פורום סרטן ורפואה משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן הלבלב
    יעל
    13/07/2008

שלום דר גיל כתבת שבספרות יש חומר על הצלחות בסוג זה ברפואה המשלימה אימי בת 82 עם סרטן בראש הלבלב האם תוכל לכוון אותי לאיזה כיוון ללכת והיכן ?? תודה יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הלבלב

הוספת תגובה

• סרטן הלבלב

פרופסור גיל בר-סלע
    13/07/2008

יעל שלום
    קיים תאור מקרה של שימוש בחומצות שומן דרך הוריד יחד עם נלוקסון (תרופה סותרת אופייטים) בתוספת שינויי תזונה ותוספי מזון. המקרה המתואר הצליח לשרוד עם מחלתו מספר שנים וגישה זו עם שינויים יכולה להוות בסיס לטיפול.
    קיים מחקר של איסוף חולים עם תכשיר האיסקדור (מצמח הדיבקון) והשוואה לקבוצת חולים שלא טופלה בו יחד עם כימותרפיה מקובלת. החולים שנעזרו גם בדיבקון חיו יותר ובאיכות חיים טובה יותר- הפרסום עדיין כאבסטרקט מכנס.
    לא ברורה לי השאלה אך אם את רוצה לעשות חיפוש אינטרנט את יכולה דרך pancreas carcinoma and complamentary therapy

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן לבלב ורפואה משלימה

ד''ר שחר לב ארי
    13/07/2008

יעל שלום,
    בהחלט מומלץ לתמוך ברפואה משלימה הכוללת פעילות גופנית מודעת כיוגה או צי-גונג, תזונה תומכת, ועבודת גוף נפש כמו דמיון מודרך ומדיטציה.
    כדאי להשיג קלטת דמיון מודרך מאבנר שילה - שהיה לו לפני שנים סרטן לבלב. ראי גם האתר של רועי דגן שורד ותיק מסרטן לבלב

לגבי תוספים בנוסף לתשובת ד"ר בר-סלע, כיום מספר מחקרים בודקים שימוש בכורכומין לטיפול בסרטן לבלב, ומחקר ראשוני הראה כי עיכב התפתחות המחלה במספר חולים.

בברכת בריאות

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הלבלב

יעל
    14/07/2008

דר גיל ודר שחר תודה על תגובתכם היכן יכולה לקבל את הטיפולים עליהם המלצתם ?? יעל נ.ב אנו חיים באיזור המרכז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    16/07/2008

יעל שלום
    במידה והנידות קשה למר שלמה גוברמן (גובי) יש ניסיון רב של טיפול בתוספים בסרטן הלבלב וניתן לפנות אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים לסרטן לבלב

ד''ר שחר לב ארי
    20/07/2008

יעל שלום,
    את יכולה לקבל פרטים וליצור קשר עם התוכנית שאני אמון עליה, נקודת מפנה http://www.turningpoint.co.il/

כמו כן לייעוץ אישי את מוזמנת אלי למלר"מ איכילוב 03-6973498

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"R גיל בר סלע שלום
    אביב
    10/07/2008

שמי אביב ואני שאלתי הרבה שאלות לגבי אבא שלי לפני כשבוע בערך. (המלצת להתחיל בכיוון של ביופסיה ולא לחכות רק לPET,אני מקווה שאתה זוכר) אז תוצאות הPET הגיעו ואני מעוניין להציג אותם אם אפשר ולשמוע את חוות דעתך. אז ככה,אבי עשה CT לפני שלושה שבועות בערך והראו גידלו של 7על5 על4 באזור האגן,עם חשד ללימפומה. היו בpet זה מה שהוא קיבל: מודגמת קליטת fdg בעוצמה לא ניכרת,בגוש בעל צפיפות מעורבת באגן הקטן מימין,במימדים של 2*5*4. מודגמת קליטה,אף היא בעוצמה לא ניכרת בבלוטת לימפה בקוטר של 1.5 ס"מ בעומק המשפעה הימנית.המראה ההטרוגני של הגוש בבדיקת הCT,בשילוב העוצמה הלא גבוה של FDG,מעלים אבחנה מבדלת הכוללת סרקומה,GIST או low grade lymphoma. מודגמת קליטה של FDG בעיבוי דופן בקולון הרוחבי.הן פוליפים והן קרצינומות של הקולון,עשויים להדגים קליטת FDG ביתר ויש מקום לאבחנה היסטולוגית. לא הודעמו קליטות פתולוגיות בבלוטות לימפה נוספות מעל ומתחת לסרעפת,בשדות הריאה,בכבד,בטחול ובשלד. לסיכום:ממצ הבדיקה מדגימיפם קליטה פתולוגית בעיבוי דופן הקולון הרוחבי,לקורלציה היסטולוגית.קליטה של FDG בעוצמה לא ניכרת בגוש באגן הקטן בבלוטת לימפה במפשעה העמוקה.האבחנה המבדלת היא בין אחד מסוגי הסרקומה ללימפומה מסוג low garde. אני לא אשגע אותך שוב עם הרבה שאלות , אני רק אשאל אם זה שיש קליטה נמוכה של החומר דמוי סוכר זה דבר טוב? עוד אני אשאל אם הסיכויים ללימפומה מדרגת ממאירות גבוהה או בינונית נשלל עקב הבדיקה. והאם באופן כללי יכול להיות שהמחלה היא איטית ברמה שאפשר לחיות איתה שנים רבות(או אפילו מעטות) ללא טיפול כימותרפי. אני מודה לך מאוד על הסבלנות אליי,אני פשוט הייתי בסערת רגשות ימים שלמים ולילות. תודה רבה,אביב. (אני מצטער אם הכל יצא מחובר,זה כנראה הדפדפן שלא תומך)

לקביעת תור
    סגירה
    ד"R גיל בר סלע שלום

הוספת תגובה

• רק אוסיף ואומר

אביב
    10/07/2008

שהאבחנה של הCT הרגיל נמצאת בערך 3-4 דיונים מתחת לדיון הנוכחי. ועוד שאלה שקצת מוזרה זה : איך הגדלים שונים בין שני הבדיקות?זתומרת הגדלים של הגוש. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

פרופסור גיל בר-סלע
    11/07/2008

אביב שלום
    1)I כפי שאמרתי יש צורך באבחנה היסטולוגית של הגוש בהקדם. דבר ראשון להוכיח שזו ממאירות לאחר מכן איזו. הבדלי הטיפול מאד שונים בין סרקומה ללימפומה ותמיד יכול להיות גם משהו אחר.
    2) על פי הבדיקה ניתן להגיד שהסבירות ללימופה בדרגה גבוהה נמוך.
    3) הגודל של הממצא נקבע על ידי ה-CT , הקליטות ב-PET מייצגות פעילות מטובלית וייתכן אזורים עם פעילות מטבולית נמוכה בדומה לשאר הגוף.
    4) ההחלטה על טיפול: ניתוח, קרינה, כימותרפיה, תרופות אחרות וכדומה נקבעת כמובן רק לאחר שיודעים במה מטפלים, כך ששאלה זו אינה רלוונטית כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ביקור אצל רופאת המשפחה

אביב
    11/07/2008

שוב,לא המליצה לו על ביופסיה אלא על ניתוח להסרת הגוש והפנתה אותו לכירורג שיוציא את הגוש ואז כמובן יעשו ביופסיה, האם לדעתך יש מקום לביופסיה עוד לפני הסרת הגוש?האם הפניה דווקא לכירורג היא מתאימה כרגע? היא גם טוענת שיש קליטה מסויימת באזור הקולון,כלומר במעי,איך בודקים עכשיו קשר בין המחלות? בכל מקרה,האם כירורג לפני ביופסיה והחלטה כבר על ניתוח היא הדבר הנכון לדעתך כרגע? תודה רבה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד היא הוסיפה

אביב
    11/07/2008

שלמרות שיש קליטה במעי היא לא ממליצה על קולונסוקופיה מפני שעדיף לחכות להורדת הגוש ואז לבדוק אותו ולדעת מה יש, האם לדעתך המלצות אלו הן סבירות?האם בדיקה היסטולוגית של הגוש תוכל להעיד על מה שקורה בקולון הרוחבי כמו שנכתב בתוצאות הבדיקה? וסתם שאלה לשישי שבת,האם זה קצת מעודד שאין קליטה ניכרת בגוש ובשאר האזורים הנקיים בגוף? תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    11/07/2008

אביב צר לי אך לא ניתן לטפל באדם דרך התכתבות במייל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב וסרטן
    חן
    10/07/2008

שלום, אני סובלת ממלנומה נפוצה, המחלה אינה פעילה כרגע, אך אני במעקב כל הזמן ויתכן שאתחיל לקחת תרופות (ארדיה) במקביל אני סובלת מפריצת דיסק והשאלה שלי היא האם ניתן לטפל בטיפול סיני כלשהו בכאבי הגב שלי, או שזה לא טוב לי? עם מי אני יכולה להתייעץ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב וסרטן

הוספת תגובה

• דיקור סיני

פרופסור גיל בר-סלע
    11/07/2008

חן שלום
    במידה ולא מדובר בטיפול בדיקור בדיוק באזור שבו היתה המלנומה את יכולה בהחלט לקבל את הטיפול ללא חשש. טיפולים בדיקור נעשו גם בחולים עם מחלה מתקדמת וככל שידוע מהממחקר, ונערך כזה, דיקור אינו גורם להתפרצות חוזרת של מחלת הסרטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גן וסרטן

ד''ר שחר לב ארי
    13/07/2008

חן שלום,
    בהקשר של טיפול בדיקור, חשוב להקפיד שהמטפל ברפואה סינית יהיה לו נסיון עם חולי סרטן וניתן למצוא מטפלים כאלו במרכזים המתמחים בנושא כמו בית חולים איכילוב.

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן מסוג NSCLC
    ר"ק
    07/07/2008

שלום רב. אשתי אובחנה כחולת סרטן מסוג NSCLC בדרגה 4 עם סימנים של מקומות נוספים החשודים כנגועים. עברה 6 מחזורים כפולים של טיפול כימותרפי. לאחר CT שבוצע לפני כשבוע - האבחנה היא שהגידול הראשי בריאה גדל לגודל של 50 מ"מ. בסוף השנה שעברה גודלו היה כ - 35 מ"מ. לאחר 3 מחזורי טיפול לאור CT שעברה הרופאה המטפלת טענה שהגידול התכווץ ! ! ! הייתי מבקש לקבל הסבר לצפוי בעתיד מבחינת המשך הטיפול, התקדמות / עצירת המחלה ותקווה לעתיד. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן מסוג NSCLC

הוספת תגובה

• תשובה לגבי סרטן ריאה

פרופסור גיל בר-סלע
    08/07/2008

לפונה שלום
    מתוך הכתוב אני מבין שבעקבות הטיפול הכימותרפי המחלה תחילה הצטמצמה ולאחר מכן גדלה שוב. בשלב זה יש לנסות טיפול חדש שיכול להיות כימותרפיה שעדיין לא קיבלה או תרופה ביולוגית בשם טרסיבה. סיכויי התגובה גדולים יותר לכימותרפיה אך כמובן יש יותר תופעות לוואי. הטיפול בטרסיבה עוזר לפחות אנשים אך בינהם יש כאלה שיכול לעזור לתקופה ארוכה לעומת הכימותרפיה שבדרך כלל זמן התגובה קצר יותר.
    התקווה היא עדיין אותה תקווה כפי שהיתה בהתחלה שהמחלה תעצר או תקטן לזמן ארוך ככל הניתן. במידה מסוימת הסיכוי לכך פוחת לאחר שהמחלה התקדמה, אך בהחלט קיים וכדאי לנסות להמשיך ולטפל. כמובן שפואה משלימה יכולה לתרום ולתמוך בחולה ובטיפול בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תרופות בטיפול כימוטרפי
    אביטל
    04/07/2008

שלום, אימי חולה בסרטן ריאות גרורתי, טופלה במשך כמה חודשים בטקסול וקרבופלטין ברמב"ם. לאחרונה אחרי תוצאות של בדיקת CT שהראתה על התפשטות המחלה, החליט הרופא לשנות את הטקסול ל ALIMTA. יש לי מספר שאלות, האם התרופה נחשבת לחזקה או חלשה יותר? יעילה פחות או יותר? מהן תופעות הלוואי? אימי סובלת מקפאון באצבעות הרגליים, האם זו תופעה שקשורה לטקסול, ותעבור כעט? כמה זמן יחלוף עד שהתופעה תעבור? כמה טיפולים, במצב כזה, נהוג לבצע עם התרופה החדשה? שאלה נוספת וקצת שונה, אימי לא יודעת על תוצאות ה CT. באופן כללי, חוץ מחולשה מרגישה בסדר. האם יש טעם לספר לה על תוצאות הבדיקה? האם ישנה אפשרות לבקש מהרופא לא לספר? זה כדאי? אני יודעת שזה עניין אינדיווידואלי, אך מנסיונך , מה דעתך? תודה רבה, אביטל.

הוספת תגובה

• תרופות-סרטן ריאה

פרופסור גיל בר-סלע
    05/07/2008

אביטל שלום
    בטיפול הכימותרפי אין תרופה חזקה או חלשה יותר. זוהי תרופה שונה לאחר שהטיפול הקודם הפסיק לעזור ולכן יש סיכוי שתרופה חדשה תעזור. הסיכוי להטבה פוחת לא בגלל סוג התרופה אלא בגלל המחלה שהתקדמה ופיתחה עמידות מסוימת לטיפול הכימותרפי.
    התחושה בכפות הידיים והרגליים מקורה אכן מהטיפול בטקסול. קיים סיכוי טוב שתחול הטבה אך לא בטוח שהתופעות יחלפו במלואן. במידה ולא יהיה שיפור ניתן להעזר בעיסוי עם שמן סולום אוליגונוזום ושמן מצמח האקוניט.
    הגישה להערכת הטיפול הכימותרפי היא אחידה , 3 חודשי טיפול והערכה על ידי CT במידה שלא חל שינוי קליני.
    לדעתי אין מקום לשקרים לבנים, עדיף להגיד את האמת בצורה עדינה ומתאימה, בין כה וכה האמת ידועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת חזרה של סרטן
    רחל
    02/07/2008

שלום, כרגע אני בתקופת רגיעה של סרטן לאחר כריתת שד, האם יש צמחי מרפא או ויטמינים שיכולים לחזק את גופי ולמנוע הישנות של המחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת חזרה של סרטן

הוספת תגובה

• מניעת חזרת סרטן השד

פרופסור גיל בר-סלע
    02/07/2008

רחל שלום
    מספר מחקרים הראו קשר בין מסת הגוף לסיכון לחזרת המחלה ולכן תזונה בריאה ופעילות גופנית בהחלט משפיעים ומומלצים.
    קיימים מספר מחקרים שהראו קשר בין צריכה גבוהה של תה ירוק ומניעת חזרת המחלה.
    לגבי סויה הדעות חלוקות, תיתכן פעילות הפוכה בתלות בכמותץ ולכן לא מומלץ, אך מחקרים קטנים מראים על קשר חיובי לפיטואסטרוגן אחר המצוי בזרעי פשתן ולכן מומלץ להוסיף לתזונה. קימות גם עדויות מעבדתיות בלבד לגבי מיצוי הרימון. מחקר בסיסי ובאופן חלקי גם קליני קושר בין שימוש בצמח הדיבקון והפחתת סיכון לחזרת הסרטן- הטיפול בדיבקון ניתן בזריקות מתחת לעור.
    למיטב ידיעתי לא נמצא קשר בין מניעה לויטמינים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל

ד''ר שחר לב ארי
    13/07/2008

רחל שלום -
    ראי כתבה בנושא http://news.walla.co.il/?w=/5066/1297251

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,אבחנה שקיבל אבי
    אביב
    28/06/2008

שלום,אני מאוד מודאג והייתי מעוניין לשמוע מה אומרת האבחנה. אז ככה,עשו לו CT וזה הדברים העיקריים ריבוי ניכר של השומן הפריטונאלי באגן הימין מדיאלי לכלי הדם האיליאקלית החיצוניים מודגם ממצא בצפיפות הטרוגנית,חלקה בצפיפות רקמה וחלקה נוזלי. הממצא נראה דוחק את השלפוחית ומופרד ממנה ע"י שכבת שומן,הממצא מודד 50X40X70 מ"מ.יש בלוטה מוגדת סמוכה בקוטר 14X22. באבחנה מבדלת צבר בלוטות לימפה חלקן היפודנסיות תהליך לימפופרוליפרטיבי כגון לימפומה תהליך רקמה ראשוני ,יש לשקול המשך בירור ע"י CT pet והשוואה לבדיקות הקודמות השאלות שלי הם: מה באופן כללי אומרת האבחנה? הרופא שלו אכן שלחה אותו לCT PET האם הגוש הזה לא גדול מדיי?זה בערך 4 על 5 על 7 סנטימר וזה נראה לי משהו דיי גדול, האם זה אולי גוש שומן שכזה? מה הסיכוי שזה לא לימפומה?ואם יש סיכוי כזה,אז מה זה יכול להיות, רופאת המשפחה טענה שיכול להיות שזה גוש שומני,אני ממש ספקן וברור לי שהתוצאות לא הולכות להיות נעימות, מה לעשות?אני מיואש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,אבחנה שקיבל אבי

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    30/06/2008

אביב שלום
    על פי הכתוב מדובר בממצא גדול באגן החשוד לתהליך גידולי. בדיקת PET תעזור לאפיין את התהליך אך לא לדעת בוודאות מהו. יש צורך בביופסיה מהממצא ניתן ככל הנראה לבצעה בהכוונת CT או US וכדאי להתקדם בכיוון ולא להמתין לתוצאות ה-PET כיוון שלא יתנו אבחנה בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לבקש כבר מרופאת המשפחה ?

אביב
    30/06/2008

לומר לה שמומלץ לעשות ביופסיה?איזה סוג בדיקה בדיוק לבקש ממנה?או שבכלל מומלץ להגיע לרופא מומחה בתחום כבר מעכשיו? האם יש סיכוי שזה משהו לא סרטני?קשה להאמין נכון? בכל מקרה לבקש מרופאת המשפחה שתקבע לו תור לביופסיה בכל מקרה? אשמח לכל תשובה תודה. אגב למה צריך כל כך למהר?האם זה משהו מסוכן בטווח המיידי,או שאם החשד יתממש יש להתחיל לטפל בהקדם האפשרי? שוב,תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    01/07/2008

רופאת המשפחה מנהלת את המקרה של אביך ולכן יש לפנות אליה. לא ניתן להתנהל דרך האינטרנט. אם תמצא לנכון להפנותו לרופא מומחה עליה לעשות זאת.
    החשיבות להגיע לאבחנה היא שבמידה ואכן מדובר במחלת סרטן -גודל המחלה משפיע על אפשריות הטיפול. רוב העיכובים שחלים בטיפול בחולי סרטן הם בשלב האיבחון ולא בשלבי הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברתי עם רופאת המשפחה

אביב
    03/07/2008

והסברתי לה את מה שהצעת לי, היא הציעה שאבי יכבה תור לכירורג שיוכל להחליט איך לבצע ביופסיה שאלתי היא האם כירורג זה מי שאמור לקבוע? והאם תהליך של ביופסיה הוא תהליך ארוך?האם במקרה של אבי זה יהיה כנראה כרוך בניתוח? מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    03/07/2008

הדרך הנכונה לבצע ביופסיה היא בהכוונת הדמיה. על פי המצב שתארת נראה לי שהנכון ביותר הוא דרך אשפוז בבי"ח ולא באופן אמבולטורי , דבר שיקח הרבה זמן. הייתי ממליץ להפנותו לאשפוז לשם כך. יש לשים לב שאם התור לבדיקת ה-PET קרוב חבל לפספס אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואי אני מבולבל לגמרי

דור
    04/07/2008

אני מרגיש שאני רק מקבל עוד מכות כל הזמן,לא ייאמן איך שזה נפל עלינו אני לא הבנתי אותך,מה שייקח הרבה זמן זה האישפוז ,זאת כוונתך נכון? הרופאה הציעה לכירורג,מה לעשות במצב הזה? האם המצב כל כך דחוף?אני פשוט לא יודע מה לעשות,הוא בעצמו בכלל חושב שאפילו לא יצטרכו ביופסיה והוא ממש לא מודע למצב מה אתה מציע לי לעשות?להתקשר שוב פעם לרופאה ולהציע לה לשלוח אותו לאשפוז?באיזו מחלקה? דבר שני,רשמת שלא כדאי לפספס את התור לבדיקת הpet. למה הייתה הכוונה שלך?שאם יש ביופסיה אפשר לוותר על הpet? מדוע הצעת לי לא לפספס את התור?אולי כדאי לעשות את זה יחד עם הביופסיה? שאלה אחרונה,כמה ימי אשפוז זה לעשות ביופסיה כזאת?איך עושים אותה?בניתוח?ברנטגן? אני מתחנן להסברים אני פשוט אבוד והוא בכלל לא מודע למצבו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מצטער שאני מטריד,אני אשאל שוב

דור
    04/07/2008

כמה ימים אמור להימשך אשפוז כזה? האם אתה ממליץ לי להגיע לרופא ולדרוש אישפוז נוכח הממצאים? האם ממולץ לעשות את זה כבר מחר?או לחכות לבדיקה של הפט ביום שני? אם אתה חושב שהמקרה דחוף אנא תאמר לי שאדע לפעול בהתאם. האם מחר לדרוש ממנו להגיע לאשפוז בבית חולים אפילו באופן עצמאי? אני מודה לך על התשובות ומצטער אם אני שואל יותר מדיי,אני לא צריך לתאר לך את ההרגשה שלי,אתה בטח מבין:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה אחרונה

פרופסור גיל בר-סלע
    04/07/2008

1) לחכות ל-PET ביום שני
    2) הדחיפות לא נמדדת בימים בודדים
    3) על פי תוצאות ה-PET להחליט מאיפה הביופסיה
    4) לדעתי הדרך המהירה והטובה ביותר לביופסיה היא דרך אשפוז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אביעד
    25/06/2008

שלום רב, האם דיקור סיני מומלץ לחולה סרטן הערמונית? מה התרומה שלו, אם בכלל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    25/06/2008

אביעד שלום
    אין מחקר הקושר בין טיפול בסרטן הערמונית לדיקור סיני. הטיפול בדיקור יכול להינתן באינדקציה של חולשה ותשישות על רקע הטיפול או כאבים גרמיים במידה שיש גרורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית ורפואה משלימה

ד''ר שחר לב ארי
    30/06/2008

אביעד שלום,
    לאחרונה התפרסם מחקר בעיתון רפואי בינ"ל - Eur Urol שגילה כי דיקור סיני יעיל לטיפול בתופעות לוואי של סרטן ערמונית כגון גלי חום.
    מחקרים אחרים בסוגי סרטן נוספים הראו כי דיקור סיני מומלץ למניעת פופעות לוואי שונות של הטיפול הכמותרפי ולהתמודדות עם המחלה.

קיימים טיפולים משלימים נוספים בסרטן ערמונית:
    בכנס לאחרונה הוצג מחקר שבוצע ב- MD Anderson Cancer Center בו הודגמה החשיבות של stress management לפני ניתוח ערמונית. הקבוצה שקיבלה את הטיפול לפני הניתוח נהנתה משיפור משמעותי בתפקוד הכללי ובאיכות החיים יחסית לקבוצת הביקורת. במעקב שנערך למטופלים התגלה באופן מפתיע כי ההשפעה המועילה של הטיפולים נצפתה אף לאחר שנה, לאחר הניתוח.

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינה
    22/06/2008

שלום רב,
    האם יש טיפול למחלת הסרטן ברפואה המשלימה, או שהטיפולים הללו רק משלימים לטיפולים הקונבנציונאלים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופסור גיל בר-סלע
    22/06/2008

רינה שלום
    הרפואה המשלימה באה להשלים את הטיפול האונקולוגי המקובל ולא להוות לו תחליף. לעיתים התמונה יותר מורכבת ודורשת הבנה בת 2 שלבים: 1) מהי התרומה מהטיפול הקונבנציונאלי והאם התרומה כדאית יחסית לנזק אפשרי. בשלב הבא ניתן לשאול: מה ניתן לעשות בנוסף או במקום אם החלטת שהתרומה של הטיפול המקובל- אינה שווה מבחינתך את המחיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הסרטן

ד''ר שחר לב ארי
    22/06/2008

רינה שלום,
    סרטן היא שם כולל המתחלקת לסוגים רבים של תתי מחלות בעלי שוני רב ביותר, ולכן רצוי לקבל שאלה מדוייקת לגבי סוג הסרטן הספציפי.

כיום המינוח המקובל בספרות הוא רפואה משולבת (אינטגרטיבית) קרי קביעת מהלך טיפולי מיטבי הכולל רפואה קונבציונלית יחד עם רפואה משלימה.

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום טיפול בסרטן לבלב
    לימור
    18/06/2008

שלום
    אימי בת 67 ועומדת לסיים חצי שנה של כימותרפיה בגמזר. (אדנו-קרצינומה בראש לבלב ללא גרורות. עברה ניתוח וויפל שלאחריו כימותרפיה בשילוב עם רדיותרפיה).

שאלתי היא האם רצוי לתת לגופה לנוח/להתנקות מהתרופה לפני שפונים לשלב השיקום בעזרת תוספים/טיפולים אלטרנטיבים וכמה זמן מנוחה אם כן סביר? או האם רצוי לשלב מיד טיפול אלטרנטיבי לשלב ההתאוששות?

למה עלינו בעצם לצפות בהמשך? מהי הדרך הטובה ביותר מבחינה שיקומית שאנחנו המשפחה יכולים לעשות למענה (מעבר לתמיכה הנפשית) ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סיום טיפול בסרטן לבלב

הוספת תגובה

• סרטן לבלב

פרופסור גיל בר-סלע
    18/06/2008

לימור שלום
    מבחינת ההסתכלות הרפואית המקובלת- הטיפול המיטבי ניתן וכעת צריך לקוות לטוב ולתמוך בהתאוששות, למרות הידיעה שהסיכון לחזרת המחלה גבוהה.
    מבחינת הרפואה המשלימה כמובן שיש הרבה אפשריות, צריך לזכור שלרובן אין ביסוס מדעי רחב אם בכלל.
    לאחרונה התפרסם בצורת תקציר מחקר של איסוף פרוספקטיבי של מעל 300 חולי סרטן לבלב שטופלו במיצוי צמח הדיבקון אשר הראה שיפור ניכר באיכות החיים עם השרדות טובה יותר בהשוואה לאלו שלא טופלו. כמו כן מקובל לשלב מתן תכשירי כורכומין, נוגדי חימצון וכדומה שהראו פעילות מעבדתית, כמובן עם שילוב תזונתי.
    בהקשר הרחב יותר של גוף-נפש והקשר למחלת הסרטן ניתן הרבה לעשות, אך כמובן בתלות באישיות של אימך, רצונותיה ומקום המגורים- ביחס למטפלים השונים ולריבוי הגישות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן לבלב ורפואה משלימה

ד''ר שחר לב ארי
    22/06/2008

שלום לימור,
    מנסיון שלנו עם מטופלי סרטן לבלב בהחלט מומלץ לתמוך ברפואה משלימה הכוללת פעילות גופנית מודעת כיוגה או צי-גונג, תזונה תומכת, ועבודת גוף נפש כמו דמיון מודרך ומדיטציה.
    כדאי להשיג קלטת דמיון מודרך מאבנר שילה - שהיה לו לפני שנים סרטן לבלב.

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1. חיסון 2. המלצה
    validate
    15/06/2008

מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.

1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
    האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
    (למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
    או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)

שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :

2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
    דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
    (כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    1. חיסון 2. המלצה

הוספת תגובה

• חיסון לסרטן צוואר הרחם

פרופסור גיל בר-סלע
    15/06/2008

החיסון מומלץ לנשים עד גיל 26. הסיכון לפתח סרטן צוואר הרחם מאד נמוך בישראל. במידה וקיים בן זוג קבוע התרומה של החיסון יורדת, כיוון שהצורך בו יורד. וירוס הפפילומה בדרך כלל לא גורם ליבלות אצל גבר וכלן לא ברור אם הוא נשא של הוירוס. במידה והמערכת הזוגית היא קבועה ולא נולדה אתמול, אז שוב אם התרחשה הדבקה היא כבר קרתה בעבר.

הפורומים שיותר עוסקים בנושא שייכים לגניקולוגיה.
    לגבי אורטופד- לא מכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא אורטופד

ד''ר שחר לב ארי
    15/06/2008

רופא אורטופד מצויין- פרופ' שמואל דקל, ממרכז רפואי תל-אביב. בדוק אם אתה זכאי להחזרים

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה לעבור 2 ניתוחים זקוקה לעזרה
    שרה
    15/06/2008

אני אלמנה פלוס 2 ילדים צריכה לעבור 2 ניתוחים של גידול בראש ובבטן העלות שלהם מסתכמת ב5000 שקל ואין בידי את האפשרות לממן זאת אנא מי שיכול לעזור לי יהודים טובים ולתרום כל סכום לחשבון 7768625 בנק הדואר יברך אתכם אלוהים

הוספת תגובה

• טעות בסכום הסכום הוא

שרה
    15/06/2008

50000 שקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקב במעי בעקבות טיפול כמותרפי
    me
    12/06/2008

שלום, אחותי עברה ניתוח להוצאת המעי הגס לאחר שנים בהם סבלה מקוליטיס. בעקבות גידול במעי הדק היא קיבלה טיפול שגרם כנראה לנקב קטן במעי. בעקבות ממצא זה, התזונה שקיבלה דרך הווריד (בגלל המעי המודלק) הופסקה לגמרי והיא מקבלת אנטיביוטיקה. מישהו יודע על מקרים דומים? על טיפול במקרה זה? אנא, אשמח לתשובתכם. [email protected]

הוספת תגובה

• נקב במעי

פרופסור גיל בר-סלע
    13/06/2008

מירי שלום
    המידע שמסרת על מקרה מורכב כמו של אחותך, מאד חלקי וקשה לדעת מהי בדיוק שאלתך. התנקבות המעי נדירה בהקשר של טיפולים כימותרפיים. קיימים יותר דיווחים כאלו בהקשר של טיפול בתרופה הביולוגית אווסטין. ישנם מצבים שבהם פגיעה קשה במעי חולה יכולה להביא להתנקבות וכפי הנראה את מתארת מצב כזה.
    במידה וניתן בטיפול שמרני- כלומר צום מוחלט והזנה תוך ורידית ומתן אנטיביוטיקה, להמתין וראות אם הנקב יסגר-כמובן עדיף. אם לא , ככל הנראה יהיה צורך בניתוח נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת רחם
    שרה
    12/06/2008

יש לי שרירן בשבי 16 שבועות איני רוצה להוריד את הרחם האם ידוע לך טיפול ששמעתי עליו בחימום להסרת שרירנים והיכן בתודה שרית

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת רחם

הוספת תגובה

• שרירן ברחם

פרופסור גיל בר-סלע
    13/06/2008

שרה שלום
    קימת שיטה שפותחה על ידי חברה ישראלית והותרה לשימוש בארה"ב. שיטה זו כוללת הרס השרירן על ידי גלי US בהכוונת MRI . איני יודע אם היא ניתנת ליישום כאן בארץ ולדעתי בכל מקרה אינה בסל השירותים והתרופות.
    בבי"ח תל השומר מנסים שיטה זו במחקר קליני לטיפול בגרורות סרטן בעצם. כך שהמערכת הטיפולית קיימת שם וניתן להתענין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבש
    ספי
    10/06/2008

אבא שלי חולה סרטן המעי הגס ועובר כימותרפיה בין היתר. שמעתי על דבש מיוחד שמשפר את ההתמודדות עם הכימותרפיה ומקטין את תופעות הלוואי. שמעתם על כך אולי<?

לקביעת תור
    סגירה
    דבש

הוספת תגובה

• דבש לכמותרפיה

ד''ר שחר לב ארי
    10/06/2008

שלום ספי,
    קיים דבש המופק מדבורים שהוזנו בצמחי מרפא ואמור לשפר את יכולת ההתמודדות עם הכמותרפיה. מידע על היעילות הדבש מבוסס על מחקר קטן רטרוספטקיבי ואינו יכול להחשב כמועיל להקטנת תופעות הלוואי עד אשר יוכיחו את יעילותו במחקר גדול ומבוסס יותר.

בסרטן המעי הגס כדאי לשלב פעילות גופנית עם תזונה נכונה יחד עם מודולים נוספים כגון רפואה סינית, מדיטציה ודמיון מודרך להקטנת תופעות הלוואי ושיפור ההתמודדות עם המחלה.

בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבש

פרופסור גיל בר-סלע
    11/06/2008

הפער בין הפרסום ואופן הפרסום למידע הרפואי לגבי הדבש LIFEMEL מאד גדול. לא ניתן להמליץ על המוצר מתוך הידע הקיים עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה