מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה!!!!!!!!!!!!!!!!עדי28/08/2007
עברתי לפני שנה ניתוח להגדלת שידיים ויצא לי לפני חצי שנה גוש קטן בחלק הקידמי של השד בצבע כחול וזה הולך וגודלועכשיו זה בגודל בערך 2 ס"מ אני קצת פוחדת והייתי רוצה עצה לדעת מה יש לי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה למרפאת שד
פרופסור גיל בר-סלע29/08/2007עדי שלום
מה יכול להיות פשוט יותר מללכת לרופא שיבדוק אותך במקום לחפש תשובות באינטרנט. לא ניתן להתייחס לפנייתך בלי להכיר את הרקע, לבדוק אותך ואם צריך להמשיך לבדיקות הדמיה שונות ולכן המלצתי החמה לפנות למרפאה לבריאות השד דרך רופא המשפחה או בצורה עצמאית ואם אין כזו בסיבבתך להתחיל מבדיקה על ידי כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..בהמשך לשאלה..
עדי29/08/2007הייתי כמו שאתה אומר אצל הפלסטיקאית שלי והיא אמרה שזה כניראה צ'סטה וצריך להוריד אותה כי זה חיצוני.היא קבעה לי תור לניתוח קטן שבו היא תוריד לי את הגולה ותישלח לי את זה (לא זוכרת לאן)ועכשיו לשאלתי:אם היא יודעת שזה צ'סטה למה צריך לשלוח ??? האם זה יכול להיות דבר אחר???(הייתה לי אחות שניפטרה בגיל צעיר ממחלת הסרטן אבל לא היה לה בשד)עזור לי כי אני מאוד לחוצה אחרי מה שעברנו עם אחותי(נפטרה בגיל 34).....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
פרופסור גיל בר-סלע29/08/2007עדי שלום שוב
דרך האינטרנט ניתן לתת יעוץ ראשוני אבל לא ניתן לתת חוות דעת רפואית. אני אפילו לא יודע בת כמה את ואיך הממצא באמת נראה. אני מציע שוב לפנות למרפאה לבריאות השד להשלים בדיקת US לפחות לפני ביצוע הניתוח ואח"כ להחליט. הרופאה שבדקה אותך מסרה לך את הרושם שלה אך את יודעת שתמיד קיימים פערים ואם מדובר בממצא שגדל יש צורך לבדוק אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ממאיר בעוריורם26/08/2007
בבדיקה שגרתית אצל רופא עור התגלה אצלי גידול ממאיר שהוסר ובגלל שזה התגלה בשלב מוקדם - הכל בסדר. בכל זאת, אני פוחד שפעם הבאה זה לא יהיה ככה, אני בהיר מאוד ויש לי נמשים ונקודות חן. חוץ מלהזהר מהשמש, מה עוד אני יכול לעשות כדי שלא יהיה לי גידול ממאיר בעור עוד פעם? כל כמה זמן היית ממליץ לאדם כמוני ללכת לבדיקות? יש עוד בדיקות חוץ מהליכה לרופא עור שכדאי לי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה מפני סרטן העור
פרופסור גיל בר-סלע27/08/2007יורם שלום
בפניה לא ציינת איזה סוג סרטן היה לך, כמובן שיש לכך חשיבות. הסוג המסוכן הנו מלנומה ולאחר הסרתו דרוש גם מעקב אונקולוגי. סוגים אחרים דוגמת סרטן קשקשי או בזאלי בד"כ ניתן להסתפק במעקב של רופא עור או פלסטיקאי. כפי שציינת הדרך הטובה ביותר להתגונן הנה להוריד חשיפה לשמש ע"י קרם הגנה, כובע רחב שוליים ואם אתה עובד בשמש גם בגדים ארוכים.
מחקרים שבדקו מתן ויטמנים נוגדי חימצון למניעת סרטן העור לא הוכיחו את יעילותם בכך. גם מחקר שבדק מתן סלניום הראה ירידה בהופעת סוגי סרטן אחרים אך לא סרטן העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור ותוספיםיונה23/08/2007
אני אתחיל טיפולים בעוד כשבוע למניעת סרטן המעי הגס לאחר ניתוח. אשמח לשמוע האם לקיחת תוספי מזון או הקפדה על מזונות שונים ויטמים וכד' מומלצת. כמו כן אני שוקלת ללכת לדיקור במקביל לכימו ורציתי לשמוע מנסיונם של אחרי וכמובן מנסיונך
תודה מראש, יונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור ותוספים
פרופסור גיל בר-סלע23/08/2007יונה שלום
תזונה משפיעה על סרטן המעי הגס וכפי שהיא משפיעה על הופעת הסרטן יש להניח שהיא משפיעה גם על מניעת חזרתו, כך שלתזונה נכונה יש חשיבות רבה. תזונה פועלת לטווח הארוך ולכן, כיוון שהנך לפני טיפולים כימותרפיים אשר להם לעיתים השפעה רבה על מערכת העיכול של כאבי בטן הפרעה ביציאות לכיוון שלשול או עצירות הייתי מחכה מעט לפני שאת עושה שינויים דרסטיים על מנת לראות איך את מרגישה. במידה שיש בעיות כדאי לכוון את התזונה לפתרון הבעיות שצצות ורק בשלב מאוחר יותר ליצור תוכנית תזונה כוללת.
במידה ואת במצב כללי טוב, אין צורך בתוספי ויטמינים . ניתן לקחת תוסף כללי אשר הנו מאוזן מבחינת ויטמינים ומינרלים ללא כמיות גבוהות מהם.
לגבי דיקור, את צרכה לשאול את עצמך במה את רוצה לטפל באמצעות הדיקור, אם יש בעיות ספצפיות הדיקור יכול לעזור ואין שום בעיה לקבלו בזמן טיפולים. אם אין סיבה ספציפית לא בטוח שתורם.
בהצלחה בטיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות של בדיקותליאת21/08/2007
אלו בדיקות מעקב אתה ממליץ למי שסירבה לאחר הניתוח לטיפולים קונבנציונלים ובחרה רק בטיפול אלטרנטיבי (סרטן שד עם בלוטות נגועות שהוסרו בניתוח ) ובאיזה תדירות? האם אפשר לסמוך על המרקרים, הבנתי שלפעמים הם לא משקפים כפי שצריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב בסרטן השד
פרופסור גיל בר-סלע22/08/2007ליאת שלום
ההבדל בין לעבור את הטיפולים הקונבנציונאליים או לא הוא הבדל כללי סטטיסטי ואינו קובע באופן אישי האם סרטן השד יחזור או לא. המעקב אינו נקבע על פי הטיפול אלא על פי אופי הסיכון והיכולות לטפל בו. לכן, עיקר המעקב בסרטן השד הוא בדיקה רפואית, ברור באמצעות הדמיה במידה שיש תלונות מכוונות מצד המטופלת ובדיקות של השדיים על ידי ממוגרפיה ו-US , MRI בהתאם לגיל. סמני סרטן יכולים להוסיף מידע, אך כמו שציינת לעיתים הם מהווים בעיה באינטרפטציה של תוצאותיהם. בכל מקרה אין צורך לעבור בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לטיפולרינה20/08/2007
אני בת 52 לאחר שנתיים חזר לי סרטן בשד INV DUCT CA שגם התפשט לריאות.
יש לציין שאני נשאית BRAC 1
הומלץ לפני 4 אפשרויות טיפול ע"י האונקולוגית ואני אמורה להחליט. אין לי מספיק ידע לדעת מה הטיפול המתאים לי:
ההמלצות הן:
* TAXOTERE IV כל 3 שבועות
או *TAXOL IV פעם בשבוע
או *POXELODA
או* TAXOTERE +XELODA.
מה הטיפול המומלץ ביותר? איך והאם ניתן לשלב טיפולים כגון היפותרמיה? האם יש מקור נוסף לפורם שגם אוכל להיעזר בו.- אשמח גם לשמוע מנשים שעברו מצב דומה.
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה טיפולית בסרטן השד
פרופסור גיל בר-סלע20/08/2007רינה שלום
הנתונים שמסרת מאד חלקיים כך שקשה לתת המלצה. חסרים נתונים על הגידול- קולטנים להורמונים ו-HER2 ונתונים על מצבך הכללי. לגבי האפשרויות שכתבת כולן טובות. השילוב של קסלודה וטקסוטר בד"כ ניתן במחלה סוערת כיוון שיש תגובה מהירה של הקטנת המחלה אך יש יותר תופעות לוואי. ייתכן ואת מתאימה למחקר שמשלב תרופות דוגמת טקסול או טקסוטר עם תרופה ביולוגית אווסטין. כדאי לך לברר עם הרופא המטפל בך.
אין צורך בטיפולים של היפרתרמיה במצבך, הם לא יתרמו. ניתן להעזר בטכניקות של רפואה משלימה ותכשירים דוגמת MISTELETOE ונוספים להפחתת תופעות הלוואי ושיפור מצבך הכללי בזמן הטיפולים. מאמרים בעברית ניתן למצוא דרך אתר הקישור של מרפאת הרדוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כימותרפיה ותזונהארז15/08/2007
שלום. יש לי Diffuse Large B Cell Lymphoma שלב 2E והתחלתי לפני כמה שבועות כימותרפיה לפי פרוטוקול r-vacop-b.
האם יש טיפולים אלטרנטיבים שכדאי לשלב? נאמר לי ע"י הרופאה לא ללכת לדיקור מחשש לזיהומים, ולא לקחת אנטיאוקסידנטים כי הם יקטינו את יעילות הטיפול הכימותרפי.
אני שומרת כבר כמה שנים על תזונה לפי שיטת קינגסטון, שעיקרה ירקות ופירות, דגנים מלאים, גבינה, ביצים, טופו, קטניות, אגוזים. כמעט ללא בשר. מעט שתייה. ללא מלח, תבלינים חריפים, סוכר, קפה, וכימיקלים למיניהם. האם יש שינויים בתזונה שכדאי לעשות בתקופת הכימותרפיה ?
תודה, ארז כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כימותרפיה ותזונה
פרופסור גיל בר-סלע16/08/2007לארז שלום
עד כה לא הוכח קשר ישיר בין לימפומה לתזונה, כפי שהוכח במספר מחלות סרטן אחרות. אם זאת תזונה בריאה יש לה השפעה מייטבה על הגוף ויכולותו להתמודד עם מחלות כולל טיפולים כימותרפיים שמשרים מצב דמוי מחלה בגוף. תזונת קינגסטון שציינת, במידה ואת רגילה אליה לפני כן היא שיטת תזונה טובה. המלצתי לך לא להמעיט בשתיה. כמו כן לעיתים הכימותרפיה גורמת להפרעות בתפקוד מערכת העיכול ולכן צריך גמישות מסוימת במזון בזמן הטיפולים, את האדיקות ניתן לשמור לבריאות לטווח הארוך.
הסיכוי שדיקור סיני יגרום לזיהום שולי, טיפולים אלו יכולים לתמוך במספר תופעות לוואי, אם את סובלת מהן ולכן בהחלט ניתן להעזר.
על פי מחקרים בסיסיים אנטיאוקסידנטים בכמות גדולה יכולים לסתור חלק ממנגנוני הפעולה של מספר תרופות כימותרפיות. אם את במצב כללי טוב עם תזונה כמו שציינת אין בהם צורך. במצבים אחרים ניתן לשקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלוטות לימפה...טל13/08/2007
שלום,
לאמא שלי גילו את סרטן בלוטות הלימפה לפני כ - 8 שנים 3 שנים היא לא אמרה לאף אחד ולאחר 3 שנים החליתה להתאשפז ולטפל במחלה. כשהיא הגיעה לביה"ח לראשונה היא הגיעה במצב מאוד לא טוב ועברה כימותראפיה (שבאמת נתנה לה שקט כשנה וחצי). לאחר אותה תקופה שוב חזרה המחלה ובצורה הרבה יותר אגרסיבית ולכן היא קבלה טיפול מאוד אגרסיבי, לאחר הטיפול הרופא המליץ על השתלת מח עצם מעצמה והיא עברה תקופה מאוד קשה בעקבות התהליך בתל השומר. היום לאחר 5 חודשים מיום ההשתלה המחלה חזרה בצורה מפלצתית (סליחה אבל אני לא יכולה להגדיר אותה אחרת) .. היא שוב מלאה בבלוטות בכל חלקי הגוף , הבלוטות מאוד גדולות ברמה כזו שאפשר להבחין בהן בקלות... הרופא המליץ על תרופה בשם "זבלין" אך לצערינו היא לא יכולה לעבור טיפול זה בגלל לימפוציטים מאוד מאוד נמוכים.
הרופא המליץ מחר לאשפז אותה לטיפול כימו "קל" יותר ממה שקבלה עד עכשיו.. אך אני חייבת לציין כי הוא לא נשמע אופטימי. רציתי מאוד לדעת מה דעתך בנושא. אשמח לקבל תשובה. טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה-המשך טיפול
פרופסור גיל בר-סלע15/08/2007טל שלום
מתוך התאור שלך אני מניח שלאמך היתה בתחילה לימפומה מדרגת ממאירות נמוכה שהשתנת לסוג לימפומה מדרגת ממאירות גבוהה וטיפול במחלה חוזרת באמצעות מנות כימותרפיה גבוהות והחזר תאי אב נכשל. עדיין מחלת הלימפומה רגישה לטיפולים כימותרפיים ויש סיכוי שיושגו הפוגות עם טיפולים נוספים. רפואה משלימה בהחלט יכולה לתרום לשיפור איכות החיים במצב זה ודרך כך אף לשפר את מצב אמך. הסיכוי של רפואה משלימה להשפיע גדול יותר כאשר המחלה פחות סוערת, אך בכל זאת כדאי לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבש מיוחדג'יין12/08/2007
אבא שלי חולה סרטן המעי הגס ועובר כימותרפיה בין היתר. שמעתי על דבש מיוחד שמשפר את ההתמודדות עם הכימותרפיה ומקטין את תופעות הלוואי. זה נורא יקר ואני רוצה לדעת אם מדובר בשרלטנות או שזה באמת עובד. מה דעתך בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש LIFEMEL
פרופסור גיל בר-סלע13/08/2007ג'יין שלום
הדבש האמור מבוסס על הרעיון שהדבורים מפיקות את הדבש מהצוף של מספר צמחי מרפא. ההפקה על ידי הדבורים הופכת את צמחי המרפא למשפיעים על הגוף. הרעיון מענין. לגבי העובדות, ככל הידוע עד כה הצמחים הניתנים לדבורים אינם משפעים על ספירת הדם. בפירסום לדבש שנעשה מעבודה בבי"ח צפת, הדבש ניתן לבערך 20 חולים ללא קבוצת ביקורת וגם בטיפולים שאינם מורידים את ספירת הדם. כלומר מידע מאד חלש, אם בכלל בעל משמעות. מחקר שהוחל ברמב"ם עם קבוצת בקרה, הופסק ולא הסתיים.
לגבי אביך הטיפולים הניתנים בסרטן מעי הגס בד"כ לא גורמים לירידה בספירת הדם ואינכם צריכים לחשוש מכך. לדעתי אין מידע שמצדיק את השימוש בדבש ובטח לא בעלויות המשולמות בעבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמרינה08/08/2007
לאימי בת ה56 התגלה גידול סרטני בריאות עברה ניתוח שלאחריו היתה בריאה כלומר ללא גידולים.
לאחר הניתוח עברה כימותרפיה והקרנות. לאחר כחצי שנה מגמר ההקרנות התגלה גידול במיצר עברה בעקבותיו כימותרפיה עם התרופות טקסול וקרבופלטין.
הטיפול התקיים כשלושה חודשים כלומר שלושה מחזורי כימו. בבדיקת סיטי התברר שחל שגשוג נוסף אך עדיין לא ידוע באיזה שיעור הוא גדל לא היה מצויין בתוצאה (בסיטי הקודם לפני כחמישה חודשים גודלו היה 11 ס"מ)
מה עושים במצב שלא חל שיפור בעקבות הכימותרפיה? מה עוד יכולה אמי לעשות? האם טיפולים לא קונבנציונלים יקרים ואם תוכל לפרט מעט על שיטת ההיפרדרמיה ומה עלותה? אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה -המשך טיפול
פרופסור גיל בר-סלע08/08/2007מרינה שלום
מהצד של הרפואה המקובלת קיים טיפול ביולוגי בתרופה TARCIVA , טיפול זה הנו בסל התרופות. הסיכוי שיעזור אינו גבוה ועומד על 10-13% אך במידה והוא עוזר השיפור יכול להיות גדול- לכן תפני לאונקולוג המטפל ביחס לכך. כמו כן ניתן לנסות טיפולים כימותרפיים נוספים, אך הסיכוי שיעזרו נמוך.
לגבי הרפואה המשלימה, אינני חושב שטיפול בהיפרתמיה יתרום משהו להקטנת גוש במיצר, לכן לדעתי לא מומלץ. בכל מקרה אינני עוסק בכך ואיני יודע עלויות. הטיפול המשלים מטרתו לתמוך בחולה בתוך מחלתו הסיכוי שיביא לריפוי סרטן מתקדם עמיד לטיפולים הנו מאד נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)