מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצלעותחיים26/03/2009
שלום רב
בן 61,לאחרונה חש כאבים בצלעות מתחת לבית השחי ומצד הגב,בעיקר עם ביצוע תנועה של
הטיית הגו לצדדים,קדימה או אחורה
האם יש קשר לבעיה בעמוד שדרה צוארי והאם מומלץ לבצע צילום לכך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות
ד``ר ליאור מרום27/03/2009לא עושה רושם קשור לעמש"צ- מציע להבדק על ידי אורטופד כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב מגביליםגולדה25/03/2009
לאחרונה עברתי בדיקת CT לע"ש מותני בגבהים L1 - S1 . בגובה L4 -L5 בל גרמי דיסקלי אחורי קמור גדול עם לחץ על השק התקאלי ועל השורשים L5 בתעלה. היפרטרופיה של ליגמנטה פלבה והצרות של התעלה. בגובה L5 - S1 סקרליזציה דו צדדית. האם תוצאות אלה מסבירות את הכאבים ? האם קיים טיפול כלשהו שיכול להקל על התסמינים? תודה על מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב מגבילים
ד``ר ליאור מרום25/03/2009אנני יכול לענות מבלי לבדוק אותך ולראות את ה CT בעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק אחורישחר25/03/2009
שלום
כתוצאה מתאונת עבודה (ספורטאי) הרגש כאב חד בגב תחתון
לאחר בדיקת C.T הובחן בL5-S1 כך " בלט דיסק אחורי כלי הגורם להצרות מינימלית של תעלת השידרה ולהצרות פורמינלית בינונית עם לחץ קל על שורש העצב משני הצדדים"
לפי הפלנר- " מודגמת עמדה לורדטית מוגברת. הצרות המרווח הבין חוליתי L5-S1 . ספונדילוליזיס דו צדדי בגובה L5 עם ספונדילוליטזיס דרגה 1 "
אני נמצא כשבועיים לאחר המקרה ועדיין יש כאבים בעמידה ממושכת מן עומס משקל על הגב תחתון
בקימה מישיבה או להפך יש קושי מלווה בכאב
האם טיפול אצל כירופרכט מומלץ?? מה הטיפול חוץ ממנוחה אשר מומלצת ??
לשאלה אחרת , האם ישנו מקום לתביעת נכות כתוצאה מתאונה זאת ? האם הממצאים מספקים לאחוז מסוים של דרגת נכות ???
לתשובתיכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שחר
ד``ר ליאור מרום25/03/2009ניתן לנסות טיפול כירופרקטי.
לגבי נכות- אם שתשאר כזו, תתיעץ עם עורך דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גביערית25/03/2009
אני סובלת מגיל 14 מכאבי גב כיום אני בת שלושים ופשוט שלא ישנה בלילה מכאבי גב אני קמה 4/5 בבוקר כי רק בעמידה זה עובר לי.
הייתי אצל אורטופד וצילום הגב הראה קיפוזה מודגשת בגב העליון האם זה גורם לכאבים? אם אשתדל ללכת ישר זה יעזור לי?(כי זה מעייף אותי) הופנתי לפזיו וישנה הקלה עד כמה פזיו משפרת את המצב כשמדובר בכאבי גב והאם יכול להיות שזה לא הגב עצמו אלא שרירים מסביב שכואבים לי? תודה מראש על התייחסותך כי זה פשוט סבל בשבילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יערית
ד``ר ליאור מרום25/03/2009קיפוזיס אינה גורמת בהכרח לכאבי גב.
יש להתקדם למיפוי עצמות כברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביי גבנמרוד כהן24/03/2009
שלום רב אני בן 25 ומאז שאני זוכר את עצמי יש לי כאביי גב הגב שלי ממש לא זקוף וזה נראה שהצאוור שלי נופל עם הראש למטה שנותן לי מראה שפוף עם רשא מושמט כלפיי מטה לא נח לי בהרבה סיטואציות כמו לשבת באוטובוס או בכיתה אני כל הזמן צריך לשנות תנוחה כי אני מרגיש כאבים מטורפים! אחריי שאני חוזר מהעבודה אני חייב לשכב שעה לפחות כדיי לא לקרוס ואני כולה בן 25! כל כמה חודשים נתפס לי איזור אחר בגב וקשה לי לשים את הדגש על איזה איזור הכי מפריע לי כל פעם זה במקום אחר מה אני יכול לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נמרוד כהן
ד``ר ליאור מרום24/03/2009להבדק על ידי מומחה עמוד שדרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעמוד השדרהמשה23/03/2009
שלום רב. מזה כחודש, אולי יותר, אני חש אי נעימות בחוליות(לא ממש כאב), לכל האורך, מאיזור המותניים עד מתחת לצוואר.כשאני לוחץ חזק עם היד על החוליות, הכאב מוחשי יותר.מעבר לכך, איני מרגיש שום תופעות אחרות.טרם נבדקתי אצל רופא. מה זה יכול להיות ? האם לפנות ישירות לאורטופד? אגב, אני בן 54 . רץ כ-40 עד 50 ק"מ בשבוע וזה לא מפריע לי. בינתיים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעמוד השדרה
ד``ר ליאור מרום24/03/2009מומלץ להבדק ראשונית אצל אורטופד כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון חוליות שבורותיעלי23/03/2009
שלום! אבי עם 3-4 חוליות שבורות לפני ניתוח היה אמור לעבור קיפופלסטיה עם בלון בהדסה עין כרם אך לא אושר ע"י קופת החולים ויש לו אפשרות לעבור את הניתוח בתל אביב אך ורטברופלסטיה ללא בלון. אני חוששת שהניתוח פחות טוב ועם יותר סיכונים מה דעתך? האם עדיף לעבור את הקיפופלסטיה גם אם זה יותר יקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לתיקון חוליות שבורות
ד``ר ליאור מרום24/03/2009עקרונית, אין הבדל גדול בינהם- לכל הפחות לפי עבודות מחקר שנעשו.
השאלה הגדולה- האם הוא באמת זקוק לכך?
לא נהוג לבצע ניתוח כזה אם לא עברו לפחות 3 שבועות מהארוע של השבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לניתוח לתיקון חוליות שבורות
יעלי24/03/2009תודה על התשובה אבי כבר מס' חודשים עם חוליות שבורות למעשה הוא הופנה לניתוח בהדסה כבר בסוף דצמבר ע"י ד"ר שוכר התאריך שהיה לניתוח הוא 16.3.09 בנתיים הוא בוטל בגלל שלא אושר ע"י קופת חולים. הוא עם 3 חוליות שבורות לפחות ואני בלחץ שאם הניתוח מתעכב אז מצבו יכול להחמיר מה גם שהוא סובל מכאבים חזקים מקווה שנמצא את הדרך לבצע את הניתוח בקרוב בתודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח גבשאשא23/03/2009
עברתי ניתוח גב לפני חודש להוצאת דיסק l5 -s1 בהתחלה הרגשתי מצוין אחרי שבועים וחצי היה לי חום עם דלקת בשתן דלקת בגרון crp 100 במשך יומיים ב ct חוזר לאחר הניתוח הודגםוהסננה של השומן התת עורי עם קולקציה נוזלית 1 כפול 2.1 כפול 3 סמוך ללמינה l5 מימין באזור הניתוח , אושפזתי לארבעה ימים השתחררתי עם אגסטין וציפרוקסין 500 פעמיים ביום ל10 ימים הכאבים ברגל פחתו אך לא נעלמו ושישי שבת התגברו והיום שוב פחתו , האם עליי לחשוש שמשהו לא בסדר או שהכאבים יעלמו בטווח זמן יותר ארוך ורק אחרי חזרה לפזיותרפיה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח גב
ד``ר ליאור מרום23/03/2009תשובתי היא בדיוק כפי ששאלת לפני מספר ימים\ שבועות: יש להתיעץ עם המנתח בנוגע לשאלות הללו!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי לשאול אותו
שאשא24/03/2009תשובתו הייתה שהכל בסדר עם הניתוח ואני לא ממש השתכנתי כמו כן תשבותיו היו חסרות סבלנות ולא נעימות למרות שהגעתע אליו באופן פרטילמרות שלדעתי זה לא משנה ובכל מקרה ההיתי מצפה לקצת יותר תשומת לב וסבלנות לשאלותיי האם אתה ממליץ לקבל חוות דעת מרופא נוסף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת CT - פיענוח בבקשה?ירון22/03/2009
ד''ר שלום רב, אמי קיבלה התקף כאב גב באופן מפתיע, ובעקבות ביקור בבית החולים , נשלחה לבדיקת CT אבקש הסבר יותר ברור מה הם הממצאים. להלן הממצאים: "מנח החוליות בטווח התקין, ללא עדות לשבר או לדיסלוקציה. ללא תפיחות רקמות פרה-וורטרבליות. SIJ ללא ממצא גס דו צדדית. מפרקים פצטרים שמורים. L1-L2 - בלט דיסק היקפי עם מרכיב אחורי. אימפרסיה קלה על השק מלפנים. נקבים בין חולייתיים ומוצא השורשים בטווח התקין. L2-L3 - בלט דיסק היקפי עם מרכיב אחורי בינוני, יותר לצד שמאל. אימפרסיה קלה עד בינונית על השק מלפנים. הנקב הבין חולייתי המני והשורש הימני בטווח התקין. יש מעורבות הנקב הבין חולייתי השמאלי, עם מעורבות שורשית בעיקר באספקט הדיסטלי ולאחר מוצא השורש מהנקב. L3-L4 - בלט דיסק היקפי עם מרכיב אחורי בינוני. אימפרסיה על השק מלפנים. הנקב הבין חולייתי הימני והמשאלי בטווח התקין, ללא מעורבות שורשית ברורה. L4-L5 - בלט דיסק היקפי ע םמרכיב אחורי בינוני. אימפרסי על השק מלפנים. הנקבים בטווח התקין דו צדדית. השורשים בטווח התקין דו''צ. ספק נגיעה קלה בלבד בשורש השמאלי לאחר מוצאו מהנקב. L5-L6 ללא בלט דיסק משמעותי. מוצא השורשים והשורשים בטווח התקין דו''צ." מה אומרים דברים אלו? תודה מראש ירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שהיא בת 53 אם זה קריטי
ירון22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאי בדיקת CT - פיענוח בבקשה
ד``ר ליאור מרום22/03/2009באופן כללי אין ממצא מרשים, ישנם בלטים ותו לא.
לא ניתן להסיק דבר מעבר לכך ללא בדיקה קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי ניסוח
ירון23/03/2009ראשית כל תודה רב דוקטור על העזרה המיידית והפיענוח המהיר, שנית, ברצוני לשאול האם אחד הממצאים מעיד על פריצה דיסק? (אמי טוענת שהCT הזה מעיד על פריצה דיסק..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי ניסוח
ד``ר ליאור מרום23/03/2009חד משמעית - לא.
בציבור כל ממצא של בלט , מפורש כפריצה, מה שאינו נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת הדק כתוצאה מכאבי גב תחתוןיעקב20/03/2009
שלום, אני גבר כבן 58, סובל מכאבי גב תחתון המוקרנים לאזור הרגליים בדר"כ כאשר אני מתעורר משינה,וכשאני מתכופף לשריכת נעליים. ביקרתי אצל הרופא והוא המליץ על בדיקת CT, התוצאות היו חוליות L4-5 לוחצות. הופניתי לקבלת טיפול בהזרקה לנקודת ההדק תחת שקוף. רציתי לדעת מה ההשלכות של הזריקה, האם קיים סיכון כלשהו? האם הזריקה משפיעה לטווח מסוים של זמן? אודה לתשובתך. יעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת הדק כתוצאה מכאבי גב תחתון
ד``ר ליאור מרום21/03/2009נקודת הדק= TRIGGER POINT הינה הזרקה מקומית נגד כאב בהנחית שיקוף.
סיכון- אפסי, הטבה בסיכוי של 40-50 אחוז , טווח ההשפעה- משתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי עצםנהר19/03/2009
בעקבות מיפוי עצם, למה הכוונה קליטה ממוקדת מוגברת בחוליה l-3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי עצם
ד``ר ליאור מרום19/03/2009ממוקדת כוונתו במקום מסוים בחוליה, מוגברת כוונתה שהיא יותר מקליטה נורמלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת בגב התחתון ,עם הרקנה לרגלאברבנאל עזרא17/03/2009
בס"ד לאחר תאונת דרכים .שבר בעמוד השידרה בחוליות L-5 , L-4 .עם היצרות ספנדלית של כ - 30% . טיפולי פיזיתרפיה ברקמות רכות עם גלים ,ותרגילים לא עזרו .מטופל עם כדורים טרמול .כאבי תופת . מ ב ק ש ע ז ר ה ב ה ו ל . עזרא יעקב אברבנאל נייד : 052-3566703 תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אברבנאל עזרא
ד``ר ליאור מרום17/03/2009טיב הודעתך אינו ברור- אם אתה חפץ בבדיקה ויעוץ , יש לכך את הדרכים המקובלות ( מרפאות חוץ, פרטי וכיו"ב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבאלמוני17/03/2009
האם כאב גב שמוחמר משמעותית בשכיבה י כול לנבוע מבקע דיסק? הסבר - ממצאים מראים בקע דיסק מרכזי l5s1 הכאב באיזור עצם הזנב והרגליים, מוקל בהליכה ומוחמר בישיבה ובשכיבה (תנוחת אובר הכי כואב). האם אופי הכאב לא סותר את הממצאים? יתכן וקיימת בעיה אחרת אותה לא רואים בct ו mri? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אלמוני
ד``ר ליאור מרום17/03/2009לא ניתן לענות על שאלות מסוג זה ללא בדיקתך ובדיקת ההדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסק גדול c5 c6סער הקר16/03/2009
ברצוני לקבל יעוץ לגבי בעיה בבדקת MRI יצא שיש לי דיסק ניווני מודגם בקע דיסק מררכזי ושמאלי גדול הלוחץ על שק משמאל ועל מוצא שורש העצבי ההקפי c6ומשמאל הפורמן מימין חופשי המלצו לי על ניתוח אם יש עוד טיפול לפני ניתוח כאשר קיבלי זריקות סטרואידים וולטורן בכבור רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סער הקר
ד``ר ליאור מרום17/03/2009לא ניתן לקבל יעוץ " על יבש ".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמוד שדרה צווארי דיסק C5-C6
סער הקר17/03/2009מה זה אומר לא ניתן לתת יעוץ על יבש, לפי מה שכתבתי לך זה מה שנכתב בממצאי ה -MRI נתון זה לא מספיק,האם ניתוח הוא הפתרון היחידי או שיש פתרון לפני ניתוח. הקר סער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוקלאופלסטי כטיפול לבלט דיסקרותם16/03/2009
שלום, אנ י צעירה בת 23 הסובלת מכאבי גב תחתון מזה כחמש שנים. , תוצאות הסיטי:בלט דיסק אחורי לטרלי דו צדדי עם לחץ על השק התקאלי בחוליותL3-L4-L5-S1. ההתקף האחרון התחיל לפני חודש, טיפול שמרני לא עזר אני לא יכולה לשבת או לעמוד .פניתי לאורטופד ולמומחה עמוד שדרה, לדבריהם פיזיותרפיה וכירופרקטיקה יכולים רק להחמיר את המצב. ההמלצה היחידה שניתנה לי היא לבצע שאיבת דיסק נוקלאופלסטי. רציתי לשאול האם הפעולה יכולה להחמיר את מצבי ומה הם הסיכויים שהכאבים /הבלט יחזרו . האם יש איזשהי אלטרנטיבה ? אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוקלאופלסטי כטיפול לבלט דיסק
ד``ר ליאור מרום16/03/2009פעולה כזו אינה אמורה להחמיר את מצבך.
לפני החלטה על ביצוע הפעולה- חובה לבצע בדיקת MRI , שכן רק על סמך הבדיקה הזו ניתן לקבוע האם את בכלל מתאימה לפעולה.
לגבי אלטרנטיבה- אוכל ליעץ רק על סמך בדיקתך ובדיקת ההדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)