מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיוע בהבנת תוצאות מיאלוגרפיהשרון15/03/2009
שלום, לפני כשש שנים עברתי ניתוח לקיבוע עמ"ש מותני מגובה L4 - S1. לפני כשנה וחצי חזרו כאבים בשתי הרגליים ומספר תופעות שהיו לפני הניתוח. לאחר בדיקה אצל הרופא המנתח נשלחתי לבצע בדיקת מיאלוגרפיה (עם חומר ניגודי). הייתי מבקש סיוע בהבנת הממצאים (התור לרופא המנתח נקבע לעוד כחודשיים....) ואני קצת מוטרד והרבה יותר מזה סקרן... :) להלן הממצאים: CT myelography was performed extending from the T11 througe S2 levels A laminectomy is seen involving the L4 and L5 bodies. A posterior fixation is noted with bilateral pedicular screws and posterior plates extending from the L4 through S1 levels. The right L4 screw is noted to be transversing in a medial and superior plane extending thrugh the superior L4 end plate into the inferior aspect of the 4/5 disc space. The screw does not apper to break througe the medial wall of the right pedicle. A screw tract is seen inferior and lateral to the right L4 pedicular screw whice may represent previous repositioning. Bony fusion is seen through the 5/1 disc space as well as the L4 through S1 levels lateral to the left plate. A questionable bony fusion is seen on right at the L4/5 level lateral to the right posterior fixation plate. A mild 3/4 disc bulging is seen, Questionably touching the exiting right L3 nerve root at the extra foraminal region. A suggeestion of a mild clumping of nerve roots is seen in the right aspect of the thecal sac at the L4 level. this may represent a mild arachnoiditis effacement of the fat is seen in the right anterior aspect of the canal at the 4/5 disc level. this may represent post operative scarring images, however a small disc protrusion at this level cannot be excluded מה משמעות פענוח זה? האם זה מסביר את אובדן התחושה ונמלול ברגלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע בהבנת תוצאות מיאלוגרפיה
ד``ר ליאור מרום15/03/2009קימים ממצאים רבים שמוטב שהרופא המנתח יראה בעצמו את הבדיקה.
לא ניתן להגיב ללא הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב על התשובה.
שרון17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אופייני לפריצת דיסקיעל15/03/2009
שלום דר' מרום שאלתי כללית,בפריצת דיסק L3-4 עם לחץ L4 מה מסלול הכאב האופייני לעומת פריצת דיסק L4-5 עם לחץ על שורש L5. האם אי שליטה בסוגרים יכולה להווצר כתוצאה משתי הפריצות? האם כאה מותני ולאורך הירך האחחורית עד כף הרגל יכול להיות כתוצאה מכל אחת מהפריצות? בברכה, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע בהבנת תוצאות מיאלוגרפיה
ד``ר ליאור מרום15/03/2009המסלול שונה: בגובה L5 הוא בצידי השוק ואילו בגובה הקודם יותר עליון לכוון ירך, אם כי קיימים לפעים הבדלים לא ברורים.
אי שליטה בסוגרים תוכל להיות מוסברת על ידי לחץ מרכזי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאהרון אלון14/03/2009
שלום, בעקבות תאונת דרכים שהוכרה כתאונת עבודה,התברר שיש לי בלט דיסקl3-4 עם לחץ קל על השק הקתאלי, וגם בלט דיסק גם בl4-5 עם לחץ על השק הקתאלי! קרה לי גם פעמיים אי שליטה על הסוגרים, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אהרון אלון
ד``ר ליאור מרום15/03/2009הולכים להבדק באופן מסודר אצל מנתח עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלישה של חוליה וגם בלט דיסקפנינה13/03/2009
שלום ד"ר ליאור מרום , אני אישה בת 71 , כחצי שנה כאבי גב תחתון שמקרינים לרגל שמאל . בבדיקת סי טי : גלישה קדמית של גופ חוליה מותנית מספר 3 . אוסטאופיטים קדמיים בגופי החוליות .בלט כללי של הדיסקית ,בין חוליה מותנית 3-4 , שגורם לחץ ניכר על השק הדוראלי. התעלה הגרמית מוצרת . בלט כללי של הדיסקית בין חוליה מותנית 4-5. הוצע לי ניתוח לקיבוע החוליות . או ניסיון להקל על ידי שאיבת דיסק . שאלתי היא האם פיזיותרפיה יכולה לעזור לי או גלי רדיו נגד הכאבים העזים שאני סובלת . מה הטיפול שהיית מציע לי במצבי העגום ? מהתערבות פולשנית אני פוחדת בגלל הידיעה של נזק רב יותר מהתועלת . אשמח אם תוכל לייעץ לי ואודה לך מאוד . פנינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: פנינה
ד``ר ליאור מרום14/03/2009לא אוכל להמליץ על טיפול מבלי לבדוק אותך ולבדוק את ההדמיה.
מכל מקום, לא מחליטים החלטה ניתוחית כלשהיא על סמך ממצאי CT בלבד, תדרשי לבדיקת MRI.
"פחד מהתערבות פולשנית- נזק רב יותר מתועלת " היא אמרה ללא כל בסיס ושחר !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך מפנינה
פנינה16/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטרוליסטזיסעופר13/03/2009
שלום לך ד'ר שאלתי : כיצד מתפתח רטרוליסטזיס והאם יש קשר לוויברציות ורעידות שאני חווה בעבודתי על טרקטורים? שבת שלום עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עופר
ד``ר ליאור מרום14/03/2009בכדי לענות לשאלתך אזדקק לבדיקה ואנמנזה מפורטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הזנב - זווית ישרהחנן13/03/2009
שלום ד"ר . מצאו אצלי ב: MRI כי עצם הזנב שלי בזווית ישרה ולכן יש לי כאבים בזמן הישיבה . האם במקרה כמו שלי "זווית ישרה של עצם הזנב" יש פתרון ניתוחי והאם זה מצליח . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חנה
ד``ר ליאור מרום14/03/2009לא בטוח שזו הסיבה, צריך לדעת האם נחבלת או שהכאב החל ללא קשר.
בגל מקרה מציע להתיעץ פורמלית עם מנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק C5-C7מאיה11/03/2009
שלום, גילו לי בלט דיסק ב- 3 חוליות עם לחץ על השק הדוראלי. אני סובלת מאוד מדקירות בגב העליון וכאבים בצוואר ובידיים. האורטופד שלח אותו לפיזיווטרפיה שלא ממש עזרה לי. מה עוש אפשר לעשות? האם הדקירות בגב העליון קשורות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מאיה
ד``ר ליאור מרום11/03/2009דקירות בגב עליון אינם קשורות לממצא זה.
לגבי אפשרויות טיפול ,התיעצי באופן פורמלי עם מנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ב MRIיפעת09/03/2009
מה משמעות נוזל במפרקים פאצטריים. ומה המשמעות של אות גבוה בשולי הדיסק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רוני
ד``ר ליאור מרום10/03/2009נוזל במפרקים הפצטריים קיים תמיד- זהו מפרק לכל דבר.
אות גבוה בשולי דיסק יכול להעיד על בקע אוו קרע קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות בגב תחתוןללא שם09/03/2009
לאחר כשנה מאז שהומלץ לי לעשות ניתוח ,בעיקבות היצרות קשה של ע.ש גב תחתון בין L3 ל- L4האים יכול להיות שבריחת שתן ובעיות נאורולוגיות כמו ריקוד של הגוף ואו יד שמאל עם טיקים מכף היד ואו הכתף כלפי מעלה ואו מאטה הם הסימטומים לאותה בעיה שהיסתרתי את זה עד עתה מחמת הבושה האים זה הפיך? , אגב אני פוחד פחד לא מוסבר וקמהי משהו ואני ממש ולא יודע מה לעשות בנדון ביקשתי חוות דעת ממנותחים בעבר באתו נושא ובאותן חוליות והשיקלול של ס"הכ התשובות שקיבלתי הייה לא לעשות את אותו ניתוח מאחר ובאופן טיבעי יש לי פחד מאותו ניתוח ולכן גם אני לא עושה אותו נכון לעכשיו אני סובל מהגבלות קשות בתנועה ומהלך בקושי בעזרת קביים הגוף שלי ממש קשה לו מנשא לשאת אותי אני מנסה לשמור פאסון אבל ממש לאחרונה אני כבר לא מצליח מהעבודה פיטרו אותי לאחר הרבה שנות עבודה באותו מקום אני לא איש צעיר והכל קשה לי שבעתיים אני בן 63 לצורך מידע : יש לי גם נכות צהלית ברגל (פמור ) פציעה ישנה מאוד ונותרו עוד שני רסיסים בשוק הרגל שטרם הוצאו לעיתים יש תזוזה כנראה הרסיסים זזים ואו חום וקור גורם לכך וזה כואב לי מאוד . הניתוח ברגל הייה בשנת 81-82 וכלל השתלת עצם שנילקח מימין ומעל המפשעה וקיבוע בפלטינג+ 12 ברגים שנותרו עד עכשיו הפציעה התרחשה בערך בשנת 81-82 , עברתי כחמישה ניתוחים לא בגב אלא 3 באצבע כריתת גליל עליון של אצבע 3 שמאל , בבטן 2 אפנדיציט וגם בקע בצלקת הניתוחית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות בגב תחתון
ד``ר ליאור מרום09/03/2009אין קשר לממצאים בעמוד שדרה מתני ( למעט בריחת השתן) לשאר הדברים שאתה מציין.
יתכן והבעיה היא בעמוד השדרה הצווארי- יש לבצע בדיקה גופנית ראויה, ובהתאם לבצע CT או MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח מיפוי עצמותדנידין09/03/2009
ד"ר שלום! מה פירוש המשפט "אין לראות קליטות פתלוגיות בחומר" זו התשובה שקיבלתי למיפוי עצמות בעקבות כאבי גב תחתון וזנב לאחר עמידה ממושכת. בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח מיפוי עצמות
ד``ר ליאור מרום09/03/2009פרושו שהבדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב מזה חצי שנהחני09/03/2009
אני וסובלת מכאבי גב תחתון מזה חצי שנה ממוקדים בעיקר בצד שמאל של הגב התחתון (בהתחלה עם הקרנות לרגל שמאל שפסקו) אני לא מסוגלת לשבת והכאבים נמצאים כל הזמן כשיש ימים טובים יותר או פחות. טופלתי כבר בפיזוטרפיה, דיקור, זריקות ותרופות ללא שיפור. רופא מנתח המליץ לי לעשות SPINAL FUSION שכן איבחן אותי כ DEGERNERATIVE DISC DISEASE אלו ממצאי הMRI שלי : . BROAD BASED DISC BULGE AT THE L5-S1 LEVEL ASSOCIATED WITH A CENTRAL TO LEFT PARACENTRAL DISC PROTRUSION RESULTS IN MILD CENTRAL SPINAL SRENOSIS AND MILD LEFT MORE SO THAN RIGHT VENTRAL LATERAL RECESS AND FORAMINAL NARROWING. THERE IS CONTACT WITH THE DESCENDIND LEFT S1 NERVE ROOT. 2. LEFT LATERALIZING DISC BULGE AT THE L3-4 LEVEL RESULTS IN MILD LEFT FORAMINAL NARROWING AND CONTACT WITH THE EXITING LEFT L3 NERVE ROOT. האם זהו הטיפול המומלץ ? או שכדאי להמתין עוד אני אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב מזה חצי שנה
ד``ר ליאור מרום09/03/2009אנני יכול לתת " עצות" ללא בדיקתך ובדיקת ה MRI- בדיוק כפי שעשה הרופא שבדק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוליות ע,ש מחוברותעופר07/03/2009
שלום לך ד'ר שאלתי היא : האם יש יתרון מסוים במה שנחשב לפגם מולד - "חוליות מחוברות" ב- ע,ש מתוך קיראת חומר הקשור לנושא זה הבנתי שלפעמים מבצעים ניתוח לחיבור חוליות לצורך העלמת כאבי גם קשים ולי יש זאת באופן טבעי בחוליות 1-2 3-4 מתוך מאמר "הסיבה בעטייה אנו מקבעים חוליות היא למנוע תנועתיות ביניהן. ההגיון שעומד מאחורי זה הוא שבמקרים מסויימים אנו מאמינים שסיבת הכאב היא במחלה של הדיסק עצמו ומתוך אמונה זו נובע ההגיון כי אם נוציא את הדיסק ונבטל את הפונקציה התנועתית שלו, נמנע כאב" תודה רבה על ההתיחסות-- עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוליות ע,ש מחוברות
ד``ר ליאור מרום07/03/2009לא ידוע לי על כל יתרון שכזה. מה גם ,שזה לפי דבריך ,המצב שלך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק בגב תחתוןתומר06/03/2009
יש לי מספר שאלות על בלט דיסק בגב תחתון l1-s5 הכאבים מופיעים אצלי אם אני עומד מעל שעה או הולך מעלה שעה וחצי. השאלות הם כאלה: 1. למה כשאני עומד במקום הגב מתחיל לכאוב מהר יותר מאשר כשאני הולך או רץ? 2. שמעתי על מושג: טיפול בעזרת שאיבת דיסק, האם זה מומלץ לעשות את זה? 3. כשאני מקבע את המקום הכואב עם תחשובשת אלסטית כמו ששמים על כל איבר בגוף זה עוזר, אבל התחבושת לא נועדה לזה. רציתי לשאול אם יש חגורות מסוימת לגב התחתון שאפשר לשים וזה יתן הרגשה של יותר קיבוע. אם כן איפה מוכרים את זה(שם חנויות,אתרים). רציתי להשתמש בזה למטרת ריצה ופעילות ספורט לשים את זה בעת הצורך ולא לשימוש יומ יומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק בגב תחתון
ד``ר ליאור מרום06/03/20091) אין לי הסבר לכך
2)ניתן לקבוע זאת רק על סמך בדיקת MRI
3) ניתן להעזר בחגורת גב יפנית- בכל חנות לאביזרים אורטופדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIחנן05/03/2009
שלום. עשיתי בדיקת MRI בגלל כאבים בגב תחתון ובעצם הזנב . אודה לך באם תוכל להסביר לי את התוצאות והאם יש קשר לכאבים ואי היכול לשבת . L5-S1 בלט דיסק דפוזי קל , קיימת השקה בין השורש השמאלי של L5 לדיסק במיקום לטרלי מחוץ לתעלה השדרה , סימני התייבשות הדיסק . קיימת זווית עצם הזנב כלפי קדמת האגן אך ללא עדות לקו שבר או סימני בצקת . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נאור
ד``ר ליאור מרום06/03/2009בלט דיסק הוא ממצא שכיח - ללא משמעות מיוחדת
אנני יודע לגבי השאר מבלי לראות את הבדיקה בעצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח תוצאות סיטימיטל26/02/2009
שלום רב! יש לי כאבים בעצם הזנב ועשיתי סיטי פרקי ירכיים. להלן התוצאות: מודגם מבנה גרמי תקין של עצמות האגן לרבות עצם הזנב. פרכי הירכיים והמיפרקים הסקרו-איליאקליים מודגמים תקינים, מודגמת אטרופיה שומנית של שררי חגורת האגן דו"צ ושל השרירים האדוקטוריים. יתכן שינויים משניים לדנרבציה, דרושה קורלציה קלינית. מודגם נוזל בכמות קטנה עד מתונה בדוגלס,דרושה קורלציה קלינית. סיכום: אטופיה שומנית ניכרת של שרירי חגורת האגן ושל השרירים האדוקטריים דו"צ. אבקש את עזרתכם בפיענוח התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח תוצאות סיטי
ד``ר ליאור מרום26/02/2009ממליץ לפנות לפורום אורטופדיה כללית, זה לא קשור לניתוחי עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)