מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסוידוציסטה או סינוס ורידי?מיה03/06/2012
שלום,
בבדיקת הסיטי שלי רשום "פסוידוציסטה או סינוס ורידי מורחב בגוף חוליה c7
מה זה אומר? ומהו הטיפול הטוב ביותר לדיאגנוזה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוידוציסטה או סינוס ורידי? - תגובה
ד``ר ליאור מרום03/06/2012הטיפול הטוב ביותר הוא להפגש עם מנתח עמוד שדרה ולא להתבסס על אינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מיה03/06/2012לא ענית לי על השאלה.
שאלתי היא: מהו פירוש המינוח המקצועי של סינוס ורידי מורחב?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר גד ולן03/06/2012הכוונה לוריד בתוך העצם שהוא בקוטר גדול מהרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מיה03/06/2012ומה פירוש "פסוידוציסטה"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר גד ולן04/06/2012זה מינוח תיאורי לחלוטין האומר שמדובר בממצא הנראה כמו ציסטה אך אינו ציסטה.
מיה04/06/2012ומהו הטיפול (אם בכלל) הניתן במקרה של וריד מורחב בגוף חוליה c7 ו/או ציסטה קטנה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר גד ולן04/06/2012לא צריך לטפל בזה. זה נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיה04/06/2012תודה על המענה המהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פריצת דיסקיוסף31/05/2012
האם ניתן להמשיך לעבוד ?או לא ניתן לעבוד .אני כיום עובד 12שעות ביום.בעמידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פריצת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן03/06/2012קשה לענות לך בלי לדעת מי אתה ואיזה ניתוח מתוכנן לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פריצת דיסקיוסף31/05/2012
לאחר ניתוח פריצת דיסק וקיבע עם פלטינה האם יש מגבלת בעבודה ואם אורח החיים משתנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פריצת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן31/05/2012רק אם אתה תרצה שהוא יישתנה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשבחות לדר גד ולן ולבית חולים אסותאמרדכי ארמה31/05/2012
שלום לכולם עברתי ניתוח לקיבע עמוד שדרה צוורי ב 3 חוליות כולל השתלות לפני יומיים 29.5.2012 באסותא ת""א השתחררתי אחרי 30 שעות אישפז מהלך הניתוח בוצע CT על כל חוליה הקיבוע בוצע עיי קלוב מחומר PEEK מי שמבין בחומרים זהו חומר פולימרי יקר מאוד ודיסקים מפלטינה הניתוח עבר בדיוק כמו שאמר המנתח לפי הניתוח הכאבים קלים שאני לא נזקק לתרופות הרגעה לגבי שירות בית חולים אסותא מח אורטופדיה רק תודות על השירות שמקבלים מהצוות האחיות כולן שירות מהעוזרות ועוזרים סניטרים תודה לכם על השירות והטיפול שאתם נותנים לכל החולים שמגיעים אליכם דעתי לפי מה שראיתי אצל מנותחים אחרים עדיף לקחת רופא מומחה לנתוחים בעמוד שידרה צוורי ודר גד ולן הוא הממוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא זכיתי ליחס הזה ולא לפיתרון
מזל טוב22/08/2012כשמתקשרים למרפאת כאב אסותא ענה רק מזכירה אלקטרונית
עברתי זריקות בשיקוף וכלום לא עזר כולל יחס גרוע של הד"ר שטיפל/ה בי (אני נמנעת מצליין זכר נקבה בכדי שלא להסגיר מישהו )
אני לאסותא לא מתקרבת יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח גב לפריצת דיסק L 4-L5יוסף31/05/2012
האם ניתוח לפריצת דיסק מחייב קיבוע החוליום עם פלטינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח גב לפריצת דיסק L 4-L5 - תגובה
ד''ר גד ולן31/05/2012לא תמיד, אבל ניתוח כריתת הדיסק וקיבוע בטכניקה של TLIF נותנים את התוצאה טובה ביותר לטווח ארוך מאשר כריתת הדיסק בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צווארדורן30/05/2012
לפני יום התחיל לי כאב בצוואר ולא מרגיש כמו תפיסת צוואר.
הכאב אפילו מקשה עליי לבלוע ולישון בלילה.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר - תגובה
ד''ר גד ולן30/05/2012לבקר רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוף בבקשה!!אבי30/05/2012
שלום לך ד"ר ,
התגלתה אצלי פריצת דיסק גדולה בחודש האחרון, אני סובל מזה שלושה חודשים מהקרנות לרגל שמאל.
הרופא ממליץ קיבוע של החוליות במקום הסרת הדיסק
כמו כן אייני יכול להזיז כלפי מעלה את כף רגלי השמאלית, אלא רק את אצבעות הרגליים
אי לכך מספר שאלות שאשמח להתייחסות במהירות האפשרית.
1.מה הסיכונים בנתוח לקבוע?
2. מה הסיבה שעדיף לבצע קבוע ולא לבצע הסרה של הדיסק?
3. מה הסבירות להחלמה של כף רגלי השמאלית?(יכול להזיז אצבעות)
4.מנסיונך,מה עדיף במקרה של פריצת דיסק גדול מאוד? קבוע או הסרה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ דחוף בבקשה!! - תגובה
ד''ר גד ולן30/05/20121. גם בקיבוע מבצעים הסרה של הדיסק.
2. הטכניקה שנותנת את התוצאה הטובה ביותר לטווח ארוך היא השילוב של הוצאת הדיסק וקיבוע.
3. הסיכוי להתאושות הכח הגס בכף הרגל הוא כ-10% ללא ניתוח ו-40% לאחר ניתוח.
4.אני תמיד מעדיף לשלב הסרה וקיבוע.
5. בניתוח קיבוע הסיכון היחידי, מעבר לסיכונים הכרוכים בהסרת הדיסק, הוא הכנסה שגויה של הברגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונדילו-אאליהו29/05/2012
בגיל מאוחר יחסית אובחנה כניראה אצלי מחלת ה ספונדילו-אפיפיזאל-דיספלזיה
אבקש לקבל כל מידע הידוע על המחלה, אבחנת ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספונדילו-א - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/05/2012מצטער , תוכל לחפש בגוגל, הפורום לא מחליף חיפוש אינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק חוזרתרותי29/05/2012
שלום לכם
עברתי ניתוח דיסקטומיה מותני לפני חודשיים.
המצב הוטב, ולפתע הורע מחדש... נשלחתי לעשות צילום MRI/
עפ"י הכאבים ידעתי שמשהו לא טוב, והקרנה לרגל שמאל שוב.
כשהייתי אצל המנתח הוא אמר לי שדיסק L4 ודיסק L5 יצא למירווח שנוצר כתוצאה מהוצאת חלק מדיסק L5 ו S1... אך הבעיה לא קשה כפי שהיתה לפני הניתוח בדיסק שמתחת.
הוא אמר לי שברוב הפעמים הדיסק חוזר.. את האמת אני קצת חוששת. למרות שהוא אמר לי לא לעשות שום דבר במשך חודש, אלא מנוחה מוחליטת.
האם זה באמת יכול להשתפר? והדיסק יכול להיכנס חזרה ע"י טיפול כירופרקטי בהמשך.. אני כל כך חוששת, לא יכולה לעבור את הניתוח הזה שוב...
מלבד זה כתוב לי רדיקלופטיה לשמאל.. הכוונה שעדיין יש בעיה עיצבית בצד שמאל??
תודה על תשומת הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק חוזרת - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/05/2012רותי שלום,
בוודאי שלא אציע משהו דרך האינטרנט -שונה ממה שמציע לך מי שניתח אותך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך בכל אופן
רותי30/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק גדול ב L3-L4משה28/05/2012
שלום רב, יש לי בלט דיסק גדול ב L3-4, עקב כך הייתי מאושפז בבית חולים לאחרונה ורופאים שראו אותי המליצו על ניתוח, איך ביקשתי לנסות עוד זריקת תחת שיקוף (סה"כ עשיתי 2), זה קצת אזר איך הקרנות לרגל עדיין קימות אפילו בשכיבה,
השאלה שלי האם כירופרקטיקה יכולה לעזור מקרה שלי, או שמסוכן לגעת כאשר יש לחץ רב על העצב. בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק גדול ב L3-L4 - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/05/2012משה שלום,
לא אוכל להשיב על שאלתך מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות לאחר ניתוח פריצת דיסק צווארימודאגת28/05/2012
אבא שלי עבר לפני יותר משבועיים ניתוח פריצת דיסק צווארי. מאז, הוא סובל מצרידות חמורה. השאלה היא תוך כמה זמן צריכה להיות סיבה לדאגה? פנינו לרופא א.א.ג אשר אמר "עדיין מוקדם מדי להתחיל לדאוג". השאלה באיזה שלב כן צריך להתחיל לדאוג? והאם יש מקום להיוועץ במומחה נוסף? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות לאחר ניתוח פריצת דיסק צווארי - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/05/2012שלום למודאגת,אכן צוקדם צידי. מיש להמתין באזור 6 שבועות,זהו סיבוך שכיח ומוכר בניתוחי צוואר קדמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מודאגת28/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסקליערן28/05/2012
בתשובה לבדיקת C.T. התקבל : L3-L4 : בלט דיסק גורם ללחץ על השק התקאלי L4-L5 : בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ על השק התקאלי L5-S1 : בקע דיסקי אחורי גורם ללחץ על השק התקאלי , עצב ההקיפי דו צדדי השאלה שלי האם אני סובל מפריצת דיסק והאם הבקע והבלטים יכולים להעלם או שהם בלתי הפיכים , כיום אני סובל מכאבי גב קלים מדי פעם ( פעם בחודשיים שלושה ) בעבר היו לי כאבים חזקים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדילגתם על השאלה שלי
ערן28/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שדילגתם על השאלה שלי
ערן28/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע דיסקלי - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/05/2012ערן שלום,
לפי הפענוח יש לך בלטים בלבד, בגובה L5-S1 זה משמהו אחר אך לא אוכל להתיחס מבלי לראות את הבדיקה בעצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנוי תחושה ברגל לאחר ניתוח דיסקאילה27/05/2012
אני אישה בשנות ה-30 לחייה. לפני כחודש התחלתי לסבול מכאבים מחמירים והולכים ברגל שמאל (עכוז ומטה) שאובחנו כפריצת דיסק גדולה, לטרלית L4/L5 (בנוסף- רדימות בכף הרגל).אושפזתי לטיפול בכאב וקיבלתי זריקת סטרואידים Nerve root block.
לאחר ההזרקה הייתה הקלה בכאב ובתנועתיות אבל כעבור יומיים הופיעה שוב החמרה ועמה תחושת שריפה וצריבה פועמת בכף רגל שמאל. לאחר 3 שבועות עברתי ניתוח להוצאת הדיסק וקיבוע. הכאבים חלפו מיד לאחר הניתוח אבל תחושת השרפה (paresthesia) לא השתנתה. אני מטופלת באנלגטיקה ו - LYRICA
האם זה סביר שאין שינוי בכלל כשבועיים לאחר הניתוח? מה הסבירות שהכאבים והשריפה בכף הרגל יחלפו ומה צפי הזמן לכך? איזה טיפול קיים או מה לעשות אם הבעיה לא חולפת?
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנוי תחושה ברגל לאחר ניתוח דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/05/2012אילה שלום,
יש להבדיל בין כאבים לשריפה: כאבים מקורם בלחץ על השורש משארית מדיסק שיתכן ונותר באזור.
שריפה והפרעות תחושה יכולות להמשך זמן רב מאוד , לעיתים לא עובר כלל.
אם מדובר בכאב לאורך הרגל- לדבר עם המנתח שלך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בתחושה ברגל לאחר ניתוח קיבוע
אילה28/05/2012תודה לך דר על התגובה המהירה,
יש לי אכן גם כאב בכף הרגל. התחושה (מלבד הצריבה והשריפה) היא של משיכה חזקה כביכול בגידים בגב כף הרגל השמאלית, בעיקר מתחת לבוהן הגדולה, גם בשכיבה ומנוחה .בעמידה יש גם משיכה קלה בשריר השוק מאחורה.
שתי התופעות כואבות מספיק כדי שאקח אופטלגין וליריקה מסביב לשעון ועדיין כואב לי.
האם זה סביר?
בתודה שוב
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח דיקוטומיה מותניתגליה25/05/2012
הובחן אצלי בMRI לפני 6 חודשים בקע דיסק אחורי שלוחץ על השק הדוראלי בL4-L5 אחרי תקופה מאוד ארוכה של כאבים עזים והקרנות ברגל הוחלט על ניתוח דיקוטומיה מותנית בגישה זעירה. קיבלתי לפני 3 חודשים זריקה...והתחלתי להתאמן .. .לפני כשלושה שבועות הכאבים פחתו בהרבה....הניתוח שלי מתוכנן ליולי. שאלתי היא האם ביגלל שהכאבים פחתו אני יכולה להסיק את המסקנה שלא צריך או לא כדאי לנתח...האם בלי הניתוח אני יכולה לחזור לחיים הרגילים...כולל ריקודים ועמידות ארוכות...האם אמור ליהות שאחרי הניתוח אני אוכל לחזור לפעילויות האלו. אני מודה לך...ושליחה על השאלה הארוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח דיקוטומיה מותנית - תגובה
ד``ר ליאור מרום25/05/2012גליה שלום,
עקרונית אצלי: אין כאבים= אין ניתוח.
לנסות לחזור לאט לפעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
גליה25/05/2012תודה על תשובתך המירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות עמוד שידרהימית23/05/2012
שלום,
אבי בן 67, הוא היה אדם פעיל מאוד גופנית, ב 5 שנים האחרונות החל לסבול מכאבי גו שהקרינו לאיזור הישבן, שכנראה הם נובעים מהיצרות בעמוד השדרה באיזור חוליות .בהתחלה הכאבים היו נסבלים, היו רק בצד אחד,ולרוב נפתרו כשהפסיק ללכת או לעמוד והתיישב. אך לאחרונה הכאבים החמירו ועברו לצד השני, מופיעים כמו דקירות חדות, לעיתים יש כאבים גם בזמן הישיבה, והגבלה נוראית בהליכה- הליכה רצופה ל 2-1- דקות בערך.
אבי מפחד מניתוח ומחפש פתרונות חלופיים- הוא מנסה המון אופציות כדי לפתור את הבעיה- התעניין ב"מיטת היפוך" שאמורה לרווח את המרווח בן החוליות, ובהזרקת סטרואידים תחת CT, או אפידורל, ניסה טיפולי כירופרקטיקה, ודיקור ..
אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לטיפולים אלו, ואם אינך ממליץ עליהם, אילו אופציות אחרות קיימות שיכולות לעזור.
ו-אשמח לשמוע מהם סיכויי ההצלחה של הניתוח
תודה רבה על עזרתך
סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות עמוד שידרה - תגובה
ד''ר גד ולן23/05/20121. בשלב בו נמצא אביך כנראה שאף טיפול לא ניתוחי לא יועיל מעבר לשעות ספורות.
2. אם הוא מתאים לניתוח הרי שלאחריו יהיה שיפור בטווח ההליכה והקלה בכאבי הגב התחתון. שיעור ההצלחה של ניתוחים לתיקון היצרות תעלה הוא 85-90% בסדרות שונות.
3. אם אביך מתאים לניתוח אי אפשר לדעת בלי לבדוק אותו ולעיין בבדיקות ה-CT וה-MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות במל"ל עקב היצרות עמוד השדרה.
דשדש29/03/2013שלום,
האם היצרות קשה בעמוד השדרה (כ-6 מ"מ בL2-3)-מזכה בנכות בביטוח לאומי.
אם כן באיזה סעיפים.
אגב,הומלצתי לניתוח קיבוע לשיפור היציבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות במל"ל עקב היצרות עמוד השדרה. - תגובה
ד``ר ליאור מרום29/03/2013שלום,
עליך להתייעץ על כך עם עו"ד שבקיא בתחום, זה לא הפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות במל"ל עקב היצרות עמוד השדרה. - תגובה - תגובה
ד''ר גד ולן01/04/2013היצרות תעלת שדרה לכשעצמה אינה מהווה אלא התוצאות שלה, ולכן ייתכן מצב בו הנכות היא 0% ותיאורטית אפשר להגיע ל-30% נכות בדיוק עם אותה בדיקת הדמייה.
אם הציעו לך ניתוח או לא זה ממש לא קשור לשאלת הנכות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)