מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב גב תחתוןחגי20/05/2009
שלום.
בימים האחרונים אני סובל מכאב עמום באיזור הגב התחתון.
הכאב מופיע בתנועה ובנגיעה באזור אחת החוליות התחתונות ודומה לכאב הנובע מחבלה כהה.(לא נחבלתי כמובן).
אני רוכב על אופניים ומעולם לא סבלתי מכאבים כמו כן, לאחרונה בשל תקופת לימודים ישבתי רבות.
אודה אם תוכל לומר לי מה מקור הכאב ואם יש צורך בבבירור או שיחלוף לבד.
תודה
חגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון
ד``ר ליאור מרום20/05/2009לא ניתן "לנחש" מה יש לך ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מתפקדת למעלה מחודש ימיםקרן18/05/2009
שלום רב,
בעקבות לחץ וכאבים בעורף חזקים, תחושה של כובד ראש ושאני לא מסוגלת להחזיק את הראש, הופניתי למיון ואושפזתי בבי"ח במחלקה נוירולוגית מחשש למאסטניה גראוויס. שוחררתי לאחר שהבדיקות יצאו תקינות.דם, סיטי צוואר וראש.
כרע אני סובלת מלחץ רציני בצוואר, נפיחות בבלוטת המגן(עשיתי מיפוי והתוצאה זפק דיפוזי )
יש לי תשישות רצינית ועייפות לאורך היום. אני מרגישה ממש רע וכל הבדיקות תקינות והרופאת משפחה לא יודעת לאן להפנות אותי היא טוענת אולי זה וירוס, העניין הוא שזה נמשך למעלה מחודש ימים.
יש לציין כי לפני חודשיים סבלתי מכאבי בטן חזקים למשך שבועיים שחלפו לבד ובבדיקה של גסטרוסקופיה נמצא דלקת קלה בקיבה
הייתי מעוניינת לדעת מה יכול לגרום לתופעות אלו
-לחץ בעורף ובצוואר הקידמי לכיוון הראש קושי להחזיק את הראש וכאבים בצידי הצוואר ומידי פעם לחץ לכיוון עמוד שידרה
-בלוטות לימפה ומגן מוגדלות עם כאבים בצידי הצוואר
-תשישות וסחרחורות לאורך כל היום.אני מרגישה כאילו אני מסוממת.
אשמח לחוות דעת
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מתפקדת למעלה מחודש ימים
ד``ר ליאור מרום18/05/2009חוות דעתי תוכל להנתן רק לאחר בדיקה קלינית ומעבר על הדמיה
לא ניתן לבצע יעוץ וירטואלי !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק בגב התחתוןבקי17/05/2009
שלום רב,
בשבוע האחרון, בשל כאבים משתקים שחש אבי (בן 69) בגב התחתון נעשתה לו בדיקת CT, בה הובחן כי מדובר בפריצת דיסק. טרם בוצעה בדיקת MRI, כך שאיננו יודעים פרטים נוספים, והטיפול היחיד שכרגע קיבל (עד לבדיקת ה-MRI) הינו טיפול תרופתי. אבי טוען כי לאחרונה הוא חש כי הכאב מוקרן גם לרגל, והכאב בלתי נסבל.
עולות לי אין סוף שאלות, וברשותם אפנה אליכם חלק מהן:
1. איך נכון להתנהג בעת פריצת דיסק, מבחינת תנועות גוף: הליכה, ישיבה וכו'.
2. הייתי שמחה לדעת על אפשרויות טיפול קיימות מעבר לתרופתי, האם תוכלו להמליץ על טיפול מסויים או מכון כלשהו באזור הדרום (במידה וזה אתי).
3. האם בכלל ניתן לרפא פריצת דיסק מעבר לשיכוך הכאבים גם ללא ניתוח?
מקווה שלא הגזמתי בשאלות :)
תודה רבה,
בקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק בגב התחתון
ד``ר ליאור מרום18/05/20091) להתנהג איך שמגבלות הגוף מאפשרות ומורות לבצע
2) לא אוכל להמליץ על טיפול ללא בדיקה ומעבר על הדמיה
3) לפריצות דיסק מתני- קשת הטיפול נרחבת, כל מקרה מותאם לפי הממצאים הקלינים וההדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקט דיסק מסויידדנה17/05/2009
לפני כ- 10 חודשים הופיע לי כאב בחוליה בגב ( אינני יודעת מספר החוליה אולי T-10) נוסף לכך הייתה תקופה של משיכת כאב לרגל שמאל , כרגע ישנה חוסר שליטה בזרת ובאצבע הסמוכה לה ברגל שמאל.
נשלחתי למיפוי עצמות ולרנטגן ולא ראו דבר, לאחר ההפניה לראומטולוגיה הפנו אותי לCT ול EMG.
אלו תוצאות ה-CT:
להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד השידרה הגבי בגובה D1-L1 במנח אקסיאלי:
המבנה הגרמי והמפרקי של החוליות - ללא ממצא מיוחד.
בגובה D5-D6 קיימת עדות לבקע דיסק מסוייד אחורי מרכזי קטן עם לחץ מינורי על קדמת השק הטקטאלי.
בגובה D6-D7 ,D7-D8 ו-D8-D9 הדיסק מנוון ומכיל גז בתוכו (תופעת וואקום).
אין עדות להיצרות ספינאלית.
אין עדות להיווצרות פורמינאלית.
מה כוונתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקט דיסק מסוייד
ד``ר ליאור מרום18/05/2009הממצאים המצוינים- לא עושה הרושם שהם גורמים לתלונותיך, ממליץ לך לעבור ברור פורמלי, (ולא וירטואלי )אצל מנתח עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלאריק16/05/2009
שלום
לאחר 10 ד' מרגע שאני מתחיל להתהלך מתחיל לי כאב בשריר התאומים.....15 ד' מתחילת ההתהלכות הרגשה של מאין ה תפיסה 5 ד' לאחר מכן הכאב מתעצם ואני כמעט בתפיסת שרירים
אם כי אני יכול להמשיך להתהלך על ה-כאב.עוד כ- 10 ד' ( עד לתפיסה כמעט מוחלטת של השריר ואז אני מבצע מתיחה ואיך שהוא התפיסה בתאומים נחלשת אם כי עדיין חווה כאב)
( נבדקתי ע"י כרורג כלי דם ובביצוע דופלר לא נמצאה בעיה!)
הנ"ל מתיחס לרגל שמאל.....רגל ימין יכולה להמשיך בתזוזה מחיפה עד אילת ללא הפסקה)
שאלותי:
1-יש מצב שהבעיה היא בגב התחתון/אשיאס?(מהם הטיפולים המומלצים לאשיאס?
ואם בעיה בגב התחתון ו/או אשיאס יכולים לנטב את עצמם רק לצד אחד בגוף_ ימין או שמאל?
2-צילום רנטגן יכול לפענח ת'מצב?( לא בא לי על רמת קרינה של CT)
3- בקבוק מים חמים או קרים יכול "להעיף" ת'דלקת במידה ואכן ישנה דלקת?
4- לפי הנ"ל יש מצב שבכלל הבעיה היא בעית שריר או גיד בגב או ברגל?
5- מי האורטופד המתחמחה בבעיות הנ"ל?
בתודה מראש
אריק*
*אם פרט הגיל חשוב לצורך הדיאגנוזה ...אז אני בן חצי מאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אריק
ד``ר ליאור מרום18/05/2009לא ניתן לענות על סוג כזה של שאלות ללא בדיקה.
כל שאר שאלותיך פחות רלוונטיות כל עוד לא הושגה אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק ועודעדי14/05/2009
שלום,
אני (42) מתגוררת בארה"ב. סובלת מפריצת דיסק L4-L5ׁ למעלה מ5 שנים.
בתחילה עברתיפיזיוטראפיה שעזרה, ואחרי לידת בתי לפני 3 שניםחזרו הכאבים,ו דבר אינו עוזר. אני סובלת מכאבי גב תחתון ורגל ימין.
בנוסף לפיזיוטאפיה עברתי עד עתה במרפאת כאב (בנסיון להמנע מניתוח):
1. בחצי השנה האחרונה שלוש זריקות Injections
2. לפני שלושה שבועות : Percutaneous Disc Decompression or The DeKompressorTM Procedure
3. ועתה, שלושה שבועות אחרי השלב השני, מומלץ לי (עקב חוסר שיפור משמעותי) לעבור בעוד 3 שבועות : זריקות של Nerve Block.
שאלותי:
מה שמות ההליכים שעברתי בשלב 2 ובשלב 3?
האם הם מוכרים בארץ?
האם היית ממליץ לי לעבור את שלב 3?
האם אחרי שעברתי את שלב 1 ללא הצלחה הייתם ממליצים לי לעבור ניתוח להסרת הבלט?
תודה מראש,
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק ועוד
ד``ר ליאור מרום18/05/2009מה שעברת בחו"ל- השמות זהים בארץ
לגבי החלטה קלינית מה לעשות- לא אוכל לתת עצה מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם
עדי20/05/2009אשמח אם רק תוכל "לתרגם" לעברית את שמות ההליכים. כיצד שניהם נקראים בארץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהxlif
עדי31/05/2009הובא לידיעתי לאחרונה על ניתוח גב תחתון צידי בשם XLIF , שהוא למעשה גם הכנסת שתל לאחר "נקוי מסויים של הדיסק הפגום.
האם ידוע לכם עליו?
האם הוא מתאים במקרים של פריצת דיסק?האם הוא נערך מספיק זמן ואצל מספיק חולים כדי להצביע על איכותו?
ובעיקר, מהם החסרונות שבו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: עדי
ד``ר ליאור מרום31/05/2009לא כל ניתוח מתאים לכולם, וזה שישנם סוגים שונים בטכניקה עוד לא אומר דבר.....
בכל ניתוח ,מכל סוג שהוא "מוציאים" את חלק הדיסק הפגום.
לעקרו של דבר, המנתח אמור לדעת להתאים את טכניקת הניתוח למקרה הספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהxlif
עדי02/06/2009אני מבינה שיש לפגוש את החולה ראשית ולהתאים לו את טיפול או את הנותוח, וזו גם מטרתך, והיא מוצדקת.
אבל כיוון שאני לא בארץ ולא מתעתדת להגיע בקרוב, אולי בכ"ז תוכל לפרט מעט, האם מבצעים את הניתוח בישראל? עד כמה הנתוח מוכר בעולם וכבר הוכחה יעילותו? והכי חשוב מהם הסיכונים שבו, בכ"ז יש הכנסת שתל?
אודה לך אם בכ"ז תוכל לענות על שאלותי.
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: עדי
ד``ר ליאור מרום02/06/2009מטרתי אינה רלוונטית כלל וכלל לפורום.
ברפואה בכלל, ובתחום ניתוחי עמוד השדרה בפרט, לא ניתן לבצע יעוץ ויירטואלי מבלי לבדוק פיזית את המטופל, לשמוע את תלונותיו, ולעבור על ההדמיה- זו הדרך היחידה לעשות רפואה טובה !
לגבי שאר שאלותייך, מציע לך לבצע חיפוש באינטרנט תחת XLIF ותגלי עולם ומלואו.
כמו כל דבר חדש- הנסיון הוא פרק הזמן שההתקן בשימוש.
לסיכונים- יש לדון על כך עם המנתח שמציע את השיטה הזו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק והיצרות חוליותמיכל13/05/2009
שלום,
לפני כשנה פרצתי דיסק בגב התחתון (L5-s1) שזוהה בבדיקת CT. הכאבים אמנם פחתו מאז, אך התקבעו לכדי כאב תמידי ועמום שמקשה עליי בתפקוד הן בעבודה והן עם בטיפול בילדיי. בצילום האחרון נראה כי נוצרה "היצרות" בחוליות שסביב הדיסק הפגוע.
ברצוני לשאול האם היצרות החוליות הינה תהליך שאמור להתרחש בתקופת זמן קצרה כל-כך לאחר פריצת הדיסק? מה יכול "לזרז" או "להאט" את "התקרבות" החוליות אחת אל השניה? האם מדובר בהחמרה של פריצת הדיסק, והאם יש חובה בניתוח גב לאור המתואר?
רב תודות על המענה והעזרה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק והיצרות חוליות
ד``ר ליאור מרום13/05/2009היות וזוהתה " פריצת דיסק" שלא טופלה באופן כירורגי, הרי שהגוף לומד לחיות עם מצב זה ויוצר מעיין הסתידות סביב הממצא. שנה זה הזמן בד"כ להווצרות הממצא.
החוליות " מתקרבות" עקב חוסר דיסק, ולא ניתן להאיט את התהליך.
לגבי שאר השאלות- לא אוכל לענות ללא בדיקה ומעבר על הדמיה עדכנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכמה ימיןjehu12/05/2009
שלום רב,
אני סובלת כבר כמה חודשים מכאב בשכמה ימנית ( כאב מרגיש מתחת לעצם השכמה )
הכאב מתחזק בבוקר כאשר אני קמה ובערב ( לרוב) אך מדי פעם מתחק גם לאורך היום) .
הלכתי לרופא שהחליט שללא ספק תפוס לי הצוואר ושלח אותי לפיזיוטרפיה, שם החליטה הפיזיוטרפיסטית לעשות אותי בלחיצות נקודתיות על הצוואר והשכמה.
מלבד העינוי השבועי אני לא מרגישה שיפור בנושא
למשהו יש רעיון מה זה יכול להיות ואיך לפתור את זה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה מניסיון
עדו18/05/2009הצעתי לשאול נוירולוג. לי היו תסמינים דומים, ואני לא רוצה להפחיד ולהלחיץ, אבל אחרי שנתיים שהתחיל להירדם פלג גופי השמאלי, התברר ב MRI שיש גידול(אצלי שפיר) שלחץ על חוט השדרה בגובה D5-D6. שמסביר את כל התופעות. רפואה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסמי אלפאריבי12/05/2009
רציתי לברר מה זה אומר סיבת הפניה שרושם אורולוג :"מתן חוו"ד לגבי מתן חוסמי אלפא וכן לגבי אפשרות של ביצוע ביופסיה טרנס רקטלית של העמונית לאור תלונות חסימתיות וPSA מוגר וקלינית חשד לCPA
לתשובתכם מצפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ריבי
ד``ר ליאור מרום12/05/2009זהו פורם ניתוחי עמוד שדרה- לא אורולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקלי11/05/2009
שלום רב,
יש לי פריצת דיסק ישנה בL4-5. הפריצה גדולה ומצבה החמיר בשלושת החודשים האחרונים.
נוזל הדיסק שיצא מהפריצה הראשונית (לפני 7 שנים) התקשה ולוחץ מאוד את חוט השדרה מה שגורם לי לכאבים ברגל.
הומלץ לי לעשות ניתוח להוצאת ה"גוש" שהתקשה אבל אמרו שהוא לא הכרחי.
במידה ואחליט לא לעבור ניתוח האם הסיכון שלי לעשות תנועה לא נכונה ובכך לגרום ל"גוש" ללחוץ על העצב ולהגיע למצב של שיתוק או אי שליטה בסוגרים גבוה מהסיכון שזה יקרה מפריצה חוזרת אחרי הניתוח?
תודה רבה,
Uk
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
ד``ר ליאור מרום11/05/2009הסיכוי לפריצת דיסק חוזרת לאחר ניתוח עומד על כ 5 אחוז
אין נתונים בספרות בכדי לענות ללשאלה השניה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "מלאות בתוך תעלה" L4-L5מויש ז10/05/2009
הממצא העיקרי מצילום CT הינו:
בתוך התעלה במחצית השמאלית מודגמת מלאות בלתי מוגדרת בצפיפות רקמה רכהבלתי אחידה. הממצא ממוקם בין המפרק הפצטלי השמאלי ובין השק התקאלי.טיבו אינו ברור.
האם ניתן לקבל הסבר ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מויש ז
ד``ר ליאור מרום10/05/2009לא ניתן לקבל הסבר על ממצא שלא ראיתי ב CT
כנראה שתזדקק לבדיקת MRI להמשך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח CTטל07/05/2009
אני סובל בחודשים האחרונים מכאבי גב תחתון.
עשיתי CT ותוצאותיו היו :
1. L4-L5 בקע דיסק לאחור עם לחץ על השק.
2. L5-S1 בלט דיסק עם לחץ על השק.
מה המשמעות של תוצאות אלו וכיצד ניתן לטפל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טל
ד``ר ליאור מרום07/05/2009בלט ובקע הם דרגות יציאה של חומר דיסקלי מהדיסק עצמו.
טיפול הוא נגזרת של בדיקה גופנית והדמיה יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזיותרפיה מומלצת לכאב גב תחתוןמילנה07/05/2009
לפני חודש נתקפתי בפעם הראשונה כאבי גב תחתון עם קרינה לרגל שמאל. לפי הצילום, נאמר לי שאין לי יותר דיסק באזור המותני. כעת אין לי כאבים אבל תנועת רגל שמאל כלפי מעלה מוגבלת קצת עםכאב חלש. אני מטופלת עם דיקור וטווינא והמלץ לי גם פיזיותרפיה קלסית.
איזה פיזיותרפיה מתאימה?
האם מטרת הפיזיותרפיה היא לטפל בכאב של המתלונן, או בבעיה הרפואית כפי שמופיעה בצילום.
בתודה מראש,
מילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מילנה
ד``ר ליאור מרום07/05/2009אנני יודע לענות על שאלתך, זו שאלה לתחום הפיזיוטרפיה ולא למנתח עמוד שדרה.התיעצי עם פיזיוטרפיסט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להמלצה מנסיון אישי על מזרוןחיים06/05/2009
אני סובל מכאבי גב ומעונין להחליף את מזרון המיטה. מעונין בהמלצות למזרון שהוכיח את עצמו מאנשים שהחליפו ואכן כאבי הגב חלפו או פחתו משמעותית.אודה באם לא ימליצו גורמים אינטרסנטיים מסחריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון מים !! מומלץ ביותר!!
צליל27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתוח הוא אופציה עבורי? ייעוץעדי06/05/2009
שלום,
אני בת 31, סובלת מפריצת דיסק ב L4-L5 ומכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגליים כבר שנים רבות (כ 10 שנים). במהלך השנים עברתי טיפולים רבים מסוגים שונים (כירופרקטיקה, פיזוטרפיה, אורטופדיה "קלאסית", דיקור סיני, שיאצו, מתיחות בשיטת AIS, ועוד ועוד). חלק מהטיפולים נתנו הקלה זמנית - אך לא פתרון מתמשך. (אגב, מתוך 10 השנים כ 5 היו בארה"ב).
בהריון של בני (אני אם לילד בן 1.8) היה התקף חמור במיוחד (עד כדי אובדן תחושה מוחלט ברגליים, ריתוק למיטה של שבועות) שהתאוששות ממנו ארכה חודשים - גם בגלל חוסר היכולת לקבל תרופות מסוימות.
בשנה האחרונה היו שני התקפים לא חמורים מאוד - התאוששות של כמה ימים.
בחצי שנה החאורנה ירדתי כ 12ק"ג ממשקלי (מ70 ק"ג ל 58ק"ג - גובהיי 152 ס"מ). והתחלתי להתאמן באופן סדיר ודי אינטסיבי - והייתה תקופה מאוד ארוכה ללא כל התקף אן כאב כלל.
מאז ההריון (כמעט שנתיים) אני מטופלת ע"י אורטופד מומחה אשר משלב בטיפול גם רפואה קונבציונלית (לפעמים מתן תרופות, למשל אחרי התקף) וגם רפואה אלטרנטיבית (דיקור, רפלקסולוגיה) - רוב הזמן בהצלחה מרובה להקלה על כאב כשזה מופיע.
ב 11 בפברואר היה לי התקף ומאז אני לא מצליחה "להתייצב" - שום טיפול לא עוזר, והמצב מתדרדר בהדרגה. הכאב הוא כרוני הוא תמידי, מקרין לרגליים (לפעמים רק לרגל אחת ולפעמים לשתיהן) ולעכוז (העכוז כואב מאוד).. מידי פעם נתפס הגב עד כדי חוסר יכולת לזוז, וגם כשלא, ישנה מגבלה בשל הכאב. בנוסף, מידי פעם יש תחושת נימול בכפות הרגליים, ולעתים קרובות תחושה של חולשת שרירים ברגליים.
עד כאן ההסטוריה :-)
עכשוי לשאלותיי:
- האם בהינתו הרקע הזה אפשר להניח שאני קנדידטית לניתוח "צריבה"? (לפרוסקופיה?)
- האם ניתן לבצע ניתוח זה יותר מפעם אחת (למשל אם מצבי יחמיר באחד ההרויונות העתידיים)?
- האם ישנה מרפאה/בי"ח בארץ המתמחה בניתוחים אלו?
- האם מרפאת כאב יכולה לעזור וכיצד מגיעים אליה?
מודה מראש על עזרתכם!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתוח הוא אופציה עבורי? ייעוץ
ד``ר ליאור מרום06/05/2009יש להבדיל הבדלה ברורה בין ניתוח צריבה לניתוח אנדוסקופי ( לא לפרוסקופי)- לכל אחד מהם התוויה ברורה.
אם צריך , ניתן לבצע , הכל תלוי בביקה הקלינית וההדמיה.
בכל בית חולים מרכזי יש מרפאת כאב
אין בית חולים ספציפי- יש מנתחים ספציפים שמתמחים בחלק או בכל הטכניקות שקיימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)