פורום סרטן ורפואה משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה נכונה
    ליאת
    27/09/2007

שלום, דוד שלי מטופל בכימותרפיה בגלל סרטן ריאה.
    יש לו בחילות, אין לו תאבון והוא סובל מעצירות.
    איזה מזון מומלץ ומה אסור לאכול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה

הוספת תגובה

• תזונה בזמן כימותרפיה

פרופסור גיל בר-סלע
    30/09/2007

יעל שלום
    המצב שתארת של בחילות חוסר תאבון ועצירות יכול בחלקו להיות קשור לכימותרפיה ובחלקו למצב המחלה.
    פתרונות טבעיים לעצירות יכולים להיות מיץ סלק, מסלק לא מבושל. או שמן זיית בבוקר על קיבה ריקה או זרעי פשתן טחונים.
    במצב של חוסר תאבון הרבה פעמים תזונה של מיצים מפירות וירקות עוזרת וקלה לעיכול. ניתן לשלב עם גלידה לצורת מילקשייק- פחות בריא אך נותן קלריות וחלבון.
    יש מקום לטיפול נגד בחילה דוגמת כדור פרמין 20 דקות לפני כל ארוחה, עם אין צורך ניתן להעזר בסוכריות זנגוויל.
    אם המצב של דודך לא טוב סטרואידים במינון נמוך יעזרו לבחילות ולהגברת התאבון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Arsenic Trioxide
    גובי
    27/09/2007

Dear Dr. Bar Sela

Do you advocate the use of arsenic Trioxide, perhaps in conjunction with IV ascorbate and vitamin K3 for treating multiple myeloma
    ?are there hospitals in Israel that would offer such treatment for myeloma

לקביעת תור
    סגירה
    Arsenic Trioxide

הוספת תגובה

• Arsenic

פרופסור גיל בר-סלע
    27/09/2007

אלפרדו שלום
    קשה לי לתת לך חוות דעת כיוון שלי אין נסיון בשילוב הטיפול שהצעת. למיטב ידיעתי טיפול זה לא ניתן בבתי חולים בארץ. הספרות המקצועית אינה תומכת בטיפול בארסניק. מספר עבודות שנעשו לפני יותר מ-30 שנה לא הראו תוצאות חיוביות וייתכנו תופעות לוואי.
    קיימים למיאלומה מגוון טיפולים ביולוגיים חדשים אשר קיים בהם סיכוי טוב לשיפור מצב המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• arsenic trioxide

פרופסור גיל בר-סלע
    30/09/2007

אלפרדו שלום
    אכן לא הייתי מודע להתפתחות שחלה עם התרופה. במעבר על הספרות כפי שניתן להוציא מאתרים רפואיים ניתן להסיק את המסקנות הבאות:
    1) קיים בסיס מדעי לטיפול בתרופה במיאלומה
    2) נסיונות הטיפול בשילוב של ארסניק, ויטמין C ודקסמטזון הראו פעילות של השילוב, אך תוצאות לא היו טובות ביחס לתרופות החדשות האחרות כמו טלידומיד, בורטוזומיד או לאנילודומיד
    3) קיימים נסיונות ראשונים לשלב את הארסניק עם אחת מהתרופות החדשות ונסיונות אלו מראים פוטנציאל טיפולי טוב, אם כי עדיין מדובר במעט מאד חולים.
    4) הטיפול יעיל לסוג לוקמיה מאד נדירה הנקרא פרומיאלוציטיק לוקמיה.

לכן: ניתן להתענין במחלקות המטולוגיות בארץ האם ניתן לקבל את הטיפול, כיוון שאיני עובד בהמטולוגיה איני יודע פרטים אלו.
    ניתן לטפל במשלב טיפולי זה עם הטיפולים האחרים כשלו.
    בברכה
    ד"ר גיל בר-סלע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לבחור מטפל?
    משה
    24/09/2007

שלום. אני האמנתי כל חיי ברפואה רגילה (בלי כוונה לזלזל), אולם עתה, לאור מחלת סרטן הערמונית שתקפה אותי, אני מעוניין לחזק את הגוף ולהתמודד עם תופעות הלוואי של הטיפולים באמצעות רפואה משלימה. איך אוכל לדעת אם המטפל הוא אכן מטפל טוב או שרלטן? איזה אסמתכאות אני צריך לחפש?
    אני מודה לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    איך לבחור מטפל?

הוספת תגובה

• איך לבחור מטפל

פרופסור גיל בר-סלע
    25/09/2007

משה שלום
    בפנייתך אתה נוגע באחת מהנקודות הבעיתיות ביותר ברפואה משלימה. קיים פער רב בצורה שהגדרת את השאלה. שרלטן הוא רמאי שמנסה לנצל מצוקות של אנשים לצורך רווח כספי ללא מתן תמורה הוגנת- לדעתי אנשים כאלו הם לא רבים וכמו בכל מקום תמיד יש רמאים.
    מטפל ברפואה משלימה יכול להיות טוב או לא טוב כמו שרופא יכול להיות טוב או לא. שיקול הדעת שלך בברור צריך להיות דומה. הנסיון של האדם עם אנשים עם סרטן, ההכשרה, הידע המקצועי והתחושה האישית שלך במפגש.
    צריך לזכור שגם אצל מטפל טוב לא כל הטיפולים מצליחם כמו שאצל רופא לא כל טיפול מצליח. מעבר לכך רמת חשדנות גבוהה מידיי לעיתים פוגעת ביכולת להתמסר לטיפול וכך בצורה עקיפה פוגעת ביעילותו. כדאי לשים לב לנקודה הכספית סה"כ עליות של רפואה משלימה נמוכות- מחירים גבוהים צריכים לעורר חשד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה טיפול עדיף?
    שילה
    17/09/2007

איזה טיפול אלטרנטיבי הוא הטיפול שהיעילות שלו לסרטן היא הגבוהה ביותר? נטורופתיה, דיקור סיני, קינסולוגיה...?
    אשמח לקבל מידע בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    איזה טיפול עדיף?

הוספת תגובה

• טיפול אלטרנטיבי

פרופסור גיל בר-סלע
    17/09/2007

שירה שלום
    טיפול אלטרנטיבי כשמו כן הוא . אלו לא טיפולים שיעילותם כנגד מחלת הסרטו נבדקה.
    דיקור סיני יעיל לטיפול במספר תופעות לוואי של טיפולים כימותרפיים כמו בחילה והקאה, יובש בבלוטות הרוק, תשישות. זהו לא טיפול למחלת הסרטן.
    קינסולוגיה כלל לא נבדקה לשום אינדקציה לטיפול בסרטן ואיני רואה איך היא קשורה.
    טיפול בנטרופטיה יכול לפעמים לתמוך בטיפול אונקולוגי, לעיתים לסתור חלק מהטיפולים. לעיתים כשאין אפשרות טיפול טובה אונקולוגית ניתן לנסות כטיפול בפני עצמו אך אין לכך סימוכין מלבד תאורי מקרים, שלעיתים ניתן לבנות מהם טיפול. לנטרופתיה יש תפקיד ברפואה מונעת והקניית אורח חיים למניעת חזרה של גידול סרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודג'קינס
    שירה
    14/09/2007

שלום ד"ר,
    אני בת 46, והשבוע התגלה גידול מהסוג הנ"ל בגרוני,
    יורד לכוון הריאות.
    מתחילה טיפולים כימו' בשבוע הבא, ושאלתי האם יש
    תוסף מזון / תרופה הומיאופטית שניתן לקחת ע"מ
    להפחית את תופעות הלוואי, להיטיב עם המערכת החיסונית??

חוץ מהגידול הנ"ל, בריאה, בדיקות הדם טובות מאוד,
    בנוסף הגידול ממוקד לאזור שציינתי אין גרורות ככל שידוע.

שאלתי היא כללית, וברור שעדיף להגיע לרופא להתייעצות
    אולם לאור החג ותזמון הטיפול ליום שני כנראה זה יהיה בלתי אפשרי מבחינת לו"ז.
    אודה מאוד על תשובתך,
    שירה

לקביעת תור
    סגירה
    הודג'קינס

הוספת תגובה

• הודגקין לימפומה

פרופסור גיל בר-סלע
    14/09/2007

שירה שלום
    אין תוסף פלא שתוכלי לרוץ ולקנות לפני תחילת הטיפולים. אך ניתן גם לראות כיצד מרגישים לאחר הטיפול הראשון וזה ייתן לך תמונה על כוחותייך ותופעות שעולות בזמן הטיפול. אני נוהג להמליץ על תמיכה באמצעות מיצוי צמח דיבקון לבן, אך זה דורש מרשם מרופא. טיפול הומאופטי/ ,מיצויי צמחי אחר יותר בהקשר של תרופות כימותרפיות ספצפיות ותופעות לוואי אפשריות מהן.
    בהצלחה בטיפולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירה
    15/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה
    תה תה
    12/09/2007

שלום לד"ר גיל בר סלע
    קראתי באחת התשובות שלך שאתה ממליץ מעקב אונקולגי במקרה של מלנומה. לבעלי היתה מלנומה בעומק 0.3 מ"מ. בעלי במעקב מלנומה ומעקב עור האם זה תקין? הוא לא במעקב אונקולגי.
    שנה של בריאות,שמחה, אהבה,רוגע ושלוה.
    מאחלת
    תה תה

לקביעת תור
    סגירה
    מלנומה

הוספת תגובה

• מלנומה שטחית

פרופסור גיל בר-סלע
    12/09/2007

תה תה שלום ושנה טובה
    המלנומה שהיתה לבעלך מאד שטחית וקטנה (0.3 מ"מ). הסיכוי להתפתחות גרורות ממלנומה כזו הנו פחות מ-1% . לכן, אין צורך במעקב אונקולוגי. הסיכון למלנומה חדשה באדם שהיה לו מלנומה בעבר הנה 2-4% ולכן מומלץ מעקב של רופא עור או פלסטיקה. כדאי במסגרת המעקב או על ידי רופא אחר להיבדק בצורה מלאה ולא רק בדיקה של העור. אין צורך בבדיקות הדמיה מיוחדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תה תה
    12/09/2007

לד"ר גיל בר סלע
    תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן השד
    מרלין
    09/09/2007

יש לי סרטן בשד שמאל ורוצים לעשות כריתה חלקית של השד, הרפואה הטבעית יכולה למנוע את הכריתה? אם כן, איזו שיטה? אשמח לקבל הפניה למטפל מתאים.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן השד

הוספת תגובה

• סרטן השד

פרופסור גיל בר-סלע
    10/09/2007

מרלין שלום
    הניתוח הוא הטיפול המרכזי בטיפול בסרטן השד. אין לו תחליף וחבל לך לסכן את בריאותך. לכן, אני ממליץ שתעברי את הניתוח. גם מנוקדת הסתכלות של הרפואה המשלימה קל יותר לגוף להתמודד עם מחלת הסרטן לאחר שהגוש הסרטני נכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח?
    הילה
    06/09/2007

שלום ד"ר בר סלע, אובחן אצל אבי (56) גידול מסוג אדנוקרצינומה T3 לפי בדיקת PET-CT אין גרורות. הוא קיבל כבר טיפול כימו אחד (5FU + ציספלטין +אווסטין) שהחלישו מאוד ואולי שיפר מעט את המצב שכן הוא חש מעט הקלה בבליעה.

התכנית היא להמשיך לטיפול שני ואז לעבור ניתוח. האם עדיף לדחות את הטיפול ולנסות טיפול אלטרנטיבי? כיוון שברור שהרעילות של הכימו מסוכנת והניתוח מסוכן אנו נוטים להעדיף אופציה פחות דרסטית שאולי תועיל אך מצד שני חוששים להתעכב מדי. מה לגבי היפרתרמיה ולאטריל במקרה זה? אשמח לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח?

הוספת תגובה

• טיפול בסרטן קיבה

פרופסור גיל בר-סלע
    09/09/2007

הילה שלום
    לא ציינת את סוג הגידול אך אני מניח מתאור הטיפול שמדובר בסרטן קיבה. הטיפול היחידי שיכול הביא לריפוי בסוג גידול זה הוא ניתוח. כימותרפיה לפני ואחרי הביאה לשיפור תוצאות הניתוח וליותר אחוזי ריפוי. לא הייתי מוותר בשום אופן על טיפול זה. ניתן לשקול את הכימותרפיה לאחר הניתוח בהתאם למצבו של אביך.
    טיפול בהיפרתרמיה או לטריל לא יעזרו לאביך לטיפול בגידול והמנעות מהטיפול המקובל רק תפגע בו.
    רפואה משלימה יכולה לתמוך בחולשה תשישות או תופעות לוואי אחרות הקשורות לטיפול או למחלה. ניתן לשלבה במהלך הטיפול האונקולוגי ולתמיכה בהתאוששות לאחר הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה עם חומרים רעילים
    מרק
    06/09/2007

אני עבדתי במשך שנים עם חומרים רעילים (למשל אסבסט) ואני בחרדה לגבי ההשפעות של זה עלי. יש דרך לנטרל ולתקן את הנזקים של הרעלים שאולי השפיעו לי על הגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה עם חומרים רעילים

הוספת תגובה

• גישות לניקוי רעלים

פרופסור גיל בר-סלע
    09/09/2007

מרק שלום
    ההשפעות של חומרים מזיקים על הגוף נמשכות שנים. זו מערכת ביולוגית של חומרים מתחלפים אשר בהחלט יכולים לגרום לנזק בכמיות מצטברות והסביבה שבה אנו חייים עשירה בהם. חלק מהחומרים שוקעים בתאים ויכולים אף הם לפגוע בבריאות.
    באופן מדעי לא נבדקו גישות של ניקוי רעלים, אבל גישות תזונתיות המשלבות אורח חיים בריא פעילות גופנית ותזונה יכולות להשפיע על הבריאות הכללית ובכך לאזן אולי השפעות מזיקות בעבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה לחולי סרטן
    אייל
    04/09/2007

שלום, לאבי יש סרטן מתקדם בריאה והוא עובר טיפולים כימותרפיים אשר מחלישים אותו.

1. האם מומלץ לפנות לרפואה משלימה כמו תוספי מזון והומאופתיה? איזה מרפאה מומלצת?
    2. האם לקיחת הדבש מסוג לייף מל מומלצת?

לקביעת תור
    סגירה
    רפואה משלימה לחולי סרטן

הוספת תגובה

• חולשה בזמן טיפול כימותרפי

פרופסור גיל בר-סלע
    05/09/2007

אייל שלום
    רפואה משלימה יכולה לתרום לתופעות של חולשה ועיפות בזמן טיפולים. כמובן שלשם כך צריך לפגוש את אביך להעריך את מצבו ביחס למחלה ולטיפול. תוספי מזון יכולים לתרום במצבים מסוימים וגם הומאופטיה בפוטנציות נמוכות. ישנן עבודות על טיפול בצמח הדיבקון הלבן VISCUM ALBUM ביחס לאיכות חיים בזמן טיפולים.
    לגבי מרפאה אינני מכיר אישית את המרפאות שפועלות בארץ, ניתן לפנות למרפאה בקיבוץ הרדוף שבה אני עובד אם הדבר מתאים לכם.
    לגבי הדבש לייפמל, אינני חושב שיכול לעזור, ראה תשובה מפורטת באתר זה שניתנה לפני מספר ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בבליעה
    דויד
    04/09/2007

שלום רב, אבי בן ה-65 עובר כימו' בעקבות סרטן המעי. עד כה הטיפולים מתנהלים ללא משברים, אבל הוא מתקשה לבלוע לעתים בימים הראשונים לאחר הטיפול ולעתים הוא חש שהלסתות ננעלות. האם יש מה לעשות מבחינת רפואה משלימה? משהו שיקל עליו?

תודה, דויד

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בבליעה

הוספת תגובה

• קושי בבליעה

פרופסור גיל בר-סלע
    04/09/2007

דויד שלום
    טיפול כימותרפי בסרטן המעי הגס מכיל תרופה הנקראת 5-FU ולעיתים תכופות תרופה הנקראת אוקסליפלטין. ה-5-FU יכולה לגרום לפצעים בלוע שיכן וגורמים לקשיים. האוקסליפלטין יכול לגרום לספזם של שרירי הלוע אולי מתאים יותר לתלונה של נעילת לסתות. לגבי פצעים בפה ובלוע יש מגוון תכשירים של שטיפות פה על בסיס צמחים שונים או חומרים מחטאים רגילים. לגבי הספזם העצבי צריך בעיקר להימנע משתיה קרה או מחשיפה לאוויר קר בימים שאחרי הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש טיפול מלווה לברכיתרפיה?
    אורי
    03/09/2007

שלום רב,
    אבי, החולה בסרטן הערמונית, עובר ברכיתרפיה בשיבא - האם יש טיפול עזר שיפחית את הכאבים שהוא חש?

תודה, אורי

הוספת תגובה

• כאב לאחר ברכיתרפיה

פרופסור גיל בר-סלע
    04/09/2007

אורי שלום
    הטיפול בברכיתרפיה לסרטן הערמונית הנו טיפול בודד במהלכו מוחדרים גרגרים רדיואקטביים לערמונית. גרגרים אלו מתפרקים מבחינה רדיואקטיבית ומקרינים את סביבתם הקרובה. כאב מתמשך לאחר הפעולה יכול להיות במתן השתן, באזור העור בפרינאום דרכו הוכנסו המחטים או כתוצאה מנדידת אחד הגרגרים מהערמונית. לא ציינת את אופי הכאב ומקורו אך ניתן להעזר או במשחות על בסיס צמחי או בתרופות בכיוון זה אם הכאב הוא פנימי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לבחילות
    יוסי
    02/09/2007

שלום. תוכל להמליץ לי על טיפול טבעי שיעזור להתגבר על הבחילות שיש אחרי הטיפולים?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לבחילות

הוספת תגובה

• טיפול לבחילות

פרופסור גיל בר-סלע
    03/09/2007

יוסי שלום
    קיימת נקודת דיקור על פי הרפואה הסינית באמה אשר משפיעה על הפחתת הבחילות. נושא זה אף נבדק בצורה מחקרית והוכח ככזה. ניתן כמובן להעזר במטפל בתחום. ניתן גם לעסות בצורה מעגלית עדינה את הנקודה עם רפיל של עט למשל בזמן הטיפול ל-5 דקות בערך אחת לכמה זמן או לרכוש בחנויות ספורט יש שרוול לאמה עם גולה מתכתית הלוחצת על אזור הנקודה כמובן ששיטות אלו פחותות מדיקור מדויק.
    ישנן תערובות צמחים המכילות צמחים דוגמת גינגיר, נוק-וומיקה, גנטיאנה כולם מפחיתות בחילה בצורה של מיצוי הצמח או בהומאופטיה נמוכה.
    חשוב לציין שלבחילות החזקות המגיעות ביום שלאחר טיפול דרושות התרופות הרגילות, יעילותן של אלו פוחתת לבחילות הנמשכות ימים ארוכים אחרי הטיפול וקשורות למנגנונים עצביים-נפשיים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    31/08/2007

שלום דוקטור,

יש לי תחושה של כאב חזק / מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 5 חודשים , זה מאוד מפריע לי לתיפקוד יום יומי .

עשיתי בדיקות הבאות:

בדיקת א.א.ג - הכל תקין
    בדיקת גסטרו- בקע קצר בסערפת
    בדיקת CT - הכל תקין
    בדיקת אולטרסאונד - הכל תקין
    רנטגן - הכל תקין
    בדיקות דם - הכל תקין
    משטח גרון - תקין

מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות לעשות עוד כדי לדעת איך לפתור את הביעה ?

זה מאוד מפחיד אותי כי כל הבדיקות שעשיתי הם תקינות חוץ מבקע סערפתי .

תודה מראש על התשובה .
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• המשך ברור

פרופסור גיל בר-סלע
    02/09/2007

דנה שלום
    כמובן שלא ניתן לתת לך תשובה בלי לעבור על הבדיקות, לדבר איתך ולבדוק אותך. חשוב לדעת שלפעמים תחושות באזור הגרון מקורם מבית החזה ולכן אני מקווה שבדיקות ההדמיה דוגמת ה-CT כללו גם את בית החזה. כמובן, בדיקת MRI של אזור הצוואר טובה יותר מ-CT .
    מעבר לכך אם נשארת עם התחושה ללא ממצא שנראה לעין עדין ניתן להעזר בתחומים מהרפואה המשלימה דוגמת רפואה אנתרופוסופית לטיפול בבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה פמרה
    יעלה
    29/08/2007

שלום רב,

מה ידוע לך על השימוש בפמרה לסרטן השד, מה תופעות הלוואי? כמו כן מה הנזק של ההקרנות? האם יש לטעמך דרך אלטרנטיבית? מדובר במקרה של סרטן שחזר לאחר 10 שנים בזמנו עברתי כריתה וטיפולי כימו וכל השנים לא לקחתי שום כדור..הגוש העכשוי קטן מקומי והוצא בניתוח ,אין בלוטות או כל סימן שמעבר לכך- בתודה, יעלה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה פמרה

הוספת תגובה

• טיפול הורמוני בסרטן השד

פרופסור גיל בר-סלע
    29/08/2007

יעלה שלום
    מטרת הטיפול האונקולוגי בפמרה ובקרינה הוא להוריד את הסיכון שהמחלה תחזור. תופעות הלוואי של הקרינה הן בעיקר מקומיות לאזור השד או בית החזה. תופעות הלוואי של פמרה אינן רבות יכולות להיות תופעות הדומות לגיל הבלות ויש עליה בסיכול לאוסטאופורוזיס. תופעות לוואי נדירות קימות לכל טיפול.
    ההחלטה האם לקחת את הטיפול היא החלטה שלך מתוך הערכה בכמה הוא מפחית לך את הסיכון. הטיפולים המשלימים אינם מדידים בצורה מחקרית ולכן לא ניתן להעמיד אותם זה מול זה . לדעתי אלו 2 החלטות מקבילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה