מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות שהתעררו..מיני22/08/2012
שלום וברכה ד"ר ליאור
לאחר שבתאריך ה22/8 נבדקתי אצלך והופנתי לאפידורל,
פניתי לקבוע תור אך התברר שאאלץ לחכות חודשיים עד שיהיה תור פנוי..
צילום הMRI שהבאתי לא שיקף את המצב הקשה בו אני נמצאת פיזית ואיני יודעת מדוע זה כך.האם ייתכן שתוך חודש חלה החמרה כזו חזקה וצריך לעשות אולי MRI חדש שישקף את המצב העכשווי? אפידורל כפי הידוע לי מרגיע את הכאב ומשחרר דלקות אך האם יצליח לטפל בשורש הבעיה שיש ולהשקיט את הכאב לאורך זמן?
הגעתי במיוחד מחו"לוחיכיתי הרבה זמן לתור וחבל שמה שיצא שצטרך לחכות חודשיים לתור באסותא.הסבירו לי שצריך לכתוב בהפניה אם רוצים לעשותה בבית חולים שם של רופא ספציפי אך גם לתור בבית חולים יש המתנה ארוכה... בנתיים אני סובלת וחיה על כדורי טרמדקס שלא כל כך מועילים וממש מתוסכלת.איך אפשר לקבל הפניה לMRI עכשווי או לקבל טיפול אחר מאפידורל שיעזור? המצב לא נותן לי פיזית לחכות הרבה זמן
תודה רבה מראש
מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות שהתעררו.. - תגובה
ד``ר ליאור מרום22/08/2012שלום,
לצערי זו הרפואה הציבורית בישראל ואלו זמני ההמתנה.
נסי מזלך גם ברמב"ם, הלל יפה או בכל מקום אחר שיש בו מרפאת כאב.
לא סביר שחלה החמרה דרמטית ב MRI שתחייב חדש, מה גם שבמכבי קשה לי להאמין שיאשרו חדש בתקופה כה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח פריצת דיסק צווארינורית22/08/2012
לפני יותר מחודש עברתי ניתוח דיסקטומיה במרווח C5-6 והושתל לי במרווח דיסק מלאכותי,בביקורת עשיתי צילום עמוד שדרה והודגמה תקינות של השתל,בנוסף נאמר לי שיש עדות ל"קליפסים" שכנראה הושמו עקב דימום בניתוח...כעיקרון כמעט ואין לי כאבים למעט כאב צווארי קל אך יש לי תחושה שבימים האחרונים התגברה, "כאילו" יש לי גוש בגרון, האם עלי לעשות בירור נוסף?(צילום חוזר היות והתחושה הזו הופיעה והתגברה לאחר שביצעתי את צילום הביקורת),האם זו הרגשה " נורמלית"?
אודה לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח פריצת דיסק צווארי - תגובה
ד''ר גד ולן22/08/2012תחושה של גוש בגרון או אי נוחות בגרון היא תלונה שכיחה לאחר ניתוחי דיסק צווארי בגישה קדמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה קיפוזיס תנוחתי?יעל21/08/2012
שלום היתי אצל אורטופד והוא אמר לי שיש לי קיפוזיס תנוחתי מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה קיפוזיס תנוחתי? - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/08/2012יעל שלום,
משמעותו שזו התנוחה שלך- מעט כפופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במותן אשר מקרינים לרגל ימיןיולי21/08/2012
היי, אני בת 28, בשנתיים האחרונות יש לי כאבים במותן אשר מקרין לרגל ימין, ההקרנות היו בעיקר על הצד החיצוני של הרגל עד לקרסול- הייתי מקלה על הכאב בישור הרגל. בימים האחרונים הכאב כאילו התפשט לעוד חלקים ברגל, כמו החלק הפניצי של הרגל והברך.
מה יכולה להיות הבעיה ומה דרך הטיפול?
תודה על תושבתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במותן אשר מקרינים לרגל ימין - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/08/2012יולי שלום,
הבעיה יכולה לנבוע מסיבות רבות, התיעצי עם מנתח עמוד שדרה בין היתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקרויטל20/08/2012
שלום אני בת 24. לפני כשבועיים עשיתי צילום CT והתגלה אצלי פריצת דיסק חמורה בחולייה L5 S1. הלכנו אתמול לאורטופד והוא אמר שדחוף לעשות ניתוח כי המצב יכול להחמיר. הוא שלל שאפשר לשפר את המצב בשחייה ופיזיוטרפיה ואף אמר לי לא לבצע אף אחד מהם. אני מפחדת שאני אגש לניתוח, כי 100 אחוז מהאנשים שאני מכירה שיש להם את אותה הבעיה הזהירו אותי מניתוח כי זה עמוד השידרה. גם אני לא יודעת מה יכול לקרות ב-20 אחוזים שלא מצליח. מה הן ההשלכות, האם באמת כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכי להתיעץ עם מומחה עמוד שדרה
שמחון השמח21/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח זו האפשרות האחרונה
אוסתיאופט28/08/2012גם אז יש ספק גדול בהצלחה ובנחיצות. יותר ויותר אורטופדים ממליצים על מיצוי כל אפשרות אחרת. תראי למשל INVERSION TABLE ואל תפחדי ממי שיפחיד אותך בשימוש בו. אחרי הכל ההיגיון יותר חזק מאמירה של רופא.והמכשיר הזה הוא הגיוני במידה שלא ניתן להטיל ספק ביעילותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה טיפולית
רועי28/08/2012מציע לך לבדוק את נושא שיקום הגב עם המרכז ליוגה טיפולית. שיטה ייחודית לשיכוך הכאבים ושיקום עמוד השידרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחשבי שוב... - תגובה
ד''ר גד ולן29/08/2012אחרי שתסיימי לעמוד על הראש אצל ד"ר זכאי תמיד תוכלי להינתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי להיות ציני צריך להיות חכם.
אוסתיאופט30/08/2012אינני מתכוונת להגיע אליך אחרי תשובה כזו. אני מקווה שלפציינטים שלך אתה מתנהג בקצת יותר כבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי להיות ציני צריך להיות חכם. - תגובה
ד''ר גד ולן02/09/2012קודם שאלת ואח"ע הגבת לעצמך ושלחת את עצמך לקנות שולחן היפוך.... אז אני מסכים שאין טעם שתבואי אלי להתייעצות.
כמה משלם לך היבואן של שולחנות ההיפוך על כל פוסט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה ששקעניצה19/08/2012
שלום רב לכם
הנני בת 62 ולפני כשנתיים שמתי לב כי עמוד שדרתי שתמיד היה יפה וישר שקע פנימה באזור המתני, עשיתי צילום של כל עמוד השדרה ןהכל תקין אין שום עקמת
אשמח מאד לקבל תגובה
תודה כל טוב לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד שדרה ששקע - תגובה
ד``ר ליאור מרום19/08/2012ניצה שלום, אין לדעת, יתכן והגורם הוא שינוים ניוונים של גילך בעמוד השדרה.
עליך להבדק אם הדבר מטריד אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק עם לחץ על השק הדוראלידליה19/08/2012
שלום
האם לדעתך בלט דיסק דפיוזי עם לחץ על השק הדורלי (תשובה של MRI) יכול או לא יכול לגרום לסיאטיקה ברגל אחת?
אני מקבלת תשובות שונות מרופאים שונים
סובלת למעלה מעשרה חודשים מסאטיקה ברגך ימין כאשר נעשתה כמעט כל בדיקה אפשרית אבל פרט לממצא בL4S1 (בלט דיסק) ולחץ בינוני בEMG מחוליה L4L5 לא נמצא כלום (אולטראסאונד לשריר הפריפורמיס, מיפוי עצמות, צילום עמוד שידרה הכל תקין)
יש רופאים הטוענים שהבלט הוא מקור לכאבים (גם הפיזוטרפיסט) אך יש רופאים שטוענים שזהו לא מקור הכאב, בינתיים הזמן עובר והכאב מחמיר עד תחושות נימול בכף הרגל (איזור הכריות והבוהן)
מהי דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק עם לחץ על השק הדוראלי - תגובה
ד``ר ליאור מרום19/08/2012דליה שלום,
כנראה שלא, אך לא ניתן להביע דעה מבלי לראות בעצמי את הבדיקה, ולבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי עלי לפנות?
דליה19/08/2012תודה רבה על תשובתך המהירה
למי עלי לפנות לעזרה?
עד היום פניתי למספר מומחה עמוד שידרה אך אם הבעיה של הכאב (מתחיל מגב תחתון וממשיך דרך העכוז , ירך אחורי עד כף רגל) למי יש לפנות ?
האם יתכן שיש לחץ על העצב שאי אפשר לאתר את מקורו?
אני מתחילה לחשוש שאין פתרון
אני לא מחפשת שמשהו יגיד לי כן זה מהגב אלא רופא שיעזור לי לצאת מהכאב (אני בת 38 שכתוצאה מאימוני ספינינג כבר עשרה חודשים מבלה את מרבית זמני במיטה)
מניסיונך מה עוד יכול לגרום ללחץ על העצב (אפילו לרופא נשים הלכתי..)
תודה
כמובן שאיני מצפה שתוכל לרפא איתי בהתכתבות אבל אולי רעיון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי עלי לפנות? - תגובה
ד``ר ליאור מרום19/08/2012דליה שלום, אני מבין את המצוקה אך לא אוכל להשיב מבלי לבדוק.
כאב כפי שמתואר נראה שמקורו בגב תחתון , אך ללא בחינת ה MRI ובדיקתך לא אוכל לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אורתוקין?איתי18/08/2012
שלום,
אבא שלי סובל מכאבים מתמשכים בעמוד השדרה הצווארי (ככל הנראה מפריצות דיסק ולחץ על חוט עמוד השדרה).
בין היתר הוא נפגש עם רופא שהמליץ לו טיפול באמצעות זריקת אורתוקין (מתבסס על לקיחת דם מהמטופל, איזשהו עיבוד שלו, והזרקה מחודשת שלו בקרבת מקור הכאב).
למיטב הבנתי מדובר בטיפול שמיועד להפחתת כאב בלבד (לא יכול לעזור בהחלמה).
ד"ר, האם אתה מכיר את הטיפול? האם אתה יודע על מטופלים שהשתמשו בו וזכו להקלה או שהאם מדובר על "מכירת אשליות" בלבד?
האם יש כאן אנשים שניסו ויכולים לספר האם עזר להם?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אורתוקין? - תגובה
ד''ר גד ולן18/08/2012לא מכיר, לא יודע ואיכשהו לא נראה לי שמדובר בטיפול יעיל לכאבי צוואר והקרנה לגף העליון.
כלל נוסף: אם המחיר גבוה באופן מרשים כך היעילות שלו כנראה ירודה יותר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיים בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק.אלכס18/08/2012
קיים בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק.
קיים בלט דיסק אחורי ולטראלי דו צדדי עם לחץ על השק ועל מוצא של העצבים ההקפיים.
האם נכון לשחות? מה הפתרון הרפואי חוץ מנתוח?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיים בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק. - תגובה
ד''ר גד ולן18/08/2012השאלה היא לא מה קיים אלא מה זה עושה לך.
אם יש לך כאב גב והקרנה לאחת הרגליים או שתיהן ברמה בלתי נסבלת אז ייתכן וניתוח יהיה פיתרון טוב.
אם הכאב ברמה נסבלת ואין שום סימן אחר, אז אפשר לנסות טיפול לא ניתוחי כלשהו לאחר שתיבדק בידי מנתח עמוד שדרה.
לשחות זה מצוין אבל לא הוכח שזה יעיל לטיפול בכאבי גב או פותר פגימות בעמוד השדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקאבי16/08/2012
היי.
לאחר שבצילום הסיטי הראשון עמ"ש צווארי של הצוואר נמצא בלט דיסק מרכזי אחורי בחוליות c3' c4.
בצילום האחרון סיטי ע"ש מותני נמצא כי:
l3-l4- בלט דיסק כללי משיק לקאודה.
l4-l5- היפרטרופיה במפרקים הפצטליים אשר גורמת להיצרות הפורמינות.
ובלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ קל על הקאודה ועל השורש הניקבי משמאל.
מפרקי ה- sij - שמורים. מוקד לוצנטי קטן 6 מ"מ באספקט אחורי של עצם הכסל מימין בסמוך ל- sij- אוסטאופניה ממוקמת? אחר? לקורלציה עם מיפוי עצמות.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן17/08/2012זה אומר שיש לך שינויים שחיקתיים בחוליות עמוד השדרה המתני שמצריכים התייעצות עם מנתח עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק
אבי18/08/2012היי.
ע"פ תוצאות הבדיקה , מה הסבירות לניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן18/08/2012אי אפשר לדעת בלי לבדוק אותך ולראות את בדיקות ההדמייה. אבל אם אין לך פגיעה עצבית או הפרעה בשליטה על הסוגרים הרי שהצורך בניתוח נקבע בעצם על ידך והוא שאלה של כמה זה כואב לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח הוא האפשרות האחרונה!
אוסתיאופט20/08/2012שינויים ספונדילוטיים הוא מונח כללי המתאר שינויים שחיקתיים בחוליות. שינויים שכאלו אנו רואים אצל כל אחד מעל גיל מסויים ולעיתים קרובות, כאשר שינויים אילו מתקיימים הדבר ילווה בכאב. שמות נוספים לאותה התופעה כוללים דלקת פרקים שחיקתית, אוסטיאוארטריטיס, דלקת פרקים ניוונית ועוד.
התופעה שכיחה ולגמרי תקינה ומלווה את כולנו ככל שאנו מתבגרים. כדי להימנע מהחרפה עד כדי כאבים ופריצות דיסק-הדרך הטובה היא מניעה בעזרת מכשיר הפועל נגד כח הכובד בשיטת INVERSION TABLE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אבי23/08/2012היי.
המקרה שהיה - במהלך חודש מאי בעת נסיעה לאחור עם המלגזה להוריד ציוד כבד במחסן הסתובבתי לאחור וניתפס לי כל צד שמאל הופניתי למיון , ביצעתי צילום רגיל וקיבלתי זריקת וולטרן לאחר מכן הופניתי לסיטי ולאורטפד וכל הנ"ל.
1. לצורך הכרה התביעה במשרד הביטחון , האם אצטרך להוכיח שמקרה זה קרה במהלך ותוך כדי השירות הצבאי או שזה מובן מאליו?
2. האם האירוע שעברתי יכול לגרום באמת לבלטי דיסק?
3. במידה וצריך להוכיח , אייך ניתן?
המלצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שאלה
טל23/08/2012האם אתם ממליצים על שאיבת דיסק? כי שמעתי דעות לכאן ולכאן (האמת יותר שליליות מחיוביות...) והאם אתם מאמינים שכירופרקט או טיפול ברפואה משלימה עוזרת רק לכאבים או יכולה לשקם את האיזור? אשמח לשמוע את דעתכם... ואבי, אם אתה מעוניין בעזרה בתביעה ממליץ על עו"ד סיגל רייך (לי היא מאוד עזרה, אני חייב לה הרבה...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיף...(איזה פיצול אישיות)
טל23/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שאלה - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/08/2012טל שלום,
זה לא ענין של "ממליץ או לא ממליץ"- לא מדובר בהצגה, אלא בטכניקה ניתוחית שמתאימה לטיפול בחלק מהמקרים ולחלק- לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה
טל24/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי ניתוח להסרת גידוליעלי15/08/2012
שלום רב
לחמותי בת 77 התגלה גידול בתעלת עמוד השדרה. נאמר לה שיש צורך בניתוח להסרה. נאמר לנו כי מדובר במיקום בעייתי שכן זה נמצא בתעלה ויש עצבים מתחת ולכן הניתוח יותר מורכב. להבנתינו אין מנוס מניתוח כי אם הגידול יגדל היא לא תוכל ללכת. בשלב זה מאופיין כלא ממאיר על פי הסיטי ואם אר אי.
שאלתי היא מה אחווזי ההצלחה בניתוחים מסוג זה ןמבחינת ההחלמה של המטופל האם חוזרים לתפקוד מלא. חמותי מאד חוששת כמו כן הרופא בקופת חולים אמרה שיש רופאים מסוימים שמתמחים בתחום זה .אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות לגבי ניתוח להסרת גידול - תגובה
ד''ר גד ולן16/08/20121. גידול שחודר לתעלת השדרה צריך לצאת, נקודה!
2. מנתחי ע"ש ייעודיים מתמחים בדיוק בניתוחים האלו.
3. אם מדובר בגידול שאינו חודר לחוט השדרה או שרשי העצבים אז כל מנתח ע"ש טוב מסוגל להוציאת אותו עם סיכויי הצלחה גבוהים. ניתוח שיבוצע תחת ניטור חוט שדרה ובידי מנתח עמוד שדרה מיומן לא ייפגע בתפקוד של חמותך.
4. גידול בתוך מעטפת חוט השדרה (דורה) הוא לטיפול בידי מנתח ע"ש שבהכשרתו הבסיסית הוא נוירוכירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT וMRI לא תואמות.מירי15/08/2012
שלום,
לאחר תאונת דרכים עברתי CT בגב ונמצא :
בשחזור דיגיטלי צדדי הודגמה לורדוזיס מוגברת של עמוד שדרה מותני.
T12-L4: מבנה גרמי תקין.
אין עדות לבלט דיסק משמעותי.
אין עדות לחלל התעלה או הפורמינות.
L4-L5: בלט דיסק אחורי וימני קטן הנושק לשק התקאלי מימין.
היפרטרופיה פאצטלית קלה.
L5-S1: סופנדילוליזיס של הפאצטה השמאלית, לללא עדות לסופנדילוליזיס משמעותית.
אין עדות לבלט דיסק משמעותי.
לסיכום:
סופנדילוליזיס של הפאצא השמאלי L5-S1.
בלט דיסק אחורי קטן L4-5.
לאחר כאבים ממושכים שלא עברו בפיזיותרפיה נשלחתי לעשות MRI והתוצאה הייתה- בלי ממצאים פתולוגיים.
רציתי לשאול איך הדבר הגיוני, והכי גרוע למה כשאני הולכת לנוירוכירוג מומחה לעמוד שדרה והוא רואה את הCT הוא חושב שיש משהו, אבל ברגע שהוא רואה את תוצאות הMRI- הכל בסדר ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות CT וMRI לא תואמות. - תגובה
ד''ר גד ולן15/08/2012כי הרגישות והדיוק של בדיקת ה-MRI גבוהים יותר מבדיקת CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם בMRI הכל תקין אפילו שבCT לא א
עדן19/08/2012אז הכל בסדר בעצם ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם בMRI הכל תקין אפילו שבCT לא א - תגובה
ד''ר גד ולן19/08/2012נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ככה למה יש לי כאבים עזים בגב וקש
עדן22/08/2012ה לי ללכת יותר מרבע שעה ברצף+ נימולים ברגליים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל שרק הגב כואב לנו,
יואב24/08/2012קופ"ח שלנו חושבת באמצעות נציגיה המקצועיים שאין לנו בעיה כל המכשור המתקדם מתגלה כמפגר , החיים כבר לא ממש חיים, לא מדברים עם אנשים כי קשה לעמוד, לא מטיילים כי אי אפשר ללכת ברגל, יושבים מעט מידי כי לוחץ ישנים קצר מידי כי אי אפשר. אבל מיטב המומחים קובעים שאין בעיה. אולי עדיף לנו כך מאשר נציגנו בצבא למשל, או מנהלי ההשקעות , או המורים של ילדינו היו מביאים את אותם התפוקות והתוצרים שמביאים האורטופדים שלנו. נכון שעם הכאב הנוראי הזה אין לנו חיים אבל מי בכלל נותן תמורה אמיתית ושווה במדינה הנעדרת הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ככה למה יש לי כאבים עזים בגב וקש - תגובה
ד''ר גד ולן25/08/20121. בלי לראות את הבדיקות שלך אני לא יכול להיות בטוח בוודאות שאכן אין ממצא שמסביר את הכאב שלך.
2. לפעמים איננו מצליחים לראות בבדיקות ההדמייה את הממצא שגורם לכאב כי או שהממצא קטן מדי מכדי שהבדיקה תדגים אותו, או שאנחנו פשוט לא "רואים" אותו כי הבדיקה היא לא הבדיקה המתאימה לזיהוי הממצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, זה כבר נשמע יותר הגיוני..
עדן19/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתי לשלוט בגוף שלי: DDS 500ענת אלמוגי15/08/2012
כל החיים שלי עסקתי בספורט. הלכתי לחדר כושר כמה פעמים בשבוע. בבית הרמתי משכולות והלכתי על הליכון. בוקר אחד, נתפס לי הגב ממש באמצע אימון. לא הצלחתי להתכופף בכלל. כמה ימים בקושי יכולתי לתפקד. הייתי רגיל שאני שולט בגוף שלי במאה אחוז ופתאום הייתי צריך להתמודד עם המגבלה. נזהרתי שלא לעשות תנועה לא נכונה. למעשה, כמעט כל תנועה הייתה לא נכונה וגרמה לכאב. התנסיתי על בשרי בכמה טיפולים. לצערי, הם נתנו רק מענה חלקי לבעיה שלי...
כרגע אני מטופל בשיטה חדשנית תומכת DDS500. אני מאוד מרוצה מתוצאות הטיפול. מיום ליום ההרגשה שלי הולכת ומשתפרת. אני אפילו יכול להתכופף בחופשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרתי לשלוט בגוף שלי: DDS 500 - תגובה
ד''ר גד ולן15/08/2012מה ההבדל בין DDS500 ל- CFB666 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב לי מאודיעל14/08/2012
שלום,
שמי יעל, אני לפני כשנתיים עשיתי ניתוח להגדלת חזה, מאז חודש בערך אחרי הניתוח החלו הבעיות של ברכיים הגב- והתגלה בלט דיסק, וחוליה רחוקה שנמצאה בMRI L5-S1 ספונדלוליזיס דרגה 1. ובקיצור רק סובלת ונמצאת בבעיית גב והקרנות וכל הטיפולים שיש עברתי, כיום עדיין ממשיכה בכירופרקטיקה.. עברתי סבל נוראי ועדיין קשה לי לתפקד , הייתי רוצה להתייעץ עמך ולקבל תשובה הכי כנה שיש - 1. האם יש סיכוי שזה יעבור הכאבים הללו עם כל הטיפולים שאני עושה כבר שנתיים... 2. נאם במידה ומה שהכי יעזור זה יהיה ניתוח להחלפת שתלים לאולי קטנים יותר יכול לעזור.. אני כמובן לא מעוניינת בגודל אחר ממה שיש לי כרגע זה גם מאוד פרופורציונלי ולא מוגזם בכלל, וכן לא רוצה לעבור שוב ניתוח, אך אני ממש צריכה ייעוץ כי אני סובלת ומבזבזת המון כספים על הטיפולים וכו וכו... וזה כבר שנתיים וגרם לכל גופי זעזוע רב בעיקר לגב וההשלכות האחרות... יש מצב שזה ישתפר ויעבור ע"י ספורט מסודר..? אשמח לכל ייעוץ אפשרי שיש בנוגע לבעייתי. תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי מאוד - תגובה
ד''ר גד ולן15/08/2012יעל שלום,
בעעיתך מורכבת מדי לייעוץ מקוון ועלייך לפנות להתייעצות עם מנתח עמוד שדרה במקום מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפשו כל פתרון אפשרי לפריצת דיסקאוסתיאופט14/08/2012
רק לא ניתוח כאפשרות ראשונה. ההצלחה מועטה עד אפסית ולעיתים קרובות יש צורך בניתוח נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפשו כל פתרון אפשרי לפריצת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן15/08/2012פיזיוטרפיסט יקר,
באופן עקרוני אני חושב שאתה לא מבין על מה אתה מדבר ולמרות שאין לי שום כוונה למחוק את הפוסט שלך, אני מקווה שעל המצפון שלך יהיה האיש עם פריצת דיסק והפרעת סוגרים שייפנה לטיפול לא ניתוחי בגלל הבורות שלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)