מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק וכאבים חזקיםאלי13/02/2011
לד"ר שלום רב
מזה כמה ימים יש לי כאבי גב חזקים ובמיוחד כאשר אני יושב ורוצה לעמוד ממש לא יכול לעמוד אלא בעזרת אנשים .
יצוין שהרופא נתן לי תרופת אביטרין שממש לא עזר ואחר כמה ימים נתן לי תרופה בשם ארקוקסיא אבל ללא שיפור ומשחה אחרת שאיני זוכר את שמה אבל גם עדיין ללא שיפור .
במצב של ישיבה לעמידה ממש איני יכול בלי עזרה של אנשים .
האם יקח עוד הרבה זמן עד שמצבי ישתפר .
פשוט קשה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק וכאבים חזקים - תגובה
ד``ר ליאור מרום13/02/2011מאז ימי הנביאים- הנבואה נתנה לשוטים.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקהדר13/02/2011
שלום רב,
מזה כחודשיים יש לי פריצת דיסק של חוליות L5-S1
לפי ה MRI ניכר כי הדיסק נכנס בדיוק למיקום של העצב
והדבר מקרין לי על רגל ימין ומשבש לי את התחושות בעיקר בכף הרגל.
לפי הרופא יש להמתין בעוד כחודש ולראות כיצד הדבר ימשיך
ולפי זה לשקול ניתוח.
לבנתיים אין לי שום טיפול שמסייע, מלבד משככחי כאבים
שלא עוזרים והדבר מוציא אותי מדעתי ...
יש משהוא שניתן לעשות להקל?
האם בד"כ הדיסק נספג בעצב והדבר נעלם מעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב BACK
שרון דביר13/02/2011יכול לעזור. לי עזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום13/02/2011ניתן לפנות למרפאת כאב על מנת להקל את הזמן עד להכרעה לניתוח- אם ידרש.
80 אחוז מפריצות הדיסק עברות ללא צורך בטיפול ניתוחי, עד טווח של 3 חודשים.
אם לא תחול הטבה לאחר מכן , גדל הסיכוי שתזדקק\י לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמי סובלת מסטייה בחוליה וסתימת תעלהיוסי לוי13/02/2011
שלום,
אימי סובלת כבר מספר שנים מכאבי גב שגורמים לה לכאב באגן ולצליעה.
רופאים אמרו לה שהצליעה נובעת מסטייה בחוליה ותעלה סתומה (לא פריצת דיסק).
אודה לעזרתכם למי כדאי לפנות ומה ניתן לעשות כדי לעזור לה.
תודה רבה,
יוסי לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמי סובלת מסטייה בחוליה וסתימת תעלה - תגובה
ד''ר גד ולן13/02/2011עליה לפנות למרפאת ע"ש בביה"ח הקרוב למקום מגוריה, לבדיקת מנתח ע"ש שלאחריה יוכל להמליץ לה על הטיפול המיטבי לבעייתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמי סובלת מסטייה בחוליה וסתימת תעלה
יוסי לוי13/02/2011תודה רבה,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ופענוח CTאסף12/02/2011
שלום רב,
אני בן 36. סובל מזה חודש וחצי מכאבים שהלכו והתגברו עד כדי כך שרק בעמידה הוקל לי מעט. הקרנות מאוד חזקות ל 2 הרגליים מהאגן ועד אצבעות הרגליים. לפני יומיים התחלתי לקחת קטאפלם 50 מ"ג וישינו שיפורבמסוים בכאב. להלן תוצאות ה CT :
מה המשמעות של 2 בלטים ופריצת הדיסק?(עד כמה חמורים)
בגובה L3-4: בלט אנולוס משיק לשק.
בגובה L4-5: בלט אנולוס עם לחץ קל על קדמת השק התקאלי.
בגובה L5-S1: פריצת דיסק אחרית מרכזית עם לחץ על קדמת השק. הנוירו-פורמינות תקינות.
השורשים הסקרלים הכלולים שמורים.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים ופענוח CT - תגובה
ד''ר גד ולן12/02/2011נראה שיש פריצת דיסק L5-S1 שגורמת לכאבי גב והקרנה לרגליים.
פנה למנתח ע"ש כדי להמשיך בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובלת מכאבי גב תחתוןעליזה12/02/2011
בבדיקת CT עמוד שדרה מותני הודגמו סימני סקרואילאיטיס קלה דו צדדי יותר בולטים בצד ימין .
בסריקת L3 - L4 בלט דיסק כללי אחורי לטראלי דו צדדי עם לחץ קל על השק הטקאלי והיצרות משנית של פורמינות הנוירליות .
סריקת L5-S1 הודגמה פרוטרוזיה דיסקית אחורית מרכזית .
אני סובלת מכאבי גב תחתון שמקרין גם כאבים לרגל ימין במיוחד בזמן שכיבה .
כאבי הגב מופיעים במיוחד לאחר מאמץ .
תודה עליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סובלת מכאבי גב תחתון - תגובה
ד''ר גד ולן12/02/2011לא הבנתי מה השאלה או מה את מבקשת שאסביר לך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעליזה שלום
אנדרי פרי20/02/2011כל הממצאים מצביעים על לחץ גדול ומתמשך על הגב התחתון שלך.
"אני סובלת מכאבי גב תחתון שמקרין גם כאבים לרגל ימין במיוחד בזמן שכיבה"
נסי להרים את הברכיים בזמן שכיבה על משטח קשה (ריצפה).
אם את חשה הקלה יכול להצביע על כך שיש נגיע בעצב.
"כאבי הגב מופיעים במיוחד לאחר מאמץ"
יכול להצביע על כך שהכאב הוא שרירי.
בשני המקרים את צריכה ללמוד לשפר את תפקוד גביך על מנת לשפר את מצביך ולדחות או למנוע התערבות כירורגית.
אני ממליץ להתייעץ עם מספר רופאים וגם עם מורה לטכניקת אלכסנדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בתקופת הילדותדורית אביב11/02/2011
שלום,
בילדותי הובחנתי עם עקמת בצורת S וטופלתי עם מכשיר כשנתיים וחצי ופיזיותרפיה. למיטב זכרוני העקמת השתפרה בסיום הטיפול וכיום הכתף הימנית לא שווה לשמאלית. כיום אני בת 44 ובשנים האחרונות יש נקודה שהינה חיבור בין שריר הטרפז ושרירי הגב שמציקה לי כשאני מניעה ראשי בזווית חדה, כשאני מתמתחת ומאריכה את עמוד השידרה וכו'.
התחלתי השבוע דיקור סיני והמטפל אמר שהחוליות בין השכמות פונות ימינה כתוצאה מהעקמת ולוחצות על השריר ולכן מרגישה כאב בנקודה זו.
איזה טיפול יש במקרה זה? כירופרקטיקה?, פיזיותרפיה?
אני מתעמלת עם מכשירים הידראולים וכן שיעורי פילאטיס, יוגה.
האם עקמת יכולה להחמיר עם השנים?
אנא עזרכתכם
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בתקופת הילדות - תגובה
ד``ר ליאור מרום12/02/2011יש סיכוי לעקמת להחמיר בשיעור תאורטי של חצי עד מעלה לשנה, תלוי מה היתה נקודת ההתחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקיים ניתוח גב בהריון?שי10/02/2011
האם הפרוצדורה של ניתוחי גב בשל פריצת דיסק (הקרנות לרגל וכיו"ב) אפשרית
במהלך הריון? עד איזה חודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לקיים ניתוח גב בהריון? - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/02/2011אפשרי בודאי, אך לא רצוי משום שיש הליך של שיקוף- ולו המינימלי בזמן הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןרחל ארצמן09/02/2011
לאחותי סרטן ריאות ברמיסיה, לאחרונה סובלת מכאבי גב תחתון, במח האונקולוגית הופנתה למפוי עצמות והבדיקה נמצאה ללא ממצא.
האם יש טעם בהמשך בדיקות ואיזה או שצריך לטפל בסימפטום כך
אחותי בת 60
אודה על תשובתכם
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום09/02/2011ראוי היה לשלוח אותה ל CT חזה בטן אגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI או CT לעמוד שידרה מתניארז08/02/2011
שלום
עקב כאבי גב תקופה ארוכה, הופנתי ל CT עמ"ש מתני.
האורטופד אמר שהקופה לא תאשר MRI
בהנחה ואין בעייה כספית (יש לי ביטוח רפואי פרטי)
האם בהתחשב בקרינה עדיף לעשות MRI באופן פרטי?
או האם CT יתן תוצאות יותר טובות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI או CT לעמוד שידרה מתני - תגובה
ד''ר גד ולן09/02/2011בדיקת MRI עדיפה הן מבחינת דיוק ורגישות, והן מבחינת בטיחות שכן היא אינה כרוכה בקרינה כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליריקה - לכאב גב תחתוןאני07/02/2011
נוטל מזה יממה ליריקה 150*2. האם הבחינה אם התרופה יעילה עבורי יש שתתבצע היום (עוזר מעט) או שיתכן ובעוד פרק זמן מסויים (שבוע-שבועיים) אתחיל להרגיש הקלה משמעותית יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה - לכאב גב תחתון - תגובה
ד''ר גד ולן08/02/2011תתעניין בפורום רפואת כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטובי06/02/2011
אני סובל מבעיית שרירי לסת שחוזרים ונתפסים כשנתיים לאחר ברור אצל אורטופד אובחנה בבדיקת mri פריצת דיסק ימנית גדולה בגובה
c5-c6 ומרכזית גדולה עם לחץ ניכר על החוט בגובה c6-7 יש מקום לדיטומיה וקיבוע בשני הגבהים.
אני חושש מאוד מלעבור את הניתוח הנ"ל בגלל הסכנה אשמח אם תאירו את עיני לגבי מהם הסיכונים להצלחת ניתוח זה ומהו משך ההחלמה ממנו
תודה טובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/02/2011מומלץ לשוחח אודות דברים אלו עם מי שהציע לך את הניתוח.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק חוזריקיר06/02/2011
לפני כשנתיים וחצי ביצעתי שאיבה וצריבה של דיסק ומאז שמרתי על עצמי והרגשתי מצויין..
לפני כחודש חזרתי להתאמן בעדינות במכור כושר בכדי לחזק את הגב,הכל היה בסדר רק שביום חמישי אחרי האימון הרגשתי כאבים שלא הרגשתי אולי שנתיים ומאז ועד היום (יום ראשון) הם עדיין נמצאים.
יכול להיות שאימון אחד החזיר את הפריצת דיסק או שיש סיכוי שאחזור בשבועות הקרובים להרגיש שוב טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק חוזר - תגובה
ד''ר גד ולן08/02/2011סביר להניח שתוך כחודש וחצי הכאב יחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לנזקאלעד06/02/2011
שלום, יש לי פריצת דיסק L4-L5, אני שומר על כושר ושרירי גב, ביום שישי מיהרתי והרמתי ארגז כבד שהיה על הרצפה. שמעתי רעש של קנאק מהגב וכמובן כאב. מאז כואב לי הגב ואני מרגיש מוגבל בתנועה. האם יכול להיות שנגרם נזק משמעותי? האם פריצת דיסק נוספת? אני מחכה לתור לאורתופד, אבל אשמח לקבל אינדקציה כלשהי כבר עכשיו... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לנזק - תגובה
ד''ר גד ולן08/02/2011ייתכן ונגרם נזק נוסף ואף פריצת דיסק נוספת אך עד שלא תיבדק ויבוצעו CT או MRI ע"ש מתני, לא נדע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתבן05/02/2011
שלום,
אני סובל מכאבי גב לעיתים תכופות, לא מושבת לגמרי ליותר מיום יומיים,יש לי עקמת מותנית של 39 מעלות ושלושה בלטי דיסק L4-5,L2-3,L5-S1. אני בן 35 וסובל מהבעיה מזה שנים רבות מאד.
האם ניתוח ליישור העקמת רלוונטי בגילי?
האם מותר לי לבצע פעילויות ספורט מחוץ משחיה והליכה? סקי? רולרבליידס?
תודה מראש על המידע והעזרה
בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/02/2011ניתוח לישור עקמת אינו רלוונטי בגילך.
שאר שאלותיך- יש להפנות לרופא הבודק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לטווח ארוךשואל05/02/2011
בן 54 עם רדימולופתיה L4-5 עם לחץ ו בלט דיסק L3-4-5 עם לחץ...
מעבר לכאבי הגב שעוד נסבלים, מטריד אותי במייוחד שרגל שמאל בעיקר, לסירוגן, מלמעלה עד למטה,חלשה /קרירה, ללא תחושה מלאה, בעוצמות עולות ויורדות,.בעיקר בצד השמאלי של הרגל.(פעם נימול קל בכף רגל צד שמאל ופעם קריורת בכל הרגל)
...1.תמהני אם זה עלול להוביל ברבות הזמן ובהדרגה גם לשיתוק.
2.והאם יש למשל תרגילי פיזיוטרפיה/התעמלות ספיצים לעניין שיפור/שימור התחושה ברגליים דווקא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לטווח ארוך - תגובה
ד''ר גד ולן08/02/2011יש לך פגיעה עצבית ברגל שלפחות תיאורטית יכולה להתקדם לכדי שיתוק מלא אך אין זה סביר.
אין לי הרבה מה להציע מעבר לכירופרקטיקה והתעמלות לפי שיטת פלדנקרייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)