מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאביםאירית07/04/2011
אני בת 52,סובלת כשנה מתכיפות ודחיפות המתן שתן.
לפני כשלושה חודשים החלו לי כאבים בגוף.
כאב ברגליים בעיקר ברגל ימין שמתחיל מאגן הירכיים ויש קושי בהליכה לאחר שאני קמה ממצב של ישיבה,ממש מדדה וקשה לי ללכת הרבה.(לעיתים כף הרגל נתפסת מעט)
כשאני שוכבת במיטה מרגישה כאב כמעט בכל הגוף אפילו בזרועות(יש לי בנוסף קרע בגיד כתף ימין)שמעט פיזיוטרפיה וכדורים נוגדי דלקת לא עזרו.
EMG תקין,בדיקת ראומטולוג תקינה ובבדיקות דם לבדוק דלקת שעשה לי הראומטולוג אין עדות לדלקת.
הראומטולוג אמר שיתכן והבעייה בגב תחתון.
מה דעתך והאם נכון לעשות סי.טי עמ"ש מותני+סקראלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר גד ולן09/04/2011נראה שייתכן ויש לך בעייה בע"ש מתני.
אני ממליץ לך לפנות בהקדם לבדיקת מנתח ע"ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלטי דיסק גדוליםתמיר07/04/2011
היי לפני 4 חודשים התגלה בלטי דיסק c-5-6-7 עם לחץ על השק הדורלי והיצרות התעלה.אותות תקינים ממח עצם חולייתי.
מה זה אומר?בזמן האחרון יש לי כאבים איומים בשתי הידייםליד המרפקים.וכן כל שיעול שאני משתעל הגב כואב לי.
ואני מרגיש בשיעול כמו פטיש על גבי.
האם זה סימן לא טוב?אני חושש...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלטי דיסק גדולים - תגובה
ד''ר גד ולן07/04/2011זה אומר שיש לך כנראה לחץ ניכר על חוט השדרה הצווארי ועלייך לפנות לבדיקת וייעוץ מנתח ע"ש שעוסק בניתוחי ע"ש צווארי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלטים ושיתוק
תמיר07/04/2011האם חייבים ניתוח?האם זה המקרה שלי יגרום לשיתוק?האם אם יהיה לי שיתוק?הוא לא יהיה הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלטים ושיתוק - תגובה
ד''ר גד ולן09/04/2011שיתוק הוא סיבוך אפשרי של מצבך והוא יכול להיות בלתי הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב קשיםאיתי גרובמן06/04/2011
אני ילד בן 14 כבר חצי שנה אני סובל מכאבי גב קשים הייתי אצל אורטופדים בקופח
בדיקת מיפוי עצמות תקינה נאמר לי שיש לי עקמת.
כואב לי כשאני מתכופף ומרים דברים ממקום נמוך למקום גבוה.
אני רוצה לדעת אם זה נורמלי לגיל שלי ומה אפשר לעשות כדי להקל על התפקוד היומיומי שלי.
אני עוסק בפעילות קבועה בטניס פעמיים בשבוע כבר שנה בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב קשים - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/04/2011ממליץ לך לגשת עם הוריך לבדיקה אצל מנתח עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוליה L1 שבורהיצחק06/04/2011
אהלן.....
לצערי שברתי את חוליה L1, ויש התלבטות לגבי T10. ישנה גם כן הנמכה של כ 30%.
אני בן 26, וזה קרה עקב נפילה לא נעימה....
הייתי אצל רופא אחד, שציין שאני חייב ניתוח דחוף. הוא הפנה אותי למומחה עמוד שדרה (אני מעדיף להמנע משמות ואני בטוח שגם הם) שציין שזו צורת החוליות שלי, ורק אחת L1 שבורה. כמו כן הוא אמר שיש סיכוי שזה יתאחה יותר טוב בלי ניתוח.
הייתי גם אצל כירופרקט לייעוץ, והוא ביקש שאתחייב להגיע אליו 3 פעמים בשבוע עד שארגיש טוב. אני צריך לציין שהוא מקבל פרטי. נשמע לי חשוד....
אז מצד אחד, אומרים שזה דחוף, ואם אני לא עובר ניתוח תוך שבוע, אין מה לעשות. ורופא אחר אמר ההפך. אני יודע שכאן זה השלב שאני צריך לקבל חוות דעת נוספת, אבל אני פשוט לא יודע למי ללכת ואיזה רופא אני אמור לחפש. ניתן לקבל המלצות כאן?
סליחה שזה ארוך, אבל אני גם לא מפסיק להרגיש כאבים, עד כדי חוסר שינה. גם פרקוסט שניתן לי לא עוזר. אני אולי עושה משהו לא בסדר? להגדיל את המינון, למרות שצוין רק פעמים ביום, או שיש פיתרון אחר?
תודה מראש על התגובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוליה L1 שבורה - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/04/2011בשום אופן לא לללכת לכירופרקט !
טיפול בשבר : שמרני עם חגורה או ניתוח.
כמובן שלא אומר מה לעשות מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה שלך, אך בודאות אין מקום לכירופרקטיקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק ב L4-L5 והמון שאלות:א05/04/2011
אני אחרי CT ואחרי MRI. עשיתי זריקת בלוק לפני חודש. היה שיפור לשבועיים ונעלם. זה כמו כאבי מתיחה כשנתפס שריר. זה משהו שמצד אחד אני יכולה לחיות איתו ומצד שני - למה לי?!
בנוסף, יש לי נימול משמעותי ומרגיז בעמידה בעיקר, אבל לא רק.
עוד בנוסף, כשאני הולכת יותר משלוש-חמש דקות, אני מרגישה את הרגל כבדה ושונה מהרגל השנייה. ומשהו אחרון: התחילו לי כאבי גב תחתון רק אחרי הזריקה. לפני כן היה מהעכוז ומטה לרגל שמאל. אני מקווה שאני ברורה.
לשאלות:
1. האם נכון שזריקת בלוק נוספת, אם אקח, לא תעזור לנימול אלא רק לכאב?
2. האם כדאי לי לקחת זריקה נוספת (מבחינת סיכון של הזריקה מול תועלת)?
3. האם כדאי שהזריקה השנייה, אם אקח, תהיה תחת CT כי אולי תעזור יותר?
4. האם יכול להיות שכאבי הגב נגרמו מהזריקה ?
תודה על תשומת הלב.
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק ב L4-L5 והמון שאלות: - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/04/2011שאלותיך חשובות ועניניות.
יש לשאול אותם את הרופא שמלווה אותך, ולא בפורום אינטרנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפסיק לסבול. גב BACK בדיוק מתאים
גיורא כירופרק06/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפסיק לסבול. גב BACK בדיוק מתאים - תגובה
ד''ר גד ולן06/04/2011מה שבאמת מעניין אותי זה אם גב Back גם מאכיל את הרעבים באפריקה ותורם לשלום העולמי ?
זו הפעם האחרונה שאני אאפשר לפוסט הפירסומי המעצבן הזה לשרוד בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליז05/04/2011
לפני שבוע ימים בערך החלקתי על הישבן , פיספסתי שתי מדרגות שהיו רטובות, מאז אני מרגישה כאב קל בצד ימין של הגב התחתון, בלי הקרנה לשום מקום, כאב מקומי, יש לציין שמעולם לא סבלתי מבעיות גב קודם, זה יכול להיות כאב שרירי? אני בת 42 בריאה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר גד ולן05/04/2011ייתכן וזה ממקור שרירי אבל גם ייתכן ונגרמה פציעה של זיז רחבי בחוליה.
אם הכאב לא יחלוף תוך כ-4 שבועות מהחבלה כדאי לבצע צילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותשגית04/04/2011
בעקבות זרמים,עקצוצים ומעין הרדמויות בידיים וברגליים. ואפילו בצד אחד של הפנים שכמעט ונעלם.נשלחתי לmri: בגובה c4-5 מודגמים שינויים ניוונים אוונקוורטרלים דו צדדיים עם היצרות פורמינלית דו-צדדית יותר משמאל.מודגמים לחצים שורשים על השורשים c5 דו צדדית.אין עדות ללחץ על החוט.
בגובה c5-6מודגם דיסק אוסאופיט פאראצנטרלי ימני עם אמפרסיה על החוט והיצרות פורמינליות דו צדדיות הנובעות מזיזים גרמיים עם לחץ שורשי על השורשים c6 דו צדדית.
בגובה c6-7 מודגמים שינויים ניוונים אונקוורטברלים דו צדדיים עם היצרויות פורמינליות דו צדדיות ולחצים שורשיים על השורשים c7 דו-צדדית.אין עדות ללחץ על החוט בגובה זה.
שאלותיי:
1. כירופרקט הציע פעולה עדינה בצוואר.לא התחלתי כי אני חוששת.למרות שזוהי הבחנתו לאחר mriוגם הוא ציין שאסור פעולה אגרסיבית.מהי דעתך?האם היית ממליץ לי?
2. אני מאוד חוששת מניתוח וחושבת שיש לעשות הכל פני. מהי דעתך במקרה שלי האם ניתוח זוהי האופציה היחידה או שתוכל להמליץ לי על טיפול אחר?
3. הכל קרה לי מיד אחרי שחזרתי מטיסה.האם יש קשר?
אשמח לתשובות אמינות והוגנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אין התייחסות לשאלתי?
שגית05/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין התייחסות לשאלתי? - תגובה
ד''ר גד ולן05/04/2011כי בראש הפורום מצויין במפורש שאיננו נוהגים לייעץ לגבי בעיות רפואיות קונקרטיות והפורום אינו תחליף להתייעצות עם רופא. אם משהו בהמלצות רפואיות שקיבלת אינו ברור או שאת מבקשת להבין מהות של פעולה כירורגית מסוימת בע"ש אז אנחנו יכולים לסייע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו נוסף...מימי04/04/2011
אני בת 48, עובדת שעות מרובות מול המחשב. יש לי כאביים מאוד חזקים בעורף, בחלק גב העליון, הדבר מפריע לי מאוד בצהלך היום וזה גם מפריע לי לישון בלילות. אשמח לדעת באיזה טיפול או ייעוץ לבחור- שיאצו, עיסויים כאלה ואחרים, פילאטיס. אולי למרפאת כאב.... תודה מימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף... - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/04/2011הייתי מנסה את הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבנונית בחלק הגב העליוןמימי04/04/2011
שלום רב,
לבת שלי בת 21, יש גבנונית בחלק העליון (באיזור העורף), שמאוד מפריע לה אסטתית. שאלתי היא: האם הדבר ניתן לשינוי כלשהו? ולמי אני אמורה לפנות: לאוטופד, לרופא כללי.... ???
תודה מראש
בברכת חג שמח
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבנונית בחלק הגב העליון - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/04/2011לא עושים עם זה כלום- זה ענין של מבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- די חשוב-תגובה כללית למשתתפי הפורוםאנונימי04/04/2011
שלום רב לכל אלו הסובלים מבעיות גב כאלו או אחרות!
ראשית כל עליי לציין שאינני רופא או אחד שקשור לתחום הרפואה. לצערי גם אני עברתי "ניתוחון" בגב (אנדוסקופי).
קודם כל יש לציין שקיימות מגוון בעיות גב החל משרירים תפוסים, פריצות ובלטי דיסק ועוד ממצאים שקשורים לגב שאותם יש לאבחן לפני שהולכים לטיפול רפואי או פרוצדורה כזו או אחרת אותה אתם שוקלים.
חשוב לציין שאופציה כירורגית צריכה להחשב אצלכם כאופציה האחרונה לטיפול וכי פרוצדורה זו, מבחינת תוצאותיה, יכולה להשתנות מאדם לאדם וכמובן מרופא לרופא.
עוד דבר שחשוב לציין הוא שכיום ניתוחים אלו נחשבים כמעט ללא מסוכנים כשאחוז ההצלחה הוא בין 70-90/95. למה לא 100, כי בכל זאת "משחקים" לכם בגב והגב בחיים לא יהיה כמו שהיה אז אנא אל תשלו את עצמכם. המטרה כאן היא לפתור עד כמה שניתן את הכאבים ואת אכות החיים
לגבי סוגי ניתוחים. יש מספר סוגי ניתוחים וזה תלוי בבעיה ומי הרופא, שכן רופא מנתח אחד יכול להמליץ על פתיחת גב בעוד שאחר ימליץ על ניתוח אנדוסקופי ןלכן מומלץ לעשות סקר שוק של לפחות 3 רופאים באם החלטתם ללכת כבר על ניתוח.
קצת עליי:
בן 33 סובל מאז הצבא מבעיות גב רגילות(כאבים, התפסויות וכו) עקב בלט דיסק ב-L5-S1. עם הזמן הבלט התרחב ולפני כשנה "התיישב" על עצב שגרם להקרנות וכאבים ברגל ימין. ניסיתי הכל לפי הספר: פיזיוטרפיה, שלל משככי כאבים, זריקה אפידורלית ואפילו רפואה אלטרנטיבית אבל שום דבר לא עזר-ממש כך- כי כשיש בלט שכזה שיושב במיקום כזה-נדיר שמשהו יעזור.
בפברואר הגעתי ממש משותק (ללא יכולת כמעט לתת שתן/צואה וללא יכולת לעמוד על רגל ימין) לניתוח צריבת דיסק. אחרי 10 דקות יצאתי מחדר הניתוח כמעט ללא כאבים אך עדיין עם הרגשה מוזרה בגב.
אני עדיין נימצא בתקופת ההחלמה מניתוח זה (מדובר על כ-3 חודשים). בתחילה הרגל הייתה ממש עייפה כנראה עקב התעייפות השריר ו/או פגיעה מזערית בעצב לא בגלל הניתוח אלא בגלל משיכת הזמן על ידי עד אשר הלכתי לניתוח. היו לי גם מעט נימולים בכף רגל ימין אך הם עברו לאחר כשבועיים. לגבי שאר הדברים אני מאמין שזהו עניין של זמן עד שהם יחלפו אבל הכל יכול להיות.
כמה הדגשים לגבי מה שכתבתי:
1.הרופאים בפורום נותנים מידע כללי לגבי בעיות גב ולא נותנים ייעוץ פרטי לאף אחד אז אל תנסו אותם למרות שתשובותיהם לעיתים מעצבנות.
2.אף רופא לא יכול לתת חוות דעת דרך הטלפון או דרך אתר אינט. כלשהו- זה לא נהוג והוא לא ייקח סיכון לכן הוא חייב לבדוק אתכם- הפורום הוא לא פרסומת והם לא זקוקים לפורום בכדי להתפרסם.
3.כל אדם הוא מקרה לגופו ופיתרון לבעיה דומה אצל כל אדם ואדם איננה בהכרח מתאימה לשניהם.
4.ניתוח אמור להיות אופציה אחרונה מבחינתכם אז נסו הכל לפני כן ואם כבר החלטתם אל תתעצלו ובקרו אצל מספר רופאים (יש מספיק חזקים בתחומם).
5.יש רופאים שמכבדים את עצמם ולא ימהרו להשכיב אתכם על שולחן הניתוחים- אך מנגד יש כאלו שכן- לכן צריכה להיות לכם כימיה עם הרופא. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר די חשוב-תגובה כללית למשתתפי הפורום - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/04/2011מילים כדורבנות- נאה דרשת, אנונימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי חשוב-תגובה כללית למשתתפי הפורום - תגובה - תגובה
ד''ר גד ולן05/04/2011אנונימי תודה על התגובה.
תיקון קטן - צריבת דיסק אינה ניתוח אנדוסקופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתה יפה.
גלעד25/04/2011מה גם שאשתי מאוד מחכה במיטה, לתוצאות של ה- CT .בקשר לכאבי גב חזקים ביותר שיורדים לה לרגל. מקווה שלא יהיה לה את הגרוע אשר ניתן לקרוא כאן. ותצא מיזה. ( בת 58 ) מי יודע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבגיא04/04/2011
אני עובד בעבודה פיזית (קבלן עצאמי)
לפני חודשיים נתפס לי הגב
לפי ממצאי בדיקת ה CT יש לי
1. בלט פורמינלי ימני ב L3-4 עם לחץ על שורש L3 במוצאו
2. L4-5 בלט שמאלי גדול עם לחץ על השק התקלי ועל שורש L5 במורדו
L5-S1 בלט ימיני די גדול עם לחץ על השק ועל שורש S1 במורדו
אני חייב לחזור לעבודה כמה שיותר מהר
העם יש טיפול / ניתוח
והעם אני יוכל להמשייך לעבוד בעבודה פיזית קשה ??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/04/2011יש טיפול\ניתוח\ רק לאחר יעוץ פורמלי עם מנתח עמוד שדרה- ולא אינטרנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןרונה03/04/2011
אני בת 37 בריאה בדר"כ. רזה ובכושר גופני טוב. סובלת בחודשים האחרונים מכאבי גב תחתון ממש בנקודה מאד מסויימת כאילו בין שתי חוליות. הכאב מופיע בעיקר לאחר ישיבה מאד ממושכת או שכיבה של מספר שעות. משכחי כאבים במינון של שני כדורים, מעלימים את הכאב. סובלת בעיקר בלילה. אין בעיה ביום, הולכת, קופצת ללא כל כאב.ממה יכול לנבוע.? עשיתי צילום רנטגן ולא נמצא כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון - תגובה
ד''ר גד ולן04/04/2011יכולות להיות מספר סיבות לכך שלאור גילך העיקרית היא מחלה שחיקתית של המפרקים הבין חולייתיים.
עלייך לפנות לבדיקת מנתח עמוד שדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבדיויד כהן03/04/2011
בשנתיים האחרונות אני סובל מכאבי גב בגלל תאונה שעברתי. רציתי לדעת אם הידרותרפיה יכולה לעזור לי? הבנתי שבגלל שאפשר לזוז בקלות במים מחזקים את השרירים בלי שכואב. כדאי ללכת ללמוד שחיה טיפולית או משהו בסגנון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב - תגובה
ד''ר גד ולן04/04/2011הידרותרפיה בהחלט יכולה לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוזיס גיל 20.משה א02/04/2011
שלום לכם,
יש לי קיפוזיס (גבנת) הגב בולט כזה, זה נבע עקב ישיבה ממושכת במחשב,
אני כרגע בן 20 ולפי מה שהבנתי אין מה לעשות עם זה,
ברצוני לבצע ניתוח כי זה מפריע לי מאוד בחיים,
אני כרגע משרת בצבא והצבא עובד עם קופת חולים מאוחדת,
רציתי לדעת אם אני יכול לעשות ניתוח לישור הגב ואם לצבא יש אפשרות למנוע את זה ממני.
ואם הוא לא ימנע את זה ממני רציתי לדעת מה הסכום שזה אמור לעלות או שהקופת חולים משתתפת , וכמה זה יעלה במרפאה פרטית ומה בכלל אחוזי ההצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוזיס גיל 20. - תגובה
ד''ר גד ולן04/04/2011כיווןש מדובר בניתוח שאינו חיוני או לתיקון של מצב מסכן חיים הצבא יכול לא לאשר לך את הניתוח במהלך השירות הצבאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
יעל04/04/2011בכל זאת אני מבין שאני משרת כרגע בצבא אבל זה הגוף שלי אני לא חושב שזה הגיוני שהצבא יוכל למנוע ממני לעשות דבר כזה אני יצטרך לברר את זה יותר לעומק.
השאלה האמיתית היא האם באזרחות אני יוכל לעשות את הניתוח הזה?
כמה הוא יעלה ? (האם הקופה בכלל משתתפת בחלק ).
עד כמה זה יכול לתקן לי (בהעדר נתונים כרגע).
מה הן המגבלות?
מה סיכויי ההצלחה?
תודה רבה על התשובה המהירה.
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר גד ולן05/04/2011הניתוח מתבצע בבתי חולים ציבוריים במימון מלא של קופ"ח.
אם תתעקש על הניתוח במהלך שירות צה"ל יכול לשחרר אותך לתקופה של עד שנתיים ואז לגייס אותך שוב. במהלך השנתיים האלו תוכל להינתח ולהשתקם.
על שאר שאלותייך אפשר לענות רק לאחר בדיקה ועיון בצילומי הרנטגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקאנה02/04/2011
האם פריצת דיסק או בלט דיסק יכולים ךגרום לעצירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד''ר גד ולן04/04/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)