מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמינים לחיזוקליאת01/04/2008
שלום, האם יש ויטמינים או צמחי מרפא מחזקים לאחר כימו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים לאחר כימו
פרופסור גיל בר-סלע01/04/2008ליאת שלום
מספר עבודות הראו שלאחר טיפולים כימותרפיים וגם במהלכם יכול להיווצר חסר בויטמינים ומינרלים. במידה ויש הרגשת חולשה או תסמינים אחרים בהחלט כדאי לקחת כדור של מולטיויטמינים ומינרלים בכמיות סבירות. המלצות ספציפיות יותר ניתן לכוון במידה שיש תלונה ספציפית על בעיה זו או אחרת. ברפואה האנתרופוסופית קימות תרופות המופקות מצמחים ומכונות לאזן את התפקוד של איברים דוגמת מערכת העיכול, כבד, לב וכדומה. בהתאם לתחושות ולבדיקות ניתן להעזר בהם. מעבר לכך פעילות גופנית סדירה עד מאמץ בינוני בהחלט תורמת להתחזקות לאחר טיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלבלבעדי28/03/2008
שלום. אצל אימי אובחן לפני יומיים סרטן בלבלב עם גרורות בכבד, בריאות ובבלוטות הלימפה. אימי, 58, אישה בריאה מאד בדר"כ. בפגישה עם אונקולוגית הוצפנו במידע. כמובן שהכל הועבר בצורה של "זוהי הבחירה שלכם". רצינו לדעת איך לפעול ומה לעשות. הוסבר לנו כי יש את הכימותרפיה הבסיסית שנותנים - גמזר, ובנוסף ניתן או לצרף תרופה ביולוגית - tarceva, או הכימית - ציספלטין, שהינה יותר חזקה עם תופעות לוואי יותר רבות. בנוסך הוצע השילוב גמזר+xeloda, גם היא כימית. מה מכולם עדיף? שמענו לאחר הפגישה על שילוב נוסף - גמזר+ gtx, שניתן בארה"ב. מה ידוע לך על שילוב זה? איך ניתן לדעת מה לפעול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטן לבלב
פרופסור גיל בר-סלע29/03/2008עדי שלום
למרות התחושה של עודף מידע, ההבדלים בין הטיפולים אינם גדולים. כל אחד מהשילובים שציינת הוסיף מעט על פני טיפול בגמזר בלבד. תופעות הלוואי של הטיפולים כולן הן נסבלות ובדרך כלל לא חמורות במידה שהמצב הכללי בתחילת הטיפול הנו טוב.
במידה ואין בעיה כספית ברכישת הטרסיבה ניתן להתחיל בטיפול זה כיוון ששילוב תרופה ביולוגית בכל זאת יש פחות תופעות לוואי משילוב 2 כימותרפיות. במידה וקיימת בעיה עם עלויות יתר השילובים טובים לא פחות.
איני יודע למה הכוונה ב-GTX . ישנו שילוב של גמזר ואוקסליפלטין שנקרא GEMOX וגם הוא שילוב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בכימותרפיהאמיר25/03/2008
תודה רבה על התשובה אצור קשר עם המרפאה בקרוב.
האם יש לך המלצה לטווח הקצר של הטיפולים הכימוטרפיי? מה כדאי להוסיף למזון?
תודה אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וכימותרפיה
פרופסור גיל בר-סלע26/03/2008אמיר שלום
צריך להתחיל בטיפולים ולראות האם יש שלשול או עצירות- שניהם יכולים לקרות. האם יש ירידה במשקל או לא ובהתאם לכך לתת המלצות. אין מזונות ספצפיים שדווקא הם מומלצים ואחרים לא בזמן טיפולים כימותרפיים- לפחות על פי דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBalance
נדב אבני30/03/2008אמיר,
אני ממליץ לך להכינס לאתר של ח תמציות צחמים בכתובת www.balanceherbs.co.il, יש שמה סיפור על מי שבגללה התחליו את כל החברה ואיך התוספים שלהם בנוסף לטיפולים הכימותרפים עזרו לה ובסוף היא הפיסקה לעבור אותם. התוספים שלהם עשויים מחומרים פעילים של כל מינים תמציות צמחים כמו כורכום וכו'... אני אישית לוקח את התוסף הבסיסי שלהם לאיזון כללי וזה ממש עוזר לי ואני מרגיש טוב, כמעט ולא החסרתי השנה מהעבודה ולא הייתי חולה משמעותית.
מקווה שהוספתי
נדב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיה ותזונהאמיר25/03/2008
אימי בת 56 התחילה טיםול בכימוטרפיה בעבות AML.
על איזו תזונה אתה ממליץ בזמן הטיפול? האם ממולץ על מיץ עשב החיטה?
איך יוצרים איתך קשר להמשך ייעוץ לגבי תזונה להמשך הדרך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה ותזונה
פרופסור גיל בר-סלע25/03/2008אמיר שלום
בזמן הטיפולים האינטנסיבים של הכימותרפיה חשוב יותר לאזן את התזונה ביחס לבעיות מערכת העיכול שנגרמות מהכימותרפיה ופחות לאכול בדיוק את התזונה הנכונה. השפעות התזונה הן לטווח הארוך וכעת צריך להתרכז בטווח הקצר. ניתן להוסיף מיץ נבט חיטה, יכול לתרום, אך צריך לדעת שחלק מהאנשים לא מסתדר עם הטעם בעיקר בתקופת כימותרפיה.
דרך להתקשרות-מרפאת הרדוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן לבלבאפרת24/03/2008
שלום
אבא שלי בן 59 ברקע לח"ד ו-3 צנטורים. בנובמבר התגלה גידול בלבלב בין הראש לצוואר, בוצע ניסיון לניתוח, אך ראו שנשלחו גרורות לחלל הבטן. התחיל לקבל טיפולים כימותרפיים +ביולוגיים. כחודש לאחר מכן סבל מחסימת מעיים, עקב גידול מחוץ למעי הגס. בניתוח הוציאו לו סטומה. אבא התאושש וחסר לתפקב. אולם כשהחלו לו שוב טיפולים כימו' נהייתה לו שוב חסימה, באזור המעי הדק. המעיים של אבא מאוד מסובכים עם הדבקויות עקב 2 ניתוחים שבוצעו לפני כ- 10 שנים והשתבשו (מש שנפל). האם יתכן ובשל מצבם הרגיש של המעיים, הכימו' יכול לגרום להדבקויות?
אודה על תשובה מהירה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לבלב
פרופסור גיל בר-סלע25/03/2008אפרת שלום
הכימותרפיה כשלעצמה לא גורמת לחסימת מעי מכנית (חסימה עקב הדבקיות). שינויים בהרגלי יציאות, בעיקר עצירות יכולים להחריף מצב של חסימה חלקית. חשוב לשמור שלא תהיה עצירות. כמו כן כימותרפיה יכולה לגרום לשינוי במאזן המלחים שיכול להביא לחסימה על רקע שיתוק תנועת המעי (חסינה פרליטית) וכך שוב שילוב עם חסימה מכנית חלקית יחריף את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תזונה וטיפוליםטרה24/03/2008
שלום רב!
יש לי סרטן שד דרגה 1 והטיפול הצפוי לי הוא הקרנות וטמוקסי ל 5 שנים.
לפני כשבוע התברר שיש לי גם פיברומיאלגיה והראומטולוג רשם לי 2 תרופות:
אטופן 600XL מל'
ארקוקסיה 90 מל'
מקריאה בחומרים המצויים בספרים וברשת אני מבינה שהפתרון נמצא בתזונה.
אני לא סובלת ממשקל עודף, רוב שנותי הייתי צמחונית ומעולם לא עיכלתי בשר אדום. לא אוהבת ג'אנק פוד ואוכל מטוגן אבל בהחלט חוגגת על קפה, עוגיות ועוגות ופעם בשבוע מרשה לעצמי עוף.
רוצה לדעת מה התזונה הנכונה לי כרגע ואילו תוספי מזון יתמכו בתהליך השיקום משתי המחלות?
מה התזונה התומכת בהקרנות ובתופעות הלוואי של טמוקסי?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וסרטן השד
פרופסור גיל בר-סלע25/03/2008טרה שלום
תזונה לא תשפיע על תופעות לוואי של קרינה. עיקר תופעות הלוואי הן לעור וניתן להעזר במשחת קלנדולה או אלוורה במקום המשחות הרגילות על בסיס סטרואידים. משחת קלנדולה לא פחות טובה כפי שהוכח גם במחקר מבוקר.
תזונה משפיעה על הורדת ההישנות של סרטן השד, במיוחד בשילוב עם פעילות גופנית גם לדעת הרפואה הרגילה. סה"כ התזונה שלך תואמת את ההמלצות הרפואה הרגילה למניעה, במידה ושואפים לתזונה טיפולית ההנחיות יותר מגבילות והן בהחלט עוברות דרך ויתור על המאפים והמתוקים.
לגבי פיברומיאלגיה לתזונה יש השפעה וגם לתוספי מינרלים-ויטמנים יכולה להיות תרומה. כמו כן יש מקום לטיפול פרטני יותר דוגמת הרפואה האנתרופוסופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייאטת באדוויג נגד סרטן מוחבתיה23/03/2008
יש לי מס' שאלות לגבי פרוטוקול באדוויג :
1.האם העובדה כי אין שינוי בגידול במוחי והוא לא הצטמצם לאחר כ- 8 חודשים של דייאטת באדוויג מלמדת שהפרוטוקול המסוים הזה איננו מתאים לי?
2.האם שימוש קבוע ב6 כפות שמן פשתן ליום איננו בעייתי? ( אין לי תופעות לוואי )
3. בהנחה שאני ממשיכה בדייאטה הזאת האם ניתן להוסיף לתפריט היומי גם אספרגוס?
ומה לגבי אצת כלורלה?
תודה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת בדווניג
פרופסור גיל בר-סלע23/03/20081) העובדה שאין שינוי בגידול יכולה להעיד על תרומה או על חוסר השפעה, אבל העדר גדילה של הגידול לדעתי זהו היבט חיובי ולכן בהחלט כדאי להמשיך טיפול שאינו מזיק.
2) לי לא ידוע על תופעות לוואי לכמות זו של שמן פשתן.
3) ניתן להוסיף את התוספים שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות בעצמות מסרטן ריאהארז19/03/2008
שלום,
אבי אובחן במצב גרורותי קשה, בעצמות הגוף (עמוד שידרה, צלעות, אגן ) כתוצאה מגידול סרטני שהתפתח בריאה והוסר בניתוח, כאשר לצערנו הגידול הספיק לשלוח גרורות לעצמות טרם הוצאתו.
האם ישנם איזשהו טיפולים: (משלימים)
1. להאט את התפשטות הגרורות?
2. להקל על הכאבים העזים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה גרורתי
פרופסור גיל בר-סלע20/03/2008ארז שלום
כתוספת לטיפול האונקולוגי הכימותרפי ניתן לתת טיפול במיצוי צמח הדיבקון, הטיפול יכול לעזור למצב הכללי בתוך הטיפולים והמחלה ולתרום להקלת תופעות הלוואי. לצמח יש גם השפעה אנטי-סרטנית הוא נלקח בזריקות מתחת לעור ודורש מעקב רפואי.
לגבי הכאב בדרך כלל כאב סרטני דורש טיפול בתרופות חזקות נגד כאב ותרופות לחיזוק העצם, והתרומה של תרופות משלימות קטנה יותר. למרות זאת ניתן לתת טיפול שתורם להפחתת הכאב וחיזוק העצם. בנוסף לכך טכינקות של הרפיה יכולות לעזור להפחתת כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר סיום טיפול.אורית16/03/2008
שלום
בעקבות גילוי של גוש סרטני בשד,
עברתי כריתת שד,כמותרפיה והקרנות.
כיצד אתם ממליצים עכשיו לנקות ולחזק את הגוף ?
אשמח לקבל גם הפניה לחומר קריאה רלוונטי
תודה , אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר סיום טיפול
פרופסור גיל בר-סלע16/03/2008אורית שלום
את כולל גופך זקוקיםלחיזוק והתאוששות לא לניקיון. התרופות הכימותרפיות מזמן התפנו מהגוף והקרינה רק השפיעה על הגוף. כמובן שכל הטיפול גרם לשינויים בגוף שיש להם השפעה לטווח קצר וארוך. מהרבה בחינות זהו זמן טובל שינויים אם צריך. מבחינה נפשית זה זמן לפתח הסתכלות פנימית חדשה בעזרת גישות רוחניות שונות, תירגולים או עבודה שיחתית. זהו זמן לשינויים בתזונה והרגלי חיים. לגבי תזונה את יכולה להעזר בסיפרה של אימי "התחדשות" על תזונת אן-ויגמור. במידה וישנן בעיות ספצפיות על רקע הטיפולים ניתן להעזר בטיפול תרופתי משלים לבעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל12/03/2008
מהו צמח המרפא ווינקה והאם הוא יכול לטפל בלוקימיה אצל ילדים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vinca
פרופסור גיל בר-סלע13/03/2008טל שלום
למיטב ידעתי חליטת עלים מצמח הוינקה או מוצר רפואי המיוצר ממנו נמצאים בשימוש בעיקר לצורך הגברת זרימת הדם ומיוחסים לצמח תכונות של שיפור השיקום לאחר אירועים מוחיים. איני מכיר התיחסות ישירה שלו לסרטן.
קימות תרופות כימותרפיות כמו וינקרסטין, וינבלסטין וכדומה שבמקור הופקו מצמח מאותה משפחה וזו כימותרפיה לכל דבר הניתנת בשילובים במספר רב של גידולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור זמן הסבלנופית09/03/2008
שלום, לאחרונה חברתי החלה לעבור טיפולי כימותרפיה, היא מאד סובלת לאחר מכן ולא יכולה לתפקד, האם קיים משהו שיכול להקל על הסבל שלאחרי הטיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
פרופסור גיל בר-סלע10/03/2008נופית שלום
ניתן להקל ולשפר את המצב לאחר טיפולים. צריך לראות מהן תופעות הלוואי העיקריות ואליהן לכוון את הטיפול מתוך תחומי הרפואה המשלימה או מתוך הרפואה הרגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בזנב הלבלבמיטל04/03/2008
ד"ר שלום, אבי חלה במחלה קשה זו, התבצע ניתוח במהלכו נלקחה ביופסיה, לא ניתן היה להוציא את הגידול (5 ס"מ) מפני שהוא התפשט לחלל הבטן, עשו לו מעקף במעי הדק,סבל פעמיים מחסימת מעיים, הומלצו לו טפולים כימותראפיים תרופתיים. מה ניתן לעשות ? ומה הסבירות שהטיפולים יצליחו ? אלו אלטרנטיבות נוספות יש?
לתגובה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הלבלב
פרופסור גיל בר-סלע04/03/2008רוני שלום
מתוך הכתוב אני מבין שאביך סובל מסרטן לבלב גרורתי לחלל הבטן וכמו כן סובל מאירועים של חסימות מעי על רקע המחלה והניתוח. לא ציינת בן כמה אביך ומה מהירות הופעת הסמפטומים של המחלה, דברים שיש להם משקל בקביעת הטיפול.
הטיפול המקובל הוא בכימותרפיה מסוג גמציטבין. שיעור התגובה לטיפול הוא פחות מ-15% , ויש עוד 20% שהמחלה מתייצבת לתקופה. ניתן לשלב עם תרופות אחרות התרומה הנוספת אינה גדולה. מבחינת רפואה משלימה ישנם תאורי מקרים של הצלחות בסרטן הלבלב שמתוארים בספרות. ניתן לתת טיפול חלופי שכרוך במספר תכשירים ותוספי מזון וניתן לתת טיפול חלקי שמשתלב עם הטיפול הכימותרפי.
ההחלטה מהיכן להתחיל היא החלטה של החולה, כל החלטה ניתנת לשינוי בתלות במצב הכללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
מיטל04/03/2008אבי בן 55, הרופאים סבורים שיש לו את המחלה כחצי שנה. ע"ס הכתוב האם אתה אופטימי ? האם אפשר להירגע ? אנחנו כל המשפחה בלחץ אטומי והיכן ניתן ליצור עימך קשר לטיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-לרופא
מיטל04/03/2008אבי לא חש סיפטומים, אלא כאבי בטן והקאות שהבהילו אותו לבית החולים, שם נקבע שיש לו חסימת מעיים נבדק CT שם גילו את הבעיה בלבלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
פרופסור גיל בר-סלע05/03/2008רוני שלום
ניתן ליצור קשר על פי המידע המופיע בראש האתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לרופא-דחוף בבקשה
מיטל05/03/2008כתבת שיש משקל לטיפול עפ"י אופן הסיפטומים, עכ"נ אם הסיפטומים התחילו לאבי (בן 55) לפני 3 שבועות שהוא הובהל לביה"ח עקב כאבי בטן ,בחילות והקאות. האם אפשר לומר ש"תפסו" את זה בזמן סיכויי ההחלמה יותר טובים?
לתגובה אודהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופסור גיל בר-סלע05/03/2008רוני שלום
על סמך הנתונים שמסרת נתוני ההחלמה אינם טובים, מעבר לכך יש צורך בשיחה עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IPT בארץjanira03/03/2008
דר' שלום.
הייתי מעוניית לדעת האם יש מרפאות או בתי"ח בארץ המבצעים טיפולי IPT יחד עם כימוטרפיה נמוכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IPT
פרופסור גיל בר-סלע03/03/2008לכותבת שלום
אני מניח שכוונת לטיפול תוך צפקי (אינטרה-פריטונאל) במקרה זה תלוי באבחנה. אם הכוונה למשהו אחר צייני זאת בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סיטי דחוף מאד של בעלי האם זהליאור03/03/2008
חזה:
לימפאדונטיה ידועה במדיאסטינום(פרה טריכאלית,בחלון ap ובתת קרינה) ובשערים אשר בהשוואה לבדיקה הקודמת ללא שינוי קשרית קטנה ידועה באקסילית ימנית.
פרניכמת הראות-באונות עליונות מודגמים תסנינים כעין זכוכית מט עם התבחרויות עדינות בתוכם,ממצא ידוע ללא שינוי. הופיעו מוקדי תסנין עדינים כעין זכוכית מט גם באונה אמצעית ותחתונה מימין וסירחות פסיות בשני הבסיסים.
קשריות קטנות ידועות ב-lll-rml
לסיכום
לימפאדנופטיה מדיאסטינלית ידועה ללא שינוי משמעותי ממצאים ריאתים מעט גברו האם נשללה סרקואידוזיס?
אשמח להסבר זו בדיקה של בעלי אנא זה מראה על סרטן בראות???
הדפסה שלח לחבר סגור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות CT
פרופסור גיל בר-סלע03/03/2008סופי שלום
תוצאות בדיקת ה-CT לא מראות על סרטן. ישנו בלוטות לימפה שלא השתנו, החשד שמדובר במחלה הנקראת סרקואידוזיס. זוהי מחלה שאינה דורשת התערבות טיפולית במידה ואין תלונות נשמתיות. לצורך המשך ברור מומלץ לפנות למרפאת ראות (רופא ראות מומחה) הקרוב למקום מגוריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק מערכת החיסון- דחוףליאת29/02/2008
אבי בן 70, חולה סרטן- המחלה מפושטת בכל הגוף.
אינו נמצא בטיפולים כימותרפים או קרינה ומקבל סטרואידים.
מה אפשר לתת לו כדי לחזק את המערכת החיסונית שהיא מאוד מאוד חלשה
וכדי למנוע את תופעות הלוואי הקשות של הסטרואידים???
(קראתי על תמצית שורש אסטרגלוס אך נאמר לי כי זה לא מומלץ בשילוב עם סטרואידים, האם נכון הדבר?).
אנא- תשובתך המהירה/דחופה!!!תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת החיסון
פרופסור גיל בר-סלע29/02/2008ליאת שלום
מערכת החיסון היא דבר מורכב ובהגדרה הרחבה הכוונה לפעילות הגוף כנגד גורמים המזוהים כזרים לגוף. מערכת החיסון פעילה כנגד תאי סרטן ופעילה כנגד וירוסים או חיידקים אך מפעילה גורמים שונים בכל מצב. ההגדרה מערכת חיסון מאד חלשה לא ממש ברורה לי. בכל מקרה לקיחת סטרואידים מעלה את הסיכון לפיתוח זיהומים משניים, שיבוש משק הסוכר, הפרעות במאזן המלחים בדם וחולשת שרירים. מאידך יכולה לתת תחושת חיוניות ושיפור תאבון ובמחלות סרטן מסוימות גם להיות חלק מהטיפול.
ניתן לקחת מיצוי אסטרגולוס כמו גם צמחים דוגמת אכינצאה. ברפואה האנתרופוסופית ניתן טיפול במתכת סטביום במינון הומאופטי להורדת תופעות הלוואי של סטרואידים או במיצוי דבקון שהוריד שכיחות זיהומים בילדים עם מערכת חיסון ירודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)