מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים אחרי ניתוח קיבוע-יש פתרונות?רחל12/05/2012
שלום רב לדוקטורים, לפני כמעט 3 שנים עברתי ניתוח קיבוע 45 ע"י קופלקס. מאז יש לי כל הזמן כאבים מסוגים רבים (שריפה בעור, כאבים, נמלים, היתפסות של האצבעות) ברגליים . אני מתפקדת ובמודע לא נותנת לכאבים להשתלט עלי. אין לי רצון לקחת כדורים לשיכוך כאבים באופן כרוני . יש פתרונות אחרים? האם יש סיכון בפתרונות אחרים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ניתוח קיבוע-יש פתרונות? - תגובה
ד``ר ליאור מרום12/05/2012רחל שלום,
כפי שאת בוודאי מבינה מהפתיח בפורום- אנחנו לא רופאים וירטואליים ולא נותנים פתרונות אינטרנט.
יש דרך מאוד מקובלת ליעוץ בבעיות כאלו- להתיעץ עם מנתח עמוד שדרה בצורה פורמלית שתכלול : תשאול על בעיותיך ,בדיקה שלך, הדמיה עדכנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח MRI לפני ניתוחכרמלה11/05/2012
שלום רב, לאחרונה לאור בעיות גב לאחר ניתוח עברתי בדיקת MRI, להלן תוצאותיה: L3-4 - בלט אנולוס דיפוזי לוחץ על השוק התקאלי ומצר את הפורמינה += שינויים ארטרטיים במפרקים פצטליים. L4-5 - לאחר למינקטומיה - בלט אנולוס דיפוזי. L5-S1 - שינויים ארטרטיים. בקע שטוח קטן פורמינלי שמאלי . בגדוליניום נראית האדרה באזור הלמינקטומיה ואחורית לשק התקאלי. אודה על תשובתך מה אומרות הבדיקות והאם חייב לבצע ניתוח, האם ניתוח קיבוע יכול לעזור לאור תשובות הבדיקות הללו. אודה לתשובתך המהירה. שבוע נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח MRI לפני ניתוח - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/05/2012כרמלה שלום, הפורום לא מחליף יעוץ רופא.
אל תצפי לתשובה מאתנו האם לנתח או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIעמרם08/05/2012
שלום רב דוקטור אני סובל מספר חודשים מכאבים עזים בכתף,יד שמאל , צוואר וסובל אף מדילול שריר ביד כולל אצבע רדומה.אצבע מס' 2.
ביצעתי בדיקת MRI ותוצאות הבדיקה מראות כדלקמן.:
סריקת C2-C3- ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשית.
סריקת C3-C4 - זיזים אחוריים עם לחץ על השק.
סריקת C4-C5- זיזים אחוריים עם בקע דיסק לאחור ולחץ על השק.
סריקת C5-C6- זיזים אחוריים עם לחץ על השק והיצרות הנקבים.
סריקת C6-C7- זיזים אחוריים עם לחץ על השק.
סריקת C7-D1- ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשית.
בסיכום:
שינויים דיסקוגניים עם זיזים אחוריים בגבהים C4-C7 עם סימני לחץ ועל השק ולחץ קל על החוט .
אשמח לקבל תשובה ד"ר לגבי הממצאים בבדיקת MRI ואת המלצת הד"ר תודה רבה עמרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/05/2012עמרם שלום,
אנחנו רופאים וקובעים החלטות ליעוץ כיצד לנהוג על פי תלונות, בדיקה והדמיה.
עד כה חסרים לך 2 מרכיבים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכונים לאי ביצוע ניתוחאלי08/05/2012
שלום, אני בן 43, מזה 4 ח' אהי סובל מכאבי גב שמקרינים לרגל ימין, עשיתי MRI יש פריצת דיסק גדולה מאוד L4/L5 מימין. הרופאים המליצו על ניתוח אך אני מסרב. חלק מהרופאים אמר שזה התקפים, ואכן כך זה עבר עכשיו נימול בבוהן . חשוב לי לדעת,אם אני לא אלך לניתוח האם אני יכול להזיק לעצמי, האם הלחץ על העצב יכול לגרום להתקף חזק יותר ופגיעה במתן שתן . מה הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכונים לאי ביצוע ניתוח - תגובה
ד``ר ליאור מרום08/05/2012אלי שלום,
לא ניתן להשיב לך מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה שלך
להזכירך- הפורום לא מחליף יעוץ פורמלי ואל תצפה לתשובה שתמליץ לך או תשלול ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח דיסקטומילימור07/05/2012
הי, אשמח לשמוע מה המלצתך לגבי שיקום נכון מניתוח גב. לפני חמישה ימים עברתי ניתוח דיסקטומי ב l45. אני מרגישה מצוין ומסוגלת ללכת בנוחות. האם הליכה מתונה תורמת לתהליך הריפוי או שמה מזיקה? האם עדיף לשכב או לשבת? האם יש תרגילים ראשוניים שכבר מומלץ לעשות? אני מודעת לצורך לנוח אך לא בטוחה מה הדרך הנכונה לעשות זאת. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח דיסקטומי - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/05/2012לימור שלום,
ההמלצות הכי נכונות תקבלי מהמנתח שלך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב חזקים מאוד עזרהעלי מרווה06/05/2012
שלום, אני בת 62. סובלת כשבוע מכאבי גב עם הקרנה לשוק ולברך שמאל. הממצאים בצילום היו:
היפרטרופיה של מפרקים פאצטליים, וכן רושם לספונדילוליסטזיס קל של L4 .
הכאבים חזקים מאוד ואינם מרפים בשום תנוחה. קיבלתי מרופא ארקוקסיה למשך 10 ימים כדור ליום. עברו שלושה ימים מאז שהתחלתי ליטול את התרופה ואין שום הטבה. ממש לא השפיע. השאלה היא : היש טעם להמשיך לקחת את התרופה אם לא חשתי בשום הטבה? אולי צריך להגדיל את המינון?
אילו משככי כאבים יעילים ניתן לקחת במקביל לארקוקסיה ובאיזה מינון.
אני סובלת מאוד , ממש לא מתפקדת שלא לדבר על שינה בלילה. כאבים עד כדי בכי וחוסר אונים מוחלט.
בבקשה , זקוקה לעזרה .מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב חזקים מאוד עזרה - תגובה
ד''ר גד ולן07/05/2012התקף מעין זה נמשך ברוב המקרים עד 6 שבועות, ואם תוך 3 חודשים לא תהיה הטבה אז אפשר להתחיל לחשוב על ניתוח שחרור לחץ וקיבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעשות ניתוח או לאאנה05/05/2012
שלום,יש לי פריצת דיסק גדולה בL4-5 ניסתי,טיפולים וזריקות (לשווא), מאז שהמזג אויר התחמם יש פחות כאבים עדיין יש אך פחותים ,האורטופד אמר שזה דיסק ענק והשאלה מתי לנתח ולא אם לנתח, ראתי את תגובתך להודעה שלפני שלא לנתח אם אין כאב.אך לי יש נימול בכף רגל וכאב בוא נגיד 2/10 לעומת 10/10 שהיה. וכשאני עושה מאמץ יש כמובן יותר כאבים אך במנוחה פוחתים. אני מתלבטת האם כדאי לי ללכת על ניתוח או לחכות . לציין אמרו לי שחולשה ברגל ,נימול ורגל רדומה זה סימן לפגיעה נוירולוגית.האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנה
מורן05/05/2012לפני כ-3 חודשים אובחנתי עם 2 פריצות דיסק גדולות ב L4 L5, הייתי עם כאבים בירך ונימול וחוסר תחושה במותן. וכן הייתי עקומה לצד ימין! ממש לא נחמד!
הרופא המליץ לי על זריקה אפידורולית אבל זה לא עזר לכאבים....
הייתי די חסרת אונים, אני צעירה וממש לא רציתי ניתוח!! כמובן שהרופא הזהיר שאם יש חוסר תחושה בכל אזור האגן וכן חוסר שליטה בסוגרים חייבים לרוץ למיון.
הרופא אמר שנחכה עוד חודש וחצי ואם לא יהיה שינוי נלך לניתוח.
אני ניסיתי לעשות הכל כדי לא ללכת לניתוח - נחתי הרבה. התחלתי ללכת לאוסטאופט.
הלכתי לדיקור סיני (ועדין..) וב"ה בחודש האחרון התחלתי לראות ניסים! העקמומיות שלי משתפרת מיום ליום, הכאבים נרגעו קצת ואני מתחילה לחזור לעצמי...
קיצור - אני חושבת שכדאי לנסות כל מה שאפשר לפני הליכה לניתוח (אבל כמובן אחרי שהולכים להתייעץ עם רופא מומחה!!!!!! ואין סיכון רפואי) ויש מה לעשות!
שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחזיר לגב מה שהטבע לקח. בלי ניתוח
פיזיקאי כירופ06/05/2012כח הכובד הוא הסיבה העיקרית לכאב גב ובנוסף, כאבי גב יהיו קשורים בדרך כלל לתפקוד לא תקין בחיי היומיום שלנו. במקרים מסוימים הרמת חפצים כבדים או עבודה ממושכת במצב של גב קמור, כמו עובדי מחשב,גננות המרימות ילד, או רכיבה על אופניים ואופנוע, נהגי מוניות ורכב כבד יכולים לגרום לכאב גב עליון או כאב גב תחתון ואפילו לשינויים במבנה עמוד השדרה (בלט או פריצת דיסק). לכן חשוב מאוד להקפיד על יציבה זקופה ככל האפשר ולחזק את שרירי הבטן והגב כדי לתמוך באזור זה באופן מרבי. הטוב ביותר למניעת כאבי גב , פריצת דיסק או בלט דיסק לפני כאב גב ובמיוחד אחר הופעתו , הוא מכשיר ההיפוך: גב BACK שמשחרר את הלחץ בין חוליות הגב כאשר השיטה נקראת inversion table .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחזיר לגב מה שהטבע לקח. בלי ניתוח - תגובה
ד''ר גד ולן07/05/2012אם עוצמת הכאב ירדה מ-10/10 ל-2/10, ואין לך חוסר יוכלת ללעת על בהונות או עקב ו/או הפרעה במתן שתן או בתחושה סביב המפשעה אז השאלה של ניתוח היא כבר שלך בלבד.
משמע- את היחידה שיודעת כמה את סובלת ואם זה מצדיק ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעשות ניתוח או לא - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/05/2012אנה שלום,
אל תצפי לתשובה מאתנו בפורום- זה ממש לא רציני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מועמד לניתוח עמו"ש מותניסאמר05/05/2012
שלום רב, אני סובל מכאבי גב מזה 4 חודשים, הכאב עז,מוקרן לרגל ימין עם חולשה בכף רגל ימין וגם הרגל רדומה.קיבלתי שתי זריקות אפידוראליות הראשונה עזרה , השנייה בכלל לא, הכאב המשיך והחמיר. בMRI הממצא העיקרי L4-5 בקע אחורי ימני גדול,EXTRUDED וכנראה גם פרגמנט נפרד, המצר משמעותית את האספקט הימני של תעלת השדרה ,של השק התקאלי ודוחק שורש L5 הימיני. אני מועמד לניתוח ביום 10.5 אצל פרופ' נוירוכירג ,מזה שבועיים הכאבים כמעט נעלם , אך עדיין מרגיש כף רגל רדומה.לציין אני בינתיים בחופש מחלה ולא עובד. שאלתי, האם כדאי לי לחכות ולא לעשות ת הניתוח לאור ההקלה בכאב , ואם לא אעשה האם יתכן ויהי נזק נוירולוגי גדול. מודה לך מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מועמד לניתוח עמו"ש מותני - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/05/2012סאמר שלום,
הספרות הרפואית אומרת שאם אין כאבים- לא מנתחים.
אם אין נזק מוטורי, ואין כאבים- לא לנתח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
סאמר05/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הראשונה
סאמר05/05/2012אני מוסיף שאני בן 43, בריא בד"כ .אני בדלמה לא יודע אם לעשות ניתוח או לא. אם לא אעשה מה הסיכויים שהכאבים יחזרו.ואם אעשה האם האלחוש והחולשה בכף הרגל יעבורו, מה הסיכויים לנזק נוירולוגי מהניתוח????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקליז05/05/2012
שלום, אני בת 22 במשך שנתיים עם כאבי גב.
לפני כשנה ביצעתי CT ולהלן התוצאות:
לורדוזה פיזיולוגית מוגברת
סקוליאוזה קמורה שמאלה
גובה של גופי החוליות, מרווחים בין חוליתיים ואלמנטים אחוריים שמורים.
הודגם בלט דיסק כללי עם לחץ קל על השק הטקאלי בגובה L4-L5.
בקע דיסק אחורי עם לחץ משמעותי על שק טקאלי בגובה L5-S1.
הכאבים במשך כל התקופה היו תמיד ברקע ובעיקר קשה לי מאוד להתכופף, ובעמידה וישיבה ממושכת. אני עובדת בעבודה משרדית.
בחצי שנה האחרונה התחילו לי כאבים ברגל שמאל וזה הולך ומחמיר עם הזמן. תחושה של חולשה בכף רגל, קשה לי להרים אותה, כאילו הרגל "צונחת". קשה לי לעמוד עליה, ויש לי תחושה כאילו היא התעקמה. בנוסף, לעתים תחושה של דקירות כמו סיכות מתחת ל2 כפות רגליים. מה לדעתכם ניתן לעשות במצב כזה? ניסיתי כבר פיזיוטרפיה ורפואה משלימה, משככי כאבים, אך לא עוזר. פניתי לבי"ח ציבורי ולא רוצים לעשות לי ניתוח כיוון שאני צעירה, הומלץ על זריקה אפידורלית אך תור לעוד חצי שנה ואני כבר לא יכולה לסבול את הכאבים. תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/05/2012ליז שלום,
לא ברור מדוע אמרו לך דבר כזה לגבי ניתוח, נשמע מאוד תמוה.
איני יודע מאיזה אזור את בארץ ,אך ממליץ לך להפגש עם מנתח עמוד שדרה בליווי הדמיה עדכנית בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור צלקת באגן מהקצעת שתלברנרד ברבר05/05/2012
לאחר שבר דחוס ב d10 עברתי קיבוע של עמוד השדרה ב 1980.
נעשתה הקצעת שתל מהאגן.
מאז אני סובל מכאבים באגן בזמן פעילות גופנית או בעת שינוי תנוחות (למשל בקימה משכיבה לישיבה).
הצלקת נראית במפ, במיפוי עצמות אין ממצאים. התרופות שעוזרות לי הן arcoxia exipan.
מה יכול להיות מקור הכאבים?
איזה רופא יכול לעזור לי להיפטר מהכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באיזור צלקת באגן מהקצעת שתל - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/05/2012ברבר שלום,
צלקת כזו ידועה בתור גורם כאב לאורך זמן. נסה יעוץ מרפאת כאב אולי להזרקה מקומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ברנרד05/05/2012הייתי במרפאת כאב. קבלתי 2 זריקות אך התברר שהזריקה עוזרת רק לכמה ימים לא שווה,לי עדיף לי הטיפול בתרופה ובמשחה עם כאבים והפרעות כל הזמן.
אני נכה צה"ל וחשבתי שאולי יש אפשרות להתמודד יותר טוב עם הכאב. אולי איזה טיפול חדשני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גברעיה04/05/2012
היי
אני אישה בת 45 הסובלת מכאבי גב ומצליעה בפרק שמאל(איני יכולה לדרוך על המפרק)
האם תוכל לחוות דעה על הסיטי של עמוד השדרה המותני?
בגובה L1-2 בלט אנולוס לוחץ על השק התקלי
בגובה L2-3 בלט אנולוס משיק לשק התקלי
בגובה L3-4 בלט אנולוס לוחץ על השק התקלי
בגובה L4-5 הדיסק מנוון והמרווח הבין חולייתי מוצר .בקע פורמינלי ימני עם זיז גרמי לוחץ על שורש העצב.
בגובה L5-S1 הדיסק מנוון והמרווח הבין חולייתי מוצר.בלט אנולוס היקפי מסויד לוחץ על השק התקלי ומצר את הפורמינה.בקע אחורי פרא מדיאני שמאלי לוחץ על השורש S1 משמאל במהלכו בתעלה.
סקוליוזיס מותנית עליונה קמורה לימין.
נוסף לכך האם זה יכול להשפיע על מפרק ירך שמאל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/05/2012רעיה שלום,
הממצאים בבדיקת CT יכולים להיות רלוונטיים או לא, כתלות באנמנזה שלך וכתלות בממצאי הבדיקה הקלינית.
היות ואנחנו קלינאים, ובתור שכאלה ,בודקים את המטופל, לא ניתן לענות לשאלתך.
אנחנו לא מומחי הדמיה שמגיבים לממצאים הדמיתיים, אלא מנתחי עמוד שדרה שלוקחים את כל המשתנים ומעבדים תשובה כתלות בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עליון בריצהיובל04/05/2012
שלום,
התחלתי לרוץ לפני כמה חודשים ואחרי ריצה קלה של כ15 דקות(בערך) אני מתחיל להרגיש כאבים בגב העליון, בקו שמתחיל הצוואר. הכאבים מורגשים באמצע, ממש על החוליה. קראתי קצת באינטרנט על עמוד השדרה והכאב הוא באזור העליון של "קשת חזית". כאשר אני ממשיך לרוץ למרות הכאב כל האזור סביב הכאב הופך לרדום (רדיוס 3-4 ס"מ).
קצת פרטים עלי: גיל: 26, 1.83. יש לי פלטפוס בינוני וקריסה פנימית. קניתי נעלי ריצה מתאימות לבעיות האלה והכאב לא משתפר בריצות, למרות שאני רץ על אדמה או דשא קצוץ (ולא על מדרכה או כביש). הכאב חולף כשעה לאחר הריצה.
אשמח לדעת מה יכולה להיות הבעיה.
תודה!
יובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב עליון בריצה - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/05/2012יובל שלום,
כפי שאתה מבין, אין לנו את הכשרון לתת אבחנות מרחוק, ללא בדיקתך ובדיקת הדמיה במידה וצריך.
שאלתך צריכה להענות לאחר בדיקת רופא ולא בפורום אינטרנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה.
יובל04/05/2012אני יודע שאני צריך להיבדק ע"י מומחה וגם קבעתי תור.
פשוט סקרן אותי לדעת מה יכול להיות הגורם לבעיה שיש לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום עצמות סקרום וזנב AP+ALTאני03/05/2012
שלום,
קיבלתי תשובות לאחר צילום:
מנח ומבנה של הנ"ל תקינים
אין עדות לשבר
Spina bifida של חוליה S1 - וריאנט
מה זה אומר ? (כמובן השורה האחרונה).
תודה,
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום עצמות סקרום וזנב AP+ALT - תגובה
ד``ר ליאור מרום03/05/2012שלום אני,
זהו ממצא שכיח ללא משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעות קדמיות בצד שמאלאסף02/05/2012
שלום רב, אני בן 38 עם רקע של בעיות גב מזה כעשור (שיטת אלכסנדר ופילאטיס עושים פלאים בעניין הזה :-) ). מזה כחצי שנה אני סובל מכאבים קלים בצלעות בצד שמאל, בחלק הקדמי של הגוף. הכאבים היו מינוריים כך שדי התעלמתי מהם, אבל בימים האחרונים הם התחזקו מאוד ומטרידים את מנוחתי. יש לציין שבמקביל אני מרגיש גם סוג של "היתפסות" בחלק האחורי, פחות או יותר באותו אזור (שכמה ומתחתיה). שאלתי היא כללית - האם ייתכן בכלל כאב בצלעות הקדמיות שמושפע מהגב/שכמה? בנוסף, אשמח לדעת מה יכול לגרום לסוג כזה של כאב ולמי לדעתך עליי לפנות. תודה רבה אסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות קדמיות בצד שמאל - תגובה
ד''ר גד ולן02/05/2012זיז גרמי הנוצר בסמוך למוצא שורש עצב בע"ש גבי יכול לגרום לתופעה זו.
אני מציע לך לפנות להתייעצות עם מנתח ע"ש במקום מגוריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת דיסקיוסף28/04/2012
לאחר שבוע משאיבת דיסק נעלמו הכאבים ברגל וכאבי הגב פחתו בקצת .האם ניתן להגיד הניתוח הצליח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום29/04/2012עדיין לא...... צריך לראות מה הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה וצריבת דיסק בעמוד השידרה
זהבי טוביה14/08/2012עברתי לפני יום שאיבה וצריבת דיסק וזאת עקב בלט בחוליה תחתונה שהקרינה כאב ונימול ברגל שמאל מהישבן ועד כף הרגל לצערי הרופא עקב בלבול נכנס לדיסק מצד ימין של עמוד השידרה וביצע את התהליך משם .שאלתי היא האים זה יכול לפתור את הבעייה לרגל שמאל אף אל פי שהשאיבה בוצעה בצד השני של הדיסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה וצריבת דיסק בעמוד השידרה - תגובה
ד''ר גד ולן15/08/2012קיים סיכוי שהכאב יוקל אבל הוא נמוך יותר מאשר כשהצריבה מתבצעת מהצד הכואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה וצריבת דיסק המשך
זהבי טוביה15/08/2012תודה לתשובה המהירה! האים אני צריך לעשות שוב את התהליך בצד הנכון ואחרי כמה זמן מותר לעשות שוב או לחכות ולראות מה קורה עם הכאב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה וצריבת דיסק המשך - תגובה
ד''ר גד ולן15/08/2012fכדאי לחכות כ-6 שבועות לפני ההחלטה איך להתקדם.
אם הצריבה כן תעזור נדע תוך 6 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)