מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת גבשרי12/10/2009
שלום, בני בן 19, יש לו kifosis 60%.הוא היה במעקב אצל ד"ר פיקרסקי. מצבו היחמיר משנה לשנה, הוא בחיל חימוש, קיבל קורס חשמל טנקים. האם עבודה פיזית קשה יכולה עוד להחמיר על מצבו?פרופיל שלו 72, האם זה הפרופיל המתאים לבעיה הזאת? מה הוא צריך לעשות בזמן שהוא בצבא כדי לא להגיע למצב של ניתח? תודה רבה, שרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרי
ד``ר ליאור מרום12/10/2009רב הסיכויים שהשלד שלו בוגר ואין סיכוי להחמרת העקומה.
בזוית כזו אין שום אינדיקציה לניתוח !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיבועאלי11/10/2009
שלום
בשנת 1993 עברתי ניתוח קיבוע L3-L5,ב 1997 הוצא הקיבוע
וכעת עלי לעבור קיבוע של L2-L3
תוצאות צילום MRI מהחודש האחרון
MRI OF THE LUMBAR SPINE WITH\WITHOUT IV CONTRAST
NO PREVIOUS FILMS ARE AVAILABLE FOR COMPARISON.
TWO CAGES ARE SEEN WITHIN THE 3\4 DISC SPACE. LAMINECTOMY IS NOTED INVOOLVING THE 3\4, 4\5, 5\1 LEVELS.
DEGENERATIVE DECREASED T2 DISC SIGNAL IS SEEN INVOLVING THE 2\3 DISC. THIS IS ASSOCIATED WITH BULGING OF THE DISC, THICKENING OF THE LIGAMENTUM FLAVUM AND A SPINAL STENOSIS AT THIS REGION.
ENHANCEMENT IS SEEN IN THE SOFT TISSUES AROUND THE DEGENERATIVE FACETS AND ALONG THE ANNULUS AT THIS LEVEL.
THIS IS NOT ASSOCIATED WITH DESTRUCTION OF THE END PLATES AND NO FOCAL ABSCESS IS SEEN. THE ABOVE MAY REPESENTS INFLAMMATORY CHANGES , HOWEVER CLINICAL CORRELATION IS SUGGESTED TO RULE OUT AN EARLY INFECTIOUS PROCESS.
ENHANCEMENT IS SEEN SURROUNDING THE THECAL SAC ALONG THE SURGICAL BORDER BETWEEN THE L3 THROUGH S1 LEVELS. IN ADDITION A HETEROGENE OUSLY ENHANCING 23*12*11 MM FOCAL PROCESS IS NOTED IN THE POSTERIOR EPIDURAL SPACE AT THE 3\4 DISC LEVEL. THE ABOVE MAY REPRESENT POST OPERATIVE CHANGE, HOWEVER, AGAIN CLINICAK CORRELATION IS INDICATED.
A SUGGESTION OF BONY FUSION IS NOTED ALONG THE POSTERIOR ELEMENTS EXTENDING FROM THE L3 THROUGH L5 LEVEL. A CT WITH SAGITTAL AND CORONAL RECONSTRUCTIONS CAN BE PERFORMED FOR FURTHER BONY EVALUATION.
PROMINENT ATROPHY IS NOTES WITH THE POSTERIOR SPINAL MUSCULATURE EXTENDING FROM THE L3 THROUGH S1 LEVELS. DEGENERATIVE DECREASED T2 DISC SIGNAL AND MILD BULGING IS SEEN INVOLVING THE 4\5 DISC.
THE THECAL SAC IN THE OPERATIVE L3 THROUGH S1 LEVELS IS PATULENT WITH THE NERVE ROOTS MILDLY CLUMPED ALONG ITS LATERAL BORDER. A MILD ARACHNOIDITIS SHOULD BE CONSIDERED.
ד"ר שוורץ אברהם רשיון מספר 25555 רנטגנולוג
11\10\2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיבוע
ד''ר גד ולן12/10/2009אלי היקר, תנסה לתאר את החיוך של המונה ליזה במילים....
מתשובת ה-MRI ברור שיש בעייה אך ללא שתיבדק וייראו צילומי ה-MRI עצמם ולא רק התשובה של ד"ר שוורץ, אי אפשר לייעץ לך.
בסופו של דבר אין תחליף לפגישה עם רופא :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תפוס לאחר קימה משינת לילה.חופית11/10/2009
אני בת 22, בעברי הייתי מתעמלת תחרותית, וכתוצאה משנים רבות של אימונים שעות על גבי שעות,
אני סובלת מפריצת דיסק ומ3- בלטי דיסק בחוליות הגב התחתון.
אך שאלתי היא כזו:
מזה חודשים ואף יותר , אני קמה בבוקר לאחר לילה של שינה (לרוב ללא מזגן) כאר הגב העליון
בין השכמות תפוס נורא, ואינו משתחרר...
מה אפשר לעשות עם זה? אני נורא סובלת מזה, אני ישנה על כרית אורטופדית (למרות שרוב הלילות אני ישנה ללא כרית בכלל מטעמי נוחות ).
אשמח לתגובה מהירה..
תודה,
חופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב תפוס בבוקר
ד''ר גד ולן11/10/2009להחליף מזרון, התעמלות לפי שיטת פלדנקרייז, כירופרקטיקה ולקוות לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות השימוש בנוירוסימולציהמנשה אימרגליק11/10/2009
אני בן 66 וסובל מילדותי מבעיות גב. בגיל 39 נותחתי בפעם הראשונה בתה"ש בגלל ספונדילוליסטזיס (תזוזה L4 על L5 בדרגה 2) לפני כ-6 שנים החלו כאבים בגב התחתון וטופלטי במרפאת כאב עד לרדיו בלוקינג.באוקטובר 2007 עברתי ניתוח למינקטומי L4-L2 וחודש לאחר מכן ניתוח להסרת גידולים סרטניים משלפוחית השתן וטופלתי ב-B.C.G . כאבי הגב החמירו ואז הסתבר שעקב זיהום קיבלתי דיסקיטיס L2-L1 כמו כן אחד המוטות התעקם וחדר פנימה בין אותן החוליות.למרות שנלקחו ממני כמה דוגמאות למעבדה לא הצליחו לגדל חיידק. במרץ 2009 נותחתי שוב כאשר העלו את המוטות ל-L1 .אני ממשיך לסבול מכאבים כאשר מצבי הוא שאני לא יכול כמעט ללכת. אני מייד מתכופף, רגלי נעשות כבדות להזזה והכאב בגב העליון מופיעה כמעט מיד. לפעמים קשה לי ללכת מחדר השנה למטבח.בחודש מאי השנה נתגלתה דרך ה-M.R.I הצרות נוספת בגובה L3-L4 ושוב אני מועמד לניתוח. שאלתי: האם השתלת המכשיר יכול לעזור לי לאכות חיים כל שהיא? האם אפשר לשלוח לי את התשובה גם למייל שציינתי? תודה מראש-מנשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת נוירוסטימולטור
ד''ר גד ולן11/10/2009כיוון שתחילה מבצעים השתלה זמנית ורק אח"כ אלקטרודה קבועה וזאת רק אם האלקטרודה הזמנית עזרה, הרי שאין שום סיבה לא לנסות תחילה אלקטרודה זמנית ואז להחליט.
מצד שני, צריך לראות כמה ההיצרות ב-L3-4 חמורה ואיך נראה הקיבוע בע"ש מתני, טרם החלטה על אלקטרודה, כי אם ש בעיה מבנית או טכנית בניתוחים הקודמים, האלקטרודה לא תעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום וקור ודקירת מעל הברךיאופיר10/10/2009
שלום לך שמי צבי ואני בן 78 רצתי לישאול אותך לגביי בעיה שמציקה לי.. אני סובל מכאב בברך ואובחן אצלי שחיקה של הסחוס והומלץ לי על משככי כאבים והרזיה אבל בזמן האחרון התחלתי ליסבול מתחושות של חום ברגל הזו ואחכ דקירה וגל קור מה הדבר הזה מה זה אומר התחושות האלו .. עשיתי צילום בברך ... מה אתה חושב מזה יכול להיות התחושות האלא אשמח אים תעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: צבי
ד``ר ליאור מרום10/10/2009מצטער, אך לא ניתן לענות על שאלות מסוג כזה דרך בצורה וירטואלית.
לך להבדק !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה לגבי תוצאה:עדי09/10/2009
"סריקת L5-S1:
הודגם ספונדילוליסטזיס מינימלי של L5
הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה.
הודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי ועל העצב ההיקפי השמאלי"
יש לי תור עוד הרבה זמן, בנתים הייתי רוצה להבין פחות או יותר מה זה אומר?5610
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, שאלה לגבי תוצאה:
ד``ר ליאור מרום09/10/2009ספונדילוליסטזיס הינה החלקה של חוליה ע"ג חוליה סמוכה לה, במקרה שלך מפוענח שיש גם לחץ על עצב משמאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri למפרק ברך שמאליובל09/10/2009
שלום שוב שאלה נוספת
אימיניפגעה בתאונת דרכים ב ונפגעה בברך שמאל וכאבי הגב החמירו בעקבות התאונה
בברך ניפגעה למצב שבר ואימי הופנתה לביצוע mri לשאלה של בורסיטיס של פס אנסרינוס.
התוצאות היו:
מניסקוס מדיאלי- בגובה אותות תקינים.
מניסקוס לטרלי- גוף המניסקוס מעובה, בעיקר בחלקו הקדמי. בתוכו נראה אות פתלוגי
נרחב המגיע לפנים הפריפרים של המניסקוס ומיימג קרע. נראית ציסטה פראמניסקלית זעירה המתלווה לקרע.
רצועה צולבת קידמית- בעובי ואות תקינים.
רצועה צולבת אחורית- בעובי ואות תקינים.
רצועה קולטרלית מדיאלית-בעובי ואות תקינים.
רצועה קולטרלית לטרלית- האניסציה הפמורלית של הרצועה הפיבורלית מעובה ובעלת אות בינוני,יתכן מייצג שינוי כרוני לאחר קרע חלקי,בנוסף נראהפס של אות גבוה העובר דרך הקטע הדיסטלי של גיד הפופליטאוס קרוב לאינסרציה קרע חלקי?. הממצאים דורשים קולרציה אנמנסטית וקלינית.
גיד הפיקה- בעובי ואות תקינים.
גיד הקואדריצפס- בעובי ואות תקינים.
מבנה גרמי ומרקי - בגדר הנורמה.
ניראית כמות קטנה של נוזל מפרקי וציסטת בייקר קטנה ומאורכת.
לסיכום: 1 שינוי מיקסיאדי נרחב וקרע של גוף המניסקוס הלטרלי עם ציסטה פראמינקלית זעירה.
2 עיבוי ואות בינוני של האינסציה הפמורלית של הקצועה הפיבורלית , יתכן שינוי כרוני לאחר קרע חלקי.
3 יתכן קרע חלקי של גיד הפופליטאוס. הממצאים האחרונים דורשים קולרציה אנמנסטית וקלינית,
4 ציסטת בייקר קטנה ומאורכת.
אודה מאד לתשובה לגבי המשך טיפול במצב זה,
תודה יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri למפרק ברך שמאל
ד``ר ליאור מרום09/10/2009להזכירך, כאן פורום ניתוחי עמוד שדרה !!!
פנה לפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri ע"ש מותנייובל09/10/2009
שלום רב
אימי סובלת לא מעט שנים מעיות גב וכאבים לאחרונה היא ביצעה בדיקת
mri והתוצאות היו מבנה חוליות והאותות הנובעים בגדר הנורמה
תעלת השדרה ברוחב תקין,
L4-5 : בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי, הפסטים מעובים,
L5-S1: עיבוי של הפסטים.
הקונוס המודלרי מודגם בעובי. צורה ואותות תקינים, וקצהו בגובהL1 .
לסיכום: שינויים ניוונים קלים,
שאלתי מה עושים ואיך מטפלים?
ואם כדאי לבצע ניתוח? והיכן?
תודה יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יובל
ד``ר ליאור מרום09/10/2009שאלותיך טובות וחשובות ובכדי לקבל עליהם מענה עליה להוועץ עם מנתח באופן פורמלי שיבדוק אותה ואת ההדמיה וימליץ על דרך טיפול.
הפורום הזה אינו תחליף וירטואלי לרפואה !!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק ומזרןאמיר09/10/2009
שלום,
בן 35. סי טי מלפני 3 שנים: L3/L4 דיסק אחורי קל נושק לשק הדורלי(כל השאר בנורמה)
L4/L5 דיסק אחורי עם סימני לחץ קל על קידמת השק הדורלי.(ללא לחץ על שורש העצב)
L5/S1 בקע דיסקלי אחורי ושמאלי לוחץ על שורש העצב 1S משמאל (כל השאר בנורמה)
לסיכום- דיסקופטיה
לשאלה:
אני קונה מזרן חדש. האם תוכלו לכוון אותי: מזרן ללא קפיצים, מזרן קפיצים עם ויסקו, עם לאטקס
חברה כמו קינג קויל או סימונס.
הבעיה שאין תו תקן למזרנים אורטופדים. על מה בידיוק מנסיונכם מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק ומזרן
ד``ר ליאור מרום09/10/2009עליך לפנות ל"פורום מזרנים " ולא לפורום ניתוחי עמוד שדרה !
הפורום הזה עוסק כאמור בניתוחי עמוד שדרה על כל ההבטים שלו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעירה כפופה -ממש נוראדבורה08/10/2009
אני צעירה בת 25 בשנה האחרונה גברו מאד כאבי גב עליון, חגורת הכתפיים ואני הולכת ונעשית כפופה (אולי יש קשר למחלת קוליטיס שהשתלוללה בי בשנה זו) מה הפיתרון? תרגילים? איזה? חגורה לגב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דבורה
ד``ר ליאור מרום08/10/2009לא ניתן ל "ספק" פתרון וירטואלי למה שאת מתארת- גשי להבדק !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק חגורת כתפיים
יעל11/10/2009שלום דבורה,
כמובן שאת חייבת קודם כל להבדק כדי להבין מאיפה נובעת הבעיה של חולשת חגורת הכתפיים.
עם זאת הייתי ממליצה לך לשחות. השחייה מאוד עוזרת לחיזוק פלג גוף עליון ולייצוב השכמות, שחיית חזה, גב, חתירה. אם את לא מרגישה נוח עם השחייה יש המון תרגילים ופעיליות שניתן לעשות במים, המים נותנים תמיכה לגב ובהחלט משפרים את ההרגשה והמצב רוח.
שיהיה בהצלחה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המינגיומה בחוליהאהובה08/10/2009
לד"ר מרום! בהמשך לשאלתי על הטיפול בהניגיומה. ראשית, התודה על תשובתך המהירה. הייתי רוצה לדעת גם (באם ניתן בכלל לתת תשובה באינטרנט), מה מידת הסיכון בהמינגיומה שנמצאת בגוף החוליה? אודה לך מאוד על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המינגיומה בחוליה
ד``ר ליאור מרום08/10/2009אין כל סכנה בהמנגיומה, זהו צבר כלי דם בגוף חוליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה בגוף חוליה.אהובה07/10/2009
בבדיקת MRI נמצאה המנגיומה בגוף חוליה D9.
ידוע לי שהמנגיומה הינה גידול שפירי של כלי דם. האם נדרש ניתוח לכריתת הגידול? האם זה מסוכן? אם לא ניתוח מה ניתן לעשות במקרה כזה?
תודה אהובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אהובה
ד``ר ליאור מרום07/10/2009המנגיומה אכן שפירה, עקרונית לא נוגעים בממצא כזה באופן כירורגי אלא אם הוכח מעבר לכל ספק שהוא הוא הגורם לכאבים, מה שנדיר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןאברהם06/10/2009
נכבדי, אני בן 72 גמלאי אגד, במשך שנים הייתי עושה מתיחות רגליים בפיזוטרפיה, בנהיגת האוטובוסים הישנים, בכבישי חיפה, מיום שיצאתי לפנסיה הפסיקו כאבי הגב, בשנה האחרונה בלילה בשכיבה במיטה יש לי כאבי גב חזקים ביותר במיוחד בגב תחתון, וכאבי צואר, הכאבים עוברים לרגל שמאל , ביום אני עושה צעדה קילומטרים רוקד ריקודי עם, ואין כאבים חוץ מאשר בצואר, מפליא הדבר מה עושים דוקטור?? תודה אברהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אברהם
ד``ר ליאור מרום06/10/2009הולכים להבדק אצל אורטופד באופן ראשוני !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק?.רותי05/10/2009
שלום רב
אני בת 22 ולפני כחצי שנה עבדתי בעבודה עם מאמץ פיזי הפעולות בעבודתי הייתה לסחוב מיכלי פלסטיק ומשטחי עץ. באחת הפעמים עשיתי תנועה לצד בעודי מושכת משטח עץ והרגשתי מעין כאב בגב התחתון (חשוב לי לציין כי אני שוקלת 47 ק"ג וגובה 1.64 ) והמשכתי לעבוד, למחרת בעבודה הכאבים התחזקו ולא יכולתי לסבול אותם, ניגשתי לרופא שהפנה אותי לאורטופד והוא שלח אותי לסי.טי, אני אכתוב את סיכום תוצאות הסיטי ואשמח לדעת במה מדובר מאחר ולא קיבלתי תשובה ממש מפורטת מרופא:
1. בלט קל של הדיסק הבין - חולייתי L3-L4
2. בלט של הדיסק הבין - חולייתי L4-L5
3. בלט- פריצה? של הדיסק הבין- חולייתי L5-S1 גורם להטבעה של גבולו האחרוי של השק הטקאלי. הדיסק צר.
4. חוליית מעבר- סקרליזציה של L5 בשני הצדדים.
חשוב לציין כי מעולם לא סבלתי מבעיות גב רק לאחר מקרה זה וכיום אני סובלת בכאבים שאני מרימה דברים (אפילו את האחיין שלי כואב לי להרים - תינוק בן שנה), בלילות אני מרגישה מעין זרמים בכף הרגל, עמידה ממושכת כואבת לי.
אשמח לקבל חוו"ד מה יש לי מהממצאים הרשומים מעלה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך בקע דיסק הגורם ללחץ על שורש ע
ד''ר גד ולן06/10/2009צב וכתוצאה מכך הזרמים בכף הרגל בלילה.
אפשר לטפל בזה אבל בשביל לקבל טיפול צריך להגיע לרופא :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוניים בצוואר ובכתפייםנעמה04/10/2009
שלום רב,
אני בת 35, נ+2, סובלת מגיל 20 מכאבים כרוניים בצוואר, וחגורת הכתפיים. לראשונה בגיל 20 נתפס לי הצוואר למשך חודש, הרופאים טענו שהסיבה היא נפשית. לפני כ- 9 שנים ערכתי מספר צילומי C.T שהראו בלטי דיסק בחוליות C4-C5, L4-L5, L5-S1.
הבעיה העיקרית היא הכאבים הכרוניים. למיטב ידיעתי בלט דיסק לא אמור לגרום לצוואר תפוס כל שני וחמישי. אורטופד הסביר שיש לחץ על עצב שגורם לדלקת. כך שביום יום אני תפוסה תמיד: יום יותר ויום פחות, ובשילוב עם לחץ, מתח, עצבים, ישר מגיעה הדלקת שמנטרלת אותי לשבוע.
כשאני תפוסה, הכדור היחיד שעוזר הוא בטרן 100 מ"ג אחת ליום.
חשוב לציין שניסיתי לחזק את חגורת הכתפיים בסוגי התעמלויות שונים, אך בכ-ו-ל-ם אני נתפסת, כולל יוגה. החורף מגיע, ובעונה זו הסבל גדל בצורה משמעותית.
לפני שנים רבות ביקרתי אצל ראומטולוג שחשב שאולי אני סובלת מפיברומיאלגיה (למרות שלא כאב לי בנקודות הלחץ עליהם לחץ) והמליץ על כדור אלטרולט. לא רציתי להתמכר לכדור, לכן וויתרתי.
מה כדאי לעשות בשלב זה? קבעתי תור לנתורופט לקבלת תרופה שתעזור בהרפיית השרירים.אשמח לשמוע חוו"ד מקצועית. אני עייפה מהכאב- דבר הפוגם באכות חיי בצורה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך תסמונת כאב כרונית
ד''ר גד ולן06/10/2009ולא ממש ברור לי איך נטורופט יטפל בזה.
זה דורש טיפול רב מקצועי כולל מנתח ע"ש, רופא שיקום ורופא כאב.
זה קצת מורכב אבל ניתן לביצוע אם תהיי מוכנה לשלם את "המחיר" ואני לא מתכוון לכסף אלא למחויבות לתכנית הטיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)