פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח אצל ד"ר דוידוביץ
    סימי
    20/02/2011

רציתי לברר אם כדאי לבצע ניתוח עם ד"ר דוידוביץ ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אצל ד"ר דוידוביץ

הוספת תגובה

• חוליות בצוואר

סימי
    20/02/2011

מבדיקת הסי טי שלי נאמר לי שיש לי חוליה בצוואר שבולטת החוצה וצריך לשייף אותה בניתוח ללא קיבוע,
    האם כדאי לבצע זאת?האם זה יעביר לי את הכאבים?
    סימי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוליות בצוואר - תגובה

ד''ר גד ולן
    22/02/2011

סימי יקרה,
    את דעתי על הניתוח שאת מתארת הבעתי לא פעם, ולקבל בפורום הזה המלצות על ניתוחים אלה זה יותר קשה מלהוציא מים מסלע.
    אני יכול לייעץ לך מה הטיפול המתאים לבעיה שלך אבל זה רק אם תגיעי לבדיקה כשבידייך צילום ה-CT או MRI.
    כהערת אגב - ע"מ לתכנן ביעילות ניתוח בעמוד שדרה צווארי יש צורך ב-MRI ואי אפשר להסתמך על CT בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליץ לך בחום!

מיכל
    23/02/2011

דוקטור דוידוביץ הוא רופא מקצועי ומצוין ושווה ללכת אליו לניתוח.

שלא כמו שאר הרופאים אם הוא יראה שהוא לא מסוגל לעזור לך הוא לא יטפל בך סתם

רק כדי לקחת כסף.

ממליץ בחום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ממליץ? ניתןח תמיד רצוי לדחות

איריס
    28/02/2011

אין קשר לטיב הרופא ניתוח=צלקת ןלא מבטיח כלום ואם כן לאיזה תקופה ומהי המגמה ללא תחזוקה נכונה יהיה ניתוח נוסף תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ממליץ? ניתןח תמיד רצוי לדחות - תגובה

ד''ר גד ולן
    28/02/2011

מיכל ממליץ כמו נדב שממליץ כמו מירב, רק נשאר לברר איזה משרד יח"צ משלם לטוקבקיסט שמופיע בכל כך הרבה זהויות...
    ניתוח צריך לדחות כשאין לו הוריה (מטרה) ברורה, ולגופו של ענין, ולא באופן כוללני כפי שמשתמע מפוסט לעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליץ לך בחום! - תגובה

ד''ר גד ולן
    28/02/2011

את טראנסג'נדר או סתם שכחת אם את עכשיו מיכל, נדב או מירב ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אור
    20/02/2011

יש לי עקמת רצינית בגב...לאחרונה שאני מזיז את הצוואר אני שומע חריקות {רעשים מוזרים}מה זה יכול להיות?ומה עושים?תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    20/02/2011

נגשים להבדק.....
    אנחנו לא יכולים לשמוע חריקות מבעד לאינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק בחלק העליון
    פלפלת
    20/02/2011

שלום, אני סובלת מפריצת דיסק בעמוד שדרה עליון , צוואר וכתוצאה מכך גם היידים שלי כואבות. רציתי לדעת האם יש מגבלות תנועתיות שאסור עלי לעשות , אני רוקדת בלהקת מחול וחשוב לי לדעת האם יכול להיות לי נזק כתוצאה מהריקוד. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק בחלק העליון

הוספת תגובה

• פריצת דיסק בחלק העליון - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    20/02/2011

מצטער, אך לא ניתן להגיב מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטת היפוך תעזור לך.
    שרון דביר
    18/02/2011

ללא רופאים-אצלך בבית מיטת היפוך בעבודה נגד כח הכובד ושחרור החוליות מהלחץ המופעל על עמוד השדרה. לצערי גיליתי מאוחר מידי כיוון שרופאים לא מבינים בזה. לאחר חודשיים נגמלתי מהכאבים לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה
    מיטת היפוך תעזור לך.

הוספת תגובה

• מיטת היפוך תעזור לך. - תגובה

ד''ר גד ולן
    19/02/2011

סילחו לי על בורותי המקצועית אבל איך היפוך הלחץ על החוליות והדיסקות הבין חולייתיות בדיוק גורם להיעלמות כאבי הגב ?
    מבחינה אנטומית עמוד השדרה בנוי לעמוד בלחץ כשאנחנו עומדים, ואם הופכים אותנו על הראש אז הלחץ המוגבר על חוליות ע"ש צווארי לא אמור לגרום שם לבעייה ?
    מבחינתי מי שכואב לו הגב יכול לעמוד על הראש כמה שהוא רוצה, לא נראה לי שזה מזיק, אבל מדוע זה יגרום להיעלמות כאבי הגב, נשגב מבינתי, לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטת היפוך, להפוך את העולם על ראשו

אנדרי פרי
    20/02/2011

כאשר אחותי הייתה נערה מתבגרת אורתופדים קבעו שהיא צריכה לשכב על מכשיר דומה למיטה הפוכה (מדרון משופע, רגליים קשורות למעלה וראש למטה) על מנת לישר לה את גב. זה כמובן לא עזר למרות שאפשר להבין את היגיון שבזה: לשנות צורה ולהפחית כאב על ידי הרחקת החוליות שנדחסו על ידי משקל הגוף. הבעיה היא שבד"כ החוליות לא נדחסות על ידי משקל הגוף וגם הכאב לא נובע מהדחיסה עצמה. בצדק ציינת שהחוליות בנויות לשאת את משקל הגוף, והרבה יותר מכך. החוליות נדחסות על ידי מתח שרירי מוגזם. שרירים מתוחים לאורך זמן כואבים והחוליות נשחקות ומשנות צורה. אז מתחילים כאבים של פגיעה בעצב ולעתים הפתרון חייב להיות פולשני . אם כל זה נגרם על ידי מתח שרירי הפתרון הוא להפחית מתח שרירי. את זה ניתן להשיג זמנית ללא עלות על ידי שכיבה על הגב, על הרצפה, עם ברכיים למעלה (תרגיל יסוד) וללא יצירת בעיות חדשות שנובעות מהמצב הלא טבעי שבמיטה ההפוכה והמתח השרירי הנוסף שהיא גורמת. פתרון קבע יבוא רק משינוי אופן השימוש בגב כך שיפעל באופן אופטימלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם שכיבה על מיטת היפוך משחררת

נורית
    23/02/2011

בהיפוך של פחות מ-90 מעלות, הגוף נמצא בהרפיה מוחלטת וכל השרירים והמפרקים רפויים. לכן אין בקביעתך מספיק ניסיון מתוצאות ההיפוך ומשמעויותיו לגבי המשתמש/ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין כל לחץ על עמוד השדרה

נורית
    23/02/2011

כאשר המיטה הפוכה בזויות משתנות כל הגוף משוחרר. האחיזה היא ברגליים ואין כל לחץ מכל סוג שהוא על אף חלק בגוף.
    נוספה תמונה להמחשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב כבר שנתיים בלי ממצאים
    עדן
    18/02/2011

שלום,
    יש לי כאבי גב באיזור גב תחתון מידי פעם אמצעי (נחלש ומתגבר במהלך היום) ובעיקר כאבים באיזור שכמות-כתפיים-צוואר. הכאבים החמירו בחצי שנה האחרונה.
    עשיתי מיפוי עצמות, הכל היה תקין ולא מצאו כלום. שני האורטופדים-גם זה שמטפל בי וגם זה שבמיון\טראומה מקופ"ח של הרפואה היועצת שלי נתנו לי כדורים ומשחות (ברקסין, מוסקול, ארקוקסיה) שלא עזרו לי, וכמו כן את המשחה אני שם עם צווארון רך בלילה באיזור הצוואר על מנת לקום בבוקר ולהיות משוחרר יותר. הצווארון מגביל אותי והכאבים חמורים, כנראה מדובר בכאבי שרירים.
    נוסף על כן אני שרוי בדיכאון, חרדה ולחץ נפשי, אני בטיפול פסיכיאטרי (נוטל ציפרלקס 20 מ"ג ואדרונקס 8 מ"ג ביום ובגמילה מ40-60 מ"ג רסיטל-כולם נגד פאניקה חרדות דיכאון OCD וכו'), וכמו כן אני בטיפול פסיכולוגי וגם התחלתי רפלקסולוגיה לכפות הרגליים לפני כחודש.

הכאבים עדיין נמשכים.
    הייתי פעמיים גם במיון אורטו' בבית החולים מאיר שבכפ"ס ואמרו לי שלא מצאו כלום ושאני לא צריך חגורת כתפיים. לא בצעתי עדיין CT או MRI וכו'...

מספר שאלות:
    1. האם יכול להיות שמדובר בשרירים תפוסים? ומה עושים על מנת להקהל באופן מתמיד ולא יום-יומי? הכאבים מתישים והטיפולים ארוכים ומתישים כמו למרוח, להתקלח המון זמן במים חמים שמקלים וכו'..
    2. האם עליי לעשות CT או MRI או בדיקה כלשהי? המיפוי מגלה רק סרטן או דלקת, ואין לי טפו טפו טפו אף לא משניהם תודה לאל. האם בדיקות נוספות מאבחנות משהו כזה או אחר?
    3. האם יכול להיות שהכאבים הם פסיכוסומטיים (ממקור רגשי) ושהשרירים נתפסים כתוצאה מסטרס ולחץ נפשי ודיכאון קבועים?
    4. האם יכול להיות שהתרופות הפסיכיאטריות אותן אני נוטל גורמות לשרירים להיתפס? או לעוויתות בהם?
    5. מהם הסיכויים שיש לי שינויים בעצמות\סחוסים\פריצת דיסק (חלילה)\בלט וכו'?
    6. האם היית ממליץ לראות רופא כירופרקט?
    7. האם היית ממליץ לפנות למדקר סיני למס' טיפולים בתחום הרפואה המשלימה?
    8. האם ישנן תרופות נוספות חזקות יותר שניתן לקחת מלבד ארקוקסיה\ברקסין\מוסקול שלא עזרו לי יותר מידי-על מנת לא רק לשכך כאבים אלא גם לשחרר ולפתור את הבעיה?
    9. האם המיטה שעלייה אני ישן וכמות שעות השינה שלי משפיעות על הכאבים? (כשאני ישן פחות כואב לי פחות) - אין אף מיטה בבית שנוחה לי, ועברתי מלא מיטות. הגעתי למצב שאני ישן על הרצפה... :(

בבקשה עזור לי, תודה רבה.
    עדן

הוספת תגובה

• עידן שלום, לישון על הריצפה זה בכוון

אנדרי פרי
    19/02/2011

עידן שלום, האייוש מכוון אותך לכוון הנכון. בטכניקת אלכסנדר מתחילים מזה. אם לשכב על הרצפה מביא לך מזור כדאי שתפגוש מורה לטכניקת אלכסנדר. הוא יוכל ללמד אותך כיצד להפעיל את עצמך כך שמצבך ישתפר ללא ספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורסל וכאבי גב
    דודי
    18/02/2011

לפני כארבעה חודשים התחלתיח לסבול מכאבי גב תחתון. בהתחלה היה התקף רציני של מספר ימים, לקחתי ארקוקסיה כשבועיים, ומאז נותר כאב גב קל מאוד וגם לא במקום קבוע - פעם ימין, פעם שמאל, פעם שניהם...
    ביום-יום אין לי שום מגבלה. אני מתכוף, יושב, הולך, עומד, מרים חפצים בלי שום קושי, אבל הכאב הזה פשוט מלווה אותי בלי הפסקה.
    בסי.טי. לפני כחודשיים אובחן אצלי בקע דיסק רחב מצד לצד, הלוחץ על קדמת השק הדורלי בגובה L5-S1.כמו כן, נמצאו אצלי יישור קל של הלורדזיס המותני, ספונדילוליזיס דו צדדי של L4 וגם בלט דיפוזי קל של השק בגובה L4-L5.
    אני הייתי משחק כדורסל חובבני 2-3 פעמים בשבוע בכל השנים האחרונות, עד לתחילת כאבי הגב, ואני כבן 35 כיום. בעקבות הכאבים הפסקתי לחלוטין. ניסיתי לחזור לפני כחודש, אבל למחרת הכאבים גברו (אם כי לא באופן חריף) והבנתי שהגוף שלי לא מעוניין בכך...
    מאז ובמשך כחודשיים עשיתי טיפולי דיקור סיני ושיאצו, שלא הועילו ולא הרעו בכלום, למעט פגיעה בחשבון הבנק שלי.
    האם לנסות כירופרקטיקה ? טווינא ? האם משהו אחר ?
    כמו כן - האם עצם הפעילות הספורטיבית דוגמת ריצה או כדורסל עלולה לגרום לי לנזקים נוספים, או שהנזק היחיד בכך הוא הגברת הכאב למחרת הפעילות ? בהנחה שאני מוכן לסבול את הכאב הלא נוראי על מנת ליהנות מכדורסל, עדיין עדיף לי להימנע מכך, או שאין קשר בין החמרת מצבי ובין הפעילויות שאעסוק בהן ?

מה לעשות ? אני מיואש... לא רוצה לוותר כבר בגיל 35 על התחביב היחידי שלי...

תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כדורסל וכאבי גב

הוספת תגובה

• כדורסל וכאבי גב - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    18/02/2011

אנא קרא את הודעתנו בראש הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דודי, לא צריך לוותר על הספורט

אנדרי פרי
    19/02/2011

רוב כאבי הגם נובעים מאופן בו אנו מפעילם אותו ביום יום. מורה לטכניקת אלכסנדר יוכל ללמד אותך להשתמש בעצמך כך שהגב לא יכאב ואף ישתקם. אני עצמי סבלתי בזמן חתירה עד שהגעתי לטכניקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה למגיבים

דודי
    19/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דודי, לא צריך לוותר על הספורט - תגובה

ד''ר גד ולן
    19/02/2011

ברגע שצתא מההתקף אין שום סיבה שבעולם שלא תחזור לשחק כדורסל. ועד אז אתה יכול לנסות שיטת אלכסנדר או פלדנקרייז.
    כירופרקטיקה היא גם שיטת טיפול שיכולה להועיל, אבל קודם כלתיבדק בידי מנתח ע"ש שיראה איך לבנות לך תכנית טיפולית מיטבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים עם דר ולן, קודם יש להיבדק

אנדרי פרי
    20/02/2011

וחובה להיבדק על ידי יותר מגורם מקצועי אחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקוליוזיס בע"ש
    טניה
    17/02/2011

דוקטור נכבד, שלום.

אמי בת 61. מזה מספר שנים סובלת מכאבי גב תחתון, כאבים ברגליים ולאחרונה צולעת בהליכה.

בנוסף, לאמי נטייה לנפילות, מטראומה קלה, פגיעה בתפקודים נוירומוסקולריים, הפרעות מטבוליות, מחלות מערכת העיכול הגורמות לתת ספיגה, משקל גוף ירוד, היסטוריה משפחתית של שבר במפרק הירך.

בשנת 2007 בוצעה בדיקת צפיפות העצם אשר הדגימה אוסטאופניה בנונית (T SCORE ע"ש מותני 0.7, T SCORE הירך 0.2-).

בהמשך, בוצע CT ע"ש מותני L1-S1. אובחן סקוליוזיס בע"ש מותני קמור שמאלה (בלט דיסק L5-S1 אחורי ופורמינלי שמאלי).

לאחרונה, היא נפלה ונחבלה בכתף ברך ימין. בצילום מרפק וכתף ימין הודגם שבר ללא תזוזה בראש רדיוס ימין.

מיותר לציין כי אמי סובלת מאד, במיוחד מכאבי גב וכאבים בגפיים התחתונות.
    * היות במדובר בסקוליוזיס האם ישנו פטרון לבעיה?
    * האם ניתן להקל על סבלה ללא ניתוח? (פיזיותרפיה? מרפאת כאב? רפואה אלטרנטיבית)
    * על רקע הבעיות המפורטות לעיל לאילו מומחים כדאי לפנות?

מודה לך מראש על העזרה והכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    סקוליוזיס בע"ש

הוספת תגובה

• סקוליוזיס בע"ש - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    17/02/2011

מצטער, אך הפורום אינו יכול לענות לשאלות פרטניות ללא בדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבת דיסק- שאלה לד"ר מרום בבקשה
    אנונימי
    16/02/2011

דוקטור שלום רב!
    יש לי מספר שאלות לגבי צריבה אותה ביצעתי במדיקל אצל גיפשטיין
    ברצוני לציין ראשית כל שהגעתי לפרוצדורה ממש משותק ללא יכולת ללכת בכלל (עד כדי כך ממש)
    1. איך יודעים אם הקובלציה הצליחה או נכשלה ואם כן חס וחלילה מה הלאה?
    2. לאיזו איכות חיים ניתן לחזור ותוך כמה זמן ניתן להפעיל את הגב כמו שהיה פעם כמובן ללא הגזמה יתרה.
    3. מדוע מדברים על 3 חודשים כאינדיקציה? וכאינדיקציה למה? האם לא ניתן לדעת לפני כן מה שצריך?
    4. יש לי כאבים באיזור שריר התאומים של אותו הצד של ההקרנה האם זה בגלל אימוץ הרגל בימים שלפני הצריבה, בנוסף יש לי עיקצוצים למטה באותה הרגל ומיחושים באיזור הצריבה. האם אתה מודע לתופעות אלו?
    אנא נסה להכניס בי מעט אופטימיות והיה כנה.
    כמובן וכמובן שאני יודע שכל עניין לגופן אך אני סמוך ובטוח שעוד אנשים שעשו צריבה חווים זאת, תודה ויום טוב!

הוספת תגובה

• האם תוכל לספר על תוצאות הצריבה?

מילי
    21/01/2012

שלום,
    ההודעה שלך אמנם בת שנה אבל אוכל ללמוד ממנה על צריבת דיסק.
    הוצעה לי צריבת דיסק ואני מתלבטת ומעט חוששת.
    האם תוכל לספר כאן, מה תוצאות הצריבה שעברת, לאחר תקופה ארוכה?
    מקווה עבורך, שאכן התוצאה חיובית.
    תודה!
    שרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבת דיסק- שאלה לד"ר מרום בבקשה - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    22/01/2012

שלום לאנונימי,
    ראשית, מאוד התלבטתי כיצד לענות לך.
    מן הראוי, שאת כל השאלות הללו - הית חייב לשאול את המנתח שלך , ולא באינטרנט!
    1)קובלציה הצליחה אם אתה מרגיש טוב!!!
    2) לשאול את המנתח כי הוא ,ולא אני,ראה את ההדמיה שעל פיה הוא החליט כיצד לנהוג....
    3) 3 חודשים היא אינדיקציה למה ??, בוודאי שלא לדעת אם צריבה הצליחה...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ןמגבלה בתנועה במרפק
    רונן וינטראוב
    16/02/2011

שלום רב,
    מזה 8 חודשים אני סובל מכאבים עזים בשני צידי המרפק- מרפק יד ימין(ואני ימני).האורטופד אבחן בעקבות צילומים, קרע בגיד שגורם לדלקת ונמק ברקמת השריר.לפני כחצי שנה קיבלתי 3 זריקות קורטיזון משני צידי המרפק.לפני כחודשים הכאבים חזרו במשנה מרץ כולל מגבלה קשה בתנועה - קיפול המרפק ,והרמת היד,שאף לצחצח שינים אינני יכול.
    הפנו אותי למכבי טבעי לשם קבלת פיזיוטרפיה למרפק(טווינה) ולדיקור.לאחר כ15 טיפולים חופפים וללא תוצאות הפנו אותי לכירופרקטור, שלאחר בדיקה טען כי ישנו 'קצר' בין המוח ליד,וכן עקב פריצת דיסק (חוליה 5-6) כל הגב העליון שלי 'נעול' דבר שגרם לחלק גופי העליון סיבוב ימינה.לדעתו טיפול כירופרקטור יעזור,(10 טיפולים) מאידך האורטופד טוען כי רק ניתוח יעזור,
    מה עושים?
    אני עובד כסמנכ"ל תפעול רכש,עבודה שהינה חצי משרדית, וחצי 'עבודת שטח' במחסני החברה.
    תודה
    רונן

הוספת תגובה

• כאבים ןמגבלה בתנועה במרפק - תגובה

ד''ר גד ולן
    17/02/2011

אנחנו מנתחי עמוד שדרה ולא עוסקים בבעיות של גפיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת בטאמתאזון 2 CC
    רותם
    15/02/2011

שלום ד"ר,

הרופא האורטופד המליץ להזריק לי זריקת BETAMETHASONE DIPROPIONATE 10 MG,

יש לי בלט ב L5-S1,

א. מה תפקיד זריקה זו ואיפה מזריקים את הזריקה הנ"ל? בחוליית הגב או במקום אחר?

ב. האם יש תופעות לוואי מהזריקה?

ג. בכללי האם עדיף להימנע מהזריקה הזו וללכת על זריקה אפידוראלית?

רקע היסטורי:
    לפני 3 שנים עקב אותו בלט לקחתי שתי זריקות אפידוראל. לאחר 4 חודשים מתחילת ההתקף והכאבים ולאחר כחודש מהזריקה השנייה חזרתי לחיים רגילים למשך 3 שנים והנה כעת שוב חזרו לי הכאבים אבל בעוצמה נמוכה. כעת לאחר חודש וחצי ההקרנות נעלמו פחות או יותר ושוב מרגיש הקלה. והרופא אמר שצריך להיאזר בסבלנות עוד זמן.

תודה מראש על ההתייחסות שלך.

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת בטאמתאזון 2 CC

הוספת תגובה

• זריקת בטאמתאזון 2 CC - תגובה

ד''ר גד ולן
    17/02/2011

בעיני זריקה אפידוראלית עדיפה עפ"נ זריקת סטרואידים לשריר. תופעות הלוואי של 2 הזריקות זניחות. חוץ מזיהום שאינו שכיח כלל אין למעשה סיכונים או תופעות לואי אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    שלומית
    15/02/2011

הנני בת 28 לאחר ייעוץ עם 3 דוקטורים בתחום העמוד שדרה הוחלט שעליי לעבור ניתוח לפריצת דיסק, ניתוח למיקטומי רציתי לדעת האם יש אפשרות לפגיעה עתידית בהריון?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר גד ולן
    17/02/2011

אין שום סכנה לפוריות לאחר ניתוח למינקטומיה, ולאחר הניתוח אין שום בעייה עם לידה טבעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קובלציה
    אנונימי
    15/02/2011

דוקטור שלום רב!
    סבלתי מבלט דיסק שלחץ לי על העצב והקרין לי כאב חד לרגל ימין. בסוף השבוע מצבי הוחמר מאוד ולא יכולתי לעמוד על הרגליים ממש כך.עשיתי ניתוח חירום של קובלציה וכעת אין לי כאבים בגב אך יש לי עדיין עיקצוצים ותחושת נימול בצד זרת ימין ועד לעקב, כמו כן יש לי כאב בשריר התאומים כאילו הוא תפוס.
    שאלותיי: (שאני סבור שיתאימו לרב האנשים)
    1. האם סימפטומים אלו אופיניים לאחר ניתוח מסוג זה?
    2. האם הם מופיעים עדיין מיד לאחר הפעולה?
    3. האם לדעתך יש מקום לאופטימיות?
    4. כמה זמן לדעתך סביר לבחון את התוצאות?
    סליחה על השאלות הרבות אבל אני מפוחד ומנסה להיות אופטימי כמו רוב החברה במצבי, תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    קובלציה

הוספת תגובה

• קובלציה - תגובה

ד''ר גד ולן
    15/02/2011

הקואבלציה לא תמיד גורמת להיעלמות מיידית של הכאב לאורך הרגל, ולכן יש להמתין לפחות 6 שבועות כדי להעריך את הצלחת הפעולה.
    אין לך מה לדאוג בשלב זה כי התופעות שאתה מתאר סבירות.
    תהיה תמיד אופטימי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוק עצם הזנב
    אלי
    14/02/2011

כבן 50,בין שאר בעיות האורטופדיות בעמוד השדרה, הזנב "זז לאחור",רופא אחר(לא אורטופד) אמר: 'מפורק'.

בעמידה אין לי בעיה בעניין זה, וגם לא בישיבה לזמן קצר. אבל אחרי 5-10 דקות ,לא קל לקום (תלוי גם אם המושב רך), באשר אני מרגיש שהעצם "משתחררת" באיטיות וזה די כואב. נראה לי שזה הולך ומחמיר.
    1.מה ניתן לעשות?
    2.האמנם למשל ניתוח הוא גדול לעניין זה?
    3.האם שם פחות מסוכן ממקומות אחרים בעמוד?
    4.האם גם משם יוצאים עצבים לרגליים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פירוק עצם הזנב

הוספת תגובה

• פירוק עצם הזנב - תגובה

ד''ר גד ולן
    14/02/2011

חיפשתי אצלי בספרים ולא מצאתי מחלה שבה עצם הזנב התפרקה.
    אתה מתאר מחלה שנקראת "קוקסידיניה" ובתרגום לעברית:" כאב בעצם הזנב". ומטפלים בפיזיוטרפיה ותרופות נוגדות דלקת.
    אין לזה טיפול ניתוחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוק עצם הזנב - תגובה - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    14/02/2011

מצטער, אך לא מדויק.
    ישנם מקרים, והם אכן נדירים יחסית ,שמבצעים כריתה של עצם הזנב( את חלקה הסופי)
    הניתוחים מלווים בסיכון גבוה יחסית של זיהום פצע.
    כמובן שיש להתיעץ אודות נחיצות הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מיקרודיסקקטומיה
    אריאל
    14/02/2011

שלום רב

בבדיקת ct שביצעתי לפני 4 חודשים נמצא כי יש לי פריצת דיסק ב- L5 S1 .
    אני סובל מכאבים עזים בגב התחתון ומנימול ברגל שמאל.(אני לא יכול ללכת יותר מ-5 רצוף ולעמוד יותר מ-5 דקות רצוף)

היום נבדקתי במרפאת גב בבי"ח איכילוב והומלץ לי על ניתוח מיקרודיסקקטומיה.

אשמח לקבל הסבר על הניתוח, מהו ההליך, מהם הסיכונים וכ"ו.

תודה
    אריאל

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח מיקרודיסקקטומיה

הוספת תגובה

• ניתוח מיקרודיסקקטומיה - תגובה

ד''ר גד ולן
    14/02/2011

כדאי שתשאל את המנתח שהוא כנראה ד"ר לידר או ד"ר רגב, כיוון שחלק משיעורי הסיבוכים, וההצלחה של ניתוח הם תלויי מנתח ולכן ההסבר שלי לאו דוקא ייתאר במדויק את מה שמבצע רופא אחר.
    חבל שלא שאלת את המנתח שאלות אלו לפני שיצאת ממרפאתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב
    דוד
    14/02/2011

שלום.
    אני בת 18 עברתי ניתוח לב פתוח לפני 10 ימים..
    כבר יומיים מרגישה כאבי גב.
    האם זה יכול להיות בגלל הניתוח??
    האם זה הולך לבד ?

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב

הוספת תגובה

• חשוב - תגובה

ד''ר גד ולן
    14/02/2011

כאבי גב לאחר ניתוח גדול עם שכיבה ממושכת הם שכיחים, עם זאת רצוי להיוועץ עם רופא לא וירטואלי כמו גם המנתח שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה