פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון ושוק
    טראויס נייט
    17/06/2008

אני בן 32. מזה 3 שנים יש לי כאבים, בדרגות משתנות, בשוק רגל שמאל. הכאבים לעיתים סמוך לגיד אכילס, אך כשהם מחריפים הם מתפשטים לכל אורך השוק. הכאבים התחילו אמנם אחרי משחק טניס, אך מאז אני בקושי משחק והם נמשכים. הלכתי ל-3 אורתופדים ועברתי בדיקת מיפוי עצם ובדיקת דופלר ולא נמצאו ממצאים פתולוגיים. לאחרונה גם החל לכאוב לי הגב התחתון בכאב חזק מאוד ששיתק אותי לכמה ימים, אך זה נרגע וכעת נשאר כאב תמידי קל, אך מגביל.
    בדיקות דם שעשיתי גם כן היו תקינות. אני לא עובד בעבודה פיזית וכאמור, מבצע מעט מאוד פעילות גופנית.
    התייאשתי מללכת לרופאים כי לכל בדיקה ששולחים אותי מתקבלות תוצאות תקינות.
    האם עלי לנסות ללחוץ לשלוח אותי לבדיקת MRI?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון ושוק

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון ושוק

ד``ר ליאור מרום
    19/06/2008

לא הייתי ממליץ בשלב זה לבצע MRI אלא לבקש CT עמ"ש מתני בחתכים דקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בחולייה L5
    dorit
    17/06/2008

שלום,

בעקבות תאונת דרכים נשברו לאבי (בן 67) כמה צלעות בחזה וגם אובחנה חולייה סדוקה בעמוד השדרה. עם הזמן, השברים בצלעות אוחו אבל לאחרונה (כשנה וחצי לאחר התאונה) התקשה אבי בהליכה- תוך 5-10 דקות הופיעו כאבים עזים. מבדיקת EMG עלה כי הסדק התפתח לשבר בחולייה L5 אשר מקרין כאב לרגל דרך עצב .
    עד כה- הטיפול היחיד והלא יעיל שניתן- משככי כאבים. המליצו לו גם רפואה אלטרנטיבית. על ניתוח- לא ממליצים בגלל הסיכון הנלווה.
    שאלתי היא- מהם החידושים האחרונים בגישות הטיפול לבעייה מסוג זה?
    פעם שמעתי על טיפול יעיל לסובלים מפריצת דיסק- ללא ניתוח, אפילו ללא צורך אישפוז אשר מאוד יעיל. הייתי רוצה לדעת אם זה רלוונטי גם במקרה של אבי ומה שםו המדוייק של הטיפול והיכן הוא ניתן.

אודה מאוד מאוד לתשובה מקצועית או לעיצה על סמך נסיון מוצלח - כל דבר שיוכל להועיל כמה שניתן לשפר את איכות החיים.

דורית.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בחולייה L5

הוספת תגובה

• שבר בחולייה

ד``ר ליאור מרום
    19/06/2008

אם מדובר אכן בשבר בחוליה, אזי שאין כל קשר לטיפולים עקב פריצת דיסק.
    חשוב לאבחן מה מקור הכאב, האם שבר או פריצת דיסק או דבר אחר.
    לשם כך יזדקק לבדיקה קלינית ולשמוע את סיפורו בדיוק, ולאחר מכן יומלץ על הבדיקה המתאימה.
    כיום ישנן טכניקות " זעיר פולשני " לטיפול בשברים וגם לבעיות דיסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בחגורה
    איתן הולנד
    16/06/2008

שלום
    אשתי זיוה, הייתה מאושפזת במחלקתך. לא הצלחתי ליצור עמך קשר טלפוני. הבעיה היא שאשתי סובלת כאבים רבים כתוצאה מחגורת הג"ואט. האם ניתן להשתמש בחגורת צלב או כל חגורה אחרת עד לאיחוי השברים הפטולוגים ב L1-2-3
    תודות
    איתן

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בחגורה

הוספת תגובה

• שימוש בחגורה

ד``ר ליאור מרום
    19/06/2008

לפני מעבר לשימוש בחגורה מסוג אחר, רצוי לבצע CT עמ"ש חוזר לאזור על מנת לשלול שבר פתולוגי מתקדם יותר.
    לאחר מכן תתגבש ההחלטה לגבי סוג החגורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמצאה עקמת קלה וצלע בולטת
    ספיר
    15/06/2008

שלום,
    אני ספיר ואני בת 16,
    אני כבר התיעצתי איתך לגבי המצב שלי שאני חוששת מעקמת.
    אני חוזרת על מצבי- יש לי צלע שמאל בולטת יותר מימין, וחזה שמאל יותר שקוע מחזה ימין, ושכמה שמאל יותר גדולה קצת מימין, וגב קצת כואב שאני מתכופפת או עומדת עמידה ממושכת.
    היום הייתי אצל האורטופד.
    הוא אמר לי שיש לי עקמת קלה מאוד של 5% (5 מעלות), ושאין קשר בין העקמת הקלה שיש לי לבין הצלע השמאלית שבולטת.
    הוא אמר שהצלע שבולטת זה בגלל שהמבנה צלעות שלי הוא לא עגול וסגור, אלה שאחת הצלעות (השמאלית) יוצאת קצת החוצה. ציינתי למעלה שחזה שמאל שלי יותר שקוע מימין- האם בעיה זו קשורה לעקמת או לדבר שיש לי בצלעות?
    בבקשה תעזור לי, מאוד מציק לי לראות את הצלע שלי שהיא בולטת ואני מתביישת ללכת עם הבגד ים שלי. אולי האורטופד טעה והצלע הבולטת קשורה לעקמת הקלה שיש לי? יכול להיות מצב שבגלל עקמת של 5 מעלות הצלע קצת יוצאת החוצה? כי כך זה נראה...
    בבקשה תעזור לי.
    האורטופד הפנה אותי לפיזותרפיסט לעשות תרגילי בטן וגב, וגם שאני ישחה פעמיים בשבוע במשך שעה. הוא אמר שזה יחזק לי את הגב.
    אתה אמרת לי בהודעות קודמות, שאם יש עקמת קלה, אז ניתן לתקן אותה ולישר את הגב. האורטופד אמר שזה לא יתקן אלא רק יחזק את הגב. האם זה אומר שתהיה לי עקמת קלה כל החיים?
    ומה בקשר לצלע הבולטת שאני לא סובלת אותה? אני יצטרך לחיות עם זה? אני ממש שונאת את זה ואני מתביישת ללכת עם חולצות צמודות ובהירות ועם בגדי ים, זה הורס לי הכל הצלע הזאת! מה אני יכולה לעשות?
    האם יש משהו לעשות בקשר לצלע חוץ מניתוח? האם יש מצב שזה קשור לעקמת הקלה שלי ואפשר לתקן את זה ושהיא לא תבלוט? האם אין לי מה לעשות חוץ מלחזק את הגב והבטן?

אני מצטערת שיצא לי טקסט ארוך, אני פשוט נואשת ונמאס לי..אני ממש רוצה עזרה.
    הדבר שאני הכי רוצה זה בטן שטוחה בלי צלע מגעילה שתבלוט...בבקשה בבקשה תייעץ לי..
    תודה,
    ספיר

לקביעת תור
    סגירה
    נמצאה עקמת קלה וצלע בולטת

הוספת תגובה

• נמצאה עקמת קלה וצלע בולטת

ד``ר ליאור מרום
    19/06/2008

סיר שלום
    אני מבין לחששותיך אך לא אוכל ליעץ מבלי לראות את הצילום ולבצע בדיקה לפחות כפי שבצע האורטופד שאצלו נבדקת.
    ברמת העקרון- עקמת של 5 מעלות אינה מוגדרת כלל כעקמת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1. חיסון 2. המלצה
    validate
    15/06/2008

מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.

1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
    האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
    (למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
    או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)

שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :

2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
    דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
    (כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    1. חיסון 2. המלצה

הוספת תגובה

• 1. חיסון 2. המלצה

ד``ר ליאור מרום
    19/06/2008

מה יותר קל מלהפנות את שאלה 1 לפורום גניקולוגיה, ושאלה 2 לפורום אורטופדיה כללית ???????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות - ניתוח קיבוע עמ"ש צוארי
    נאוה צפריר
    14/06/2008

בסוף ינואר עברתי ניתוח לקיבוע עמוד שדרה צווארי. הניתוח הוגדר על ידי המנתח כהצלחה ואכן הכאבים הקשים עברו. אולם מאז ועד היום (4.5 חודשים) אני סובלת מסחרחורות וחוסר יציבות לעיתים קרובות ברמה שאינה מאפשרת לי לחזור לעבודה. האם זו תופעה מוכרת? האם זה אמור לעבור? מתי? איך מטפלים בסחרחורות?

הוספת תגובה

• הודעה של: נאוה צפריר

ד``ר ליאור מרום
    19/06/2008

לא אוכל להתיחס משום שלא אני בצעתי את הניתוח. ממליץ להתיעץ עם המנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב שהחלו בעצם הזנב - המשך
    מיכל
    14/06/2008

מה הבדיקה הפחות מזיקה והכי מתיאמה (בהתחשב בגיל הילדה 11)לבירור שבר או בעיה דיסקלית כפי שציינת? תודה מיכל

הוספת תגובה

• כאבי גב שהחלו בעצם הזנב - המשך

ד``ר ליאור מרום
    14/06/2008

לשבר- מיפוי, לבעיה דיסקלית - CT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב שהחלו בעצם הזנב והחמירו
    מיכל
    11/06/2008

ביתי בת 11 מתלוננת על כאבים מזה כשלושה שבועות. זה החל בתלונה על כאב בעצם הזנב (נפלה על הישבן לפני כשלושה חודשים ואמרה בתחילה שזה כואב כמו אז...) ולאחר 3 ימים דיווחה על כאב עז לאורך רגל שמאל מעצם הזנב עד פחות או יותר הברך מאחור. בימים האחרונים היו זמנים של הטבה והיו רגעים בהם שבה והתלוננה אף על כאב לאורך עמוד השדרה עד לצוואר.
    בצילום רנטגן לא נראה דבר.
    מה הבדיקות המתאימות להמשך כיוון?
    מה בכלל כיוון אבחנה משוערת ?
    אילו בדיקות פחות מזיקות ויתנו אולי את התמונה היותר מדוייקת?
    המליצו לנו על מיפוי עצמות ואני חוששת מהקרינה. היא בת 11.
    תודה מראש, מיכל.

הוספת תגובה

• הודעה של: מיכל

ד``ר ליאור מרום
    11/06/2008

יתכן שמדובר על שבר שלא זוהה בצילום
    כאבי צוואר ולאורך עמוד השדרה לא קשורים
    צריך לשלול שבר או בעיה דיסקלית- אם כי פחות סביר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב
    צביה
    11/06/2008

ד"ר שלום.
    היתכן שמזרון שאני שוכב עליו למעלה מעשר שנים גורם לי לכאבי גב מותני ?
    הכאבים מופיעים בשעות הבוקר במהלך הירידה מהמיטה כאשר אני צריך להתיישר ולעמוד אח"כ הכאבים חולפים .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד``ר ליאור מרום
    11/06/2008

למזרונים ככלל, אין קשר לכאבי גב.
    כל מזרון נורמלי נותן פתרון טוב לשינה תקינה, כל השאר תרגיל של סוחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בגב - מימין לעמוד השדרה
    דרורית
    10/06/2008

שלום,
    ברצוני לדעת מה מקור התופעה הבאה: כשמערכת העיכול שלי מלאה עם פעילות מעיים מועטת (עצירות), אני חשה כאב (מוקרן?) לאיזור הגב הימני האמצעי (באיזור חוליה T12 לערך) מימין לעמוד השדרה (באיזור השרירי, לא הגרמי)
    הכאב מזכיר במעט שריר תפוס, אך מרגיש יותר עמוק. הוא מורגש בעיקר בישיבה ממושכת, ואם העצירות חריפה (גודש רב) הוא לא עובר גם בשכיבה. כמו כן, הכאב מונע בעדי מ"ללחוץ" בשירותים כי אז הוא מתגבר. לעיתים, לחיצה פיזית על המקום הכואב גורמת להפעלת רפלקס ה-defecation .
    לא ברור לי מבחינה אנטומית מה הקשר בין האיזור הזה לבין מע' העיכול שלי, אם בכלל.
    כמו כן, אציין כי תופעה זו היתה קיימת אצלי מאז ומתמיד, אך עכשיו כשאני בהריון (סוף שביעי), היא תכופה בהרבה.
    אשמח להבהרת הנושא, והאם יש צורך בבדיקות מעמיקות יותר.
    המון תודה!
    דרורית.

הוספת תגובה

• הודעה של: דרורית

ד``ר ליאור מרום
    10/06/2008

לא נראה לי שיש קשר, על פניו , לבעיות עמוד שדרה
    למעט העובדה שבהריון עולה הלחץ התוך בטני וכך זה בא לידי ביטוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון
    צביה
    08/06/2008

שלום.
    יש לי כאבים בגב תחתון לאחר שכיבה ממושכת של לילה , הכאבים הם בגב תחתון ובזמן השכמה וירידה מהמיטה .
    בצילום נמצא " "קשרי שמורלי מרובים "
    האם זו הסיבה לכאבים ומה אומר הממצא .
    חג שמח ותודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון

ד``ר ליאור מרום
    08/06/2008

קשרי שמורל אינם גורמים לכאבים, אלו הם בד"כ המנגיומות קטנות או הטבעה של הדיסק על הלוחיות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי צוואר וגרון
    אודי
    07/06/2008

מאז לידת בני - אותו אני נושא על ידיי מידי יום - הופיעו אצלי כאבי גב, ובאחרונה גם כאבי צוואר המלוים בתחושת גודש בגרון. האם יתכן שמדובר בסימפטום של כאבי הגב? איזה ברור היית ממליץ לי, אם בכלל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר וגרון

הוספת תגובה

• הודעה של: אודי

ד``ר ליאור מרום
    07/06/2008

לא ברור מהודעתך כמה זמן אתה מתלונן
    ממליץ לברר את הנושא אצל אורטופד כללי להתחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לעקמת- שאלה נוספת.
    חווה
    07/06/2008

שלום,
    אני כבר התיעצתי איתך לגבי המצב שלי שאני חוששת מעקמת.
    יש לי עוד שאלה.
    אני חוזרת על מצבי- יש לי צלע שמאל בולטת יותר מימין, וחזה שמאל יותר שקוע מחזה ימין, ושכמה שמאל יותר גדולה קצת מימין, וגב קצת כואב שאני מתכופפת או עומדת עמידה ממושכת.
    האם יכול להיות דבר אחר חוץ מעקמת שגורם למצב כזה?
    האם יכול להיות שזה פשוט המבנה שלי ואי אפשר לעשות עם זה כלום? למשפחתי אין מבנה כזה לפי ידיעתי, האם יש מצב שזה מבנה ואין מה לעשות ואני ישאר כך תמיד.?
    במידה ולא מתגלה אצלי עקמת כשאני ילך לאורטופד, אז מה זה יכול להיות? האם זה משהו בלתי פתיר? יכולה להיות עוד סיבה שיש לי את הדברים האלה? או שנראה לך שזה עקמת ולא דבר אחר ופשוט אפשר לפתור את זה?
    אני שונאת שיש לי ככה צלע בולטת ואי פרופורציה, זה מציק לי לראות את זה. מה אני יוכל לעשות במקרה שזה לא עקמת? ואם זה עקמת שאי אפשר לפתור?
    ויש לי שאלה אחרונה- במקרה שיש לאנשים עקמת קלה ששולחים אותם לפיזיותרפיסט, איך המצב יכול להשתפר? איך זה יכול להיות שעושים תנועות מסוימות עם הגוף ואז עמוד השדרה זז?

בבקשה ממך תענה לי על הכל זה ממש חשוב לי.

תודה
    ספיר

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לעקמת- שאלה נוספת.

הוספת תגובה

• חשש לעקמת- שאלה נוספת

ד``ר ליאור מרום
    07/06/2008

אין מצב של " חשש לעקמת" זה כמו הריון: או שיש עקמת או שאין עקמת ואין מצב ביניים!!
    הפתרון : להבדק אצל מומחה עמוד שדרה שיפנה אותך לצילום.
    לכן כל שאלותייך הם בגדר תאוריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון בלילה
    מאיה
    04/06/2008

שלום.
    אני שנה ו-3 חודשים לאחר לידה קיסרית. סובלת מכאבי גב תחתון מאמצע הלילה ומתעוררת עם הכאבים בבוקר. הכאב מורגש בחלק הגב התחתון מעל חגורת המותנים. הכאב מגיע לכ-5 ס"מ מעל נקודה זו וזאת הרגשתי ע"י מישוש.עשיתי צילום האורטופד לא ראה דבר והפנה אותי לפיזיותרפיה. הפיזיותרפסטית החזירה מכתב לאורטופד וציינה שהמצב מעיד על דגל אדום. מה עלי לעשות? מה הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון בלילה

הוספת תגובה

• הודעה של: מאיה

ד``ר ליאור מרום
    07/06/2008

מומלץ על ביצוע בדיקת מיפוי עצמות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בגב תחתון + רגל
    דנה
    04/06/2008

שלום רב,

אני בת 60 סובלת ומטופלת בכדורים ללחץ דם שהוא מתון. הבעיה היא כשאני קמה בבוקר מאחורי הברך בשתי הרגלים יש תחושה שמשהו תפוס. ברגל שמאל יש הרגשה של מתיחת שריר, וקשהלי לעמוד על הרגליים, אחרי כעשר דקות הכל משתחרר כאילו כלום לא קרה. לפעמים לאחר ישיבה יש ברגל שמאל הרגשה של זרמים ולפעמים כואב ברגל למטה בקטע של השריר מעל הקרסול. לפעמים יש כאב בגב בחלק הנמוך של הישבן בצד שמאל.

בדיקות דם יצאו תקינות!!!

מה יכולה להיות הבעיה ולמי בתור התחלה צריך לפנות?

תודה,
    אלונה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בגב תחתון + רגל

הוספת תגובה

• הודעה של: אלונה

ד``ר ליאור מרום
    04/06/2008

כהתחלה מומלץ לפנות לאורטופד כללי, בשלב מאוחר יותר לשקול לבצע CT עמ"ש מתני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה- בבקשה?

דנה
    05/06/2008

קודם כל תודה רבה על התשובה. אני אכן אפנה לאורוטופד!
    אני יודעת שזה מאוד קשה מרחוק אבל מה זה יכול להיות?
    לתשובתך אודה,
    לילה טוב,
    אלונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה- בבקשה?

ד``ר ליאור מרום
    05/06/2008

ללא בדיקה גופנית מאוד קשה לדעת, האבחנה המבדלת רחבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה