מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גב, לב?נוי29/05/2009
שלום שמי בר, אני בת 16 בשנה וחצי-שנתים האחרונות ירדתי הרבה במשקל,[רק מזכירה לא יודעת עם אכן יש קשר] בדיאטת "כסאח" ממש לא בריאה.. כבר חצי שנה שאני משתדלת לאכול טוב יותר ובריא, מנסה לשמור על התוצאות.
בזמן האחרון מידי פעם יש לי כאבים בגב, כזה בלב מאחורה אבל.. לא ממש יודעת להסביר את התחושה, ליד הצלעות אבל בכיוון הגב, כואב מאוד לא בכל תנועה שאני עושה אבל רב הזמן.
אני מפחדת שהיתה לי ירידה בשריר הלב או משהו, איך אני יכולה לדעת מימה זה נובע, והאם זה באמת בגב או בלב? תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ברבי16
ד``ר ליאור מרום29/05/2009הדרך הבטוחה ביותר היא להבדק על ידי רופאים בשני התחומים שהזכרת ע"מ לשלול ממצאים, אם קיימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיבוע TLIF לעומת קיבוע דינאמיעדי28/05/2009
שלום - אני בת 31 - סובלת מפריצת דיסק L4-L5 שהחמירה לאחרונה עד כדי אשפוז: חולשה ברגל ימין (לא יכולה לעמוד על קצה האצבעות, בקושי מתנגדת בבדיקות של דחיפת הבהונות) וחוסר תחושה בחלק מהרגל (לא מרגישה כשנוגעים בחלק העליון של כף הרגל) וגם כאבים חזקים מאוד ברגל, בשוק, בירך ובישבן.
טופלתי ע"י סטרואידים, משככי כאבים, ואפידורל תחת שיקוף - בינתיים אין הטבה משמעותית.
ה MRI מראה בלט ב L4-L5 וגם ניוון ב L5-S1 אבל פחות משמעותי.
הייתי אצל מספר אורטופדים מומחים - רובים הציעו ניתוח TLIF לקיבוע החוליות. רופא אחד הציע לחכות עוד חודש (בנוסף לחודש שעבר מאז ההתקף החמור)כי ברוב המקרים יש הטבה והדיסק "נספג",ורופא אחר הציע פתרון של קיבוע דינאמי עם שתל "קפיצי".
שאלותיי:
- האם אפשר לקבל הסבר קצר על מהו השתל לקיבוע דינאמי ויתרונותיו?
- מתי עדיף TLIF ומתי עדיף שתל?
- יש רופא שאמר שהמקרה שלי "לא מתאים" לקיבוע דינאמי אך לא הסכים לפרט. אילו מקרים לא מתאימים לשתל דינאמי, לדוגמא?
מאוד מודה על התייחסותך... הסבל גדול והניסיון לקבל החלטה על המשך טיפול קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה מתוך ה MRI
עדי28/05/2009האם מתוך הסתכלות על התמונה המצורפת תוכל לומר מה הכיוון המומלץ והאם קיבוע דינאמי אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: עדי
ד``ר ליאור מרום28/05/2009שאלותיך טובות ובמקום.
לצערי, לא ניתן להרחיב בפורום אודות רב השאלות שאת שואלת מהטעם הפשוט:
אינני מבצע יעוץ פרטני למקרים ,בדיוק כפי שאף אחד מהמומחים אותם פגשת, לא ביצע איתך "ועדה וירטואלית" להחלטה על צורת הטיפול ועל כל אחד מאופציות הטיפול.
מכל מקום, ההנחיות לטיפול במקרה של פריצת דיסק מתני כשיש חסר מוטורי היא חד משמעית -לנתח . עדיף במהירות האפשרית על מנת לתת סיכוי לעצב הלחוץ, להתאושש.
ככל שממתינים, הסיכוי להתאושש יורד משמעותית.
לא כך הדבר כשאין חסר מוטורי.
ההחלטה הטכנית לגבי כל אופציה ניתוחית שהיא, נקבעת על פי ממצאי MRI ובדיקה קלינית.
לגבי טיפול פרטני, ניתן להתיעץ איתי במידה ותרצי, בדרכים המקובלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT-+ הריון+ פריצת דיסק ייעוץL5S127/05/2009
שלום,
לפני שנה "פרצתי" את דיסק L5S1 ואובחנתי גם כבעלת בלט L4L5.
יש לי 2 ילדים בבית ואני מעוניינת בילד נוסף
בחודש יוני 2008 עברתי CT. מומחה עמוד שדרה אמר כעבור כשלושה חודשים שהוא לא רואה סיבה לאחר תקופה להיות בהריון+ לידה רגילה.
כיום מצבי טוב התאזן... שמרת על תזונה ומשקל, מבצעת תרגילים כל בוקר-חצי שעה, פעמיים בשבוע הידרוטרפיה ושחייה וטיפול אוסטופתי-תחזוקתי פעם בחודש חודש וחצי.
יש לי מספר שאלות...
1. לאחר כמה זמן מ-CT נחשב "בטוח" להיכנס להריון, שלא תהיה השפעה על העובר? חשבתי ששנה אחרי זה בסדר, האם נכון? לצערי, אני צריכה כנראה לעבור CT נוסף, הפעם בצוואר (דרישה של וועדה רפואית לאחר תלונות על כאבים, סחרחורות והירדמות ידיים כתוצאה מתאונה ) ואני לחוצה כי רציתי להיכנסלהריון בחודשים הקרובים... האם לדחות את הצילום לאחר הלידה? האם יש מידע על כמה זמן צריך לחכות אחרי CT? שום CT ושום כסף שיתקבל אחרי וועדה לא יהיה שווה ילד פגוע...
2.אני זקוקה להמלצה לרופא נשים בעל נסיון בהריון עם סיכון כמו שלי או מומחה עמוד שדרה שיכול ללוות הריון כזה.
רופא הנשים שלי אין לו ניסיון ואמר שאצטרך להתייעץ עם אורטופד... כפי שציינתי קודם- מומחה עמוד שדרה ומנתח בכיר ציין שהוא לא רואה כל בעיה ברגע שאני מתייצבת...
אני תושבת הצפון וחברה בקופת חולים מכבי. אשמח לקבל תשובה בהקדם מאחר ואני צריכה לקבל החלטה בקרוב לגבי הCT בצוואר...
תודה מראש וחג שבועות שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT-+ הריון+ פריצת דיסק ייעוץ
ד``ר ליאור מרום28/05/20091) אין שום נתון כזה שמוכח מדעית
2) כל צילום רצוי מאוד לדחות לאחר השבוע ה 12 להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
L5S104/06/2009האם לפני הריון מתוכנן (כחודש-חודשיים) זה בסדר לבצע את ה-CT?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
ד``ר ליאור מרום04/06/2009רצוי לדחות -אלא אם זה הכרח המציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות במרווח דיסקלי L4-5טלי27/05/2009
שלום רב,
אני סובלת מכאבים בגב התחתון
לעיתים ללא יכולת להתכופף או לקום מהמיטה.
ערכתי צילומי גב תחתון ומותניים והממצאים היו שהכל תקין למעט "היצרות במרווח הדיסקלי L4-5"
אשמח לדעת מה משמעות הממצא?
האם קיים טיפול להחלמה מלאה?
אשמח אם ניתן לקבל תשובה מפורטת בנדון
תודה רבה והמשך יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טלי
ד``ר ליאור מרום27/05/2009המשמעות פשוטו כמשמעו: המרווח צר !
אין טיפול לממצא כזה משום שהוא חסר משמעות ללא ההיקש הקליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין כאבי בטן לפריצת דיסקרונית26/05/2009
שלום רב,
סובלת מכאבי בטן במשך מספר חודשים כאשר ההרגשה היא של לחץ בזמן ישיבה עד כדי אי יכולת לשבת וכאב גם בעת שכיבה שמוקל עם העמידה אך משמעותי מאוד בשינוי תנוחות.
נשללו בעיות גסטרו ונשים.
סובלת מפריצת דיסק שמתבטאת בכאב רגל נוראי בעת הליכה או עמידה של מספר דקות.
ועברתי לאחרונה MRI שמיד יובאו תוצאותיו
שאלתי: האם יכול להסביר את כאבי הבטן מהם סובלת ?
L4-5 סימני התייבשות הדיסק. בקע דיסק ימני מרכזי ולתוך הרצס הלטרלי, גורם ללחץ ניכר על קדמת השק והשורשים- יותר מימין והיצרות קשה ביותר של הרצס הימני.
המנגיומה קטנה בגוף חוליה L5 . מה זה בבקשה ???
ריבוי של כלי דם אפידורלי קדמיים בגובה L4-5 . מה המשמעות בבקשה ????
לסיכום: פריצת דיסק גדולה ומשמעותית מרכזית ימנית של הדיסק בגובה L4-5 ויישור הלורדוזיס
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין כאבי בטן לפריצת דיסק
ד``ר ליאור מרום27/05/2009לא ידוע קשר כלשהוא בין כאבי בטן לפריצת דיסק מתנית
המנגיומה=ריכוז כלי דם: ללא משמעות מיוחדת.
ריבוי כלי דם אפידורליים- ללא משמעות מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לאחר ניתוח דיסקטומיאורן26/05/2009
שלום רב!
עברתי דיסקטומי L4-L5 שמאל לפני כשבועיים כמעט, בשיטה זעיר-פולשנית.
לאחר הניתוח הרגשתי הקלה משמעותית ברגל שמאל, שם הייתה הבעיה הקשה.
כמובן שהרגשתי כאבים במקום הניתוח, אך הם השתפרו לאט לאט. רוב היום שכבתי על הגב, כאשר מפעם לפעם התהלכתי בבית, לא יותר משעה בכל פעם. לשבת ישבתי רק בשירותים.
לפני שלושה ימים הרגשתי שבעמידה רגל שמאל כואבת מאוד, וזה התגבר עד למצב בו קשה לי לעמוד יותר מדקות מעטות על הרגל, וזה מזכיר את הכאבים המוקרנים שהיו לי, אך פחות חזקים.
המנתח הסביר לי שיתכן ומדובר בבצקת שלוחצת על אותו העצב, ושזה תקין, אך אני עדיין מודאג.
האם תחושות אלה הן חלק מתהליך התאוששות תקין בניתוח שכזה? האם יש צפי לכמה ימים לוקח לבקצת לעבור, אם זה באמת זה? האם יש דרך לזרז ההחלמה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה לאחר ניתוח דיסקטומי
ד``ר ליאור מרום26/05/2009מקרים כאלו אכן קיימים, אין כל דרך ל"זרז" החלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה הסבר על תוצאות בדיקותרונית26/05/2009
לדר' שלום רב !!
בת 54 . אודה לך באם תוכל להאיר את עיני בתוצאות הנ"ל:
מיפוי עצמות - הודגמה עקמת מותנית. כמו כן הודגמו קליטות מוגברות בחוליות L4 מימין ו- L5 משמאל- שינויים אוסטאוארטריטיים.
בבדיקת ct ע"ש מותני:
L3-L4- בלט אנולוס דיפוזי מתון משיק ושק התיקלי. שורש ימני חופשי. מחיקת שומן סביב לשורש השמאלי.
L4-L5 - בלט אנולוס דיפוזי מתון משיק לשק התיקלי. שורשים חופשיים.
L5-S1 - ניוון הדיסק - סימן ואקום. בלט אנולוס מרכזי מתון. שורש ימני חופשי. זיז גרמי לטרלי מתבלט לנקב השמאלי עם לחץ שורשי.
לסיכום - אפקט רדיקולרי שמאלי L5-S1 .
בצילום רנטגן - spondylolisthesis של חוליות L4 +L5 .
אודה מאוד מאוד באם תוכל לעזור בהסבר של הנ"ל. יום טוב וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה הסבר על תוצאות בדיקות
ד``ר ליאור מרום26/05/2009אין לפענוח הבדיקות הנ"ל כל משמעות ללא ההקשר הקליני לפי תוצאות הבדיקה שלך והתלונות המלוות.
צר לי, אך פירוש תשובה סתומה ותרגומן לעברית פשוטה אינו רציני מבחינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- םריצת דיסקחיה25/05/2009
שלום
יש לי פריצת דיסק בעו'ש תחתון עם כאבים איומים זה כחודש ימים עם תרופות למינהן. האורטופד שלי מקופ"ח המליץ רק על נתוח. אציין שקשה לי בשרותים. רגל שמאל מאוד חלשה!! האם כדאי לנסות אלטרנטיבות אחרות? או שכדאי ישר לנתח?
תודה, חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חיה
ד``ר ליאור מרום25/05/2009עקרונית, כשיש חולשה ברגל מומלץ ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובל משתי פריצות דיסקמרדכי25/05/2009
שלום ד''ר ליאור מרום
אני בחור בן 27 הסובל מכאבי גב נישנים טופלתי בלא מעת דרכים זריקות פולשניות כאלה ואחרות דיקורים רפקסיולוגיה וכו..
אך ללא הועיל ממצאי הCT האחרון שבצעתי מעידים על :
1) פריצת של הדיסק הבין חולייתי L4-L5 גורמות להטבעה של גבולו האחורי על השק הטקאלי ולמלאות בשתי התעלות הנויראליות
2)בלט וריצה של הדיסק הבין חולייתי L5-S1 גורמים להטבעה של גבולו האחורי על השק הטקאלי ולמלות בשתי התעלות הנויראליות
אשמח לקבל כל טיפול או עזרה בכל דרך אפשרית בברכה מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סובל משתי פריצות דיסק
ד``ר ליאור מרום25/05/2009לשם יעוץ מה לעשות , תזדקק לבדיקה פורמלית.
לא ניתן לבצע יעוץ וירטואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני בלטי דיסק בעמוד שדרה צווארינורית24/05/2009
ערב טוב, שאלתי היא האם שינויים ניווניים בארבעה מחוליות הצוואר (3,4,5,6) ושני בלטי דיסק שלוחצים על עצב ימין נגרמו כתוצאה מעבודתי כקלדנית מזה 19 שנה? מודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נורית
ד``ר ליאור מרום24/05/2009לא ניתן לענות על שאלה מסוג זה בפורום, זו שאלה לחוות דעת משפטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT לאחר ניתוח פריצת דיסקשלי24/05/2009
שלום רב,
עברתי ניתוח פריצת דיסק ב-L45 שכלל דיסקטומי ולמינקטומי.
CT מלפני הניתוח וCT חודשיים אחרי הניתוח מראים אותו ממצא: "בקע אחורי ימני עם לחץ משמעותי על השק ומוצא של שורש ימני".
האם לא היה צפוי שלאחר הניתוח לא יראו אותם ממצאים כמו לפניו ?
מה משמעות הדבר מבחינת הצלחת הניתוח ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי קרה אותו דבר מי המנתח?
חיה16/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: שלי
ד``ר ליאור מרום24/05/2009היה צפוי משהו אחר......
אין לי מושג מה זה אומר, החשוב הוא מה את אומרת- האם הניתוח הצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקליאור23/05/2009
שלום
האם שינוי בתזונה יכול להועיל/ להזיק לסגירת דיסק פרוץ שיצא ממנו הנוזל ?
תודה רבה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ליאור
ד``ר ליאור מרום23/05/2009אין שום מחקר או עבודה שתומכת בציטוט שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת עם קבוע, לקראת לידהMay21/05/2009
שלום, לפני 17 שנה בגיל 12 נותחתי עקב עקמת חמורה (סקוליוזיס) של 60 מעלות. בניתוח הוכנסו 2 פלטינות לגבי בחוליות 2L-5T. כיום מצב המעלות - 40.
אני נמצאת בשבוע 33 להריון ראשון ומאוד מוטרדת לגבי הלידה. שאלתי היא האם ניתן להגיד בוודאות שמאמץ הלידה אינו יגרום נזק לגבי? החשש הוא במיוחד לגבי חלק הגב התחתון שבו החוליות אינן מקובעות. האם במצבי כדאי לא להמר וללכת על ניתוח קיסרי? (במהלך ההריון כאבי הגב שלי הוחמרו מאוד.)
ואם ניתוח קיסרי, אז האם לבחור בהרדמה אפידורלית ספינלית או כללית? התייעצתי עם 2 מרדימים בבתי חולים שונים. אחד אמר שאין בעייה לעשות לי זריקה אפידורלית רגילה ואחד אמר שבגלל שהגב כ"כ עקום, לא בטוח בכלל שהזריקה תשפיע כמו שצריך שלגבי הספינלית (שזוהי הזריקה המתאימה לקיסרי) אצטרך להתייעץ עם מרדים בכיר.
אני מאוד מוטרדת ואודה לכם מאוד על תגובה מהירה כי התחילו לי כבר צירים מוקדמים ואני בשמירת הריון. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת עם קבוע, לקראת לידה
ד``ר ליאור מרום21/05/2009סיכוי קלוש שמאמץ הלידה יגרום לנזק כלשהוא בעמוד השדרה
לגבי ניתוח קיסרי- ההחלטה בידייך, אולם למיטב ידיעתי אף מרדים לא יבצע במצבך זריקה אפידורלית ( גם קשה וגם מסוכן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעמוד השדרהענבל21/05/2009
בוקר אור
לפני כיומיים החלו לי כאבים עזים בעמוד השדרה פחות או יותר באמצע הגב.
יש לציין שבד"כ אני סובלת מכאבים בגב התחתון בגלל ההנקה.
מה יכולה להיות הסיבה לכאבים בעמוד השדרה?
תודה ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעמוד השדרה
ד``ר ליאור מרום21/05/2009לא ניתן לענות על שאלות מסוג זה ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב והסבר תשובת CT בבקשה תודהליאורה20/05/2009
שלום וברכה
שמי ליאורה סובלת מכאבי גב מאז לידת בני בר ועד היום כ 5 שנים,לא עובדת,לא יכולה לשבת לזמן ממומשך גם כן בעמידה בשכיבה במאמץ,עשיתי כמה טיפולים כמו פיזיותרפיה ואוטרופד וצילומים CT
אך נמצא משהו קטן בעייני אוטרופד שזה לא נורא עד כך,רק טיפולים וזריקות יעזרו,קיבלתי תשובה מ CT ברצוני שתבחון ותאמר לי מה זה אומר "הוגדמו שינויים קלים בינונים במפרקים הסקרואילאקליים וקלים בפאצטליים בגובה L5-S1 בגבהים L4-L5,L3L4 L5-S1 לחץ מינימלי על השק עקב בלט דיסק והתעבות של ליגמנטום פלאבום.אין לחץ נוסף בבדיקה,הפורמינות חופשיות.
לסיכום לחץ מינימלי על השק ושינויים ניוונים כמתואר.
בבקשה עזרו לי...אני מתוסכלת עד כה זה מפריע לי לתפקוד חיי יום יומי מה ניתן לעשות
אשמח לשמוע יעוץ והסבר תודה ובברכה ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב והסבר תשובת CT בבקשה תודה
ד``ר ליאור מרום21/05/2009הממצאים ב CT הינם ממצאים שמוצאים גם אצל אלו שלא סובלים מכאבי גב,
ולענין: הממצאים הינם בתחום הנורמה לגילאי 30-40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)