פורום סרטן ורפואה משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה
    תה תה
    19/11/2007

שלום לד"ר גיל בר סלע
    הכאבים בשוק הרגל לא פסקו ואני לוקחת משככי כאבים.רופא אחד טוען שהכאבים בגלל הגב ושני אמר שאין כל קשר.עשיתי mriוכן גם ct באחת התשובות המלצת לי לעשות שוב מפוי עצמות. נאמר לי שאם יש בעיה במפוי אז שולחים לmri והיות שכבר עשיתי mri אין טעם לעשות מפוי עצמות. האורטופד שלפי דעתו הכאבים בגלל הגב שלח אותי לפיזיוטרפיה. הפיזיוטרפיסט טוען שאין כל קשר בין הכאבים בשוק הרגל לגב.
    היום עשיתי פיזיוטרפיה ,תרגילים בלבד. נאמר לי שאסור להשתמש במכשירי החשמל למי שהסרטן ביקר בגופו.
    מכשיר האולטרהסאונד עשוי לעזור , אך אסור לו לטפל בי בעזרתו אלא אם רופא יאשר לו זאת.
    מאחר ואתה מכיר את התיק שלי, האם במקרה שלי אפשר להשתמש במכשיר האולטרהסאונד הטפולי?
    הרופא הממיין ברפואה המשלימה אמר לי שלא בטוח שדיקור יעזור לי . בכל מקרה הוזמנו לי מספר טיפולים של דיקור יפני.
    מצטערת שעייפתי אותך בכל כך הרבה מלים.
    אני מצויה במצב מאד מוזר .אף אחד לא יודע לעזור לי ומתחילים לרוץ לי סרטים לא נעימים. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• טיפול לכאב ברגל

פרופסור גיל בר-סלע
    20/11/2007

תה תה שלום
    אין כל בעיה עם כל אחד מהטיפולים שהוצעו
    דיקור יפני
    טיפול בגלי קול US
    טיפול בגלים חשמליים TENS או טיפול אחר
    אני ממליץ לעבור לנסיון טיפולי ובאמת בשלב זה לא להמשיך בבדיקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

תה תה
    20/11/2007

כרגע חזרתי מדופלר עורקי רגליים לפי בקשת האורטופד. אין הפרעה המו דינמית.
    בקשר לטיפולים: דיקור יפני כבר מוזמן ,אתחיל ביום שני.
    בקשר לפיזיוטרפיה: הפיזיוטרפיסט לא מוכן לטפל בי בטיפולים שאינם תרגילים ללא אישור אונקולוג. איך אוכל לקבל ממך אישור זה?
    1אולי באי מייל?
    2אולי פקס ?
    3אולי אגיע לרמב"ם או כל מקום אחר?

תודה לך ד"ר גיל בר סלע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופסור גיל בר-סלע
    21/11/2007

תפני למזכירה באונקולוגיה על מנת שתוציא לי את התיק ותשאירי לה פרטים לאן להעביר לך את המכתב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תה תה
    21/11/2007

תודה רבה לך ד"ר גיל בר סלע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניתי

תה תה
    21/11/2007

פניתי ונתתי את מספר הפקס שלי.
    שוב תודה ענקית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלתי את הפקס תודה ענקית

תה תה
    21/11/2007

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה הכרחית בדיקת פט סי טי?
    רוניאלה
    19/11/2007

שלום, החלמתי מלימפומה לפני שנה. אני מרגישה טוב מאוד ואין לי תסמינים מיוחדים. כחלק מהפרוטוקול, אני מוזמנת כל כמה חודשים (בהתחלה 3, עכשיו 6) לבדיקת פט סי טי. אני מודעת לכך שהבדיקה עצמה מסרטנת ומעוניינת להימנע ממנה. האם לדעתך בדיקות אחרות (LDH, רנטגן...) יכולות לתת מענה סביר? עד כמה אני מסתכנת אם אני מסתפקת בבדיקות הללו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמה הכרחית בדיקת פט סי טי?

הוספת תגובה

• בדיקת CT

פרופסור גיל בר-סלע
    19/11/2007

רוניאלה שלום
    לבעיה שהעלית יש מספר צדדים.
    מצד אחד ככל הנראה קיבלת טיפולים כימותרפיים וכן או לא קרינה למחלת הלימפומה. טיפולים אלו מעלים את הסיכון להופעת גידולים שניים 5-10 שנים מהטיפול במחלה. בהשוואה לסיכון הנגרם מהטיפול אותו קיבלת הסיכון בקרינה אשר את נחשפת אליו בבדיקות זניח.
    מצד שני אף אחד לא הראה שביצוע בדיקות הדמיה בתדירות גבוהה משפר את הטיפול או ההשרדות ממחלת לימפומה חוזרת.
    לכן לדעתי, בהתאם לגילך ניתן לרווח את הבדיקות לתדירות פחותה יותר. בכל מקרה ככל שמתרחקים מהאיבחון המרווח בין הבדיקות גדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זאת אומרת?

רוניאלה
    20/11/2007

"טיפולים אלו מעלים את הסיכון להופעת גידולים שניים 5-10 שנים מהטיפול במחלה."?
    בכמה הם מעלים את הסיכון? לעומת מה הם מעלים את הסיכון?
    דרך אגב, קיבלתי כימו' ומבת'רה, לא הקרנות ואני בת 30.
    מה אני יכולה לעשות כדי להקטין את הסיכון שזה יחזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב.

רוניאלה
    20/11/2007

אני שותה כפית שמן פשתן וכמה כפות מיץ רימונים אורגניים כל יום כבר שנה. להמשיך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך חיים בריא

פרופסור גיל בר-סלע
    20/11/2007

רוניאלה שלום
    אורך חיים בריא הוא גורם מוביל במניעת מחלות כולל סרטן. תזונה היא מרכיב חשוב וכדאי לקבל יעוץ מסודר בנושא, כולל פעילות גופנית והימנעות מעישון וחשיפה עד כמה שניתן למזהמים סביבתים.
    לגבי תוספי מזון שונים קיימות כמובן הרבה המלצות על פי הגישות השונות. קיימת גישה שלמה על פי הרפואה האנתרופוסופית שאני עוסק בה וקימות דרכים נוספות.
    קיים מידע בסיסי ומעט קליני התומכים במתן תה ירוק בכמות גדולה או החומר המומצה מהתה ECGC בלימפומה מסוג LOW GRADE (לא זה שלך) אך בהחלט ניתן לקחת.
    גם הדברים שאת לוקחת הם בריאים ובהחלט ניתן להמשיך, גם אם אין קשר ישיר ללימפומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. אבל...

רוניאלה
    20/11/2007

לא ענית לי השאלה הקודמת. עד כמה הכימו' מעלה את הסיכון? מה הסיכון שהמחלה תחזור אם אכן אני מנהלת אורח חיים בריא למדי? אני מכירה אנשים שכבר 20 שנה אחרי אז זה לא 100%. נכון?
    ולגבי הפט סי טי, זה פשוט נראה לי טפשי שאני נמנעת מכל צבע מאכל קטנטן לאורך זמן ואז מקבלת בבת אחת כזאת מנה עצומה של קרינה ראדיואקטיבית. אל תשווה את הבדיקה לכימו' שקיבלתי אלא לאורח חיי הבריא.
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופסור גיל בר-סלע
    21/11/2007

צריך לשים את הדברים בפרופורציות המתאימות. הסיכון לפתח סרטן שני בעקבות טיפולים כימותרפיים הוא פחות מחצי אחוז. הסיכון לחזרה של הלימפומה, ללא להכיר את פרטי מחלתך בדיוק הוא ככל הנראה מעל 30% .
    אין עבודות שבדקו בכמה יורד הסיכון לחזרת המחלה בעקבות אורך חיים בריא, כך שאיני יכול לספק לך תשובה לכך. זוהי גישה שניתן לבחור בה או לא גם מבלי לדעת אחוז מדויק כזה או אחר וזה נתון לבחירתך.
    קיימת חשיבות לביצוע בדיקות על מנת לגלות חזרה של המחלה ולא כדאי להימנע מהבדיקות בכלל. לא בטוח שמבחינה ביולוגית חשיפה חד פעמית לאיזוטופ רדיואקטיבי זהה לחשיפה יום יומית למזון לא בריא אשר מתפרק בגוף. בוודאי שלא ניתן לכמת את כל הדברים הללו כך שבסופו של דבר תצטרכי להחליט בעצמך מה חשוב לך ומה לא.
    לא לכל דבר בחיים יש תשובות מוכנות במספרים כפי שאת יודעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GBM וטיפולים חדשניים
    מעין
    17/11/2007

שלום,
    לאבי גידול סרטני במוח מסוג גליובלסטומה רבצורנית glioblastoma multiform דרגה IV.
    אבי קיבל את הטיפול המקובל: ניתוח כריתה, הקרנות בשילוב טמודאל וכעת הוא מקבל קורסים של טמודאל.
    הבדיקה המולקולרית הניבה תוצאות לא חיוביות ונראה כי חסרה "הזרועה הארוכה של כרומוזום 10".
    גם בדיקת ה-MRI הראתה שיש שיפור קל בלבד אולם הגידול הוא עדיין גדול. לפני הניתוח היה הגידול בגודל של 4*6 ס"מ בדיקת ה- MRI האחרונה הראתה שהגידול בגודל 3.4*7.4 ס"מ. בנוסף, מובחנת ירידה משמעותית בתפקוד היומיומי שלו מאז הניתוח.
    הרופאה (במכון שרת) לא הביעה הרבה תקוות וציינה בפניננו שככל הנראה יש לאבי כשנה לחיות.
    ברור לי כיום כי אבי אינו מגיב לטמודל, ויש צורך בטיפול חלופי. מסקירה שערכתי בחודשים האחרונים עולה כי התרופה אווסטיןלסרטן מעי הגס יכולה להיות יעילה ומעכבת את הגידול המוחי מהסוג שיש לאבי. בנוסף, הנני יודעת על ניסויים שונים בוירוסים.
    כששאלתי את הרופאה של אבי לענין הוירוסים הבנתי כי ניתנה הוראה מפורשת לא לדון בענין ולא להמליץ על הניסוי הזה. אולם מפגישה שערכתי עם פרו' פרימן, שמנהל את המחקר בוירוסים בארץ, עולה כי מדובר בניסוי עם מינימום תופעות לוואי. האם כך באמת? ספרות לענין זה לא מצאתי, ואשמח לקבל יותר מידע.
    גם בנושא המחקר עם התרופה אווסטין. למי כדאי לפנות כדיי לברר את יעילותה של התרופה?
    אודה לקבלת האינפורמציה לעיל בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    GBM וטיפולים חדשניים

הוספת תגובה

• GBM

פרופסור גיל בר-סלע
    18/11/2007

מורין שלום
    לגבי הטיפול באווסטין, התפרסמה עבודה שהראתה ששליוב של אווסטין ותרופה כימותרפית שנקראת אירינוטקן יכולה להיות יעילה בגליובלסטומה. העבודה הנה על מספר קטן של חולים אך פורסמה בעיתון טוב. במידה ורצונך בטיפול יש לפנות לאונקולוג המטפל על מנת להוציא את האישורים המתאימים ואחר כך לרכוש את התרופות באופן פרטי.
    אני איני יודע על טיפול יעיל בחיסוני וירוסים לגליובלסטומה, גם לא ברמה המחקרית. אשמח לדעת.
    יש שימוש בוירוס כנשא בנסיונות טיפול על ידי החדרת גנים לתוך גידולים. מחקרים אלו נעשים בארה"ב ועדיין לא הגיעו לשימוש קליני בחולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Newcastle disease virus vaccine

גובי
    18/11/2007

ממליץ בחום על השימוש בנ"ל ב-GBM.
    למיטב הבנתי, Csatary טוען שרצוי לא להשתמש בו במקביל לטמודל.
    כמו כן, ממליץ להשתמש בדברים אלטרנטיביים נוספים שעשויים לעזור ב-GBM.

בברכה,
    גובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור רמת הטרומבוציטים
    מיקה
    14/11/2007

ד"ר שלום,

יש לי סרטן בלבלב.
    אשמח לדעת באם ישנה דרך כלשהי להעלות את רמת הטרומבוציטים (כאשר הם מתחת למינימום).
    זאת היות וללא העלאת ברמה , נאמר לי שלא ניתן לעבור טיפול כימוטרפי.
    תודה
    מיקה

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור רמת הטרומבוציטים

הוספת תגובה

• שיפור רמת הטרומבוציטים

פרופסור גיל בר-סלע
    15/11/2007

מיקה שלום
    ירידה ברמת טרומבוציטים היא בעיה אמיתית בשמירת רצף הטיפול האונקולגי. למיטב ידעתי אין פתרונות יעילים לא לרפואה הרגילה (שמנסה להכניס שימוש בתכשיר אינטרלוקין 11 בסרטני מערכת הדם עם הצלחה מוגבלת ) ולא לרפואה המשלימה.
    יש כמובן צורך להוריד במנות הכימותרפיה על מנת לשמור על הרצף הטיפולי. במידה וההפסקות בין הטיפולים מאד ארוכות ניתן להעזר ברפואה המשלימה ביחס למחלה בכללותה ולא דווקא ישירות להעלאת רמת הטרומבוציטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרומבוציטים נמוכים

גובי
    15/11/2007

שלום מיקה,

מינון גבוה של תוסף הנקרא: Shark liver Oil (לא לבלבל עם Shark cartilage) יכול בהחלט לעזור לעלות רמות טרומבוציטים.
    תוסף נוסף שעושה זאת הוא: lithium orotate
    לפני שימוש בתוספי תזונה יש להיוועץ במטפל שיכיר את מצבך מקרוב.

בברכה,
    גובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה עזר לי מאד אל אף שלא ממומן ע''י

אניטה
    15/11/2007

הביטוח והקופה וקצת קשה הייה להשיג והביאו לי מחול
    לגובי האם יש מקורת סבירים להשיז בארץ ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Shark Liver Oil

גובי
    15/11/2007

שלום אניטה,

המותג המועדף עלי הן קפסולות של 500 מ"ג מתוצרת Scandinavian Formulas
    נסי בבית מרקחת נצח ישראל בת"א.

בברכה,
    גובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אניטה
    16/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת מידע ממקור ראשון על מריחואנה
    מחפשת
    12/11/2007

התחלתי טיפולי כימותרפיה בגלל סרטן שד, ושמעתי שמריחואנה עוזרת נגד תופעות הלוואי של הכימו. האם למישהו כאן יש מידע בנושא? כמה לעשן, מתי, האם זה באמת עוזר? האם אפשר להשתמש רק בזה ולהמנע מהתרופות נגד הבחילות, שמקלות על הבחילות אבל עושות עוד תופעות לוואי ? תודה, תודה.

הוספת תגובה

• מריחואנה וסרטן

פרופסור גיל בר-סלע
    13/11/2007

לפונה שלום
    המידע הרפואי לגבי המריחואנה הראה יעילות מסוימת בהקלה על כאב ובמניעת בחילות. קימות תרופות על בסיס החומר הפעיל במריחואנה, אך הן אינן מיובאות לארץ ועלותן גבוהה. הטיפול במריחואנה לא צבר תאוצה כיוון שתרומת התרופה המופקת מהצמח פחותה בהשוואה לטיפול בתרופות האחרות לאותה מטרה. תרומת המרחיאונה למניעת בחילות אינה חזקה ועומדת בערך ברמה של פרמין כלומר כמשהו נוסף אבל לא כתרופה עיקרית למניעת הבחילה במידה ומדובר בדרגה גבוהה של בחילות. אותו הדבר לגבי כאב זו תרופה נלוות שלא יכולה להחליף את התרופות הנרקוטיות לכאב סרטני בדרגה בינונית או גבוהה.
    תרומה נוספת של המריחואנה הנה תחושת האופוריה אצל חלק מהמשתמשים, אשר ניתן לראות בה חסרון או יתרון- על פי עיניי המשמתמש.
    לגבי שימוש בעישון או אכילה כמובן הבעיה העיקרית שאין בקרה על כמות החומר הפעיל, כך שלא מומלץ עקב תופעות לוואי או חוסר יעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן לבלב
    אורי
    08/11/2007

מה עצתך למי שהתרופות נגד הכאבים כבר לא משפיעת עליו? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן לבלב

הוספת תגובה

• כאבים בסרטן הלבלב

פרופסור גיל בר-סלע
    08/11/2007

אורי שלום
    הטיפול בכאב קשור כמובן למצב המחלה. השאלה הראשונה היא האם ניתן לתת טיפול יעיל למחלה.
    לגבי כאב סרטני התרופות בטיפול המשלים הן עדינות מידיי ולכן הטיפול צריך להגיע מתחום הרפואה הרגילה. בדרך כלל ניתן להגיע לשליטה בכאב על ידי תרופות דרך הפה , משאבה של טיפול לוריד או בלוק תרופתי לאזור העיצבוב של הלבלב בבטן.
    טיפולים בטכניקות של הרפיה יכולים להקל במידת מה ולחסוך עליות נוספות במינוני התרופות נוגדות הכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פומלית
    תה תה
    06/11/2007

האם חברות המועדון יכולות לאכל פומלית כל יום?
    שאלה זאת נשאלת עקב המחקרים הסותרים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פומלית

הוספת תגובה

• פומלית

פרופסור גיל בר-סלע
    06/11/2007

לפונה שלום
    אני לא מכיר מחקרים סותרים, אשמח להכיר. סה"כ מידע לא רב על פומלית וסרטן, ייתכן ומכיל מרכיבים מונעי סרטן לפחות מבחינה מעבדתית בהקשר של סרטן מעי הגס ואולי השפעות על רמת כולסטרול בדם.
    איני רואה מניעה באכילת הפרי, גם אם זה כל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תה תה
    06/11/2007

תודה לך ד"ר גיל בר סלע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד
    מרב
    04/11/2007

ב99 עברתי למפקטומי בצד ימין.ב-2005 מסטפקטומי בצד שמאל.בדרך אבדתי כליה בשל רשלנות רפואית.

היום בלוטות במיצר נגועות. אני מקבלת טימוקסיפן כחודשיים והתברר שרירית הרחם גדלה. מה אתה מציע מבחינת טיפולים משלימים? בינתיים אני מרגישה מצויין לעיתים יש לי כאב במפתח הלב ואז אני שמה כרית חימום וזה מעביר לי את הכאב.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד

הוספת תגובה

• סרטן השד

פרופסור גיל בר-סלע
    05/11/2007

מירב שלום
    מבחינת הטיפול האונקולוגי המקובל ישנן מספר שאלות, האם הבלוטות הן אתר המחלה היחיד? האם קיבלת כבר טיפול הורמוני בעבר כמניעה?
    עיבוי רירית הרחם כתוצאה מטמוקסיפן במידה שאינו גורם לדימום, לא מהווה בעיה אמיתית מבחינה רפואית ואינו סיבה לשינוי הטיפול.
    לגבי רפואה משלימה ישנן עדיות תומכות לגבי תה ירוק והחומר הפעיל בו EGCG כמו כן לגבי הפיטואסטרוגנים המצויים בפשתן אשר שונים מאלו המצויים בסויה. רימונים גם מכילים מעכב של אנזים ארומטז שכמובן מהווה בסיס למספר תרופות בסרטן השד. על פי הרפואה האנתרופוסופית מומלץ טיפול בצמח הדיבקון הלבן בשילוב עם תרפיות שונות וישנן שיטות תזונה אשר מתאימות במצבך כיוון שאינך מקבלת טיפול כימותרפי כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרונדוסרקומה ריאות
    שי
    31/10/2007

לאחר הסרת גידול כרונדוסרקומה ברגל התפשטה המחלה בגרורות לריאות
    א. מחפש מוצרי טבע שמומלץ ליטול?
    ב. מה לגבי גרמניום אורגני ואם מומלץ, היכן ניתן להשיגו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כרונדוסרקומה ריאות

הוספת תגובה

• germanium

פרופסור גיל בר-סלע
    01/11/2007

שי שלום
    אורגנו-גרמניום הוא יסוד קורט המצוי בקרקע ומגיע אלינו דרך המזון בדומה לסלניום. תרכובות אחרות של גרמניום נמצאות בשימוש רפואי למשל בבדיקות ה-PET . האורגנו-גרמניום פועל כאנטי-אוקסידנט חזק ומכאן נסיונות השימוש לטיפול בסרטן. עבודות מעבדה משנות ה-80 הראו פעילות אנטי סרטנית והטיפול בתוסף זה היה פופולרי בראשית שנות ה-90 ללא מידע קליני מבוסס. עקב פרסומים על תאורי מקרים של רעילות כליתית קשה הפופולריות מאד ירדה ואין כמעט פרסומים רפואיים לגבי המוצר. קשה ממרחק השנים לעמוד את אמיתות תאורי המקרים אך יש לקחת זאת בחשבון. כמו כן לא מצאתי מחקרים ספציפיים בהקשר של סרקומה.

פעילות מעבדתית על תאי סרטן נמצא לכורכומין ולתה ירוק, לא ברור אם יש לכך משמעות קלינית. בגישת הרפואה האנתרופוסופית מקובל לטפל בצמח הדיבקון בשילוב עם אצות-פיניות. הטיפול לא בא להחליף את הטיפול המקובל אלא לתמוך בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• vascustatin
    ל
    30/10/2007

מתי למי ובאיזו תדירות, אם בכלל, אתה ממליץ לקחת את התוסף הזה?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    vascustatin

הוספת תגובה

• vasocustatin

פרופסור גיל בר-סלע
    31/10/2007

לפונה שלום
    למרות מידע באינטרנט המציין סגולות רבות למוצר. אין מידע תומך בספרות המדעית לא לגבי המוצר עצמו ולא לגבי הצמח ממנו מופק Convolvulus arvensis . גם מבחינת מחקר בסיסי קיים רק מחקר אחד בהקשר של סרטן וגם הוא לא הראה כיוון חיובי. לכן לדעתי לא מומלץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה טועה לדעתי

יגאל ב
    06/01/2009

לצמח יש פעילות אנטיסרטנית חזקה מאוד כנגד כל סוגי הגידולים.
    ויש על כך לא מעט ספרות.
    ויש גם אנשים שמשתמשים בצמח.

(ההודעה נערכה על ידי פורטל BeOK משום שכללה קישורים לאתרים אחרים - אנא, השתדלו להימנע מלקשר לאתרים אחרים, תודה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעניינת בתוספים ותרופות אלטרנטיבי
    נעמה
    28/10/2007

מתעניינת בתוספים ותרופות אלטרנטיביות שקיימים בשוק לטיפול בסרטן, האם יש למישהו כאן ידע בנושא ? ידוע לי שיש לאחרונה המון אנשים שמשתמשים בנוסף לתרופות רגילות.
    תודה
    נעמה

הוספת תגובה

• תוספים וטיפולים

פרופסור גיל בר-סלע
    28/10/2007

נעמה שלום
    השאלה שלך מאד כללית, קשה לי להתייחס אליה בצורה זו. בבקשה תנסי למקד יותר את הפניה ואשמח ליעץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמעתי על משהו בשם Yun Zhi

נעמה
    29/10/2007

זה נמכר בהמון אתרים באינטרנט ויש תזונאי בארץ שממליץ על זה בשילוב עם תוספים שונים,
    למיטב הבנתי הצמח תומך במערכת החיסונית...
    אשמח לשמוע מה אתה חושב על הצמח ואם יש כאן מישהו שמכיר ועשה שימוש בו.
    כמו כן המליצו לי על טיפול בצמחי מרפא סיניים שרופאה סינית בשם ד"ר לי נותנת למטופלים שלה, אם מישהו היה אצלה אשמח לשמוע חוות דעת
    תודה רבה
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Yun Zhi

פרופסור גיל בר-סלע
    30/10/2007

נעמה שלום
    בדיקת הצמח על פי השם שלחת לא העלתה כל מידע בתוכנות רפואיות, גם לא מידע ממחקרי מעבדה כך שלא הייתי ממליץ על שימוש בצמח זה. למיטב ידעתי אין מידע על יעילות ובטיחות של הטיפול בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Coriolus Versicolor

גובי
    30/10/2007

שלום נעמה וד"ר בר סלע,

Yun Zhi ("פטרית הענן") הוא השם הסיני לפטריה רפואית בשם Coriolus Versicolor.
    פטריה זו היא מהטובות והאפקטיביות ביותר לטיפול בסרטנים מסוגים שונים.
    היא מכילה חומרים הנקראים PSK ו- PSP.
    חומרים אלה הם גם מהנחקרים ביותר בתחום הרפואה האלטרנטיבית (יותר מ-400 מחקרים), והתוסף הנמכר ביותר ביפן (יותר מ-600 מליון דולר מכירות בשנה)
    הפטריה משמשת היום במוסדות רפואיים ביפן, כטיפול אדגובנטי, במקביל לטיפולים קונבנציונלים.
    החומרים בפטריה נחקרו גם ע"י Dr. Jong and Dr. Donovick מה-NCI ו- הדו"ח בן 80 עמודים שהחוקרים כתבו על הפטריה בשנת 1989, באופן לא כל כך מפתיע, לא נמצא היום יותר ב- MEDLINE (פוליטיקה פוליטיקה!!!)
    ערכו חיפוש לערכים: Coriolus+Cancer או PSK+CANCER
    ותמצאו חומר רב על הפטריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגובי- בקשר לפטרית הענן

בתיה
    15/12/2007

שלום
    האם השימוש בפטרית הענן מתאים גם לגידולי מוח? כלומר האם החומרים הנמצאים בה עוברים את המסננים של המוח.
    תודה
    בתיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוריולוס מכילה בטא גלוקן

גובי
    15/12/2007

כן!
    הפוליסכאריד בטא גלוקן (Beta glucan) עובר את ה- BBB.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגובי-תודה . היכן אפשר לקנות ?

בתיה
    15/12/2007

לגובי
    תודה על התשובה המהירה. האם אתה יודע היכן ניתן לקנות את הקפסולות האלה? האם יש בארץ?
    תודה. בתיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Coriolus Versicolor

גובי
    16/12/2007

נסי בבית מרקחת "נצח ישראל" בת"א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לגבי טיפול בסרטן כבד מסוג FHC
    ענבל
    28/10/2007

בני בן ה- 14 חלה לפני שנה בסרטן כבד נדיר. הוא נותח והגידול הוסר. לאחר מכן טול ברפואה סינית, כאשר כל התזונה שלו שונתה והפכה לבריאה יותר. כיום הסרטן חזר. הרופאים מציעים פרוטוקול כימותרפי כנהוג באירופה (PLADOTH), אנו מתלבטים מה לעשות. האם יש מידע על יעילות כימתרפיה מסוג IPT?
    אשמח לכל עיצה, תודה

הוספת תגובה

• סרטן הכבד

פרופסור גיל בר-סלע
    28/10/2007

ענבל שלום
    לא ברור לי מתוך מה שכתבת מהו בדיוק סוג הגידול בכבד. בדרך כלל קימים 2 סוגים הפטוצלולר קרצינומה או הפטובלסטומה. סוג הפרוטוקול שהוצע הוא אכן זה המקובל לטיפול בילדים במצבים של מחלה מתקדמת. אינני יודע לגבי טיפול לחלל הפריטונאום במצבים אלו, אין מחקרים השוואתיים וזה אינו הטיפול המקובל. אני מניח שהמחלה חזרה מעבר לכבד, כיוון שאם ממוקדת רק בכבד ישנן אפשריות טיפול נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גליומה... דחוף!!!
    שרה
    27/10/2007

שלום רב!
    חבר טוב שלי מתמודד עם אוליגודנדרוגליומה כ 3 שנים, עבר 2 ניתוחים. לאחרונה החמיר מצבו - הגידול נהיה אגרסיבי יותר ואף נצפו מוקדים נוספים במוח. הומלץ להתחיל temodal ככל הנראה ל1.5 - 2 שנים. אני מניחה שהשערת הרופא היא שחלה התקדמות לכוון של אסטרוציטומה או גליובלסטומה ? שכן על פי הספרות שקראתי זהו סטנדרט טיפולי לגליומות בדרגות גבוהות?
    האם קיים טיפול אלטרנטיבי אחר / תומך? למה הכוונה בטיפול ביולוגי, האם זה רלוונטי לסוג זה של סרטן, על כל מגבלותיו? סליחה על כל כך הרבה שאלות... אך מדוע מדברים על הארכת תוחלת חיים ולא על ריפוי?
    תודה מראש, שרה

לקביעת תור
    סגירה
    גליומה... דחוף!!!

הוספת תגובה

• גליומה

פרופסור גיל בר-סלע
    28/10/2007

שרה שלום
    אין מידע מבוסס בספרות לגבי רפואה משלימה או אלטרנטיבית וגידולי מוח. במחקרי בסיס מספר צמחים סיניים דוגמת danggui או angelica sinensis הראו פעילות נגד תאי סרטן המוח במעבדה . מה המשמעות הקלינית והאם ניתן לטפל בהם בבטחון שלא יזיקו- אין תשובה. מבחינה זו הטיפול בטמודל מוכר, תופעות הלוואי ידועות ולכן רב הגלוי על הנסתר.
    טיפול ביולוגי הוא טיפול באמצעות נוגדנים או מולקולות קטנות החודרות באופן יותר ספציפי לתאי גידול, כך שתופעות הלוואי לכלל הגוף הן נמוכות לעומת כימותרפיה. טיפולים אלו בדרך כלל יכולים להשתלב עם הטיפול הכימותרפי ולהגביר את יעילותו. לאחרונה פורסם מחקר קטן על שילוב של אווסטין (תרופה ביולוגית המורידה יצור כלי דם בגידול) וכימותרפיה מסוג אירינוטקן שהראו יעילות טובה ביחד עם רעילות נסבלת כטיפול בגידולי גליומה לאחר חזרת המחלה.
    גידולי מוח שלא ניתנים לכריתה מלאה, בדרך כלל לא ניתן להשיג ריפוי מלא ולכן מדברים על הארכת החיים ושיפור איכות החיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FUCCOIDAN כהורס תאים סרטניים
    שלי
    25/10/2007

ד"ר בר סלע שלום
    לאחרונה שמעתי על תוסף תזונה שמכיל אצות יפניות חומות עם חומר פעיל הנקרא פוקואידן. האם שמעת עליו? והאם יש מחקרים המוכיחים שזה יכול לעזור במקרים של סרטן למיניהם?
    בתודה שלי

לקביעת תור
    סגירה
    FUCCOIDAN כהורס תאים סרטניים

הוספת תגובה

• fucoidan

פרופסור גיל בר-סלע
    27/10/2007

שלי שלום
    הפוסידן המופק מאצות הוא חומר אנטי-דלקתי, נוגד קרישה, משפיע על יצור תאים של מערכת החיסון וגם עם השפעות אנטיסרטניות. כל המידע הזה הוא מעבודות מעבדה ובבעלי חיים. מכאן הבעיתיות, זהו בהחלט חומר פעיל השאלה בדיוק למה, מה המינון המתאים, מה תופעות הלוואי, במיוחד מדאיג היותו נוגד קרישה, מה שיכול להפוך אותו לגורם לדימום ללא ידע על איך הוא מתפרק בגוף ומה הכמות המתאימה. לא מצאתי מחקר שנעשה עם אנשים או המלצות מוגדרות ללקיחה שיש להם בסיס בטיחותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    ד.
    23/10/2007

שלום רב, סבי בן ה-80 החלים זה עתה מלימפומה (לאחר סדרה של טיפולים כימיים) וכעת נאבק בסרטן הכבד (HCC), לאחר טיפול כימי ישיר לאזור הכבד (בוצע לפני כשבועיים).

מזה מספר שבועות הוא סובל מהתקפי גרד ועקצוצים עזים ובלתי נסבלים בכל חלקי הגוף שלעיתים נמשכים שעות ארוכות (ההתקפים מופיעים באופן סימטרי בשני צידי הגוף בו זמנית).

ניסיונות הרופאים לטפל בבעיה ע"י קשת רחבה מאוד של תרופות אנטי היסטמיניות, אבקות לספיחת מלחי מרה, תכשירים פסיכיאטריים ואף בדיקות עור לא העלו דבר (במקרה הטוב הקלו במעט למשך זמן קצר), והשלכות ההתקפים על איכות חייו ממשיכות להיות הרסניות, הוא טוען כי אינו יכול להמשיך ולסבול זאת עוד.

אודה מאוד באם תוכל להכוון אותנו כיצד ניתן להקל עליו התקפים אלו, בברכה ובתודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• גרד כתוצאה מפגיעה כבדית

פרופסור גיל בר-סלע
    23/10/2007

לפונה שלום
    התקפי הגרד ככל הנראה נגמים מהפגיעה הכבדית כתוצאה מהטיפול הכימותרפי לכבד.
    מבחינת הרפואה המשלימה ניתן להעזר ברפואה אנתרופוסופית שיכולה לכוון טיפול לכבד ולתופעות הגרד ע"י תרופות אנתר... הדומות במידה מסוימת לתרופות הומאופטיות. כמו כן ניתן להעזר ברפואה הסינית בדיקור וטיפול צמחי על מנת לנסות ולהקל על התופעה.

ללא קשר, לדעתי לזמן גם יש תפקיד והתופעה תשתפר בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה