מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה 5 פריצות דיסק וכאבי גבאברהם12/03/2011
שלום אני מדבר בשם אישה בגיל העמידה שצריכה עזרה דחופה
מדובר באישה שסובלת מכאבי גב קשים במשך חצי שנה, ובחודש וחצי האחרון הכאבים האלו הפכו לכרוניים ומשתקים.
לאחר בדיקת MRI נתגלו 5 פריצות דיסק אך הרופא אמר שהכאבים הקשים בגב זה לא מהפריצות דיסק.
הפתרונות שהביאו הרופאים הם 1 . לצרוב עצבים בעמוד השדרה כדי להקל על הכאבים
2. לא לבצע ניתוח עקב הסיכון.
אם אפשר לקבל פתרונות נוספים לבעיה או התייחסות לפתרונות שהביאו לרופאים.
הכאבים פוגעים בתפקודה היום יומי וגורמים לכך שהיא לא מסוגלת ללכת מבלי לקבל התקף כאבים, לא יכולה לשבת על ספה אלא רק על כסא וכמובן לא לעבוד.
מי שיכול לתת עזרה שיצור קשר בפורום או בפלאפון 0578165187
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה 5 פריצות דיסק וכאבי גב - תגובה
ד''ר גד ולן13/03/2011קצת קשה לרופא להציע פיתרון בלי בדיקה ועיון ב- MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כ-7 חודשים לאחר ניתוח עקמתחסוי11/03/2011
אוקיי. , עברו מאז הניתוח עקמת שלי 7 חודשים.
עברתי ניתוח בגב עקב עקמת שהייתה עומדת על 50 מעלות.
אני בן 18 ובינתיים נשארו לי על פי דברי הרופא עוד 5 חודש עד שאוכל
לחזור למצבי הקודם, זה בהנחה שאני יעשה חודש-חודשיים של טיפול בפיזיוטרפיה
השאלה שלי היא כזאת:
האם אוכל לחזור למשל להרים דברים כבדים? לרוץ? לשחק כדורגל וכו'?
ממש להתנהג בהתאם? האם אני ישכח שעברתי ניתוח שכזה?
הרבה אומרים לי שזה פסיכולוגי וגם רצון להחלים
עכשיו מה זה רצון? זה אמור לעבור לאט לאט בין אם אני ארצה או לא נכון?
אני יכול לרוץ ואף במהירות מהירה מאוד [ הייתי ספורטאי ] מהירות ממש מהירה אבל זה כואב לי בגב, אני יכול לדחוף אבל אני יאכל כאבים וחבל לי, השאלה אם בהמשך, לאחר ה 5 חודש+ חודשיים פיזיוטריה אני אחלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
חסוי11/03/2011עוד משהו, הוחדרו לגבי כ-18 פלטינות [ טיטניום אצלי או מה שלא יהיה ] וזה לפני 7 חודש
אנשים שעברו ניתוח כזה לפני מספר שנים, הוכנסו לגביהם פלטינות מסוג אחר וכעבור 15 שנה נהייה להם זיהום, זה קשור למה שהוחדר לגב? אני חייב לדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/03/2011אין שום קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכ-7 חודשים לאחר ניתוח עקמת - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/03/2011שאלותיך חשובות, אני בטוח שהמנתח שלך ישמח לענות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכ-7 חודשים לאחר ניתוח עקמת - תגובה - תגובה
ד''ר גד ולן12/03/2011זה לא משנה אם הברגים הם מטיטניום או פלדת אל חלד, וזיהום שמופיע לאחר זמן כה רב לא קשור לסוג החומר ממנו עשוי הקיבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לשיפור עקמתמיכל10/03/2011
שלום,
יש לי עקמת בת 40 מעלות ועלי לעשות ניתוח ליישורה.
האם יש סיכוי להחמרה של העקמת לאחר הניתוח או להתפתחות עקמת
בחוליות אחרות בגב?
האם הכנסת הברגים לקיבוע החוליות עלולה להפריע בעתיד בעת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לשיפור עקמת - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/03/2011הסיכוי לכך נמוך.
יש השפעה לא ברורה על מהלך הריון עקב קטע ארוך מקובע שנושא משקל לאחר ניתוח מסוג כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ וניתוח בעמוד שדרה תחתון -הצרותענף יהודה09/03/2011
בעקבות כאב וזרמים עד לכפות רגליים בעיקר בצד שמאל מעמוד שדרה צוארי נימצאה היצרות בחוליות גב תחתון. ניבדקתי ע"י מנתח בכיר מבית החולים רמב"ם וסיכמנו על ניתוח
מסוג מסוים .לצערי המירפאה שאינה בשליטתו נתנה לי תור ארוך ושבוע לפני התור דחתה אותי לתור בעוד חודשיים. לדבריו תור לניתוח הוא כ3 חודשים.
למרות שאני רוצה בקופא זה ע"ס חוות דעת והכרותו מזה 8 שנים אני צריך ורוצה תור מוקדם יותר.ברשותי צילום MRI מעודכן.
עקב גרירת רגל בריאה (השניה פגועה בברך מזה 8 שנים עקב שבר תוך פירקי מרוסק ) ואי עמידה בסף הכאב אני מעוניין בתור קרוב יותר.
המקסימום שאני הולך בעזרת קביים הוא כ30 מטרומשכחי כאבים כמו MIR ,TRAMADEX
וכל מיני אחרים אינם מועילים לי.
למי עלי לפנות ,רופא ? בית חולים ? באופן פרטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי
ענף יהודה09/03/2011האם ניתן לשלב בניתוח היצרות גם טיפול בפריצות דיסק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי - תגובה
ד''ר גד ולן09/03/2011אם אתה רוצה לקצר דרך ולא לחכות לתורים של בי"ח ציבורי אז תפנה למרפאתו של מנתח ותעבור את היתוח בבי"ח פרטי במימון עצמח או דרך ביטוח רפואי משלים.
בניתוח תיקון היצרות ניתן לטפל גם בפריצות הדיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק כתוצאה מתאונת דרכים בצבאד``ר ליאור מרום08/03/2011
שלום.
כתוצאה מתאונת דרכים בצבא אני סובל מפריצות דיסק בחוליות c3-c4 c5-c6 ובלט בחוליה d7 -d8
בעבר עשיתי פיזוטרפיה חשמלו אותי בגב ובזה נגמר הטיפול
האם אפשר לרפות את זה ללא ניתוח?
האם יש מקום לתבוע לנכות?
איזה טיפול אתם ממליצים כדי להרגיש טוב יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצורף תמונת mri
אלי08/03/2011אם תוכלו לנתח לי את התצלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום08/03/2011מדובר על פריצת דיסק גדולה מאוד בצוואר, אני לא מכיר דרך יעילה אחרת לטיפול חוץ מניתוח, במידה וישנה פגיעה באיכות החיים ,כאבים וכד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי גב תפוסיםרונן08/03/2011
שלום ד"ר
סובל מ-2 פריצות בדיסקים L4-L5 L5-S1
לפני שנה וחצי עברתי ניתוח לכריתת דיסק L4-L5 בהצלחה וללא כאבים.
לפני כחודשיים כל שרירי הגב מכווצים/תפוסים ולאחר כחודש התחילו כאבים בגב תחתון [ללא הקרנה לרגליים] .עשיתי 2 זריקות וולטרן [עזר ליומיים בלבד]טיפולי כירופרקט ומתיחות לא שיפרו את המצב .אתופן גם לא עזר. מיפוי עצמות תקין.
מה יכול לגרום לתופעה של שרירים תפוסים כל כך הרבה זמן?
האם כדאי לבצע C.T?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי גב תפוסים - תגובה
ד''ר גד ולן08/03/2011מאד כדאי לעשות CT ביקורת, ולגבי סיבת היתפסות השרירים הרי שאני יכול לענות על זה רק אחר שאבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירי גב תפוסים
תמר וייל10/03/2011שלום, בכל ההודעה שכתבת אינך מציין שאתה עוסק בסוג של ספורט. במיוחד אחרי שהיתה לך פריצת דיסק, ובכדי לא לשוב לאותן הטעויות שהובילו את הגוף ליצור פריצת דיסק מאד מומלץ לשמור על שרירים מאורגנים ומוחזקים. כל שיטת תנועה כמו יוגה, פלדנקרייז או פילאטיס עשויה לסייע לך להגיע למצב של שרירי גוף מאורגנים. לשיטת פלדנקרייז וגם ליוגה יש אתרי אגודה ובהם יש רשימות מורים בכל הארץ. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו ייעוץ דחוף ביותרשי07/03/2011
כפי שכתבתי כאן אימי עברה ניתוח קיפופלסטיקה בחוליה T10
אצל דר ארוין שוכר מהדסה עין כרם בירושלים
מיד לאחר הניתוח וכיום 3 שבועות אחריו היא סובלת מכאבי תופצת ומטופלת במופרפיום
הרופא אמר שהניתוח הצליח וזה לוקח זמן למרות כאבי התופת
במקרה היה לה תור לפרופ ליברגל שלא היה מרוצה מהצילום לאחר הניתוח
הוא שלח אותה למיפוי עצמות
המצב על הפנים
חוליה T10 קרסה
חוליה מעל T9 HA ACR
וכן אפתציה גבית
מה ניתן לעשות מה הטיפול במצב כזהשל קריסה ושבר נוסף
נא עזרתכם בדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו ייעוץ דחוף ביותר - תגובה
ד''ר גד ולן07/03/2011ללא בדיקה של אמך והסתכלות על הצילומים שנעשו איני יכול לייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב אמצעיחן07/03/2011
בזמן האחרון כואב לי הגב.
בניגוד להנחה המקובלת, כואב לי גב אמצעי/עליון (לא השכמות, מתחתיהם), ולא הגב התחתון.
הכאבים כה עזים עד שאנני יכולה לישון בלילות. אני מתעוררת מכאבים.
צילומי גב היו תקינים לדעת האורטופד, שהפנה אותי למיפוי עצמות, לכירורג וכן לראומטולוג - הכירורג לא מצא את סיבת הכאב, הראומטולוג טען שמדובר בפולימיאלגייה ראומטיקה ונתן טיפול בסטרואידים למשך שנה, והבטיח שתוך ימים מועטים הכאב יעלם, ואף המליץ לא לעשות את המיפוי. לאחר נטילת סטרואידים 5 ימים, אני עדיין סובלת מכאבי תופת בגב אמצעי(ממש לא כמו שמתואר בפירוט המחלה באתרי הרפואה-לא שכמות, לא צוואר, לא כתפיים, לא ירכיים ואף לא באגן !) הכאבים קיימים במשך היום, ובלילה כמו כל כאב או עקב הבעיה הספציפית שאולי לא אובחנה נכון,התחושה מתעצמת ואינני יכולה לישון, ואם נרדמתי בכל זאת, אני מתעוררת מכאבים וכמעט לא ישנה .
יש עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב אמצעי - תגובה
ד''ר גד ולן07/03/2011אם אובחנת כלוקה בפיברומיאלגיה ולאור היעדר ממצאים אחרים בגב אמצעי לפי ההדמייה, הרי שהכאב הוא עקב הפיברומיאלגיה, ואני מציע לך לפנות לראומטולוג המטפל במחלה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב אמצעי
תמר וייל10/03/2011שלום לך, אם אכן יש לך פיברומיאלגיה את נמצאת בחברה טובה. הרבה נשים צעירות לוקות בתופעה. ניתן לעזור לעצמך על ידי השתתפות בשעורי פלדקרייז. כמורה אני פוגשת מספר נשים ה"נגועות" בסוג זה של מחלה והמצב משתפר לאין ערוך כתוצאה משמירה הדוקה על שגרה קבועה של תרגול. לשיטת פלדקרייז יש אתר אגודה ואת יכולה לפתוח מפה ולבחור מורה המצוי באזור מגורייך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב אמצעי
תמר וייל10/03/2011שלום לך, אם אכן יש לך פיברומיאלגיה את נמצאת בחברה טובה. הרבה נשים צעירות לוקות בתופעה. ניתן לעזור לעצמך על ידי השתתפות בשעורי פלדקרייז. כמורה אני פוגשת מספר נשים ה"נגועות" בסוג זה של מחלה והמצב משתפר לאין ערוך כתוצאה משמירה הדוקה על שגרה קבועה של תרגול. לשיטת פלדקרייז יש אתר אגודה ואת יכולה לפתוח מפה ולבחור מורה המצוי באזור מגורייך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקשי06/03/2011
שלום:
אני בן 36 עושה ספורט (לא באופן סדיר).
לפני כשנתיים אובחן ב-CT פריצת דיסק:L5-S1 (אז אובחנה כsmall herniated disc):
לפעמים שאני עובד פיזי בבית לאחר כמה ימים מופעים כאבים ואז לוקח תרופה(אותפן 600)כדור ביום עד העלמות הכאב שזה לוקח מינימום 5-לפעמים שבועיים).
1.השאלה היא: על כל הטכנולוגיה ברפואה אין פתרון לבעיות מסוג הנ"ל?מה אפשר לעשות?
2.מה אתה ממליץ במצב כזה?נא לפרט בבקשה?
3.בגלל מצב כנ"ל ההרגשה היא שאני חצי נכי!!!שאני לא יכול לעשות פעולות פיזיות?
4.האם יש פתרונות/ טיפול בחוץ לארץ שאין בארץ?
נא תשובתך?
5.האם יש מקום לעשות CT/MRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/03/2011לשם אבחנה ראשונית יש לבצע MRI מתני
לאחר מכן יש לפנות באופן פורמלי למנתח עמו"ש להמשך יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אז ממה נגרמת דלקת?
אביב06/03/2011אני יודע שהיא קשורה באופן חד משמעי לרכיבה על הקטנוע.
אז באמת ממה נגרמת דלקת? בייחוד כאשר היא חוזרת בגלל מאמץ מסויים?
לתשובתך אודה
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשרירים הזוקפיםאביב04/03/2011
במשך שנים לא הייתה לי בעייה רצינית בגב, אבל אכן היה שם משהו שבא לידי ביטוי בעיקר בזמני עמידה ממושכים (הופעה חיה לדוגמא, במקרה כזה הגב התחתון היה מציק).
ביום יום אני די יושב (עובד בהיי-טק) אבל בערבים אני עוסק בספורט (טניס,ריקוד,יוגה) ואני בעל מבנה גוף רזה.
לפני כחצי שנה עברתי לקטנוע, ובחודשיים האחרונים עניין הגב צף בעוצמות אחרות לגמרי.
לא עבדתי שבועיים, ניסיתי המון אפשרויות אך ללא הועיל (כירופרקט,דיקור,טווינה).
מה שעזר לי הוא כדור נחמד בשם ארקוקסיה למשך שבוע שאפילו עזר לי לעבור שבוע סקי ללא שום בעיות.
בתקופת הטיפול בארקוקסיה לא רכבתי על הקטנוע אך חזרתי אליו לאחר מכן.
אני מבין שתנוחת הישיבה בעייתית מכיוון שאין יכולת להישען, מה שמפעיל מאוד את הזוקפים.
התקנתי משענת מיוחדת בקטנוע אך לאחר שבועיים וחצי רכיבה חזרתי אחורה והדלקת חזרה.
שאלותיי:
1. האם יש סיבה לחזור לאורטופד ולהתעקש לעשות צילום או CT לאחר שכבר הייתי אצלו והוא אמר שמדובר בדלקת ואין צורך בצילום?
2. בתור אחד שעוסק בספורט ויש לו שרירים לא חלשים בכלל (כך אמר לי כל אחד מהאנשים הנ"ל שטיפלתי אצלם).
האם אין קשר לחוזק השרירים אלא תנוחת הרכיבה היא הבעייתית?
או שיש קשר לחוזק השרירים ואם אעבוד עליהם הבעייה תיפתר?
3. האם בתקופה זו מומלץ לנוח או להמשיך לעסוק בספורט?
מאוד קשה לי לוותר על הקטנוע ואני מנסה למצוא דרך לפתור את הבעייה.
כמובן שאם לא תהיה ברירה אעשה זאת אך אני מוכן לעסוק עוד כמה ניסויים על הגוף שלי עד שאתייאש.
בתודה מראש ובכבוד רב,
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשרירים הזוקפים - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/03/2011שאלתך מורכבת מידי להענות בפורום, התיעץ עם מנתח עמוד שדרה לא בצורה וירטואלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמת אם תוכל לענות לשאלה זו.
אביב05/03/2011אנסה להיות ממוקד ומתומצת :
האם דלקת חוזרת ונשנית בזוקפי הגו יכולה להעיד על שרירים חלשים?
אם אתה לא שולל אפשרות זו, איך ניתן לחזק אותם?
תודה
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמת אם תוכל לענות לשאלה זו. - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/03/2011אין קשר בין "דלקת" לבין חולשת שרירים
לשם מענה על שאלתך- אנא פנה לפיזיוטרפיסטים, שזה עיסוקם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עליוןמיטל04/03/2011
שלום,
לפני כשבוע החלו לי כאבים באיזור עמוד השידרה העליון
הכאבים מתגברים בצורה מהותית בשעות אחה"צ והערב
מצורף צילום
הייתי שמחה לדעת במה מדובר (הרופא שלי יהיה רק ביום ראשון)
מהו משך הריפוי והאם מומלץ להפעיל את האיזור הזה בתרגילים פילאטיס/יוגה וכו'
תודה מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב עליון - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/03/2011מדובר בצילומים תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לראות דלקת בצילומים?
מיטל04/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לראות דלקת בצילומים? - תגובה
ד''ר גד ולן07/03/2011לא, אנו מניחים קיומה של דקלת כיוון שהמקום כואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב עליון
תמר וייל10/03/2011שלום מיטל, ממליצה לך לפנות למורה לפלדנקרייז באיזור מגורייך. תמצאי באינטרנט אתר של אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז, תפתחי ותקבלי מפה המובילה לכל מקום בו יש מורים. היתרון של המידע שאת מקבלת זה שאת יודעת שהמורה שאליו/ה תפני הוא/היא בעלי הסמכה של ארגון הפלדנקרייז העולמי, המאגד בקרבו כ- 10000 מורים בכל העולם. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הרופאים הנכבדים לא ממליצים...
נורית10/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הרופאים הנכבדים לא ממליצים... - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/03/2011זה לא מדויק.
היות וזה פורום שעוסק בניתוחי עמוד שדרה, הרי שמטבע הדברים עסקינן בזה.
מבחינתנו, כל מה שלא צריך כירורגיה ניתן לטפל בו בכל צורה: פלדנקרייז, עיסוי, פיזיוטרפיה, השקיית מי מלח סביב האוזנים, לחשי קסם ועוד.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הרופאים הנכבדים לא ממליצים... - תגובה - תגובה
ד''ר גד ולן12/03/2011להגנתי אגיד שבתוכנת ניהול התיק הרפואי שלי, בפרק ההמלצות קיימת שורה שערכתי מראש: "התעמלות לפי שיטת פלדנקרייז..."
ברור שאם יש למטופל בעייה מבנית בעמוד השדרה, רק ניתוח יתקן אותה, אך למרבית הסובלים כאבי גב או צוואר אין בעייה מבנית חד משמעית או שהכאב והסבל שלהם לא מצדיקים ניתוח, ובנסיבות אלו התעמלות לפי שיטת פלדנקרייז היא מבחינתי אחת השיטות המומלצות לשיפור איכות החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי ניתוחמיכל02/03/2011
שלום
מזה 4 חודשים אני סובלת מכאבי גב תחתון המקרינים לשריר האחרוי של רגל ימין ומלווים בתחושת עיקצוצים בחלק הימני של כף רגלי הימנית.
הדבר מקשה עלי לשכב או ללכת.
יחד עם זאת אין לי חולשה בשרירים/ הפרעה עצבית/ שליטה על סוגרים.
בבדיקת CT התגלתה פריצת דיסק גדולה ב- L4-L5, שלדברי המומחה, סותמת כמעט לגמרי את תעלת השדרה וכן בלט מרכזי קל בחוליה מעל.
הרופא עמו התייעצתי המליץ לי לנתח בהקדם- לבצע כריתת דיסק וקבוע בחוליות L4-L5
כמו כן בקש שאבצע בדיקת MRI כדי שיוכל לקבל החלטה לגבי החוליה מעל.
אני בת 37 (וכבר מתפרקת) וחושבת גם על הריון נוסף בעתיד.
ניסיתי מעט פיזיו' וכמה טיפולי דיקור אך לא התמדתי בהם כי לא ממש עזרו.
אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי טיפולים אלטרנטיביים כמו כירופרקטיקה (ואם ניתן- גם המלצה על כירופרקט מאזור המרכז).
כמו כן- אם מדובר בניתוח- האם יש שיטות שונות? אני מוצאת באינטרנט חומר רב שקצת מבלבל.
מודה מראש ומתנצלת על האריכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי ניתוח - תגובה
ד``ר ליאור מרום03/03/2011לגבי ההתויה לניתוח- את בוודאי אינך מצפה לקבל עצה האם לנתח מבלי שנבדקת על ידי.
באופן כללי, אין שום צורך בקיבוע במצב של פריצת דיסק ראשונית !
החלטה על צורת ניתוח מתקבלת רק לאחר: בדיקת המטופל, בדיקת MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקיים קדמיותאני02/03/2011
האם יתכן קשר בין כאבים בשוקיים הקדמיות (בחלק שחיצוני לעצם הגדולה) לבין בלט/ניוון דיסק L5S1 ?
הסבר - סובל שנים מכאב גב תחתון המקרין לרגל הנובע מניוון הדיסק. כל הטיפולים, לרבות ניתוח לא עזרו. ליריקה ואטופן עוזרים - וכך אני חי עם כאב סביר.
לאחרונה החלו כאמור כאבים חזקים מאוד בשוקיים הקדמיות ולעיתים יש כמו גבשושיות/ג'ולות בחלק החיצוני לעצם הענקית. השאלה עם זה קשור לדיסק או שעליי לבדוק כיוון אחר?
ואם אפשר - מהן אותן "ג'ולות" המופיעות בשוק הקדמית כאשר עוצמת הכאב גדולה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקיים קדמיות - תגובה
ד``ר ליאור מרום02/03/2011בלט בד"כ לא יוצר שום לחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גד - אז עליי לבדוק
אני23/05/2011כיוון של כלי דם ?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליוזיס במהלך החייםצוף01/03/2011
שלום שוב,
לאחר שקראתי כמה הודעות כאן בפורום עלו לי מספר שאלות:
עברתי ניתוח עקב סקוליוזיס בגיל 15, כיום אני בת 25.
האם במהלך החיים, עד הזיקנה, התעקמות הגב עלולה להחמיר למרות הניתוח?
אם כן, כיצד ניתן לצמצם את הסיכויים להחמרה הזו?
תודה רבה,
צוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקוליוזיס במהלך החיים - תגובה
ד``ר ליאור מרום02/03/2011אם הניתוח לקיבוע נעשה כמו שצריך- בד"כ לא.
לא ניתן לצמצם סיכוי להחמרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסק מנוון, הצרה בתעלהלס28/02/2011
שלום לרופאים,
משנת 2002 אני סובל מכאבי גב. שני אורטופדים בכללית שסרבו להפנות אותי לבדיקת MRI אמרו לי שהכאבים כנראה פסיכולוגים. בחצי שנה האחרונה ביצעתי בדיקות דם, CT צילום עמוד שדרה (רגיל מותני ודינאמי- בעמידה והתכופפות). חמוש בתוצאות וברצון לא לחזור לכללית הלכתי לשני מנהלי מחלקות עמוד שדרה. אבחנתם היא:
בין L4 ל- L5 יש לי סדק בדיסק.
כמו כן הדיסק מנוון (אין בו נוזלים והוא שחור לגמריי בתמונות ה MRI ביחס לשאר הדיסקים).
יש הצרה בתעלה בחוליות הנ"ל (רואים שבכל מקום יש מאין עיגול וביניהם אין).
אילו ההסברים לכאבים לטענתם הרופאים.
הפתרון שהם נתנו לי (שניהם אותו הדבר) הינו לנסות מספר חודשים לחזק את שרירי הבטן והגב (על מנת להקל על עמוד השדרה ולהיעזר בשרירים במקום) ואם זה לא עוזר יש שני פתרונות- הראשון הוא להזריק חומר רדיואקטיבי אשר מחמם את הדיסק מבפנים אבל בשל מצבו של הדיסק (פגום מדי) אמרו שזה כנראה לא יעזור. פתרון שני הוא להשתיל באותן החוליות מעין זיז שידמה את החלק המשולש והבולט שעל עמוד השדרה וזאת על מנת להקל את הכאבים. הם אמרו לי שלא נכנסים לתעלה ולכן אין חשש לפיגשה בעצב או בסיכון כלשהו.
שאלתי היא:
בהנחה שאינני רוצה לעבור את הניתוח- מה האופציות שלי להתמודד עם הכאבים? רופא אחד אמר שחייה אבל השני אמר שזה יהיה לי "אנמי" מדי _לא מספיק משמעותי יבנה את שרירי הגב ולא יקל על הכאבים).
אמרו לי ללכת למרפאות כאב, לנסות טיפול שם וגם פיזיוטרפיה. אחד אמר לי לנסות חגורה אבל השני אמר שחבל בשל גילי הצעיר (אמר שאילו הייתי מבוגר מעל גיל ארבעים וחמש אז יש להשלים עם המצב אבל לגבר צעיר זה לא מומלץ- לטענתו והשני אמר שאפשר לנסות).
שניהם אמרו לי שהמצב יכול להחמיר עם השנים ואני פוחד לעשות תרגילים לגב כדי לא להזיק למקום היות והכאבים הינם עשרים וארבע שעות ביממה.
הלכתי לראות כיסאות אורטופדים אבל ראיתי שהנוחים עולים מעל 5000 שקל שזה הון מבחינתי.
אשמח לעצה טובה להורדת הכאבים ללא ניתוח- איפה אפשר לקבל מידע על הנושא.
כמו כן השניים אמרו לי שזה נקרא DDD וזרקו מילים כגון שינויים ניווניים בשל גובהי, סדק בדיסק, היצרות של התעלה וכולי- מה האבחנה המדויקת שאוכל לקרוא חומר בנושא.
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסק מנוון, הצרה בתעלה - תגובה
ד''ר גד ולן28/02/2011נראה לי שיש כאן איזושהי אי הבנה:
1. אין כזה חומר רדיואקטיבי !
2. אני חושד שהציעו לך משתל כלשהו שמורכב מאחורי החוליות בין הזיזים שלהן, שזו גישה שכיום ידוע שנכשלה לחלוטין ואין לה כמעט מקום.
מהתיאור שלך אני מבין דבר אחד: יש לך מחלה שחיקתית של דיסק L4-5 (זה DDD).
אפשר לטפל בזה בניתוח אבל רק לאחר בדיקה עיון בצילומים אני יכול להגיד לך אם אתה באמת צריך ניתוח ואיזה סוג של ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)