור על מה שנאמר.
הבעיה עולה כשהוא רואה טלוויזיה. לרוב הוא רואה טלוויזיה כשהווליום מאוד גבוה. בתור דובר רוסית מלידה, הוא טוען שבגלל מורכבות השפה הוא חייב לשמוע בווליום יותר גבוה בשביל לא לפספס.
מצד שני, במידה ושמיעתו תקינה אז הסבילות שלו לשהיה ממושכת בסביבה בה הווליום הוא גבוה בצורה קיצונית (לדעתי ולדעת המשפחה) היא די מדהימה.
הוא לא אומר שיש לו קושי או סבל כלשהו. חוץ משזה מפריע לשאר בני הבית אני מניחה שזה עניין בריאותי שצריך להתייחס אליו.
מישהו, דובר רוסית או אחר, מכיר מניסיונו ויוכל לסייע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שמיעה? - תגובה
ענת כוכבא09/04/2014שלום אורית! ידוע כי האזנה לשפה שאינה שפת אם דורשת יותר ריכוז ומאמץ על מנת להבין את הנאמר. אני מניחה כי אביך דרך הגברת עוצמת השמע בטלוויזיה מייצר סביבת האזנה נוחה יותר, כי הקולות המשודרים גוברים בעוצמתם על הסביבה ובכך הינם ברורים יותר. לדעתי זה אחד הסימנים לתחילת הזדקנות מערכת השמע אצל אביך, לכן כדאי להתעקש כי יעבור את בדיקת השמיעה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ענת, אך השפה היא כן שפת אם
אורית09/04/2014הוא טוען שספציפית רוסית היא שפה מורכבת שדורשת את הגברת הווליום לצורך ההבנה.
עשיתי לו בדיקת שמיעה באפליקציות שונות בפלאפון. בכולן יצא שהשמיעה שלו תקינה עם איבוד שמיעה קל באוזן שמאל.
הקושי בשמיעה לא ניכר אצלו בשום תחום אחר מלבד הצפייה בטלוויזיה, ועם זאת הוא שומע זמן ממושך בווליום מאוד גבוה שלדעתי היה אמור לייצר אי נוחות.
אני אתעקש איתו על בדיקת שמיעה. עם זאת, האם יש בין המשתתפים דובר רוסית (שפת אם) שיוכל לחוות דעתו לגבי הגברת ווליום לצורך הבנת השפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ענת, אך השפה היא כן שפת אם - תגובה
ענת כוכבא10/04/2014לא הבנתי כי מדובר בשפת אם- מתנצלת. אני מכירה דוברי רוסית רבים ולא נתקלתי בצורך כזה. כדאי שבבדיקת השמיעה יבדקו את תפקודו בשפה הרוסית על רקע רעש מתחרה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
סוזי10/04/2014אעשה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר שמיעה Pearl 12אסף30/03/2014
ממליץ מאוד על מכשיר שמיעה Pearl 12 בתוך מכשיר השמיעה הקטנטן הזה נמצא דגם פורץ דרך המבטיח איכות שמיעה, תפקוד אמין וסגנון אופנתי. בנוסף בתור אדם העובד באתר בניה רוב שעות היום. יש המון רעש סביבי, אני ממליץ מאוד לסובלים מבעיות שמיעה ונמצאים רוב שעות היום באזורים עם המון רעש סביבם, Pearl 12 הפתרון המושלם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר שמיעה Pearl 12 - תגובה
ענת כוכבא07/04/2014לאסף שלום! אנו שמחים משביעות רצונך ממכשיר שמיעה שרכשת . בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריהמירה07/03/2014
יש לי אסימטריה בשמיה לרעת אוזן שמאל. הירידה קלה עד בינונית.
בבדיקת ברה הכל תקין חוץ מדבר אחד: אסימטריה בגל v
2.5 מילי שניות בנורמה.
האם תוצאה זו מעידה על בעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה - תגובה
ענת כוכבא07/03/2014לשוש שלום! בדיקת ברה אכן בודקת אם קיימת אסימטריה בהולכה בין שתי האוזניים. התוצאה אינה בהכרח מעידה כי קיימת בעיה מעבר לליקוי בשמיעה. לכן חשוב להמשיך את הברור. לשם כך, עליך לפנות עם תוצאות הבדיקה אל הרופא שהפנה אותך, והוא יפנה אותך להמשך ברור על פי שיקול דעתו. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטמים למוסיקאיםאלכס16/02/2014
שלום רב,
אני לא מוסיקאי אבל מבלה הרבה במועדונים ופסטיבלים, ואחד מן הלילות שחזרתי לבית עם כאבי אוזניים הבנתי שאני חייב אטמים איכותיים!
רציתי לקבל ייעוץ קטן אם אפשר על איזה אטמים כדאי ללכת(חברה)? מאיזה מכון מומלץ לרכוש? (אני מאשדוד ויש לנו מכון שטיינר והדים לפי מה שידוע לי כרגע) ומה טווח המחיר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטמים למוסיקאים - תגובה
ענת כוכבא17/02/2014לאלכס שלום! אני מנועה במסגרת הפורום לדון במוצרים או ספקים ספציפיים. כעיקרון אטמים טובים במסיבות עם מוזיקה חזקה הם אטמים לפי מידת האוזן מסיליקון רך. אטימה טובה נותנת לנו הנחתת עוצמות עד 30 דציבל. מומלץ להיכנס לאתרים של יצרנים על מנת לקבל מושג רחב יותר על המוצרים ומחיריהם. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?