מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק פענוח CTליז22/03/2011
שלום, אני בת 20, סובלת מזה כשנה מכאבי גב תחתון שמחמירים. ניסיתי את כל התרופות האפשריות אטופן, זריקות וולטרן, פיזיוטרפיה ללא הטבה. בשבוע האחרון התחילה להירדם לי רגל ימין ומדי פעם בורח השתן.תוצאות הCT:
*לורדוזה פיזיולוגית מוגברת
*סקוליאוזה קמורה שמאלה
*הודגם בלט דיסק כללי עם לחץ קל על שק טקאלי בגובה L4 L5
*בקע דיסק אחורי עם לחץ משמעותי על שק טקאלי בגובה L5 S1
יש לציין שלא עברתי שום תאונה, כמעט כל שבועיים אני במיון כי יש פתאום פריצה אך מפנים אותי לכירופקטיקה ומביאים משככים שבכלל לא עוזרים, ואומרים שבגילי לא מומלץ ניתוח.
השאלה היא: לפי תוצאות הCT כמה המצב חמור?? והאם הפיתרון היחיד הוא ניתוח? מה ניתן לעשות? אני כבר חסרת אונים...
תודה מראש.. וסליחה על המגילה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק פענוח CT - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/03/2011ממליץ לך להבדק בהקדם האפשרי על ידי מנתח עמוד שדרה, ישנו סיכוי גבוה שתזדקקי לניתוח בהקדם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק צדדית l3-4עופר22/03/2011
לפני שנה פריצת דיסק צדדית אל 3 אל 4 לחץ ברגל שמאל
עם הזמן המצב השתפר הלחצים באים והולכים
הבעייה רעידות בקרסול לפעמים בהליכה התעכמות של הקרסול (פעם בכמה ימים)
האם ניתן לטפל בצורה שמרנית האם טיפול כירוגי יפתור את ההבעיה או צריבת דיסק
כפי דשהצע לי ?
בברכה עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק צדדית l3-4 - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/03/2011תמיד ניתן לטפל שמרנית כל עוד מדובר בכאב בלבד- אם האופציה שלך זה להמשיך לסבול ולא להנתח, אז תמשיך לסבול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקדג22/03/2011
יש לי כאבי גב ובעיקר הקרנה חזקה על רגל ימין.
עשיתי CT והאורטפד שההיתי אצלו טען שיש פריצת דיסק חזקה ושאני צריך לעשות ניתוח.
עישיתי לפני חמש שנים ניתוח שעזר בזמנו.
מדובר בפריצת דיסק L4-L5.
גיל 45.
יש לי חששות שוב מניתוח. מה לעשות, עיצות בבקשה.
בברכה
דג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן27/03/2011אתה לא מוכרח להינתח אם אין לך חסר נוירולוגי. רק צריך שיכוך כאב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן27/03/2011אתה לא מוכרח להינתח אם אין לך חסר נוירולוגי. רק צריך שיכוך כאב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ניווניםאור22/03/2011
שינויים ניוונים עם היצרות מרווח בין גופי חוליות L5-S1
רושם לסונדילוליסטזיס מינמלי קדמי של L4 עם שינויים דיסקופטיים בגובה זה
זוהי האבחנה שקבלתי
מה זה אומר
בחודש האחרו אני סובלת מכאבים בגב תחתון ימני עם הקרנה לרגל ימין
הגבלה בתנועה
כאבים.
אני בת 40 משקל 85 גובה 170
אשמח לקבל הסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים ניוונים - תגובה
ד''ר גד ולן27/03/2011יש לך שחיקה בחוליות שכעת גורמת לך לכאבי גב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ISSUEאחת20/03/2011
מה הקשר בין מישהו ששוקל הרבה לכאבי גב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ISSUE - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/03/2011בטן גדולה מושכת קדימה ובכך מגדילה את העומס שנוצר על הגב התחתון כנגד מאמצים של הגוף ועומס המופעל על המפרקים האחוריים של עמו"ש המתני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהאחת20/03/2011
מה עושים לכאבי גב למטה שזה כבר הרבה ככה ולא עזר פיזיתרפיה
טיפולים אלטרנטיביים ותרופות וזה ביחד עם דורבן כפול וזה נכון
שספורט יעזור בסיטואציה הזאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/03/2011מה שעושים זה : פונים לרופא לבדיקה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופנועים ובעיות גבזיו18/03/2011
שלום התחלתי לקחת שיעורים על אופנוע 250 לא מזמן אני בחור גדול וחזק פיזית והאופנוע קצת נמוך ואני צריך להתכופף יותר לא מזמן התחילו להופיע אצלי כאבים באזור פלג אמצעי ומטה של הגב אגן אני חושב האם יש קשר לאופנוע האם כדאי לחתוך עם השיעורים והאם יש אלטרניבה כי בכל זאת זה כיף אולי מתיחות יעזרו למרות שאני עושה כושר פעמיים בשבוע כ-30 דקות, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופנועים ובעיות גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/03/2011קשה לענות על שאלתך,יכול להיות קשר, ויכול לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
זיו19/03/2011ובכל זאת האם זה שבנאדם יושב טיפה מכופף לאורך שעתיים שלוש עלולה להביא עימה תוצאות שליליות בעתיד? עקמת וכל מיני בעיות גב אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד``ר ליאור מרום19/03/2011אם זה היה גורם "לתוצאות שליליות" כהגדרתך, אזי כל האופנוענים היו חולים.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף, צריכה עזרה והכווןר.מ.ב17/03/2011
שלום,
אני בחורה בת 24, שסבלתי שנה וחצי מכאבי גב תחתון וירך שמאל.
עשיתי המון בדיקות, הממצא היחיד בבדיקות זה הופעת בלט דיסק קטן בגב תחתון. כל רופא שבדק אותי אמר שעוצמת הכאב שיש לי אינה תוצאה של הבלט הזה, כי הבלט ממש קטן אך יש לי כאבים נוראיים.
תקופה שעברה, חודש ומשהו, בחורף אני מרגישה קור נוראי בכפות הרגלים, גם אם אני לובשת שני זוגות גרביים, מרגישה קור ברמות מציקות.
וכבר שבוע אני מרגישה כאב בצד האחורי של הברך השמאלית.
האם אלו סימנים של הדיסק? מה כדאי לעשות, האם יש פתרון? האם זה יחלוף? אנא כוונו אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף, צריכה עזרה והכוון - תגובה
ד''ר גד ולן17/03/2011אי אפשר לדעת בלי בדיקה ו-CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח גבנפתלי16/03/2011
לפני שנה עברתי ניתוח לשחרור לחץ על שורשי העצבים ב-L4-L5
(דה קומפרסיה). ההרגשה כיום היא סבירה, אבל בצילום CT לא
רואים שיפור. האם יש דרך לשמור על מרווח מינימלי בין החוליות
לחמש עשרה השנים הבאות, כגון קפיץ (אני בן 62)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/03/2011אז מה אם ב CT לא רואים שיפור ? - כלי השיפוט הינו איך אתה מרגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיינה ביפידהכהן ערן15/03/2011
תודה על תגובתך כבר שנים אני סובל מכאבים וכל הרופאים השליחו את זה על הספיינה ביפידה אין לי פריצה או עקמת מה יכול להגרום לכאבים יש ניסיתי המון טיפולים תרופות מתיחות ספורט ואפילו את "אורן הקטן שיצא מאות קטן"{מטפך באנרגיות}
??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיינה ביפידה - תגובה
ד``ר ליאור מרום15/03/2011סליחה על הבוטות- אבל אלו שטויות.
ספינה ביפידה אינה גורמת לשום כאב, זהו פגם מולד ללא כל משמעות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת דיסקכהן ערן15/03/2011
שלום האם שאיבת דיסק יכולה לעזור במקרה של ספיינה ביפידה " L4L5
סובל מכאבים כרוני כבר אך בעיכר בעמידה ממושכת והרמת משקל כבד +לא יכול לשכב על הבטן זמן ממושך זה גורם לי גירוי עיצבי חזק עד כדי קושי גדול לקום מהמיטה
?????מצפה לתשובה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן15/03/2011שאיבת דיסק אינה טיפול לספינה ביפידה, וספינה ביפידה לא גורמת לכאבי גב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעצם הזנבדני14/03/2011
בצילום רנטגן לפני כמה חודשים, נראה בבירור שהחוליה השלישית שם זזה שם לאחור, כך שהחוליה השניה לא יושבת בדיוק מעליה.
האם גם שם יש ליגמנטיים ומפרק ביו חולייתי שימנעו גלישה נוספת או ניתוק מוחלט בין החוליות? אני מרגיש החמרה באזור
מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעצם הזנב - תגובה
ד''ר גד ולן14/03/2011גם שם יש ליגמנטים ומפרק בין החוליות.
לא מקובל לנתח באיזור זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ותחושת צריבהאורית13/03/2011
בת 27.
לראשונה בחיי סובלת מכאב גב בעיקר בחלק העליון המלווה בתחושת צריבה ומעין עקצוץ. ובנוסף חום באזור הגב ביחס לשאר הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ותחושת צריבה - תגובה
ד''ר גד ולן14/03/2011אז מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא
אורית15/03/2011שוב מכיוון שאני לא סבלתי בעבר מכאבים בגב. האם זהו דבר חריג המצריך בדיקה או האם אלו תסמינים שיכולים להופיע ממאמץ או התכווצות השריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא - תגובה
ד''ר גד ולן15/03/2011אם הכאב לא חולף תוך מספר שבועות עלייך לפנות לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא - תגובה
ד''ר גד ולן15/03/2011אם הכאב לא חולף תוך מספר שבועות עלייך לפנות לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בשינהאילן13/03/2011
שלום
בתקופה האחרונה אני מתעורר משינה עם כאבי גב וצוואר .
הבעיה היא שבזמן השינה אני משנה תנוחות וישן בתנוחות לא נכונות .
מה ניתן לעשות ?
יש לציין שאני נרדם בתנוחה נכונה והמזרון הינו חדש
תודה מראש
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בשינה - תגובה
ד''ר גד ולן13/03/2011איך אתה יודע שאתה נרדם בתנוחה נכונה ? מהי תנוחה נכונה ?
ואיך אתה חושב לשלוט המנחי הגוף שלך כשאתה מתהפך בשנתך עשרות אם לא מאות פעמים בלילה ?
כנאה המזרון החדש לא משהו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים ניווניים ובלט דיסקרונית13/03/2011
שלום,
אשמח לעזרתך
נתפס לי הצוואר ואני סובלת מכאבים בצוואר ובגב התחתון עם הקרנה לרגל שמאל ,תוצאת רנטגן ע"ש צווארי: שינויים ניווניים קלים של C6
תוצאת CT גב: L4-L5 בלט דיסק דיפוזי קל ביותר, מבנה גרמי: מוקד סקלרוטי בפדיקל הימני של L3 ייתכן אי עצם ללא שבר או דיסלוקציה.
אשמח אם תוכל להסביר את התוצאות ואילו עוד בירורים עליי לעשות כדי לבדוק את השינויים הניווניים והאם יש קשר בין הבלט לשינויים הניווניים ומהיכן הכאב והקושי התפקודי נובעים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים ניווניים ובלט דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן13/03/2011יש לך סימנים של מחלה שחיקתית בחוליות ע"ש צווארי ומתני המתבטאת בכאב צוואר וגב.
לא ניתן לתתתת המלצות טיםוליות ללא בדיקה שלך ועיון בבדיקות ההדמייה שנעשו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית13/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)